هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔍 #تبیین_و_تحلیل | منطقِ حمایت رهبر انقلاب از یک تصمیم اقتصادی - بخش اول
👈 نگاهی به نکات مهم سخنان رهبر انقلاب درباره «طرح مدیریت مصرف سوخت»
🔻 صبح یکشنبه ۲۶ آبان ماه ۹۸ رهبر انقلاب اسلامی در درس خارج فقه دربارهی طرح مدیریتِ مصرف سوخت و مسائل به وجود آمده پیرامون آن بیاناتی داشتند. این مواضع و سخنان را در چند محور اصلی میتوان مورد بررسی و تحلیل قرار داد:
1️⃣- حمایت از تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی
🔹️ اولین نکتهی مهم در بیانات حضرت آیتالله خامنهای حمایت ایشان از تصمیم گرفته شده در روند رسمی و قانونی کشور و لزوم اجرای این مصوبه بود: «گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوّه تصمیم بگیرند، من حمایت میکنم... سران قوایند، نشستند با پشتوانهی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم.» ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
🔹️ اما این حمایت رهبری تابع چه منطق و برآمده از چه مبنا و استدلال عقلانیای است؟
در پاسخ باید به تاریخچه و چراییِ تشکیل «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا» توجه کرد. شکلگیری این شورا به «جنگ اقتصادی» تحمیل شده توسط دشمن علیه ملت ایران و نظام اسلامی برمیگردد.
🔹️ دشمنان مستکبر با گذشت بیش از چهل سال از عمر انقلاب و نظام اسلامیِ ملت ایران و در حالی که در عرصهی جنگ سیاسی و فرهنگی و... شکست خوردهاند به توطئهی جنگ اقتصادی علیه ایران اسلامی روی آوردهآند: «آمریکا امروز متمرکز شده بر جنگ اقتصادی با ما؛ جنگ نظامی نیست و نخواهد شد امّا جنگ اقتصادی هست.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲ و «در جنگ اقتصادی هدف آمریکا ایجاد نارضایی است؛ هدفشان این است؛ میخواهند نارضایی ایجاد کنند بلکه بتوانند این نارضایی را به اغتشاش داخلی تبدیل کنند.»۱۳۹۷/۰۵/۲۲ در میدان جنگ اقتصادی دشمن با محاسبه و برنامهریزی و طراحیِ یک «اتاق جنگ» توطئهها و نقشههای خود را دنبال میکند: «اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت خزانهداری آمریکا که همان وزارت اقتصاد و داراییشان است؛ آنجا اتاق جنگ با ما است.» ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
🔹️ طبیعتا لازمهی برخورد و مقابلهی صحیح و موثر با دشمن در این عرصه تشکیل این اتاق جنگ در جبههی خودی و ایجاد تمرکز در تصمیمگیریها و اقدامات است: «اینجا هم بایست ستاد مقابلهی با شرارتِ این دشمن در مجموعهی اقتصادی تشکیل بشود... بایست در مرکز اقتصادی دولت این ستاد تشکیل بشود و این کار را دنبال کنند.» ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
🔹️ این اقدام مهم و راهبردی با تشکیل این شورا بهعنوان مرکز مقابله با جنگ اقتصادی دشمنان، عملیاتی شد. حمایت رهبر انقلاب از این ستاد در راستای برطرف کردن مشکلات اقتصاد کشور و بهبود و رونق وضعیت معیشتی و اقتصادی ملت نیز با تأیید مصوبات آن دنبال شد.
علاوه بر این، حمایت از مسئولین قوا و بهصورت مشخص دولت بهعنوان قوهای که بار مدیریت اجرایی کشور را بر عهده دارد پیش از این نیز بهعنوان یکی از اصول پذیرفته شده در نظام اسلامی مورد توجه و عمل بوده است: «زمان امام (رضواناللّهعلیه) هم همین جور بود؛ یک کارهایی را مسئولین، سران سه قوّه تصمیم میگرفتند و اجرا میشد، حالا هم همین جور است.» ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
🔹️ رویکرد و روشی که در دوران رهبریِ آیتالله خامنهای و در برخورد با دولتهای مختلف از سوی ایشان دنبال شده است.
🔍 ادامه این یادداشت را از همین کانال (@Khamenei_ir) دنبال کنید.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔍 #تبیین_و_تحلیل | منطقِ حمایت رهبر انقلاب از یک تصمیم اقتصادی - بخش سوم و آخر؛ حل مشکلات اقتصادی مردم
👈 نگاهی به نکات مهم سخنان رهبر انقلاب درباره «طرح مدیریت مصرف سوخت»
🔻 صبح یکشنبه ۲۶ آبان ماه ۹۸ رهبر انقلاب اسلامی در درس خارج فقه دربارهی طرح مدیریتِ مصرف سوخت و مسائل به وجود آمده پیرامون آن بیاناتی داشتند. این مواضع و سخنان را در چند محور اصلی میتوان مورد بررسی و تحلیل قرار داد:
1️⃣- حمایت از تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی
2️⃣ - بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست
3️⃣- مشکلات اقتصادی مردم را حل کنید
🔹️ نکتهی دیگر در بیانات رهبر انقلاب به تأکید ویژهی ایشان به مسئولین در زمینهی توجه و رسیدگی به دغدغهها، نگرانیها و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم برمیگشت.
🔹️ در این زمینه، ایشان تلاش و اهتمام مسئولین نسبت به کم کردن مشکلاتِ این طرح و مشخصا مراقبت نسبت به مقولهی «گرانی کالاها» را مطالبه کردند: «مسئولین هم البتّه دقّت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند. حالا من دیروز دیدم در تلویزیون که بعضی از مسئولین محترم آمدند گفتند که ما مراقبیم که این افزایش قیمت موجب افزایش قیمت اجناس و کالاها نشود؛ خب بله، این مهم است؛ چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی، خب این برای مردم خیلی مشکلات درست میکند؛ باید مراقبت کنند. این مراقبتها را اینها بکنند.» ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
🔹️ این مطالبه و تذکر مهم نیز از دغدغهها و نکات مورد تأکید آیتالله خامنهای بهخصوص در سالهای اخیر بوده است.
🔹️ از جمله در مرداد ماه ۹۷ و طی یک سخنرانی عمومی رهبر انقلاب بر این موضوع بهصورت مشخص و محسوس دست گذاشته بودند: «مسئلهی اقتصاد؛ مشکلات معیشتی، امروز چیزی است که آحاد مردم، همه آن را احساس میکنند؛ یک بخشی از مردم هم بشدّت و واقعاً زیر فشارند؛ گرانی هست؛ در مواد غذایی، گوشت، تخممرغ، مرغ، بقیّهی چیزهای لازم در زندگی، اجاره بهای مسکن، در وسایل منزل، وسایل دیگر و امثال اینها، گرانی فراوان است. خب اینها واقعاً فشار میآورد روی مردم؛ یک مشکلاتی است که وجود دارد؛ یا کاهش ارزش پول ملّی؛ اینها مشکلات اقتصادی کنونی کشور است.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
🔹️ البته دغدغهی رهبر انقلاب نسبت به اوضاع اقتصادی کشور فراتر از موضوع گرانی و تورم بوده و مطالبهی رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم همواره از سوی ایشان مورد تأکید و تکرار قرار گرفته است: «ما امروز دچار مشکلیم، نمیشود مشکلات مردم و گلایههای مردم را نادیده گرفت... مسئلهی بیکاری مهم است، مسئلهی رکود مهم است، اینها مسائلی است که وجود دارد.» ۱۳۹۵/۱۱/۲۷ ایشان «انتظارات مردم» در این زمینه را «بهحقّ» دانسته و از مسئولین و مدیران کشور رفع نابسامانیها را خواستهاند: «انتظار بهحقّ مردم ما، این است که از یک اقتصاد شکوفا برخوردار باشند، رفاه عمومی باشد، طبقهی ضعیف از وضعیّت غیرقابل قبول خارج بشود، از مشکلات نجات پیدا کند؛ اینها انتظارات مردم ما است و این انتظارات بهحق است.» ۱۳۹۴/۱/۱
🔹️ نکتهی پایانی اینکه ملت ایران با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب دستاوردهای گرانبهایی در عرصههای گوناگون داشته است. نظام جمهوری اسلامی با پشتیبانی ملت توانسته همواره و در مقاطع مختلف بر چالشها و دشمنیها و مشکلاتِ سیاسی و فرهنگی و تبلیغاتی و... غلبه کند.
🔹️ اینک و در فضایِ جنگ اقتصادی نیز توان غلبه بر دشمن و ناکام گذاشتن او در پیشبرد اهداف استعماری و زیادهخواهانهاش کاملا وجود دارد به شرط آنکه مردم و مسئولان، بصیرت و موقعشناسی را با کار و فعالیت جهادی و مدبرانه توأم کنند: «هیچ بنبست و مشکل غیر قابل حلی در کشور وجود ندارد و ما به فضل الهی و با عزم و ارادهی مردم و مسئولان، و با استفاده از ظرفیت بیبدیل جوانان و نخبگان توانمند ایرانِ عزیز و با فعال کردن ظرفیتها و منابع ممتاز کشور، یقیناً بر مشکلات درونی و تحمیلی فائق خواهیم آمد.» ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
🔍دسترسی به متن کامل یادداشت و ارسال نظر👇
KHAMENEI.IR
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آیتالله رئیسی: صف مردم از صف اخلالگران جدا است
رئیس قوه قضائیه:
🔹صف مردم از صف اشرار و اخلالگران در امنیت جدا است.
🔹تخریب اموال عمومی و خصوصی، آتش زدن بانک ها و اماکن مختلف، آسیب رساندن به آرامش روانی مردم و لرزاندن دل زنان و کودکان با هر نیت و هدفی، مجازات سختی را به دنبال خواهد داشت.
🔹امروز ضرورت جدی وجود دارد که رسانه ها، اقتصاددانان، وزرای مربوطه، مسئولان اجرایی و مسئولان مطلع، از هر طریق ممکن ابعاد طرح مدیریت مصرف سوخت را برای مردم تبیین کنند زیرا یکی از جلوه های مهم شفاف سازی همین است.
fna.ir/dd81ix
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
در جلسه بنزینی سران قوه چه گذشت؟
🔹در نشست سران قوا پیشنهاد دولت درباره میزان سهمیه، قیمت بنزین سهمیهای و قیمت بنزین آزاد مطرح شده و بعد از ارزیابی به تصویب میرسد و به درخواست رئیسجمهور، سران قوا مصوبه و جمع بندی جلسه را درباره ۶۰ لیتر سهمیه، قیمت ۱۵۰۰ تومانی بنزین سهمیهای و قیمت ۳ هزار تومانی بنزین آزاد امضا میکنند.
🔹نحوه اجرای این تصمیم اعم از زمانبندی اجرا، شیوه اجرا، میزان و نحوه بازتوزیع منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین، تعداد خانوارهایی که شامل بازتوزیع یارانه بنزین میشوند و دیگر موارد در اختیار دولت گذاشته شد تا دولت درباره آن تصمیم بگیرد.
🔹همچنین درباره شیوه پرداخت این کمک معیشتی، مشمولان آن، میزان این کمک و امثال آن نیز به دولت اختیار کامل برای تصمیمگیری داده شده است.
fna.ir/dd81c6
@Farsna
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
برای تشکر از پلیس و سپاه و بسیج هشتگ #سرداران_آرامش رو فراموش نکنید
💠 آشوب هوشمند چگونه کلید خورد؟
🔸اتفاقات بسیار نادری از شامگاه 5 شنبه تا بامداد یکشنبه بروز یافته و الگوی جدیدی از اغتشاشات و درگیریها در ایران پیاده شده است.
🔸براساس اسناد و مدارک موجود اغتشاشات اخیر کاملا برنامهریزی شده بوده است. سناریوی مذکور ادامه سناریوی طراحی شده از سوی آمریکا در کشورهای عراق و لبنان بوده و اینگونه پیشبینی شده بود که در سه مرحله خردادماه با اعتراضات صنفی کارگران و معلمان، مهرماه با اعتراضات دانشجویی و فرهنگیان و دیماه با اعتراضات مردم اجرایی شود. اما با اجرای طرح مدیریت سوخت و سهمیهبندی بنزین این سناریو زودتر از موعد عملیاتی شده است.
🔸شیوه اغتشاشات اخیر با اغتشاشات سالهای 96 و 88 بسیار متفاوت بوده و در قالب جمعیت کم، بسیار پراکنده، اقدامات بسیار اثرگذار و حضور فعال زنان بوده است.
💠مهمترین راهکارهای رسانهای در مواجهه با اغتشاشات اخیر
نقش رسانهها در مدیریت فضای اغتشاشات است.
✅مهمترین راهکارهای رسانه ای که پیشنهاد می شود عبارتند از :
🔹حمایت از تصمیم سران سه قوا
🔹تاکید بر اجرای صحیح و اصولی تصمیمات سران قوا
🔹بازتاب گسترده نگرانیهای مردم و کارشناسان از شیوه اجرای طرح
🔹تاکید بر این که تخریب و خسارت از سوی اشرار صورت میگیرد
🔹تاکید بر حمایت جریان ضد انقلاب و دشمنان از ایجاد و گسترش ناامنیها در کشور
🔹اصرار بر انجام وظیفه صحیح مسئولان حفظ امنیت
🔹 فاصله گرفتن مردم از اشرار
🔹دلجویی از مصدومان و مجروحان
🖌 #محمدحسن_فشی
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 علیرضا زاکانی خطاب به اصلاحطلبان:
🔹 یه کم به حال مردم گریه کنید! مردم معیشتشون گیره..
🔸 شما نمیتوانید بگویید دولت روحانی از اصلاحطلبان جداست..
🔹 تصمیمات غلط این دولت پیر و خسته پدر مردم رو درآورده...
🔸 نمیتوانید بگویید کارت سوخت وقتی حذف شد ۱۵۰هزارمیلیارد تومان به جیب قاچاقچیها رفت، یعنی ۳ برابر مسکن مهر، ۴ برابر پول عمرانی کشور، آقای زنگنه از ما نیست.
🔹 یک نقد راجب آقای زنگه زدید؟ جیب مردم را خالی کردند..
Thick:
🔴 #آرایش_سه_لایه #هستههای_خشونت/مردان تنومند جای زنان جوان را گرفتند!
🔻 بررسی رفتار میدانی آشوبگران در چند شهر حکایت از آن دارد که مدل رفتاری این افراد در اعتراضات اخیر نسبت به حوادث قبلی تغییرات عمدهای داشته است و «هسته های خشونت» آرایش سه لایه گرفتند.
🔹 بررسی های یک نهاد امنیتی نشان می دهد در اغتشاشات اخیر، افراد آموزش دیده در گروههای 5 تا 7 نفره سازماندهی شده اند
🔸 بر خلاف اغتشاشات سال 96 که زنان هدایت این گروهها را بر عهده داشتند، این بار مردانی که اکثرا قوای جسمانی بالایی دارند در این «هسته های خشونت» نقش آفرینی می کنند.
🔸موارد کشف شده از این افراد نشان می دهد «هسته خشونت» در لایه اول به نارنجک دست ساز، ژل های آتش زا، ابزار شکستن قفل و سلاح سرد مجهز هستند که توسط یک یا چند موتور سوارمسلح با سلاح گرم درلایه دوم پشتیبانی می شوند.
🔹 همچنین در لایه سوم زنان جوانی وظیفه تهییج مردم حاضر در میدان به ویژه جوانان را بر عهده دارند که با هدف تحریک عواطف، آنها را برای پیوستن به اقدامات خرابکارانه تشویق می کنند.
🔸 یکی از نکات قابل توجه، سرعت بسیار بالای گروههای تخریبی است که در کوتاهترین زمان ممکن با استفاده از ابزارهای همراه خود در محل مورد نظر وارد شده، اقدام به تخریب و آتش زدن کرده و پس از آن به طرز ماهرانهای خود را از بدنه معترضان و عابران جدا کرده و محل را ترک میکنند.
🚩 بسیجِ ۵۰۰ هزار بسیجی برای نظارت بر قیمتها و مقابله با گرانی
حسن پور رییس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور در گفتگو با تسنیم:
🔹کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم به وفور در انبارها،فروشگاه ها و گمرکات کشور وجود دارد و کمبود هیچ کالایی را شاهد نیستم
🔹وزیر صنعت، معدن و تجارت در تماس تلفنی که با بسیج اصناف داشتند خواستار همکاری بیشتر بسیج به ویژه برای نظارت بر بازار شدند که از طرف ما نیز مورد موافقت قرار گرفت.
🔹 بسیج اصناف با داشتن 500 هزار نفر عضو برای نظارت بر بازار و کنترل قیمت ها اتاق اصناف را در بازرسی ها همراهی و نیروی مورد نیاز این بخش را تامین می کند.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
تفاوتهای افزایش قیمت بنزین در سالهای ۸۹ و ۹۸ در سه پرده
🔹تفاوت نخست پرداخت مبلغ یارانه پیش از تغییر قیمت در سال ۸۹ و تعیین قیمتها در حدود انتظار افکار عمومی بود.
🔹تفاوت مهم دیگر، آمادهسازی افکار عمومی و سخن گفتن رو در روی رئیسجمهور با مردم و تلاش گسترده رسانهای برای اقناع مردم بود که در سال ۹۸ اتفاق نیفتاد.
🔹و تفاوت سوم نیز تلاش دولت برای همراه کردن گروههای مرجع، نمایندگان مجلس و بخشی از کارشناسان غیردولتی بود که این موضوع هم از سوی دولت دوازدهم به کلی نادیده گرفته شد.
fna.ir/dd7tya
@Farsna
🔰به معترضان تریبون بدهید
🔺دی ماه 96 وقتی اعتراضات معیشتی مردم در 70 شهر، مسئولان کشور را غافلگیر و متحیر کرد، مشاور رئیس جمهور پیشنهادداد در هر شهر مراکزی به عنوان محل اعتراض ایجاد شود تا شهروندان معترض بتوانند با آرامش تجمع کنند و حرفشان را به گوش مسئولان برسانند و به مطالبات مردم پاسخ دهند. با فروکش کردن آشوبهای دی 96، طبق معمول دولت وعده اش را فراموش کرد تا اینکه بی تدبیری جدیدش در اجرای تصمیم درست بنزینی، دوباره مردم را به خشم آورده است.
♦️مردم حق دارند خشمگین باشند چرا که در اجرای تصمیم بنزینی شبانه مثل دزدها عمل کرده. مردم حق دارند معترض باشند چرا که درباره تصمیم بنزینی نه توجیه شده اند و نه اقناع و سران قوا گویی افکار عمومی را هیچ فرض کرده اند.
🔺🔺حال که مردم، سوال و اعتراض دارند و حکومت، طبق قانون اساسی و حقوق شهروندی، اعتراض شهروندان را به رسمیت می شناسد، لازم است بستر این اعتراض هم فراهم شود.
🔸آنچه مسلم است، معترضان تریبون می خواهند. خبر سیما مردم را جلوی بانکهای آتش گرفته نشان می دهد که میگویند این راهش نیست!. خب بیننده ای حق دارد بپرسد پس راهش چیست؟! معترض جان به لب رسیده از خرابکاری های مسئولان، کجا و چگونه حرف شان را بزنند.
♦️گام اول و بسیار ضروری، تمهید تریبونهای رسمی و بالا بردن روحیه انتقادپذیری مسئولان است. بگذارید مردم عصبانیت خودشان را خالی کنند. از تریبون رسمی درددل کنند، حتما بهتر از این است که در بی بی سی درددل کنند. جلوی مسئولان، اعتراض کنند، حتما بهتر از این است که با سنگ و چوب جلوی عابر بانکها اعتراض کنند. این برای همه بهتر است. به معترضان تریبون بدهید تا صف معترضان از اوباش جداشود