🔻منطق حکمرانیِ آیتالله خامنهای:
همهچیز در اختیار «همه» است
🖊 مهدی جمشیدی
همچنان که پیشبینی میشد، مهدی نصیری در روند تشدیدشوندهای قرار گرفته و شتاب پس رفتنهایش دوچندان شده است. او در یادداشت جدیدی که نگاشته، ادّعا کرده است که قدرت در شخص آیتالله خامنهای، منحصر شده و تمام بخشهای حاکمیّت و جامعه، بیاختیار و نظارهگر ماندهاند و تنها اوست که برای همه تصمیم میگیرد. در این باره، حاشیههای انتقادیِ مهمی وجود دارند.
۱. مهمترین کاری که قانون اساسی بر عهدۀ رهبری نهاده، «تعیین سیاستهای کلّیِ نظام» است و این سیاستها نیز بهطور طبیعی، دایره و دامنهای را برای حرکت دیگران تعریف میکنند، امّا:
اوّلاً، این امر، در خود «قانون اساسی» آمده است و کنشی «فراقانونی» نیست که بتوان بر شخص آیتالله خامنهای خُرده گرفت. اگر ایشان اینگونه عمل نکند باید به ایشان انتقاد کرد که چرا به قانون عمل نمیکند، نه اینکه التزام ایشان به قانون را به معنی انحصارگرایی و خودمرکزبینی در قدرت تفسیر کنیم.
ثانیاً، روشن است که همۀ نظامهای سیاسی، «چهارچوبهای بنیادی» و «ارزشهای غایی» دارند و اینگونه نیست که اجازه دهند «تلاطمهای ساختارشکن» و «نوسانهای زیگزاگی» به آنها راه یابند. فقدان مدار برای حرکت یعنی حرکتهای چرخهای و غیرتکاملی و بیسرانجام.
ثالثاً، چهارچوبهایی که آیتالله خامنهای در سایۀ سیاستهای کلّیِ نظام طرّاحی کرده است، آن اندازه «کلّی» و «وسیع» هستند که «تنوّع» و «تکثّر» در درونشان معنا داشته باشد و اینطور نیست که نیروهای سیاسی نتوانند «رویکردهای خاصِ» خویش را دنبال کنند. در عمل نیز مشاهده کردیم که واقعیّتهای نظام جمهوری اسلامی، سرشار از «تعدّدها» و «گوناگونیها» است و سلایق و جهتگیریهای مختلف در آن راه دارند. به این معنی، هیچگاه یکنواختی و یکدستی در نظام راه نداشته است.
رابعاً، سیاستهای کلّیِ نظام، «سلیقهای» و «شخصی» نیستند، بلکه از مجرای «مشورتهای کارشناسانه» میگذرند و هر یک «اثباتپذیر» هستند؛ یعنی اینگونه نیست که سلایقِ شخصیِ آیتالله خامنهای در قالب سیاستهای کلّی حاکم شوند، بیآنکه اعتبار معرفتی و وزانت علمی داشته باشند. در عمل نیز مشاهده میکنیم که نیروها و اجتماعهای علمیِ متعدّدی با این سیاستها موافقند و اگر هم انتقادی دارند، نسبت به اجرایینشدن برخی از آنها است، نه نامعقولیّتشان. پس این سیاستها، بینالاذهانی و موجّه هستند.
۲. اگر هم غرض، «احکام حکومتی» است که باید گفت تعداد این احکام در مدّت سی سال رهبری ایشان به ده حکم نمیرسد و این نشان میدهد که بنا و قاعدۀ ایشان، تدبیر امور بر اساس همین رویّههای قانونیِ جاری و عادی است.
۳. «مردمسالاری دینی» نیز بهعنوان یک سازوکار واقعی و عینی، همواره در جریان بوده است و دولتها و مجلسها از متن آن برخاستهاند؛ چنانکه نوسانها و گوناگونیهای آنها نشان میدهد که دستی در پشت صحنه نبوده و این خودِ جامعه بوده که این بخشهای عمده از حاکمیّت را تعیین میکرده است. در این زمینه، آیتالله خامنهای کمترین دخالتی نداشته و هیچگاه نخواسته است که روند «طبیعی» و «جامعهبنیادِ» انتخابات را دستکاری کند. این امر بهخصوص دربارۀ دولت، بسیار مهم است؛ چراکه دولت، حجم انبوهِ ظرفیّتهای حاکمیّت را در اختیار دارد.
۴. از این گذشته، آیتالله خامنهای حتّی فارغ از عرصۀ رسمی و حکومتی، «عرصۀ غیررسمی و اجتماعی» را به «خویشبنیادی» و «تحلیلمندیِ مستقل» فراخوانده است و نخواسته اجتماعهایی بیافریند که وابسته و طوطیصفت هستند و همواره معطّل و در تعلیقند تا موضع ایشان آشکار بشود. اینهمه اصرار و حسّاسیّت ایشان نسبت به فهمِ عمیق به این دلیل است که باید عرصۀ عمومی، «رشد فکری» و «قوّت تحلیلی» را تجربه کند و بتواند «تصمیم محقّقانه» بگیرد، نه اینکه مقّلد و دنبالهرو باشد.
۵. این تحلیل، نمونههای فراوانی دارد، از جمله: ایشان با دلایلی به هاشمیرفسنجانی اثبات کرد که رابطه با آمریکا مضر است و او نیز پاسخی نداشت؛ یا اینکه حجاب در عرصۀ عمومی، حکم شرعی است، نه سلیقۀ شخصی ایشان؛ یا اینکه ایشان با وجود آنکه به برجام، خوشبین نبود، امّا اجازه داد که هشت سال در امتداد آن حرکت شود؛ یا دربارۀ افزایش قیمت بنزین، ایشان تصمیم نهایی را به سران قوا واگذار کرد؛ یا در همین اغتشاشات، کسانی در خیابان یا دانشگاه، با رکیکترین الفاظ به ایشان دشنام دادند امّا هماکنون رها هستند؛ و حتّی در یک مورد بسیار جزئی همانند درجکردن گزارشهای لانۀ جاسوسی در کتابهای درسی، ایشان چندی پیش گفت که با وجود تأکیدش همچنان عمل نشده است.
آنچه که در منطق حمکرانی ایشان مشاهده میکنیم، «قدرت توزیعشده» و «ساختار غیرشخصی» است.
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
⭕️روشهای جنگ نرم
🔸مجموعه روشهایی که در #تهدیدات_نرم به کار گرفته می شود را میتوان به سه روش #گفتاری، #رفتاری و #شبکه_ای تقسیم نمود.
💠روشهای گفتاری در اعمال تهدیدات نرم را میتوان به چهار بخش عملیات روانی، عملیات ادراکی، دیپلماسی عمومی و فریب استراتژیکی تقسیم نمود.
🔹 #عملیات_روانی: به مجموعه طرحها و اقداماتی گفته میشود که به دنبال تشویق، تهییج و تحریک افکار عمومی در خصوص یک مسأله مشخص و با اهداف از پیش تعیین شده است.
🔹 #عملیات_ادراکی: تأثیرگذاری بر نگرشها، باورها، عقاید، اهداف و ارزشهای طرف مقابل با هدف ایجاد تغییر در مخاطبان، تا سر حد همسو شدن آنها، با اهداف و منابع عمل کننده است. در این نوع عملیات به جای این که مخاطب را تهییج یا یکباره و فوری وادار به عکس العمل نمایند، نگرش آنها را نسبت به مسائل اساسی مانند ایده حاکمیت تحت تأثیر قرار میدهند. در عملیات ادراکی از فنون و شگردهای مختلفی مانند برگزاری جلسات نقد و بررسی، مباحثه و گفتگو، نظریه پردازی و مواردی مانند آن استفاده میشود.
🔹 #دیپلماسی_عمومی: مفهوم کلی دیپلماسی عمومی، برقراری روابط حسنه دولتها با ملتها، به جای روابط بین دولتها و در جهت فتح قلوب و اذهان عمومی همه یا بخش های انتخاب شده ای از مردم کشورهای هدف از طریق سیاستهای فرهنگی و اجتماعی میباشد.
🔹 #فریب_استراتژیکی: آماج اصلی فریب استراتژیک، نهادها و سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی کشور هدف است.
💠 #روشهای_رفتاری: در روشهای رفتاری، هدف اصلی شکل دادن به رفتارهای جمعی، متناسب با خواسته ها، اهداف و برنامه های تهدیدگر است که در قالب اعتراض، نافرمانی مدنی (همکاری نکردن با دولت) مداخله غیر خشونت آمیز و جذب مخالفان حکومت انجام میشود.
💠 #روشهای_شبکهای: در این روشها، هدف اصلی اطلاعات و ارتباطات بر روی شبکه است، بنابراین اینترنت، مخازن و پایگاه های اطلاعاتی و سایتهای کنترل و فرمان، از بخشهای مهم و مورد توجه در این روش اند. #روشهای_شبکهای را در قالب دیجیتالی و الکترونیکی میتوان تقسیم نمود.
🔹 #روشهای_دیجیتالی: به روشهایی گفته میشود که از طریق فعالیت در فضای دیجیتالی اهداف جنگی را پی میگیرد، و یا به دنبال اختلال در ارتباط، سرقت اطلاعات و یا اختلال در سامانه های مدیریت در شبکه های اینترنت و اینترانت هستند. از این اقدامات به جنگ رایانهای هم تعبیر میکنند.
🔹 #روشهای_الکترونیکی: مجموعه روشهایی است که از طریق وسایل الکترونیکی مانند ماهواره و رادیو و تلویزیون اهداف کشور مهاجم را پی میگیرند و یا به دنبال اختلال در این وسایل و امواج مربوطه شان هستند. (مرکز پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی صدرا، جنگ نرم و وضعیت کنونی ما؛ دبیرخانه شورای فرهنگی؛ ص ۱۱۹-۱۵۳)
🔺وسعت ابعاد و زمینه ای #جنگ_نرم سبب میشود که دایره وسیعی از ابزار مدرن را در زمره ابزارهای این جنگ بگنجانیم که از جمله میتوان به صنایع فرهنگی (شامل سینما، انیمیشن، ماهواره، بازیهای رایانه ای، موسیقی و...) رسانه ها (شامل مطبوعات، رادیو و تلویزیون، خبرگزاریها و آژانسهای خبری و...) فناوریهای نوین ارتباطی (شامل اینترنت، سایتهای خبری و خبرگزاریهای اینترنتی، رسانه های اجتماعی همچون وبلاگ ها، ویکی ها، میکروبلاک ها و...) اشاره نمود.
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔰 ۴۶ درصد نقدینگی ایران در دستان رضا پهلوی!
🔸ثروت نقدی رضاشاه به روایت نخستوزیر او
✍ وحید خضاب
🔹این روزها که بحث از ثروت محمدرضا شاه داغ است، اشاره اینکه او بخشی از ثروت را از پدرش به ارث برده بود و البته نگاهی به اینکه رضا شاه این ثروت را از کجا به دست آورده بود، بیراه نیست.
🔹رضا شاه از خانوادۀ فقیری برخاسته بود که حتی به دلیل کمبود امکانات مادی، در دورۀ نوزادی در آستانۀ تلف شدن قرار گرفت. بعدها در دورۀ نظامیگری نیز ثروتی نداشت و حتی مزۀ عرقخوری خود را از ماست دزدی از برخی مغازههای تهیه میکرد. (یادداشتهای یک روزنامهنگار، ابوالحسن عمیدنوری، موسسه مطالعات تاریخ معاصر، جلد ۱، صص ۳۳۸ و ۳۳۹. او، ماجرا را از قول کریمآقا بوذرجمهری تعریف کرده که دوست صمیمی رضاشاه و خود در این دزدیها همراه او بود.)
🔹اما رضا شاه مدتی پس از رسیدن به سلطنت، به ثروتمندترین مرد ایران بدل شد. بخشهایی از این ثروت از طریق غصب املاک مردم به دست میآمد؛ بخشهایی از طریق سرمایهگذاری در خارج و داخل از کشور و بخشهایی از طریق برداشت مستقیم از حسابهای دولتی.
🔹مشرفالدوله نفیسی وزیر دارایی کشور در ابتدای سلطنت محمدرضا شاه دربارۀ برداشت رضاشاه از حساب مستقیم وزارت جنگ که به هیچ روی تحت نظارت وزارت دارایی قرار نداشت و مستقیما زیر نظر شخص او خرج میشد، در کتاب خاطراتش، یادی از روزهای رفته، که در دوران شاه هم نوشته شده، مطالب و تحلیلهای جالبی ارائه کرده است.
🔹سفارت آمریکا در دوران سلطنت رضاشاه در گزارشی دربارۀ او نوشت: «کمتر چیز ارزشمندی در این مملکت هست که رضاشاه به آن نظر ندارد. حرص آز او حدی نمی شناسد. علاوه بر تملک بخش عمدۀ مازندران در شهرها هم املاک متعددی خریده و در آنها هتل ساخته و کارخانه تأسیس کرده ... هر زمین و ملکی را که به آن دل میبندد با تهدید مستقیم یا تلویحی مالک آن از آن خود می کند. معمولا برای هر کدام از این املاک آنچه دلش میخواهد می پردازد. که اغلب یک دهم و یا حتی بیستم قیمت واقعی آن است.» (نگاهی به شاه، عباس میلانی، نشر پرشین سیرکل، تورنتو، کانادا، ص ۱۰۷)
🔹بعد از سرنگونی رضاشاه، احمد مویدی نماینده کرمان در مجلس سیزدهم شورای ملی (که تمامی نمایندگانش با تأیید شخص رضاشاه انتخاب شده بودند)، تعداد سندهای مالکیت رضا شاه را ۴۴ هزار سند اعلام کرد. برخی از این سندها، چند ملک با سند واحد بودند، از جمله سندهای قریه روستاق و زکندگاس که هر یک شامل بیش از سی روستا میشد. (تاریخ بیست ساله، حسین مکی، نشر ناشر،جلد ششم، ص ۱۳۷)
🔹نخستوزیر وقت کشور محمدعلی فروغی نیز در مجلس شورای ملی، دارایی منقول رضاشاه در حسابهای داخل کشور را ۶۸ میلیون ریال (برابر با ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار) اعلام کرد.
(Great Britain and Reza shah, Mohammad Gholi Majd, page 323)
🔹این رقم، برابر با ۴۶ درصد کل نقدینگی کشور ایران در آن زمان بود! (نگاهی به شاه، صفحۀ ۱۰۷) البته این، فقط ثروت ریالی رضاشاه را شامل میشد و ثروت ارزی او در بانکهای خارج از کشور را دربرنمیگرفت.
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
💢چاقوی کُند و بیاثر تحریم
🔹همانطور که قابل پیشبینی بود، مصوبه پارلمان اروپا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در «فهرست سازمانهای تروریستی اروپا»، در نشست اخیر شورای اروپا، رأی نیاورد و وزرای خارجه اروپا تنها به اعمال تحریمهای بیشتر علیه افراد و نهادهای ایرانی بسنده کردند.
🔰گزاره خبری:
🔸در جدیدترین اقدام اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریمها قرار داد. سجادی وزیر ورزش و جوانان، محمداسماعیل کوثری، سیدمصطفی آقامیرسلیم، محمدتقی نقدعلی و موسی غضنفرآبادی از نمایندگان مجلس و تعدادی از فرماندهان نظامی از جمله افراد تحریم شده هستند.
🔹به این ترتیب فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری، به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت.
🔸به موازات اتحادیه اروپا، وزارت خزانهداری آمریکا هم اعلام کرده بنیاد تعاون سپاه و پنج نفر از اعضای هیئت مدیره آن، معاون وزیر اطلاعات و چهار نفر از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران را تحریم کرده است.
🔹دولت آمریکا ۱۶ دیماه هم اسامی هفت شخص دیگر را به فهرست تحریمهای خود علیه ایران اضافه کرده بود. همزمان دولت انگلیس نیز هفت نام جدید را تحت «رژیم تحریمهای حقوق بشری ایران» قرار داده است. انگلیس تاکنون ۵۰ تحریم جدید ضد ایرانی را از زمان آغاز اغتشاشات در ایران اعمال کرده است.
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸1ـ از ابتدای مهرماه تاکنون، آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس و کانادا با هدف اعلامی «فشار حداکثری» در مجموع حدود 20 دور تحریم ترکیبی و جدید علیه جمهوری اسلامی اعمال شده کردهاند.
🔹2ـ یکی از نکات «قابل تأمل» در خصوص تحریمهای اعمالی این است که قریب به اتفاق این تحریمها علیه افراد و نهادهایی که است که پیش از این و در ماهها و سالها و حتی دهههای گذشته بارها تحریم شدهاند و اسامیشان در بستههای مختلف تحریمی که آمریکا و اروپا از سالها قبل اعلام کرده است وجود دارد.
🔸3ـ نکته دیگر اینکه، اروپا و آمریکا اعلام کردهاند ضمن مسدود کردن دارایی افراد تحریم شده، اشخاص فوقالذکر از سفر به اروپا و آمریکا نیز منع میشوند. این در حالی است که تمام افرادی که در لیستهای تحریم قرار دارند، فاقد هرگونه دارایی و اموال منقول و غیرمنقول در خارج از کشور هستند، ضمن اینکه بنا به مسئولیتها و مشاغلی هم که دارند، اداری و غیراداری مسیرشان به این کشورها نمیافتد که از سفر به آنجا ممنوع شوند!
🔹نگاهی به کم و کیف تحریمهای آمریکا و کشورهای اروپایی که به اشکال و اهداف مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال میشود، نشاندهنده واقعیات مهمی است:
🔻اول اینکه، در میان گزینههای مختلف نظامی، سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران، تحریم آخرین ابزار باقیمانده برای اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی است. ثانیاً، تحریم با وجود آثار و تبعاتی که بر اقتصاد و زندگی مردم دارد، دیگر یک ابزار راهبردی و مؤثر برای تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با ایران محسوب نمیشود.
🔻دوم اینکه، تحریمهای پیدرپی علیه جمهوری اسلامی ایران به طوری که در کمتر از 5 ماه حدود 20 بسته تحریمی اعمال شود که نام یک شخص نه تنها در این همه این بستهها حتی در تحریمهای قبلی هم وجود دارد، آن قدر مضحکهآمیز است که حیثیت و اعتبار کشورهای تحریمکننده را زیر سؤال برده و خدشهدار میسازد.
🔅نکته آخر؛ تحریمهای اخیر و قبلتر از اینها، بنا به ماهیتی که دارند، در زمره تحریمهای بیاثر هستند. آمریکا و اروپا نیز این مسئله را به خوبی میدانند. اما از اعلام و اعمال آنها، عمدتاً دنبال بهرهبرداری در قالب «عملیات روانی» با هدف اثرگذاری بر بازارهای اقتصادی (قیمت اقلام و ارزهای خارجی و...) و افکار عمومی (ناامیدسازی و...) هستند. بنابراین برای مواجهه با آثار روانی این تحریمها، باید از طریق «سازوکارهای روانی و رسانهای»، تدابیری اتخاذ شود که افکار عمومی و اقتصاد کشور از پیامدهای روانی تحریمهای اعلام شده مصون بماند.
✍🏻حمید خوشآیند
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
جنگ روایت ها و خطر فتنه اکبر-.mp3
27.65M
🔴🎙جنگ روایت ها و خطر فتنه اکبر پیش رو
➖چطور برخی متدینین در فتنه اکبر مسیح علینژاد گرفتار شدند؟
➖روایت صحیح از وضعیت موجود و شرایط آینده ایران چیست؟
➖چرا سپاه کار اقتصادی می کنه؟
➖چرا در سوریه و لبنان هزینه می کنیم؟
➖چطور در فتنه اخیر امید مومنین هدف دشمن قرار گرفته است؟
➖ابعاد جنگ شناختی دشمن
مخاطب: فعالین فرهنگی و بسیج تهران
5بهمن 1401
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
مدریت جهادی منابع انسانی در جهاد تبیین-.mp3
32.23M
🔴🎙مدیریت جهادی منابع انسانی در جهاد تبیین
➖ارکان مدیریت جهادی چیست؟
➖چرا نباید برای جهاد تبیین از منابع و بودجه های حاکمیتی استفاده کرد؟ چرا حضرت اقا جلوی تصویب بودجه مجلس را گرفت؟
➖مهمترین مانع اقدام جهادی در کشورچیست؟
➖تامین منابع جهاد تبیین چطور ممکن است؟
➖مدل مدیریتی حاج قاسم و حضرت آقا چگونه است؟
➖چه عواملی مانع از شبکه سازی در جهاد تبیین است؟
📌دانشکده مدیریت دانشگاه جامع امام حسین ع
📌اساتید و هیئت علمی رشته مدیریت
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
هنر جنگاوری The Art of War - 孙子兵法.pdf
4.11M
هنر جنگاوری The Art of War - 孙子兵法
اثر سان تزو
مهمترین کتاب استراتژیک در جنگ ترکیبی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
هنر جنگ در فتنه اخیر.docx
2.01M
پژوهش تخصصی تیم «شیخ قمی»
خلاصه کتاب «هنر جنگ»
مربوط به چهارشنبه سفید و فتنه اخیر
148 صفحه تحلیل تخصصی جنگ نرم
محتوای بسیار مهم جهت تولید پاورپوینت درباره جنگ ترکیبی شناختی دشمن.
هدیه رایگان «دهه فجر» ویژه مبلغین عزیز.
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
6.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #ببینید | منطق ورود به بحث در جهاد تبیین!
⁉️ چرا در کتاب #صعود_چهل_ساله در برخی فصلها از آمار بینالمللی استفاده نشده است؟
💢 راه ورود برای تبیین هر موضوعی متفاوت است!
‼️ علت اهمیت زاویه نگاه در باز کردن گرههای ذهنی!
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در رویداد ملی صبرا
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
⭕️نماز، کارخانه انسانسازی است
🔹شما #انقلاب_اسلامی کردید که #اسلام را ترویج کنید، که اسلام و احکام اسلام را پیاده کنید. در اسلام، از #نماز هیچ فریضهای بالاتر نیست. چطور نماز را این قدر سستی میکنید در آن؟ از نماز همه این مسائل پیدا میشود. شما پرونده هایی که در دادگستریها، در جاهای دیگر، دادگاهها هست، بروید ببینید. از نمازخوانها ببینید پرونده هست آنجا؟ از بینمازها پرونده هست، هر چه پرونده پیدا کنید پرونده بینمازهاست. #نماز پشتوانه ملت است. #سیدالشهداء در همان ظهر عاشورا که جنگ بود و آن جنگ بزرگ بود، و همه در معرض خطر بودند، وقتی یکی از اصحاب گفت: ظهر شده است، فرمود که یاد من آوردید یاد آوردید نماز را و خدا تو را از نمازگزاران حساب کند، و ایستاد همان جا نماز خواند. نگفت که ما میخواهیم جنگ بکنیم. خیر، جنگ را برای نماز کردند.
🔹امیرالمومنین وقتی که یک مسئلهای، یک چیزی از او پرسیدند، در همان بحبوحه جنگ، ایستاد و جواب داد. یکی گفت: حالا [...] من شمشیر برای این میزنم. [...] جنگ در اسلام یک چیزی نیست که خودش یک مطلبی باشد و یک چیزی باشد که طرحی باشد، جنگ برای این است که آن زبالههایی که هستند، آنهایی که مانع از پیاده شدن اسلام هستند، آنهایی که مانع از ترقّی مسلمین هستند، آنها را از بین راه بردارند. مقصد این است که #اسلام را پیاده کنند و با اسلام، انسان درست کنند. نماز یک کارخانه انسانسازی است. فحشا و منکر را #نماز، نماز خوب، فحشا و منکر را از یک امّتی بیرون میکند. اینهایی که در این مراکز فساد کشیده شدهاند، اینها آن بینمازها هستند. نمازخوانها در مساجدند و مهیّایند برای خدمت. مسجدها را خالی نکنید. تکلیف است امروز. امروز یک روزی است استثنایی. ما در یک مقطع از عصر واقع شدهایم که استثنایی است
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۳/۱۴
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
4_5942831245430883302.mp3
4.41M
#سالار_عقیلی
🎶بربط سغدی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi