عمران خان برکنار شد
♦️ساعاتی پس از انحلال مجلس ملی پاکستان، وزیر کابینه پاکستان اعلام کرد که عمران خان رسماً از سمت نخستوزیری این کشور برکنار شده است.
♦️عمران خان تا زمان انتصاب نخستوزیر موقت در این سمت باقی خواهد ماند.
♦️بیانیه وزیر کابینه پاکستان: در نتیجه انحلال مجلس پاکستان از سوی رئیس جمهور بر اساس بند ۱ ماده ۵۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی پاکستان در وزارت امور پارلمانی مورخ ۳ آوریل ۲۰۲۲، آقای عمران احمد خان نیازی، بهعنوان نخستوزیر پاکستان به کار خود پایان داد.
♦️طبق کنوانسیونهای قانون اساسی، رهبر مخالفان در مجلس ملی معمولاً به عنوان نخستوزیر موقت منصوب میشود، اما به دلیل انحلال مجلس سفلی، وی (رهبر مخالفان) دیگر در سمت خود نیست.
ایران؛ جام جهانی و جنگ جهانی
🔹فوتبال، خیلی هیجان انگیز است؛ بس که شگفتی دارد.
🔹جام جهانی هم که باشد، هیجان آن چند برابر می شود.
🔹اما فراتر از این که در بازی با انگلیس یا آمریکا چه اتفاقی می افتد و امیدواریم اتفاقات شیرین رقم بخورد؛
♦️ایران در مصاف۴۳ ساله با این دو، دائما قوی تر، و پیروزی هایش چشمگیر تر شده است.
🔹در اهمیت این پیروزی ها همین بس که آمریکا (با همدستی انگلیس)، قرن جدید میلادی را "قرن جدید آمریکایی" خوانده و برای عملی کردن آن، مدعی آغاز "جنگ جهانی سوم و چهارم" شده بود؛
🔹اما ایران کاری کرد که حالا در سال های اخیر، از جوزپ بورل و امانوئل سارکوزی گرفته، تا فدریکا موگرینی و ولفگانگ ایشینگر، خبر از فروپاشی نظم جهانی مستقر، انتقال محور قدرت جهانی از غرب به شرق، و ظهور "قرن جدید آسیایی" می دهند.
🔰شایعه نفوذ مافیای خودرو در ارکان تصمیمگیر کشور!
📌سخنگوی هیئترئیسه مجلس در پاسخ به برخی اظهارنظرها و شایعات درباره حذف بند مربوط به واردات خودرو در قانون بودجه 1401 و خبرهایی مبنی بر نفوذ مافیای خودرو در ارکان تصمیمگیر نظام همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر حذف بند قانونی واردات خودرو، گفت: «بر اساس برخی ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته بود، عبارتی که در آن اشاره مستقیم به تعداد واردات خودروهای سواری میشد از قانون حذف شده اما حذف تعداد به معنی ممانعت از واردات خودرو نیست و بر اساس بند «ک» تبصره ۷ قانون بودجه سال جاری دولت از ابتدای سال میتواند برای واردات هر نوع خودرویی سیاستگذاری کند. در ابتدای این بند صراحتاً عبارت «صدور مجوز واردات خودرو» آمده که به معنی واردات هر نوع خودرو ازجمله خودروی سواری است». سید نظامالدین موسوی اضافه کرد: «در این بند تصریحشده که دولت اجازه واردات خودرو با رعایت سیاستهای کلی نظام و شرایط سهگانهای که در این همین بند آمده دارد ازجمله اینکه «ضوابط واردات خودرو و روش تأمین ارز توسط دولت تعیین میشود»، «عدم آسیب به تولید داخلی و بازار ارز با تشخیص دولت» و اینکه «شرایط رقابتی رعایت شود» بنابراین با رعایت این اصول دولت اجازه واردات هر نوع خودرویی دارد و امیدواریم با سیاستگذاری دقیق شاهد استفاده از این مصوبه مهم مجلس باشیم».
