46.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / چرا مسیحیان انجیلی دلباخته اسرائیل هستند؟
🔹مسیحیان انجیلی معتقدند جنگ آخر الزمان در فلسطین رخ میدهد
🔹بیشتر قدرت لابیاسرائیلی ها از طرف طرفداران انجیلی است. آنها معتقدند اسرائیل حق حیات دارد چون خداوند اینگونه خواسته
🔹۷۰ میلیون مسیحی انجیلی در آمریکا وجود دارد که حدود ۸۰ درصد آنها حامی اسرائیل هستند. در حالی که کل یهودیان دنیا ۱۴ میلیون نفر هستند
🔹آنها بزرگترین سازمان لابی حامی اسرائیل در آمریکا هستند
🔹بخش اعظم پول آنها صرف ساخت و ساز در شهرکهای غیرقانونی در فلسطین میشود
🔹نوع حمایت مسیحیان انجیلی از اسرائیل آنها را به یکی از طرفهای درگیر در جنگ اسرائیل و فلسطین تبدیل کرده است
🔹آنها معتقدند بر اساس وعده انجیل کنترل یهودیان بر سرزمین مقدس منجر به ظهور مجدد مسیح میشود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 افشاگری بیسابقه مقام قطری درباره پروژه براندازی نظام سوریه/ ۲ هزار میلیارد دلار هزینه شد
🔹 نخستوزیر سابق قطر فاش کرد که بندر بن سلطان وزیر وقت استخبارات عربستان سعودی برای براندازی نظام بشار اسد در سوریه بودجهای ۲ هزار میلیارد دلاری را دریافت کرد که برخی کشورها در تأمین آن مشارکت داشتند.
🔹 بندر بن سلطان طرح خود را برای انجام این مأموریت آغاز کرد تا بتواند ظرف مدت چند ماه حاکمیت سوریه را تغییر دهد. آنها و طبعاً ما میخواستیم انقلابی را در سوریه به راه بیندازیم که نتیجه آن از بین رفتن حاکمیت بشار اسد باشد.
🔹 ما در چند ماه اولیه بحران، مسئولیت این پرونده را بر عهده داشتیم، اما وقتی بندر روی کار آمد، خواست تا مدیریت اوضاع را در اختیار خود بگیرد؛ به این ترتیب بین ما و بندر بن سلطان اختلافاتی در مورد نحوه مدیریت این موضوع ایجاد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وال استریت ژورنال:
🔹این پهپاد ایرانی به دلیل دشواری در رهگیری، تهدید فزایندهای برای آمریکا و شرکای آن به بار آورده...
آنچه در مورد ما میگویند...
🔴 رهبر انقلاب، از مجلسی که به سه وزیر پیشنهادی رای نداد هم تشکر کرده است
🔰این سخنان را رهبر انقلاب در شهریور سال ۹۲ و در اولین دیدار با دولت یازدهم (دولت اول حسن روحانی) بیان کردند:
"از مجلس محترم هم من #تشکّر میکنم که با رأی #خوبی و در مواردی با رأی بسیار بالا و برجستهای وزیران را تأیید کردند و کار را در واقع دولت و مجلس آغاز کردند."
۱۳۹۲/۰۶/۰۶
👈 این تشکر از مجلس در آن سال، در حالی بود که اتفاقاً چند روز قبل از آن، نمایندگان مجلس به ۳ وزیر پیشنهادی روحانی رای نداده بودند. با این وجود، دولت تشکیل شد.
بنابراین:
🔻اولاً، تشکر رهبر انقلاب از مجلس دوازدهم بابت رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، مختص به این دوره نیست و در ادوار قبلی حتی با وجود عدم رای به چند نفر هم سابقه داشته است.
🔻ثانیاً، به هیچ عنوان نفی کننده مسئولیت نمایندگان مجلس نیست. آنها در برابر هر رای موافق یا مخالف خود به وزرای پیشنهادی، باید پاسخگو باشند.
🔻ثالثاً، رهبر انقلاب، پیش از رای اعتماد مجلس به نمایندگان، در دیدار با آنها شروط چندگانه و معیارهایی را برای انتخاب وزرا به رئیس جمهور و نمایندگان بیان کردند. این یعنی اینکه ایشان از نمایندگان انتظار داشته اند که این موارد را بر افراد پیشنهادی تطبیق دهند.
👈 نمایندگانی که این شروط رهبر انقلاب را مراعات کردند، خوش به حالشان و کسانی که مراعات نکردند، اگر پاسخگو نیستند، حداقل به کارشان افتخار نکنند!
🔴 کار غیر قانونی و غیر شرعی اسنپ در سایه انفعال دستگاه های نظارتی
🔹 برخی رانندگان موتورسیکلت متدین از بسته شدن حسابهایشان در اپلیکیشن اسنپ پس از رد درخواست زنان برای اسنپ موتوری خبر دادند.
🔹 این افراد اعلام کردهاند که شرکت اسنپ به آنان گفته که سوار کردن مسافران خانم توسط رانندگان مرد با قرار دادن یک کیف بین راننده و مسافر، از نظر این اپلیکیشن بلامانع است!
🔹 در زمانه عجیبی به سر می بریم که هر ننه قمری به خودش اجازه می دهد فتوا صادر کند و حکم حلیت بدهد
هدایت شده از خبرگزاری فارس
انتصاب دکتر علی باقری به عنوان عضو جدید شورای راهبردی روابط خارجی
رهبر انقلاب اسلامی در حکمی آقای دکتر علی باقری را به عضویت در شورای راهبردی روابط خارجی منصوب کردند.
شورای راهبردی روابط خارجی در سال 1385 و با حکم رهبر انقلاب شکل گرفت. هدف از تشکیل این شورا،کمک به تصمیم گیریهای کلان و جست و جو از افق های نو در روابط خارجی جمهوری اسلامی و بهره مندی از نظرات نخبگان در این عرصه، است.
ریاست شورای راهبردی روابط خارجی برعهده آقای دکتر خرازی است.
@Farsna
اگه امروزم #برق رو سه چهار ساعت قطع نمیکنید یه توییت بزنیم!
پ.ن: وقتی قطعیهای گسترده برق، حتی صدای رسانههای تندروی اصلاحاتی را هم در میآورد!
#به_عقب_برگشتیم
رفع #ناترازی_بنزین را باید در این دو نمودار جستجو کرد.
روحانی قیمت بنزین را ۳ برابر کرد، کشور بهم ریخت و نهایتا مصرف به روند بلندمدت برگشت.
احمدینژاد قیمت را ۹ برابر کرد، هزینه حملونقل خانوار ۳۴ درصد کم شد! و این شکاف پایدار ۱۰۰ میلیارد دلار صرفهجویی داشته.
تفاوت در چه بود؟
🗣 سید احسان حسینی | Ehsan Hosseini
@twtenghelabi
بدون شرح:
#حمیدرضا_عارف و #فائزه_دولتی در مراسم معارفه وزیر صمت!
وزیر صمت که شریکشه،این یکی هم کرد دستیار باباش،
فهمیدید دیگه که رسما داره میگه کت تن کیه!
🛑تاکنون ترور سه شخصیت مهم در اسرائیل
🔻(یوسی سارییل) فرماندهی یگان 8200 ارتش اسرائیل
🔻معاون یگان 8200 ارتش اسرائیل(هویت نامشخص)
🔻(شالومو یوناتان هازوت) مغز متفکر و طراح هوش مصنوعی گنبد آهنین در تاسیسات
براساس قانون اصل۴۴ پخشوپالایش فرآوردههای نفتی نباید دولتی باشد
شرکت ملی مربوطه، با سواستفاده از مساله #قیمت_بنزین انحصارش را حفظ کرده و اجازه نمیدهد بخشخصوصی شبکه پخش ایجادکند حتی بصورت سیار و آزاد
یک راه برون رفت از مخمصه بنزین، شکستن این انحصار و ایجاد رقیب برای NIORDC است
12.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ واکنش روستائیان محل زندگی مرحوم محمد میرموسوی
🔹اظهارات اهالی روستای ناصرکیاده حاکی از آن است که محمد میرموسوی سابقهی درگیری و شرارت داشته و همین امر موجب نارضایتی گستردهی اهالی شده است.
✍چشم آقای پزشکیان روشن که برای فوت یک شروری که مردم از دست و زبانش به ستوه آمده بودند تیم فرستاد تا نیروهای انتظامی که حافظ امنیت مردم از دست همین اشرار هستند رو به سزای عملشون برسونه!
