ادبیات تریبون داران و صاحبان قلم ورسانه در طول انقلاب چگونه بوده است ؟
✍محمدحسن فشی
در طول تارخ انقلاب اسلامی اگر بخواهیم یک تقسیم بندی داشته باشیم، ادبیات برخی صاحبان تریبون، قلم و رسانه تقریبا در هر دهه تغییر کرده واین تغییر از ابتدا تا به امروز سیر نزولی داشته ، البته درزمان انتخابات این موضوع فعال تر می شود ، ومهمتر اینکه بیشتر از ناحیه نامزدهای انتخاباتی شاهد این ماجرا هستیم ، حتی برخی برای موفقیت خود و حزبش شروع به تخریب رقبای می کنند، این موضوع را بارها در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی دیده ایم ، حالا در دهه پنجم انقلاب قرار داریم، ادبیات برخی تریبون داران و صاحبان قلم و رسانه چگونه است؟ آیا تغییر کرده اند؟
ادبیات سخنرانان :
دهه اول انقلاب : حماسی ، دارای شور وشعور یود (کسانی مثل شهید مطهری ، هاشمی نزاد، حضرت آقا...)
دهه دوم انقلاب: نقلی بود( گفتمان امام مثلا امام چنین گفت و...)
دهه سوم انقلاب: چالشی بود ( بین گفتمان امام وسکولاریسم)
دهه چهارم انقلاب: تخریبی ( کاربرد اخلاق سیاسی و فضای تخریبی )
دهه پنجم انقلاب : همچنان تخریبی ( در انتخابات مجلس دوازدهم هم شاهد آن بودیم )
امروز وقتی به سوابق نمایندگان مردم در مجلس دوازدهم نگاه می کنيم می بینیم اولویت تخریب کنندگان وحامیان آنها جنگ اقتصادی، حل مشکلات مردم وجهاد تبیین نبوده !!
نتیجه این روش این می شود که تنها ۶ درصد از ۲۹۰ نماینده مجلس اقتصاد دان هستند، اما می بینیم برای اینها اولویت، کوبیدن و تخریب طرف مقابل به هر قیمتی است نه حرکت در مسیر آرمانهای انقلاب و حل مشکلات مردم، ملت بزرگ و شریف ما باید خیلی هوشیار باشند .
جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
با توجه به اینکه در جنگ اقتصادی هستیم در مجلس دوازدهم چند نفر اقتصاد خوانده وارد شده است؟
در این دوره کمتر از ۶ درصد نمایندگان مجلس دوازدهم اقتصاد خواندهاند
نگاهی به لیست منتخبان مجلس دوازدهم نشان میدهد همچون دورههای سابق، لیست اقتصادخواندهها بدون در نظر گرفتن راهیافتگان به مرحله دوم، باز هم چندان زیاد نیست.
دارندگان مدرک تحصیلی رشته مدیریت با ۴۳ نفر، در صدر هستند. حقوقخواندهها با ۴۰ کرسی، دوم و فارغالتحصیلان علوم سیاسی با ۲۴ کرسی، در رتبه سوم قرار دارند. پزشکان و دارندگان رشتههای پیرامون پزشکی با ۱۹ کرسی به همراه فارغالتحصیلان عمران، شهرسازی، جغرافیا و معماری هرکدام با ۱۹ کرسی، چهارم هستند.
مهندسان (برق، نفت، علوم خاک و...) با ۱۶ کرسی پنجم، اقتصاددانان با ۱۲ کرسی ششم، حوزویان با ۹ کرسی، دارندگان مدرک الهیات با پنج کرسی، فارغالتحصیلان کشاورزی و مطالعات بینالملل هرکدام با چهار کرسی، مطالعات امنیت و جامعهشناسی و علوم اجتماعی هرکدام با سه کرسی و حسابداران با دو کرسی در رتبههای بعدی قرار دارند.
جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
👆لیست افرادی که خواستار لغو پیگیری پرونده ترور شهید رجایی و باهنر بودند
🔹️ بلافاصله پس از ورود سه نفر به پرونده دفتر انفجار نخست وزیری پرونده به امام مراجعه میشود و میگویند ما سرنخهای بسیار خوبی از پرونده به دست آوردیم و عدهای نیز شناسایی شدند.
