❌ شبهه ۸۴۷
چرا جنگ پس از فتح خرمشهر ادامه پیدا کرد؟
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 شبههافکنان در این موضوع دانسته یا نادانسته چنین القاء میکنند که پس از فتح خرمشهر، امکان بدون هزینه و شرافتمندانه پایان دادن به جنگ وجود داشته اما ایران نپذیرفته است!! درحالیکه پس از فتح خرمشهر هنوز اوضاع به وضع قبل از تجاوز بازنگشته بود و عراق پنج هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را در اشغال داشت. عراق همچنان نه تنها تهدیدی برای ایران بود، بلکه صدها میلیارد دلار خسارت جبران نشده و بدون تضمین جبران به ایران وارد کرده بود. حال در چنین وضعیتی برای حل مسائل چگونه باید تصمیم گرفت؟
🔹 راهحل اول:
👈اول آتشبس کنید، تا ببینیم بعداً چی میشود!
فرمانده وقت سپاه در سخنانی میگوید: «اینکه گفته میشود بعد از آزادی خرمشهر چرا صلح نکردید، باید بگویم که هیچ پیشنهاد صلحی تا چهار سال بعد از آزادی خرمشهر به ایران نشد و فقط چند طرح آتشبس ارائه شد که اگر قبول میکردیم جنگ پنجاه سال به درازا میکشید.»
👈چند نفری که آمدند و مذاکره کردند؛ اما رفتند و نیامدند:
وزیر خارجه وقت نیز در این باره میگوید: «نفر اول آقای حبیب شطی، دبیرکل کنفرانس اسلامی بود که برای مذاکره آمد، یک رقمی را ایشان گفت و ما هم یک رقمی مطرح کردیم قرار شد ایشان جواب بیاورند؛ ولی دیگر خبری نشد. نفر دوم، معاون وزیر خارجه هند بود که تلاش زیادی کرد و با ایشان هم روی رقم بحث کردیم؛ ولی رفت و خبری نشد.»
درباره غرامت، نقل قولهای مختلفی وجود دارد و آمار و ارقام ذکر شده از ۲۵ میلیارد تا ۱۵۰ میلیارد دلار متغیر است، ولی تاکنون هیچ گونه سند معتبر و مشخصی مشاهده نشده است. آقای هاشمی در کتاب «حقیقتها و مصلحتها» این موضوع را شایعات میداند و میگوید: «وقتی خرمشهر فتح شد، شایعاتی در مورد پیغام صلح یا دادن پول در کشور مطرح بود، ولی ما که مسؤول بودیم، میدانستیم این شایعات دروغ است.»
🔹 راهحل دوم:
ترک مخاصمه بدون اتمام جنگ راه حل دیگری بود که فراروی ایران قرار داشت؛ بدین معنا که ایران راه حل اول را نمیپذیرفت، در عین حال از ورود به داخل خاک عراق خودداری میکرد و در مرز خود مستقر میشد. انتخاب این گزینه با توجه به اینکه عراق «نفتشهر» را در اختیار داشت و روی ارتفاعات و مناطق سرکوب مستقر شده و در عین حال به دنبال فرصت برای بازسازی و تجدید قوا بود چه معنایی داشت؟ آیا با این روش جنگ به پایان میرسید یا اینکه عراق پس از تجدید قوا مجددا حملات خود را از سر میگرفت؟ ضمن اینکه از نظر حقوقی هیچ گونه آتشبسی میان دو طرف برقرار نشده بود و بهانههای لازم برای از سرگیری مجدد تجاوزات عراق وجود داشت.
🔹راهحل سوم
تنبیه متجاوز با هدف تأمین صلح شرافتمندانه راه حل دیگری بود که ایران انتخاب کرد. امام خمینی بر این نظر بودند: «امروز که ما قدرت داریم، اگر مجرم را رها کنیم این به معنای آتشبس و صلح نیست» «ضمن اینکه منطق حکم میکند، دشمن عقب رانده شده را باید به نحوی مجازات کرد که برای سالهای سال خیال تهاجم مجدد را از سر بیرون کند.»
#دفاع_مقدس
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
ماجرای عوارض و تنش های مرزی در مرز آذربایجان و ایران چیست؟
#پاسخ
🔹 دولت آذربایجان پس از پیروزی در جنگ سال گذشته بر سر کنترل منطقه قره باغ، بخشی از جاده مواصلاتی بین ایران و ارمنستان را تحت کنترل درآورده است و از چند هفته پیش در همین بخش اقدام به استقرار گشت های پلیس و دریافت عوارض از کامیون های ایرانی عازم ارمنستان می کند
🔹برای هر کامیون عبوری ایرانی۱۳۰ دلار عوارض هنگام رفت و ۱۳۰دلار نیز هنگام برگشت گرفته است. در نقشه فوق، کادر قرمز نقطه اصلی اختلاف بین ایران و جمهوری آذربایجان است که پیش از جنگ سال گذشته در کنترل ارمنستان بوده است.
