🔴 طرح اصلاح برخی قوانین مرتبط با انتخابات به دلیل ایرادات فراوان به مجلس ارجاع شد
🔹دکتر عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگویی با خبرگزاری صدا و سیما طرح اصلاح برخی قوانین مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی کشور را دارای ایرادها و ابهامات متعدد دانست.
🔹وی با اشاره به نتایج بررسی این طرح در جلسه شورای نگهبان، گفت: علاوه بر ایرادهای متعدد این طرح، فرایند نظارتی پیش بینی شده به موجب این مصوبه از ابعاد مختلف دارای ابهام شناخته شد.
🔹دکتر کدخدایی، نسبت نحوه رسیدگی به اعتراض داوطلبان و تکالیف مراجع نظارتی مربوط در این مصوبه را با تکالیف مندرج در قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف که سال ۷۸ در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده است، از ابهامات این طرح دانست.
🔹سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: این طرح همچنین از حیث نسبت ترتیبات اجرایی مقرر با قوانین موجود انتخاباتی دارای ابهام شناخته شد که طبعا پس از اصلاح در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان درباره آن اظهار نظر میکند.
✅ @shora_gc
🔺پیام تسلیت قائم مقام دبیر شورای نگهبان به سعید جلیلی
🔰 به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با صدور پیامی، درگذشت والد گرامی دکتر سعید جلیلی را تسلیت گفت؛ متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر سعید جلیلی
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در شورایعالی امنیت ملی
درگذشت والد گرامی تان را به شما، برادر ارجمندتان و خانواده محترم تسلیت میگویم. از خداوند منان رحمت و غفران برای آن مرحوم و اجر و صبر جزیل برای بازماندگان مسئلت میکنم.
✅ @shora_gc
🔸آیتالله جنتی درگذشت والد سعید جلیلی را تسلیت گفت
🔰به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان درگذشت پدر گرامی آقای دکتر سعید جلیلی را تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
جناب آقای دکتر سعید جلیلی
نماینده محترم مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی
درگذشت والد گرامیتان مرحوم حاج محمدحسن جلیلی را به شما و خانواده محترم تسلیت میگویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان اجر و صبر جزیل مسئلت مینمایم.
احمد جنتی
دبیر شورای نگهبان
✅ @shora_gc
🔺تقدیر از مقاله حقوقدان جوان شورای نگهبان به عنوان پژوهش برتر
🔰 هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصیاش نوشت: در اين روزهاي كرونايي بسياري از فعاليتها به صورت مجازي در حال انجام است اما برگزاري #جشنواره_كرونايي و #تقدیر_مجازی هم در نوع خودش جالب است.
🔹بيستمين جشنواره تقدير از آثار پژوهشي برتر دانشگاه امام صادق عليهالسلام يادواره آيتالله مهدوي كني (ره) در ارديبهشتماه ۱۳۹۹ به صورت مجازي برگزار شد و به لطف خدا مقاله اينجانب با عنوان «تأثير صورت بندي ساختارهاي حكومتي در نظام سازي اسلامي» نيز به عنوان يكي از سه #پژوهش_مسئولیتپذیر برتر دانشكده حقوق معرفي شد.
🔹به قول بزرگی تقدیر از یک اثر نشانهای است بر اينکه آن کار دیده شده که مورد توجه و تقدیر واقع شده است لذا از اين حيث جای شكر و خوشحالی دارد.
🔹ضمن تشكر از همكاران خوبم در دانشكده حقوق و همچنين معاونت پژوهشي دانشگاه امام صادق عليهالسلام كه حتي شرايط و وضعيت كرونايي نيز آنها را از تلاش در عرصههاي علمي و پژوهشي عقب نمينشاند، توجه شما را به چكيده اين مقاله كه در زمستان سال ۱۳۹۷ در شماره ۴۸ نشريه پژوهشنامه حقوق اسلامي منتشر شده است، جلب مينمايم:
🔹نظامهای سیاسی مبتنی بر فلسفه وجودیشان با بهرهگیری از ساختارهای حکومتی به دنبال دستیابی به اهدافی هستند که اساس و ماهیت نظام سیاسی را تشکیل میدهد. از آنجا که هر یک از حکومتها غایات مخصوص به خود را دارند و از سویی نیز نظامات و ساختارها عامل تحقق غایات هستند، باید در نظامهای سیاسی به دنبال ساختارهایی جهت نیل به این اهداف نهایی بود.
