⭕ افزایش حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن را چگونه تحلیل کنیم؟
✍ افزایش محسوس مشارکت مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در کل کشور گزارههای مهمی را پیش رو قرار میدهد:
1⃣ شاید اولین و مهمترین سوال این باشد که علت این افزایش محسوس حضور مردمی چیست؟ پاسخ اولیه همان موضوع همیشگی است و آن اینکه دشمن هرگاه در کشور دشمنی خود را همانند اغتشاشات اخیر نمایانتر میکند، واکنش و حضور مردم به صورت تصاعدی افزایش پیدا میکند. به همین دلیل به یکباره افزایش سی درصدی در کل کشور را مشاهده میکنیم و در برخی مناطق مثل سیستان و بلوچستان و کردستان که اقدامات دشمن ملموستر شد، افزایش حضور از نقاط دیگر کشور هم بیشتر است. اگر سیاستمداران عاقلی در حاکمیت آمریکا و به خصوص اروپا باقی مانده، حداقل یکبار باید به این گزاره فکر کنند که اگر خروجی ماهها طراحی اطلاعاتی و سیاسی که در قالب اغتشاشات اخیر تجلی یافت، اینک تبدیل به افزایش سی درصدی حضور مردم در سالگرد پیروزی انقلاب ایران آنهم در 44 سالگی شده، ادامه اصرار به افزایش دشمنی با جمهوری اسلامی چه دستاوردی برای آنها خواهد داشت و پیامدهای آن در میان مردم ایران چه خواهد بود. ضمن اینکه قاعدتاً و بر اساس عقلانیت سیاسی، زمان آن رسیده که دنیای غرب از خام شدن مجدد به دست برخی مشاوران ایرانی خائن عبرت بگیرد.
2⃣ اما آنچه از حضور کمی مهمتر است، حضور کیفی مردم است که عظمت ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ را بسیار بیشتر میکند. ملتی که در سختترین شرایط تحریم اقتصادی تاریخ معاصر و شدیدترین جنگ جهانی رسانهای قرار دارد، حضور تک تک مردمش در دفاع از انقلاب اسلامی ایران، چندین برابر ارزشگذاری باید شود. واقعیت این است که مجموع و ترکیب حضور کمی و کیفی مردم در سالهای اخیر، بسیار جلوتر از حضور گسترده و پرشور مردم در سالهای اول انقلاب است.
3⃣ اگر واکنش به اغتشاشات اخیر مهمترین دلیل افزایش حضور کمی و کیفی مردم در ۲۲ بهمن امسال باشد، یک ارزیابی مهم می توان ارائه کرد و آن اینکه در صورت افزایش احساس تهدید خطر برای کشور، حتما حضور کمی مردم بیش از آنچه در ۲۲ بهمن امسال شاهد بودیم، اتفاق خواهد افتاد. این ارزیابی البته نکته جدیدی نیست و سالهاست اتاق فکرهای آمریکایی نیز به نوعی آن را مطرح کردهاند و به همین دلیل یکی از اصلیترین محاسبات آنها برای عدم اقدام نظامی ولو کوتاه و مختصر علیه ایران همین است که با ملموسشدن تهدید و احساس خطر از طرف دشمن، شاهد شکلگیری وحدت بیسابقه در ایران خواهند بود.
4⃣ تلاش برای ترمیم و افزایش رضایت عمومی از طریق جبران خطاها، اصلاح برخی رویهها و افزایش خدمات، اینک باید اصلی ترین واکنش مسئولین برای ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ باشد ولی در نسخه های حکمرانی که گروههای سیاسی، تصمیم ساز و تصمیم گیر میپیچند این موضوع را نباید غفلت کنند که واکنش مردم به تهدید و برنامه دشمن، نه تنها انفعالی نیست بلکه شیب تصاعدی پیدا میکند و روی عمق معرفت و رفتار انقلابی مردم بیش از گذشته سرمایهگذاری کنند و از اصلاح انحرافی و غیرانقلابی مسائل اقتصادی، معیشتی و فرهنگی مردم بپرهیزند.
*مهدی جهان تیغی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
سیلی آبدار ملت در 22 بهمن بر گونه سران فتنه(۱)
حضور پر شکوه و کم نظیر ملت ایران، همچنان که موجب یاس و نا امیدی آمریکا و انگلیس و اسرائیل و دیگر دشمنان شد، سران فتنه از جمله خاتمی را عزادار کرد.
