هدایت شده از خبرگزاری فارس
با حکم رئیسجمهور، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی شد
🔹اسلامی متولد ۱۳۳۵ در اصفهان و فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان است که وزارت راه و شهرسازی، استانداری مازندران، معاونت امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و مدیرعاملی شرکت صنایع هواپیماسازی ایران را در سوابق اجرایی خود دارد.
@Farsna
زمانه, [۲۹.۰۸.۲۱ ۲۳:۱۷]
✅علت شکست آمریکا در افغانستان
🔻تصرف افغانستان توسط طالبان نگرانی اضطراری را نسبت به خروج ده ها هزار آمریکایی، متحدین و افغان های سرگردان در سراسر این کشور برمی انگیزد. با این حال نگرانی اساسیتر این است که چگونه آمریکا با وجود هشدارهای فراوان و بدون مشورت با متحدان یا افرادی که مستقیماً در دو دهه گذشته فداکارانه در این عملیات دخیل بودهاند، تصمیم به عقبنشینی گرفت و چرا چالش اساسی در افغانستان به شکل یک انتخاب ناگزیر میان «کنترل کامل افغانستان» یا «عقبنشینی کامل از آن» تفهیم و به مردم ارائه شد.
🔻یک مسئله اساسی، طی چندیدن نسل، تلاش های آمریکا در عملیات ضدشورش (اقدام نظامی یا سیاسی با هدف شکست نیروهای طغیانگر نامنظم) را از ویتنام تا عراق درگیر خود کرده است. زمانی که ایالات متحده جان نظامیان و اعتبار خود را به خطر انداخته و سایر کشورها را هم درگیر می کند، این کار باید بر اساس ترکیبی از اهداف استراتژیک و سیاسی انجام شود؛ به معنای ارائه اهداف راهبردی در جهت روشن کردن آنچه ما برای آن مبارزه می کنیم و اهداف سیاسی برای تبیین چارچوب قانونی در راستای کسب نتیجه مورد نظر چه در داخل کشور مربوطه و چه در سطح بین المللی.
🔻ایالات متحده به دلیل ناتوانی در تعریف اهداف قابل دستیابی و پیوند دادن آنها به روندهای سیاسی پایدار آمریکا، تلاشهای ضدشورش خود را بی ثمر کرده است. از سویی اهداف نظامی آمریکا بیش از حد مطلق و غیر قابل دستیابی بوده و از سوی دیگر اهداف سیاسی بیش از حد انتزاعی و فرّار ترسیم شده اند و عدم پیوند میان آنها، آمریکا را درگیر جنگ های بیپایانی کرد و باعث شد که در داخل کشور، هدف واحد را در باتلاقی از اختلافات داخلی مضمحل کنیم.
🔻ایالات متحده در میان حمایت گسترده مردم و در پاسخ به حمله القاعده به آمریکا، وارد افغانستان تحت کنترل طالبان شد و حمله نظامی اولیه به شکل موثری با پیروزی همراه شد. اما طالب ها در پناهگاههای پاکستانی خود به حیاتشان ادامه دادند و از همانجا با کمک برخی مقامات پاکستانی، در افغانستان به شورش دست زدند.
🔻اما با فرار طالبان از کشور، ما تمرکز استراتژیک خود را از دست دادیم، خود را متقاعد کردیم که در نهایت با تبدیل افغانستان به یک دولت مدرن با نهادهای دموکراتیک و دولتی که مبتنی بر قانون اساسی است، می توان از بازپروری پایگاههای تروریستی جلوگیری کرد. اما چنین پروژه ای نمی تواند برنامه زمانی هماهنگ با فرایندهای سیاسی آمریکا داشته باشد. در سال 2010 در مقاله ای در پاسخ به افزایش تعداد نیروهای اعزامی به افعانستان، من نسبت به روند طولانی و طاقتفرسای ماجرا هشدار دادم که حتی می تواند افغانهای غیرجهادی را نیز در برابر این تلاش ها برانگیزد.
🔻افغانستان هرگز یک دولت مدرن نبوده است. دولتمندی مستلزم احساس تعهد مشترک و تمرکز قدرت است. خاک افغانستان، آکنده از عناصری است که ناقض این ایدههاست. ایجاد یک دولت دموکراتیک مدرن در افغانستان که در آن احکام دولت به طور یکنواخت در سراسر کشور اجرا می شود، مستلزم یک دوره زمانی چندین ساله و در واقع چندین دههای است. چرا که این روندها در تضاد با سرشت جغرافیایی و خوی قومی-مذهبی این کشور است. چندپارگی، دسترسیناپذیری و عدم وجود مرجعیت محوری در افغانستان، آن را به پایگاهی جذاب برای شبکههای تروریستی تبدیل کرده است.
🔻اگرچه قدمت یک نهاد منحصربفرد متمرکز افغان به قرن 18 میرسد، اما اقوام همیشه به شدت در برابر تمرکز دولت مقاومت کردهاند. ثبات سیاسی و نظامی در افغانستان در بسترهای قومی-قبیلهای شکل گرفته، در یک ساختار اساساً فئودالی که در آن عوامل تعیین کننده، سازماندهندگان نیروهای دفاعی قبیله هستند. به طور معمول آنها در رقابت قبیلهای هستند اما در زمان حمله نیروهای خارجی، این فرماندهان جنگ به طور گسترده وارد ائتلاف واحد میشوند. مانند حمله ارتش بریتانیا در سال 1839 و یورش نیروهای مسلح شوروی به خاک افغانستان که در سال 1979 آنجا را اشغال کردند- و به دنبال تحمیل تمرکز و انسجام بودند.