واردات و صادرات ایران در 1400
🚚 بعد از مهار نسبی کرونا در اکثر کشورهای جهان، رونق تجاری در بسیاری از کشورها قابل رصد است. در این میان، ایران در سال ۱۴۰۰، در کالاهای نفتی و غیرنفتی، صادرات ۸۲ میلیارد دلاری را ثبت کرده که در حوزه نفتی، رشد ۹۰ درصدی و در صادرات کالایی نیز رشد ۶۴ درصدی داشته است. همزمان با افزایش صادرات، با عبور از فاز اول بحران کرونا، میزان واردات کالا نیز در میان کشورهای مختلف صعودی شده است. واردات ایران نیز در سال ۱۴۰۰، بر اساس آمارهای گمرک، ۳۶ درصد افزایش یافته است.
علت اتخاذ رویکرد "توافق در دسترس"از سوی مقامات وزارت خارجه کشورمان چیست؟
🔹 در روزهای اخیر مقامات ارشد وزارت خارجه در اظهارنظرهای جداگانه با تاکید بر جدیت و عزم جمهوری اسلامی ایران برای نهایی کردن توافق در وین، تصریح کرده اند که در صورتی که طرف آمریکایی از واقعگرایی برخوردار باشد میتوان به توافق دست یافت.
🔹 در حقیقت مقامات وزارت خارجه از «در دسترس بودن توافق» سخن گفته و آن را منوط به رفتار طرف مقابل و به ویژه طرف آمریکایی دانسته اند. این رویکرد با ۲ هدف عمده صورت گرفته است. هدف اول انداختن توپ در زمین طرف آمریکایی و اروپایی و خنثی کردن پروژه «مقصرنمایی ایران» است. هدف دوم مقابله با پروژه مخرب «شرطی سازی اقتصاد» است.
🔹 طرف غربی با مشارکت دنبالههای داخلی حداقل در ۸ سال گذشته پروژه خسارت بار و ضدایرانی «شرطی سازی اقتصاد» را پیادهسازی کرده و بر همین اساس به جهت عوامل روانی و فضاسازیهای رسانهای، بخشی از بازار و اقتصاد کشور به مذاکرات و برجام گره خورده است.
🔹 در مجموع بکارگیری این رویکرد توسط وزارت خارجه در کنار اهتمام جدی به رویکرد خنثیسازی تحریمها، نتایج خوبی در پی داشته است. افزایش صادرات نفت و گاز ایران و دسترسی به بخشی از پولهای بلوکه شده کشورمان، تنها بخشی از این نتایج خوب است.
برکناری عمران خان به تلاش ارتش باز می گردد و قابل پیش بینی هم بود کما اینکه در دو دهه اخیر چنین اتفاقی مکرر رخ داده بود .
در پاکستان نهاد تعیین کننده سیاست های اصولی ، ارتش است و دولت ها باید این را به رسمیت بشناسند و تا زمانی که این شناسایی باشد ، دولت به کار خود ادامه می دهد و زمانی که این شناسایی تقلیل یابد ، ارتش به طریق سخت یا نرم آن را کنار می زند .
در این صحنه ، عمران خان در این اواخر به گونه ای رفتار کرد که گویا می خواهد نقش اول را در تعیین سیاست خارجی پاکستان ایفا نماید ، ارتش طی چند نوبت با ارائه رفتار متناقض سعی کرد خان را به تمکین وادار نماید . این تفاوت در مورد روابط با عربستان و ترکیه در خارج و روابط با بعضی از جریانات طائفی پاکستان مثل جریان حقانی بروز پیدا کرد . از نظر ارتش عمران خان در مقام نخست وزیر از خطوط سنتی پاکستان - یعنی خطوط ارتش - تخطی کرده و پاکستان را وارد چالش نموده است . ولی خان پیام را نگرفت و گمان کرد به دلیل ضعیف شدن موقعیت امریکا در منطقه - بعنوان مستحکم ترین حامی خارجی ارتش - می تواند مخالفت ارتش را از سر بگذراند .
ارتش بر خلاف موارد قبلی ، این بار از قدرت نظامی استفاده نکرد و به سوی استفاده از ظرفیت حقوقی پاکستان رفت .
