اندیشکده ضدایرانی «میدل ایست» در مقاله ای به پیروزی احتمالی «#پرویز_فتاح» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ پرداخته و نوشته است:
🔸 «پرویز فتاح»، عضو سپاه پاسداران و رئیس فعلی بنیاد مستضعفان ، با ویژگی "جوان و حزب اللهی" تطابق دارد.
🔹 نظرسنجی های اخیر در بین اصولگرایان، «فتاح» را در بین چهار کاندیدای مشهور نشان داده و جبهه پایداری نیز در آستانه تایید وی است.
🔸 در واقع، «فتاح» به عنوان "تنها ستاره اصولگرایان" برای انتخابات ۲۰۲۱ توصیف شده است.
🔹 نام او در هر دو لیست تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
🔸 اگر چه برخی، ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی «فتاح» را مشابه «احمدی نژاد» توصیف میکنند اما در حقیقت او بیشتر شبیه دوست نزدیک خود ، [سردار شهید] «قاسم سلیمانی» است.
🔹 سیاست داخلی «فتاح» بر مبنای افزایش حمایت دولت از اقشار فقیر، مستضعفین و پیشبرد اسلامی سازی ایران تعریف خواهد شد.
🔸 ماهیت سیاست داخلی «فتاح» مبتنی بر اصول انقلابی و حزب اللهی است و با توجه به سوابق وی ، [آیت الله]«خامنهای» وی را یک گزینه مطمئن به عنوان رئیس جمهور، برای اجرای گام دوم انقلاب اسلامی میبیند.
🔹 در حوزه سیاست خارجی، «فتاح» یک شبکه قدرتمند را در سراسر منطقه ایجاد کرده است که شامل روابط نزدیک با رئیس جمهور سوریه، دبیرکل حزب الله، و اعضای ارشد حشد الشعبی عراق میباشد.
🔸 با توجه به اینکه فعالیتهای منطقهای کمیته امداد امام خمینی (ره) اغلب به عنوان ابزاری برای "قدرت نرم نیروی قدس سپاه" انجام میشود ، «فتاح» در دوره تصدی مسئولیت خود با فرماندهان سپاه قدس همکاری نزدیکی داشته است که میتواند محور مقاومت را در گام دوم انقلاب اسلامی تقویت کند.
کرار سیاست انتخاباتی ۹۲ انتحار سیاسی برای اصلاحطلبان است/ لاریجانی تمام شد
«عبدالله ناصری»، عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات:
🔹تکرار سیاست انتخاباتی سال ۹۲ و حمایت از امثال لاریجانی برای اصلاحطلبان علاوه بر آنکه یک انتحار سیاسی است، پایان اصل تشکیلاتی اصلاحطلبان خواهد بود.
🔹خاتمی بارها گفته که رهبر اصلاحات نیست.
🔹عارف باید همانند امثال ناطق و علی لاریجانی بازنشسته شود.
🔹هرکسی که جنبش آبانماه ۹۸ را نکوهش کند و آشوب بداند، اصلاحطلب نیست.
🔹هسته اصلی اصلاحات باید راهبردهای خود را شفاف بیان کند.
🔹اصلاحطلبان باید با معین، رضا خاتمی یا صفایی فراهانی وارد ۱۴۰۰ شوند.
🔹اصلاحطلبان واقعی با روحانی دچار اختلافات بنیادین شدهاند.
🔹شعار انتخاباتی اصلاحطلبان برای ۱۴۰۰ «نجات ملی» خواهد بود.