میزان حضور مردم در جشن امسال پیروزی انقلاب به نحوی بود که یکی از رکوردهای بالای دهه گذشته را به ثبت رساند. در این جشن ملی، از کودکان خردسال تا نوجوانان و جوانان دهه نودی و دهه هشتادی، تا پیشکسوتان انقلاب حضور داشتند. خباثت دشمنان ملت ایران و جریانهای نفاق در چند ماهه گذشته موجب شده بود تا مردم با احساس مسئولیت و جدیت و شادابی بیشتری در راهپیمایی و جشن 22 بهمن امسال حضور به هم برسانند.
این جشن بزرگ در حالی رقم خورد، که خاتمی و موسوی خوئینیها اخیرا به حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) رفته بودند و خاتمی در آنجا با ادبیات منافقانه گفته بود: من عظمت امام را از این جهت که بنیانگذار جمهوری اسلامی است، میدانم؛ جمهوری به همان معنا که در دنیا هست و «اسلامی» هم به شکلی که در آستانه انقلاب معرفی و بر اساس آن از مردم رأی گرفته شد. اما امروز نمیدانیم آیا باید به خاطر پیروزی انقلاب جشن بگیریم و خوشحال باشیم یا آنکه به خاطر انحرافی که در مسیر آن ایجاد شده عزادار باشیم؟!
اظهارات منافقانه خاتمی در حالی است که وی در کنار موسوی، از سران فتنه شورش اشرافیت علیه جمهوریت و اسلامیت در سال 1388 (به بهانه تقلب) بود و ننگی بزرگ در همراهی با نقشه آمریکا و انگلیس و اسرائیل را در کارنامه خود به ثبت رساند.
از سوی دیگر، ارکان مکتب امام خمینی(ره) در زمینه پایبندی به اسلام ناب محمدی (ص)، بیزاری از استکبار بزرگ و آمریکا و اسرائیل، پافشاری بر اصل ولایت فقیه به عنوان پشتیبان اصلی کشور در مقابل آسیبها، خدمت به محرومان و وفاداری به ولینعمتان انقلاب و بیزاری از اشراف، روشن و تفسیر ناپذیر است و خاتمی در این زمینه نیز مسیری جز همراهی و حمایت از معارضان با خط امام(ره)نپیموده است؛ چنان که برخی همراهان اصلی وی در دولتش بعدها به گزافه گفتند دوره آیتالله خمینی تمام شده و از ابتدا هم به رهبری او باور نداشته اما جرئت ابراز آن را نداشتهاند.
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
سیلی آبدار ملت در 22 بهمن بر گونه سران فتنه(۲)
سخنان گزافه خاتمی در حرم امام در حالی است که سید حسن خمینی با وجود این که به غلط او را در حرم امام همراهی کرده بود، اما دیروز درباره جشن با شکوه پیروزی انقلاب گفت: «حضور بینظیر مردم در راهپیمایی امسال خیلی معنادار است».
سید حسن خمینی در حاشیه حضور در راهپیمایی 22 بهمن در تهران، در گفتوگو با خبرنگار جماران اظهار کرد: حضور کم نظیر بلکه بینظیر مردم در مراسم راهپیمایی امسال، خیلی معنادار است. باید در مقابل عظمت و نجابت مردم ایران سر تعظیم فرود آورد. مردم جمهوری اسلامی را مثل یک گوهر ناب در میان نسلهای خود حفظ کردهاند و نشان دادهاند که گلههای خود را به این میراث امام و شهیدان سرایت نمیدهند. جا دارد که این حضور با شکوه را به مردم عزیز و رهبر انقلاب تبریک بگویم.
در همین حال سایت جماران هم در گزارشی از «مشاهدات خبرنگاران و مخاطبان جماران از راهپیمایی 22 بهمن» تیتر زد: اعجابآور و معنادار.
جماران نوشت: با توجه به اتفاقات ماههای اخیر در کشور، کیفیت برگزاری چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار بود. بنا به روایت یکی از خبرنگاران جماران که به مدت دو ساعت و نیم در راهپیمایی حضور داشت، میزان شرکت مردم «اعجابآور» بود و جالب اینکه، جمعیت حتی پس از اذان ظهر همچنین به سمت محل راهپیمایی میآمد.