🔹این قسمت که بیش از ۲۰ کیلومتر است بخشی از کریدور ارتباطی شمال – جنوب ایران به منطقه قفقاز و خاک ارمنستان است مسیر جاده ای " کاپان" به گوریس" که ۸۰ کیلومتر است و بیش از ۲۰ کیلومتر آن پس از جنگ پارسال به کنترل نیروهای آذربایجان درآمده است و "الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان چند روز پیش در مصاحبه ای دریافت عوارض از کامیون های ایرانی را در راستای حق حاکمیتی کشورش بر این منطقه دانسته است
🔹البته ایران و ارمنستان برای خلاصی از مزاحمت های دولت آذربایجان یک مسیر جایگزین دارند که هنوز تکمیل نشده و در صورت تکمیل عملیات احداث این مسیر، نیازی به عبور کامیون های ایرانی از مسیر کاپان - گوریس نخواهد ماند
🔹مسیر جایگزین به دلیل کوهستانی بودن و نیاز به احداث یک تونل چند کیلومتری برای تکمیل، نیاز به سرمایه گذاری چند صد میلیون دلاری دارد که با توجه به امکانات مالی و فنی دولت ارمنستان، با تردیدهایی مواجه است
💬 عمار ۱۱۰
🆔 @Shobhe_ShenaSi
#سوال_کاربران
(شبهه ۹۴۱) قضیه چاه جمکران چیست؟ چرا مردم تو این چاه عریضه میندازن؟ این درسته که امام زمان علیهالسلام اونجا زندگی میکنند؟
#مهدویت
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 خیر امام زمان در این چاه زندگی نمیکنند. نحوهی زندگی امام زمان علیهالسلام با بقیه مردم هیچ تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در این است که ایشان به اذن خدای متعال عمر طولانیتری دارند. حتی طبق روایات ایشان در کوچه و بازار شهرهای ما رفت و آمد دارند و چه بسا بارها ایشان را دیده باشیم.
🔻اما قضیه عریضه نویسی مختص این چاه نیست، بلکه همانطور که مرحوم حاج شیخ عباس قمى در کتاب مفاتیح الجنان مى فرماید: از حضرت صادق(ع) نقل شده است که هرگاه تو را حاجتى به سوى خداى تعالى باشد یا از امرى خائف باشى در کاغذى این عبارات را بنویس «بسم اللَّه الرحمن الرحیم اللهم انى اتوجه الیک...» (تا آخر عریضه که در مفاتیح هست و میتوانید آن را اینجا ببینید) و در آخر آن حاجت خود را بنویس و آن را پیچیده در گلوله اى از گِل قرار بده و در آب جارى (مثل آب رودخانه) یا در چاهى بینداز (انشاءاللَّه) خداوند به زودى گشایش در کارت ایجاد مى کند، (مفاتیح الجنان، ص ۹۷۴)
🔹بنابراین نه تنها عریضه نویسی مخصوص چاه جمکران نیست، بلکه معناى آن این هم نیست که حضرت حجت آن نوشته را باز مى کند یا مى خواند؛ بلکه در واقع خواسته اند به ما یاد دهند که با محبوب و صاحب خود ارتباط برقرار کنیم چرا که اثر روحی و روانی نامه نگاری در خود شخص عمیقتر است وگرنه خدا و رسول او و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام حتی از نیت هاى ما و آنچه در ذهن و دل ما مى گذرد، آگاهند.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از داناب (داستانک+نکاتناب)
مهمتر از کمک به فقرا...
#داناب (داستانکونکاتناب)
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
😳 حقوق ۲۱ هزار کارگر ایرانی، هدیه شاه و هویدا برای احداث ساختمان فراماسونری
🔻گزارش ساواک در خصوص هدیه ۶ میلیون تومانی شاه و هویدا برای احداث ساختمان فراماسونری در شهریار تهران در سال ۱۳۵۱
این مبلغ در آن سال معادل حقوق ماهانه ۲۱ هزار کارگر ایرانی بود.
🗞 سند ساواک، ۱۷ مهر ۱۳۵۱
📣 تونل زمان
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi
❤️جهاد تبیین در گروه های فامیلی و دوستانه
پرسید در گروه های خانوادگی چطور جهادتبیین کنیم که هم حرمت ها حفظ شود و دلخوری ایجاد نشود و هم متهم نشویم به آدمی که مدام دیگران را نقد می کند و از هر چیز ایراد می گیرد.
احتمالا دغدغه خیلی هاست. حالا چه گروه خانوادگی و چه گروه دوستان و آشنایان.
✅ اولا ۲ اصل را توامان فراموش نکنیم
🔹یکم.جهاد تبیین را دست کم نگیرید. انشالله در فرصتی خواهم نوشت که همه چیز ذهن است و ذهن یعنی علم شما از واقع که همه جان شماست. ... حرف بسیارست.
بر ذهن شما مسلط شوند شما را تسخیر کردند. همه جنگ های گذشته نمی از دریای جنگ ذهنی نیست. پس هرکس هرجا نشسته است آرایش جهاد بگیرد. تک تک شما موثرید؛ ولو با یک کامنت و لایک
🔹و اما دوم: دوست و آشنا و فامیل و نزدیکان ما دشمن ما نیستند. ولو خطای فاحش کنند. به نزاع در شبکه های اجتماعی نگاه نکنید که انقدر ادبیات ها بی رحمانه و تند و زننده و ویرانگر دارد. گفت وگو با دوست و آشنا و خانواده صرفا باید دوستانه و صمیمانه و خالصانه و خاضعانه و دلسوزانه باشد.
🔻با این دو مقدمه یک اصل مهم را توجه کنید:
هدف اصلی از تذکر دادن و روشنگری تنها یک نفر در یک گروه که پست غلط منتشر کرده نیست. بلکه هدف دیگرانی اند که تماشاچی هستند و ممکن است هیچ واکنشی هم نشان ندهند اما اثر بگیرند. پس اگر سکوت کنید نه یک نفر و بلکه یک جمع به خطا می افتد.