متن طرح سؤال از رئیسجمهور به دلیل مشکلات اقتصادی کشور
🔹۱. چرا و به چه دلیل قیمتهای ارز خارجی به سرعت در حال افزایش و ارزش پول ملی در حال کاهش است؟
🔸۲.چرا دولت طی هفت سال گذشته هیچ اقدام جدی برای تأمین مسکن مردم و کنترل قیمت و کیفیت خودرو انجام نداده است؟
🔹۳. در کجای برجام اشتباه استراتژیک مرتکب شدید که آمریکا بدون کوچکترین هزینه از این توافق خارج و اروپا هم با پرروئی تمام همچنان خواستار اجرای کامل برجام از سوی ایران است، بدون آنکه خود به تعهداتش عمل کند؟
🔸۴. قرار شد دولت به خاطر مشکلات ناشی از کرونا به بخشهای آسیبدیده وام اعطا نماید. اما صدای اعتراض همه بخشها بلند است. دولت در این زمینه چه کاری کرده و چقدر کمک کرده است؟
🔹۵. از فروردین ۹۷ که قیمت دلار دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام شد تا امروز چند میلیارد دلار به این قیمت عرضه شده است؟ به چه کسانی داده شده و سرنوشت این دلارها چه شده است؟
توطئه های موسوی خوئینی ها
۱. همکار با سازمانمجاهدین خلق
۲. پدر معنوی گروهک فرقان
طراحان ترور رهبر . شهید مطهری و شهیدمفتح
۳. پدر معنوی روحانیون مبارز
۵. آشوب ساز سال ۷۸ از طریق روزنامه سلام و قتل های زنجیره ای
۶. یکی از آشوب سازان فتنه ۸۸ با حمایت از میرحسین موسوی
۷. نامه سرگشاده اخیر به رهبری برای زمینه سازی آشوب در انتخابات ۱۴۰۰
رویترز: انفجار نطنز در اثر حمله سایبری بوده است!
💢خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام ایرانی که نخواستهاند نامشان فاش شود گزارش داد که آتشسوزی و انفجار در سایت هستهای نطنز ناشی از حملهای سایبری بوده است.
🔸یکی از این مقامات به رویترز گفته "این حمله سایبری، واحد مونتاژ سانتریفیوژ را هدف قرار داده است. رویترز از قول این فرد گفته که این حملات پیش از این هم سابقه داشته است.
🔹رویترز همچنین از قول دو نفر از این مقامات گزارش کرده که اسرائیل میتواند پشت این حملات باشد، گرچه این افراد مدرکی برای ادعای خود ارائه نکردهاند.
طرح سؤال از روحانی تقدیم هیأترئیسه مجلس شد/ امضاءها به ۲۰۰ رسید
🔹نمایندگان مجلس طرح سؤال از رئیسجمهور با موضوع مشکلات اقتصادی تقدیم هیأترئیسه مجلس کردند.
🔸«خضریان»، نماینده تهران در مجلس در این زمینه گفت: تعداد نمایندگان امضاءکننده سؤال از رئیسجمهور به عدد ۲۰۰ رسیده است.
ببینید
👍 ویدیو فوق فشرده
در گفتگویی با ایدی کوهن، روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل خاورمیانه از تل آویو که میگوید اسرائیل پشت حادثه نطنز بوده، پرسیدیم بر چه اساسی این ادعا را مطرح می کند و این گزارشها را از کجا به دست آورده است؟👆👆
سردار کوثری: روابط آقا محسن وحاج احمد متوسلیان همواره برادرانه و صمیمانه بود
فرماندهءلشکرمحمدرسول الله(ص)دردوران دفاع مقدس:
🔹این روزها برخی افراد که به دنبال مطامع و مقاصد سیاسیِ خاص،هستند با القاء شبهه در مورد روابط آقا محسن وحاج احمد متوسلیان، آن را دستاویز منافع سیاسی خود قرار داده اند.
🔹بنده بعنوان کسی که سالیان دراز در لشکر حضرت رسول(ص)، افتخار خدمتگزاری و مسئولیت داشته ام، عرض میکنم که حاج احمد متوسلیان، بقدری مورد توجه و عنایت و علاقۀ آقا محسن بود که آقا محسن شخصاً با شهید بروجردی صحبت کرد و او را قانع کرد که متوسلیان را از غرب آزاد کند تا برادر محسن بتواند حاج احمد را به فرماندهی تیپ حضرت رسول(ص) منصوب نماید و من شاهد بودم که این روابط برادرانه و صمیمانه، تا آخرین روزها و تا زمان اسارت حاج احمد، ادامه داشت.
🔹نه فقط روابط برادر محسن و حاج احمد، بلکه روابط ما فرماندهان لشکرها و قرارگاهها با یکدیگر و با آقا محسن، یک رابطۀ معنوی، عاطفی و برادرانه بود که تحت فرماندهی حضرت امام(ره)، در فضای معنوی جبهه ها شکل گرفته بود و نظیر آن را در سایر عرصه ها کمتر میتوان یافت.
📢 ادعای احمد توکلی درباره رئیس جمهوری/ روحانی در حال نزدیک کردن کشور به لبه پرتگاه است، با استیضاح روحانی موافق هستم
🗣 عضو مجمع تشخیص مصلحت:
◀️ متأسفانه ما با تابو کردن برخی مسائل مثل طرح سوال از رئیس جمهور یا استیضاح، از آنها فرار می کنیم.
◀️ رئیسجمهور در حال نزدیک کردن کشور به لبه پرتگاه است. هر کشوری در دنیا به بحران ارزی میخورد کاهش ارزش پول ملیاش بین ۲۵ تا ۵۰ درصد میشود اما در ایران وضعیت فاجعه است.
◀️ با استیضاح روحانی موافق هستم، ادامه صدارتش امکان دارد به نابودی کشور منجر شود. باید سوال انجام شود شاید تنبه پیدا کند./نامه نیوز
📢 نماینده مجلس: استیضاح رئیسجمهور را کلید بزنید/ نه فقط ظریف، بلکه روحانی هم به دلیل خیانت به این مملکت باید محاکمه شود
🗣 محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در صحن علنی مجلس:
◀️ تذکر به آقای ظریف مثنوی هفتادمن خواهد شد و باید قاضی عادلی باشد و نه فقط آقای ظریف بلکه آقای حسن روحانی را به دلیل خیانتهایی که به این مملکت کردند باید به محاکمه بکشند.
◀️ اینکه بنشییم حرفهای صدتا یک غاز وزرا را بشنویم به جایی نمیرسد؛ دیگر روی نگاه کردن به چهره مردم را نداریم، دلار ۲۱ هزارتومان، سکه بیش از ۱۰ میلیون و مرغ ۲۰ هزار تومانی نتیجه هفت ساله سیاست های روحانی است.
◀️ گوش دادن به حرفهای وزرا بیفایده است استیضاح رئیسجمهور را کلید بزنید.
هدایت شده از تحلیل سیاسی
🔴 دیپلماسی مظلوم نمایی ❗❗
🔺جناب ظریف : وقتی دارید رهبری را برای عملکرد ضعیفتان خرج میکنید یادتان باشد اوج اعتماد رهبری به شما تایید «آنچه مرقوم داشتهاید» بود
🔺جناب ظریف : در مورد تقبیح رفتار آن 4 نماینده مجلس ساعتها می شود بحث کرد!
اما شما بروید در میان مردم، به انتخاب خودتان به یکی بگویید برجام سند افتخارشان است!ببینید چگونه باشما برخورد می کنند!
شما دیپلماتها و زبان دنیا بلدها که می گفتید عقل سالم در بدن سالم است ودلواپسان را تمسخر می کردید، و تندرو و کندرو راه انداخته بودید و اپوزیسیون بازی در می آوردید تا برای ضدانقلاب و بدخواهان رهبری ، و... عزیز بشوید...
شماها که می گفتند از جیب چه کسی شعار می دهید از جیب ملت، و واقع بین بودید در مقابل خوشبین نبودن رهبری ،
شماها امروز برای کسب آبرو دست به دامان رهبر انقلاب شده اید!
🔺 جناب ظریف : اگر برای حاج قاسم احترام قائل بودید روزی که بشار اسد آمدند ایران برای دیدار با رهبری، شما استعفا نمی دادید وحاشیه درست نمی کردید!
این ژست ها را نگیرید که به شما نمی آید،
ما ۷ سال عملکرد شما را فراموش نمی کنیم
🔺جناب ظریف: شما گفتیدنباید آمریکا را قدر قدرت دانست ، آمریکا را قدر قدرت ندانید! برجام، تحمیلی بر آمریکا بود.
