10.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 هجدهمین سالگرد درگذشت ابوعمار، یاسر عرفات 🇵🇸🇵🇸🇵🇸
📍 یاسر عرفات سالها نماد مبارزه با اسرائیل در میان فلسطینیها بود. امضای پیمان اسلو توسط عرفات در سال 1993 اگرچه سازشی ننگین به شمار میآید که همچنان گروههای مقاومت پس از سالها منتقد آن هستند، اما مانع احترام گروههای مقاومتی فلسطین به عرفات نشد! عرفاتی که برخی قائلند پشیمانیاش از سازش، او را در هفتاد و پنج سالگی به کام مرگ کشاند.
در هجدهمین سالگرد مرگش، اسنادی تازه کشف شده که ادعای ترور وی را بیش از پیش تقویت کرده است.
کلیپ: بخشی از مستند مصاحبه محور شبکه الجزیره در مورد خالد مشعل؛ نظر مشعل در مورد عرفات چیست؟
◀️ مشاهده با کیفیت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #تماشا
6️⃣1️⃣ مستند: یاسر عرفات
🔹یاسر عرفات بخش مهمی از تاریخ مسئله فلسطین است. امکان ندارد که تجربه فلسطینیان در مواجهه با اسرائیل مورد بررسی قرار بگیرد و توجهی به عرفات و فرازونشیبهای سیاسی و نظامی او نشود. مردی که فعالیت خود را از مبارزه نظامی برای آزادسازی سرزمینهای فلسطین شروع کرد و با مصالحه سیاسی با اسرائیل به پایان رساند.
🔹در این مستند سعی شده نگاهی خلاصه بر زندگی و عملکرد سیاسی یاسر عرفات و تشکیلات او انداخته شود.
🔹این مستند توسط پایگاه اینترنتی شعوبا ترجمه و زیرنویس شده است.
🖇مشاهده و دانلود این مستند
#مستند
#فلسطین
@shouba
💠 مقاومتِ فرازمانی … چرا اسرائیل از «عرین الأسود» هراس دارد؟
میدان الجزیره
📍 در منطقه «الیاسمین» واقع در شهر «نابلس» در شمال کرانه باختری و نیز در برخی دیگر از مناطق فلسطین اشغالی، شاید عجیب نباشد که یک جوان فلسطینی با چهرهای غیرپوشیده سلاح در دست بگیرد و با ضبط یک فایل ویدئویی از خود و انتشار آن در «تیکتاک» به تهدید دولتِ اشغالگر و نظامیان وابسته به آن بپردازد و از مقاومتِ ملت خود حمایت کند.
📍 پیام این دست از جوانان فلسطینی برای همگان و به ویژه اسرائیلیها ـ که میخواهند به هر قیمتی تهدیدکنندگان را شناسایی و بازداشت کنند ـ کاملا واضح و شفاف است. این جوانان به صراحت میگویند: «ما نمیترسیم». این جوانان که در کرانه باختری ظهور و بروز پیدا کردهاند، به گروهی وابستهاند که از آن تحت عنوان «عرین الأسود» (بیشه شیران) یاد میشود.
📍 گستردگی عملیاتهای «عرین الأسود» در کرانه باختری و نیز برخی عملیاتهای آن در قدس اشغالی در طول یک مدت زمان بسیار کوتاه، تهدید امنیتی بزرگی را برای اسرائیل به وجود آورد.
📍 اشغالگران تاکنون در زمینه شناسایی ویژگیهای افراد و گروههایِ مجری عملیاتهای مسلحانه علیه خود عاجز ماندهاند. علت این مسئله هم آن است که مجریان عملیاتها از اقشار مختلف ملت فلسطین هستند. به عنوان نمونه، در میان آنها افراد مذهبی، سکولار، تحصیلکرده، افراد داری تحصیلاتِ کم، فقیر، ثروتمند، متأهل، مجرد، دهه بیستی، دهه چهلی، ساکنِ اردوگاه، ساکنِ شهر و … دیده میشود.