👈اما چه کنیم؟ کجا ورود کنیم و کجا سکوت؟
1⃣یکم. توجه کنیم که کسی که روشنگری می کند نباید تنها به عنوان مخالف خوان شناخته شود. خیلی وقت ها تائید کنید. حرف درست را از دیگر اعضای گروه تائید و ارج نهیم. ما عمدتا عادت کردیم که تنها نقد کنیم.
2⃣دوم. متن های خوب منتشر کنیم. متن هایی که کمک میکند نظام ذهن دیگران آماده و پخته شود. متن هایی که نظام ارزشی انقلاب اسلامی را به جهت استدلالی و عاطفی در دیگران تقویت می کند.
3⃣سوم. نقد بدون تعریض و کنایه داشته باشید. بدون اینکه پاسخ مستقیم به دیگری دهید متن هایی را در پاسخ منتشر کنید که اعضای گروه بتوانند استفاده و مطالعه و خودشان مقایسه کنند.
4⃣چهارم. در انتقاد مستقیم، لحن و ادبیات و بیان تان کاملا دلسوزانه و دوستانه باشد. اصلا به احتجاج و خدای ناکرده دلخوری ورود نکنید. توجه داشته باشیم هدف پیروزی من و شما نیست. هدف اقناع و انتقال پیام و روشنگری است.
5⃣پنجم. کار جمعی انجام دهید. برخی مواقع لازم است دیگران را هم با خود خارج از گروه همراه کنیم. لازم نیست همه موارد را ما بگوئیم. پسرخاله و دختردایی و دوست و آشنا و غیره هم باید در این حرکت جبهه ای همراه شوند. شاید یک جا باید مادر بزرگ تذکر دهد.
6⃣ششم. حین جهاد تبیین صله رحم و رفاقت را تقویت کنید. اگر از کسی اشکال گرفتید رابطه تان را با آن فرد تقویت کنید. کمک کنید احساس کند واقعا دوستش دارید.
7⃣هفتم. از همه مهمتر به ظرفیت گروه نگاه کنید. برخی موضوعات از ظرفیت گروه خارج است. شاید لازم باشد از برخی مسائل گذشت و عبور کرد. اما خط قرمز داشته باشید. خط قرمز تان را برای خودتان از پیش تعیین کنید.
اصل انقلاب اسلامی. اصل ولایت فقیه. اصل حرمت امام جامعه. اصل حریم امام وشهدا. ..
راهبرد های انقلاب اسلامی مثل اقتصاد مقاومتی و تولید داخل و امیدآفرینی و احساس عزت ملی و ...
اینطور هم نشود که اگر تنها توهین به رهبری بود رگ گردنتان بیرون بزند. دقت کنید کار به اینجا خیلی وقت ها نمی کشد. در جنگ ذهنی، آنقدر اطلاعات غلط کنار هم می چینند که لازم نیست صریحا ضدرهبری باشد، بلکه وقتی به خودتان می آئید احساس می کنید مدیریت رهبری مدبرانه نیست. خیلی از ریزش های انقلاب در همین نقطه است.
برای این بخش به عملیات رسانه ای ضدانقلاب نگاه کنید. هرجا ضدانقلاب عملیات کرد حساس شوید و برای روشنگری در این نقطه اهمیت قائل باشید. این حوزه ای است که یک روز واکسن است یکروز سوریه و یک روز ورزش زنان و یک روز حجاب و غیره.
8⃣هشتم و در نهایت اینکه
هم به سن و سال و جایگاه خودتان در جمع های دوستانه و خانوادگی توجه کنید و هم به سن و سال و جایگاه مخاطب. هر ادبیاتی برای پسر خاله 18 ساله تان بکار می برید برای داماد میان سال 40 ساله بکار نبرید. خاصه برای ریش سفید و بزرگترها و غیره.
مهترین دغدغه ما رسانه ای ها شناخت مخاطب است. شما این امتیاز را دارید که مخاطب را در گروه های فامیلی و دوستانه دقیق می شناسید. با هرکس متناسب با علاقه و فهم و سطح و انگیزه و شناخت خودش سخن بگوئید.
💬 محسن مهدیان
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از عماد
✅در خرداد ۱۳۷۲، در اوج درگیری های آذربایجان و ارمنستان، علی اکرم همت زاده،فرمانده واحد نظامی مستقر در لنکران در مرز با ایران ، مناطق تالشی نشین لنکران و آستارا را به تصرف خود در آورده و خواهان پیوستن این مناطق به ایران می شود.
✅ایران از این نظامیان و مردم این مناطق می خواهد، که به تمامیت ارضی آذربایجان احترام بگذارنند.
✅همت زاده دستگیر و به اعدام محکوم می شود و با وساطت ایران تبعید می شود.
✅آیا هر کشوری به جای ایران بود، با این اندازه نفوذ از این موقعیت گذشت می کرد؟
✅نکته این است که ایران اسلامی خواهان ثبات و آرامش در منطقه است.
👇👇👇👇
🆔https://eitaa.com/emademad
👈 آن کسی که برای برادر خود چاه میکند اول خودش در آن میفتد
🔻 فرمانده کل قوا صبح امروز: نگذاریم، نگذارند که ارتشهای بیگانه برای به عنوان منافع ملی خودشان ــ که هیچ ربطی به ملت آنها ندارد ــ از هزارها فرسنگ راه بیایند و در این کشورها دخالت کنند، حضور نظامی پیدا کنند و در ارتشهای آنها دخالت کنند. ارتشهای خود این ملتهای منطقه میتوانند این منطقه را اداره کنند و اجازه ندهید که دیگران وارد بشوند.