اما امام میگوید این پرونده را مختومه کنید چرا؟
۱= وجود و حمایت دستگاه نفاق از افرادی که در این ترور دست داشتند.
۲=وجود شرایط بحرانی و جنگی کشور
و این اصل را به یاد داشته باشید منافق وقتی به انتها میرسد به انتحار میرسد
امام به خوبی میدانست در صورتی که آن دستگاه نفاق پایش به روشنایی برسد، کشوری که در جنگ است و بحران دارد را به یک بحران داخلی میکشاند حالا شما حساب کنید آیا ارزش پیگیری خون شهدای با ارزش ما که بعد تر قاتلان آنها به مرور زمان پیدا شدند و مردم آنها را به خوبی شناختند
⚠️🖊 و حالا میرسیم به بحث اینکه چرا با روحانی و امثالهم برخورد نمیشه؟
پیامبر به همراه یکی از یارانش عمار بود یا مقداد !!... از کوهی عبور میکردن که یکباره جریان نفاق به آنها حمله میکند یار همراه پیامبر با آنها مقابله به مثل میکند و نقاب صورت یکی از آنها را میکند و با چهره ای آشنا مواجه میشود و پیامبر به وی میگویید، آیا آن را شناختی، و او میگویید بله و پیامبر میگویید که صدایش را در نیار
🔹️و نکته آخر، از آنجایی که باند نفاق در کشور ریشه کرده و منصبهای مهمی را نیز بعضیهایشان دارند امکان دارد با درگیری مستقیم با آنها کشور را وارد یک بحران سخت کنند و بهترین روش با آنها حذف کردن فرسایشی ازچهره سیاست و کشور میباشد،مانند خاتمی و موسوی
جنگ نرم ودشمن شناسی
معیار تشخیص حق از باطل و شناخت انحرافات(1)
شخصی از یاران امام علی(ع) که با مشاهده «جنگ جمل» در تمییز حق از باطل به حیرت افتاده بود- محضر امير المؤمنين شرفياب شد و گفت: آيا ممكن است طلحه و زبير و عايشه بر باطل اجتماع كنند؟ شخصيتهايى مانند آنان از بزرگان صحابه رسول الله چگونه اشتباه مىكنند و راه باطل را میپيمايند؟ آيا اين ممكن است؟
امام(ع) در پاسخ او سخنى دارد كه دكتر طه حسين، دانشمند و نويسنده مصرى، مىگويد:
بعد از آنكه وحى خاموش گشت و نداى آسمانى منقطع شد، سخنى به اين بزرگى شنيده نشده است.
فرمود:«انَّكَ لَمَلْبُوسٌ عَلَيْكَ، انَّ الْحَقَّ وَ الْباطِلَ لا يُعْرَفانِ بِاقْدارِ الرِّجالِ، اعْرِفِ الْحَقَّ تَعْرِفْ اهْلَهُ وَ اعْرِفِ الْباطِلَ تَعْرِفْ اهْلَهُ»؛ سرت كلاه رفته و حقيقت بر تو اشتباه شده حق و باطل را با ميزان قدر و شخصيت افراد نمىشود شناخت. اين صحيح نيست كه تو اول، شخصيتهايى را مقياس قرار دهى و بعد حق و باطل را با اين مقياسها بسنجى: فلان چيز حق است چون فلان و فلان با آن موافقند و فلان چيز باطل است چون فلان و فلان با آن مخالف؛ نه، اشخاص نبايد مقياس حق و باطل قرار گيرند. اين حق و باطل است كه بايد مقياس اشخاص و شخصيت آنان باشند. يعنى بايد حقشناس و باطلشناس باشى نه اشخاص و شخصيتشناس؛ افراد را (خواه شخصيتهاى بزرگ و خواه شخصيتهاى كوچك) با حق مقايسه كنى، اگر با آن منطبق شدند شخصيتشان را بپذيرى و الّا نه. اين، حرف- صحیح- نيست كه آيا طلحه و زبير و عايشه ممكن است بر باطل باشند؟
در اينجا على(ع) معيار«حقيقت» را خود «حقيقت» قرار داده است و روح تشيع نيز جز اين چيزى نيست.