🔻هم عقب نشینی فاجعه بار بریتانیا از کابل در سال 1842 که در آن تنها یک اروپایی از مرگ یا اسارت نجات یافت، و هم خروج حقیرانه شوروی از افغانستان در 1989، با بسیج موقتی قبایل ایجاد شد. در واقع تاریخ این کشور، استدلالهای کنونی مبنی بر اینکه مردم افغانستان حاضر نیستند برای خود بجنگند را تایید نمیکند. آنها جنگجویانی دلیر برای طوایف خود بوده و در راه خودمختاری قبیله خود ترسی از نبرد ندارند.
🔻با گذشت زمان در افغانستان، جنگ ویژگی های عملیاتهای ضدشورش نامحدود قبلی را به خود گرفت و به تدریج حمایت داخلی را در آمریکا از دست داد. پایگاه های طالبان ویران شده بود، اما پروژه ملت سازی در یک کشور جنگزده، باعث عزیمت نیروهای نظامی بیشتر به خاک افغانستان شد. طالبان قابل مهار بود، اما حذفشدنی نبود، و معرفی اشکال نامأنوس دولت برای
زمانه, [۲۹.۰۸.۲۱ ۲۳:۱۷]
افغانها، باعث تضعیف وفاداری سیاسی و افزایش فساد در دل دولتها شد.
بدین وسیله، درباره افغانستان نیز الگوی قبلی منازعات داخلی آمریکا تکرار شد. آنچه طرف حامیان عملیات ضدشورش پیشرفت می نامید، طرف سیاسی دیگر آن را فاجعه تلقی می کرد. هر دو گروه تمایل داشتند یکدیگر را در طول مدیریت طرف مقابل [هم بر کشور و هم در جنگ] فلج کنند.
🔻در اینجا، آنچه نادیده گرفته شده بود، یک جایگزین قابل تصور بود که اهداف قابل دستیابی را ترکیب می کرد. می شد عملیات ضدشورش، به جای نابودی طالبان، به عملیات مهار محدود شود و یک رویکرد سیاسی-دیپلماتیک یکی از جنبههای خاص واقعیت افغانستان را مورد بررسی قرار دهد: اینکه همسایگان این کشور-حتی در صورت خصومت با یکدیگر و گهگاه با ما از تهدیدات بالقوه تروریستی افغانستان احساس خطر می کنند.
🔻بنابراین سئوال اساسی این است که آیا می توان رویه سیاسی را با گرایش عملیات ضدشورش هماهنگ کرد؟ مسلما هند، چین، روسیه و پاکستان منافع متفاوتی دارند. یک دیپلماسی خلاق ممکن است اقدامات مشترک برای غلبه بر تروریسم در افغانستان را تسهیل کند. این استراتژی می تواند به همان صورتی باشد که انگلیس به مدت یک قرن از پایگاههای زمینی خود در هند از منافعش در سراسر خاورمیانه دفاع کرد، آن هم بدون پایگاههای دائمی، اما با آمادگی پایدار برای دفاع از منافع خود و با همراهی متحدان منطقه ای خود.با این حال هرگز این استراتژی جایگزین مورد بررسی قرار نگرفت. روسای جمهور دونالد ترامپ و جو بایدن، با مخالفت علیه جنگ، مذاکرات صلح با طالبانی را کلید زدند که ما بیست سال پیش خود را متعهد به نابودی آن کرده بودیم و متحدان را وادار به دخالت در ماجرا کردیم. همه اینها اکنون به خروج بدون قید و شرط آمریکا از سوی دولت بایدن، و تبعاتی که امروز شاهد آن هستیم رسیده است
✍️هنری کیسینجرAugust 29, 2021
هنری کیسینجر
وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا
صفحات مجازی "ميلاد حاتمی" از دسترس خارج شد
🔺 به گزارش گرداب، صفحات مجازی "میلاد حاتم آبادی فراهانی" معروف به "ميلاد حاتمی" از اعضای اصلی شبکه قمار خارج از کشور از دسترس خارج شد.
🔹فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات اسلامی، روابط نامشروع، نشر محتوای مبتذل و مستهجن در فضای مجازی و تجاهر به فسق، دعوت مردم به ویژه نوجوانان و جوانان به فساد و فحشاء، عضویت در شبکه سازمانیافته قمار، کلاهبرداری و پولشویی و کسب در آمد از محل نامشروع از جمله اتهامات وارده به میلاد حاتمی است.
🔹حاتمی به همراه شبکه قمار خارج از کشور، با تبلیغ و دروغ پردازی یک شبه پولدار شدن و به تصویر کشیدن زندگی اشرافی و لاکچری به فریب جوانان زیادی پرداخته و شکایات زیادی ازمالباختگان علیه وی به مراجع قضایی ارسال شده بود.
🔹میلاد حاتمی از اواخر آذر ماه سال گذشته در بازداشت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
وزیر نیرو: قطع برق در روزهای آینده به صفر میرسد
🔹متاسفانه مشکلات خاصی به خصوص برای خانوارها به دلیل قطعی برق به وجود آمده است. بنابراین امروز ما نتوانستیم با توجه به خواستهها یعنی میزان عرضه جوابگوی تقاضا باشیم.
🔹همکاران ما در این خصوص توان خود را به کار گرفته اند که کمترین آسیب دیدگی را داشته باشیم، روز گذشته قرار بر این شد خاموشیها کاهش داشته باشد، اما دیروز ۵۰۰ مگاوات خاموشی در بخشهای غیر مصارف خانگی اعلام شد که ظرف روزهای آینده این رقم به صفر خواهد رسید.
@Farsna
🔴حاشیه های خواندنی امیر شایانمهر خبرنگار همراه رئیس جمهور در سفر به خوزستان:
🔹غروب پنج شنبه اطلاع دادند که برنامه فردای #رئیس_جمهور را پوشش دهم. طبق روال اسامی 4نفر را بعنوان تیم تصویربرداری و فنی ارسال کردم، گفتند فقط یک نفر کفایت میکند. از برنامه پرسیدم، پاسخ دادند بازدیدی #سرزده.
اواخر شب مجددا خبر دادند نمازصبح فرودگاه باشید،گویا ماجرا بیش از یک بازدید است.
🔹خوشحالم که احتمالا دولت طبق رویه سابق، در روز اول کاری میخواهد مشهد برود و در ایام محدودیت تردد، توفیق زیارت دارم! نزدیک #پاویون فرودگاه بودم که گفتند بیایید ترمینال ۴؛ پس قاعدتا جدا از رئیس جمهور پرواز میکنیم. در هواپیمای کوچک جاگیر شدیم که اقای رئیس هم آمد و برصندلی ردیف نخست نشست.
🔹"با سلام خدمت مسافران محترم، مقصد ما #اهواز و مدت سفر یک ساعت است" هواپیما آماده برای تیک آف بود که خلبان بلاخره تیم خبری را از جهالت خارج کرد و فهمیدیم صبح یک روز تابستانی عازم خوزستانیم.
اما فقط ما در بی خبری نبودیم، اوضاع مدیران عالی استان هم کمی از ما بهتر بود!
🔹#امام جمعه، استاندار و ۴،۵ نفر عضو اصلی شورای تامین ساعت ۹ و نیم پنج شنبه شب به جلسه محرمانه ای دعوت شده بودن که تا ۱۲ شب طول کشیده بود و آنجا از سفر رئیس جمهور مطلع شده بودند؛ با این شرط که به احدی سفر رییس جمهور را اطلاع ندهند. اما فراهم کردن برخی مقدمات، ضروری بود.
🔹نخستین دقایق جمعه، استاندار به معاونینش خبر میدهد ساعاتی دیگر #وزیرکشور به اهواز می آید و به مدیرکل بهداشت هم گفته میشود وزیر بهداشت برای سرکشی از بیمارستانها عازم اهواز است. ۷صبح؛ روی باند فرودگاه چند نفر از مدیران که برای استقبال از وزیر آمده اند، شاهد پیاده شدن رئیس جمهور هستند.
🔹 آقای رئیسی بدون وقفه عازم پروژه جمع آوری #فاضلاب شد. پروژه، جمعه ها تعطیل است و شب قبل به مدیران و مهندسانش گفته اند فردا فرمانده سپاه برای بازدید می آید و چندنفری حضور داشته باشید.
🔹برنامه بعدی حضور در #بیمارستان رازی است، اصلی ترین مرکز رسیدگی به بیماران کرونایی اهواز. پیشتر وزیر بهداشت به آنجا رفته و رئیس بیمارستان بی خبر از حضور رئیس جمهور مشغول ارائه توضیحات است. که خودرو آقای رئیسی وارد حیاط شلوغ بیمارستان شد. مردم و پرستاران متعجب، خود را به رئیس رساندند.
🔹مردی که همسرش را شب گذشته از دست داده و در تلاش بود تا بتواند با وزیر بهداشت چند دقیقه ای گفتگو کند ناگهان رییس جمهور را مقابل خود دید و ۴،۵ دقیقه با حرارت و عصبانیت با رئیس جمهور درددل کرد. او ایستاد تا صبحتهای مرد داغ دیده تمام شود سپس وارد بخش #کرونایی بیمارستان شد.
🔹رئیس بیمارستان گفت وارد این بخش نشوید، آلوده است، جواب شنید برای #دیدار همین ها آمده ام، البته ۲ تا ماسک هم زده ام. برخلاف شایعات نه کسی از حضور او خبر داشت و نه بازدیدی از بخش اورژانس پیش بینی شده بود که از قبل بخواهند آنجا را مرتب و خالی از بیمار کنند.
🔹از بیمارستان سریعا راهی فرودگاه شدیم، اینبار مقصد را میدانم، روستای #جفیر در اطراف هویزه. ساعت ۱۰صبح است اما از آسمان آتش می بارد، گرمای داخل بالگرد بدتر از بیرون است و ۴۰دقیقه پرواز. نزدیک روستا فرود می آییم. ۵۰، ۴۰ نفر از شیوخ و جوانان منطقه جمع شده اند و منتظر فرمانده سپاه خوزستان
🔹گفته شده فرمانده برای افتتاح طرح #آبرسانی می آید! اما ناباورانه برگرد رئیس جمهور حلقه میزنند و با مهمان نوازی همیشگی شان، اشعار زیبای عربی را میخوانند. گرمای ۴۵درجه و حضور در حیاط حسینیه بدون سایه بان در کنار کثرت استفاده از تلفن باعث شده تا گوشی مدام هشدار بدهد که امکان فعالیت ندارد!
🔹#جوانان حاضر در برنامه که دل پری داشتند و گوش شنوایی یافته بودند، یکی پس از دیگری در آن آفتاب سوزان پشت میکروفون رفتند و بی پرده و بدون لکنت با رئیس جمهور حرف زدند. ما که در آنجا سایه ای گیر آورده بودیم و بطری خنک آب معدنی! اما آقای رئیس در صف اول روی صندلی زیر آفتاب.
🔹مسیر بازگشت با بالگرد بیشتر طول کشید!
آقای رئیسی از مناطق #هورالعظیم، رفیع و دشت آزادگان که مشکلات آبی داشتند، بازدید کرد. بالاخره می رسیم به استانداری. ظهر از سرتیم حفاظت نقل میکنند که رئیس جمهور از برنامه های سفر ناراضی است و میگوید چرا اجازه حضور بیشتر میان مردم را نمیدهید؟
🔹عصر ۲ جلسه فشرده تنظیم شده یکی با سران #عشایر و دیگری شورای مدیران استان، مهمانانی که صبح امروز و بعد از رسانه ای شدن سفر، به این جلسه دعوت شده اند. جلسات ۵ساعت طول میکشد و نزدیک اذان مغرب است که میگویند حرکت کنید، نماز را در فرودگاه خواهیم خواند.
م حاجیان:
🔹 آیا مولاوردی و ابتکار هم گاندویی خواهند شد؟!
🔻 سریال جنجالی گاندو که در سری جدید خود جریانات جاسوسی متعددی از موضوعات سیاسی و اقتصادی و بازار بورس و ارز گرفته تا موسیقی و تئاتر و هنر و سینما را به تصویر کشیده است از قسمت ۳۲ خود وارد فاز جدیدی شده و به موضوعات مرتبط با زنان و چگونگی نفوذ، شبکه سازی و اثرگذاری سرویسهای جاسوسی خارجی در مسائل زنان نیز پرداخته است.
🔻 از آنجایی که اساس موضوعات پرداخته شده در سریال گاندو بر اساس داستان های واقعی تدوین شده، درهمین راستا پژوهش و پرس و جو در خصوص شناسایی شخصیت های مرتبط با قسمت های جدید از سوی تیم دربارهی زنان در دست انجام است و درباره زنان به زودی نتیجهی آن را منتشر خواهد کرد.
🔻 باتوجه با اینکه این سریال در قسمت های قبل به صراحت پرونده امثال برادر رئیس جمهور سابق، حسین فریدون را افشا کرده است. باید دید در رابطه با موضوعات زنان هم شاهد افشاگری از پرونده جاسوسی شهیندخت مولاوردی، معاون سابق امور زنان در رابطه با ارسال اطلاعات محرمانه بانوان کشور به دستگاههای بیگانه و حواشی مشابه پس از آن در دوران معصومه ابتکار نیز خواهیم بود؟!
🔴تصویری خبرساز از امیرعبداللهیان در فرودگاه
🔺هادی محمدی (روزنامهنگار) در توئیترش با انتشار عکسی نوشت:
🔹امیرعبدالهیان در بازگشت و در فرودگاه مهرآباد به جای خودرو بنز تشریفات، با اتوبوس و در کنار سایر اعضای هیات اعزامی به پاویون دولت رفت.
🔹این عکس در شبکه های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و برخی امیرعبداللهیان را تمجید می کنند و برخی می گویند رفتارش پوپولیستی است.
🔹به عقیده منتقدان، خودرو و خط ویژه برای آن است که وزیر خارجه و دیگر مقامات وقتشان تلف نشود.
✍اینقدر بعضی از مسئولان در دولت قبل، دور از مردم بوده و تشریفاتی عمل کردند، اینگونه رفتارها به ذهن برخی ها تعجب آورست و حال آنکه مسئول مردمی باید در کنار مردم باشد تا هم مردم او را از خود بدانند، هم او از نزدیک حرف و درد مردم را بشنود و درک کند.
🌀 استفتاء درباره واکسیناسیون عمومی
📝 همه باید عمل کنند
❓سؤال: اگر طبق مقررات، زدن #واکسن الزامی شود، تکلیف چیست؟
✅ پاسخ: اگر حکومت اسلامی با ملاحظه مصالح عمومی کشور، مقرراتی را اعلام کند، همه باید عمل کنند.
📌 مناهج:
پاسخ محکم به توجیهگران و بهانهجویان و افرادی که مدام بیانات رهبری را تفسیر به رأی و تأویل میکنند...
#واکسیناسیون_کرونا
#کرونا
#واکسیناسیون_عمومی
آمریکا در همسایگی ایران چه دام هایی تنیده است؟!
🔻 امروز نیروهای آمریکایی بهطور کامل افغانستان را ترک کردند اما چرا با وجود مصوبه دوسال گذشته پارلمان عراق پیرامون خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، حضور غیرقانونی نظامیان آمریکایی در عراق همچنان ادامه دارد؟
🔻جدا از پتانسیلهای بالفعل کشور عراق ازجمله وجود منابع نفتی و مزیتهای آمریکا و متحدانش در غرب آسیا، واشنگتن برخلاف افغانستان که جامعه مبتنیبر قومیت بود، در عراق با وجود یکبار اخراج نظامیانش، توانست در عرصه دیپلماسی فرهنگی و قدرت نرم با استفاده از نهادهای جامعه مدنی، بسیار موفق عمل کند.
🔻غرب و در راس آن آمریکا برای توسعه قدرت نرم و نفوذش در عراق راهکارهای متنوعی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
🔻تازهترین تلاش برای باز کردن جای پا در عراق، به سفر اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به عراق مربوط است. مکرون که برای حضور در نشست بغداد به عراق سفر کرده بود، با رهبران سیاسی و مذهبی بلندپایه عراقی نیز دیدار داشت و حتی به حرم مطهر امامان هفتم و نهم شیعیان(ع) نیز سری زد تا این گزاره را تقویت کند که فرانسه درصدد بازگشت به غرب آسیا است.
🔻در کنار رفتاری که مکرون در عراق داشت، کشورهای غربی به رهبری آمریکا در دو دهه گذشته متمرکز بر تأسیس و تقویت سازمانهای مردمنهاد (NGO) بهعنوان یکی از نخستین راهبردهای خود برای تقویت نفوذ در عراق بودهاند.
🔻در این خصوص آمریکا از ظرفیت دو موسسه آمریکایی موقوفه ملی برای دموکراسی (NED) و آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) بهره برده است.
🔻اگرچه این دو موسسه در نهادهای بهاصطلاح غیردولتی آمریکا هستند اما تحت فرماندهی شورای عالی امنیت ملی آمریکا و نهادهای بالادستی واشنگتن قرار دارند.
🔻این موسسات وظیفه دارند با اعطای کمکهای خارجی به سازمانهای مردمنهاد به «پیشبرد منافع سیاست خارجی آمریکا در گسترش دموکراسی و بازار آزاد» در کشورهای درحال توسعه کمک کنند.
🔻درباره حمایتهای مالی این دو موسسه ازNGO های عراقی همین بس که براساس گزارش مالی NED در سال ۲۰۱۵، این موسسه موفق شده هزار و ۹۵۰ شبکه مردمنهاد در عراق ایجاد کند.
🔻براساس این گزارش یکی از این شبکهها بهتنهایی حدود ۱۹۰میلیون دلار از موسسه موقوفه ملی برای دموکراسی پول دریافت کرده است. این موسسه در گزارش مالی سال ۲۰۱۴ نیز اعلام کرده بود بیش از ۵میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ بیش از ۶میلیون دلار به موسسات مردمنهاد در عراق کمک کرده است!
🔻آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) نیز به موازات اشغال عراق، فعالیتهای گستردهاش را بهمنظور اثرگذاری بر جامعه عراق در زمینههای فکری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آغاز کرد.
تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل به محاصره ایران درآمده است
یک تحلیلگر نظامی صهیونیست تصریح کرد ایران از طریق کشورهای مختلف، ما را از مرز اردن تا دریای مدیترانه به محاصره درآورده است.
«ایهود یاری» افسر بازنشسته و تحلیلگر نظامی اسرائیل در وبسایت ««N12 نوشت: ایران به آرامی در حال استقرار در منطقه جولان سوریه در مرز با اسرائیل است.
در جولان سوریه و منطقه «حوران» در جنوب سوریه و شمال اردن، ارتش سوریه به همراه حزب الله لبنان و شبه نظامیان تحت حمایت ایران- که با حمایت سیاسی روسیه پشتیبانی میشوند- شهر «درعا» را محاصره کردهاند؛ درعا یکی از آخرین سنگرهای تجمع دوگانه ارتش سوریه و شورشیان مسلح است. مساله سقوط درعا تنها دیگر به عامل زمان بستگی دارد و امری حتمی به نظر میرسد.
ملک عبدالله پادشاه اردن در حال تلاش برای ایجاد یک توازن ظریف است و به همین خاطر آمادگی خود را برای تجدید روابط با بشار اسد و کسب کنترل بر منطقه جولان سوریه به کمک دیگر کشورهای عربی به هدف دور نگه داشتن ایران و حزبالله از این منطقه، اعلام کرده است.
چرا آمریکا در حال افول است؟
🔹آیا شکست آمریکا در افغانستان و فرار از این کشور، نشانهای دیگر از روند پُرشتاب افول آمریکا است؟
🔹عدهای از اندیشمندان آمریکایی در رد نظریه افول جهانی ایالات متحده، فرار آمریکا از افغانستان را با شکست در ویتنام مشابهت سازی میکنند تا این انگاره و ادراک را ایجاد کنند؛ همچنان که واشنگتن پس از شکست در ویتنام توانست قدرت و اعتبار خود را بازسازی کرده و آن را به هژمونی تبدیل کند، بار دیگر موفق خواهد شد اعتبار و نفوذ خود را حفظ نماید.
در این ارتباط "دویل مکمانوس" ستوننویس مشهور لسآنجلس تایمز، در مقالهای مینویسد وقتی بعد از جنگی که چهار برابر جنگ افغانستان سرباز آمریکایی درگیر آن بودند، دولت ویتنام جنوبی سقوط کرد، بسیاری نتیجهگیری کردند که دوران قدرت جهانی آمریکا به سر آمده است. کمتر از ۱۵ سال بعد، دیوار برلین سقوط کرد، جنگ سرد رو به پایان گذاشت، و آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت جهان سر برآورد.
🔹واقعیت این است که افول آمریکا تنها مربوط به شکست و فرار از افغانستان نیست که سادهانگارانه آن را با شکست در ویتنام مشابهت سازی کنند؛ بلکه روند افول آمریکا همزمان در چند عرصه به صورت پُرشتاب شکل گرفته است. آمریکا در عرصه قدرت داخلی به شدت افول کرده و در انتخابات 2022 و 2024 با سونامی ناشی از گسلهای فعال شده اجتماعی و سیاسی مواجه میگردد. قدرت داخلی ایالات متحده احیاء نخواهد شد. از سوی دیگر پیوندهای آمریکا با متحدان خارجی این کشور تضعیف شده است و چشماندازی برای ترمیم بحران اعتبار در روابط خارجی وجود ندارد. همچنین آمریکا برای دفاع از منافع حیاتی خود دیگر قادر به آغاز هیچ جنگی نیست و چنانچه وارد کارزار نظامی گردد، موفقیت و پیروزی نظامی کسب نخواهد کرد. بنابراین زمینههای بازسازی نفوذ و اعتبار ایالات متحده فراهم نیست.
جایگاه محترم ایران
غربگرایان را اذیت می کند؟!
♦️جایگاه ایران به عنوان برادر و متحد ملت و دولت عراق در روزهای سخت، بی نظیر است. ایران و عراق در حالی پیوند برادرانه خود را باز یافتند که آمریکا و انگلیس و فرانسه، به همراه برخی رژیم های مرتجع منطقه، ضمن حمایت از صدام تلاش کرده بودند دو کشور را دشمن هم کنند.
🔹اما کید خداوند بالا دست همه مکر ها بود. روزی که تاریخ مصرف صدام تمام شد، آمریکا و متحدانش به عراق لشکر کشی کردند و ضمن اسقاط صدام، نا امنی و جنایت و ترور و نابودی زیر ساخت ها را به ارمغان آوردند.
♦️ایران در مقابل کوشید میان اقوام عراق نزدیکی ایجاد کند و دولت ملی در این کشور تشکیل شود. این روند تثبیت سیاسی ماهرانه و صادقانه، اشغالگران را در آفساید گذاشت. آنها زیادی بودند و باید عراق را ترک می کردند.
