✍️ حمایت کامل حوزههای علمیه از مقاومت و ملت لبنان
🏴 حوزه علمیه روز چهاشنبه تعطیل شد
🔹 آیت الله اعرافی با محکومیت جنایت جنون آمیز و ذلیلانه و حملات گسترده موشکی رژیم منحوس و تروریست صهیونسیتی در لبنان، از عموم دولتهای اسلامی و علمای اسلام خواست برای محو کامل غده سرطانی صهیونیستی با محور مقاومت همکاری و تلاش کنند.
🔻در پیام مدیر حوزههای علمیه آمده است:
◻️حوزه علمیه قم ضمن تقدیر و لبیکگویی به ندای حکیمانه و عزت مندانه مراجع عظام تقلید حمایت همه جانبه خود را از ملت عزیز لبنان و مقاومت اسلامی سرافراز حزبالله و ملت فلسطین و غزه مقاوم و همه جبهه مقاومت اعلام میدارد و همه سیاست مداران و علما و نخبگان دنیای اسلام و آزادگان جهان را به مقابله با رژیم صهیونسیتی، تحریم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی آن و دفاع از انسانیت و عدالت فرامیخواند.
📎 متن کامل
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
🔰جلسه 177 کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای حوزوی برگزار شد.
✅ در ابتدای این جلسه، ابعاد فرهنگی اجتماعی شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان و پیام مقام معظم رهبری(مدّ ظله العالی) پیرامون وقایع اخیر لبنان مورد بررسی قرار گرفت.
✅ در ادامه جلسه، دبیر کارگروه هنر و صنایع خلاق به ارائه گزارش ارزیابی سند ملی ساماندهی صنعت اسباب بازی پرداخت. سپس اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی نظرات تکمیلی خود پیرامون این سند را ایراد نمودند.
https://eitaa.com/shorahawzavi
یکصد و شصت و یکمین جلسه مجمع شورای تخصصی حوزوی برگزار شد؛
یکصد و شصت و یکمین جلسه مجمع شورای تخصصی حوزوی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا در روز شنبه 14/07/1403 با حضور اعضای این شورا در قم برگزار شد.
در این جلسه که با حضور اکثر اعضای شورای تخصصی حوزوی برگزار گردید، پس از ارایه گزارشی در خصوص «دیدگاه شهروندان در مورد عملیات وعده صادق »، اساسنامه جدید دانشگاه علامه عسکری(دانشکده اصول الدین) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
https://sccr.ir/News/25906/1
🔰هجدهمین جلسهی کارگروه فرهنگ دینی شورای تخصصی حوزوی با موضوع «بررسی و نقد سند ملی اربعین» برگزار شد.
✅ پیشنویس سند اربعین که به عنوان یکی از اسناد موضوعی ذیل نقشهی مهندسی فرهنگی کشور، توسط میز اربعین شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاشته شده است، برای بررسی حکمی-فقهی به کارگروه فرهنگ دینی شورای تخصصی حوزوی سپرده شده است. در این جلسه، ضمن تاکید بر نقاط مثبت این سند و قوت آن نسبت به اسناد دیگر حوزهی دینداری، نقدها و ملاحظاتی بر کلیت و متن سند، بیان شد.
✅ عدم تبیین مزیتهای مردمی در نسبت با حاکمیت و همچنین عدم بیان نوع سرمایههای مردم برای تحقق اهداف مردمی اربعین، مهمترین نقد وارده بر این سند بود. مقرر گردید ادامهی بررسی نقدهای این سند و تجمیع نظرات، به جلسات بعد مدکول گردد.
https://eitaa.com/shorahawzavi
🔺 انتخاب نمایندگان شورای عالی حوزه های علمیه در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔷 به استناد بند ۱ ماده ٤ آیین نامه شورای تخصصی حوزوی و ماده ۳ مصوبه ۶۰۰ شورای عالی حوزه های علمیه، آیت الله محسن محمدی عراقی(اراکی) و حجج اسلام والمسلمین حسین رحیمیان موحد و ابوالقاسم مقیمی حاجی به عنوان نمایندگان شورای عالی حوزه های علمیه در "شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی" انتخاب شدند.
https://sccr.ir/news/25925/1/
🔰جلسه 178 کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای حوزوی برگزار شد.
✅ بررسی اساسنامه قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیة الله الاعظم(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در دستور کار این جلسه قرار داشت که با حضور معاون راهبردی و معاون طرح و برنامه این قرارگاه مورد بحث قرار گرفت.
