تحول در سیاست خارجی امریکا
می توان ادعا کرد که سیاست خارجی ایالات متحده امریکا دیگر رنگ و نشانی از آنچه که در دوران بوش پسر (2008-2000) داشت، ندارد. در حقیقت، واشنگتن آشکارا از الگوی مداخله نظامی مستقیم در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا فاصله گرفته و بصورت بنیادین پارادایم خود را در این منطقه تغییر داده است. این امر البته بستگی به اراده کارگزارانی چون اوباما، ترامپ و بایدن نداشته و حاصل طراحی تیم های تصمیم گیری حقیقی در این کشور است. بر این اساس، اولویت یک امریکا در حوزه سیاست خارجی، منطقه آسیای شرقی، و مشخصاً جمهوری خلق چین می باشد. سخنرانی بایدن در کنفرانس امنیتی مونیخ مویّد این نکته بود. وی چین و سپس روسیه را تهدید حیاتی امریکا قلمداد کرد که باید در پیوند دو سوی اقیانوس اطلس (با اروپا) خنثی شوند. بدین ترتیب، غرب آسیا و شمال آفریقا از کانون و مدار اصلی توجه دولتمردان امریکایی خارج می شود. هرچند نباید هیچ گاه تعهد عملی کاخ سفید نشینان به امنیت رژیم صهیونیستی، و حمایت از آن در برابر ایران را دست کم گرفت.
✍پیروز
@siasiland
اصول سیاست خارجی بایدن
جو بایدن رئیس جمهور امریکا از زمان تصدی رسمی این سمت، چند سخنرانی مهم داشته که با تحلیل آن می توان اصول سیاست خارجی مدنظر وی را استخراج کرد، اصولی که آشکارا از سیاست خارجی ترامپ سرپیچی می کند. نخست آنکه وی به اصل همکاری با متحدان سنتی امریکا، به خصوص اروپایی ها باور دارد و می کوشد با ایجاد پیوندی عمیق تر میان واشنگتن با قدرت های اروپایی، موانع و تهدیدهای بزرگی همچون چین و روسیه را مهار نماید. اصل دوم مورد حمایت بایدن، تبلیغات شدید پیرامون اصالت و اولویت دیپلماسی و پرهیز از کاربرد ابزارهای فیزیکی نظامی است. می توان انتظار داشت در دولت بایدن، سازمان های بین المللی و توافق های جهانی اهمیت یافته و حداقل در ظاهر، دور زده نشوند. اصل سوم سیاست خارجی بایدن، که مورد حمایت دموکرات ها قرار داشته، تأکید بر حقوق بشر است. البته نباید از رویکرد ریاکارانه واشنگتن در این زمینه غافل بود. اما به هرحال ابزار حقوق بشری در دولت بایدن اهمیتی مضاعف می یابد. تا جایی که شاهزاده سعودی را نگران روابط مستحکم خود با امریکا ساخته است.
✍مجیدی
@siasiland
🔺️گروسی: نظارتهای ضروری در ایران ادامه خواهد داشت
🔹مدیرکل آژانس انرژی اتمی: آژانس ۳ ماه به راستیآزمایی ضروری در ایران ادامه میدهد.
تعداد بازرسان و برخی بازرسیهای سرزده از تاسیسات هستهای ایران کم نمیشود.
🔹پروتکل الحاقی پس از ۲۳ فوریه اجرا نخواهد شد و دسترسی کمتری پس از این تاریخ وجود خواهد داشت اما ترتیبات با ایران به آژانس اجازه میدهد تا میزان ضروری برای نظارت را حفظ کند.
@siasiland
📍 تعهد روسای جمهور آمریکا برای سکوت درباره سلاح هستهای اسرائیل!
🔹فارن پالیسی: از زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون هر یک از روسای جمهوری آمریکا به هنگام آغاز کار به اصرار اسرائیل نامه محرمانهای را امضا کردهاند که در آن ایالات متحده در عمل عهد می کند در خصوص سلاحهای هسته ای اسرائیل سکوت کند!
🔹دولت آمریکا مقرراتی را وضع کرده که کارمندان دولت در صورت اذعان به برخورداری اسرائیل از سلاح هستهای با تنبیهات شدیدی روبرو خواهند شد.
🔹واشنگتن بدون اذعان به این که اسرائیل هم جنگ افزار هستهای دارد نمیتواند به گونهای معتبر و موثر در خصوص منع ایران از سلاح هستهای بحث کند!
@siasiland
اخبارک
- رئیس جمهور: شاهد طلیعههای امیدبخش شکست دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی و ناکارآمدی تحریمها هستیم
- سردار قاآنی: آمریکا چیزی جز زبان زور نمیفهمد
- ظریف: توقف اجرای پروتکل الحاقی منطبق با بند ۳۶ برجام است
- کره جنوبی: دارایی های ایران پس از مشورت با واشنگتن آزاد میشود
- واشنگتن: از فاصله گرفتن ایران از تعهدات هستهای نگران هستیم
- مدیر مؤسسه بیماریهای عفونی آمریکا: عملکرد آمریکا در مقابله با کرونا از هر کشور دیگری بدتر بوده است
- انصارالله در آستانه کنترل کامل بر مأرب
- مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان از سر گرفته شد
- وزیر خارجه آمریکا: راهکار "دو کشوری" بهترین گزینه برای حل پرونده فلسطین است
- ۲ کشته و ۲۱ زخمی در اعتراضات ناصریه/ اعلام مقررات منع آمد و شد در ذی قار
- کارشناس امنیتی: سلاح به کار رفته در حمله به سفارت آمریکا متعلق به مقاومت نیست
- سفیر ترکیه: امیدواریم روابطمان با عربستان خوب شود
- درخواست ۱۳۰ ژنرال اسرائیلی از گانتس برای عدم شرکت در انتخابات
- دور جدید اعتراضات در ارمنستان؛ معترضان خواستار استعفای پاشینیان شدند
@siasiland
#با_فرشتگان
امروز را با نام خدای مهربان و با یاد شهید حمید باکری آغاز می کنیم .
@siasiland
آمریکا: نظری درباره پولهای ایران در کُره نداریم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
🔹 ایران به سوی مسیری اشتباهی گام بر میدارد و در حال فاصله گرفتن از تعهداتش است.
🔸پیش از خارج شدن آمریکا از برجام، ایران به تعهداتش پایبند بود.
🔹اگر ایران به طور کامل به تعهداتش برگردد ما به برجام برمیگردیم.
🔹نظری درباره تحویل اموال از کره جنوبی به ایران نداریم.
@siasiland
خیزش فقر در روسیه
به گزارش سازمان آمار روسیه در سال 2018 حدود سیزده درصد مردم روسیه در فقر به سر می برند. این نسبت، چیزی در حدود 20 میلیون نفر از جمعیت حدود 150 میلیونی این کشور را دربرمی گیرد. رشد میزان فقر در پهناورترین کشور جهان را باید در کنار گسترش فساد و افزایش شکاف طبقاتی در این کشور ملاحظه کرد. قبضه کسر قابل توجهی از ثروت عمومی روسیه در اختیار تنها معدودی از سرمایه سالاران و تجار این کشور، آینده نامساعدی را برای توده های روس به دنبال خواهد داشت. این وضعیت سبب گردیده تا برخی اعتراضات اجتماعی علیه حکومت با محوریت مخالفت با فقر، فساد و سانسور شکل گیرد و حتی در برخی موارد، اعتراضات سیاسی هم به چشم آمد. بحران ناوالنی نمود اصلی این اعتراضات به شمار می آید. البته در تحلیل شرایط اقتصادی نامطلوب این روزهای روسیه نباید عواملی همچون تحریم های شدید بر ضد این کشور، کاهش شدید قیمت نفت، شیوع کرونا ویروس و ... را نادیده گرفت.
✍سهیلی مهر
@siasiland