در حقيقت فرقه شيعه مولود يك «بينش مخصوص» و اهميت دادن به «اصول اسلامى» است نه به افراد و اشخاص.(1)
اکثریت یا اقلیت، معیار حقیقت نیست!
قرآن [معيار قرار دادن] كثرت را مذمّت مىكند و مىگويد كثرت، معيار- حقیقت- نيست.
امام کاظم(ع) در حدیثی - خطاب به هشام- مىفرمايد: قرآن كثرت را مذمت كرده است آنجا كه مىفرمايد: «وَ إِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبِيلِ اللهِ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَ إِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ»(انعام/ 116) اگر اكثر مردم را پيروى كنى تو را گمراه مىكنند؛ چون اكثر مردم تابع عقل نيستند، تابع گمان و تخمينند، همين كه چيزى در خيالشان پيدا مىشود دنبالش مىروند.
چون اكثر اينجور هستند، پس به اكثر اعتماد نكن.
اين هم خودش نوعى ديگر استقلال بخشيدن به عقل است و دعوت به اينكه عقل بايد معيار باشد.
(یعنی باید به سخنان و تشخیص دیگران هرچند اکثریت، اعتنا نکرده و به تشخیص عقلانی خود عمل نمود)(2)
جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
معیار تشخیص حق از باطل و شناخت انحرافات(2)
شخصيّتگرايى ممنوع
يكى از موجبات لغزش انديشه، گرايش به شخصيّتهاست. شخصيّتهاى بزرگ تاريخى يا معاصر از نظر عظمتى كه در نفوس دارند بر روى فكر و انديشه و تصميم و اراده ديگران اثر مىگذارند و در حقيقت، هم فكر و هم اراده ديگران را تسخير مىكنند.
ديگران آنچنان مىانديشند كه آنها مىانديشند و آنچنان تصميم مىگيرند كه آنها مىگيرند، ديگران در مقابل آنها استقلال فكر و اراده خود را از دست مىدهند.
قرآن كريم ما را دعوت به استقلال فكرى مىكند و پيرويهاى كوركورانه از اكابر و شخصيّتها را موجب شقاوت ابدى مىداند، لهذا از زبان مردمى كه از اين راه گمراه مىشوند نقل مىكند كه در قيامت مىگويند: رَبَّنا إِنَّا أَطَعْنا سادَتَنا وَ كُبَراءَنا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا (احزاب/ 67)؛ پروردگارا! ما بزرگان خويش را پيروى و اطاعت كرديم و در نتيجه ما را گمراه ساختند.
قرآن مىگويد بايد با سلاح عقل و انديشه با مسائل روبهرو شد؛ نبايد عقيدهاى درست را به دليل آنكه ديگران انگ و برچسب به انسان مىزنند رها كرد و نبايد عقيدهاى را به صرف تعلق داشتن به اين يا آن شخصيت بزرگ و معروف پذيرفت.(3)
سه معیار تشخیص و مصونیت از آلودگیها
و انحرافات فکری
دين مقدس اسلام در ابتدا، هم صاف بوده و هم پاك ولى خواهناخواه در طول چهارده قرن كه در بستر افكار مردم قرار گرفته آلودگيهايى در آن پيدا شده است. ولى آنچه كه مايه خوشوقتى است اين است كه سه دستگاه تصفيه (سه مقیاس) براى پاك كردن اين آلودگيها وجود دارد:
1. دستگاه تصفيه (مقیاس) در درجه اول خود قرآن است كه مصون و محفوظ از هرگونه تغييرى در دست است.
2. دومین دستگاه تصفیه (معیار دوم)، سنت قطعى پيغمبر اكرم(ص)- و ائمه معصومین(ع)- است كه از آن هم به مقدار كافى در دست داريم.
3. سومین دستگاه تصفیه (معیار سوم)، عقل است كه دين مقدس اسلام عقل را حجت و معتبر شناخته است.
قرآن خيلى لحن مؤدبى دارد. اما دو سه جاست كه قرآن زبان به يك تعبيرى مىگشايد كه تقريباً نوعى دشنام است. يكى آنجايى كه بشر عقلش را، اين حجت ناطق به قول امام كاظم(ع) را به كار نمىبندد. مىفرمايد: إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَاللَهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذِينَ لا يَعْقِلُونَ(انفال/22)؛ بدترين جنبندهها در نزد خدا چيست؟ انسانهايى هستند كه خدا به آنها زبان داده ولى لالند، گوش داده ولى كرند، عقل داده ولى تفكر و تعقل ندارند.
ما اگر اين سه مقياس را به كار ببريم، مىتوانيم خودمان را از هرگونه لغزش و غلطى مصون بداريم و انحرافات و اشتباهاتى را كه پيدا شده است از ميان ببريم.(4)
جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
📸 نمایندگان مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (پنجشنبه) با حضور در حسینیهی امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
📸 حدیث نصب شده در محل سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری. ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
🔸امام کاظم علیه السلام:
أَنَّ الْمُؤْمِنِينَ الْفُقَهَاءَ حُصُونُ الْإِسْلَام.
«الکافی»
🔹️همانا فقهای مومن، دژ های اسلام هستند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
21.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب صبح امروز درباره انتخابات: تشکیل هر مجلس جدید، حامل امیدهای جدید است و برای کشور یک سرمایه با ارزش و مورد استفاده است. مثل یک خونی در رگهای مجموعه سیاسی و اجتماعی کشور جاری میشود
💻 Farsi.Khamenei.ir
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
25.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب، صبح امروز: نمایندگان جدید مراقب باشند کام ملت و فضای سیاسی کشور تلخ نشود
💻 Farsi.Khamenei.ir
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
📩 رهبر انقلاب: ماه شعبان ماه تطهیر دلها با استغفار و مناجات برای ورود در برکات بینهایت ماه مبارک رمضان است
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری:
ماه شعبان ماه بشارتهاست، ماه شادیهاست، ماه تطهیر دلها و نورانی کردن دلهاست با استغفار، با دعا، با مناجات. ماه آماده شدن برای ورود در برکات بینهایت و بیپایان ماه مبارک رمضان است.
✏️باید عرض کنیم اللهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شهر شعبان فاغفر لنا فی ما بقی منه انشاءالله. از این چند روزی که باقی مانده خداوند کمک کند و استفاده کنیم، شاید انشاءالله خدای متعال تفضلی بکند به ما. ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
📩 رهبر انقلاب: ما با دولتها و ملتها به خودی خود هیچ معارضهای نداریم، ما با ظلم و استکبار و تجاوز مخالفیم؛ با حوادثی که امروز شما دارید درغزّه مشاهده میکنید مخالفیم
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری:
مقابلهی جمهوری اسلامی با آن کسانی که با آنها مقابله دارد مقابلهی با ظلم است، مقابلهی با استکبار است، مقابلهی با تجاوز است، سؤال نشود که چرا شما با فلان کشور اظهارمخالفت میکنید ما با دولتها، با کشورها، با ملتها به خودی خود هیچ معارضهای نداریم ما با ظلم مخالفیم، با استکبار مخالفیم، با تجاوز مخالفیم، با آن حوادثی که امروز شما دارید درغزّه مشاهده میکنید مخالفیم.
✏️ یک ملّتی، صاحب سرزمینی، در خانهی خود، در سرزمین خود مورد یک چنین ظلم بزرگی قرارمیگیرند؛ زنشان، کودک شان، خانوادهشان، خانهشان، زیرساختشان، داراییشان با بیرحمی تمام، با سنگدلی تمام نابود میشود از بین میرود، و کشورهایی تماشا میکنند، نه فقط معارضه نمیکنند، ممانعت نمیکنند، بلکه حتی کمک میکنند. آمریکا کمک میکند، انگلیس کمک میکند، بعضی کشورهای دیگرِ اروپایی کمک میکنند، کمک میکنند. ما حرفمان این است. ما با این مخالفیم. ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi