🔰قطعیتها و ابهامات بحران سوریه
🍃🌹🍃
🔹پیچیدگی، درهمتنیدگی و سرعت وقوع تحولات و رخدادهای سیاسی از خصایص سیاست، امنیت و جنگ در دوره کنونی است. این مختصات سبب شده است تا همواره غباری از ابهام و پیشبینی ناپذیر بودن بر آن رویدادها سایه بیفکند. بحران و جنگ در سوریه که اندکی پس از اعلام آتشبس در لبنان آغاز شد، از این منظر برای کارشناسان شگفتانگيز بود. شاید مهمترین پرسش در این باره این باشد که روند ترتیبات امنیتی و نتیجه آن چگونه شکل خواهد گرفت و به چه سمتی پیش خواهد رفت؟ در این باره چند نکته اساسی را باید مدنظر قرار داد؛
🔻۱ـ اهمیت سوریه و ژئوپلیتیک آن برای همه مسئولان و فرماندهان جبهه مقاومت و نیز آمریکا و رژیم صهیونیستی، مسجل و آشکار است؛
🔻2ـ به طور طبیعی سرنوشت درگیری را طرفی که شروع کرده است، تعیین نمیکند. شرایط میدان را آن نیرویی که مشروعیت و استقامت دارد، تعیین میکند؛ اما مشکلات اقتصادی سوریه، سبب شده است موضوع استقامت بین بدنه دفاع مردمی و امنیتی تحتالشعاع قرار گیرد؛
🔻3ـ سازمان رزم اضلاع مختلف جبهه مقاومت و فرماندهان آن، فعالتر و منسجمتر از بحران قبلی در سوریه و البته با تجربه بیشتر در میدان حاضر شدهاند؛ اما انگیزه و توان ارتش سوریه، مهمترین عنصر تعیینکننده است؛
🔻۴ـ صحنه تاکتیکی جنگ کاملاً سیال است و هر لحظه به نفع طرفهای مختلف در حال تغییر است. این خصلت و ماهیت حقیقی جنگها به شمار میآید؛
🔻5ـ ارتش سوریه طی هفت، هشت سال گذشته در حد فاصل ادلب تا حلب و تا حماة در وضعیت آتشبس بوده و طولانی شدن دوره آتشبس، چنین نیرویی را در لحظه عملیات تهاجمی گروه تروریستی که با حمایت قوی وارد صحنه شده، دچار ضعف میکند؛
🔻۶ـ یک تجربه قبلی مهم وجود دارد؛جبهه مقاومت طی چند دهه گذشته در هیچ جنگی پای نگذاشته، مگر آنکه با همه دشواریها از آن با نصرت و فتح خارج شده باشد، مشروط بر همراهیهای حداکثری جغرافیای جنگ.
🔸تجربه جنگهای پيشين و از جمله نبرد جاری در منطقه نشان میدهد، سرنوشت جنگ لزوماً در میدان جنگ و جنگيدن معین نمیشود؛ بلکه ضرورت دارد به الزامات فرامیدانی آن نیز توجه کرد. اراده و هماهنگیهای سیاسی و همراهیهای اجتماعی جغرافیای جنگ با اضلاع گوناگون جبهه مقاومت در این زمینه اجتنابناپذیر است. کل آنچه اکنون در سوریه جریان دارد، جدای از آنکه میتواند منشأ داخلی نیز داشته باشد، یک پروژه خطرناک آمریکایی و صهیونیستی است. اولویت اصلی و قطعی و نیز دشمن حقیقی را باید از این منظر دید و تحلیل کرد و باید به هر نحو ممکن در برابر این پروژه مخاطرهآمیز ایستاد.
#حرفروز
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
36.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰اگر سوریه تجزیه شود، ترکیه نیز تجزیه میشود.
🍃🌹🍃
🔹امپریالیسم آمریکا و اسرائیل به دنبال ایجاد اسرائیل دوم در غرب آسیا!
🔸«دوغو پرینچک» رهبر حزب وطن ترکیه:
وقتی به کارهایی که آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس انجام داده نگاه کنیم، در مییابیم که هدف استراتژیک آمریکا و اسرائیل در منطقه ما ایجاد اسرائیل دوم است. این نقشه، ترکیه، سوریه، عراق و ایران را مورد هدف قرار میدهد. ما باید از مقاومت سوریه به دلایل انسانی و وجدانی به عنوان ملت مسلمان و از لحاظ وفاداری همسایگی با تمام قوا حمایت کنیم.
#سوریه
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
13.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰ترکیه، اسرائیل و آمریکا کمر به نابودی سوریه بستهاند
🍃🌹🍃
عبدالباری عطوان، تحلیلگر عرب:
🔸مردم، میخواهند هر دستاوردی را که طوفان الاقصی رقم زد با حمله دمشق و سوریه نابود کنند، این توطئه مشترک ترکیه، آمریکا و اسرائیل است.
#سوریه
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🔰پوست اندازی جولانی و معرفی احمد الشرع!
🍃🌹🍃
تأملی بر مصاحبه جولانی با سی ان ان
🔹ابومحمد جولانی رهبر «تحریر الشام» با شبکه «سی ان ان» مصاحبه کرده است که احتمالا هدف او از این مصاحبه نه راه انداختن تبلیغاتی جنگی علیه دمشق و تشریح واقعیتهای میدانی کنونی، بلکه میخواهد این پیام را به غرب برساند که او دیگر آن جولانی قبلی نیست!
🔹معرفی خود در این مصاحبه برای اولین بار با نام واقعیش «احمد الشرع» میتواند در این راستا باشد.
🔹قرار گرفتن جولانی با پرچم مخالفان در برابر مجریِ زنِ آمریکایی و نگریستن به او و... با آموزههای سلفیت جهادی رادیکال همخوانی ندارد.
🔹الشرع و لو به ظاهر گفتمان و ادبیات «امت گرایانه» جولانی را کنار گذاشته و تلاش میکند که لباسی ملی بر تن ادبیات اسلامیاش بپوشاند و از طرح تشکیل دولتی مبتنی بر نهادها و مجلسی منتخب از ملت سوریه خبر میدهد.
🔹این گزارهها را رهبر «تحریر الشام» مطرح میکند که در اصل از القاعده تشکیل شده است.
🔹اکنون پرسش این است که آیا با این کارها خود را برای ریاست سوریه آماده میکند؟ در این صورت پیام او به نخست وزیر عراق و محتوای آن میتواند قابل تامل باشد.
✍️ صابر گل عنبری
🆔 eitaa.com/meyarpb
✅@shohadadiyarnesfjahan
🔰سوریه کمتر از یک ماه!
🍃🌹🍃
🔸رویترز: فرماندهی ارتش سوریه سقوط حکومت را به نظامیان ابلاغ کرد
🔹یک منبع نظامی سوری به خبرگزاری رویترز گفت که فرماندهی ارتش سوریه، «سقوط دولت بشار اسد» را به افسران و فرماندهان ارتش ابلاغ کرده است.
نخستوزیر سوریه: آماده همکاری با هر رهبر انتخاب شده توسط مردم هستم
🔹محمد غازی الجلالی به خبرگزاری فرانسه گفت: «آمادهام با هر رهبری که مردم سوریه انتخاب کنند، همکاری کنم.
🔹صبح یکشنبه در ساختمان نخستوزیری حاضر میشوم و آمادۀ هرگونه اقدامی برای انتقال قدرت و تسلیم هستم».
فرمانده هیئت تحریر الشام:
🔹 نهادهای عمومی تحت نظارت نخستوزیر سابق تا «تحویل رسمی» باقی خواهند ماند!
🆔 eitaa.com/meyarpb
✅@shohadadiyarnesfjahan
چرا ایران در این دوره وارد سوریه نشد؟
🔹زمانی که داعش در سوریه ظهور کرد و شرایط امنیتی برای سوریه سخت شد دولت این کشور طی روندی رسمی از ایران درخواست کمک کرد.
🔹تحولات سریع سوریه در یک هفتۀ گذشته و مداخله نداشتن ایران در این تحولات مسئلهای است که باید در عوامل مختلف جستجو و تحلیل کرد.
🔹تروریستها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریست ها حمایت نمیکردند.
🔹ارتش سوریه نیز بهدلایل مختلف از جمله ضعفهای اعتقادی و اقتصادی دیگر مانند قبل انگیزه مقابلۀ در برابر تروریستها را نداشت.
🔹اما مهمترین تغییر در خود بشار اسد بود. آخرین دیدار اسد با رهبر انقلاب حاوی نکتۀ مهمی بود. رهبر انقلاب ۱۰ خرداد امسال تذکری به بشار دادند.
🔹این تذکر ناشی از شناخت واقعی از صحنه بود. ایران پیش از آغاز جنگ در لبنان، بارها تذکرات لازم را درباره تقویت قوای تروریستها به اسد اعلام کرده و حتی پیشنهاد لازم را بهصورت رسمی به او داده بود اما به این تذکرات توجه نشد.
🔹ادامۀ این روند تا آخرین ساعات سقوط اسد نیز ادامه داشت. حضور بالاترین رده مقامات ایرانی برای مذاکره با اسد نشاندهنده عزم جدی ایران برای تقویت اسد بود اما یک خطای راهبردی سبب شد بشار در سراشیبی سقوط قرار گیرد و آن همان تذکر رهبر انقلاب بود؛ اسد دلخوش به وعدههای جریان عربی و غربی منطقه شد.
🔹ایران نیز زمانی که تمایل نداشتن اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر دخالت نکردن گذاشت اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعدههای دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.
چراییِ سقوط سوریه و آیندۀ محور مقاومت
🔹سوریه مورد توطئه و تهاجمی قوی از سوی ائتلاف بینالمللی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه قرار گرفته که راهبرد خطرناک آن، قطع رابطۀ ایران با جبهۀ مقاومت، شکاف در امت اسلامی، کوچکسازی قاعدۀ قدرت جمهوری اسلامی و محدودسازی قدرت بازیگری و تاثیر نظام در مرزهای خود است.
🔹حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در کشورهای اسلامی از جنس حضور دیگران و صرفا دارای ماهیت نظامی نیست. حضور ایران در منطقه معنوی، عقیدتی، فکری، فناوری و فرهنگی است و این نفوذ با سقوط دولت سوریه هم از بین نخواهد رفت.
🔹وجود بشار اسد در راس حکومت سوریه هم برای ایران و هم برای او یک فرصت بود. ایران از این فرصت برای تقویت جبهۀ مقاومت و ارتقای حکمرانی در سوریه استفاده کرد ولی او به اندازۀ کافی به توصیههای جمهوری اسلامی در خصوص مردمسالاری و دفاع مردمی توجه ننمود.
🔹همراهی نکردن مردم با دولت بهدلیل اوضاع وخیم اقتصادی، ضعیف شدن ارتش و آلوده شدن به فساد، اعتماد دولت سوریه به برخی وعدههای دولتهای خارجی در ازای دست برداشتن از مقاومت برخی از همین اشتباهات است.
🔹تا جایی که همانگونه که حتی در رسانهها نیز بهچشم میخورد، بشار حتی تا همین چند روز قبل هم درخواست صریحی از جمهوری اسلامی برای کمک نکرده بود در حالیکه روشن بود نظام حکومتی سوریه توان لازم برای ایستادگی را ندارد.
🔹پیروزی گروههای مسلح تکفیری آغازی بر فتنه در کشورهای منطقه و حتی اروپا خواهد بود. این یک پدیدۀ مسموم، مرموز و شوم است که دامنگیر بشریت شده و هیچ کشوری، حتی خود ترکیه نیز از آن در امان نخواهد ماند.
🔹باید...
بهخاطر داشت که این تازه ابتدای رویارویی محور مقاومت با اسرائیل و آمریکاست. قلمروی محور مقاومت وسیع است و سوریه تنها یکی از بخشهای آن است.