🔹 این حوادثی هم که در شمال غربی کشور ما در بعضی همسایهها در جریان هست، اینها هم چیزهایی است که بایستی با همین منطق حل بشود. البته کشور ما و نیروهای مسلح ما با عقلانیت عمل میکنند. در همهی مسائل شیوه، شیوهی عقلانیت است، اقتدار همراه با عقلانیت، و دیگران هم خوب است با عقلانیت عمل بکنند و نگذارند که این منطقه دچار مشکلی بشود. آن کسانی که برای برادران خود چاه میکنند، خودشان اول در چاه میافتند. «مَنْ حَفَرَ بِئْراً لِأَخِيهِ وَقَعَ فِيه.» ۱۴۰۰/۷/۱۱
🆔 @Shobhe_ShenaSi
🔴رسانه های داخلی یا بلندگو های خارجی😳
🔺با انتشار تصاویری از خط تولید واکسن برکت، رسانه های پولی همچون قانون نیز شروع به تولید مطالبی مغرضانه در جهت بدبین کردن مردم نسبت به واکسن داخلی و در مقابل رسانه های مکمل مانند اصلاحات نیوز نیز در اقدامی عجیب با 'علمی و بهداشتی تر' "نشان دادن" فایزر، واکسن آمریکایی را تبلیغ کرد.
🔺 تمام این موارد درحالی رخ داده است که ایرادات وارد شده بر شرایط موجود در تصاویر تنها بزرگ نمایی و القائات رسانه ای بود، برای مثال دمپایی های مورد استفاده توسط افراد تصویر همچون دمپایی هایی است که در واحد CSR استفاده میشوند است و کاملا بهداشتی است و یا برچسب های دستی که زده میشوند، برچسب های اصالتی هستند که با برچسب های اتومات متفاوت بوده و در تمام دنیا به صورت دستی الصاق میشوند و یا قسمتی که حضور با کفش در آن مورد انتقاد قرار گرفته بود، کلین رومی است که هنوز بهره برداری نشده است.
☜در نتیجه تمام حواشی ایجاد شده و خود زنی های رسانه های به ظاهر ایرانی بخاطر برجسته شدن چند تصویر شبههناک و نادیده گرفتن تصاویر دیگر بوده که مغرضانه تفسیر، مقایسه شده و در خصوصش حکم صادر گردیده است.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
#سوال_کاربران
(به مناسبت شهادت امام رضا علیهالسلام)
آیا به کار بردن لقب #ضامن_آهو برای امام رضا علیه السلام صحیح است و مستندی دارد؟
🆔 @Shobhe_ShenaSi
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 قضیه ضمانت برای آهو درباره چند تن از پیشوایان معصوم نقل شده است. (اعلام الوری ص۳۷) اما آنچه درباره امام رضا علیهالسلام اتفاق افتاده از این قرار است:
شیخ صدوق در عیون اخبار الرضا نقل میکند:
ابو منصور بن عبد الرزاق... گفت... در روزگار جوانی، نظر خوشی به طرفداران این مشهد (مرقد امام رضا) نداشتم و در راه، به غارت زائران میپرداختم، لباسها، خرجی، نامهها و حوالههایشان را به زور از آنان میستاندم. روزی به شکار بیرون رفتم و یوزپلنگی را به دنبال آهویی روانه کردم. یوزپلنگ همچنان به دنبال آهو میدوید تا به ناچار، آهو به کنار دیواری پناه برد و ایستاد. یوز هم در مقابل او ایستاد، ولی به او نزدیک نمیشد.
هرچه کوشش کردم که یوزپلنگ به آهو نزدیک شود، به سمت آهو نمیرفت و از جای خود تکان نمیخورد، ولی هر وقت که آهو از جای خود (کنار دیوار) دور میشد، یوز هم او را دنبال میکرد. اما همین که به دیوار پناه میبرد، یوزپلنگ باز میگشت تا آن که آهو به سوراخ لانه مانندی، در دیوار آن مزار داخل شد. من وارد رباط شدم، پرسیدم: آهویی که هم اکنون وارد رباط شد، کجا است؟ گفتند: آهویی ندیدیم.
آن وقت، به همان جایی که آهو داخلش شده بود آمدم، و رد پای او را دیدم، ولی خود آهو را ندیدم. پس با خدای تعالی پیمان بستم که از آن پس زائران را نیازارم و جز از راه خوبی و خوشی با آنان رفتار نکنم (عیون اخبار الرضا ج ۲ ص ۲۰۴)
نظیر این داستان را علامه مجلسی در بحارالانوار در مورد سلطان سنجر سلجوقی نقل میکند (بحارالانوار، ج۴۸، ص۳۲۸)
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از سخنان دکتر قربانیمقدم
اخلاق پیامبر.mp3
11.42M
#پیامبراعظم ص چگونه جهان را متحول کرد؟
نقطه مرکزی #اخلاق عظیم پیامبر چیست؟
ما چگونه میتوانیم جهان را متحول کنیم؟
💬 حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🎙درسها و سخنرانیها👇
✅ @ghorbanimoghadam_ir
📄تکذیب یک ادعا؛
🛑خبر شهادت نیروهای ایرانی به وسیله بالگرد کبری در رزمایش فاتحان خیبر کذب است.
