فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظۀ حرکت تروریستها به سمت ساختمان رادیو و تلویزیون دولتی سوریه در دمشق
ببینید با موتور سواری دمشق را فتح کردند ارتش کمترین مقاومتی نکرد اسرائیل با آن همه قدرت هفته ها تلاش کرد وارد روستاهای جنوب لبنان بشه نتوانست چون حزب الله مقاومت کرد حالا اینجا تروریست ها مثل آب خوردن همه جا را فتح میکنند و بعضی انتظار داشتند جبهه مقاومت بره جلوی تروریست ها بایسته در حالی که اسد و ارتش او انگیزه ای برای مقاومت نداشتند
#فوری
🔷 نیویورک تایمز به نقل از مقامات ایرانی نوشت: هیئت تحریر الشام در نامه ای به ایران وعده حفاظت از اقلیت شیعه و اماکن مذهبی را داده است.
14.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#وعده_صادق
#روز_دانشجو
🔻بحث سیاسی استاد و دانشجو ...
⬅️ شما که میگفتید نه شرقی نه غربی، پس چرا مرگ بر روسیه نمیگید⁉️
⬅️مگه آمریکا با ما چیکار کرده ؟
⬅️ اول ما شروع کردیم یا آمریکا ؟
⬅️ممکنه روزی دیگه نگیم مرگ بر آمریکا ؟
استاد #رحیمپور
🚫 الجولانی خطاب به مردم و سرشناسان محله سیده زینب که خروج از رژیم را برگزیدند و از حمایت آن سرباز زدند، از موضع شجاعانه شما قدردانی می کنیم و سلامت باشید.
🔺محله سیده زینب موضع بیطرفانه دارد و تمام هدفش محافظت از حرم است
❌سوریه به کدام سمت خواهد رفت؟
▪️ بشار اسد رفت، این مهم ترین خبر روز 18 آذر بود؛ ولی الان سئوال اصلی این است که پس از بشار اسد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ سناریوها را می توان اینگونه نوشت:
1️⃣ _ سناریوی تشدید تنش ها و فرو رفتن سوریه درجنگ داخلی.
2️⃣ _ سناریوی استقرار یک دولت مرکزی جایگزین بشار که می تواند شامل موارد ذیل باشد:
⏪ استقرار یک دولت و حاکمیت تکفیری توسط جبهه النصره یا همان تحریر الشام،
⏪شکل گیری یک دولت و حاکمیت اسلامی غیر تکفیری ،
⏪ شکل گیری یک دولت با سکولارهای فراری مانند ریاض حجاب.
▪️مطمئن باشید که غربی ها اجازه دو دولت اول را نخواهند داد؛ اما در یک نگاه کلی می توان گفت که آمریکایی ها و صهیونیست ها در سوریه به دنبال سه هدف عمده خواهند رفت:
⏪ تلاش برای حفظ آشوب مدیریت شده،
⏪ عدم شکل گیری یک دولت قوی یا شکل گیری دولتی بدون اقتدار مرکزی،
⏪ تلاش برای موازنه و توزیع ضعف بین همه طرف های درگیر.
▪️سال هاست که آمریکایی ها و صهیونیست ها به دنبال نظم نوینی هستند که از آن دولت های ضعیف و بازتولید خشونت و درگیری بیرون می آید. به قهقهه های امروز فیدان و اردوغان نگاه نکنید؛ دیر یا زود همه منطقه از جمله اردوغان و مرتجعین خواهد فهمید که زدودن نظم فعلی به معنای استقرار نظم نوین و مطلوب آن ها نخواهد بود.
⏪ مدافعین حرم و سردار دل ها سال ها تلاش کردند تا نظم نیم بند فعلی به هم نخورد و راهبرد صهیونیست ها به ثمر ننشیند، مطمئن باشید جولانی ها و گولانی ها بلای جان اردوغان ها و بن سلمان ها خواهند شد.
#تازه_آغاز_ماجراست
🔴 چرا سوریه مقاومت نکرد؟‼️
🔻نظامیان در یک تقسیمبندی جنگهای نظامی را به دو دسته جنگ تمیز و جنگ کثیف تقسیم میکنند. معیار تفکیک و تقسیم جنگ در این دستهبندی، میزان هزینههایی است که نیروهای مهاجم به مردم یا حاکمیت وارد میکنند. در جنگ کثیف، دشمن با اشغال یک کشور و درگیری مستقیم با مردم به دنبال خونریزی، تخریب نهادهای خدماتی، آثار باستانی و مراکز مردمی است؛ اما در جنگ تمیز بیشترین آماج متوجه نیروهای حکومتی و نهادهای حاکمیتی است و نیروهای مهاجم در مقام ناجی با پیش گرفتن راهبرد دوگانه حاکمیت_ملت و توسل به عملیات روانی و اهریمن سازی از حکومت به دنبال فتح زمین بدون درگیری با مردم و ساکنان منطقه هستند.
🔹رصد تحولات اخیر سوریه با رویکرد تطبیقی نسبت به حوادث سال ۲۰۰۹ ، بیانگر تغییر ریل جولانی از جنگ کثیف به جنگ تمیز است . به نظر میرسد جولانی مبتنی بر تجربیات قبلی متوجه این نکته شده بود برای سقوط سوریه «در همیشه روی یک پاشنه نمی چرخد» و بایست تغییر چهره داد. فلذا این بار با دست فرمان جنگ تمیز پشت ماشین تحریرالشام و اسب تروای رسانه نشست و با کپی کردن مدل طالبان در افغانستان، تغییرات را از سیمای خود و پرچم و نام گروه آغاز کرد و در نوع مواجهه با مردم و مذاهب و .... ادامه داد
🔹اگر واقع بینانه به برخی ضعف های مشهود اقتصادی، سیاسی ، نظامی صحه بگذاریم مداقه در این تغییرات ، میتواند پاسخ سوالات بیشماری در خصوصی چرایی عدم مقاومت مردم سوریه و گاهی استقبال از مسلحین باشیم.
🔹 البته از یک نکته اساسی که نبایست غفلت شود اینست که از منظر دشمنان جهانی و منطقه ای ، جُرم اصلی بشار اسد نقش آفرینی در پازل مقاومت بود . خط اصلی روایت را گم نکنیم
🔹اما در آخر آنچه که اکنون به عنوان یک معما میتوان مطرح کرد اینست که آیا این تغییرات و چرخش ها در فاتحین دمشق موسمی خواهد بود یا دائمی؟ به تعبیری تغییر در صورت جولانی همراه با تغییر در سیرت سیاسی حکمرانان جدید سوریه خواهد شد یا خیر؟
🔹گرچه برای بهترین قضاوت بایست معما را به تاریخ سپرد ولی نگارنده ناظر به خاستگاه فکری و سابقه این گروه ها، عدم تجربه حکمرانی، تنوع بافت معارضین در سوریه، استقلال سیاسی و مالی نداشتن ، متغیرهای محیطی و پیرامونی و.... قویاً معتقد است که در چشم انداز میان مدت و بلندمدت باید شاهد روزهای سخت تری برای سوریه باشیم و شتابزده نبایست در تشک سوریه دست برنده را بالا ببریم؛ تازه آغاز ماجراست.
🌟 درود خدا بر شهید ابراهیم عقیل از فرماندهان حزب الله که چه حکیمانه گفت: " جنگ روزهای مختلف دارد؛ اما مهم روز آخر است."
#محمدصادق_سلطانزاده
🔴 هشدار امام خامنهای در خرداد امسال به بشار اسد: مراقب نقشه جدید غرب برای سوریه باشید. قصد دارند با وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.
پ.ن: تلاشهای فرستادگان ایران برای اقناع بشار اسد، شکست خورد و حکومت سوریه سقوط کرد.
📌ادعای خاموش شدن رادار هواپیمای بشار اسد در هنگام ترک سوریه
وب سایت فلایت رادار که در زمینه ردیابی هواپیماها فعالیت میکند، ادعا کرد: هواپیمای حامل بشار اسد به سمت شمال غربی پرواز کرد، سپس در نزدیکی حمص پیچید و ناپدید شد.
هواپیمای بشار اسد رادارهای خود را بسته و از صفحه دستگاههای رصد، پنهان شده است.
وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان امنیتی سوری اعلام کرد که بشار اسد به مقصدی نامعلوم، کشورش را ترک کرد. خروج اسد از سوریه پس از آن صورت گرفت که همسر و فرزندانش هفته گذشته به روسیه رفتند.
❌ سقوط سوریه نتیجه غفلت های بزرگ است
⏪ما مردم هم مقصر هستیم که مطالبه فرامین رهبری را نکردیم.
▪️ ایشان مگر بعد از شهادت آیتالله رئیسی نفرمودند شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق.
➖آیا اقدامات ما با توجه به این سخن مهم حضرت آقا بوده است؟!