دیگر خبرنگار جماران روایت کرد: «راهپیمایی امروز متفاوت بود. من در ایستگاه خواجه عبدالله انصاری سوار مترو شدم.مترو نسبتا خلوت بود؛ پیش خودم گفتم احتمالا راهپیمایی خلوت است. حدود ساعت ۱۱:۱۵ به ایستگاه تئاتر شهر رسیدم؛ ایستگاه شلوغ بود. تراکم بهاندازهای بود که بالارفتن از پلهها به صرفهتر از پله برقی بود. وقتی وارد چهار راه ولیعصر(عج) شدم جمعیت موج میزد.. تیپهای مختلف از زن و مرد و کودک و کهنسال حضور داشتند. رفت و برگشت از چهارراه ولیعصر(عج) تا دانشگاه تهران حدود یک ساعت و نیم به طول کشید... جمعیت بسیار متراکمی از بالای پل کالج به سمت چهارراه ولیعصر در حرکت بود که شکل زیبایی به مسیر داده بود. گویا همه علیه یک دشمن مشترک صف بسته بودند».
خبرآنلاین دیگر خبرگزاری وابسته به طیف اصلاحطلبان هم در گزارشی نوشت: «حضور پرشور ملت ایران در راهپیمایی۲۲ بهمن: نمایش وحدت ملی در خیابان/ توهم اختلافات خانوادگی به پایان رسید. راهپیمایی پرشور پیروزی انقلاب اسلامی در تمام شهرهای ایران در شرایطی برگزار شد که از
روزها قبل موج تبلیغی بزرگی علیه انقلاب توسط رسانههای بیگانه شکل گرفته بود. گزارشها حاکی از حضور گسترده مردم در این رویداد دارد. راهپیمایی۲۲ بهمن امسال در حالی برگزار شد که حضور پرشور مردم در شهرهای مختلف، مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفت. از ماهها قبل رسانههای ماهوارهای به دنبال تضعیف حضور مردم در خیابان برای حمایت از جمهوری اسلامی بودند. مراسم چهلوچهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در حالی امروز در سراسر کشور برگزار شد که در دو سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا حضور مردم همیشه در صحنه ایران در این راهپیمایی در اشکال خودرویی و موتوری برپا شده بود. از ویژگیهای دیگر راهپیمایی هر ساله ۲۲ بهمن، حضور اقشار مختلف مردم با سلایق گوناگون در جای جای این کشور است که نمایش وحدت امت اسلامی است. مردم حاضر در این مراسم بر اتحاد خود و مقابله با دشمنان اسلام و ایران تاکید کرده و صحنههایی از همدلی را با شکوه هرچه تمامتر به نمایش گذاشتند».
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
وقتی خدا انقلاب کرد (۱)
تقریبا تمام بدنش خالکوبی بود؛ تصویری از رضا خان روی شکم و پس از سقوط رضا پهلوی، تصویری از محمدرضا پهلوی به همراه تاج پادشاهی و دو پرچم شیر و خورشیدنشان بر روی سینه و تصویر دیگری از محمدرضا پهلوی بر روی دست داشت. عضو هیئترئیسه جمعیت «قیام رستاخیز 28 مرداد»(عنوانی که طرفداران محمدرضا پهلوی برای توصیف کودتای 28 مرداد به کار میبردند) بود و به پاس خدماتش در کودتای 28 مرداد از وزارت جنگ شاهنشاهی مدال درجه 2 رستاخیز گرفته بود. اما 11 آبان 1342 وقتی در میدان تیر پادگان حشمتیه تهران، گلولهها تصاویر پدر و پسر پهلوی را روی بدنش سوراخ کردند و به قلبش رسیدند معلوم شد برخلاف جسمش آنچه در قلب و جان «طیب حاجرضایی» حک شده نه دودمان پهلوی که خاندان نبوی(ص) بود. مردی که جایگاهش در نسبت با خاندان پهلوی را کنار گذاشت، به ایمان قلبیاش رو کرد و دست آخر حاضر نشد علیه امام خمینی(ره) جملهای بر زبان بیاورد. انقلاب خمینی(ره) شاید اولین جلوههای خود را آنجا نشان داد؛ در سفر یک فرد از ناسوت به ملکوت.