کجا داریم میریم معلوم هست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ضرورت راهبردی گسترش عملیات مقاومت از کمربند امنیتی مرزی به عمق مرکزی
▪️فلسفه وجودی رژیم صهیونیستی بر دو بال "امنیتی" و "رفاهی" استوار بوده و انسجام اجتماعی را با این دو اصل بنا نهادند که البته دال مرکزی اتحاد آنها هویت و آرمان یهود است.
⏪ انسداد تجاری مکمل استراتژی حلقه آتش
▪️جبهه مقاومت به منظور مهار و حذف کانون بحران و بی ثباتی منطقه؛ در گام اول، با استراتژی "حلقه آتش" رژیم را دچار تنگنای امنیتی و سپس بن بست استراتژیک کرد. در مرحله دوم، با" انسداد تجاری" گام به گام درصدد فلج کردن بال رفاهی آن نیز هست. نتیجه این اقدامات، تعمیق اختلافات و دوگانگی در جبهه داخلی است.
▪️ اختلافات دوگانه بین؛ "کنست و دیوان عالی"، "حریدی و سکولار" و "جریان راست مذهبی حاکم بر رژیم تروریستی با اپوزیسیون" گویای تشدید اختلافات بین عناصر اصلی رژیم است.
⏪ گست هویتی و از هم گسیختگی اجتماعی رژیم صهیونیستی
▪️ بنابراین، جامعه صهیونیستی دچار گسست هویتی و شکاف در عرصه حاکمیتی و اجتماعی شده است.
▪️گسترش عملیات کیفی مقاومت از کمربند مرزی امنیتی به جبهه مرکزی( حیفا و تل آویو) اختلافات را وارد لایه های امنیتی کرده و چه بسا باعث خلا سیاسی و جنگ داخلی شود. پس شرط لازم "فروپاشی از درون" "فشار از برون" و "عملیات در عمق مرکزی" است.
▪️مقاومت تاکنون در سطح راهبردی پیروز تقابل تمدنی طوفان الاقصی بوده است. رژیم برای "فرار از شکست و فروپاشی" و تولید قدرت و تزریق آن به داخل، ضربات تاکتیکی به عناصر و فرماندهان مقاومت وارد می کند تا شاید از این طریق و با پیوست جنگ ادارکی و شناختی محاسبات راهبردی مقاومت را تغییر دهد.
⏪مدیریت هوشمندانه و مدبرانه
▪️ عقل حاکم بر جبهه مقاومت با تدبیر و برنامه، پرونده را مدیریت کرده و می کند و می داند که این میدان و توازن قدرت است که سرنوشت این تقابل تمدنی را مشخص خواهد کرد. بنابراین "پیغام ها و تهدیدات" مانع از پیشبرد طرح ها و برنامه های راهبردی نخواهد شد.
▪️ سالهاست جمهوری اسلامی و مقاومت، انباشت قدرت کرده اند تا "نظم جدید منطقه ای بدون صهیونیسم" را رقم بزنند، منطقه آبستن تحولات تاریخی است.
✍بابازیدی
🔴 همتی، پر سابقه، اما بیتجربه!
🔹دیشب وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت پزشکیان در گفتگوی ویژه خبری، تا توانست علیه دولت شهید رئیسی، بدگویی کرد و تا توانست سخنان عموما بیاساس و خارج از ساختار فنی و قانونی وزارت اقتصاد و ساختارهای اقتصاد کلان کشور به زبان آورد.
🔸دیشب مهم نبود آنجا که تمام قد از تبعیض بین کارکنان بانکها و مردم صحبت کرد. اما جوری از فعاليت ساعت ۶ و ۷ صبح کارمندان بانکها سخن میراند که گویی بقیه مردم و کارمندان ساعت ۶ و ۷ سرکار نمیروند. این درحالیاست که همه کارمندان در این ساعات مشغول هستند و پاسخ نداد که چرا باید کارمندان بانکها به صورت ميانگين بین 300 تا 800 میلیون و بیشتر سهم وام داشته باشند، اما بقیه مردم یا حتی کارمندان دیگر ارگانها خیر!.
🔹اما #مهمتر از این سخنان نادرست جناب همتی، یک چیز به خوبی در ایشان نمایان شد. اینکه ایشان دقیقا نمیداند وزارت اقتصاد در دولتها نهایتا اختیار 15 تا 20% را دارد. که این نشان از بیتجربگی این دولتمرد پرسابقه و حاشیهدار دارد. چرا که اگر به خوبی به ساختارهای اقتصادی کشور مسلط بود، حداقل باید میدانست که اکثر سياستگذاریهای اقتصادی کشور، اساسا در وزارت اقتصاد نیست و مرتبط با سیاستهای کلان اقتصادی کشور که در دیگر ساختارها تعیین میشود، است.