🔹این نوشتار در پی واکاوی رابطه ساختار و ماهیت در نظام حکومتی اسلام، بررسی تأثیرات متقابل این دو بر یکدیگر به معنای بررسی تأثیر ساختارها بر اساس و غایات نظام و برعکس تأثیر ماهیت و غایات بر ساختارهای سیاسی و حکومتی است که نگارنده بررسی این تأثیرات را به عنوان نسبت بین این دو عنصر در نظامسازی اسلامی پیگیری مینماید. در این پژوهش برای نیل به این مقصود با روش توصیفی تحلیلی ابتدا به انواع ساختارها در اسلام و نظامسازی اسلامی پرداخته میشود و پس از آن، رابطه محتمل هر یک و همچنین تأثیر و تأثرات آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
🔹در حکومتهای ناشی از اراده الهی و به طور خاص اسلام دو نوع ساختار تأسیسی و امضایی قابل تصور میباشد که ساختار امضایی خود به دو نوع ساختار وارداتی با مفروض عدم تأثیر ساختار و ساختار ترمیمی با مفروض تأثیر حداقلی و شکلی ساختارها قابل تقسیم است، در حالی که قائلین به ساختار تأسیسی بر تأثیر حداکثری و ماهوی تأکید دارند.
https://www.instagram.com/p/B_-DI1NjKGW/?igshid=78gh088lg82a
✅ @shora_gc
🔴 پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به اظهارات علی مطهری: مخالفت با قانون آنارشیسم است
✅ @shora_gc
🔸عضو حقوقدان شورای نگهبان:
🔺شورای نگهبان پیشگام اصلاح قانون انتخابات است
🔺مصوبه اخیر مجلس چند گام به عقب است
🔺ایرادات اصلاحیه قانون انتخابات چیست؟
🔰هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان طی سخنانی در نشست تخصصی پژوهشگاه مجازی حقوق با موضوع «بررسی حقوقی مصوبه اخیر مجلس در اصلاح قانون انتخابات» که بصورت مجازی برگزار شد، ایرادات مصوبه اخیر مجلس درباره اصلاح قانون انتخابات را تشریح کرد.
مهمترین محورهای سخنان طحان نظیف به شرح ذیل است:
🔹در قانون انتخابات خلاءها و نقصانهای زیای داریم، نظام انتخاباتی ما نظامی است که با چالشها و مشکلات و معضلاتی مواجه است
🔹برخی از مواردی که در قانون انتخابات به عنوان شرایط انتخابشونده ذکر شده، مواردی است که شاید خیلی برای مردم هم قابل توضیح نباشد و عینی نیست؛ دستگاه نظارتی و دستگاه اجرایی باید توضیح بدهند که این موارد به چه نحوی است، مثلاً چه شقوقی را در بر میگیرد و شاخصههایش چیست که همیشه هم این موضوعات چالشبرانگیز است و البته کار مجری و کار ناظر تعیین موارد نیست، طبعاً باید ذهن و دغدغههایش باید به احراز آنها پرداخته شود
🔹اعضای شورای نگهبان با توجه به اینکه همواره درگیر موضوع انتخابات بوده، ایرادات نظام انتخاباتی فعلی را با پوست و گوشت و استخوان لمس کردهاند. چون شورای نگهبان از بابت اینکه هم روی حقوق مردم حساسیت دارد، هم از بابت اینکه همیشه درگیر با این موضوع بوده و در پیشگاه مردم پاسخگو بوده است، اتفاقاً همیشه این دغدغه را داشته و برای اصلاح نظام انتخاباتی پیگیری هم کرده است
🔹برخی معتقدند که اعضای شورای نگهبان باید همیشه سکوت اختیار کنند و سر در گریبان فقط در جلسه اظهارنظر کنند؛ خب طبیعتاً نظرات جلسات شورا اظهارنظر حقوقی است، کما اینکه این مصوبه هم مانند هر مصوبهای دیگر که هر وقت به شورای نگهبان میآید، یک نظر جمعی حقوقی متناسب با آن مصوبه برای مجلس ارسال میشود؛ ولی اعضای شورای نگهبان هم نسبت به موضوعات کشور به عنوان هم شهروندان، هم نخبگان سیاسی و حقوقی میتوانند اظهارنظر کنند.