15 دی 1357 تنها یک روز از آمدن ژنرال رابرت هایزر به ایران با هدف ساماندهی ارتش شاهنشاهی برای کودتا میگذشت که ویلیام سالیوان سفیر وقت آمریکا در تهران طی اولین جلسه رسمی خود با هایزر ارزیابی ناامیدکنندهاش را از ارتش ایران
بیان کرد و گفت: «ارتش ایران به جایی رسیده است که توان انجام هیچ کاری را ندارد.» خبری که پذیرشش برایهایزر سخت بود اما
4 روز بعد، پس از گفتوگو با برخی فرماندهان ارشد ارتش او نیز تقریبا به همین نتیجه رسیده بود.هایزر در گزارش 19 دی 1357 خود از اوضاع ارتش ایران نوشت: «این که ارتش یک ضعف عمومی داشت انکارناپذیر بود. ارتش آموزش ندیده بود که فی نفسه مشکلات را حل کند. ارتش به رهبری پر قدرتی متکی بود که در وجود شاه و آمریکا خلاصه شده بود.» با چنین ارتشی در آن زمان کوچکترین حمله نظامی خارجی میتوانست فاتحه یکپارچگی ایران را بخواند اما مدتی بعد در اوج هرج و مرجهای اول انقلاب، وقتی رژیم بعث عراق
با چراغ سبز آمریکا به ایران حمله کرد، تاریخ جور دیگری رقم خورد. جنگي که فرماندهان بلندپایه نظامی عراق با توجه به از هم گسیختگی ارتش ایران، مدت زمانش را حداکثر 6 ماه و با پیروزی صدام پیشبینی میکردند، 96 ماه طول کشيد تا بهعنوان طولانيترين جنگ قرن بيستم شناخته شود و البته چیزی که صدام هرگز به آن دست نیافت پیروزی در جنگ بود! انقلاب این بار از جوانان غیرنظامی و جنگندیده آن روزگار، سربازان و فرماندهانی کارکشته ساخت که محاسبات ارتش بعث صدام و حامیان اروپایی و آمریکاییاش را کاملا به هم ریخت. «نزار الخزرجي» رئيس ستاد مشترک ارتش وقت عراق درباره روزهاي پاياني جنگ و صفوف متراکم رزمندگان ایرانی در جبهه به روزنامه «الحيات» میگوید: «اين احتمال وجود داشت که جبهه عراق از هم فرو بپاشد... عراق نميتوانست ادامه بدهد، چون درآمدهايمان ته کشيده بود و بدهيهايمان وحشتناک شده و تلفات انسانيمان به نسبت جمعيت کشور بالا رفته بود... در حالي که در طرف مقابل، ايرانيها از نظر عددي بر ما برتري داشتند.» ظاهرا
طیب حاجرضایی تنها مسافر آن سفر نبود، این سِیری جمعی بود؛
در انقلاب خمینی(ره) یک ملت برای خدا از خود میگذشت.
صبح روز 22 بهمن 1357 امیرحسین ربیعی، ارتشبد نظام شاهنشاهی برای فرار از وطن به هر دری میزد تا جایی که به اسحاق سگو(مستشار ارتش اسرائیل در ایران) رو زد و گفت: «لطفاً حواستان باشد که مرا هم ببرید.» البته این کار ربیعی در مقایسه با واکنش معاونِ سپهبد ناصر مقدم(رئیسوقت ساواک) آبرومندانهتر بود. او همان روز به دست و پای گیزی تزفریر(نماینده موساد در ایران) افتاده بود و التماس میکرد: «خواهش میکنم، اگر راهی برای خروج داری مرا هم با خود ببر.» امیرحسین ربیعی فرمانده نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی بود. فارغ از هر ابتکار و اعتماد به نفسی، سعی کرده بود همه چیز در نیروهای تحت امرش تقلیدی از نیروی هوایی آمریکا باشد؛ تا جایی که هایزر میگوید: «حتی شکل اسکادرانهای هوایی او از شیوههای آمریکایی تقلید شده بود.» همه تجهیزات نیروی هوایی، آمریکایی بود و آنها حتی در عمل زبان انگلیسی را به کار میبردند. به همین دلیل بود که پس از تحریمهای آمریکا علیه ایران، فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی در اولین روزهای جنگ تحمیلی طی گزارشی به نماینده امام(ره) در ارتش نوشتند «با توجه به قطعات زودتعویض در هواپیماها و کمبود قطعات یدکی، تمامی هواپیماهای نظامی موجود اعم از جنگنده، آموزشی، پشتیبانی و ترابری ظرف
۱۵ تا ۳۳ روز آینده زمینگیر خواهند شد.»