🔹این بیتجربگی آنقدر نمایان بود که نمیدانست بسیاری از سیاستهای اقتصادی کشور در بانک مرکزی، سازمان برنامه، سازمان تأمین اجتماعی، صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری، وزارت آموزش و پرورش و ... برای اقتصاد کلان کشور تعیین تکلیف میشوند.
🔹رفتار دیشب یعنی همتی با 40 سال سابقه کار، هنوز همین مسائل ساده را نمیداند که اگر میدانست، دیشب آنگونه علیه دولت موفق شهید رئیسی که درحال اصلاح همین ساختارهای کلان بود، سخن نمیراند. حال برای کارشناسان حوزه اقتصاد سوال است که چنین شخصی که هنوز نمیداند قرار است در چه ساختاری فعاليت و مدیریت کند، چگونه میخواهد قطار وزرات اقتصاد را در ریل درستی نگهدارد و به اهداف تعيين شده در برنامه 5ساله کشور برساند؟!
🔹باید دوستان اقتصادی دولت چهاردهم ایشان را نصيحت کنند که با رفتارهای هیجانی، خود را نزد کارشناسان بیاعتبار نکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترامپ گفته ما باید کسی که پرچم امریکا رو به آتش میکشد، به یکسال زندان محکوم کنیم.
بعد رئیس جمهور ما دنبال اینه که اساتید و دانشجوی اغتشاشگر که دنبال نابودی ایران بودن رو برگردونه دانشگاه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پزشکیان: شاخص ما رضایت مردم است
🔹رئیسجمهور:
ما به شدت تحت تحریم هستم و کشورهایی که از تحریم های آمریکا پیروی میکنند ما را تحریم میکنند.
🔹اینکه ما با مردم مهربانانه برخورد کنیم کاری به تحریم دارد؟ اگر نمیتوانیم برای کسی کاری کنیم محترمانه باید به او بگوییم.
🔹همه مردم از وضعیت موجود مطلع هستند و واقعیت دیده میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پزشکیان: والا دلیل اینکه اولین سفرم به عراق خواهد بود این است که من میخواستم بروم نجف برای زیارت امام علی(ع).
🔴 آزمون مهم دولت پزشکیان
فضای مجازی آزمونی مهم برای سنجش ولایتمداری آقای پزشکیان و دولتش میباشد.رهبر انقلاب مطالبه حکمرانی در فضای مجازی را داشته اند.مسئولان دولت هم حرف از اجرای این مطالبه صریح رهبری زدند.حال باید ببینیم در برابر این دستور رهبری چقدر صادق هستند.بر فضای مجازی مدیریت میکنندیا یا به اسم حکمرانی رهایش میکنند
نه معلولیت مانع شد
نه حجاب و اعتقادات مذهبی
پس مواظب باشید آدرس اشتباه به شما ندهند.
⚫️ @jedal_siasi | جدال سیاسی
💢مواظب باشید فتنه رنگ عوض می کند!!!
🔹گاهی لباس دیانت به تن کرده و با اهرم دین و شعار مبارزه با انحراف و تندروی به میدان می آید
🔹گاهی لباس مردم داری و دموکراسی خواهی به تن کرده و با روش های پوپولیستی و شعار دغدغه مردم و مبارزه با دیکتاتوری به میدان می آید
🔹گاهی لباس مظلوم و بی گناه به تن کرده و با اهرم مظلوم نمایی و مورد ظلم واقع شدن و با شعار به داد مظلوم برسید وارد میدان میشود
🔹گاهی از در دوستی وارد شده و لباس رفیق بی کلک به تن کرده و با اهرم بیایید با هم دوست و متحد شویم و شعار همه برای یکی یکی برای همه وارد میدان میشود
📌اما فتنه با هر لباسی آید در هر صورت کار خود را میکند و صرفاً ذات پلید خود را زیر نقابی جدید پنهان می دارد
📌باید اهل دل بازی بکند ولی بازی نخورد
باید استخوان در گلو و خار در چشم باشد ولی فریاد وا مصیبتا هم سر ندهد
آگاه کند، نفاق عیان سازد ولی نباید جنجال کند و زخم های چرکین بعمل آورد
📌سخت است ولی قطعاً پیروزی با حق است، این فتنه ها نیز با این یال و کوپال و پیچیدگی موقتی و گذراست آنچه می ماند فقط خواست خداست و این مسیر مشیت الهیست پس باید ادامه داد و نامید و خسته نشد
✍️ محمدمهدی شریعت
چارچوبی برای مواجهه با دولت پزشکیان
🔻معمولا با شروع به کار هر دولتی، مجموعهای از مخالفتها و موافقتها علیه آن شکل میگیرد؛ این وضعیت نیز تا حد بسیار زیادی طبیعی به نظر میرسد و در گذشته نیز چنین بوده است. اما نکته اساسی که دلسوزان انقلاب اسلامی و علاقهمندان به منافع ملی کشور باید در آن تأمل کنند، شناخت وظیفه و عمل به آن است.
🔸به هر ترتیب انتخابات تمام شده و آقای مسعود پزشکیان با تمام ویژگیهای خاص خود و حامیان ایشان، رئیس جمهور ایران اسلامی هستند؛ مسئله مهم اما این است که اکنون مواجهه دلسوزان انقلاب با ایشان و دولت برآمده از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم چگونه باید باشد؟
🔹عقلانیت و قواعد اخلاقی و دینی حکم میکند، ابتدای کار دولت چهاردهم بنا را باید بر همدلی و خوشبینی گذاشت؛ بویژه که خود رئیسجمهور محترم هم مدعی وفاق ملی هستند و صد البته در زمان فعلی برای نظام و انقلاب و نیز برای تحقق منافع ملی، وحدت و همدلی یک ضرورت اجتنابناپذیر به حساب میآید.
🔸با این توضیح آیا مواجهه دلسوزان انقلاب و نظام با دولت چهاردهم بر مبنای اعتماد و حمایت، به معنای آن است که آنان از اصول فکری و سیاسی خود عدول کردهاند؟ پر واضح است که چنین نیست. آیا وفاق و وحدت ما را مجاز کرده که دولت را نقد نکنیم و یا راه نقد و مطالبه را به بهانه وفاق ببندیم؟ باز پاسخ منفی است. نقد دلسوزانه و عالمانه بهترین کمک به دولت محسوب میشود.
🔺بایدها و نبایدهای نقد بر مبنای دلسوزی و روش کارشناسی با دولت چهاردهم:
1️⃣ نبایدها:
-پرداختن به مسایل فرعی در نقد و بزرگنمایی موارد کوچک و جزئی در دولت؛
- ندادن زمان و فرصت و پیش داوری و قضاوت عجولانه؛
- نگاه صرفا سیاسی برای زمین خوردن حریف و نداشتن نگاه ملی و دلسوزانه در مطالبه گری و نقادی؛
- ورود به دامی که برخی ناآگاهان پهن کرده و از آن سود می برند؛
- ایجاد بهانه برای بسیاری از افرادی که مدعی نمیگذارند دولت کار کند.
2️⃣ بایدها:
-صبر و حوصله و دادن زمان منطقی و معقول برای نمایان شدن عملکرد دولت؛
- نقد عالمانه و منصفانه و همراه با دلسوزی و گرفتار نشدن در جوسازی و تحریک احساسات و عواطف از طرف صاحبان رسانه؛
- تلاش برای ادامه و گسترش موضوع #وفاق_ملی و وحدت حول مسائل اصلی کشور و منافع ملی.
🔴 پاسخی به عده ای که با دیدن یک مشکل در کشور سریع به اصل نظام و انقلاب، اعتراض می کنند‼️
🔻 رهبر معظم انقلاب:
🔹 این درست است که تا در یک گوشه، مختصر نابسامانیای به عقیده و سلیقه کسی پیدا شود، ریش بجنباند و بنا کند اعتراض و اشکال کردن!؟ تا یک مشکل در ادارهای برایش پیدا شد، یا یک مأمور دولتی، چپ نگاهش کرد، یاوه بسراید که: حالا هم مثل زمان فلان است!؟
🔹 این ناشی از نفهمیدن آنچه که واقع شده است نیست!؟ این، ناشی از عدم معرفتِ نعمتِ خدا نیست!؟ یا خدای ناکرده، ناشی از انکار نعمت خداست؟ «یعرفون نعمتالله ثم ینکرونها.» این جفا نیست به این حرکتِ به این عظمت!؟
🔹 مگر وقتی حکومت درست شد، صحیح شد، موازین حکومت موازین کاملی شد؛ در سراسر این حکومت همهی کارها درست خواهد بود!؟ از کجا چنین چیزی ثابت شده است!؟ در زمان امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام که مثال عدل و تقواست دیگر شما از امیرالمؤمنین که کسی را عادلتر و با تقواتر سراغ ندارید مگر حُکّامی که بر ولایات مسلّط بودند و خودِ امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام فرستاده بود، همه «ابوذر» و «سلمان» بودند!؟ خیر! چهار نفر مثل ابوذر و سلمان و عمار و فلان داشت. مابقی، آدمهای #عوضی بودند. تاریخ را بردارید نگاه کنید!
🔹 این، تاریخ است. یکی از استانداران امیرالمؤمنین «زیادابن ابیه» بر منطقهی وسیعی حاکم بود. بسیاری از این قبیل، در اطراف و اکناف بلاد اسلامی بودند.
🔹 امام حسن مجتبی علیهالصّلاةوالسّلام، سردار بزرگ جنگش «عبیدالله بن عباس» بود که میدانید چه کار کرد. شبانه رفت با «معاویه» که آن طرف بود، مذاکره کرد. پول گرفت، لشکرگاه خودش را ترک کرد و به دشمن پناهنده شد! امروز اگر یک سرباز شما به دشمن پناهنده میشود، چگونه دربارهاش قضاوت میکنید؟ شب خوابیدند، صبح بلند شدند دیدند فرماندهی کلّ نیروهای امام حسن علیهالصّلاةوالسّلام، از خیمه بیرون نمیآید. یک ساعت، دو ساعت... بعد رفتند داخل خیمه، دیدند نیست! دقّت کردند، دیدند آن طرف خیمه، شکافته است. بعد، قضیه روشن شد. در رأس کار چه کسی بود؟ امام حسن مجتبی علیهالصّلاةوالسّلام.
🔹 این چه توقّع بیجایی است که اگر یک رئیس، یک مرؤوس، یک قاضی، یا مسؤول بخش خاصی از کشور، از تشکیلات حکومت اسلامی، پایش را کج بگذارد، آن آقایی که با او مواجه میشود، فوراً شروع میکند به اصل نظام اسلامی، اصل جمهوری اسلامی، اصل حکومت اسلامی اهانت کردن!
🔹 البته به فضل الهی، مثل همیشه، از اوّل انقلاب تا به حال، اکثر مردم خوبند. اغلب علما و روحانیون، خوبند. اکثر با انصافند. اکثر متوجّه حقایقند. اما در گوشه و کنار، کسانی هم پیدا میشوند که این گونهاند. این ناشی از چیست؟ ناشی از نشناختن قدر جمهوری اسلامی است.
🔹 امروز هر کس با جمهوری اسلامی سرسنگین باشد، کافر به نعمت الله است. البته کافر به نعمت الله، به معنای کافر بالله نیست. کافر نعمت است و کفر نعمت در مقابل ذات مقدّس باریتعالی، یکی از گناهان بزرگ است. خدا کند که ما دچار چنین گناهی نشویم.
🔹 دشمن، البته تبلیغات میکند. دشمن سعی میکند همهی کمبودها و کسریها را به گردن روحانیون بشکند و بگوید «اینها موجب هستند.» بالاخره وقتی کسی کاری به این عظمت را میخواهد انجام دهد، این چیزها هم در آن هست. ما که نباید تعجّب کنیم.
🔹 یادمان بیاید که شخصیتی مثل امیرالمؤمنین، در زمان خودش متّهم شد به اینکه نماز نمیخواند! ما چه توقّعی داریم!؟ البته زمان ما، از زمان امیرالمؤمنین خیلی بهتر است. ایمان مردمِ ما، از ایمانِ سربازان امیرالمؤمنین به مراتب بالاتر است. مردم ما، امیرالمؤمنین را ندیدند و صدای او را نشنیدند؛ اما به ندای او پاسخ دادند. آنها علی را از نزدیک میدیدند، درعینحال آنطور او را آزار میکردند. ۵/۵/۱۳۷۲
سه الزام اساسی در حلوفصل ناترازی بنزین
🔹 تجربه چند دهه قیمت گذاری انرژی نشان می دهد که هر گونه اصلاح قیمتگذاری در حامل های انرژی مستلزم در نظر گرفتن چند نکته مهم و اساسی است:
🔹باید متوجه بود اقتصاد ایران به دليل اصطکاک با تحریم ها، در شرایط خاص و منحصربهفردی می باشد. لذا نمی توان نسخه های بازار آزاد و تئوری های بازار انرژی اجرا شده در غرب را از طریق شوک درمانی در ایران اجرایی نمود.
🔹پیشنهاد تمرکز بر مکانیزم قیمت درجهت کنترل مصرف بنزین، زمانی قابلیت اجرایی شدن دارد که سایر عوامل تورم زا (نقدینگی و نرخ ارز)، در کنترل و مدیریت کامل دولت باشد و شاهد تثبیت و تداوم تورم تک رقمی باشیم. لذا اولویت، مهار تورم است و با افزایش نرخ بنزین نمی توان به این مهم دست یافت، چراکه افزایش نرخ بنزین منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود.
🔹راهکارهای حلوفصل ناترازی بنزین تنها از مسیر مکانیزم قیمت نمی گذرد، بلکه باید یک راهکار چند بُعدی و البته با تمرکز بر کاهش نشتی ها در سیستم تقاضا را عملیاتی نمود. مثلا با وجود «مصرف ۳برابر استاندارد خودرو داخلی، عدم توسعه حملونقل عمومی، وضعیت نامناسب جادهها و فقدان تنوع سبد سوختی کشور» مردم امکان کاهش مصرف سوخت را به صورت محسوس ندارند؛ پس طرح حل ناترازی بنزین با تمرکز بر افزایش نرخ آن ممکن است بحران امنیتی و اقتصادی ایجاد نماید.
هدایت شده از هاد
علت تورم در ایران
🔸 نقش دولت در اقتصاد نه رهاسازی نئولیبرالیستی است و نه دولت گرایی کمونیستی، بلکه دولت باید از تصدیگری به حامی، هادی و ناظر بر بخش خصوصی تغییر نقش دهد.
🔸 دولت باید بین منافع بخش خصوصی و تامین منافع عمومی پیوند برقرار کند و آنها را در یک امتداد قرار بدهد.
🔸از الزامات تثبیت جایگاه دولت در نقش حامی، هادی و ناظر، داشتنِ سیاست صنعتی و اشراف بر جریان پول، کالا و فعالیتهای اقتصادی است.
🔸 "اسلام فعالیت اقتصادی را آزاد می داند منتهی برای دولت در اشراف و نظارت بر این حرکت آزاد، اختیارات بی حد و حصر قائل است". (مقام معظم رهبری-۱۳۶۴)
🔸 تحریم و نقدینگیِ ناشی از کسری بودجه هر دو آدرس غلطیست که در خصوص علت تورم می دهند، زیرا تحریم برای آسیب زدن به درآمدهای ارزی کشور و اختلال در تجارت خارجی وضع شده، ولی میبینیم از سال ۹۰ تراز تجاری ما مثبت بوده و مشکلی در تامین ارز برای واردات نداشتیم.
🔸نقدینگی و کسری بودجه معلول تورم هستند نه علت آن! زیرا دولت بزرگترین مصرف کننده است و با تورم روزبه روز دولت کسری بودجه بیشتری پیدا میکند.
🔸تورم دو نوع است. جاذبه تقاضا و فشار هزینه
علت تورم ناشی از جاذبه تقاضا همان نقدینگی است؛ پول زیاد در دست مردم تقاضا ایجاد میکند، اما وقتی میزان عرضه کالا ثابت است تورم ایجاد میشود. حال آنکه نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در ایران ۷۴ درصد است و میانگین جهانی ۱۴۳ درصد است. پس پول در دست مردم زیاد نیست بلکه بالعکس تولید ما از کمبود نقدینگی رنج می برد.
🔸تورم در ایران ناشی از فشار هزینه است، که در اثر بالا رفتن هزینه تولید ایجاد می شود. به عبارتی هزینه مواد اولیه و عوامل تولید افزایش مییابد، قیمت کالا بالا رفته و تورم ایجاد می شود.
🔸 دو محرک اصلی تورم در ایران نرخ ارز و قیمت مواد اولیه است.
#قدرت_و_پیشرفت ۱۱
@haad1442