🔹در قانون انتخابات، شورای نگهبان آخرین مرجع است و آخرین حلقه نظارتی است، هیأتهای اجرایی را داریم، هیأت نظارت بر استان را داریم، هیأت مرکزی است و خود شورای نگهبان
🔹اگر عزیزان مجلس از مصوبه اصلاح قانون انتخابات رفع ابهام کنند نسبت به دو سه ابهامی که ما در شورای نگهبان داشتیم و مصوبه را اعاده کردیم ما نسبت به محتوا هم نکاتی داریم در تعامل و رفت و آمد این موضوع بالاخره قابل حل است به شرطی که این اراده در همین روزهای باقی مانده وجود داشته باشد.
▪️متن کامل سخنان عضو حقوقدان شورای نگهبان را در لینک زیر بخوانید 👇👇👇
https://www.shora-gc.ir/fa/news/6795
✅ @shora_gc
🔺تقدیر حقوقدان جوان شورای نگهبان از یک اقدام بهنگام قوه قضائیه
🔰هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصیاش نوشت: اقدام بهنگام قوه قضائیه در اعطای مرخصی و آزادی زندانیان در روزهای آغازین شیوع کرونا یک ابتکار عمل خوب با بهره گیری از ظرفیت های قانونی و اختیارات رئیس قوه قضائیه بود که در چارچوب قانون اساسی اعمال شد و علاوه بر تحقق سیاستهای حبس زدایی توانست بر افزایش رعایت دستورالعملهای بهداشتی و مراقبتی در زندانها و فاصلهگذاری میان زندانیان و حفظ سلامتی و بهداشت آنان کمک شایانی کند.
https://www.instagram.com/tv/CADvt2igGVr/?igshid=v7yzirdq7tpa
✅ @shora_gc
🔴 مهمترین محورهای مصاحبه سخنگوی شورای نگهبان با روزنامه شرق
🔹رد صلاحیت 117 نفر از نمایندگان مجلس دهم توسط مردم
🔹قانون نگفته بررسی صلاحیتها فقط باید به حکم دادگاه و محکمه قضائی باشد
🔹تمام نمایندگان رد صلاحیت شده برای بیان دلایل به شورای نگهبان دعوت شدند
🔹کسی از نمایندگان نبوده که دلایل ردصلاحیتش را از ما نشنیده باشد
🔹همان مرجع رسمی که گفته شورا باید استعلام کند گفته فلان فرد مسائل اخلاقی یا اقتصادی را دارد
🔹واکنش نمایندگان رد صلاحیت شده نسبت به اسناد شورای نگهبان چه بود؟
🔹جریان رد صلاحیت یکی از نمایندگان به دلیل دریافت یک دستگاه آپارتمان
🔹در جلسه علی مطهری با اعضای شورای نگهبان چه گذشت؟
🔹در بیان مسائل افراد ممنوعیت قانونی داریم
🔹نماینده "طراح مصوبه تغییر قانون انتخابات" مواردی را که در جلسه چهارساعته مطرح کردهایم، منتشر کند
🔹روند بررسی سند تحصیلی کاندیداها از ابتدا چگونه بوده؟
🔹وزارت کشور مرجع ثبتنام اولیه است و اصالت اسناد موقع ثبتنام تأیید میشود
🔹نظارت استصوابی را تا زمان تصویب اعتبارنامهها در مجلس انجام میدهیم
🔹میگویند در دوره نمایندگی هم نظارت شورای نگهبان میتواند ادامه داشته باشد
🔹ما بیش از همه برای اصلاح قانون انتخابات صحبت کردیم
🔹نمایندگان در چهار سال گذشته فرصت داشتند قانون انتخابات را اصلاح کنند
🔹 تریبون مجلس برای دفاع از مردم است، نه توهین به افراد و شورای نگهبان
🔹طبق ماده ۵۰ در بررسی صلاحیتها از گزارشهای محلی هم میتوان استفاده کرد
🔹نظارت غیرمؤثر معنا ندارد و باعث تضییع حق مردم و اثرگذاری تخلفات در نتایج انتخابات میشود
متن کامل این گفتوگو را از لینک زیر بخوانید👇👇👇👇
www.shora-gc.ir/fa/news/6797
✅ @shora_gc
🔺پیام تسلیت آیتالله جنتی درپی شهادت جمعی از رزمندگان نیروی دریایی ارتش
🔰به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان با صدور پیامی شهادت جمعی از رزمندگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را تبریک و تسلیت گفت؛ متن پیام به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت جمعی از رزمندگان نیروی دریایی قهرمان بر اثر یک سانحه نظامی را به محضر امام خامنهای فرمانده معظم کل قوا، فرمانده کل ارتش و خانواده این عزیزان، تبریک و تسلیت عرض میکنم.
در این ساعات عزیز و پر برکت ماه خدا، از درگاه خداوند متعال میخواهم که این عزیزان را با سید و سرور شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) محشور کرده و قلب جریحه دار بازماندگان را تسکین دهد.
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان
۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹
✅ @shora_gc
🔸پاسخ روابط عمومی شورای نگهبان به گزارش غیرواقعی روزنامه اعتماد
🔴 آیا انتخابات 98 گستردهترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی بود؟
🔰 روزنامه اعتماد در شماره ۴۶۴۵ روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ در گزارشی با عنوان " تخلف كنند، عزل میشوند" با درج عبارتی تكراری و ناقص، باعث قلب حقیقت شده است که روابط عمومی شورای نگهبان در راستای تنویر افکار عمومی توضیحاتی را تنظیم کرده که انتظار است وفق ماده ۲۳ قانون مطبوعات در همان صفحه و ستون چاپ شود:
🔹رسالت یك رسانه آگاهی بخشی و سرمایه آن اعتماد عمومی است. این سرمایه تنها با اطلاع رسانی صحیح و بیان كامل همه حقایق رخ میدهد و پنهان كردن برخی واقعیات، جامعه را در درك درست و تحلیل صحیح رهنمون نمیسازد.
🔹آنچه در توصیف انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با عبارت «گستردهترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی از سوی شورای نگهبان» توسط روزنامه اعتماد ذكر شده، به دور از يك نگاه همه جانبه و درك صحيح از موضوع انتخابات است.
🔹میزان تأیید و رد صلاحیت داوطلبان تابعی از میزان ثبت نام آنان در انتخابات است. متأسفانه در نظام انتخاباتی ایران به دلیل ضعف و خلاء قوانین انتخاباتی، شاهد بی انضباطی در ثبت نام داوطلبان هستیم به نحوی كه انبوهی از داوطلبان فاقد شرایط قانونی به شكل بی محابا و بعضاً تفننی ثبت نام كرده و بار احراز شرایط آنان بر دوش هیات های اجرایی و نظارت می افتد.
🔹این آسیب و اشكال همواره مورد تأكید كارشناسان و مسئولان برگزاری و نظارت بر انتخابات بوده است و به درستی نیز در بند ۲-۱۰ سیاستهای كلی انتخابات اشاره شده است: «{ارتقاء شايستهگزينی از طريق} شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبتنام به شیوههای مناسب قانونی و متناسب با هر انتخابات.»
🔹در انتخابات اخیر بیش از ۱۶ هزار نفر برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی ثبت نام كردند كه این رقم در تاریخ ادوار انتخابات مجلس شورای اسلامی بی سابقه بوده و این آمار نسبت به دور قبل – مجلس دهم – ۴ هزار نفر و نسبت به مجلس نهم بیش از ۱۰ هزار نفر افزایش داشته است. این امر در هیچ نظام انتخاباتی در دنیا سابقه ندارد و رقابت ۵۵ نفر - بطور میانگین - برای هر كرسی نمایندگی امری عجیب است.
🔹رقابت میان داوطلبان در انتخابات مجلس یازدهم در حالی آغاز شد كه پس از بررسیهای هیات های اجرایی و نظارت نهایتاً بیش از ۷ هزار نفر واجد شرایط قانونی، حدود ۷ هزار نفر فاقد شرایط و تعدادی دیگری نیز انصراف دادند.
🔹لذا از نظر آمار افراد تأييد شده، در طول ادوار انتخابات مجالس شورای اسلامی هرگز شاهد این حجم از داوطلب نبودهایم و از منظر نسبت تأیید، رد و عدم احراز نیز در این دور از برخی انتخاباتهای گذشته شاهد درصد بالاتری از حضور داوطلبان در رقابتهای انتخاباتی بودهایم.
🔹به همین دلیل عبارت «گستردهترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی از سوی شورای نگهبان» كه در گزارشهای قبلی روزنامه اعتماد نیز بكار برده شده، اشتباه و ناصحیح است كه انتظار میرود مورد توجه و اصلاح خبرنگاران و اهالی محترم رسانه قرار گیرد.
✅ @shora_gc
🔺آیتالله جنتی: جوانان شبهای قدر را قدر بدانند/ حادثه برای ناوچه کنارک دردناک بود
🔰به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان عصر امروز چهارشنبه (۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹) در جلسه این شورا که با حضور اکثریت فقها و حقوقدانان این شورا برگزار شد، با اشاره به فرا رسیدن لیالی پرفیض قدر، ایام شهادت حضرت علی (ع) را تسلیت گفت.
🔹وی شهادت امیرالمؤمنین (ع) را مصیبت بسیار بزرگ بر بشریت، اسلام و به ویژه شیعیان دانست و خاطرنشان کرد: انسان این غصه را به کجا ببرد که مردی همچون حضرت علی (ع) با آن ویژگیهای ممتاز و منحصر به فرد، مورد ظلم واقع و با زبان روزه در محراب مسجد به شهادت میرسد.
🔹آیتالله جنتی در ادامه به عظمت شبهای قدر اشاره کرد و یادآور شد: این شبها فرصتی بسیار مغتنم برای استغفار و ارتباط با معبود است؛ ایامی که تقدیر یک سال انسان در آن رقم میخورد که امیدوارم همه مردم به ویژه جوانان از فیوضات آن استفاده کافی را ببرند و قدر آن را بدانند.
🔹دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه ناوچه کنارک که منجر به شهادت جمعی از دلاورمردان نیروی دریایی ارتش شد، اشاره کرد و گفت: این حادثه بسیار دلخراش و دردناک بود که مجددا به نوبه خود این مصیبت را به فرمانده کل قوا، نیروهای مسلح، مردم ایران و خانواده این شهدا تسلیت میگویم.
🔹وی ضمن طلب صبر برای خانواده آن عزیزان از درگاه خداوند متعال، خواستار رسیدگی مسئولان نظامی به این مساله شد تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
✅ @shora_gc
🔺چرا اعضای شورای نگهبان درباره اصلاحیه قانون انتخابات موضعگیری کردند؟
🔹ابتدا باید میان نظر رسمی شورای نگهبان و نظر اعضای شورا تفکیک قائل شویم. اعضای شورا ممکن است نسبت به موضوعات کشور نظری داشته باشند اما وقتی همان موضوع در جلسه شورا مطرح میشود، در تصمیمگیری جمعی نظری خلاف آن اعلام شود. لذا نظر اعضای شورا، لزوما نظر شورا نیست.
🔹در قانون هم منعی نشده که اعضای شورای نگهبان از اعلام نظر خود راجع به مسائل روز کشور و حتی مصوبات مجلس شورای اسلامی منع شده باشند. ضمن اینکه بالاخره عضو شورای نگهبان هم شهروند این کشور است و مثل همه شهروندان عادی از حق بیان و اظهارنظر قانونی برخوردار است.
🔹در عین حال ما در شورای نگهبان فقهای بزرگ و حقوقدانهای معتبر و شناختهشدهای داریم که نسبت به موضوعات مختلف ممکن است نکاتی داشته باشند، نه از باب عضو شورای نگهبان بودن، بلکه از باب کارشناس فقهی یا حقوقی بودنشان و این نظرات به بهبود حکمرانی میتواند کمک کند.
🔹اگر مثلا قیمت پراید 90 میلیون تومان شود، دلار 17 هزار تومان شود یا بنزین یکشبه سه برابر شود، چون اینها جزو مصوبات مجلس نبوده و در جلسات شورا بحث نمیشود، اعضای شورا هم نباید سخنی بگویند و یا اعتراض نمایند؟!
🔹قانون انتخابات موضوعی است که به طور کامل با شورای نگهبان مرتبط است و حتی اعضای شورا بیشتر از نمایندگان محترم، درگیر مشکلات قانون و اجرای آن هستند؛ همیشه در مورد آن مطالبه بودهاند؛ برای آن هزینه دادهاند و البته شاید بیش از هر نهادی نگران حق مردم و داوطلبان بودهاند
🔹آیا نسبت به قانونی که مصائب نظام انتخاباتی را چند برابر میکند و مشکلاتی را برای مردم، داوطلبان و دستگاههای اجرایی و نظارتی ایجاد میکند باید ساکت باشیم؟ نباید اشکالاتی را که میبینیم به نمایندگان محترم گوشزد نماییم؟ به نظر من این یعنی تعامل مثبت میان شورای نگهبان و مجلس و البته سایر دستگاهها در موارد دیگر.
🔸هادی طحان نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان
https://www.instagram.com/p/CAPJVXGDukO/?igshid=11t6edu03sdzg
✅ @shora_gc
💢نشست تخصصی «بررسی امکان عزل حقوقدانان شورای نگهبان»
⏰ چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه، ساعت ۲۱:۳۰
👤استاد ارائه دهنده: دکتر محمد امین ابریشمیراد، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه سمنان
📌پخش زنده نشست از صفحه اینستاگرام پژوهشگاه مجازی حقوق به آدرس زیر 👇👇👇
@plawiran
✅ @NazerNews
🔰ایرادات و ابهامات اصلاحیه قانون انتخابات به زبان ساده
🔹در این اصلاحیه چندان به سیاستهای کلی انتخابات كه الگوي اصلاح قوانين انتخاباتي بايد باشد توجهی نشده است.غیر از اين اشكال، مصوبه مغایرتهایی هم با قانون اساسی دارد.
🔹مثلاً مفاد قسمنامهای که نمایندگان میخواهند سوگند یاد کنند را ببينيد. وقتی مفاد این قسم را ما بررسی میکنیم متوجه میشویم کسی که قسم یاد میکند باید ویژگیها و اوصافی داشته باشد، اعتقاد به مبانی داشته باشد، التزام به نظام داشته باشد و... در حالی که در این اصلاحیه التزام عملی به نظام حذف شده است.
🔹یا فرض نمایید که جرمانگاریهایی شده که ناقص است. ما تاكنون جرمی به نام سوءشهرت يا عدم التزام به اسلام نداشتیم، اینها الان جرمانگاری شده و تشخیص این موضوع را به دادگاه واگذار کردهاند.