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
وقتی خدا انقلاب کرد (۲)
با این وجود اما نیروی هوایی جمهوری اسلامی هرگز زمین
گیر نشد. این بار نظامیان و همافرانی که برای تأمین نیازهای روزمره نیروی هوایی محتاج مستشاران و قطعات آمریکایی بودند تبدیل به افسران و مهندسانی کارآزموده و با اعتماد به نفس شدند تا چهل سال بعد
«آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا»(DIA) در گزارشی از اقدامات آنها بنویسد: «پس از دههها تحریم بینالمللی بهدنبال انقلاب اسلامی ایران و خسارات جنگی در طول جنگ ایران و عراق، بسیاری از هواپیماهای آمریکایی که ایران در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به دست آورد، هنوز هم توانمندترین سکوها را امروز در نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران تشکیل میدهند... نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است در نگهداری از این هواپیماهای قدیمی برای انجام عملیات پروازی، مهارت دارد.» آنها با مهندسی معکوس جنگندههای آمریکایی، نسخه بومی خود را ساختند و فراتر از آن جوانان خودباور پس از انقلاب با توسعه فناوریهای موشکی و پهپادی به دومین قدرت نظامی جهان تجهیزات صادر کردند. روندی که باعث شد جاناتان مارکوس، عضو موسسه مطالعات راهبردی و امنیت دانشگاه اکستر در توصیف آن بنویسد: «حالا جهت انتقال تسلیحات معکوس شده است.» اگر انقلاب به معنای «دگرگونی و بازگشت از حالی به حال دگر» باشد. انقلاب خمینی(ره) به تمام معنی انقلاب بود.
انقلاب خمینی(ره) در ایران بود اما برای ایران نبود. این انقلاب به رزمندگان حزبالله، قدرت بیرون راندن رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان را داد، لکه سیاه داعش را از عراق و شام زدود. مردم یمن را در مقابل رژیم سعودی وحامیانش مقاوم کرد و به مبارزان فلسطینی در غزه و جنین و کرانه باختری جرأت مقابله با اشغالگران داد.
روحالله جسم بیجان جهان اسلام را زنده کرد.
تحول از ترس به شجاعت، از فردیّت به تعاون و از خودباختگی به خودباوری را ما در انقلاب خمینی(ره) دیدیم اما خودش میگفت کار خداست و این «تحول» را مهمتر از پیروزی انقلاب میدانست:
«يك تحول روحى در جامعه پيدا شد، كه من غير از اينكه بگويم يك معجزه بود و يك اراده الهى، نمىتوانم اسمى رويش بگذارم.»
«يكى از بركات اين نهضت قضيه «تحول روحى» در جامعه ما هست كه من مكرر اين را گفتهام كه اين تحول روحى كه در ايران پيدا شده است و اين نهضت توانست اين تحول روحى را ايجاد كند به خواست خداى تبارك و تعالى؛ از اين پيروزى كه نصيب ما شده است و دست اجانب را كوتاه كرديم و دست خيانتكارها را، اهميتش بيشتر است.»
«ما بندگانى هستيم كه هيچ نداريم و هيچ نيستيم و هر چه هست قدرت الهى است. معجزههايى كه در اين نهضت واقع شد همه از جانب خداى تبارك و تعالى بود، و بشر كوچكتر از آن است كه بتواند اين معجزهها را انجام دهد. تحولات روحى كه در اين مدت قليل براى ملت ما پيدا شد، تحولات قلبى، تحولات روحى، تحولات ارادى؛
هيچ كس نمىتوانست اين تحولات را ايجاد كند. آنچه كه عظمت دارد اين تحولات روحى است كه در ملت پيدا شده، و او بالاتر از اين پيشبرد و پيروزى است كه ملت ما پيدا كرد.»
سید محمدعماد اعرابی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ وضعیت حکومتها پیش از انقلاب
🛑 #قسمت_اول
🔵 الف) از لحاظ #نظامی
🔺 ۱- فرانسه:
دوران لوئی پانزدهم و شانزدهم ارتش در چهار جنگ بزرگ با کشورهای همسایه شرکت کرد که مجموعاً بیش از ربع قرن طول کشید و موجب فرسایش جدی قوای نظامی شد.
🔺 ۲- روسیه:
رومانوف ها بعد از شکست در جنگ با ژاپن (1905) و جنگ جهانی اول تحقیر شدند. سربازان ناراضی و برگشته از جنگ، خود از معترضان و مخالفان حکومت شدند.
🔺 ۳- ایران:
ارتش ایران در پنجاه سال قبل از انقلاب در هیچ جنگ خارجی مهمی شرکت نکرده بود و با افزایش قیمت نفت و اعلام خروج انگلیس از خلیج فارس، شاه #ژاندارم منطقه شد و آمریکا بهترین تسلیحات نظامی اش را به چند میلیارد دلار به شاه فروخت در بحبوحه انقلاب هر دو #ابرقدرت شرق و غرب از شاه #حمایت می کردند
🔵 ب) از لحاظ #اقتصادی
🔻 ۱- فرانسه:
خزانه خالی، کاهش تولیدات، کشاورزی، هزینه های سرسام آور جنگها، #استقراض مکرر حکومت از اشراف و بورژوا ها در #قحطی ۱۷۸۹ و تلاش برای تصویب یک برنامه اقتصادی با اتکا به نهاد قضایی پارلمان آخرالامر حکومت را به دام انقلاب انداخت.