🔹در ساعات اخیر برخی رسانههای خارجی و کانالهای تلگرامی معاند اقدام به انتشار شایعهای مبنی بر اینکه بالگرد سوپرکبرای ایرانی در رزمایش، حین تیراندازی سه نفر از نیروهای خودی را مورد حمله قرار داده و به شهادت رسانده است کردهاند.
🔹این خبر که ابتدا در یک منبع خبری روسی منتشر شده و پس از دقایقی توسط همین رسانه تکذیب شده، توسط رسانههای مجازی عربی به سرعت در حال انتشار است.
🔸فرمانده قرارگاه منطقهای شمالغرب کشور نیز در واکنش به این خبر گفت: هیچ سانحه، فوتی و مجروحی در رزمایش فاتحان خیبر نداشتیم و خبرهای منتشر شده و شایعات در این خصوص کذب است.
🔸در همین زمینه گفتنی است بالگردهای کبرای ایرانی از مدل (Sea Cobra) است و ایران اساسا بالگردی با مشخصات سوپر کبری ندارد.
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi
❌ شبهه ۹۴۲
مردم فارس (استخر) در زمان خلافت امام علی شورش کردند که علی حاکمی به سوی آنها فرستاد و آنها را کشتار کرد!! (شبهه خلاصه شده)
✅ پاسخ
🆔 @Shobhe_ShenaSi
🔹 کشتار مردم فارس در زمان خلافت امام علی یکی از دروغهای بیشرمانه فضای مجازی است.
مردم فارس دو مرتبه شورش کردند، یکی در زمان خلیفه سوم یعنی عثمان که آن شورش توسط عبدالله بن عامر سرکوب شد.
یک بار دیگر نیز در ابتدای خلافت امام علی علیه السلام و به دلیل اعتراض به خراج (مالیات) شورش کردند که حضرت «زیاد» را برای آرام کردن اوضاع به فارس فرستادند. وی با سیاست و درایت و بدون جنگ و خونریزی، اوضاع را کنترل کرد و سازش برقرار شد.
▫️گزارش تاریخی زیر در این زمینه، خواندنی است:
«پيرى از مردم استخر گويد: پدرم مىگفت: «زياد را ديدم كه سالار فارس بود و ولايت يك پارچه آتش بود، زياد چندان مدارا كرد كه مانند پيش به اطاعت و استقامت آمدند و به جنگ نپرداخت. مردم فارس مىگفتند: رفتار اين عرب همانند رفتار خسرو انوشيروان بود كه نرمش و مدارا مىكرد و مىدانست چه كند.» گويد: وقتى زياد به فارس آمد كس پيش سران ولايت فرستاد و كسانى را كه به يارى وى آمدند وعده داد و آرزومند كرد، جمعى را نيز بيم داد و تهديد كرد، بعضى را به جان بعضى ديگر انداخت، بعضىها خطر گاه ديگران را گفتند، گروهى گريختند، گروه ديگر به جاى ماندند. بعضىشان بعضى ديگر را بكشتند و فارس بر او راست شد، اما با گروهى مقابل نشد و جنگى نكرد. در كرمان نيز چنين كرد. آنگاه به فارس باز گشت و در ولايتهاى آنجا بگشت و بكسان وعدههاى خوب داد تا مردم آرام شدند و ولايت به استقامت آمد. سپس سوى استخر رفت و آنجا فرود آمد» (تاريخ طبري، ج6، ص: 2674)
🔹 بنابراین شبههافکنان، با در هم آمیختن دو واقعه، سعی کردند، چهرهی سراسر نور و عدالت امیرالمومنین علیه السلام را در نزد ایرانیان خدشهدار کنند. البته پر واضح است:
چراغی را که ایزد برفروزد
هر آنکس پف کند، ریشش بسوزد😏
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
#مهم
رهبر انقلاب: در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است... «حرکت تبیین» خنثیکنندهی این توطئهی دشمن است. هر کدام از شما به عنوان #یک_وظیفه، مثل یک چراغی پیرامون خودتان را روشن کنید.
👈پیرو فرمان اخیر امام خامنهای مبنی بر شرکت گسترده در #جهادتبیین ضمن انتشار گسترده «پاسخ به شبهات»، دوستان خود را به عضویت در کانال پاسخ به شبهات فضای مجازی دعوت کنید
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از داناب (داستانک+نکاتناب)
مشکل ایران و آذربایجان چگونه حل میشود؟
#داناب (داستانکونکاتناب)
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
پاسخ به شبهات علی دشتی (قسمت دوم)
هموطن اگر از اخوند و اخونديسم خسته شده اي راه حل بسيار ساده است ... فقط از او اين ٧ سوال را بپرس...