🔹یک سری ابهامات و اشکالاتی هم در این مصوبه وجود دارد که در صحن شورا مطرح شد. مثلاً در قوانین جاری از جمله مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام(۱۳۷۸) و برخی قوانین انتخاباتی ديگر ترتیباتی نسبت به احراز صلاحیتها و سایر موضوعات انتخاباتی مشخص شده است که مصوبه جدید نسبتش را با آن ترتیبات اصلاً تعيين نکرده و جالب اینکه آنها را تخصيص نزده و نسخ هم نکرده است و وضعیتش در نظام حقوقی روشن نيست و مجری و ناظر را سردرگم میكند.
🔹اینها اشکالاتی است که نه تنها در مقام عمل مشکل ما را حل نمیکند بلکه مشکلات جدیدی را ایجاد میکند.
🔹یا مثلاً گفته شده اگر کسی گزارش خلاف واقع داده باشد، میشود از او به دادگاه شکایت کرد و ظرف ده روز دادگاه باید اظهارنظر کند! اینکه شما بخواهید ظرف ۵ یا ۱۰ روز قاضی به حکم برسد، اصلاً نشدنی است و به تضییع حقوق داوطلبان میانجامد.
🔹ضمن اينكه ما عموماتی در قوانین جزايي داريم كه با همان عمومات میشد موضوع مواد اين مصوبه را پیگیری کرد؛ ما جرایمی مثل افترا و تشویش اذهان عمومی داریم که میشود حتی از کسی که به واسطه یک گزارش غلط متضرر شده، طلب خسارت کرد. ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی، ماده ۶۹۷ راجع به افترا، ماده ۵۴۰ راجع به طلب خسارت، ماده ۶۹۸ راجع به تشویش اذهان عمومی؛ لذا علیرغم اینکه فضای خیلی سنگینی در کشور ایجاد شد از این حیث میتوانم بگویم که مصوبه مجلس خیلی حرف جدیدی ندارد و از عمومات سایر قوانین میتوانیم چنین استفادهای را کنیم.
🔹تعداد ایراداتی که شورای نگهبان نسبت به این مصوبه دارد شاید خیلی بیش از آنچه که به مجلس منتقل شده است، باشد ولی به خاطر اینکه #حرمت_نمایندگان هم حفظ شود، ترجیح اعضاي شورا این بود که فعلاً موارد ابهام به مجلس منتقل شود.
◽️هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان
✅ @shora_gc
🔸شورای نگهبان قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس را تایید کرد
🔰عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با فارس، از تأیید قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در این شورا خبر داد.
🔺وی درباره جزئیات طرح استفساریه قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی افزود: این طرح یکی دو نوبت میان مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود که در نهایت با ایجاد اصلاحاتی در آن، اعضای شورای نگهبان آن را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی نشناختند.
🔺کدخدایی ادامه داد: بر این اساس، این مصوبه مراحل و تشریفات قانونی اش را برای اجرا طی میکند و امیدواریم کمکی به معلمان پرتلاش حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی باشد که از مدتها پیش منتظر تعیین تکلیف استخدامشان بودند.
🔺سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: طرح استفساریه تبصره بند الف ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری نیز در جلسه اخیر این شورا تایید شد.
🔺وی بیان کرد: طرح مذکور که نخستین بار به شورای نگهبان ارسال شد ناظر به مدارک تحصیلی ایثارگران است که مغایر نبودنش با موازین شرع و قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی اعلام شد. این طرح نیز پس از طی تشریفات قانونی در مرحله اجرا قرار میگیرد.
✅ @shora_gc
🔺2 نامه قائم مقام دبیر شورای نگهبان به رئیس مجلس؛ عدم مغایرت 2 مصوبه اعلام شد
🔰عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر شورای نگهبان طی دو نامه جداگانه، عدم مغایرت طرح "استفساریه الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدیسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی" و "طرح استفساریه بند الف ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشور" را رسما اعلام کرد
✅ @shora_gc
🔺نظر سخنگوی شورای نگهبان درباره مزاحمت احتمالی آمریکا برای نفتکشهای اعزامی ایران به ونزوئلا
✅ @shora_gc