eitaa logo
افسران آتش به اختیار
78 دنبال‌کننده
3.8هزار عکس
900 ویدیو
76 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹آیت الله مجتهدی تهرانی(رحمت الله علیه) ♦️شرح دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان
اخلاق در خانه: مهارت هفتم: پوزش خواهی و قبول پوزش در رفتار با همسر کوشش کن کاری از تو ظهور نکند که به خاطرش عذر بخواهی که پیامبر رحمت فرمود: ایاک و ما تعتذر منه (کاری نکن که بخواهی به خارش عذرخواهی کنی) حال که هوای نزدیکی به خدا در دل داری باید خوب محاسبه کنی ببینی، آیا حقی از حقوق همسرت را تضییع نکردی؟ آیا او را آزار ندادی؟ آیا به او توهینی نکردی؟ آیا او را مورد اسهزا و تمسخر و سرزنش قرار ندادی؟ آیا غیبت او نکرده یا تهمتی نزده ای؟ آیا خشم نابجا نکردی؟ آیا او را مضطرب و نگران ننمودی؟ آیا مصالح و منافعش را نادیده نگرفتی؟ آیا حقوق مادی و معنوی او را ادا کردی؟ آیا از زحمات او قدر دانی کردی؟ و ... بدان برای جبران راهی جز عذرخواهی و بدست آوردن دل او نداری. و باید عزمت را جزم کنی که بعد از عذر خواهی بازگشت به خطا نکنی. البته باید تو هم نسبت به همسرت بسیار با گذشت باشی و اشتباهات او را ببخشی. که امیرالمومنین فرمود که بدترین مردم کسی است که از لغزش دیگران نگذرد.
بوسه بر دستان همسر علیرضا جعفری، فرزند فیلسوف فقید، مرحوم علامه محمد تقی جعفری(ره) به خاطره‌ای از دوران کودکی خود اشاره می‌کند و می‌گوید: به یاد دارم روزی در منزل، سوء تفاهم جزیی بین استاد و والده‌ام پیش آمد و عباراتی بین آنان رد و بدل شد. پس از گذشت مدت زمانی، استاد عازم رفتن به بیرون منزل بود، با نهایت فروتنی پیش آمد و دست مادرم را بوسید و عذرخواهی کرد. اساسا” علامه جعفری در برخورد با همسر، جایگاه علمی و اجتماعی خویش را فراموش می‌کرد و هیچ گاه سختی و مشکلات مربوط به کارهای خویش را، با خود به خانه نمی‌آورد. اگر هم خسته بود، به سخنان همسرش نیکو گوش می‌داد و اظهارات معقول و منطقی را می‌پذیرفت. از کوشش‌های همسرش مدام در مناسبت‌های مقتضی قدردانی می‌کرد. (منبع: سرای اهل صفا، غلامرضا گلی زواره، ص۲۶۹، با اندکی تغییر و تلخیص)
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
عذرخواهی. در صورت صلاحدید این صوت بسیار زیبا و چند دقیقه ای در مورد عذر خواهی را از دست ندهید.
💬 حکم روزه جنب که با احتمال بیدار شدن قبل از اذان بخوابد ولی بیدار نشود، چیست؟ 🔹 آیات عظام خامنه ای و مکارم: شخص جنب در شب ماه رمضان اگر می داند یا احتمال می دهد که در صورت خوابیدن پیش از اذان صبح بیدار می شود، و تصمیم بر غسل هم داشته باشد ولی بیدار نشود، روزه‌اش صحیح است. 🔹 آیت الله سیستانی: كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و يقين يا اطمينان دارد كه اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مى‏شود، و تصمیم بر غسل هم داشته باشد ولی بیدار نشود، روزه‌اش صحیح است. 🌎 احکام روزه / آیت الله خامنه‌ای – توضیح المسائل آیات عظام سیستانی و مکارم