هدایت شده از دکتر رضا سراج
🔴آخوندی با #شرمساری رفت🔴
🔷عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی پس از شش سال بیعملی و ناکارآمدی، در آستانه سومین استیضاح از سوی مجلس، با #شرمساری استعفاء داد و رفت.
♦️چرا آخوندی با #شرمساری رفت؟
1⃣ایجاد رکود در بازار ساخت و ساز
2⃣بیخانمان نمودن متقاضیان مسکن مهر
3⃣وعده پوچ و غیر عملی مسکن اجتماعی
4⃣وعده خرید ایرباس و انحرف در اذهان
5⃣اغفال مجدد جامعه با وعده خرید بوئینگ
6⃣عدم اهتمام به ناوگان حمل و نقل زمینی
7⃣قصور در حادثه قطار و کشته شدن مردم
8⃣تداوم تلفات و خسارت در حملونقل جادهای
9⃣افزایش صد و دوازده درصدی قیمت مسکن
🔷عباس آخوندی به عنوان یک #میلیاردر و عضو هیات مدیره یازده شرکت خصوصی، با حمایت #لابی سیاسی و خانوادگی بر سر کار آمد و با پشتوانه همین #لابی از دو استیضاح در مجلس گریخت. وی با اطلاع از عدم حمایت #لابی سیاسی و خانوادگی در استیضاح سوم، تصمیم به استعفا گرفت. آخوندی در حالی وزارت شهرسازی را با #شرمساری رها میکند که در حوزه مسکن و حملونقل هوایی، جادهای و ریلی کارآمدی در کارنامه او مشاهده نمیشود.
🚩 @DrRezaSeraj
هدایت شده از زمانه
🔴 برای فرداها تدبیری بیاندیشید....
🔻مدتی است بحث درباره FATF سوژه داغ رسانهها، افکار عمومی شده است.
صرف نظر از پیامدهای مثبت و منفی این وضعیت، نکته مهم آن است که گسترش این موضوع در بخشهایی از لایههای اجتماعی، جامعه را دو پاره کرده است و کار حتی به جایی میرسد که یک نماینده مجلس رئیس دو قوه کشور را به دلیل موافقت با FATF خائن مینامد که همین موضوعگیری غیراصولی سبب شد آیتالله خاتمی خطیب نماز جمعه تهران از کسانی که موافقان FATF را خائن مینامند، زبان به انتقاد بگشاید.
🔺موضوعی که در سطح کلان و به طور مشخص از مسئولان نظام انتظار میرود، آن است که رویکرد و نحوه عمل جمهوری اسلامی را نسبت به کنوانسیونهای بینالمللی مشخص کنند. صحیح نیست که دیروز در زمینه سند ۲۰۳۰، امروز درباره FATF و فردا درباره موضوعی دیگر، هم آرامش و ثبات جامعه به هم بریزد و هم اینکه در مواجهه با چنین موضوعاتی، همواره در موضع انفعال ظاهر شویم.
🔻واقعیت آن است که کنوانسیونهای بینالمللی را چون با اهداف خاصی نوشته شده، نمیتوان صد درصد پذیرفت و البته نمیتوان زیر میز زد و به طور مطلق آنها را رد کرد. منافع ملی کشورمان اقتضا میکند مدیران نظام از هم اکنون بنشینند و بررسی کنند که در آینده با چه مسائلی از این دست روبهرو خواهیم شد و متناسب با آن، راهبرد و طراحی عملیاتی کشور را مشخص کنند. چرا برخورد منفعلانه با کنوانسیونهای بینالمللی به صلاح ملت و کشور نیست و در برخی موارد منافع و امنیت کشور را به مخاطره میاندازد؟
✍ #شورای_تحلیلی_زمانه
___________________
⚫️ کانال تحلیلی #زمانه میزبان نخبگان سیاسی، اساتید تحلیلگر و مدیران کانال های تحلیلی میباشد.