🔻 ۲- روسیه:
کاهش تولید غله از ۷ میلیارد پود در سال ۱۹۱۳ به ۵ میلیارد پود در سال ۱۹۱۷ و قحطی بعد از شروع جنگ ۱۹۱۴ مدیریت اقتصادی حکومت را به #بحران کشاند.
🔻 ۳- ایران:
#افزایش درآمد نفتی در پنج سال آخر، از 2 میلیارد به ۱۸ میلیارد یعنی #بالاترین حد تا زمان خودش باعث واردات مواد غذایی و کالاهای مصرفی و همینطور اعطای وام های کلان به کشورهای مختلف جهان شد البته در کنار رشد #ثروت حکومت، فاصله طبقاتی و #فقر مردم نیز بسیار افزایش یافت.
🔵 الف) از لحاظ #فراگیری_جغرافیایی_و_اجتماعی
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب #محدود به پاریس و روستاهای حومه آن بود. حکومت #ضعیف بود و لازم نبود همه کشور #بسیج شوند لذا شورشهای پایتخت کار را تمام کرد
🔺 ۲- روسیه:
انقلاب در سن پترزبورگ و مسکو شکل گرفت و #نهایتاً به چند شهر صنعتی نیز تسری یافت
🔺 ۳- ایران:
انقلاب در #اغلب شهرها و روستاهای کشور واقع شد. مردم شهرها و روستاها برای کشته هایشان چهلم گرفتند و کارگران، کارمندان، کشاورزان و اصناف و همه اقشار به انقلاب پیوستند و انقلاب در تمام شهرها و روستاها خود را نشان داد و حتی بسیاری از شهرها و روستاها، #قبل از ۲۲ بهمن در شهر خود حکومت را بهدست گرفته بودند
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ رهبری در انقلابها
🛑 #قسمت_دوم
🔵 الف) عنصر رهبری
🔺 ۱- فرانسه:
میرابو تا ۱۷۹۰ لافایت تا ۱۷۹۱ دانتون تا ۱۷۹۳ روبسپیر تا ۱۷۹۴ رهبری مقطعی کوتاه، آن هم بر گروهی از انقلابی ها را بر عهده داشتند و هیچ کدام به عنوان راهبر انقلاب، از ابتدای تکوین انقلاب تا انتهای استقرار و تثبیت نظام جدید نتوانست در راس باشد
🔺 ۲- روسیه:
تروتسکی به عنوان معاون اصلی لنین اعتراف میکند که انقلاب فوریه رهبر مشخصی نداشت و رهبران با سقوط حکومت تزاری وارد صحنه شدند لنین در دو برهه مهم انقلاب روسیه، یعنی ژانویه ۱۹۰۵ و فوریه ۱۹۱۷، حضور نداشت و هر بار پس از پیروزی موقت انقلاب، خودش را به روسیه رساند و نتوانست قدرت را در دست بگیرد. این سازمان حزبی انقلابی ها بود که اثر می گذاشت و رهبران در سالهای پس از انقلاب به عنوان عضو حزب بلشویک ها روسیه را اداره می کردند
🔺 ۳- ایران:
انقلاب ایران بدون هیچ سازمان حزبی پیشرو، با محوریت شخصیت امام خمینی از ۱۳۴۲ آغاز و در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. در صبحگاه پیروزی، همه طیفها و جناح های مذهبی و غیرمذهبی از حزب توده تا جبهه ملی و مجاهدین خلق، او را یگانه رهبر مطلق انقلاب می دانستند همانطور که موقع بازگشتش به وطن چند میلیون به استقبالش رفتند هنگام رحلتش هم ۱۰ میلیون به تشییع جنازه اش رفتند.
🔵 ب) کیفیت انتقال قدرتها
🔻 ۱- فرانسه:
انتقال خونین و مکرر قدرت و نگارش چندباره قانون اساسی نهایتاً منجر به ترور رهبر انقلاب توسط همراهانش در ژوئن ۱۷۹۴ شد که به ترمیدور معروف شد پس از آن حکومت شورایی چند سالی دوام آورد و در نهایت نوبت به استبداد ناپلئونی تا ۱۸۱۴ رسید
🔻 ۲- روسیه:
در ۲۱ ژانویه ۱۹۲۴ پس از مرگ لنین، استالین رهبری انقلاب روسیه را در دست گرفت و تروتسکی که مدنظر رهبر انقلاب بود تبعید شد، استالین در هنگام بیماری لنین هزاران نفر از مخالفینش را به قتل رساند. استالین تا ۱۹۵۲ زمامدار روسیه بود.
🔻 ۳- ایران:
در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ پس از رحلت امام خمینی و رهبری انقلاب به طور قانونی و بدون چالش به رهبر بعدی آیت الله خامنه ای منتقل شد، نکته عجیب در جلسه انتخاب رهبر، مخالفت شخص آیت الله خامنه ای به انتخاب خود به عنوان رهبر بود ادامه مسیر بنیانگذار در دوران رهبر جدید، نشان از آن داشت که رهبری ولی فقیه، ساختاری سیاسی، متکی به ایدئولوژی انقلاب یعنی اسلام است.
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ سرنوشت انقلابها پس از گذشت چهل سال
🛑 #قسمت_سوم
🔵 الف) برگزاری جشن سالگرد
🔻 ۱- فرانسه:
تغییر مکرر قانون اساسی فرانسه و نظام حاکم بر آن در سالهای آغازین انقلاب تا سالها مانع از برگزاری جشن پیروزی بود چون هنوز درک مشترکی از حکومت پس از انقلاب و آرمان انقلاب شکل نگرفته بود
🔻 ۲- روسیه:
حکومت روسیه در سالگرد جشن انقلاب برخی دستاوردهای نظامی و صنعتی خود را رونمایی می کرد اما راهپیمایی سالانه و جشن مردمی پیروزی، در سراسر کشور وجود نداشت
🔻 ۳- ایران:
رهبران انقلاب این روز را روز خدا (یوم الله) نامیده و مردم به تبعیت از آن ها در جشن سالگرد پیروزی انقلاب پس از ۴۴ سال، دست کم به اندازه ابتدای انقلاب شرکت و مسیر طولانی را راهپیمایی میکنند.۱۰ روز منتهی به پیروزی انقلاب با الهام از آیه قرآن به دهه فجر نامگذاری شده است.
🔵 ب) سرنوشت انقلابها
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب فرانسه به اکثر اهداف خود دست پیدا نکرد به عنوان نمونه یکی از مهمترین اهداف انقلاب آزادی و پایان استبداد بود و به همین خاطر لویی شانزدهم اعدام شد، در حالی که بعد از ۷ سال از انقلاب، استبداد ناپلئونی و بعد از او استبداد لویی هجدهم شروع و ديكتاتورى فزايندهاى حاكم شد، که به جنگها و خونريزي هاى زيادى در اروپا انجامید
🔺 ۲- روسیه:
استالين بعد از مرگ لنین در سال 1927 با حذف رقیبان قدرت را به طور كامل به دست گرفت. انقلاب روسيه از اين تاريخ به مدت 25 سال تحت حكومت ديكتاتورى خشن استالين بود. او در اين مدت مرتكب جنايتها و قتلعامهاى فجيعى شد. پس از مرگ استالين تا اواخر دهۀ 1980 جنگ سرد بين آن كشور و آمريكا با فراز و نشيب هايى ادامه داشت، تا اين كه در سال 1990، كشور اتّحاد شوروى فروپاشيد و پانزده كشور مستقل از بقاياى آن تشكيل شدند.
🔺 ۳- ایران:
پس از انقلاب اسلامى، ابتدا ليبرالها و بعد از آن دیگر تفکرات فرصت بکارگیری نظرات در جمهوری اسلامی را پیدا کردند، و تقریبا هیچ تفکری پیدا نمیشود که ادعا کند نتوانسته است مسئولیتی در ایران بعد از انقلاب بهدست آورده باشد. با تمام فراز و فرودها انقلاب ملت ایران، با گذشت 40 سال روی آرمانهای خود که استقلال ، آزادی ، معنویت، عدالت و... بود ایستادگی کرده و همواره در جهت تحقق اهداف خود به پیش رفته است.
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید.
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
در مسیر پیشرفت.pdf
2M
🔰 فایل کتاب دستاوردهای یکساله جمهوری اسلامی با عنوان #در_مسیر_پیشرفت منتشر شد
🔴 این محتوای بسیار کاربردی، مناسب برای همه مردم، بویژه سخنرانان، اساتید حوزه و دانشگاه و طراحان و موشنگرافان و... خواهد بود.
⁉️ در یکسال اخیر برای حل مشکلات #خودرو چه اقداماتی انجام شد؟
⁉️ در یکسال اخیر در حوزه پیشرفتهای علمی و #دانش_بنیان چه گامهایی برداشته شد؟
⁉️ در یکسال اخیر در زمینه #بهداشت و دارو چه مسیری طی شد؟
⁉️ در یکسال اخیر در رابطه با کاهش #تورم چه اقدامی انجام شده است؟
⁉️ در یکسال اخیر در رابطه با #مسکن چه اقدامی انجام شده است؟
‼️و...
💠اندیشکده راهبردی #سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 #بخوانید | بخشی از مهم ترین دستاوردهای #اقتصادی یک سال اخیر کشور
🔴 قسمت اول
🔺• رکورد بیشترین #صادرات_غیرنفتی تاریخ ایران در سال ۱۴۰۰: ۴۸ میلیارد دلار
🔺• مثبت شدن رشد اقتصادی پس از ۱۰ سال رکود: رشد اقتصادی ۴+ درصد
🔺• کاهش ۲۰ درصدی نرخ #تورم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد
🔺• نصف شدن تورم #تولید_کننده
🔺• رشد ۵.۱ درصدی #صنعت
🔺• افزایش ۲۰ درصدی میزان #صادرات محصولات صنعتی کشور
🔺• افزایش ۱۷ درصدی #تجارت_خارجی کشور از ابتدای امسال تا دی ماه:
بیش از ۸۸ میلیارد دلار
🔺• رشد ۴۸ درصدی صادرات به کشورهای همسایه
🔺• #صرفه_جویی ۳ میلیارد دلاری در #واردات کالاهای اساسی در ۸ ماهه ۱۴۰۱
🔺• افزایش #سرمایهگذاری_خارجی از ۲.۵ میلیارد دلار به ۵ میلیارد دلار
🔺• ایران #سومین ذخایر ارزی منطقه طبق گزارش صندوق بین المللی پول
🔺• ایران کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در بین ۲۸ کشور جهان
#در_همین_یکسال
#چیزی_تا_اوج_نمونده
🔷 برشی از کتاب در مسیر پیشرفت؛
اثر اندیشکده راهبردی سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 #بخوانید | بخشی از مهم ترین دستاوردهای #مالیاتی کشور در یک سال اخیر
🔴 قسمت دوم
🔺• ركورد #كشف_فرار_مالياتي از زمان قاجار تا الان و افزايش ۵۰ درصدي مودیان مالیاتی جدید
🔺• ساماندهي ۱۹ میلیون درگاه پرداخت و کارتخوان
🔺• غيرفعال شدن ۹ ميليون و ۴۰۰ هزار پذيرنده بانكي
🔺• وصول ۱۰۰ درصدي #درآمدهاي_مالياتي
🔺• افزایش ۱۹۳ درصدی مالیات ابرازی مودیان
🔺• ۱۱۳ درصد میزان تحقق درآمد مالیاتی وصولی سال ۱۴۰۰ نسبت به میزان درآمد مالیاتی مصوب سال ۱۴۰۰
🔺• تحقق ۴۸ درصد از مجموع هزینههای دولت از طريق وصول درآمد مالیاتی در ۳ ماهه نخست سال جاری
#در_همین_یکسال
#چیزی_تا_اوج_نمونده
🔷 برشی از کتاب در مسیر پیشرفت،
اثر اندیشکده راهبردی سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 #بخوانید | بخشی از مهمترین دستاوردهای #پولی و #بانکی یک سال اخیر کشور
🔴 قسمت سوم
🔺• #شفاف_سازی صورتهای مالی بانکها و شرکتهای دولتی برای نخستین بار در کشور
🔺• انتشار لیست #ابربدهکاران بانکی برای اولین بار در تاریخ
🔺• بزرگترین تسویه بدهی تاریخ نظام بانکی توسط یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی یعنی #سازمان_تامین_اجتماعی:
تسویه ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی، با دستور رئیسجمهور
🔺• #کاهش نرخ رشد دوازدهماهه #نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ به ۳۴.۳ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۱
🔺• صفر شدن #استقراض دولت بابت کسری بودجه از محل تنخواه و بانک مرکزی در دی ۱۴۰۱
#در_همین_یکسال
#چیزی_تا_اوج_نمونده
🔷 برشی از کتاب در مسیر پیشرفت؛
اثر اندیشکده راهبردی سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi