🔻فاطمه و جامعه:
فریاد علیه فراموشی
🖊 مهدی جمشیدی
یکم. انتخاب/ انتصاب؛ سوداگری با باطن دین
قیام فاطمه -سلاماللهعلیها- بدان سبب بود که جامعه، آخرین سخن پیامبر -صلیاللهعلیهوآله- را به دیدۀ غفلت نگریست و نادیده انگاشت؛ آن هم سخنی که قوام و دوامِ هویّتیِ حقیقیِ اسلام، به آن گره خورده بود. او میدانست که «نبوّت» بدون «امامت»، ناتمام خواهد ماند، بلکه موجبات انهدام تدریجیِ باطن دین، فراهم خواهد آمد و جز پوستهای ظاهری، چیزی نخواهد ماند. امامت، هرگز قابلفروکاهیدن به خلافت نیست؛ یعنی فقط سخن در این نیست که چه کسی باید ریاست و حکومت را در عنان و اختیار خویش داشته باشد، بلکه درد و دغدغۀ اصلی، آن است که اگر خطّی که نبوّت رقم زده است در اختیار آنان که شایسته نیستند قرار بگیرد، دین از حقیقتش تهی خواهد شد و جامعه، گرفتار بیراههها میگردد؛ چنانکه علی -علیهالسلام- در سالیان بعد گفت شما در دریاهایی از فتنه فروغلتیدید. اینجاست که سیاست ظاهری، بر احوال باطنیِ امّت پیامبر و سرنوشت معنوی آنها سایه میافکند و ازاینرو بود که این قدرت باید در اختیار «منصوبان» باشد و نه «منتخبان».
دوم. اقلیّت/ توده؛ تاریخسازیِ خواصِ منافق
توطئۀ غصب را «اقلیّتِ زیرکِ منافق» طراحی کردند که در پسِ پرده، در انتظار رحلت پیامبر -صلیاللهعلیهوآله- نشسته بودند و میخواستند با صحنهآرایی و فریب، حقیقت امامت را پنهان نگاه دارند و به قدرت سیاسی دست یابند. تودۀ سادهدل که منزلت امامت را درنیافته بود و بر این گمان بود که تفاوت میان «امامت» و «غیرامامت» در این شخص و آن شخص است نیز همراهی کرد و تسلیم توطئۀ غصب گردید. این عدّۀ اندک، در کمین نشسته بودند تا در لحظۀ بحران و خلاء، ناگهان سر از لانۀ خویش بیرون آورند و آخرین توصیۀ پیامبر را از دیدهها و نظرها دور سازند و به فراموشی بسپارند. عوام، همواره اینچنین هستند؛ زندگی و فکرشان در سطح است و از تأمّل بیبهرهاند و بهآسانی، به این سو و آن سو میروند و تابع و تسلیم اقتضاها و ایجابهایی هستند که خواص میآفرینند. اینان، بیاراده و مطیع و دنبالهرو هستند و نسبت بیواسطه با حقیقت ندارند و در ذهنشان، هیچ پرسشِ تنشزایی نمیشکفد. بدین سبب بود که کسی در آن معرکهی آغشتهی به نسیان نپرسید که خودِ پیامبر، چندی قبل چه گفت و قدرت و ولایت و امامت را به که سپرد.
سوم. روایت/ حقیقت؛ ارادۀ دلخواهانۀ مردم
آن اقلیّت زیرکِ منافق که طراحان توطئۀ غصب بودند ابزار و اهرمی جز «روایت» نداشتند و به همین واسطه نیز عوام سادهدل را فریفتند و امامت را مهجور و منزوی ساختند. در این روایت مبدعانه و شیطانی، تاریخ پساپیامبر به خواست و ارادۀ خودِ «مردم» سپرده شده بود و «خدا»، به نظارهگر نزاع ارادههای دلخواهانۀ مسلمانان تقلیل یافته بود. دیگر این «آسمان» نبود که باید تقدیر حیات جامعۀ اسلامی را تعیین میکرد، بلکه «زمین»، فاعلِ مطلق بود؛ اجتماع سقیفه بر مسند خدایی تکیه زد و برای امّت پیامبر، تشریع کرد. اگر نبوّت، امر آسمانی بود، اینک در روایتی که ساعتی پس از رحلت پیامبر -صلیاللهعلیهوآله- صورتبندی شده بود، امامت به حاشیه رفته و خلافت و سیاست و هدایت، امر زمینی وانمود شده بود. در این امر زمینی نیز، مردم باید خودشان اراده میکردند که حقّ حاکمیّت از آنِ کیست. آری، مؤمنانِ متعبّدِ دیروز، اینک در سایۀ سقفِ «کجروایتهای سقیفهای»، حالوهوای فرعونی یافته و در برابر نصب الهی، قد برافراشته بودند.
چهارم. اجتماع/ انفراد؛ فریاد در تنهایی
در این میانه، جز اندکی از اصحاب پیامبر راحل، جانب علی -علیهالسلام- را نگرفتند. اقلیّتِ زیرکِ منافق، حقیقت را بلعیدند و عقل امّت را ربودند و تاریخ قدسی را به سوی تاریخ عرفی سوق دادند و بدین سبب، نبوّت را ناتمام و رهاشده نهادند. در این لحظهی نسیانی و غافلانه بود که پارۀ مهمی از رسالت، همراه پیامبر -صلیاللهعلیهوآله- به خاک سپرده شد و ظاهر دین بر باطن دین، تفوّق یافت. صداهای مخالفی نیز که به عدد انگشتان دست نمیرسیدند، در گلو خفه شدند و امامت که جان و حقیقت دین بود، به مرداب غفلت جمعی سپرده شد. اما فاطمه -سلاماللهعلیها- نمیتوانست فریاد اعتراض برنیاورد و غلبۀ ارادۀ ابلیس را تاب آورد. ازاینرو، از همان روزهای آغازین، قاطعانه و روشنگرانه برآمد و عَلَم مخالفت برافراشت و خطبهی استحالهی انقلاب نبوی را خواند. او در اوج غربت و تنهایی، در برابر «جامعۀ خوابزده»ای قرار داشت که نمیخواست برای حقیقت، هزینه بدهد و با توبۀ جمعی، به ارادۀ سیاسی و هویتی خدا بازگردد. او احساس کرد که خاموشی، طریق صواب نیست و باید در این راه دشوار و بیرهرو، از جان درگذرد و هرچه که پیش آید از امامت علی -علیهالسلام- درنگذرد. او نشان داد که جهاد تبیین در برابر اصحاب استحاله، اگر نافذ باشد، شهادت میآفریند.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
@shohadayevarjovi
💬 #یادداشت_هفته | مقاومت عظیم در راه حق
👈🏼 سبک زندگی فاطمی، الگویی براى همه مردان و زنان غیور و مؤمن است
🔸«زندگى فاطمهى زهراالگوى زندگى یک زن مسلمان است.»(کتاب حقیقت عظیم، ص۶۳) «شما هیچ شخصیّت دیگرى را نمیتوانید پیدا کنید که مجسّمکنندهى هویّت حقیقى و همهجانبهى زن مسلمان باشد، آن چنان که زهرابود.»۱۳۶۴/۱۲/۱۰ از این بالاتر، او «الگویى براى همهى مردان و زنان غیور و مؤمن و مسلمانان و حتّى مردم غیر مسلمانى که با مقام آن بزرگوار آشنا باشند، است.»۱۳۶۸/۹/۲۲
زندگی حضرت زهرا دارای ویژگی های برجسته و نکات آموزنده در ابعاد گوناگون فردی، خانوادگی و اجتماعی است. « در تمام این فصول، ما زندگى فاطمهى زهرا را که نگاه میکنیم، مىبینیم سرآمد است.»(حقیقت عظیم، ص۷۳)
این یادداشت، نگاهی گذرا به الگوی رفتاری و سبک زندگی حضرت زهرا بر اساس بیانات حضرت آیت الله خامنه ای دارد.
🔸مادری برای پدرش!
🔹حضرتفاطمه قبل از ازدواج نیز مادر بود. مادری برای پدرش! در جریان شعب ابی طالب «این دختر مثل یک فرشته نجات برای پیغمبر؛ مثل مادری برای پدر خود؛ مثل پرستار بزرگی برای آن انسان بزرگ، مشکلات را تحمّلکرد. غمگسار پیغمبرشد.»۱۳۷۱/۹/۲۵ بعد از آن و رحلت جناب ابوطالب و جناب خدیجه هم «پیامبر، تنهای تنهاست، فاطمهی زهرا، این دختر چند ساله... تنها کسی است که پیامبرِ با این عظمت به او تکیه میکند... این قضیهی «فاطمة امّ ابیها» مربوط به اینجاست.»۱۳۷۳/۶/۲۹ در مقابل نیز، وقتی آیه ای نازل شد و مسلمانان را موظف کرد پیامبر را با عنوان «یا رسولالله» خطاب کنند، وقتی پیامبر وارد منزل شدند، «حضرت زهرا آمدند گفتند یا رسولالله سلام علیکم، پیغمبر اکرم [ایشان را] در آغوش گرفتند گفتند این مال تو نیست، تو به من بگو اى پدر، این دل من را آرام میکند، این به من لذّت میدهد؛ این محبوبیّت فاطمهى زهرااست پیش پیغمبر.»
(حقیقت عظیم، ص۵۴) تمام اینها برای بانوان و خانوادههای همه عالَم درس است.
🔸همسری شایسته و ازخودگذشته
🔹نکته بعد، آنکه حضرت زهرادر همسرداری-و آن هم همسری شخصیت بینظیر امیرالمؤمنین-یک الگوی کامل و جامع است. «هیچ سالی، بلکه هیچ نیم سالی نگذشت که این شوهر، کمر به جهاد فیسبیلاللَّه نبسته و به میدان جنگ نرفته باشد و این زن بزرگ و فداکار، همسرىِ شایستهی یک مرد مجاهد و یک سرباز و سردار دائمی میدان جنگ را نکرده باشد.»۱۳۶۸/۱۰/۲۶ «او خانمى است که در خانه نشسته و شوهرش مرتّب در جبهه است و اگر در جبهه نباشد، جبهه لنگ میماند... از لحاظ زندگى هم وضع روبهراهى ندارند... یعنى حقیقتاً زندگى فقیرانهى محض داشتند؛ در حالى که دختر رهبرى هم هست، دختر پیامبر هم هست، یک نوع احساس مسئولیّت هم میکند... انسان چقدر روحیّهى قوى میخواهد داشته باشد تا بتواند این شوهر را تجهیز کند؛ دل او را از وسوسهى اهل و عیال و گرفتاریهاى زندگى خالى کند؛ به او دلگرمى دهد.»(حقیقت عظیم، ص۱۹۵) «با این اوضاع، با این شرایط دشوار، با این شوهر پُرکار و دائماً مشغول، با نهایت مهربانى، با نهایت ازخودگذشتگى رفتار کرد.»(حقیقت عظیم،ص۲۲۶) «امیرالمؤمنین دربارهی فاطمهی زهرافرمود: ما أغضبنی و لا خرج من أمری؛ یکبار این زن در طول دوران زناشویی، مرا به خشم نیاورد و یکبار از دستور من سرپیچی نکرد. فاطمهی زهرابا آن عظمت و جلالت، در محیط خانه، یک همسر و یک زن است.»۱۳۷۱/۹/۲۵ «یک همسر خوب است؛ همسرى که هیچ وقت مایهى پریشانى و ناراحتى خاطر شوهرش را فراهم نکرد و محیط خانوادگىشان از شیرینترین محیطهاى خانوادگى است؛ محبّت این زن و شوهر در حدّ اعلی است.»(حقیقت عظیم، ص۵۷)
🔸معنویت در خانواده
🔹فاطمه زهرادر همه ابعاد، به تربیت معنوی خانواده پرداخت. در عمل، «آن قدر عبادت میکرد و به نماز مىایستاد که ساقهاى پاهاى مبارکش ورم میکرد.»(حقیقت عظیم، ص۱۳۶) فرزندان بزرگوارشان این عبادت ها را می دیدند و درس میگرفتند. فرزندشان «امام حسن مجتبیمیگوید شب جمعه تا صبح مادرم بیدار بود، عبادت میکرد، هر وقت صدای او را شنیدم، دیدم برای دیگران دارد دعا میکند؛ صبح گفتم مادر! برای دیگران دعا کردی، برای خودت دعا نکردی؛ فرمود پسرم! اَلجارَ ثُمَّ الدَّار»(حقیقت عظیم،ص۲۹۵) فاطمه به چنان مقام معنوی رسیده بود که «فرشتگان بر او فرود مىآمدند، با او مأنوس میشدند و با او سخن میگفتند.»(حقیقت عظیم، ص۱۴۲) او صدیقه کبری است؛ «صدّیق کسی است که آنچه را میاندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد.»۱۳۸۴/۵/۵ در چنین فضای معنویای است که فرزندانی با عظمت تربیت می شوند.