🔖 3700 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 20 دقیقه
📌 ادامه مطلب را در ادامه بخوانید
https://shouba.ir/9474-2/
@shouba
شعوبا
💠 مقاومتِ فرازمانی … چرا اسرائیل از «عرین الأسود» هراس دارد؟ میدان الجزیره 📍 در منطقه «الیاسمین» وا
45.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 این روزها آهنگ گروه عرین الأسود در فلسطین بسیار معروف و پرطرفدار شده است. کلیپ فوق، این موسیقی پرطرفدار این روزهای فلسطینی هاست.
🇵🇸🇵🇸🇵🇸
باز هم از عرین الاسود بدانید با روایت سرباز روح الله رضوی از مجموعه اسکرین شات :
https://www.aparat.com/v/Hmnh9
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 مقاومتِ فرازمانی … چرا اسرائیل از «عرین الأسود» هراس دارد؟ میدان الجزیره 📍 در منطقه «الیاسمین» وا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 جوان فلسطینی با جسارت، مقابل برج نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، آهنگ معروف گروه عرین الأسود را پخش می کند.
‼️ در طول یک مدت زمان بسیار کوتاه، «عرین الأسود» و همتایان آن مانند گردانهای «جنین» به الگوی جدید و برجستهای از مقاومتِ فردی تبدیل شدند؛ مقاومتی که بدون وابستگی به گروه، جریان و یا سازمانی خاص، آزادانه علیه اسرائیل فعالیت میکند. هرچند که اعضای گروه «عرین الأسود» علیه حکمرانی تشکیلات خودگردان فلسطین شوریدند اما در عین حال نیز نمیپذیرند که از گروههایی نظیر «حماس» و «جهاد اسلامی» دستور بگیرند. البته این بدان معنا نیست که این گروهها به صورت شبکهای فعالیت نمیکنند، زیرا شاید فردی به جنبش «فتح» وابسته باشد اما سلاح خود را از جنبش «جهاد اسلامی» و یا از جنبش «حماس» دریافت کند. افزون بر این، بسیاری از فعالانِ این گروه [عرین الأسود] از فرزندانِ افسرانِ دستگاههای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان هستند.
📌 بخشی از مقاله : مقاومتِ فرازمانی … چرا اسرائیل از «عرین الأسود» هراس دارد؟
برای مطالعه در مورد این گروه تازه تاسیس کلیک کنید:
https://shouba.ir/9474-2/
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 حزب تندروی شاس
📍 شاس حزبی است که در سال 1984 به رهبری خاخام مشهور عوفادیا یوسف از رهبران دینی سفاردی ها تاسیس شد. وی تا زمان مرگش در سال 2013، رهبر معنوی حزب باقی ماند. شاس در سال 1984 در اعتراض به اقلیت بودن حضور مذهبی های سفاردی در مقابل یهودیان اشکنازی در حزب آگودات اسرئیل، تاسیس و نام اصلی آن انجمن یهودیان سفاردی نگهبانان تورات میباشد که به اختصار شاس نام گرفته است.
📍 شاس هدف اول خودش را حمایت از یهودیان سفاردی و تغییر قوانین و شرایط برای آنها در مقابل اقدامات غیرعادلانه یهودیان اشکنازی میداند. این حزب با تاسیس مدارس مذهبی ویژه و حمایت از سفاردیها توانسته جایگاه اجتماعی خوبی بدست آورد. ”أل همعیان“ نام یک شبکه است که این حزب ایجاد کرده و با آن اقدامات مختلفی برای یهودیان سفاردی از جمله بورسیه دانشجویی و تحصیل، آموزش یهودیت مبتنی بر تورات و تلمود، تحقیق و بررسی و معرفی تاریخ سفاردی ها و … را انجام می دهد و اکنون حدود 400 شعبه در داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی دارد.
📍 حریدی های سفاردی به شدت در موضوعات اخلاقی مانند هم جنس گرایی، عدم حضور زنان در سیاست و … سخت گیرانه عمل می کنند. مواضع سران شاس بارها در خصوص کشتار فلسطینی ها، دفاع از اسرائیل بزرگ و حمله به عرب ها ( بواسطه نژادشان) حاشیه ساز شده است. آریه درعی رئیس کنونی شاس گفته به دنبال تصاحب چهار وزارتخانه کشور، حمل و نقل، ادیان و رفاه است.
بخشی از مقاله : نتایج انتخابات 2022 و احزابی که آینده رژیم را می سازند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 قطر و میزبانی رقابتهای ورزشی
⚽️ یکی از حوزههای کسب قدرت نرم در دنیای کنونی حوزۀ ورزش است. ورزش علاوه بر گردش مالی بالا و مزایای اقتصادی آن برای کشورها، اثرات مثبت دیگری از حیث برندسازی و کسب محبوبیت بینالمللی برای کشورها دارد و حکومتهایی که نقشآفرینی بینالمللی برای آنها حائز اهمیت است، سرمایهگذاری قابل توجهی در این عرصه کردهاند. کشور قطر نیز با سرمایهگذاری در این عرصه علاوه بر تلاش در راستای افزایش قدرت نرم خود در سطح بینالمللی، همواره مراقب است که از همسایۀ رقیب خود یعنی امارات عقب نیافتد.
⚽️ یکی از اقدامات مهم برای اثرگذاری بینالمللی و افزایش قدرت نرم حاکمیت در سطح جهانی، میزبانی از رقابتهای ورزشی است. در این زمینه نیز کشور قطر تمام تلاش خود را در سالهای اخیر به کار گرفته است. میزبانی از بازی های آسیایی سال ۲۰۰۶ و جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۱۱ و بالاخره پس از دو تلاش ناموفق برای میزبانی المپیک ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، بدست آوردن میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲، مهمترین نمود این استراتژی حاکمیت قطر است؛ زیرا در زمان برگزاری جام جهانی نگاه اغلب رسانهها و مردم جهان به این رویداد و این کشور خواهد بود و موجب قدرتافزایی بیش از پیش این کشور در عرصه جهانی و به خصوص منطقهای خواهد شد.
📌 بخشی از مقاله: جایگاه ورزش، خیریه و فرهنگ در قدرت نرم قطر نوشته مهدی معرفت
📎 برای مطالعه کلیک کنید
https://zaya.io/قدرت_نرم_قطر
🔖 4800 کلمه
⏰ زمان تقریبی مطالعه: 20 دقیقه
#قطر 🇶🇦
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #تماشا
7️⃣1️⃣ مستند «بلندپروازیهای قطر»
📌حکومت قطر پس از آن که به منابع عظیم گاز دسترسی پیدا کرد، تصمیم گرفت با تکیه بر این ثروت، خود را از یک کشور ذرهای نه چندان مهم به قدرتی منطقهای تبدیل کند. قطر مانند دیگر کشورهای خلیج فارس به صرف استخراج منابع گاز و استفاده از آن اکتفا نکرد و تلاش کرد در حوزههای فرهنگی، هنری، اقتصادی، ورزشی و سیاسی هم خود را بالا بکشد. راهاندازی شبکه مهم و جریانسازی چون الجزیره، کسب میزبانی جام جهانی، میانجیگری سیاسی میان آمریکا و طالبان و اتفاقات دیگری از این دست در این راستا تحلیل میشود.
📌در این مستند که توسط شبکه دویچه وله آلمان ساخته شد به بلندپروازیهای این کشور کوچک اما مهم پرداخته میشود. این مستند توسط پایگاه اینترنتی شعوبا ترجمه و زیرنویس شده است.
🖇برای مشاهده و دانلود این مستند به لینک زیر مراجعه کنید
https://www.aparat.com/v/9DsCZ
#مستند
#قطر
@shouba
🔹 هفته گذشته سارا نتانیاهو با همسران سران احزاب هم پیمان با شوهرش، مهمانی زنانهای برگزار کرد.اما در میان تصاویر مهمانان، یک عکس بیش از بقیه جلب توجه میکرد. زنی که در جلسه نیز کلتش را از کمر باز نکرده بود! ایالا بن غفیر همسر ایتمار بن گویر رهبر حزب تندروی قدرت! گویا ایالا در حاشیهسازی چیزی کمتر از شوهرش ندارد!
⁉️ اما ایتمار بن گویر کیست و حزب قدرت که یکی از احزاب هم پیمان با نتانیاهو است چه رویکردی دارد؟
🔺 پست بعدی مختصری از حزب قدرت میگوید که بخشی از مقاله : نتایج انتخابات 2022 و احزابی که آینده رژیم را می سازند نوشته محسن فائضی است.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
🔹 هفته گذشته سارا نتانیاهو با همسران سران احزاب هم پیمان با شوهرش، مهمانی زنانهای برگزار کرد.اما در
💠 صهیونیسم مذهبی؛ حزب تندروی قدرت
📍 تفکرات حزب قدرت یهود که از سال 2013 تاسیس شده و تنها در 2 انتخابات اخیر موفق به ورود به کنست شده را باید در تفکرات بن گویر رهبر آن جستجو کرد. ایتمار بن گویر در نوجوانی عضو حزب تندروی کاخ بوده است، حزبی که بواسطه برخی اقداماتش در سرزمین های اشغالی غیرقانونی اعلام شد. این حزب از سوی خاخام مئیر کاهان تأسیس شد که بواسطه حاشیه هایش در سال 1990 در نیویورک به ضرب گلوله ترور شد.
📍 معروف شدن بن گویر به داستان ترور اسحاق رابین بر میگردد. در سال 1995 پیش از ترور نخست وزیر وقت اسرائیل او با ایستادن در مقابل دوربین همراه با نشان مرسدس بنز خودروی اسحاق رابین ( که از خودرو جدا کرده بود) تهدید کرد: «همانطور که به این تزیینات رسیدیم، میتوانیم به رابین برسیم»! اعتراض یهودیان تندرو و بن گویر به رابین بواسطه امضای توافق اسلو بود. آنها به رسمیت شناختن تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری یاسرعرفات و تعهد به تخلیه کرانه باختری و نوارغزه را خیانت به صهیونیسم می دانستند.
📍 بن گویر به شدت ضد اعراب و فلسطینی هاست. رفتارهای نژادپرستانه ضد عربی او بارها سوژه شده است. یکی از افتخارات او که باعث شده طرفدارانی هم پیدا کند افتخار به این است که عکسی از باروخ گلدشتاین، که ۲۹ مسلمان را در نماز در مسجد ابراهیمی الخلیل در کرانه غربی در سال ۱۹۹۴ به قتل رساند، در اتاق خود آویزان کرده است. هر چند قبل از انتخابات ۲۰۲۰ و تحت انتقادات شدید، بن گویر گفت که آن تصویر را از دیوار برخواهد داشت.
📍 او با سخنانی چون «دشمن عرب را اخراج کنید» و «خاخام کاهن راست میگفت، نمایندگان عرب( اعراب اسرئیلی پارلمان) ستون پنجم هستند» به تحریک نژادپرستانه طرفدارانش می پردازد. قبل از ورود به سیاست، او در رشته حقوق تحصیل کرده و به عنوان وکیل مدافع فعالان یهودی متهم به خشونت علیه فلسطینیان مشغول به کار بوده است.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 عقبنشینی یا مانور سیاسی ـ تبلیغاتی؟ آیا «صدر» از جاهطلبی خود برای رهبری عراق دست میکشد؟
فارین افرز
✂️برشهایی از متن
🔹 علیرغم اینکه «مقتدی صدر» ادعاء میکند که به طور کامل از حیات سیاسی کنارهگیری کرده است، اما به نظر میرسد که او به احتمال زیاد به دنبال بهرهبرداری از وضعیتِ «لبه پرتگاه» است؛ وضعیتی که هماکنون عراق با آن مواجه است. او میخوهد به گونهای رفتار کند که در برخورد با مخالفانش دست برتر را داشته باشد
🔹 شاید بتوان گفت که «مقتدی صدر» در برآوردِ قدرت خود برای بسط سیطره بر نظام سیاسی عراق پس از انتخابات پارلمانی اخیر دچار اشتباه محاسباتی شد. پس از آن که «مقتدی صدر» دستور داد تا 73 نماینده وابسته به این جریان به صورت دسته جمعی از عضویت در پارلمان استعفا دهند. او بسیار امید داشت که با این حربه، مخالفانش را وادار به عقبنشینی از تحریم جلسات پارلمان کند.با این حال، این حربه «مقتدی صدر» نتیجه معکوس داد، چراکه گروههای شیعی مخالف او خیلی زود برای پُر کردن جای خالی 73 نماینده صدری دست به کار شدند
🔹 علیرغم اینکه «صدر» به شخصیتی معروف است که زود عصبی میشود و رفتارهای عجیب و غریب از خود به نمایش میگذارد، اما وی اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشته و در برابر آنها مقاومت کرده است. افزون بر تمامی آنچه که گفته شد، «مقتدی صدر» در طول تمامی سالهای گذشته هوش و ذکاوتی به مراتب بیش از آنچه که ایالات متحده آمریکا و مخالفانِ عراقیاش انتظار داشتند، از خود به نمایش گذاشت.
🔖 3600 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 15 دقیقه
📌 ادامه مطلب را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/مقتدی_صدر
@shouba
💠 نجف و حوادث ایران؛ سکوتی قابل پیش بینی!
محمد صادقی
✂️ برشهایی از متن
🔹 حوزه علمیه نجف اشرف واکنشی متفاوت با آن چه در گذشته نسبت به حوادث ایران نشان می داد، از خود بروز نداده است. اگرچه این مساله امری غیر قابل پیش بینی از حوزه نجف نبود، اما در این میان اتفاقاتی نیز خلاف روال عادی این حوزه خبر ساز شد.
🔹 ایلیا امامی که نظرات وی همیشه در حسابهای نزدیک به مرجعیت نجف مانند اکسیر الحکمه بازنشر میشود نوشت:«نظر من در مورد تظاهرات ایران، نظر جناب آقای علوی بروجردی است؛ بله، کسانی هستند که از خارج این تظاهراتها را تامین مالی کرده و برای به آتش کشیدن کل ایران تشویق میکنند ولی بخشی از این مشکل بخاطر رفتارهای نظام ایران در بسیاری از موضوعات است که باعث خشم مردم شده است.»
🔹از سوی دیگر سلیم الحسنی از سران سابق حزب الدعوة در عین حال که مواضع جنجالیاش علیه مرجعیت نجف بعضا خبرساز شده است، میگوید نجف میتواند خیابانهای ایران را به اتخاذ موضع آرام دعوت کند و علاوه بر آن از رهبران نظام تعهد بگیرد که ضمن غنیمت دانستن این آرامش، اصلاحات اجتماعی و اقتصادی را انجام داده تا خشم گسترش یافته در میان تظاهر کنندگان کاهش یابد!
🔹 باید گفت مرجعیت اعلای نجف نشان دادهاند در عین حال که تابعیت ایران را دارند، اما هیچ گاه نخواسته اند در مسائل ایران ورود پیدا کنند. آیت الله سیستانی، ایران را کشوری خارجی میدانند و نوع تعامل طرفین در موضوعات را متناسب با قواعد دو کشور خارجی تصویر میکنند.
🔖 1200 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 7 دقیقه
📌 ادامه مطلب را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/نجف
@shouba