🔺جناب ظریف : تا دیروز می گفتید "آمریکا با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بینداز!
حالا می فرمایید نباید آمریکا را قدر قدرت دانست!
🔺جناب ظریف : دیپلماسی خارجی شما فقط معطل برجام شد ، امروز متاسفانه کویت و پاکستان و برخی کشور های همسایه و منطقه در جلسه اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ما بودند! آیا این بود نتیجه بلد بودن زبان دنیا؟!
🔺جناب ظریف : نمایندگان این ملت ناراحتند حرف مردمشان را می زنند شما باید در پیشگاه ملت ایران به عملکرد خودتان پاسخ بدهید که هفت سال گره زدن همه مسائل کشور به برجام، چه نتیجه ای داشته است ؟ که حالا پای رهبری را وسط می کشید؟!
این حق نمایندگان این ملت است که فریاد بزنند وگلو پاره کنند .
جناب ظریف لطفا آدرس غلط ندهید یکبار هم که شده با مردم صداقت داشته باشید و قبول کنید که اشتباه کردید، در فرصت باقیمانده با مردم رو راست باشید، با مظلوم نمایی و فرافکنی مردم قانع نمی شوند.
🖌محمد حسن فشی
پاتاگونیا کجاست و رژیم صهیونیستی درآنجا چکار می کند؟
🔶چندین سال است که بسیاری از سیاستمداران دو کشور آرژانتین و شیلی نسبت به خرید وسیع زمین های پاتاگونیا توسط سرمایه داران یهودی اعتراض دارند. اما همانگونه که پیش بینی میشود رسانههای مطرح این دو کشور و همچنین ابررسانههای دنیا حتی الامکان به این موضوع دامن نمی زنند.
🔶در همین رابطه روزنامه صهیونیستی هآرتص در دسامبر ۲۰۱۳ در گزارشی به نقل ازاوحانیتو توما، سناتور شیلیایی مینویسد: «اسرائیل به دنبال آن است که از پاتاگونیا به عنوان پناهگاهی برای یهودیان دنیا استفاده کند.»
به نوشته هآرتص، این سناتور شیلیایی که ریاست کمیته خارجه مجلس سران شیلی را به عهده داشته است تاکید میکند که «دولت شیلی نمیتواند نسبت به اتفاقاتی که در پوشش توریسم صورت میپذیرد بی تفاوت باشد، چرا که هزاران نفر از سربازان ذخیره اسرائیل به صورت مستمر از پاتاگونیا بازدید میکنند.»
🔶روزنامه گاردین هم در ژانویه ۲۰۱۵ گزارشی مبنی بر عصبانیت و خشم مردم پاتاگونیای آرژآنتین از توریستهای اسرائیلی را منتشر کرد.
🔶موضوع سرزمین جایگزین صهیونیستها موضع فوق العاده حساس و حائز اهمیت است که کمتر اجازه پرداختن به آن داده شده است. اگرچه با وجود شرایط اخیر و محاصره رژیم صهیونیستی از سمت لبنان، جولان و نوار غزه روند مهاجرت معکوس صهیونیستها شدت پیدا کرده است و به همین ترتیب کوچ از مناطق اشغالی بار دیگر بر سر زبان ها افتاده است.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
✍️ یادداشت|حسین شریعتمداری
🔹چرا از خودتان مایه نمیگذارید؟!
👉 fna.ir/eybacg
@Farsna
قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
🔻 #زمانه | هیئت دولت هفته گذشته پیشنویس نهایی قرارداد ۲۵ ساله همکاری ایران و چین را به تصویب رساند. وزرای خارجه دو کشور، پس از برجام در ۱۳۹۵ در خصوص طرح اولیه به توافق رسیده بودند و مذاکرات مقدماتی در خصوص جزییات آن از سفر هیئتی دیپلماتیک به سرپرستی وزیر خارجه در تابستان ۱۳۹۷ به پکن آغاز شد و با مذاکرات درباره نقشه راه این قرارداد در تابستان ۱۳۹۸ ادامه یافت.