❌ شبهه ۹۴۳
در اروپا و ساير كشورهاي توسعه يافته اگر كسي با دختري ازدواج كند كه سن اين دختر حتي يك روز كمتر از ١٨ سال باشد ان فرد جنايتكار و مجرم شناخته مي شود. با اين استدلال كه اين فرد هنوز به بلوغ عقلي براي تصميم گيري نرسيده و كار شما مصداق فريب و اغفال كودكان است ولي در ايين اسلام پيامبر اسلام با دختر بچه ٧ الي ٨ ساله ازدواج مي كند ( ازدواج با عايشه به نقل از همه منابع موثق تاريخ اسلام) و حتي خميني در كتاب تحريرالوسيله ازدواج با طفل شيرخواره رابا اذن پدر جايز مي داند در قرآن هم وعده دختر بچه داده شده ... (خلاصه شده)
🆔 @Shobhe_ShenaSi
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 این شبهه از چند بخش تشکیل شده است: یک: جواز ازدواج با دختر بچه. دو. ازدواج خود پیامبر با دختر 7 ساله (عایشه) سه. وعده ازدواج با دختربچه در قرآن
پاسخ بخش اول:
همانطور که گذشت عرف یک جامعه را نمی توان ملاک قانونگذاری در سایر جوامع دانست. آنچه مهم است بلوغ فکری، جسمی است انسان است، چه این حقیقت در 18 سالگی اتفاق بیفتد چه کمتر یا بیشتر. بنابراین اگر کسی غرب زده نباشد، ملاک 18 سال را مطرح نمی کند، بلکه در صورت دلسوزی واقعی بر بلوغ تاکید می کند. مضافا اینکه افزایش سن قانونی ازدواج در غرب متاثر از عوامل دیگری مانند رواج تفکر فرد گرایی و دوری از خانوده محوری نیز می باشد.
اما بلوغ نیز تنها ملاک ازدواج نیست. عوامل دیگری نیز در این خصوص تاثیرگذار است. مانند مصلحت فردی و اجتماعی.
توضیح اینکه در گذشته موسسات رسیدگی به امور کودکان بی سرپرست وجود نداشته است از این رو رسیدگی به امور یتیمان به شکلی غیر از اشکال امروزی انجام می شده است. از سوی دیگر این امکان وجود داشته که برخی از اطفال (مخصوصا دختران) سرپرست یا سرپرست شایسته ای نداشته باشند. تکلیف آنها چیست؟ شارع اجازه داده تا در صورت وجود مصلحت و عدم مفسده و ضرر، ولیّ قانونی طفل، او را به ازدواج فرد ذی صلاحی درآورد. مجددا تکرار و تاکید می شود همانطور که مفصلا در احکام فقهی آمده است شرط اینکه ولیّ طفل او را به ازدواج کسی درآورد، وجود مصلحت و عدم وجود ضرر و مفسده بوده است. در غیر این صورت این ازدواج جائز نبوده و باطل خواهد بود. همچنین این کار تنها یک راهکار برای مواقع لازم و اضطراری است که با صلاحدید ولی او انجام می شود. بنابراین لازم نیست امثال علی دشتی یا شخص دیگری «دایه دلسوزتر از مادر» شوند و غصه این طفل را بخورند. هم ولیّ طفل (که معمولاً پدر او یا جد اوست) دلسوزی لازم نسبت خیر و صلاح فرزند خود را دارند و هم شارع مقدس صحت عمل آنها را مقید به مصلحت کرده است.
🔹اما قسمت دوم یعنی ازدواج پیامبر با عایشه: در نوشته های قبلی گفته ایم که ازدواج ایشان با عایشه طبق نقل صحیح در حدود 18 سالگی اتفاق افتاده است و شبهه افکن معمولاً نقل های غیرمعتبر را ملاک قرار می دهند. با این وجود بر فرض صحت ازدواج در سن 7-8 سالگی، زناشویی ایشان با عایشه پس از رسیدن به سن بلوغ بوده و همانگونه که قبلاً گفته شد، عرف کنونی که مثلاً دختر 9 ساله را دارای بلوغ لازم نمی داند را نباید ملاک قضاوت درباره عملکرد عرف چندین قرن پیش در منطقه ای متفاوت از جهان قرار داد. (شاهد سخن اینکه در بسیاری از مناطق کنونی دنیا نه تنها چند همسری قبحی ندارد، چه بسا تک همسری ناپسند باشد و خود همسر اول به دنبال پیدا کردن همسر دوم برای مرد خود باشد در حالیکه در جوامعی مانند اکثر نقاط کشور خودمان زنان معمولاً از داشتن هوو ناراضی هستند)
🔹 اما آنچه درباره ازدواج با دختربچه در بهشت گفته میشود نیز درست نیست زیرا اولا کلمهای که بدان استناد میشود به معنای جوان است نه بچه.
ثانیاً اساسا در بهشت ازدواج به معنای دنیوی مطرح نیست. چون جنسیت متفاوت یعنی مذکر و مونث مخصوص دنیا است و انسان در بهشت فارغ از جنسیت و بر اساس انسانیت مشترک بین زن و مرد زندگی میکنند، یعنی زن و مرد در قیامت فقط انسان هستند. بنابراین وعدههایی مانند حورالعین که در انتظار بهشتیان است، اولا مشترک بین زن و مرد است، ثانیاً نوعی نعمت برای لذت بردن از زندگی بهشتی است که حقیقت آن بر ما که اسیر ذهن دنیوی هستیم، چندان روشن نیست، فقط از تعبیرات قرآنی میتوان فهمید که شباهتی با لذت نهفته در ازدواج دارد.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر رضاشاه قره سو رو به آتاتورک و ترکیه نبخشیده بود!!!
🆔 @Shobhe_ShenaSi
📌چرا درخواست تولیدکنندگان داخلی مورد موافقت رهبری قرار گرفت؟
🆔 @Shobhe_ShenaSi
🔹چندی قبل بود که جمعی از تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی با ارسال نامهای به دفتر رهبر انقلاب نگرانی خود را از زمزمههای واردات محصولات نهایی لوازم خانگی دو شرکت کرهای در ازای بدهی هفت میلیارد دلاری این کشور به ایران ابراز و برای جلوگیری از واردات این محصولات چارهجویی کردند.
🔷 رهبر انقلاب ضمن موافقت با درخواست تولیدکنندگان داخلی، خطاب به رئیس جمهور نوشتند: «اگر این خبر -گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی- راست باشد، به معنی شکستن کمر شرکتهای لوازم خانگی داخلی است که تازه توانستهاند قدری روی پا بایستند».
🔹رئیسجمهور هم در راستای حمایت از تولید داخلی و صیانت از دسترنج کارگر ایرانی، خطاب به وزاری صنعت معدن و تجارت و امور اقتصاد و دارایی دستور جلوگیری از واردات این کالاها را صادر کرد.
🔸سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با کرونا طرحی به نام کوواکس راهاندازی کرده بود و از هر یک از کشورها خواسته بود سهم خود را برای پیشخرید واکسن بپردازند.
🔶 ایران هم که یکی از طلبکاران چند میلیارد دلاری کره جنوبی بود، از این کشور درخواست کرد بخشی از بدهی خود را به ایران بپردازد تا در سبد کوواکس قرار گیرد؛ امّا پاسخ مسئولان کرهای عجیب بود: «تضمینی نمیدهیم که این پول شما بلوکه نشود!»
🔹اصل قضیه به اردیبهشت ۱۳۹۷ باز میگردد؛ زمانی که رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام کرد در تصمیمی یکجانبه از برجام خارج شده است.
🔹کمتر از یکماه بعد، درحالی که هنوز جوهر امضای رئیسجمهور آمریکا خشک نشده بود، یکی از طرفهای کرهای قرارداد دو میلیارد دلاری خود را در طرح توسعهی پالایشگاه اصفهان فسخ کرد.
🔹دولت این کشور هم هرچند تا چند ماه بعد از محدودیتهای تحریمی خرید نفت از ایران مستثنی بود، امّا در کمتر از یکسال بعد در همراهی با سیاست فشار حداکثری آمریکاییها، پول حاصل از صادرات نفت ایران به این کشور را در بانکهای خود مسدود و از بازگشت آن به ایران خودداری کرد.
🔹 زمستان سال ۹۸، تلاطمهای سیاسی به بخش لوازم خانگی هم رسید و دو شرکت کرهای در همراهی با سیاستهای دولت متبوع خود از ایران خارج شدند.
🔸نکتهی قابل تأمل دیگر در ماهیت سیاسی موضوع آنکه دولت کره جنوبی نهتنها از پرداخت بدهی هفت میلیارد دلاری خود به ایران طفره میرود، بلکه برای پرداخت خسارت شرکتهای کرهای که با تصمیم خودشان از ایران خارج شدهاند، حالا -با هماهنگی آمریکاییها- تصمیمگرفته این خسارت را از محل پولهای مسدودشدهی ایرانی در بانکهای کرهای تأمین کند. بهعبارت دقیقتر، طرف کرهای نفت ایران را دریافتکرده، ولی پولش را پرداختنکرده و حالا از همان پولی که باید به ایران پرداخت کند، اقدام به تأمین خسارت شرکتهایی میکند که در زمستان ۹۸ داوطلبانه از ایران خارج شدند؛ موضوعی که توسط سفیر این کشور در ایران هم تأیید شده است.
🔴 حالا ما متأسفیم!
🔸شاید لازم باشد پاسخی که مسئولان کره جنوبی به تلاش ایران برای استفاده از ۵۵ میلیون دلار از داراییهای خودش برای پیشپرداخت خرید واکسن به مسئولان ایرانی داده بودند، این مرتبه خودشان بشنوند؛ متأسفیم! ایرانیان اقدامات کره جنوبی را از یاد نخواهند برد؛ کشوری که در شدیدترین شرایط سیاسی و بینالمللی، همراهی خود را با کاخ سفید نشان داد و به یک بازار ۸۰ میلیونی پشت کرد و هنوز هم صدق ادعاهای خود را اثبات نکرده است.
🔹 حالا هم یکی از بدهکارترین کشورها به جمهوری اسلامی نهتنها در پی تسویه این بدهی است، بلکه از محل اعتبار مسدودشدهی ایران اقدام به تأمین خسارت همان شرکتهایی میکند که با پای خودشان از ایران خارج شدند. این اقدامات اصلا بوی دوستی نمیدهند. دشمنی با ملت ایران چیزی نیست که از یاد کسی برود و بخواهد بدون هزینه و تنبیه طرف مقابل باقی بماند. بله، آن که در روزهای سخت با ملت ایران دشمنی میکند باید مجازات شود.
💬 زمانه
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
♦️چرا واردات لوازم خانگی از کره باید ممنوع باشه؟
🆔 @Shobhe_ShenaSi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اللهمّ صلّ علی عليّ بن موسی الرّضا ولیّك عدد ما في علمك صلاة دائمة بدوام ملکك وسلطانك. اللهمّ سلّم علی ولیّك عليّ بن موسی الرّضا عدد ما في علمك سلاماً دائماً بدوام ملکك وسلطانك وجبروتك.
☀️ #برکت_ایران
🆔 @Shobhe_ShenaSi
هدایت شده از سخنان دکتر قربانیمقدم
مقام رضا.mp3
10.86M
چه کسی امام هشتم را ملقب به «رضا» کرد؟
مقام رضا چیست و چگونه به این مقام برسیم؟
🎙درسها و سخنرانیها👇
✅ @ghorbanimoghadam_ir
لیلةالمبیت سرآغاز تشکیل تمدن بزرگ اسلامی
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
👈اول ربیع الاول سالروز #هجرت پیامبر اعظم از مکه به مدینه و جانفشانی امیرالمومنین در این هجرت تاریخی و #تمدن ساز
❌ شبهه ۹۴۳
جانفشانی امام علی علیه السلام در لیلة المبیت از جمله فضائل مهم امیرالمومنین ع است که در آیه ۲۰۷ سوره بقره نیز اشاره شده است
با اینحال بعضی تلاش کردهاند عمل امیرالمؤمنین علیه السلام را کم رنگ جلوه دهند و گفتهاند این کار فضیلتی برای علی علیه السلام بهشمار نمیآید؛ چون علی علیه السلام از دو راه مطمئن شده بود که با خوابیدن در بستر پیامبر، به او هیچ آسیبی نخواهد رسید:
۱) پیامبر در شب هجرت بهاو فرمود: «در بستر من بخواب و بدان که آسیبی بهتو نخواهد رسید.»
۲) پیامبر، پرداخت امانتها و دیون خود را به ایشان واگذار کرده بود. لذا میدانست که کشته نخواهد شد.
🆔 @Shobhe_ShenaSi
✅ پاسخ
اولا این جمله پیامبر(ص) که «به بهتو آسیبی نخواهد رسید» چندان مسلم نیست، چون از تاریخنویسان شیعه کمتر کسی آن را آورده است و اهل سنت نیز در این باره متفقالقول نیستند. برای نمونه، گفته ابن سعد در طبقات با گفته طبری در تاریخ طبری یا ابن هشام در سیره هماهنگ نیست و با هم تفاوت دارند.
آنچه شیخ طوسی در امالی نقل میکند این است که جمله مذکور مربوط به جریانات پس از لیلةالمبیت و در یکی از شبهایی که حضرت در غار ثور بود.
▫️ ثانیاً بر فرض پذیرفتن چنین جملهای آن هم در شب هجرت، بیانگر ایمان والای حضرت علی علیه السلام بهگفتههای پیامبر(ص) است؛ زیرا آنحضرت بدون هیچ واهمهای در بستر پیامبر(ص) خوابید. بسیاری بودند که چنین اعتقاد راسخی نداشتند و در برخی گفتههای پیامبر(ص) با دیده شک مینگریستند یا در صورت پذیرش، از سر تسلیم میپذیرفتند، نه از سر رضامندی. علی(علیه السلام) با گفته پیامبر(ص)، بهچنان یقینی میرسد که حاضر است جان خود را بهخطر بیفکند و این برای آن حضرت فضیلتی انکارناپذیر است؛ زیرا عالیترین درجات ایمان را برای علی علیه السلام اثبات میکند.
🔹 اما اینکه گفتهاند علی علیه السلام از جمله پیامبر(ص) که بهایشان وصیت کرد «تا امانتها و دیون وی را بهصاحبانشان بازگرداند»، فهمید که بهوی آسیبی نخواهد رسید. نیز صحیح نیست. بررسی تاریخی نشان میدهد پیامبر این وصیت را دو شب پس از شب هجرت بهعلی علیه السلام فرموده است. در سیره حلبی میخوانیم: در یکی از شبها که علی علیه السلام بهخدمت پیامبر(ص) در غار ثور رسید، از جمله سخنان آن حضرت بهعلی علیه السلام، بازگرداندن امانتها و ادای دین وی بوده است. شیخ طوسی نیز با سندهای معتبر نقل میکند که وصیت بهادای دیون و بازگرداندن امانتها پس از لیلة المبیت صادر شده است.
🔹 پینوشت
مأموریتهای حضرت علی(ع) در واقعه هجرت
نقش امام علی علیه السلام در شب هجرت تنها خوابیدن در بستر پیامبر(ص) نیست، بلکه بنا بهگفته تاریخ نویسان شیعه و سنی، امام علی علیه السلام سه مسئولیت دیگر نیز داشته است:
۱) ادای دیون و بازگرداندن امانتهایی که نزد پیامبر(ص) بوده است. علی علیه السلام پس از مهاجرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله در نقطهای از مکه ایستاد و گفت: «هر کس پیش محمد(ص)، امانت و سپردهای دارد، بیاید و از ما بگیرد».
۲) حلّ و فصل امور مسلمانان مکه در نبود رسول اکرم صلی الله علیه و آله بود. اگر چه در مدت زمانی اندک پس از هجرت پیامبر، علی علیه السلام بهوی پیوست، ولی در همین فرصت، بهمشکلات مسلمانان رسیدگی میکرد.
ج) بهدستور پیامبراکرم صلی الله علیه و آله میبایست زنان هاشمی بهویژه حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام و فاطمه بنت اسد، مادر بزرگوار خود و همچنین مسلمانانی را که تا آن روز هجرت نکرده بودند، با خود بهیثرب ببرد. علی علیه السلام برای اجرای این فرمان، در دل شب و از راه ذیطوی رهسپار یثرب شد. با آگاه شدن جاسوسان قریش از این هجرت دسته جمعی، مشرکان بهتعقیب علی علیه السلام برآمدند و پس از مدتی بهحضرت رسیدند. البته علی علیه السلام آنان را تهدید بهمبارزه کرد که مأموران قریش بههراس افتادند و بازگشتند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در محله قبا منتظر علی علیه السلام بود که با آمدن حضرت پس از مدتی کوتاه رهسپار یثرب شد.
(📚 هجرت پیامبر اعظم(ص)؛ تألیف گروهی از نویسندگان).
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06