📌حداقل کاری را که الان میتوانیم انجام دهیم این است که دیگر فریب نفوذیهای وارد شده در جریان انقلابی را که جلوی انتقاد و مطالبه را گرفتند نخوریم و برای همیشه تکلیف آنها را روشن کنیم.
#پایان_انفعال
#آتشزدن_پرچمهای_نفوذ
👤محمد یوسفی
🔰نشریه New lines magazine نوشت: بشار اسد طی مذاکرهای که با ائتلاف اعراب و غربی ها داشت وعده وعید هایی دریافت کرد که درصورت فاصله گرفتن از ایران و محور مقاومت میتواند کشور خود را بازیابی کند.
🔸این نشریه مدعی شد: اواخر حکومت بشار اسد نیروهای امنیتی سوریه اجاره دادن خانه را به مردم ایران و ایرانی ها محدود کرده بودند.
🔸مدرسه ابتدایی و راهنمایی دانش آموزان ایرانی در دمشق ، لاذقیه و طرطوس توسط دولت سوریه بسته شده بود و دانش آموزان ایرانی امکان ادامه تحصیل نداشتند.
🔸برخی گمانه زنی ها نیز وجود دارد که اطلاعات محل حضور مستشاران ایرانی و فرماندهان سپاه را به نیروی هوایی ارتش اسرائیل ؛ نیروهای امنیتی و دولت سوریه میدادند تا سوریه از وجود ایرانی ها پاکسازی شود و بهانهای برای همکاری دولت های عربی و غربی برای بازسازی و همکاری با سوریه نباشد.
🔸همچنین این نشریه در ادامه گزارش میدهد ؛ بشار اسد پس از پیروزی در برابر داعش به این توهم رسیده بود که برای تامین امنیت کشور خودش دیگر به هیچ قدرت خارجی (ایران و روسیه) نیاز ندارد.
🔸به همین علت از ایران و روسیه و محور مقاومت فاصله گرفتند و حتی زمانی که مقامات ایرانی میگفتند سبک و سیستم ادبیات محور مقاومت را در قوای مسلحه و ساختار سیاسی خود استفاده کنید بشار اسد سر باز میزد.
🔴بخشی از پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به حاج قاسم سلیمانی پس از اعلام سقوط حکومت داعش!
"اینجانب صمیمانه به شما تبریک میگویم و با این حال تأکید میکنم که از کید دشمن غفلت نشوید. آنهایی که با سرمایهگذاری سنگین، این توطئهی شوم را تدارک دیده بودند آرام نخواهند نشست، سعی خواهند کرد آن را در بخشی دیگر از این منطقه و یا به شکلی دیگر دوباره به جریان افکنند. حفظ انگیزه، حفظ هوشیاری، حفظ وحدت، زدودن هر پسماند خطرناک، کار فرهنگی بصیرتافزا و خلاصه، آمادگیهای همهجانبه نباید فراموش شود.
سید علی خامنهای(مدظله)- 30 آبان 1396
❌️اسد شروط ایران را نپذیرفت...
🔻دیدار شب گذشته آخرین فرصت آقای اسد در مورد پذیرش خواستههای ایران برای مداخله مستقیم در سوریه و رود دوباره به مبارزه با گروهکهای تکفیری بود... وقتی که خبر تخلیه حمص را شنیدم متوجه شدم که این مذاکرات شکست خورده است و اسد حاضر به پذیرش خواستهها و ایدههای ایران نشد.
🔻ایران خود را آماده کرده بود تا به صورت گسترده و همه جانبه در سوریه مداخله کند و تمام نیروها و امکانات هم آماده شده بود و حتی بخشی از این نیروها به یکی از پایگاههای دور افتاده ارتش سوریه نیز اعزام شده بودند ولی درخواستهای مکرر و پیاپی ایران توسط شخص اسد به دلایل مختلف رد شد تا شاهد این صحنه و اتفاق باشیم.
🔻آقای لاریجانی آخرین صحبتها را کرد و اسد نپذیرفت، پس از آن بود که دستور عقب نشینی از حمص صادر شد.... بله این هم یک شکل فروپاشی است.
✅ فرانس ۲۴: لاریجانی، نماینده رهبر ایران در ۲ دیدار با اسد موفق نشد او را برای کمک ایران به سوریه متقاعد کند و اسد خواستار خروج ایران بود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مردم دمشق در میدانهای اصلی پایتخت تجمع کرده و با خودرو و پیاده شعارهای «آزادی» سر میدهند.
شاهدان عینی گزارش دادهاند که صدای «الله اکبر» از مساجد نیز به گوش میرسد.
در حمص، پس از عقبنشینی ارتش از این شهر، هزاران نفر به خیابانها آمده و با سر دادن شعارهایی مانند «اسد رفته، حمص آزاد است» و «زنده باد سوریه، مرگ بر بشار اسد» جشن و شادی میکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 با سقوط حکومت بشار اسد، آینده سوریه، منطقه و ایران چگونه خواهد شد؟
این جمله تاریخی شهید سلیمانی انگار برای همین روزها و ساعتهاست:
"من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم..."
پس از اشغال عراق توسط امریکا نیز خیلی ها تصور میکردند که کار منطقه و ایران تمام است اما هوشمندی جمهوری اسلامی و اتخاذ راهبرد درست منطقه ای اش، کاری کرد که آن بحران بزرگ به یک فرصت کم نظیر برای ایران تبدیل شد.
امروز نیز در همان نقطه ایم به شرطی که به جای انفعال، به دنبال تبدیل بحران به فرصت باشیم و چنین رویکردی از دل روزمرگی و گدایی از غرب و اکتفا به حداقل ها در نمی آید، اولین شرط تبدیل بحران به فرصت، باور داشتن به توانمندی های بزرگ کشور و اعتماد به نفس در برابر دشمنان است. نقطه سر خط!
🔆زنگ عبرت
🔴 بزرگان گفتهاند: چهل تا عاقل را میشود با یک حرف منطقی قانع کرد،
ولی یک احمق را نمیشود با چهل بار حرف منطقی قانع کرد!
حسنی مبارک گفت: نباید به آمریکا اعتماد میکردم.
معمر قذافی گفت:
بزرگترین اشتباه عمرم اعتماد به آمریکا بود.
محمد مرسی گفته است:
اشتباه استراتژیک من و عامل اصلی شکست انقلاب مصر اعتماد به آمریکا بود.
بن علی گفت: دلیل سقوط من اعتماد بیجای من به آمریکا بود.
منصور هادی در یمن گفت:
اگر فریب آمریکا را نمیخوردم، در قدرت باقی می ماندم.
تمام تاریخ نگاران
معاصر در کشور معتقدند:
دلیل سقوط دولت مردمی مصدق و کودتای 28 مرداد 1332 به دلیل اعتماد بیجای مصدق به آمریکا بود.
صدام در لحظه اعدامش گفته بود:
این طناب دار را آمریکائیها به گردن من انداختند.
در کتاب پاسخ به تاریخ ص 278، محمد رضا شاه در آخرین روزهای عمرش میگوید:
دلیل فروپاشی سلطنت من اعتماد به آمریکا بود.
یعنی حتی شاه هم بعد از سالها رفاقت و خدمت به آمریکا، فهمیده بود که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد.
جمله معروف شاه:
... آن زمان که صاحب قدرت بودم، تصور میکردم که اتحاد من با غرب بر مبنای اتحاد و اطمینان دو جانبه برقرار است، شاید این اطمینان و اعتماد #یک_اشتباه_بود ..."
📚 کتاب پاسخ به تاریخ، نوشته محمدرضا پهلوی، صفحه ۲۷۸.
🔸 حالا برخی در کشور همچنان امیدوارند تا آمریکا این شیطان بزرگ و اروپاییها این شیاطین کوچک، برایشان آستین بالا بزنند و مشکلاتشان را حل کنند، در کجای عبرتهای تاریخ قرار گرفتهاند؟
قرآن میفرماید:یهود ونصارا هیچگاه از شما راضی نخواهند شد الا اینکه به دین وایین آنها درآیید ..
افلا تعقلون
🔹اینکه بعد از تقدیم حدود ۶۰۰۰ شهید مدافع حرم و صرف میلیاردها تومان هزینه، طی فقط یک هفته سوریه را دو دستی تقدیم تکفیریها کردیم اگر غضب الهی نیست پس چیست؟!