🔹 رییس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه هنوز قراردادی بین دو کشور منعقد نشده، دو حوزه سرمایهگذاری چین در ایران را صنایع نفتوگاز و زیرساختهای حملونقل عنوان کرده و از همکاریهای مشترک دانشگاهی در زمینه صدور فناوری و همکاری امنیتی و دیپلماتیک در خصوص مبارزه با تروریسم نیز سخن گفته است.
🔹 با وجود اینکه طرح قرارداد حداقل ۳ سال پیش آماده شده بود ولی به نظر میرسد دولت با امیدواری به گشایش در روابط دوجانبه با غرب پس از برجام اراده جدی بر پیگیری آن نداشت ولی خروج آمریکا از برجام، خدشه جدی بر تصورات پیشین وارد کرد.
🔹 همچنین به نظر میرسد چین نیز با بهرهمندی از تجربه کاهش همکاریها پس از برجام قصد دارد با انعقاد یک قرارداد بلندمدت، حتی با فرض احیای برجام و گشایش دوباره در روابط تجاری ایران و اروپا، سهم خود از تبادلات اقتصادی ایران را تضمین کند.
🔹 ایران با عزم بر اجرای این توافق بلندمدت در شرایط کنونی ضمن افزایش اعتماد متقابل با چین، این پیام را به اروپا ارسال میکند که حتی با فرض حلوفصل اختلافات کنونی در چارچوب برجام و گسترش تبادلات دیپلماتیک با غرب، ایران راهبرد «نگاه به شرق» را دنبال کرده و چین یک همپیمان مهم برای ایران محسوب میشود.
🔹 تلاش برای کسب فناوریهای مهم چین در حوزه نفتوگاز و حملونقل و همچنین تأسیس کارخانجات کالاهای چینی در ایران نقش مثبتی در منافع دوجانبه اقتصادی خواهد داشت. از منظر سیاسی نیز میتواند به تقویت ائتلاف ضدغربی در منطقه به نفع ایران منجر شود.
اتفاقاتی که در کشور در حال وقوع هست نشان دهند یک سناریو طراحی شده از طرف غربگرایان هست به امید گشایش وموفقیت در انتخابات اینده ریاست جمهوری . این جریان امید دارد در امریکا دموکرات ها پیروز انتخابات بشوند وباز باب مذاکره برای ان ها فراهم شود. لذا نمی خواهند این فرصت را از دست بدهند برای همین در تلاش هستند یک فتح بابی برای مذاکره مجدد بدست اورند وتنها امید انها فشار بر نظام هست تا با عقب نشینی از مواضع خود جام زهر دیگری را بنوشد از اینرو برای متقاعد کردن نظام استراتژی فشار از بیرون وچانه زنی از درون را دنبال می کنند ودر کنار تحریم های امریکا انها نیز با سوء مدیریت در ارز وسکه وبازار در حال فشار حداکثری بر نظام ومردم هستند . مجوز مذاکره مجدد می تواند این جریان را باز در قدرت نگه دارد پس برای ماندن در قدرت دست به هرکاری خواهند زد حتی کشاندن مردم به کف خیابان ها
دشمن چیست؟
🔹مرغ عروسی و عزا؛ واژه ای کاربردی که مي توان مثل آچار فرانسه از آن بهره برد. هر وقت لازم شد کتمانش کنی و آن را ساخته ذهن کسانی بدانی که زبان دنیا را بلد نیستند و کاسب تحریمند.
🔹ولی در وقت ضرورت همان دشمن را عامل همه چیز بدانی؛ عامل گرانی دلار، مسکن، مرغ، تخم مرغ... ، بی توجهی به بخش تولید، حیف و میل ارز ۴۲۰۰ تومانی، بی برنامگی برای هدایت نقدینگی، خطاهای نابخشودنی در خوش خیالی هنگام بستن توافق برجام، دادن تعهدات بی اساس در قراردادهای مختلف با کشورها و سازمان های بین المللی که یکی یکی خساراتشان رو می شود،...
🔻اینگونه می شود که همیشه می توانی اعتماد به نفس خود را حفظ کنی و از تک و تا نیافتی!
📝 #رها_عبداللهی
نظر صریح شهید سلیمانی در مورد برجام:
📍برای دشمن، برجام سه ضلعی است نه یک ضلعی؛ چرا عدهای اصرار بر برجام منطقهای دارند؟
📍در برجام 2، بدنبال خشکاندن خونی هستند که در محور مقاومت اسلامی جریان دارد...
📍برجام 3 و اصلی در داخل ایران است... 👆👆
حقي که بايد بهتر ادا شود وزير امور خارجه ديروز در جمع نمايندگان مجلس يازدهم حضور يافت تا گزارشي از وضعيت روابط بينالملل و سياست خارجي ايران به نمايندگان مجلس ارائه دهد؛ اما اين نشست با حواشي زيادي همراه بود. همچنين طرح سؤال از رئيسجمهور نيز با 200 رأي نمايندگان توسط هيئترئيسه مجلس اعلام وصول شد.
نکات تحليلي: 1- نمايندگان مجلس هم حق دارند و هم وظيفه که هر يک از وزرا و حتي رئيسجمهور را براي ارائه توضيحات و يا پاسخ به سؤالات و ابهامات موجود به مجلس فرابخوانند. اين پيشبيني صورت گرفته در قانون اساسي مانع از يکجانبهگرايي در قوه مجريه ميشود. 2- تشخيص اولويتها و زمان استفاده مجلس از حق سؤال و استيضاح با توجه به مصالح کشور بسيار مهم است؛ از طرفي نبايد بهگونهاي عمل شود که مجلس هرگز از اين اهرمها استفاده نکند و بهنوعي نقش تشريفاتي پيدا کند؛ بنابراين عمل مجلس بايد بسيار هوشمندانه و فارغ از هرگونه افراطوتفريط باشد. 3- نحوه مطالبه حق اگر مبتني بر اخلاق اسلامي نباشد، ماهيت حق را خدشهدار ميکند و به همين منوال اگر نمايندگان در سؤال يا استيضاح رفتار اسلامي را رعايت نکنند نهتنها موضوع سؤال در حاشيه قرار ميگيرد بلکه مشکل جديدي به مشکلات کشور افزوده ميشود.
تحليل راهبردي: فضاي پیشآمده در مجلس و بگومگوهای ایجادشده بين نمايندگان و وزير خارجه، در شأن مسئولين کشور نبود و بايد تلاش نمود که فضاي گفتگو به ميداني براي خصومت بدل نشود. طرفين بايد تلاش کنند تا فضاي عقلاني در چنين گفتگوهايي باقي بماند و عواطف و احساسات و هيجان عقلانيت را به حاشيه نبرد. بالأخص آنگاه که ناظران عمومي نيز شاهد اين جلسات هستند و نزاع و تنش پیامهای منفي براي افکار عمومي خواهد داشت. در مورد طرح سؤال از رئيسجمهور نيز بايد به اين نکته توجه نمود که هرچند اين مسئله جزو اختيارات نمايندگان مجلس است، اما بايد با رعايت جوانب کار و مصالح کشور دنبال شود. درحالیکه کشور هماینک درگير چالشهای جدي در عرصه اقتصاد بوده و کنترل و ايجاد تعادل در بازار به مهمترین معضل دولت تبديل شده است، هر اقدام ديگر بخشهای کشور بايد در مسير حل و رفع اين مشکلات باشد، وگرنه اقدام بيموقع و ناصوابي خواهد بود که کمکي به کشور و مردم نخواهد کرد. سؤال از رئیسجمهور نيز با همين معيار بايد سنجيده شود. اگر اين سؤال ميتواند مشکلي از مشکلات کشور را مرتفع نمايد، اقدامي قابل دفاع بوده، اما اگر راهگشاي مشکلي در سال پاياني عمر دولت نيست و تنها عاملي براي ايجاد کدورت بوده و بين دولت و مجلس فاصله خواهد انداخت، اقدامي ناصوابي است که بايد از آن پرهيز شود. (نويسنده: علي کارگر)
ایران به سمت چین چرخیده یا به سمت منافع ملی؟‼️
🔻 #زمانه | با اعلام خبر برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، پژواک های مختلف در فضای رسانهای و افکارعمومی پیچید. طرحی که «علی ربیعی» در نشست خبری سوم تیرماه سال جاری از آن پرده برداری کرد هنوز به عنوان یک سند راهبردی متقن در نیامده است و پیش نویسی است که برنامه همکاری دو کشور را معین می کند.
🔹این موضوع پس از اینکه مشخصا «محمود احمدی نژاد» نسبت به آن موضع گیری کرد به یک خبر داغ رسانه ای تبدیل شد که تفسیرها و تحلیل های مختلفی را به دنبال داشت. جالب است که تحلیل هایی که از این پیش نویس در فضای مجازی منتشر شده است بیشتر از اینکه رنگ واقعیت و واکاوی جزئیات آن باشد، به نوعی واکنشی سیاسی جناحی بود.
🔹برای گروه و نحله سیاسی خاص که قطعا طرفدار همکاری و مذاکره ایران و غرب است، آنهم پس از شکست برنامه جامع مشترک یا همان برجام این موضوع گران و سخت آمده و این گروه سیاسی سعی کرد با تمایلات غرب گرایانه خود موضوع همکاری بلندمدت با چین را بررسی و در فضای رسانه ای واگویه کند. از سوی دیگر برخی از گروه های سیاسی هم آنرا قراردادی پنهای و به دور از چشم ملت عنوان کردند که هر گاه این موضوع رخ داده است، برخلاف منافع ملت ایران تحرکاتی انجام شده است.
🔹یکی از روزنامه های سیاسی نیز در تیتری قابل تامل این پیش نویس را «چرخش به سمت شرق» نامید. موضوعی که نشان از یک نگاه صفر و صدی و لیبرالی آنهم در حوزه دیپلماسی و خصوصا تجارت بین المللی داشت. اما واقعیت مسئله این است که هنوز این پیش نویس به عنوان یک سند راهبردی همکاری در نیامده است و بنابر قانون این موضوع بایستی مراحل مختلف قانونی اعم از تصویب درهئیت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی و باقی مراحل را طی کند که به طور قانونی قابل اجرا باشد.
🔸 خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه ۹۴ و در جریان سفر رئیسجمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی ۲۵ ساله مطرح میشود؛ تا اواخر سال ۹۷ متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمیشود (احتمالاً دولت همچنان تصور میکرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال ۹۸ و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام میشود که ایران پیشنویس اولیه درباره سند ۲۵ ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد.
🔹دولت چین با اخذ این پیشنویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیشنویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیشنویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیشنویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیشنویسها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود.
🔹حالا بازار گمانه زنی های مختلفی که با اعداد و ارقام مختلفی مطرح شده است بسیار داغ است. جالب است که برخی از روزنامه ها و جراید رسمی کشور نیز به این گمانه زنی ها دامن می زنند اما آنچه در این مسئله مورد غلفت واقع شده است موضوع منافع ملی کشورمان است.
🔹متاسفانه تحلیل مواضع بین المللی ایران خصوصا بحث تجارت بین الملل ذیل مباحث جناحی و سیاسی اغلب با خطای محاسباتی روبرو می شود و این موارد را تا حد موارد جناحی تقلیل می دهد. این در شرایطی است که طبق شعاری که بر سر در وزارت خارجه کشورمان نقش بسته است و شعار معروف « نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، اصلا راهبرد سیاست خارجی کشورمان نه تنها گرایش به شرق و غرب نیست بلکه یک نوع موازنه منفی و موازنه مثبت در این خصوص جاری و ساری است.