🔹بنابراین در ادامه، خباثت را به جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تروریستی کشاندند تا هم، بودن خود را توجیه کنند، هم متحدان سیاسی ایران در بغداد و دمشق را تضعیف نمایند و هم تهدید بزرگ امنیتی را به مرزهای ایران بکشانند.
♦️آمریکا و انگلیس و عربستان و ...، پشت تروریست ها ایستادند؛ و ایران، پشت عراق و سوریه. پیروز این جنگ بزرگ -که کیسینجر و موشه یعلون صهیونیست، آن را "جنگ جهانی سوم" نامیدند- جبهه مقاومت بود. عراق از حلقوم تروریست ها و در واقع نقشه آمریکا بیرون کشیده شد.
🔹آمریکا پس از آن هم با علم به این که سیاست هایش چه بلایی بر سر زیر ساخت ها و مدیریت و اقتصاد و سیاست عراق آورده، به بهانه مضیقه های اقتصادی، آشوب به راه انداخت و با کودتا علیه دولت قانونی عبدالمهدی، دولت انتقالی موقتی را روی کار آورد که بعد از دو سال همچنان بر مسند است. با این وجود، پارلمان عراق حکم به اخراج اشغالگران داده است.
♦️این مختصر، تصویری از واقعیت عراق و جایگاه برادرانه و بی نظیر ایران است. بر اساس همین واقعیت میدانی هم هست که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست اخیر بغداد در صف اول شرکت کنندگان ایستاد.
🔹جایگاه منحصر به فرد ایران در مبارزه با تروریسم و ثبات و امنیت عراق به قدری شناخته شده و محترم است که نه مقامات عراقی و نه فرانسه و اردن و قطر که مقامات درجه اول آنها در نسشت بغداد حضور داشتند، کمترین نقدی نسبت به حضور وزیر خارجه ایران در صف اول شرکت کنندگان نکردند و حتی آقایان امیر عبداللهیان و السیسی رئیس جمهور مصر، در حال گفت و گو و در کنار هم، برای گرفتن عکس یادگاری شرکت کنندگان آمدند.
♦️با همه این واقعیت ها، برخی کانال های غربگرا معرکه گرفته و عزادار شده اند که چرا وزیر خارجه ایران نرفته صف دوم بایستد و در صف اول ایستاده است!
🔹اقتدار یعنی قدرت نافذ و مشروع و محترم در نگاه دیگران. امروز به برکت خون های محترم شهیدان سلیمانی و ابومهدی مهندس و سایر شهدای منطقه، جبهه مقاومت به ویژه جمهوری اسلامی ایران، از اقتدار و احترام ویژه ای برخوردارند که ملت های منطقه را خوشحال، اما دشمنان آنها را عصبانی می کند.
♦️بنابراین باید از کانال های اجاره ای و نشریات زنجیره ای مانند اعتماد پرسید، شما چرا مانند دشمنان ملت ایران ناراحت هستید و از اعتزاز و اقتدار پذیرفته شده ایران لب به دندان می گزید؟!
امکانسنجی ساخت یکمیلیون مسکن در سال
*با بررسی کارنامه ضعیف دولت یازدهم و دوازدهم در ۲ بخش عرضه مسکن و ساماندهی تقاضای سرمایهای، از یکسو و تورم بسیار بالا و افزایش ۸ برابری متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی از سوی دیگر، باعث شد یکی از مطالبات عمده مردم و همچنین وعدههای پرتکرار انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری حول حل مسئله مسکن تمرکز یابد. حال این شعار انتخاباتی به یک برنامه راهبردی در دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی آن تبدیل شده است. سؤال مهم در این فرایند این است که آیا ساخت این تعداد مسکن در یک سال و یا ۴ میلیون مسکن در دوره چهارساله دولت، مقدور و میسور است؟
👈 نکات تحلیلی
1️⃣ بررسیهای نهادههای تولید مسکن ازجمله زمین، مصالح ساختمانی و نیروی کار بیانگر آن است که ساخت ۱ میلیون مسکن در سال هدفی قابلدسترس است و میتواند بخش مهمی از فشار معیشتی وارده به جامعه را کنترل کند. تولید مسکن ازجمله تولیداتی است که خیلی کم به منابع ارزی مرتبط است و پیوندی با موضوع تحریمها ندارد.
2️⃣ تجربه برنامهریزی و ساخت ۸۲۴ هزار واحد مسکونی مسکن در سال ۱۳۸۹ نشاندهنده قابل تحقق بودن این پروسه در حال حاضر است.
3️⃣ دغدغه زمین مهمترین نیاز تولید مسکن است؛ اما آخرین بررسیهای انجامشده توسط وزارت راه و شهرسازی نشان از این دارد که در حال حاضر در کشور بیش از ۱۱.۲ میلیون نفر در ۷۶.۴ هزار هکتار بافت فرسوده شهری زندگی میکنند. برآورد حداقلی نشان میدهد که این مقدار زمین بافت فرسوده جواب گوی ساخت ۵ میلیون مسکن را دارد؛ مضافاً زمینهای حاشیه شهرها اکثراً دولتی است و در روستاها نیز زمین بهاندازه کافی وجود دارد. از سوی دیگر، ۴ درصد از کل تسهیلات سالانه بانکی برای تأمین منابع موردنیاز این طرح کفایت میکند.
👈 نکته راهبردی
ساخت مسکن بهعنوان یکی از پیشرانهای اقتصاد کشور همزمان بهغیراز رضایتمندی مردم و کم کردن بار استرس مردم از بیسرپناهی، میتواند رشد اقتصادی و جهش تولید در صنایع پیشینی و پسینی تولیدی را به دنبال داشته باشد و مسئله بیکاری در کشور را تا حد زیادی مرتفع کند. دراینبین آنچه مهم است اراده متولیان امر است. اکنون با اراده دولت سیزدهم، فضای کشور آماده چنین اقدام اساسی است؛ علاوه بر این، ساخت یکمیلیون مسکن بهصورت قانون درآمده و مجلس برای تحقق آن میتواند نظارت و مطالبه گری داشته باشد.
حجم نقدینگی کشور بسیار بالاست و به حوزههای مختلف صدمه میزند / با تغییر قوانین مالیاتی میتوان کاری کرد که منفعت اصلی مسکن برای سازنده و استفاده کننده باشد
🔹دکتر سعید محمد فرمانده پیشین قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا گفت: پولی که باید صرف تولید شود در بازار مسکن حبس میشود، باید قوانین مالیاتی گذاشته شود که جلوی این رویه را بگیرد، شهروندان باید مثلا تا 5 یا 10 خانه را اجازه نگهداری داشته باشند ولی بیش از آن را مالیات قابل توجه بدهند، البته مشکل اصلا خانههای مردم نیست بلکه ارگانها و بانکها هستند که در تعداد بسیار زیاد اقدام به خرید و نگهداری املاک میکنند.
🔹این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: گفته میشود 5 و نیم میلیون واحد کسری مسکن داریم، چرا که سالهاست مسکن تولید نشده لذا قیمت بالا رفته است که بخشی از آن را میتوان با خانههای خالی موجود حل کرد.
🔹محمد ادامه داد: با تغییر قوانین مالیاتی میتوان کاری کرد که منفعت اصلی مسکن برای سازنده و استفاده کننده باشد نه فردی که سرمایه در بازار مسکن حبس میکند، اینگونه پول پروژههای مسکن به جای آنکه از طریق بانکها تامین شود و اثرات تورمی داشته باشد از سوی بخش خصوصی فراهم خواهد شد، باید کل نگر باشیم وگرنه برای حل مشکل مسکن کشور را با چند مشکل دیگر روبرو خواهیم کرد.
🔹فرمانده پیشین قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بیان کرد: حجم نقدینگی کشور بسیار بالاست، آزادانه میچرخد و به حوزههای مختلف صدمه میزند، اخیرا هم بخش زیادی از سرمایه کشور وارد بازار ارزهای دیجیتال شده که مخرب است زیرا بدون آنکه تولیدی صورت گرفته باشد نقدینگی را افزایش میدهد. خلق پول سرطانی است که به جان کشور افتاده و اگر درمان نشود اقتصاد کشور را متلاشی خواهد کرد.
🔹این هیات علمی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خویش گفت: در بهترین ساخت و سازهای لاکچری کشور هم هدر رفت انرژی فراوانی داریم، جلوگیری از اسراف انرژی بخشی فرهنگی است ولی بخش عمدهای هم به نحوه ساخت مجموعهها مربوط است و رعایت نمیشود.
🔹وی یادآور شد: ساختوسازهای سریع امروز در دنیا بسیار رونق یافته و چین یا آلمان ثابت کردهاند که میتوان با سرعت بسیار بالا کار کرد، اما آنها که باید دنبال ورود این فناوریها به کشور بروند و کارخانههای سریسازی ایجاد کنند نرفتهاند، دستگاههای مربوطه هم معلوم نیست اجازه ساخت چند طبقه را به سازههای پیشساز بدهند، یک میلیون مسکن سالانه را اینگونه میتوان ساخت نه با روشهای قدیمی و زمانبر که بازدهی لازم را ندارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تایید واکس داخلی از طرف طب سنتی
تلاش رسانه ای بر شغل جدید روحانی!!
⁉️ هیاهوی تبلیغاتی اصلاحطلبان برای چیست؟
🔰 روزنامه شرق، در گزارش اصلی خود به بررسی جایگاه سیاسی حسن روحانی پس از پایان دوره ریاست جمهوریاش پرداخت؛ گزارشی که هنوز شروع نشده و در همان زیرتیتر خودش را لو میدهد که برای اعمال فشار بر رهبری نوشته شده تا در گمانی باطل، برای ایشان تعیین تکلیف کند که چرا تاکنون حکمی برای حسن روحانی صادر نشده است.
🔻 عنوان این گزارش «روحانی در پرده آخر»* است، اما در زیرتیتر آمده که «حسن روحانی پس از پایان ریاست جمهوریاش حکمی دریافت نکرده است» تا در همین ابتدا روشن شود که غرض از نگارش و انتشار آن چیست.
در متن گزارش ادعا شده که «مقام معظم رهبری سنتی دارند که بعد از پایان دوره ریاستجمهوری افراد، آنها را به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درمیآورند.» اما جالب آنکه در همین گزارش توضیح داده شده که از میان سه رئیسجمهور دوران رهبری آیتالله خامنهای که قبل از روحانی سرکار بودند، هاشمی رفسنجانی که از ابتدا رئیس مجمع بوده، خاتمی هم گویا به دلیل عدم تمایل خود عضو مجمع نشده و در نهایت احمدی نژاد که پس از پایان ریاست جمهوریاش با حکم رهبری به عضویت مجمع درآمده است.
🔻شرق در مورد روحانی با اشاره به عدم حکم رهبری برای او مینویسد: «این شایعه وجود دارد که حسن روحانی یکی از گزینههای ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام است» اما ننوشته کجا این شایعه پخش شده است؟! سؤال این است که چنین شایعهای پخش شده یا شرق و رفقا! تلاش دارند که پخش بشود؟
🔻 البته تشخیص این موضوع با رهبر معظم انقلاب است، اما اصلاح طلبان با فضا سازی تلاش میکنند آن را به عنوان یک امر محتوم و رویه قطعی جا بیاندازند.
دستاورهای قضائی در سال های اخیر خصوصا در امور مرتبط با زندانیان بسیار ارزشمند است
در کجای دنیا داریم که رئیس سازمان زندان ها به خانواده زندانیان سرکشی کند و مشکلات آنان را مرتفع کند
ابوترابی؛ نماینده مردم نجف آباد در مجلس:
🔹در شرایط کرونا مرخصی های خوبی به زندانیان داده شد که نمونه این عمل را در هیچ کجای دنیا شاهد نبودیم.
🔹در برخی کشورها زندانیان از حداقل امکانات زندگی بشری برخوردار نیستند. در عین حال زندان های ایران در مباحث ورزشی، کارگاه های آموزشی، درمانی و رفاهی، تعلیم و تربیت و اشتغالزایی بهترین دنیاست و تعداد زیادی از زندانیان ما با آموزش در زندان توانستند سر کار بروند.
🔹اینکه مأموری به صورت خودسرانه، یا از روی عصبانیت در شرایط خاص رفتار زشتی و خشنی داشته باشد نمی تواند ملاک عملکرد در سازمان زندان ها باشد.
🔹در کجای دنیا داریم که رئیس سازمان زندان ها به خانواده زندانیان سرکشی کند و مشکلات آنان را مرتفع کند و دادستان ها و قضات به صورت سرزده میان زندان ها بروند و پای صحبت آنها بنشینند.
🔹یک تخلف را هم زیاد می دانیم، سازمان زندان ها باید تمام دوربین ها را بازنگری کند و اگر احیانا موارد مشابهی از سوی مأموران اتفاق افتاده برخورد کنند.
دانشمندان ایرانی واکس ضد کرونا را ساختند اما مافیا دارو نمی گذارد عملی شود
تحقق آسان وعدهها در بازار مسکن
🔹 یک کارشناس اقتصاد مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا ساخت یک میلیون واحد مسکن در سال امکانپذیر خواهد بود یا خیر؟ گفت: این پرسش را میتوان با یک مثال پاسخ داد، به عنوان نمونه اگر بخواهیم برای صادرات هدفگذاری داشته باشیم و بگویم صادرات را ۱۰ میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد دلار برسانیم در این هدفگذاری ما با موانعای مثل مشکلات مراودات ارزی در عرصه بینالملل روبهرو خواهیم بود و برای تحقق اهداف باید این موانع را از سر راه برداریم.
🔹اما در حوزه مسکن ما با چنین موانعی روبهرو نیستیم بنابراین تحقق وعدههایی که درخصوص مسکن داده میشود راحتتر از بخشهای دیگر خواهد بود. مسکن بخشی از است که ارتباطی با خارج از مرزها ندارد مثلا نیاز به ارز ندارد و میتوان در کشور گشایش اعتباری ریالی کرد، میتوان به بانکها تکلیف کرد که چند درصد از منابع خود را به تسهیلات در حوزه مسکن تخصیص دهند، مصالح درون کشور تولید میشود و به اندازه کافی سرمایهگذار در این حوزه وجود دارد، لذا با توجه به این مسائل بازار مسکن ظرفیت جهش تولید را دارد.
🔹تولید یک میلیون واحد در سال کار بسیار دشواری است و میتوان گفت که رقم گفتهشده رقمی بیسابقه است اما با توجه به ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد تولید این حجم از مسکن امکانپذیر خواهد بود.
آسیبهای تلخ تکزیستی در انتظار ۶۰ درصد پسران ایرانی!
🔹این روزها خبر افزایش آمار جوانان مجرد، برای ما شوکه کننده نیست، تلخ هست اما چون شرایط جوانان به دلایل مختلف برای تشکیل زندگیمشترک مناسب نیست، این اتفاق برایمان دور از انتظار نیست.
🔹طبق جدیدترین آمارهای سازمان ثبت احوال کشور، بیش از ۶۰ درصد پسرهای ۲۰ تا ۳۰ ساله در ایران مجرد هستند؛ این یعنی بیش از ۵ میلیون پسر ۲۰ تا ۳۰ ساله زندگی مجردی دارند اما در بهترین سن برای ازدواج و انتخاب همسر هستند.
🔹تک زیستی امروز در جامعه ما به یک پدیده مسری(اپیدمیک) تبدیل شده و در حال سرایت و زیاد شدن است. کاهش انگیزه ازدواج و افزایش شمار دختران و پسران مجرد بیش از هر چیز به دلیل پررنگ شدن ارزش های جهان مدرن یعنی فردگرایی و اجتناب از ارزشهای ریشهدار گذشته همچون تعهد و همراهی است.
🔹افزایش تجرد یکی از نتایجش تک زیستی است.بیشتر افرادی که به صورت تکزیستی زندگی میکنند، از قشرهایی هستند که باورهای سنتی و مذهبی در آن ها ضعیف است. آنها طرفدار جامعه مدرن و پایبند به ارزشها و اصول حاکم بر آن هستند.
🔹علاوه بر مشکلات اقتصادی که قابل کتمان نیست، تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و محدود شدن آزادی از جمله دلایلی است که امروزه در فکر برخی جوانان نفوذ کرده است و باعث شده آنها تجرد را به ازدواج ترجیح دهند. جوانان در ابتدای جدایی از خانه و خانواده به استقلال فکر می کنند و خوشحالاند که پس از سالیان سال، طعم شیرین آزادی را چشیده اند ولی باید دید که این روزهای خوش تا چه اندازه میتواند بر احساس تنهایی دختران و پسرانی که زندگی مجردی را انتخاب کرده اند، سرپوش بگذارد؟
🔹به گفته بسیاری از دخترانی که تنها زندگی میکنند، سختیهای زندگی مجردی بیشتر از خوشی هایش است. با این حال و با تمام این حرفها، هنوز هم دختران و پسرانی هستند که به دلیل رهایی از کنترل خانواده به زندگی مجردی روی میآورند و برای رسیدن به استقلال، تمام مشکلات این نوع زندگی را به جان می خرند. استقلال و آزادی که تعریف حقیقی اش با این تصور دختر و پسرها، منافات جدی دارد.