🔍 ادامه👇
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
🔍 ادامه #یادداشت_هفته
🔸مادری و تاثیرگذاری تربیتی بر فرزندان
فاطمه زهرا«با این مقام، کار منزل را هم خودش میکرد. پذیرایى از شوهر و فرزندان هم بر عهدهی خود او بود... یک مادر تربیتکنندهی فرزندان بود.» (حقیقت عظیم، ص۱۳۶) او «مادرى است که فرزند مىآورد و فرزندانش را در آغوش خودش تربیت میکند و به آنها شیر میدهد و آنها را بزرگ میکند و به آنها مىآموزد.»۱۳۶۳/۱۲/۲۱ او چهار فرزند بی نظیر را تربیت کرد «دو پسرشان امام حسن و امام حسین... تربیتشدهى دامان این خانمند... آن زینبى که شما مىشناسید... پروریدهى این مادر است.»(حقیقت عظیم، ص۵۸) «می شود فهمید که تأثیر تربیت فاطمهى زهراتا زنده بوده، روى این دو پسر و یک یا دو دختر - که اختلاف روایات هست - بیشتر بوده از تأثیر تربیت امیرالمؤمنین، چون دائماً با این بچّهها بوده و امیرالمؤمنیندر سفر بود، بیرون بود، مشغول کار بود، فاطمهى زهراروى این بچّهها اثر گذاشته و حسینِ کربلا را و زینبِ کربلا را فاطمهى زهراپروریده و آفریده.» (حقیقت عظیم، ص۷۵) ممکن است کسی بگوید که «امام حسن و امام حسین ، امام بودند و طینت امامت داشتند؛ زینبکه امام نبود. فاطمهى زهرااو را در همین مدّت نُه سال تربیت کرده بود.» (حقیقت عظیم، ص۱۹۵)
🔸حضرت زهرا و اداره یک زندگی سرزنده در شرایط سخت
🔹فاطمه سختی های خانه داری را تحمل میکرد. در جریانی که سوره هل أتی نازل شد، «بر گرسنگی خودشان و همهی اعضای خانوادهشان صبر کردند و به یتیم و مسکین و اسیر کمک کردند.»۱۳۹۸/۱۱/۲۶ همچنین در جریان دیگری «فاطمهى زهراخدمت پیغمبر رفت؛ آن قدر گرسنگى کشیده بود که پیغمبر زردى گرسنگى را در صورت او مشاهده کرد؛ دل پیغمبر سوخت و براى دخترش دعا فرمود.»(حقیقت عظیم، ص۱۷۵) با وجود همه اینها، «یک بار اتّفاق نیفتاده که این زن از همسرش... یک خواهشى بکند که فلان چیز را براى من تهیّه کن؛ خب این براى زن جایز است، مباح است، [امّا] هرگز اتّفاق نیفتاده!»(حقیقت عظیم،ص۵۵) همچنین زمانی که «راه فتوحات و غنایم که باز میشود، دختر پیغمبر ذرّهای از لذّتهای دنیا و تشریفات و تجمّلات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجّه آنهاست، به خود راه نمیدهد.»۱۳۷۱/۹/۲۵ نکته قابل توجه این است که در کنار همه این عناصر مهم، زندگی فاطمه، یک زندگی بانشاط و سرزنده بود؛ «یک زندگى فقیرانه را این جور شاد، این جور پُرهیجان، این جور سرشار از حَیَویّت و نشاط اداره کردن، این هنر خاصّ فاطمهى زهرااست.» (حقیقت عظیم، ص۷۹)
🔸پیوند خانواده و اجتماع در زندگی فاطمه زهرا
🔹برخی با کج فهمی «خیال میکنند آن انسانى که مشغول عبادت است و یک عابد و متضرع و اهل دعا و ذکر است، نمیتواند یک انسان سیاسى باشد؛ یا بعضى خیال میکنند آن کسى که اهل سیاست است... نمیتواند اگر زن است، یک زن خانه باشد... خیال میکنند اینها با هم منافات دارد.»۱۳۶۸/۹/۲۲ در حالیکه «قضیّه این طورى نیست؛ هم باید مادرِ خوب و همسر خوبى باشد، هم در فعّالیّت اجتماعى شرکت کند. فاطمهى زهرامظهر چنین جمعى است؛ جمع بین شئون مختلف.» (حقیقت عظیم، ص۲۴۵)
🔸مقاومت عظیم حضرت زهرا برای زمامدار به حق
🔹حضرت زهرا «جانش را فدا میکند برای اینکه حکومت به نااهل نرسد. اگر فاطمهی زهرازنِ امیرالمؤمنین هم نبود، قضیّه همین بود؛ از شوهرش دفاع نمیکرد از زمامدار بهحق دفاع میکرد.» (حقیقت عظیم، ص۲۰) «نمیگوید من حالا باردار هستم، مصلحت نیست دراُفتم، بماند چند روز دیگر آتششان فروکش کند؛ بماند شاید من فارغ بشوم بعد بروم به میدانشان... آن پشت در آمدن، آن سِقط شدن محسن شش ماهه آن بازوبندی از ورم بر بازو، آن مقاومت عظیم که منجر میشود به اینکه دختر پیغمبر را بزنند... همهی نقشهها را نقش بر آب میکند.» (حقیقت عظیم، ص۲۱)