🔹در واقع موضوع منافع ملی کشورمان در اولویت است و اگر اروپایی ها و غربی ها منافع کشورمان را برآورده می کردند قطعا ایران اسلامی با آنان همکاری مستمر ایجاد می کرد و این موضوع اصلا ناقض همکاری با شرق و کشوری مانند چین نیست بلکه می تواند همراستا با آن حرکتی پیشرونده انجام گیرد.
🔹 آنچه امروز کشورمان به واقع نیاز دارد نگاه تاریخی و راهبرد مناسب به منافع کشورمان است. با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک و استراتژیک کشورمان راهبرد موازنه منفی و مثبت در سیاست خارجی راهگشاست و در این حوزه هیچ چرخشی به سمت کشورهای دیگر نه تنها به طور صفر و صدی نباید صورت گیرد بلکه بایستی همکاری برای منافع در هر حوزه و منطقه ای در دستور کار باشد.
🖌 #حمزه_نژاد
حاشیه های حضور ظریف و ماجرای #سوال از روحانی
🔻 #زمانه | دیروز حضور وزير امور خارجه مجلس با حواشی زيادی همراه بود. همچنين طرح سؤال از رئيسجمهور نیز در مجلس اعلام وصول شد. چند نکته در این خصوص:
1️⃣ از حقوق و وظایف نمايندگان مجلس این است کا هر يک از وزرا و حتي رئيسجمهور را برای ارائه توضيحات و يا پاسخ به سؤالات و ابهامات موجود به مجلس فرابخوانند. اين پيشبينی صورت گرفته در قانون اساسی مانع از يکجانبهگرايی در قوه مجريه ميشود.
2️⃣ نشخيص اولويتها و زمان استفاده مجلس از حق سؤال و استيضاح با توجه به مصالح کشور بسيار مهم است؛ از طرفی نبايد بهگونهای عمل شود که مجلس هرگز از اين اهرمها استفاده نکند و بهنوعي نقش تشريفاتی پيدا کند؛ بنابراين عمل مجلس بايد با سنجیدن همه جوانب بسيار هوشمندانه و فارغ از هرگونه افراطوتفريط باشد.
3️⃣ نحوه مطالبه حق اگر مبتنی بر اخلاق اسلامی نباشد، ماهيت حق را خدشهدار میکند و به همين منوال اگر نمايندگان در سؤال يا استيضاح رفتار اسلامی را رعايت نکنند نهتنها موضوع سؤال در حاشيه قرار ميگيرد بلکه مشکل جديدی به مشکلات کشور افزوده می شود.
4️⃣ بگومگوهای ایجادشده بين نمايندگان و وزير خارجه، در شأن مسئولين کشور نبود و بايد تلاش نمود که فضای گفتگو به ميدانی برای جدل های بیهوده سیاسی و خصومت بدل نشود. طرفين بايد تلاش کنند تا عواطف و احساسات و هيجان عقلانيت را به حاشيه نبرد. بالأخص آنگاه که ناظران عمومی نيز شاهد اين جلسات هستند و نزاع و تنش پیامهای منفی برای افکار عمومی خواهد داشت.
5️⃣ در مورد طرح سؤال از رئيسجمهور نيز بايد به اين نکته توجه نمود که هرچند اين مسئله جزو اختيارات نمايندگان مجلس است، اما بايد با رعايت جوانب کار و مصالح کشور دنبال شود. درحالیکه کشور هماینک درگير چالشهای جدی در عرصه اقتصاد بوده و کنترل و ايجاد تعادل در بازار به مهمترین معضل دولت تبديل شده است، هر اقدام ديگر بخشهای کشور بايد در مسير حل و رفع اين مشکلات باشد، وگرنه اقدام بی موقع و ناصوابی خواهد بود که کمکی به کشور و مردم نخواهد کرد. سؤال از رئیسجمهور نيز با همين معيار بايد سنجيده شود. اگر سؤال راهگشای مشکلی در سال پايانی عمر دولت نيست و تنها عاملی برای ايجاد کدورت بوده و بين دولت و مجلس فاصله خواهد انداخت، اقدامی ناصوابی است که بايد از آن پرهيز شود.
🖌 #علی_کارگر