@zamanehh
هدایت شده از زمانه
#یادداشت_روز
🔴تشکیل اتاق جنگ اقتصادی
🔹پس از حوادث ۱۱سپتامبر، هيأت حاکمهي آمريکا تصميم به ايجاد برخي اصلاحات در ساختار دفاعي و امنيتي خود ميگيرد. در يکي از مهمترين اصلاحات، برخلاف روال مرسوم، "وزارت خزانهداري" در کنار سازمانهاي امنيتي و دفاعي آمريکا، عضوي از اعضاي جامعهي اطلاعاتي و جنگي ايالات متحده ميشود.
🔹 از زمان روي کار آمدن دونالد ترامپ در آمريکا، موضوع اتاق جنگ اقتصادي، با شدت و حدت بيشتري دنبال شده است. در همين راستا،"گروه اقدام ايران" (Iran Action Group) بهعنوان دومين اتاق جنگ اقتصادي آمريکا، به رياست "برايان هوک" در وزارتخارجهي اين کشور، از حدود سه ماه پيش تشکيل شد. اين کارگروه ويژه وظيفهي خود را فشار حداکثري اقتصادي عليه ايران و قطع دسترسي کشور به منابع مالي خود در جهت براندازي يا هماهنگي ايران با سياستهاي آمريکا تعريف کرده است. اين گروه مطابق سند راهبرد امنيت ملي ۲۰۱۵آمريکا، "تحريم" را ابزار اصلي اعمال قدرت خود قرار داده و به ايران اعلام جنگ اقتصادي کرده است.
🔹 از ابتداي امسال تا کنون، رهبر انقلاب نيز در جهت مقابله با نقشه و طراحيهاي دشمن، دستور تشکيل "شوراي عالي هماهنگي اقتصادي سه قوه"، به عنوان اتاق جنگ اقتصادي ايران را صادر فرمودند تا از اين طريق ضمن ايجاد هماهنگي مياندستگاهي در کوتاهترين زمان، مسئولين مربوطه، با شناخت توطئههاي اقتصادي دشمن، آنها را خنثي کرده و توانمندي دولت به عنوان فرمانده جنگ اقتصادي در اين عرصه را افزايش دهند. ديدار دو ساعت و نيمهي هفتهي گذشتهي رهبر انقلاب با اعضاي شوراي عالي هماهنگي اقتصادي سه قوه نيز در همين راستا است. در طول چهار ماه گذشته نيز رهبر انقلاب با کابينهي دولت دوازدهم، دو جلسهي طولانيمدت با محوريت جنگ اقتصادي و حل مشکلات معيشتي مردم برگزار کردهاند.
🔹در ديدار تيرماه هيأت دولت نيز رهبر انقلاب، تيم اقتصادي دولت را مياندار و محور اصلي کار و تحرک در کشور خواندند و همهي دستگاهها را نيز به هماهنگي با آن فراخواندند. هدف از همهي اين مطالبات و توصيهها، فهم دقيق از شرايط جنگ اقتصادي، و به تبع آن شکلگيري "اتاق جنگ اقتصادي" توسط دولت است که متأسفانه تا به امروز محقق نشده است. از اين گردنه و شرايط خطير نيز ميتوان عبور کرد به شرط آنکه اتاق جنگ اقتصادي هرچه زودتر تشکيل شده و کارگروهي پرتلاش و جوان، بهصورت شبانهروزي مشغول حل مشکلات مردم باشند.
___________________
🔴 کانال تحلیلی #زمانه میزبان نخبگان سیاسی، اساتید تحلیلگر و مدیران کانال های تحلیلی میباشد.
@zamanehh
هدایت شده از خبرگزاری فارس
«شریعتمداری» وزیر سابق صنعت:
🔹در چند ماه اخیر امتحان خوبی پس ندادیم.
🔹من که دیگر نیستم هیچ جای دیگر هم مرا به کار نگیرید؛ اگر این روند ادامه یابد حضور و وجود من کارایی ندارد.
🔹آقای جهانگیری من امروز که در میان شما نیستم اگر این مسیر ادامه پیدا کند هیچ مدیر دولتی پای سندی را امضا نمیکند و هیچ فردی جرات امضای سند ندارد و همه را به وزیر موکول میکند.
fna.ir/bp3onr
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
رئیس سازمان فضایی: ایران در کنار آمریکا، روسیه، اروپا و کانادا جز ۹ کشور برتر دنیا در ساخت ماهواره است.
fna.ir/bp3oli
@Farsna
بخشی از جسد "خاشقجی" پیدا شد
🔹نیروهای امنیتی بخشی از جسد جمال خاشقجی را در چاه داخل باغ کنسولگری عربستان در استانبول پیدا کردند.
بخشنامه آموزش و پرورش رادر آستانه سفر زیارتی اربعین در تصویر فوق ببینید و قضاوت باشما
🔸رئیسجمهور ترکیه در تشریح جزئیات قتل جمال #خاشُقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی، در کنسولگری عربستان در استانبول:
🔹در یکم اکتبر، یعنی یک روز قبل از ناپدید شدن خاشقجی، یک تیم ۳ نفره و سپس یک تیم ۱۵ نفره دیگر از عربستان وارد استانبول شدند.
🔹اولین کاری که در کنسولگری عربستان انجام شد این بود که حافظه دوربینهای مدار بسته داخل ساختمان را خارج کردند.
🔹تعدادی از اتباع سعودی واردشده به استانبول در همان روز از ترکیه خارج شدند.
🔹ترکیه هیچ وقت پا روی حقیقت نخواهد گذاشت. ما معتقدیم هرچه زودتر باید یک تیم مشترک از ترکیه و عربستان برای مشخص شدن قضیه تشکیل شود.
🔹پادشاه عربستان به ما اعلام کرده است که دادستانی ترکیه صلاحیت انجام تحقیقات در این باره را ندارد.
🔹از نظر ما آن ۱۸ نفر که وارد ترکیه شدند یعنی آن تیم ۳ نفره و ۱۵ نفره مسئول اصلی قتل جمال خاشقجی هستند.
هدایت شده از محمود معلمی
اهم دستاوردهای چهلساله انقلاب اسلامی در حوزه «اقتصاد»
الف)محورهای اساسی
۱- به استناد آمار بانک جهانی و همه موسسات مهم اقتصادی بین المللی، اقتصاد ایران با ۸ رتبه ارتقاء از جایگاه ۲۶ جهانی درسال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) به رتبه ۱۸ در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) صعود کرده است و جزء ۲۰ قدرت اقتصادی جهان به حساب میآید.
۲- ارتقاء هشت پلهای اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی در حالی محقّق شده است که میزان فروش نفت خام به یک چهارم قبل از انقلاب، کاهش یافته و جمعیت از ۳۶ میلیون به ۸۱ میلیون نفر افزایش یافته است.
۳- ارتقاء ۸ رتبهای اقتصاد ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی در حالی اتفاق افتاده است که نظام سلطه بین المللی تمام توان خود را برای فلج کردن اقتصاد ایران به کار گرفته است. تحمیل ترورها و کودتاها، تحمیل ۸ سال جنگ، بمباران بیشتر زیر ساختهای اقتصادی کشور و چهل سال تحریم، بویژه ۸ سال تحریم فلج کننده از اهم این توطئهها است.۴- پیش از انقلاب اسلامی، قدرت اقتصادی ایران ۴۹۰ میلیارد دلار و در حال حاضر ۱۸۰۰ میلیارد دلار است.
۵- همزمان با اینکه جمعیت کشور بیش از دو برابر شده است اندازه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس میزان تولید ناخالص داخلی از ابتدا تا امروز ۴.۸۸ برابر شده است.
۶- ۱۰ برابر شدن تعداد واحدهای صنعتی کشور از ۱۰۰۰۰ واحد به ۹۸۰۰۰ واحد که از نظر کیفی دهها برابر پیشرفته و مستقل شده و از صنعت مونتاژ به صنعت بومی تحوّل یافته است.
۷- رشد صد برابری صادرات غیرنفتی ایران از ۵۴۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۶ به ۵۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ افزایش یافته که شامل ۶۰۰۰۰ قلم کالا بوده و از نظر وزنی ۲ میلیون تن در سال است.
۸- پس از انقلاب، اقتصاد ملی (درآمد و هزینه) با وجود فشارهای مستمر استکبار جهانی ۳.۷ برابر شده است.
۹- پس از انقلاب اسلامی سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور ۳ برابر شده است.
۱۰- قبل از انقلاب فقط ۵ درصد نیازهای بخش دفاعی ایران تولید داخلی بوده و در حال حاضر ۹۰ درصد آن تولید داخلی است و مازاد بر این در حدود ۵ میلیارد دلار در سال هم صادرات دارد، که میتواند الگوی مناسبی برای همه بخشهای اقتصادی کشور باشد.
۱۱- سهم و نقش بانک در گردش پول ۲۵ درصد بوده و امروز به حدود ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
۱۲- سرانه برخورداری جامعه ایرانی از خدمات بانک نسبت به پیش از انقلاب اسلامی، تقریباً ۲۰ برابر شده است که شاخصی از کیفیت اقتصادی است.
۱۳- از نظر سرانه دستگاههای خودپرداز بانکی رتبه ۲۳ جهان را داراست که از بسیاری از کشورهای اروپایی بالاتر است.
۱۴- در حوزه دیپلماسی اقتصادی، ایران به عنوان عضو موثر و تعیین کننده در مجامع بین المللی NAM، OPEC، ECO و D۸ و عضو ناظر در پیمان شانگهای حضور داشته و ظرفیت قابل توجهی را در توسعه متقابل اقتصادهای ملی در قالب این سازمانها دارد.
ب) استقلال و استحکام اقتصادی
۱- قبل از انقلاب با کمتر از نیمی از جمعیت فعلی، ۴ برابر میزان فعلی نفت خام فروخته میشد. یعنی باید سهم هر ایرانی از فروش نفت، ۱۲ برابر امروز میشد. قبل از انقلاب، کشوری به شدت عقب مانده، با اکثریت بی سواد و پزشک وارداتی و کشاورزی در آستانه اضمحلال و... داشتیم؛ به این دلیل که اکثریت درآمد نفتی براساس اراده آمریکا هزینه میشد. امروز در پرتو انقلاب اسلامی، با یک دوازدهم سرانه فروش نفت خام نسبت به قبل از انقلاب به یک کشور به سرعت در حال پیشرفت در تراز بالای جهانی تبدیل شده ایم، چرا که امروز به واسطه استقلال، برنامه ریزیها براساس منافع و امنیت ملّی ایران انجام میشود نه منافع و امنیت ملّی آمریکا.
۲- جایگاه اقتصادی ایران با توجه به انتخاب گزینه مقاومت در برابر نظام سرمایه داری جهانی، از جایگاه کشورهای هم ترازی که گزینه سازش و اتّحاد راهبردی با آمریکا را انتخاب کرده اند؛ نظیر مصر، مکزیک به مراتب بالاتر است.
۳- پیش از انقلاب اسلامی بخش قابل توجهی از منابع اقتصادی و درآمدهای نفتی ایران به دستور آمریکا صرف سرکوب و کشتار مردم مظلوم ویتنام، کامبوج، اتیوپی، فلسطین و ظفّار عمان میشد.
۴- استقلال سیاسی و بومی بودن مدیریت کشور به اقتصاد ایران چنان استحکامی بخشیده که در طول ۴۰ سال در مقابل شدیدترین تکانههای تاریخی، همچون جنگ تحمیلی و تحریمهای فلج کننده، پایدار مانده است.
۵- با وجود آن که حجم تهدیدات نظامی علیه ایران در جهان بی سابقه است، میزان بودجه دفاعی فقط ۳ درصد تولید ناخالص ملّی است.
۶- طی سالهای بعد از انقلاب از ظرفیت بزرگ اقتصادی ایران برای مقابله با شدیدترین و مستمرترین تحریمها به نحو شایستهای استفاده شده است.
ج) رشد سطح برخورداری و رفاه مردم با پیروزی انقلاب اسلامی،
۱- چهار برابر شدن سرانه درآمد مردم ایران نسبت به قبل از انقلاب از ۳۶۰۰ دلار به ۱۵۰۰۰ دلار با وجود