👈 خلاصه اینکه «آن عبادتش، آن فصاحت و بلاغتش، آن فرزانگى و دانشش، آن معرفت و حکمتش، آن جهاد و مبارزهاش، آن رفتارش به عنوان یک دختر، آن رفتارش به عنوان یک همسر، آن رفتارش به عنوان یک مادر؛ آن احسانش به مستمندان... این، شخصیّت جامعالاطراف فاطمهى زهرااست. این، الگو است؛ الگوى زن مسلمان این است.» (حقیقت عظیم، ص۱۸۴)
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
حضرت زهرا سلام الله علیها ۲۵ آذر ۱۴۰۲_1.mp3
40.46M
💢 سخنرانی در شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
با موضوع: نگاهی به مواضع سیاسی و مبارزاتی حضرت زهرا سلام الله علیها
🏷 نفی جریان سکولاریسم ( و جدائی دین از سیاست)
🏷 الگوپذیری از اهل بیت در اتخاذ مواضع سیاسی- اجتماعی
🔸 حسینیه هیئت الزهراء ورجوی ۲۵/آذر/۱۴۰۲
🎤سخنران: جناب آقای هادی رستمی آذر مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی وَرْائوی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تنها گروهی که هلاک نمیشوند!
توصیه مهم و کاربردی آیت الله بهجت به جمعی از جوانان
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
تأثير پوشش اسلامي در مهار غريزه جنسي
برخی جلوه هاى ظاهرى تأثیر پوشش اسلامى
د) نامطلوب بودن استعمال عطرهاى تند و تحریک کننده
گفته شد که از نظر ویژگى هاى آفرینش، زن غالبا مظهر زیبایى و دلربایى و مرد غالبا مظهر دلدادگى است. دو ویژگى مذکور هنگامى در مسیر صحیح و در راستاى کمال الهى انسان قرار مى گیرد که بر اساس ازدواج مشروع در کانون خانواده سیراب گردد.
گاهى برخى عوامل، دو ویژگى مذکور را در خارج از چارچوب خانواده تحریک و تشدید مى کنند. تشدید ویژگى هاى بالا، باعث آسیب زایى غریزه جنسى مى گردد که یکى از آن عوامل، استعمال عطرهاى تند و تحریک کننده توسط بانوان در بیرون منزل و در برخورد با نامحرم است. ازاین رو، در برخى احادیث به شدت از آن منع شده است. در حدیثى از پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله نقل شده است:
أیمُّا إمرأةٍ إسْتَعْطَرَتْ ثُمَّ خَرجتْ فَمرَّتْ على قومٍ لِیَجِدُوا ریحَها فهى زانیة.1
هر زنى که عطر و ماده خوشبو کننده استعمال کند و از منزل خارج شود و بر گروهى از افراد نامحرم عبور کند تا بوى خوش عطر وى را استشمام نمایند، چنین زنى زناکار است.
ممکن است در ذهن خواننده این پرسش مطرح گردد که چگونه زنى به صرف استعمال عطر در برخورد با نامحرم، زناکار به شمار آید. ازاین رو به نظر مى رسد تعبیر زنا در این روایت، قدرى نیازمند توضیح است. زنا یک معناى اصطلاحى و مشهور دارد و آن نزدیکى زن و مرد به طور غیر قانونى و نامشروع است. روشن است که معناى یاد شده در روایت بالا مورد نظر نیست. افزون بر معناى اصطلاحى مشهور، براى زنا در فرهنگ اسلامى یک معناى گسترده ترى است که ریشه در معناى لغوى آن دارد. بر اساس این معناى گسترده، هر عمل انحرافى که باعث شود زندگى و حیات پاکیزه از مسیر صحیح خارج گشته و باعث آلودگى آن به گناه گردد، زناست.2
با توجه به همین معناى گسترده زنا، در بعضى روایات به برخى از اعضاى بدن، انواع خفیف ترى از زنا نسبت داده شده است. در روایتى از امام باقر و امام صادق علیهماالسلام نقل شده است:
ما مِنْ أحدٍ إلاّ وَ هُوَ یُصِیبُ حَظّا مِن الزّنا فَزِنا الْعَیْنین اَلنَّظر وَ زِنا الْفَمِ الْقُبْلةَ وَ زِنا الْیَدینِ اَللَّمْسُ صَدَّق الْفَرْجُ ذلک او کَذَّب.3
هیچ انسانى (غیر معصوم) نیست، مگر این که سهمى از زنا دارد. پس نگاه شهوت آلود، زناى دو چشم است. بوسیدن شهوت آلود، زناى دهان است. لمس شهوت آلود زناى دو دست است. خواه این گونه زنا را زناى فرج (زناى اصطلاحى) همراهى کند یا نکند.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
تأثير پوشش اسلامي در مهار غريزه جنسي
برخی جلوه هاى ظاهرى تأثیر پوشش اسلامى
ج) نامطلوب بودن خلوت با نامحرم
در برخى از روایات، خلوت کردن زن و مرد نامحرم مورد نکوهش قرار گرفته است. در حدیثى نقل شده است:
لایخلونَ رجلٌ بامرأةٍ إلاّ کان ثالثُهما الشیطانَ1؛
هیچ زن و مرد نامحرمى با یکدیگر خلوت نمى کنند، مگر این که سومین آن ها شیطان است».
در حدیث دیگرى از معصوم علیه السلام چنین نقل شده است:
مَنْ کانَ یُؤمِنُ بِاللّهِ وَالْیومِ الْاخِر فلا یَبیتُ فى مَوْضعٍ یَسمَعُ نَفَسَ إمْرأةٍ لیستْ له بِمَحَرمٍ2؛
هر فردى که به خدا و روز آخرت ایمان دارد، پس در محلى که نفس زدن زن نامحرم را مى شنود، بیتوته نکند و نخوابد».
در روایتى از پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله نقل شده است:
اِذا جَلَسَتْ الْمَرْأةُ مَجْلِسا فقامَتْ عنه فَلا یَجْلِسُ فى مَجْلِسِها رَجلٌ حتى یَبْرَدَ.3
هنگامى که زن در جایى نشست و سپس از آن جا بلند شد، پیش از این که محل نشستن او سرد گردد، دیگرى به جاى او ننشیند.
امروزه در علم تجربى به اثبات رسیده است که همواره از اندام هر موجود جاندارى، امواج مرموزى متصاعد مى شود و در محدوده اى خاص، روى اشیاى مستعد و همگون تأثیر مى گذارد که گاهى از آن به مانیه تیسم4 حیوانى تعبیر مى کنند. در انسان این تشعشات یا دست کم بروز آن ها تناسب خاص با افکار و روحیات و آمادگى ساختمان جسمى دارد. به ویژه در زنان، امواج بالا از شدت بیش ترى برخوردار است. دانشمندان آلمانى در تحقیقات گسترده اى، به این واقعیت علمى پى برده اند که از اندام زن و حتى از موى سر او، امواج مرموزى پراکنده مى شود و بر بدن برخى از مردان مستعد تأثیر گذاشته، موجب تحریک و فعالیت غده هاى جنسى شان مى گردد.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
تاکتیکهای روانی اسرائیل در جنگ غزه (۱)
در جنگ غزه هر چه جلوتر میرویم، بیشتر با عملیات روانی رژیم صهیونیستی مواجه میشویم تا جایی که با دو تصویر کاملاً متفاوت در صحنه عملیات و در صحنه بیانیهها روبهرو هستیم. البته میدانیم که بهطور کلی جنگ ترکیب عملیات نظامی و عملیات روانی است و هر دشمنی تلاش میکند با انجام یک سلسله اقدامات، ذهن حریف خود را به سمتی سوق داده و با هزینه کمتر بر آن غالب گردد و نیز یکی از شگردهای دشمن برای پوشاندن نقاط ضعف خود و ممانعت از استفاده حریف از آن بهرهگیری از عملیات روانی است. جنگ غزه نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما تکیه به عملیات روانی در این جنگ فراتر از این حدود میباشد. رژیم صهیونیستی در حالی که طی 70 روز نتوانسته برای استرداد آنچه در 15 مهر از دست داده، راهی پیدا کند، تصویری از خود ارائه میدهد که گویا کار را به اتمام رسانده است! در این خصوص گفتنی است:
1- رژیم صهیونیستی وانمود میکند میتواند از طریق پمپاژ آب، تونلهای مقاومت را از بین برده و به نیروها، انبارهای تسلیحاتی و سازمان مقاومت دست پیدا کند. بعد چند تصویر از لولههایی که یک سر آن در مدیترانه است را نشان داده، از آن به عنوان آغاز عملیات تخریب تونلها یاد میکند. در این میان از آنجا که اکثر مخاطبان تصور روشنی از موضوع تونلها ندارند، باور میکنند که کار مقاومت ساخته است و این در حالی است که بیش از 20 سال است تونلها برای مقاومت یک سلاح راهبردی و برای رژیم یک خطر اساسی میباشند و اسرائیل اگر میتوانست و راهی به این آسانی در اختیار او وجود داشت، این را طی دو دهه تحمل نمیکرد. از سوی دیگر این تونلها، تونلهای آبیاری نیستند تونلهای نظامیاند که در آن انواعی از تمهیدات فنی از جمله تکنیکهایی برای مقابله با نفوذ آب در نظر گرفته شده است.
2- رژیم صهیونیستی با جار و جنجال و تبلیغات وانمود میکند در حال نزدیک شدن به نقطهای است که حماس ناگزیر است دستهای خود را به علامت تسلیم بالا ببرد. برای اینکه این تاکتیک عملیات روانی جا باز کند، از تکنیک دروغپردازی در حجم شهدای مقاومت استفاده میکند. چرا که در صحنه نبرد برای کسی که در صحنه نیست و اسبابی هم برای ارزیابی در اختیار ندارد، امکان ارزیابی درست و یا غلط بودن ادعایی از این نوع، تقریباً غیرممکن است. رژیم غاصب در مورد آمار کشتههای نظامی خود نیز به تکنیک دروغ متوسل شده و از بیخبری مخاطب عمومی سوءاستفاده کرده و آن را بسیار ناچیز معرفی میکند و گاهی حتی به آن سیر قهقرایی میدهد تا جایی که بعضی به طنز گفتهاند از دیروز تا امروز ده کشته اسرائیلی زنده شده است!
دلیل توسل به دستکاری در مورد کشتههای جنگ غزه این است که برای یهودیان «کشته دادن» یک مسئله غیرقابل اغماض است و اگر مورد کنترل قرار نگیرد، به یک بحران برای رژیم و ارتش تبدیل میشود. رژیم اسرائیل برای مدیریت صحنه، آمار تعداد شهدا را چندین برابر افزایش و آمار تعداد تلفات خود را چندین برابر کاهش میدهد. این در حالی است که ارتش اسرائیل بیش از مقاومت ناگزیر به آشکارسازی نیروهای خود در میدان است و این آشکارسازی سبب افزایش تلفات انسانی و نیز تجهیزات نظامی میگردد. جالب این است که کاهشی نشان دادن روند تلفات ارتش اسرائیل در جنگ غزه در حالی صورت میگیرد که اسرائیل در هفتههای اخیر بر حجم نیروهای زرهی و زرهپوشهای خود در جنگ افزوده و به حدود دو برابر رسانده است. آمار تلفات دشمن در حالی که با یک حساب سرانگشتی رو به افزایش نهاده در آمارهای ارتش اسرائیل رو به کاهش نشان داده میشود.
در همان حال یک وسیله اندازهگیری صحنه، مقاومت غزه و روند اقدامات تهاجمی آن است. اگر آنگونه که رژیم ادعا میکند به مقاومت غزه ضربه اساسی وارد شده است ما باید طی روزهای اخیر شاهد کاهش اقدامات نظامی حماس باشیم و این در حالی است که به اعتراف دشمن روند شلیکهای حماس به سمت مناطق و پایگاههای اسرائیل افزایش دارد و در صحنه نظامی نیز نسبت به مقطع اول جنگ، بین 20 تا 30 درصد به عملیاتهای تهاجمی مقاومت در غزه افزوده شده است.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
تاکتیکهای روانی اسرائیل در جنگ غزه (۲)
3- یکی دیگر از تکنیکهای عملیات روانی مربوط به دوره درگیری است. ارتش غاصب دو ادعا را کنار هم مطرح میکند؛ یک ادعا این است که مقاومت غزه آسیب اساسی دیده است و ادعای دیگر که نقیض این است، مبتنی بر ادعای تمایل ارتش اسرائیل به ادامه جنگ طی چندین ماه آینده میباشد. خب اگر مقاومت غزه ضعیف شده است، باید دوره جنگ کاهش پیدا کند نه اینکه اسرائیل بگوید، چندین ماه و شاید بیش از یک سال دیگر میجنگیم تا هدف خود که ریشهکن کردن حماس است را محقق گردانیم.
این دو ادعا برای چه مطرح میشوند؟ برای اینکه اسرائیل میداند از بمبارانها و حضور سنگین زرهی خود در کوتاهمدت و میانمدت نتیجه نمیگیرد و باید ارتش خود را به امید دستیابی به نتیجه، پای کار نگه دارد و در ضمن به قدرتهای پشتیبان خود بگوید مقداری صبر کنید، کار دارد به نتیجه میرسد.
اما واقعیت این است که در ارتش رژیم، امید به موفقیت رو به پایان است. ارتش اسرائیل با دشمنی که آن را میشناسد درگیر است و میداند که این دشمن برای آرمانهایش میایستد و به هر کاری که لازم باشد دست میزند. بنابراین نتانیاهو با تغییر رنگ تصویر نمیتواند ماهیت آن را برای ارتشی که بارها طعم تلخ شکست از مقاومت فلسطین چشیده، تغییر دهد. این ارتش البته به اجبار میجنگد و گاهی پایش به تئاتر و سکانس پایکوبی هم میرسد اما گوش آن روی غرشهای پیاپی موشکهای ضدتانک مقاومت بسته نیست. نتانیاهو با این ارتش و تئاترهای آن نمیتواند پیروزی را محقق کند اما مایل است به امید پیدا شدن راهی، همه را سرگرم نگه دارد. از اینرو در تعریف یک صحنه دو ادعای متناقض بیان میکند.
مقاومت در غزه اصولاً در زیرزمین و نیز در بین جمعیت است. مهمات آن در زیرزمین و بخش عمدهای از نیروهای عملیاتی آن زیرزمین قرار دارند. این نیروها با تجهیزات خاص مخابراتی به بیرون وصل هستند و به شکار موقعیتها پرداخته و در لحظهای که باید، وارد صحنه میشوند، ضربه خود را میزنند و باز میگردند. اما طرف مقابل در حالی که هیچ اطلاعی از زیرزمین ندارد تا بتواند به آن آسیب بزند، در معرض هجوم مقاومت غزه از پایین و از بالا قرار دارد. کاملاً واضح است که در این صحنه نسبت آسیب چه طرفی بیشتر است.
عملیات روانی اسرائیل گاهی به طور دقیق هماهنگ نمیشود. از این رو میبینیم که مقامات ارتش در یک جا ادعای برتری دارند و در جای دیگر اذعان میکنند مقابله با حماس بسیار دشوار است و به سختی پیش میرود.
4- یکی دیگر از جنبههای عملیات روانی رژیم غاصب این است که خود را «سرپا» معرفی مینماید. بر این اساس مقامات نظامی و امنیتی اسرائیل - در یک روند معکوس - بیش از مقامات سیاسی آن در عرصه رسانهها و اظهارنظرها ظاهر شدهاند. نیروهای نظامی - امنیتی کار را در میدان جنگ انجام میدهند و اگر دستاوردی داشتند، مقامات سیاسی و رسانهای به سخن درمیآیند.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
تاکتیکهای روانی اسرائیل در جنگ غزه (۳)
اما در زمانی که دستاورد نظامی وجود ندارد و به این دلیل بخش نظامی تحت فشار بخش سیاسی قرار میگیرد، فرماندهان نظامی برای پر کردن خلأ، به سرگرمسازی مخاطب و برجستهنمایی اقدامات و راهبردهای خود میپردازند. در این صحنه ما شاهد اظهارنظرهای روزانه مقامات نظامی اسرائیل هستیم و رسانههای مختلف با عبارات «گالانت گفت»، «سخنگوی ارتش گفت»، «ایزنکوت گفت» و... هر روز خبر میدهند و «نزدیک شدن به نابودی حماس» به ترجیع بندشان تبدیل شده است. کاملاً واضح است که فرماندهان ارتش در حال پوشاندن ضعفهای مفرط خود در مقابل حماس میباشند و اگر تصویری از پیروزی وجود داشت، آنان را از اظهارنظر و سوگند خوردن به تلمود بینیاز میکرد. ارتش اسرائیل با دو لشکر و دو تیپ ویژه، نزدیک به 70 روز است درگیر سیطره بر 360 کیلومتر مربع میباشد. اگر در این دوران، روزانه تنها پنج کیلومتر مربع یعنی به ازای هر کدام از 14 تیپ درگیر در جنگ غزه، روزانه 357 مترمربع را به تصرف درآورده بود، اینک کل این منطقه در تصرف آن قرار داشت اما در طول 70 روز و با بهرهگیری از 14 یگان نظامی یعنی 14 تیپ و با وجود استفاده شدید از بمبافکنها کمتر از 100 کیلومترمربع از کل حجم غزه را صحنه تاخت و تاز کرده و بر یک کیلومتر آن هم تسلط ندارد و در همه جا در حال ضربه خوردن میباشد.
این ارتش علیرغم گذشت 70 روز که طولانیترین جنگ رژیم
از 1330/ 1950 تاکنون میباشد، بهطور مطلق با ناکامی مواجه بوده است. فرماندهان ارتش برای آنکه این حقارت به چشم نیاید از یکسو هر روز وعده فردا میدهند و از سوی دیگر خود را در کانون فرمول حل مسئله معرفی مینمایند. ارتش در حالی که نتانیاهو را برای به نتیجه رساندن راهحل سیاسی تحت فشار قرار داده و بر این اساس رئیس موساد در دوحه خیمه زده است، وانمود میکند آتشبس را تنها با تحقق آزادی اسرا قبول خواهد کرد. بر این اساس صفحات رسانهها پرشده از عباراتی نظیر «گالانت گفت هیچ آتشبسی بدون آزادی اسرا برقرار نخواهد شد».
اینها را ارتش برای سرپا دیده شدن نیاز دارد اما واقعیت این است که ابتکار عمل دست حماس است و حماس رژیم اسرائیل را وادار به توقف جنگ خواهد کرد. شاید در هفتههای اول، ارتش اسرائیل گمان میکرد تابآوری مقاومت و مردم غزه چند هفته بیشتر نخواهد بود اما حالا که از چند ماه عبور کرده، دریافته است که در محاسبه اندازه تابآوری غزه دچار خطای راهبردی شده است. هزینههای این خطای راهبردی با انجام عملیات روانی قابل تخفیف نیست.
مقاومت میتواند هرطور بخواهد صحنه جنگ را مدیریت کند و لذا میتواند مدت مدیدی مقاومت نماید اما آیا جامعه چندپارچه اسرائیلی هم قادر به ماندن در دالان تاریک و دهشتزا در زمانی نامعلوم هست؟
سعدالله زارعی
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
۱ جریان شناسی اندیشه معاصر ایران.pdf
2.92M
💠📗 #فایلpdf
📚 عنوان #کتاب :جریان شناسی اندیشه معاصر ایران
✍️ نویسنده: سازمان پژوهش و برانه ریزی آموزشی رشته علوم و معارف اسلامی
📖 موضوع: #جریان_شناسی
📄 تعداد صفحات: ۸۸ صفحه
منبع/کافه سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴♻️ تنگه بابالمندب کجاست؟
🔹چگونه توقیف کشتیهای مرتبط با اسرائیل باعث ضربه چشمگیر به اقتصاد رژیم صهیونیستی میشود؟
#یمن
#أنصار_الله
✅ منبع/ کافه سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
38.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 ۴ شرکت کشتی رانی رسماً اعلام کردند: دیگر به اسرائیل بار نمیبریم / انصارالله: آمریکا ما را تهدید کرده برای جنگ آماده ایم!
#شبنامه / تحولات فلسطین / نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی: وقتش رسیده نتانیاهو همین حالا استعفا دهد / مادر یکی از اسرا اعتصاب کرد/ ۴ شرکت کشتی رانی که بیش از ۵۰ درصد صادرات دریایی دنیا را منتقل میکنند اعلام کردند به سوی فلسطین نخواهند رفت / تهدید یمن توسط آمریکا / انصارالله یمن: ما برای هر سناریویی از سوی آمریکا کاملا آماده ایم... / قسمت ۱۴۲۲
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
شبنامه 1422 - @mrtahlilgar.mp3
11.35M
🚨 ۴ شرکت کشتی رانی رسماً اعلام کردند: دیگر به اسرائیل بار نمیبریم / انصارالله: آمریکا ما را تهدید کرده برای جنگ آماده ایم!
#شبنامه / تحولات فلسطین / نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی: وقتش رسیده نتانیاهو همین حالا استعفا دهد / مادر یکی از اسرا اعتصاب کرد/ ۴ شرکت کشتی رانی که بیش از ۵۰ درصد صادرات دریایی دنیا را منتقل میکنند اعلام کردند به سوی فلسطین نخواهند رفت / تهدید یمن توسط آمریکا / انصارالله یمن: ما برای هر سناریویی از سوی آمریکا کاملا آماده ایم... / قسمت ۱۴۲۲
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان
#سورنا_چگینی
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
VID_20231217_150628_517.mp3
10.29M
⚜حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان
#سورنا_چگینی
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
36.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚜«مصر فقیر» عاقبت نیم قرن عادی سازی با اسرائیل
#علی_علیزاده
#طه_زینالی
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
«مصر فقیر» عاقبت نیم قرن عادی سازی با اسرائیل - طه زینالی.mp3
8.07M
⚜«مصر فقیر» عاقبت نیم قرن عادی سازی با اسرائیل
#علی_علیزاده
#طه_زینالی
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
جنگ اسرائیل، پروژه رهبرسازی برای ایران و گفتمان حقوق بشر - محمد سهیمی.mp3
91.48M
⚜جنگ اسرائیل، پروژه رهبرسازی برای ایران و گفتمان حقوق بشر
#علی_علیزاده
#محمد_سهیمی
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
41.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 صوت محرمانهی جلسه جنجالی خانواده اسرا با نتانیاهو افشا شد درگیری فیزیکی خانواده ها با نتانیاهو
🎥 صوت محرمانه ی جلسه ی نتانیاهو با اسرایی که در آتش بس موقت بازگشتند و خانواده اسرا افشا شد. در این جلسه که به درگیری فیزیکی کشیده شده خانواده اسرا به نتانیاهو میگویند این ارتش چیزی جز موشک باران بلد نیستند.
