دستور العمل تیم مذاکره کننده
حرکت بر مبنای خطوط قرمز نظام
🔹سخنگوی محترم دولت امروز گفت "تحریم در حین مذاکرات، بیانگر #سوءنیت و نشان دهنده جدی نبودن طرف غربی در پیشبرد مذاکرات است".
♦️این ارزیابی، ارزیابی دقیق و درستی است و منطبق بر واقعیات، نشان می دهد که نباید به برخی زبان بازی های طرف غربی اعتماد کرد. طرف غربی و غربگرایان همواره ادعا می کنند که مذاکره جای تعامل و تنازل است و "کوتاه بیایید تا توافق شکل بگیرد"!
🔹اما آنچه در عمل از طرف غربی و آمریکایی دیده می شود، اصرار بر حفظ ساختار تحریم ها و ندادن تضمین معتبر برای تکرار بدعهدی در برجام است.
♦️اعمال مکرر تحریم های جدید، اصرار بر عدم لغو موثر تحریم ها و ندادن تضمین معتبر، و حتی راه ندادن یک خواننده به آمریکا صرفا به خاطر این که مثلا سربازی اش را سی سال قبل در سپاه گذرانده، همگی گواه این مدعاست که آمریکا بنای کاهش تنش را ندارد و صرفا در صدد دسترسی به مکانیسم ماشه در برجام و تحمیل محدودیت های هسته ای به ایران است.
🔹در چنین شرایطی که سوء نیت آمریکا کاملا برای دولت محترم مُحرز است، چرا برخی حامیان -بر خلاف اغلب حامیان دولت- در توجیه "تنازل" از خطوط قرمز اعلامی رهبر معظم انقلاب، قلم می زنند و سخن می گویند؟!
♦️جدا کردن غیر واقعی "اصول و سیاست نظام" از "دستور العمل مذاکرات" و تلقی این که خطوط قرمز برای چانه زنی است و نه ایستادن بر مبنای آن، تحلیل نادرستی است که می تواند ایران را -در اثر رویکرد غلط دولت گذشته و چینش و اجرای خسارتبار برجام- از حداقل حقوق خود محروم کند و کلاهبرداری پسا برجامی آمریکا را احیا نماید.
🔹ما در مذاکرات، بر سود سود طرفین در یک توافق "بُرد- بُرد" (پایاپا و متوازن) حرف نمی زنیم که بتوانیم درباره کم و زیاد شدن این سود چانه زنی و تنازل کنیم یا تخفیف بدهیم؛ بلکه بر سر حقوقی می جنگیم که کف آن هم در برجام تضمین نشده است.
♦️ضمنا دوست و دشمن اذعان دارند چیدمان برجام به نحوی بوده که با وجود انجام همه تعهدات توسط ایران در طول سال های 94 تا اواخر سال 98، آمریکا و غرب توانسته اند زیر تعهدات حداقلی خود زده و دبّه کنند.
🔹بنا بر این واقعیت ها، معنا ندارد که ما سقف مطالبه خود را همان "کف بی تضمین حقوق خود در برجام" بدانیم و بازگشت به قالب کلاهبردارانه را بپذیریم. این در حالی است که آمریکا اراده واقعی ندارد، که اگر داشت، دولت بایدن می توانست راسا خروج آمریکا از توافق را جبران، و تحریم ها را به همان شکل محدود قبل، تعلیق کند.
♦️اجمالا این که به اعتبار یقین به اثبات "سوء نیت طرف غربی"، مسئولیت سیاسیون و رسانه های خودی، مطالبه "عدم تنازل از خطوط قرمز صریح و اعلامی رهبر انقلاب" است؛ و نه توجیه تراشی درباره تنازل از این اصول و القای این که دستور العمل ابلاغی تیم مذاکره کننده، غیر از خطوط قرمز است.
✍️ #محمد_ایمانی
شنیده ها
بخش قابل توجهی از منابع مسدود شده ایران در آستانه آزادسازیست. مبلغِ مذکور، چندین برابر ۴۷۰میلیون یورویی بوده که اخیرا پس از توافق ایران و انگلیس، وصول شد. توافقی که اخیرا برای آزادسازی منابع ارزی ایران انجام شده، مستقل از برجام بوده و دومین گشایش مهم ارزی طی هفته های اخیر است.
سند پروژه ایران 2040 دانشگاه استنفورد
1) تولیدات کشاورزی باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد!!! حتی درصورت عدم کاهش، این احتمال وجود دارد که کمبود آب و زوال خاک منجر به کاهش ناخواسته و کنترل نشده در تولید بخش کشاورزی در دراز مدت شود. برای جبران کاهش میزان غذای خانگی، ایران باید سالانه 300 دلار اضافی برای هر نفر برای واردات غذا هزینه کند.
2) سیاستگذاران باید از شعار تجلیل از خودکفایی غذایی دست بردارند!!! که با توجه به محدودیت منابع طبیعی و دسترسی ایران به فناوری، تنها بار سنگینی بر دوش محیط زیست و نسلهای آینده است. درعوض، تمرکز باید بر تضمین امنیت غذایی کشور باشد بدون نگرانی در مورد اینکه غذا در کجا تولید میشود. علاوه بر این، سیاستهای جمعیت که به دنبال افزایش نرخ باروری کل هستند باید کنار گذاشته شوند!!
اما ماجرا کجا جذاب میشود؟
آنجا که بدانید این سند در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری روحانی ترجمه و ابلاغ شده است!
و این جملات مقام معظم رهبری:
من امروز بر آن سه نکتهای که به ایشان عرض کردم، مسأله کشاورزی را اضافه میکنم؛ همان چیزی که آقای حجّتی در اینجا قولش را به من دادند و من توقّع داشتم که ایشان در مجلس هم آن را بگویند - که متأسفانه نگفتند - و آن این است که ما در مواد اصلی غذایی کشور، یعنی گندم و برنج و احتمالاً روغن، خودکفا شویم. ایشان به من قرص و محکم گفتند که میتوانیم خودکفا شویم؛ (اما هرچه گوش تیز کردم ببینم ایشان در مجلس کلمه «خودکفایی» را میآورند، دیدم نه) ایشان گفتند ما میتوانیم اینها را پیش ببریم! پیش بردن کجا؟ خودکفایی کجا؟
✔️ دقیقا کجا ؟!
۱. مشهد ؛ کانون مناقشات اخیر
۲. حرم مطهر ؛ کانون توجهات
۳. ورود سلاح سرد علی رغم تفتیشات
۴. انتخاب سه نفر آخوند
۵. در صحن و زاویه ای که بیشترین فاصله به عوامل انتظامی و تیم پزشکی و آمبولانس دارد
۶. مثل همیشه شلوغ نیست و ریسک عملیات را بالاتر میبرد
✔️ ضارب کیست ؟
۱. یک نوجوان!
۲. حدودا پانزده ساله
۳. که بلد است در کمتر از بیست ثانیه، سه نفر را با چاقو بزند و در برود
۴. نه تنها در چهره اش ندامت نیست، بلکه ترس هم نیست و وسط مشت و لگد مردم، تا بتواند از خود دفاع هم میکند
۵. از محله ای که عده ای در آن برای پیروزی طالبان جشن گرفته بودند
۶. تنها و بی کس هم نیست و حداقل چهار نفر در دو ساعت اول پس از عملیات، مظنون تشخیص داده شده و دستگیر میشوند.
✔️ با چه وسیله ای؟
چاقویی نسبتا بزرگ و منقش به ذکر که در کلیپ های گروه های تکفیری از آن برای ذبح افراد بیگناه استفاده میشود.
و نکات دیگر ...
👈اولا قطعا این عملیات، کور نبوده.
حتما نباید فرد خاصی از قبل نشان کرده باشند که بگوییم عملیات کور نبوده.
👈 ثانیا خیلی هم حساب شده بوده.
حداقل تیم برنامه ریز، در رصد و انتخاب لوکیشن و زمان، بد عمل نکرده.
واکنشها به حادثه ترور و شهادت طلاب در حرم رضوی
🔸بعد از اتفاق ناگواری که در رابطه با شهادت و جراحت سه تن از طلاب معزز در صحن حرم مطهر رضوی رخ داد، چرخی در شبکههای اجتماعی و پیج های موافق و معاند انقلاب زده و به مجموعه ای از رویکردهای متفاوت در تحلیل حادثه دست یافتم که هر کدام البته بخشی از واقعه را بازنمایی و تبیین مینمود.
1️⃣ رویکرد روانشناختی:
این نوع نگاه با محور قراردادن امنیت روانی خانوادههای طلاب و نزدیکانشان، توصیه به عدم انعکاس تصاویر قتل و خونریزی و خشونت حادثه می کردند و بهداشت روانی در فضای مجازی را مدنظر قرار داده بودند.
2️⃣ رویکرد رسانه ای:
اهالی این نگاه نیز همچون رویکرد قبلی، پرهیز از بازنشر تصاویر و فیلمهای خبر و البته مراقبت از منابع خبر و فیکنیوزها را مدنظر داشتند و از طرفی، تحریکات رسانهای ناشی از تحلیلهای هیجانی بدون فکت و دلیل را به نقد میکشیدند.
3️⃣ رویکرد جامعه شناختی:
این نوع نگاه نیز چون فاقد فکت و دادههای جدی بود، صرفا گمانه هایی همچون تسویه حساب و نفرت یا حداقل فاصله گرفتن مردم از روحانیت و شکاف اجتماعی و فقر و اقتصاد را مطرح میکردند که ضعف تحلیلی این رویکردها در تبیین این واقع خاص با توجه با اخبار پسینی درباره هویت ضارب و مدل برخورد حمایتی مردم سر صحنه، مشهود بود.
4️⃣ رویکرد سیاسی:
اختلاف افکنی میان شیعه و سنی نقطه بارز این نوع دیدگاه بود که سرویس های جاسوسی انگلیس را بازیگر اصلی این ماجرا تلقی میکردند. اینکه چند روز گذشته دو تن از طلاب گنبد کاووسی با ضرب گلوله فوت شدند و حال سه تن از طلاب شیعی مورد تعرض واقع میشوند، نشان از یک پشت صحنه سیاسی با چاشنی اختلاف مذهبی داشت.
5️⃣ رویکرد ژئوپلیتیک؛
با توجه به تحرکات جدید ناتو در فضای بینالملل و قضایای اوکراین، اختلاف ایرانی و افغانی و تسویه حساب آمریکایی ها با کشورمان از کانال برجسته کردن هویت افغانی ضارب، نقطه ثقل این نوع رویکردها بود. اینکه آمریکایی ها پس از خروج شکستگونه از افغانستان، مترصد ایجاد تنش میان افغانستان و ایران بودند و هستند، دال مرکزی این تحلیل های ژئوپلیتیک بود که در عصرجدید، تولید تنشهای مرزی و سرزمینی برای تمرکززدایی از دولتها بسیار حائز اهمیت است.
6️⃣ رویکردهای ایدئولوژیک؛
این نوع از برداشت ها نیز به جنبه وهابی و تکفیری بودن ضارب توجه ویژه داشتند و تسویه حساب این جریانات با مبلغان و کنشگران حوزه فرق و ادیان را مطمح نظر قرار دادند. اینکه شهید معزز حجت الاسلام اصلانی از فعالان این حوزه بود نیز در این رویکرد مورد توجه قرار گرفت. کنسولگری سعودی، متهم ردیف اول ماجرا در این رویکرد محسوب میشد.
🔻 کلیدواژه های امنیت، روحانیت، شیعه و سنی، افغانستان، اقتصاد و فقر، حوادث ورزشگاه مشهد و اسامی برخی علما مثل حاج آقای علم الهدی در واکنشهای مجازی مردم و رسانه ها، پررنگ و متمایز مینمود.
✍️علیرضامحمدلو
🟤 گندم 26 دلار گرانتر شد!
قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی به دنبال اتفاقاتی که رخ داده همچنان روند صعودی خود را ادامه می دهد. رشد قیمتها از بهمن 98 در پی شیوع ویروس کرونا شدت گرفت اما در 40 روز گذشته پس از درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین سرعت بیشتری یافت.
روسیه و اوکراین به تنهایی 30 درصد غلات جهان را تامین میکنند، روسیه جایگاه نخست و اوکراین جایگاه پنجم صادرات گندم را دارد. امروز نیز رشد قیمت کالاهای اساسی ادامه داشت به طوری که گندم فقط امروز 26 دلار در هر بوشل رشد قیمت داشت و ذرت که به عنوان دام استفاده می شود 3.25 دلار بالا رفت. رشد قیمت در سایر کالاهای اساسی هم ادامه داشت به طوری که قیمت دانه های روغنی 10.75 دلار رشد قیمت داشت.
دو دلیل عمده برای رشد قیمت کالاهای اساسی در جهان وجود دارد. نخست اینکه عرضه محصولات اساسی با شیوع ویروس کرونا و درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین مختل شده است. دوم؛ کشورها ذخیرهسازی خود را بیشتر کردهاند و تقاضای زیاد، رشد قیمتها را سبب شده است. چین به تنهایی نیمی از صادرات گندم جهان را ذخیره کرده است
نکاتی درباره سوءقصد به ۳ طلبه در حرم رضوی
🔴👈درباره حادثه حمله به این روحانیون خدوم تاملاتی وجود دارد:
1️⃣ در نظام اسلامی که جا به جا یقه استکبار و صهیونیسم و عوامل آنان مثل رژیم خبیث سعودی را گرفته است، توقع سکوت این جبهه منطقی نیست.
🔹بلاخره خداوند که مومنین را نصرت داده و وعده غلبه صد بر هزار مومنین بر کفار را داده و صد در میلیون هم عمل کرده است، دست شیطان را هم نبسته تا در این صحنه کارزار مومنین واقعی از مدعیان باز شناخته شوند.
🔸درست است که دنیا دار غلبه اهل ایمان است، دار استراحت مومنین هم نیست، صحنه، صحنه جهاد و پیروزی است و صحنه جهاد برای مومنین هزینه هم دارد؛ « ان یمسسکم قرح فقد مسّ القوم قرح مثله و تلک الایام نداولها بین الناس و لیعلم الله الذین آمنوا و یتخذ منکم شهداء والله لا یحب الظالمین» ۱۴۰ آل عمران
2️⃣ وقوع این حوادث به هیچ وجه نشانه ضعف جمهوری اسلامی یا ضعف دستگاههای اطلاعاتی یا ضعف متولیان آستان قدس نیست.
🔹حمل یک یا چند چاقو و ورود به هر اجتماعی از جمله حرم، کار بسیار ساده ای است و خیلی قابل کنترل هم نیست. در اینجا مهم مدیریت پس از وقوع این حوادث است که ما نوعا" ضعیف عمل می کنیم ؛ دشمن در این موارد سازوکار آماده ای دارد و پر قدرت و با خط ممتد و سناریو وارد می شود.
🔸سر خط اول آن هم تبدیل موضوع به وسیله افزایش تنش شیعه و سنی است و خروجی آن هم شکسته خواندن جمهوری اسلامی در این کارزار است.
حالا شما این صحنه که یک نفر با چاقو چند نفر در حرم رضوی که فاقد حضور حتی یک عنصر نظامی است را مورد حمله قرار داده است، بگذارید کنار حوادث دو هفته اخیر سرزمین های ۱۹۴۸ فلسطین اشغالی که در هر قدمش یک عنصر کارکشته نظامی و اطلاعاتی اسرائیل حضور دارد؛ در این حوادث لااقل ۱۱ نفر از صهیونیست ها به هلاکت رسیده اند و دستکم ۲۰ نفر از آنان با اسلحه گرم جوانان فلسطینی زخمی شده اند و جالب این است که سلاح ها هم از انبار تسلیحات اسرائیل در کلانتری ها به دست فلسطینی ها رسیده است!
#سعدالله_زارعی
🔰آغاز بهبود شاخصهای کلان اقتصادی!
📜«علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: «برای 4 ماه متوالی نرخ رشد نقدینگی کاهش یافته و 96 هزار میلیارد تومان از اوراق فروخته شده در دولت قبل تسویه شده است. تورم نقطهای از 43.7 در شهریور به 34.7 در اسفند 1400 رسید. اینها همگی نشان از شروع بهبود شاخصهای کلان اقتصادی است».
📚 چهار سفارش خداوند به حضرت موسی علیهالسلام
امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
خداوند تبارک و تعالی به حضرت موسی(ع) چنین وحی کرد: ای موسی چهار سفارش به تو دارم:
تا زمانیکه مطمئن نیستی گناهانت آمرزیده شده به عیوب دیگران مشغول مشو.
تا زمانی که مطمئن نیستی گنج های من تمام شده در مورد روزی خود اندوهگین مباش.
تا زمانی که از زوال پادشاهی من اطمینان نداری به کسی جز من امید مبند.
تا زمانی که مطمئن نیستی شیطان مرده، از مکر او ایمن مباش.
📚 خصال شیخ صدوق/ج۱/ص۲۱۷
📍عدهای اجازه نمیدهند سفر به عراق ارزان شود
@secret_file
🔻حرمتالله رفیعی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی:
🔹در جلساتی هم که با رییس سازمان حج و زیارت داشتم نسبت به قیمت بلیت پرواز تهران ـ نجف اعتراض کردم.
🔹براساس آنچه در جلسات ایرلاینها شنیدهایم، هزینه هر ساعت پرواز حدود ۲۰ دلار است، اصلا ما این عدد را ۳۰ دلار درنظر بگیریم، فاصله هوایی تهران ـ نجف هم کمتر از دو ساعت است، تقریبا یک ساعت و نیم میشود که حالا ما با اغماض این فاصله را سه ساعت درنظر بگیریم، در نتیجه هزینه یک سفر از تهران به نجف باید ۹۰ دلار تمام شود که حتی اگر با ارز ۳۰ هزار تومانی محاسبه شود، قیمت بلیت آن باید نهایت دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شود، نه پنج میلیون و ۱۰ میلیون تومان!
🔹چرا هزینه سفر عراق باید از کیش و استانبول گرانتر شود، درحالی که فاصله هوایی آن از ایران به نسبت کیش و استانبول کوتاهتر است!؟ به نظر میرسد عواملی در کار است که اجازه نمیدهد این سفر ارزان شود.