بر این اساس در مجلس مخالفین دولت دست به کار شدند از سوی دیگر ارتش از نفوذ خود در حزب و فراکسیون تحریک انصاف استفاده کرد و به اکثریت مخالف در مجلس پاکستان دست یافت و طرح استیضاح نخست وزیر را روی میز گذاشت اما هدف ارتش استیضاح نبود بلکه با پیش بینی حرکت بعدی خان انحلال مجلسی که تحریک انصاف در آن اکثریت داشت و رئیس پارلمان و در نتیجه رئیس جمهور هم با او بود در نظر داشت .
در اینجا خان عجله کرد و از رئیس جمهوز انحلال مجلس را طلب کرد که در روز چهارشنبه - روز استیضاح - به اسانی پذیرفته شد و در واقع نهاد قانونی که او را به قدرت رسانده بود را منحل کرد . همان اشتباهی که مصدق هم با انحلال پارلمان انجام داد . با انحلال مجلس این ابهام پیش امد که تکلیف نخست وزیر منتخب پارلمان چه می شود ؟ ارتش در گام بعدی رئیس جمهور را وادار به تعلیق نخست وزیری و انتخابات زودرس - ۹۰ روزه - کرد و رئیس جمهور که طبق قانون باید دولت موقت را برای برگزاری انتخابات سر کار می اورد ، خان را برکنار کرد و دستور تشکیل دولت موقت را صادر نمود .
پاکستان در نتیجه این وضعیت به احتمال زیاد ناگزیر به تشکیل دولت ائتلافی که مطلوب ارتش است خواهد رفت ولی این به معنای تغییر در سیاست های داخلی و خارجی و بخصوص خارجی این کشور نخواهد بود .
روزنامه سازندگی توهمات خودش را تبدیل به تیتر یک کرده.
اگر جلیلی علیه رئیسی است، پس چطور تمام کارگروه های مختلف دولت سایه اش را به طور تمام وقت در اختیار دولت رئیسی گذاشته؟
اتفاقا امروز اصلی ترین کسانی که منتقد روند احیای برجام و مذاکرات هسته ای هستند از طرفداران و اعضای ستاد خود آقای رئیسی بودند؛ مانند حجه الاسلام نبویان که در همین انتخابات سال گذشته مسئول ستاد رییسی در مازندران بود.
#امیرحسین_ثابتی
⭕️ نکاتی از قانون بودجه ۱۴۰۱ به زبان ساده!
🔸قیمت پیامک ۳ تومان افزایش یافت.
🔸پاداش پایان خدمت کارکنان ۴۴۵ میلیون تومان شد.
🔸دلار ۴۲۰۰ تومانی از بودجه حذف شد.
🔸بودجه صداوسیما ۵۶ درصد افزایش یافت.
🔸آببهای مشترکان پرمصرف ۱۵ درصد گران شد.
🔸جرایم رانندگی ۵ درصد گران شد.
🔸جانبازان بالای ۲۵ درصد ، خودروی اقساطی میگیرند.
🔸حقوقها به صورت پلکانی افزایش مییابد.
🔸معافیت مالیاتی موسسههای کنکور حذف شدند.
🔸صادرکنندهای که ارز را بازگرداند، معاف از مالیات است.
🔸خانه و ویلای زیر ۱۰ میلیارد تومان معاف از مالیاتاند.
🔸خودروهای زیر ۱ میلیارد تومان معاف از مالیاتاند.
🔸درآمدهای مالیاتی دولت ۶۲ درصد افزایش مییابد.
🔸مالیات سیگار حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
🔸برای نخستین بار ردیف مستقل برای صندوق تثبیت بازار سرمایه لحاظ شد.
🔸سقف حقوق اساتید دانشگاه، قضات و کارکنان کشوری و لشکری از ۳۳ به ۳۷ میلیون تومان افزایش یافت.
🔸آموزش و پرورش مجاز شد بازنشستگی معلمان را تا سن ۶۵ سالگی با رضایت آنها به تعویق بیندازد.
🔸رقم کل بودجه ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان است.
🔸قیمت هر بشکه نفت ۶۰ دلار بسته شده است.
🔸پیشبینی فروش نفت، یک میلیون ۲۰۰ هزار بشکه است.
🔸ظرفیت تولید برق نیروگاه اتمی ۱۰ برابر میشود.
🔸بودجه بانکها و شرکتهای دولتی ۴۲ درصد افزایش یافت.
🔸بودجه دفاعی کشور ۴.۵ میلیارد یورو است.
🔸دولت ۸۸ هزار میلیارد تومان اوراق میفروشد
🔴 وقتی افکار عمومی یک ملت توسط بیگانگان مدیریت بشود
یه اسپری فلفل داخل ورزشگاه مشهد زده شد چند تا خانم سرفه شون گرفت؛ از رئیس جمهور به پایین دو هفته است شخصاً پیگیرند. سه تا طلبه رو تو حرم امام رضا با چاقو کشتند انگار نه انگار اتفاق خاصی افتاده!!
کشوری که تحت اشغال سایبری قرار گرفته و افکار عمومیش از بیرون مدیریت میشود ،این رسانه است که تعیین میکند اهمیت هر موضوع و واکنش مقامات و مسئولین به چه اندازه باشد
⭕️ “ما نباشیم. هرج و مرج میشود. ناامنی میشود “
هشدار هفته گذشته سعید حجاریان را کسی جدی نگرفت!
⭕️ 🔸تئوریسین اصلاحات صحبت از ناامنی و هرج و مرج و اعتراضات میکند.
🔸در ادامه اکانت های فیک اصلاحات(احتمالا وصل به امنیتیهای فاسد) ترویج تروریسم و تهدید مسلحانه میکنند.
🔸حالا نوبت به عادی سازی تروریسم و عملیات مسلحانه رسیده است.
مطهره:
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | اختلاف تاکتیکی دشمنان اهمیتی برای ما ندارد
🍃🌹🍃
🔻طی روزهای اخیر در عین سکوت خبری در قبال مذاکرات وین و نقاط اختلافی باقیمانده، شاهد شکل گیری دیالوگها و تحولات معناداری در مناسبات آَشکار و پنهان واشنگتن-تل آویو بر سر این مذاکرات هستیم. ماجرا از جایی آغاز شد که «دن شاپیرو» سفیر آمریکا در رژیم صهیونیستی در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، تیم دولت جو بایدن درباره ایران را بعد از هفت ماه فعالیت و به دلیل اختلافات بر سر انتقادات فزاینده درباره گفتوگوهای وین و احیای برجام ترک کرد.
🔹 قبلا نیز ریچارد نفیو معمار تحریم های ضد ایرانی در دوران ریاست جمهوری اوباما از تیم مذاکره کننده آمریکا خارج شد.
🔸 در چنین شرایطی مقامات آمریکایی در صدد مدیریت اختلافات جدی خود با تل آویو هستند! ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه دولت جو بایدن به تازگی طی نشست خبری در این وزارتخانه در پاسخ به سوالی اعلام کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات وین و ایران «اختلاف استراتژیک» ندارند. با این حال، ند پرایس بر وجود اختلافات تاکتیکی میان واشنگتن و تل آویو تاکید کرد.
🔺در هر حال، این اختلاف به اندازه ای جدی بوده است که منجر به خروج برخی اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا با چراغ سبز صهیونیستها شده است! اگر این تحولات را در کنار گزارش جنجالی اخیر پایگاه اکسیوس قرار دهیم، به نتایج کامل تری دست پیدا خواهیم کرد.این پایگاه گزارش داده است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواسته است تا آلترناتیو و گزینه جایگزین برجام را برای واشنگتن و تل آویو ترسیم کند! این درخواست، نشان می دهد که مخالفت مطلق صهیونیستها با احیای توافق هستهای، مولد بحرانهای تازه ای در تیم سیاست خارجی آمریکا بوده و کاخ سفید نیز قدرت مدیریت این اختلافات را تقریبا از دست داده است.
✍️حنیف غفاری