🔹حدود دو هفته قبل، در حاشیه مراسمی، ملاقاتی بسیار کوتاه با یکی از بلندپایهترین مقامات نظامی کشور داشتم. به ایشان عرض کردم که پس این وعده صادق ۳ چه شد؟! لبخندی زدند و گفتند که بزنیم که نیم ساعت بعدش دوباره اسرائیل ما را بزند تا بعدش مردم مطالبه وعده صادق ۴ را بکنند؟! از پاسخ ایشان چنان متعجب شدم که تا چند روز در حیرت به سر میبردم. حالا هم که دو هفته از آن زمان گذشته است دائما این سوال در ذهن حقیر موج میزند که مگر آقا همین چهل روز پیش نفرمود که "بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد". اینکه سوریه را بعد از این همه خون، یک هفتهای تقدیمشان کردیم در راستای به هم خوردن خطای محاسباتی اسرائیلیها بوده؟! ظاهرا برخی از عزیزان ما فرمایش آقا را سر و ته فهمیدهاند و تصمیمشان این بوده که جوری عمل کنیم که خطای محاسباتی خود ما به هم بخورد!
🔹قبلا هم گفته بودم که خط قرمز حقیر، فقط و فقط رهبر انقلاب است و در دفاع از حقوق ملت و نظام، از مطالبه گری و نقد هیچ عزیزی فروگذار نخواهم کرد، حتی اگر آن عزیز، مقام ارشد نظامی و یا امنیتی کشور باشد. ضمنا فعلا باتوجه به شرایط جنگی منطقه و لزوم حفظ وحدت، بیان نام مقاماتی که طی این ۴۰ روز قصور داشتهاند را صلاح نمیدانم اما اگر در ادامه، دوباره در اجرای فرمایش آقا کوتاهی بورزند ابایی از افشای نامشان نخواهم داشت.
دکتر منان رئیسی نماینده قم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بخش مهمی از چرایی سقوط سوریه
♦️ «لری جانسون» تحلیلگر سابق سیا:
🔹این فقط ترکیه نیست، این ایالات متحده است، این انگلیس است، این همان گسترش جنگ اوکراین است.
🔹فکر نکنید این موضوع به نوعی مسئله داخلی سوریه است، این فکر مسخره است، این همان غرب و فساد تمام عیار آن است.
🔹میدانید که سربازان اوکراینی در سوریه در کنار گروههای هئیت تحریر الشام حضور دارند، فکر میکنید چگونه به آنجا رسیدهاند، آمریکا و انگلیس به این امر کمک میکنند و این کار را انجام میدهند.
❌چراییِ سقوط سوریه و آیندۀ محور مقاومت
🔹سوریه مورد توطئه و تهاجمی قوی از سوی ائتلاف بینالمللی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه قرار گرفته که راهبرد خطرناک آن، قطع رابطۀ ایران با جبهۀ مقاومت، شکاف در امت اسلامی، کوچکسازی قاعدۀ قدرت جمهوری اسلامی و محدودسازی قدرت بازیگری و تاثیر نظام در مرزهای خود است.
🔹حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در کشورهای اسلامی از جنس حضور دیگران و صرفا دارای ماهیت نظامی نیست. حضور ایران در منطقه معنوی، عقیدتی، فکری، فناوری و فرهنگی است و این نفوذ با سقوط دولت سوریه هم از بین نخواهد رفت.
🔹وجود بشار اسد در راس حکومت سوریه هم برای ایران و هم برای او یک فرصت بود. ایران از این فرصت برای تقویت جبهۀ مقاومت و ارتقای حکمرانی در سوریه استفاده کرد ولی او به اندازۀ کافی به توصیههای جمهوری اسلامی در خصوص مردمسالاری و دفاع مردمی توجه ننمود.
🔹همراهی نکردن مردم با دولت بهدلیل اوضاع وخیم اقتصادی، ضعیف شدن ارتش و آلوده شدن به فساد، اعتماد دولت سوریه به برخی وعدههای دولتهای خارجی در ازای دست برداشتن از مقاومت برخی از همین اشتباهات است.
🔹تا جایی که همانگونه که حتی در رسانهها نیز بهچشم میخورد، بشار حتی تا همین چند روز قبل هم درخواست صریحی از جمهوری اسلامی برای کمک نکرده بود در حالیکه روشن بود نظام حکومتی سوریه توان لازم برای ایستادگی را ندارد.
🔹پیروزی گروههای مسلح تکفیری آغازی بر فتنه در کشورهای منطقه و حتی اروپا خواهد بود. این یک پدیدۀ مسموم، مرموز و شوم است که دامنگیر بشریت شده و هیچ کشوری، حتی خود ترکیه نیز از آن در امان نخواهد ماند.
❌ باید بهخاطر داشت که این تازه ابتدای رویارویی محور مقاومت با اسرائیل و آمریکاست. قلمروی محور مقاومت وسیع است و سوریه تنها یکی از بخشهای آن است.
🔝ادعای نشریه آمریکایی نیولاینز:
🔻بشار اسد تا پیش از هفته گذشته ظاهراً در حال فاصله گرفتن از ارتباطات خود با ایران بود.
⚠️مقامات سوریه، دمشق را به محلی غیر قابلتحمل برای مسئولان ایران تبدیل کرده بودند.
📌 نشریه آمریکایی نیولاینز:
تهران قصد دارد زمانی وارد درگیری شود که اسد تضمین بدهد که سوریه را در اختیارش قرار میدهد زیرا بشار اسد و روسیه در امور منطقهای از ایران فاصله شدیدی گرفته بودند.
♦️۱۲ روز دیگر قرار بود آمریکا با شروطی تحریمهای سوریه را بردارد!
🔹رویترز چند روز قبل (۲ دسامبر) در گزارشی عجیب به نقل از چند منبع آگاه اعلام کرد که امارات، آمریکا و بشار اسد مدتهاست در حال انجام توافقاتی هستند تا در صورتی که اسد روابطش را با ایران خاتمه ببخشد و راههای تسلیحاتی حزبالله لبنان را قطع کند، تحریمهای سوریه را در ۲۰ دسامبر دیگر تمدید نکرده و ملغی کنند!
🔹اگرچه دولت بشار اسد امروز سقوط کرد، اما جالب اینجاست که تا ۲۰ دسامبر که در این گزارش به عنوان سالروز انقضای تحریمهای سوریه عنوان شده است، تنها ۱۲ روز مانده بود!
پ.ن: نکته مطلب رو گرفتید؟!
#سوریه
⭕️ لاپید خواهان تشکیل ائتلاف منطقهای با عربستان شد
🔻رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی مدعی شد:
🔹️محور ایرانی در وضعیت ضعفی بیسابقه است و این فرصتی برای تلاش جهت تشکیل ائتلاف منطقهای قوی با عربستان و کشورهایی است که توافق عادی سازی روابط را با اسرائیل امضا کردهاند.
💢 چرا ایران در این دوره وارد سوریه نشد؟
🔸زمانی که داعش در سوریه ظهور کرد و شرایط امنیتی برای سوریه سخت شد دولت این کشور طی روندی رسمی از ایران درخواست کمک کرد.
🔸تحولات سریع سوریه در یک هفتۀ گذشته و مداخله نداشتن ایران در این تحولات مسئلهای است که باید در عوامل مختلف جستجو و تحلیل کرد.
🔸تروریستها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریست ها حمایت نمیکردند.
🔸ارتش سوریه نیز بهدلایل مختلف از جمله ضعفهای اعتقادی و اقتصادی دیگر مانند قبل انگیزه مقابلۀ در برابر تروریستها را نداشت.
🔸اما مهمترین تغییر در خود بشار اسد بود. آخرین دیدار اسد با رهبر انقلاب حاوی نکتۀ مهمی بود. رهبر انقلاب ۱۰ خرداد امسال تذکری به بشار دادند.
🔸این تذکر ناشی از شناخت واقعی از صحنه بود. ایران پیش از آغاز جنگ در لبنان، بارها تذکرات لازم را درباره تقویت قوای تروریستها به اسد اعلام کرده و حتی پیشنهاد لازم را بهصورت رسمی به او داده بود اما به این تذکرات توجه نشد.
🔸ادامۀ این روند تا آخرین ساعات سقوط اسد نیز ادامه داشت. حضور بالاترین رده مقامات ایرانی برای مذاکره با اسد نشاندهنده عزم جدی ایران برای تقویت اسد بود اما یک خطای راهبردی سبب شد بشار در سراشیبی سقوط قرار گیرد و آن همان تذکر رهبر انقلاب بود؛ اسد دلخوش به وعدههای جریان عربی و غربی منطقه شد.
🔸ایران نیز زمانی که تمایل نداشتن اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر دخالت نکردن گذاشت اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعدههای دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توصیه رهبر رو گوش نکردید، علیرغم اینکه میدانستید اشتباه است به غرب اعتماد کردید، و نتیجه این اعتماد قرار دادن ایران و مقاومت در یک چالش بزرگ بود.
شما با غربگرایی جنگ را به مرزهای ایران میکشید، شدیدترین تحریمها در زمان اصلاحات وضع شده و شدیدترین تهدیدها در زمان اصلاحات عملی شد...