✅ این جلسه که با معرفی قرارگاه قرب و بیان فرایند تدوین و محورهای کلیدی اساسنامه توسط معاون طرح و برنامه این قرارگاه آغاز گردید، با ارائه نقطه نظرات اعضای کمیسیون و گفتگوهای کارشناسی در این خصوص ادامه یافت.
https://eitaa.com/shorahawzavi
صد و یکمین جلسه کمیسیون علمی تربیتی شورای حوزوی با دستور بررسی طرح «شهر نوآوری سلام» برگزار شد.
در این جلسه ابتدا طرحان پروژه «شهر نوآوری سلام» به ارایه توضیحاتی در این مورد پرداختند.
سپس حجت الاسلام و المسلمین قطبی مسیول کارگروه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان شورای حوزوی نظرات و جمع بندی این کارگروه در این زمینه را بیان نمودند.
در ادامه اعضای محترم کمیسیون نظرات خویش را در این زمینه مطرح نموده و ضمن تایید لزوم پی گیری این طرح، برخی نکات و ملاحظات را به منظور تکمیل آن ارایه نمودند.
https://eitaa.com/shorahawzavi
جلسه دهم کارگروه مسایل اجتماعی با موضوع بررسی "بسته سیاستی پیوست فرهنگی اجتماعی دخانیات" برگزار شد.
این بسته سیاستی با هدف پیشگیری و کنترل مصرف دخانیات در زمینههای مختلف نظیر مدارس، دانشگاهها، آثار چندرسانهای و فضای مجازی تدوین شده است و همچنین به موضوع حفاظت در برابر دود دست دوم دخانیات نیز میپردازد.
در این جلسه به بررسی جزئیات، نقاط قوت و ضعف این بسته سیاستی پرداخت شد .در این جلسه، با وجود استانداردهای مناسب بسته، انتقادهایی درباره رویکرد تکبعدی و دستوری آن مطرح شد و پیشنهاد شد که به ابعاد دینی، گفتمانی، اجتماعی موضوع بیشتر توجه شود و از راهکارهای آموزشی و فرهنگی جامعتری استفاده شود.
برگزاری یکصد و شصت و دومین جلسه مجمع شورای تخصصی حوزوی
یکصد و شصت و دومین جلسه مجمع شورای تخصصی حوزوی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا در روز شنبه تاریخ 1403/07/28 با حضور اعضای این شورا در قم برگزار شد.
در این نشست، ویرایش دوم «اصلاحیه پیش نویس سند ملی وقف و امور خیریه» به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تبیین چارچوب های سه بخشی در نقد اسناد بالادستی کشور
رئیس کارگروه فرهنگ دینی شورای تخصصی حووزوی در یکصد و شصت و دومین جلسه مجمع شورا ی تخصصی حوزوی، چارچوب های سه بخشی در نقد اسناد بالادستی کشور را ارائه نمودند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریعتی نقد ناظر به نظریه سیاستی، نقد ناظر به راهبرد سیاستی و نقد ناظر به ساختار و سازمان سند را در اسناد ضروری دانستند و به تبیین مفهوم شناسی پدیده مورد نظر در مقیاس اجتماعی، گونه شناسی، پویایی شناسی، نسبت پدیده با منفعت عمومی و مساله دارشدن پدیده به عنوان پنج رکن مرتبط به نقد ناظر به نظر یه سیاستی اشاره نمودند.
ششمین جلسه ی میزمسائل حوزه با حضور نمایندگان مراکز حوزوی با موضوعات ۱-بررسی اساسنامه موسسه آل البیت علیه السلام
۲-بررسی طرح نامه «نگاشت نهادی برای راهبری و اجرایی شدن بند های مربوط به حوزه های علمیه»
در دبیرخانه شورای تخصصی حوزی برگزار گردید.
در این جلسه نمایندگان مراکز حوزوی به بحث و تبادل نظر و ارائه پیشنهادات پیرامون شاخص ها و ضوابط مربوطه پیرامون اساسنامه و ارائه نکات اصلاحی و تکمیلی در رابطه با طرحنامه پرداختند.
🔰جلسه 179 کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای حوزوی برگزار شد.
✅ بررسی گزارش کارگروه رسانه پیرامون سند راهبردی توسعه زیست بوم صنعت بازی های رایانه ای ایران در دستور این جلسه کمیسیون قرار داشت. در ابتدای جلسه دبیر کارگروه رسانه شورای تخصصی حوزوی به بیان فرایند ارزیابی و گزارش ارزیابی سند راهبردی توسعه زیست بوم صنعت بازی های رایانه ای ایران پرداخت.
✅ در ادامه نیز اعضای جلسه با پرداختن به ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی سند مذکور، نکات خود را بیان نمودند تا در نسخه نهایی گزارش ارزیابی سند مذکور، این نکات مدّ نظر قرار گیرد.
https://eitaa.com/shorahawzavi
🔰بیستمین جلسهی کارگروه فرهنگ دینی شورای تخصصی حوزوی با موضوع «بررسی و نقد سند ملی اربعین» برگزار شد.
✅ در جلسات گذشته کارگروه پیشنویس اولیه سند اربعین مورد بررسی قرار گرفت. یکی از مهمترین نقدهای مطرح شده، عدم تبیین مزیتها و ظرفیتهای ستاد اربعین به عنوان حلقه واسط بین مردم و حاکمیت در متن سند بود، و راه حل این موضوع، تفکیک وظایف سه نیروی مردم، دولت و ستاد مردمی پیشنهاد شد.
✅ در این جلسه، نسخه جدید سند که تفکیک وظایف در آن معین شده بود، با حضور تدوین کنندگان سند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضای کارگروه در مورد آن دیگر ابعاد سند به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
https://eitaa.com/shorahawzavi
🔰سومین جلسهی کارگروه «نوآوری و اقتصاد دانش بنیان» شورای تخصصی حوزوی با موضوع بررسی نقشه راه اجرای سند ملی «توسعه فناوری های فرهنگی و نرم» برگزار شد.
✅ نقشه راه اجرای سند ملی «توسعه فناوری های فرهنگی و نرم» که با مشارکت صاحب نظران و متخصصان نهادهای دولتی و خصوصی، توسط ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم ذیل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نگاشته شده، در این جلسه کارگروه «نوآوری و اقتصاد دانش بنیان» مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نکاتی جهت اصلاح و تکمیل آن مطرح گردید.
https://eitaa.com/shorahawzavi
🔺 در آستانه چهلسالگی شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ مشارکت نخبگان حوزوی در سیاستگذاری علم و فرهنگ
🔷 در آستانه چهل سالگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای تخصصی حوزوی با مأموریتی کلیدی در تأمین عقبه دینی و معرفتی برای سیاستگذاریهای فرهنگی و علمی کشور، به تقویت مشارکت و ارتباط نظام مند میان فضلا، نخبگان حوزوی و حوزههای علمیه با قرارگاه علم فرهنگ کشور میپردازد.
🔶 حجتالاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، به اهمیت این شورا در طول چهل سال گذشته اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان مرجع عالی سیاستگذاری فرهنگ و علم در کشور، نقش بیبدیلی در ارتقاء و هدایت فرآیندهای فرهنگی ایفا کرده است. وی تأکید کرد که شورای تخصصی حوزوی بهعنوان نهاد واسط میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و حوزههای علمیه، مسئولیتهای متعددی را بر عهده دارد.
🔷 دکتر پارسانیا از تشکیل کارگروههای تخصصی در موضوعات مختلف بهمنظور تأمین بنیادهای دینی و معرفتی برای سیاستهای شورای عالی خبر داد. این کارگروهها بهعنوان بسترهایی برای گردهمآوری نخبگان و فضلا، به تبادل نظر و بررسی چالشها میپردازند و نقش مؤثری در مشاوره و برنامهریزیهای شورای عالی انقلاب فرهنگی ایفا میکنند.
🔶 رییس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت که ایجاد بسترهای مناسب برای حضور نخبگان حوزوی در تصمیمسازیهای فرهنگی، میتواند به غنیتر شدن محتوای تصمیمات و هماهنگی بیشتر با نیازهای جامعه دینی منجر شود.
https://sccr.ir/news/26067/1
نشست علمی هوش مصنوعی و استنباط حکم شرعی
با حضور:
آیتالله سید صادق محمدی
حجتالاسلام دکتر مهدی داودآبادی
زمان: دوشنبه 14 آبانماه 1403 ساعت 13 الی 15
مکان: قم، بلوار امین، دانشکده دین و رسانه
لینک حضور مجازی: B2n.ir/j53254
نشست تخصصی: رسانه های نوین و آینده حکمرانی فرهنگی
حجت الاسلام و المسلمین دکتر اسلامی تنها هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم
دکتر آرش وکیلیان دانش آموخته دکتری سیاستگذاری فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم
دکتر رضوی مدیر گروه فرهنگ و ارتباطات اسلامی دانشکده دین و رسانه
زمان: سه شنبه 15 آبان 1403 ساعت: 15تا 17
مکان: بلوار شهید صدوقی (زنبیل آباد) ابتدای بلوار فردوسی جنب هنرستان، کوچه 22 پلاک 48 شورای تخصصی حوزوی
حجت الاسلام دکتر عباس ابراهیمی، دبیر شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، از برگزاری نشست علمی با عنوان «هوش مصنوعی و استنباط حکم شرعی» خبر داد.
این نشست در آستانه ی چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و با همکاری دانشکده دین و رسانه و شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار میشود و به بررسی بخشی از ابعاد مختلف و برخی از چالشهای موجود در رابطه با هوش مصنوعی و استنباط حکم شرعی خواهد پرداخت.
https://sccr.ir/news/26070/1/
نشست تخصصی مناسبت دین و حکمرانی خانواده
ارایه دهندگان:
آیت الله سید منذرحکیم استاد درس خارج فقه معاصر
حجت الاسلام و المسلمین دکتر زیبایی نژاد رییس پژوهشکده خانواده
حجت الاسلام و المسلمین دکتر فقیهی دانشیار دانشگاه قم
حجت الاسلام و المسلمین دکتر غلامی رییس موسسه معصومیه (خواهران)
زمان: شنبه 19 آبان 1403 ساعت: 10تا 12
مکان: بلوار شهید صدوقی (زنبیل آباد) ابتدای بلوار فردوسی جنب هنرستان، کوچه 22 پلاک 48 شورای تخصصی حوزوی
@shorahawzavi
🔺بررسی حجیت استنباط احکام شرعی با استفاده از هوش مصنوعی
🔹نشست تخصصی با عنوان "هوش مصنوعی و استنباط حکم شرعی" به مناسبت چهلمین سال تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، با همکاری دانشکده دین و رسانه و شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزار شد.
🔹 این جلسه با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباس ابراهیمی دبیر شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر اکبری رییس دانشگاه صدا و سیما و جمعی از استادان و پژوهشگران حوزه دین و رسانه، به بررسی ابعاد فقهی هوش مصنوعی و نقش آن در استنباط احکام شرعی اختصاص داشت.
🔹حجتالاسلام والمسلمین دکتر داودآبادی، مدیر گروه هنرهای رسانهای دانشکده دین و رسانه، به تأثیر هوش مصنوعی بر زندگی بشری اشاره کرد و به یک پرسش اساسی پرداخت: "آیا اگر روزی هوش مصنوعی توانایی استنباط احکام شرعی را پیدا کند، آیا این استنباط دارای حجیت خواهد بود و آیا مقلدین میتوانند بر اساس آن رفتارهای خود را تنظیم کنند؟"
🔹آیتالله محمدی، استاد درس خارج و رئیس انجمن اصول فقه، در سخنرانی خود به اهمیت بهرهگیری از هوش مصنوعی در حکمرانی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: "برای تحقق حکمرانی مؤثر، نیاز به فناوریهای پیچیده و دانش بشری داریم." وی در ادامه به توضیحاتی درباره هوش مصنوعی و انواع آن پرداخت و تصریح کرد که اصول عقلایی در دین اسلام بدون تأیید شرع نمیتوانند حجیت داشته باشند.
https://sccr.ir/News/26091/1/
ble.ir/join/7gRrYWfWaU
🔰نهمین جلسهی کارگروه «هنر و صنایع خلاق» شورای تخصصی حوزوی با موضوع پیشنهادات در خصوص «سیاست های کلی نظام در فرهنگ و هنر» برگزار شد.
✅ ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین پیشنویس «سیاست های کلی نظام در فرهنگ و هنر» با مجمع تشخیص مصلحت نظام همکاری میکند، و شورای حوزوی نیز در این فرایند، مطابق مأموریت خود به بررسی کارشناسی با صبغه دینی و با مشارکت فضلا و صاحبنظران حوزوی میپردازد. در این جلسه اعضای کارگروه «هنر و صنایع خلاق» شورای تخصصی حوزوی، پیشنهاداتی در خصوص بندهای «سیاست های کلی نظام در فرهنگ و هنر» مطرح نمودند.