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
تمدن مدیا .mp3
3.84M
⚜صوت محرمانه ی جلسه جنجالی خانواده اسرا با نتانیاهو افشا شد، درگیری فیزیکی خانواده ها با نتانیاهو و...
#آقای_تحلیلگر
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜موشک های عمود پرتاب ایران
#پارتیزان
#اخبار_نظامی
⚜ کانال تحلیل سیاسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
Stream url_روز عمل به وظیفه_rtmp___5.106.7.105_stream___Stream key__657c700af1f139ac7cde0518t...qد را ارسال نمایید._ مناسب ترین تنظیمات ارسال_ عرض 720px، ارتفاع 1280px و بیت ریت 1200kbps.mp3
7.22M
🔴بشنوید؛ روز عمل به وظیفه؛
♦️عجیب ترین واقعه تاریخی؛ وقتی در یک روز حضرت زهرا سلام علیها با شهادت و حضرت علی با سکوت مصلحت آمیز به وظیفه خود در یاری اسلام شتافتند...
♦️این درسی بزرگ برای همیشه تاریخ است که عنصر انقلابی باید هم آماده مبارزه تا پای جان و شهادت باشد و هم آماده صبر انقلابی برای رسیدن به اهداف بزرگ دینی.
♦️ حضرت آقا می فرمایند: مسئله مصلحت جزو مسائل درجه یک نظام، و به تعبیر امام بزرگوار به قدری مهم است که غفلت از آن گاهی موجب شکست اسلام میشود.
♦️البته مصلحت اندیشی به معنای عقب نشینی از اصول واهداف وارزشها نیست بلکه انعطافی برای رسیدن به هدف نهایی است
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇵🇸
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥انتقاد رحیم پور ازغدی از مسئولین :
مسئولین جمهوری اسلامی حق ندارند فقیر به سر کار بیایند و ثروتمند بروند.
مسئولی که اختلاس کرد جلوی همه او را باید شلاق زد و اعدام کرد .
چرا از همان ابتدا اجازه دادید اختلاس میلیاردی دبش اتفاق بیفتد.
# اللهم - عجل - لولیک - الفرج
#خانه_داری_شغل_است
#فلسطین_اشغالی #لبیک_یا_خامنه_ای #بانک_ها_غلط_میکنند #اقتصاد_اسلامی
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
اقتصاد یا فرهنگ کدام اولویت دارند؟ تحلیل زیبای علامه مصباح(ره)
امروز هم شنیده میشود عدهای شبهه میکنند که زمانی رهبر عظیمالشأن انقلاب، حضرت امام خمینی(ره)، مهمترین مساله را اسلام میدانست، اما امروز بر همگان مشخص شده و حتی رهبری هم به این نتیجه رسیدهاند که مسایل اقتصادی باید در اولویت باشد، و این یعنی سخنان مارکسیستها صحیح بوده که محور و زیربنای همه چیز را اقتصاد میدانستند! زیرا نابسامانیهای اقتصادی حتی سبب بروز فسادهای متعدد دیگری هم شده است.
روح بسیاری از شبهاتی مانند شبهه فوق، كه در آینده بیشتر مطرح خواهد شد، این است که آیا اسلام میتواند جهات مادی و معنوی انسانها را با هم تامین کند؟ ما باید بتوانیم به خوبی تبیین کنیم که اولویتها، همواره ثابت نیستند و گاهی به خاطر شرایطی، برخی امور در اولویت قرار میگیرند؛ مثلا اگر ویروسی در حال انتشار باشد، در بین داروها، اولویت با دارویی است که بتواند با بیماری ناشی از آن ویروس مقابله کند؛ اما به این معنا نیست که این دارو، همیشه مهمترین دارو است. امروز هم جامعه ما به بیماری اقتصادی مبتلا شده که اولویت استفاده از داروی خاص خود برای درمان را ایجاب میکند؛ ولی این به معنای محور بودن اقتصاد و ترجیح آن بر #دین و مسایل #فرهنگی نیست.
هرچند در سالهای اخیر به خاطر اشتباهات و سواستفاده برخی افراد و مسئولان، مشکلاتی پدید آمده که فعلا رسیدگی به آنها ضروری است و حل مشکلات اقتصادی کشور فوریت پیدا کرده است، ولی اولویت رسیدگی به اقتصاد امر #ثابتی نیست. از نظر اسلام، مهمترین غایت زندگی انسان، بندگی و قرب به خداست و البته این منافاتی با لزوم رسیدگی به مشکلات اقتصادی جامعه ندارد.
باید بفهمیم رهبری لازم است در فلان موقعیت فلان شعار را بدهد تا آن شعار را از دست دشمن بگیرد. مساله معیشت واقعا نیاز مردم است و اکثر مردم تا حداقلهای زندگیشان تامین نشود کار نمیکنند. این میشود مقدمه لازم؛ اما این هدف نیست. اصلا هدف زندگی چیز دیگری است برای چه انقلاب کردیم؟ اینها فراموش میشود؛ بعد کسانی هم که کمتر تجربه دارند یک جمله از فرمایشات رهبری را یکجا میشنوند فکر میکنند اول تا آخر داستان همین است؛ در حالی که همین رهبری حرفهای دیگری هم بیان کرده است. چرا آن حرفها فراموش میشود؟
بنابراین وقتی هدف فراموش میشود و جامعهای نداند مقصد کجاست، سر هر چهارراهی که رسید ممکن است از هدف فاصله بگیرد. همیشه باید قله را ببینیم و یادمان باشد کجا میخواهیم برویم. هدف اصلی چیست؟ همه اینها مقدمه است برای آن هدف؛ هر کجا با آن هدف تطبیق کرد باید برویم.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi