☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝🔻پیشنهاد قطر مبنی بر تشکیل ائتلافی پنج جانبه متشکل از: #قطر، #ایران، #ترکیه، #سوریه و #عراق حساسیتها و سؤالات متنوعی را پیرامون ماهیت، ابعاد و امکان تحقق آن در اذهان کارشناسان و عموم رقم زده است. در این رابطه نکاتی قابل ذکر وجود دارد که میتواند ابهامات موجود را تا حدودی مرتفع سازد:
✅مطرح ساختن این پیشنهاد در این مقطع زمانی می تواند متأثر از برخی تشابهات و نیازهای وابسته به هم در منطقه باشد. قطر از سوی ائتلاف سعودی تحت تحریم قرار گرفته، ایران با تحریمهای جدید و یکجانبه آمریکا روبروست، عراق و سوریه نیازمند بهرهگیری از سرمایه گذاری و مشارکت کشورهای همسایه در بازسازی خرابیهای جنگ و تقویت زیرساختهای خود هستند. ترکیه و قطر با یکدیگر پیمان دفاعی داشته و در تحولات منطقهای هم نظر هستند. هر یک از این کشورها به نوعی در تلطیف تنگناهای یکدیگر مؤثر هستند.
✅این ائتلاف از ابعادی سیاسی- اقتصادی برخوردار است که می تواند در ادامه، حمایتهای #روسیه و#چین را به عنوان دو رقیب آمریکا جلب نماید. قطر با بهرهمندی از توان مالی و با آگاهی از توان امنیتی جایگزین آمریکا، سعی دارد با این پیشنهاد، آمریکا را به ایجاد توازن در توجه به عربستان و قطر مجبور نماید.
✅این اقدام به قطر فرصت میدهد تا پس از مهار فشارهای اولیه تحریم ائتلاف سعودی، از فاز تدافعی خارج شده و مجددا در عرصه تحولات سیاسی- اقتصادی منطقهای نقشآفرین شود.
✅به رغم آثار و نتایج مثبت سیاسی – اقتصادی، این ائتلاف در مسیر تحقق خود با چالشهایی روبروست، #عراق به تازگی از بحران امنیتی خارج شده و نمیخواهد با حضور در یک ائتلاف، خود را در مقابل دیگر همسایگان تعریف کند و از توانمندیها و حمایتهای آنها در امر بازسازی محروم و یا با واکنشها و مداخلات مستقیم یا غیر مستقیم آنها مواجه شود. از سویی #سوریه و #ترکیه نیز گرفتار چالشهای جدی سیاسی- امنیتی بوده و امکان حضور آنها در یک ائتلاف خوشبینانه تلقی میشود.
@siasiland
#یادداشت
🌎عادیسازی روابط دربستررویدادهای بینالمللی
✅روند عادیسازی روابط #اعراب با رژیم #صهیونیستی، اگرچه رو به جلو است اما همچنان، برخی دولتهای عرب از اقدامات بیپروایانهای که آنها را در معرض اعتراضات گسترده قرار دهد، پرهیز میکنند. به همین دلیل، کشورهایی مثل بحرین، امارات و عربستان در شرایط کنونی، توان اقدامی دوجانبه با اسرائیل در سطحی که عمان چندی پیش انجام داد را دارا نیستند و آن را به مصلحت نمیدانند. لذا دیدارهای دوجانبه، یا پنهانی صورت میگیرد و خبر آن بعدها به صورت مهندسیشده به رسانهها نشت پیدا میکند و یا اینکه در سطوحی پائینتر و علنی انجام میشود.
✅این محدودیت اما باعث نمیشود تا کشورهای عربی روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را متوقف سازند. آنها همچنان در حال حساسیتزدایی از این روند هستند تا بتوانند به گام آخر برسند. یکی از رویدادهایی که میتواند این عادیسازی را با حساسیت کمتری پیش برد، میزبانی از رویدادهای بینالمللی است. البته قطعا اعراب اهداف متعددی از این میزبانیها دارند اما یکی از این اهداف، احتمالا عادیسازی روابط با اسرائیل است.
@siasiland
👇👇👇
👆👆👆👆👆👆👆👆
✅رویدادهای بینالمللی میتوانند در حوزههای ورزشی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... باشند. بهعنوان مثال، برگزار مسابقات جهانی جودو در امارات متحده عربی، باعث شد تا وزیر ورزش رژیم صهیونیستی به ابوظبی سفر کند. از سوی دیگر، بحرین به طور رسمی از «ایلی کوهین» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی برای شرکت در کنفرانس جهانی فنآوری و ابتکار که قرار است به همت بانک جهانی و با مشارکت وزرای کشورهای در حال رشد در بحرین برگزار شود، دعوت کرده است.
✅کشورهای عربی سالانه میزبان برخی رویدادهای بینالمللی هستند و با بهانههایی چون نقش میزبان و ضرورت عدم تحدید اعضای سازمان ملل و ...، عملا از رژیم صهیونیستی میزبانی میکنند. این میزبانی، به اندازهی اقدامات دوجانبه با اسرائیل، برای آنها هزینهزا نیست اما میتواند روند عادیسازی را هم پیش برد. طبیعی است که اسرائیل نیز با آغوش باز از این رویدادها استقبال میکند.
@siasiland
اخبارک⭐⭐⭐
🔸دریادار موسوی، معاون عملیات ارتش: حضور ناوگان اعزامی در بنادر و آبراه های بین المللی در طول مسیر نمایش تجهیزات نشان از سرزندگی و پویایی ایران و نیروهای مسلح دریایی است
🔸رئیس هیئت دولتی سوریه در مذاکرات آستانه با اشاره به خلف وعده ترکیه درباره توافق سوچی، اظهار داشت که طی دو ماه گدشته تروریستهای حاضر در ادلب بیش از 300 بار توافق سوچی را نقض کردند
🔸حاجی بابایی، رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اعلام کرد که استیضاح ظریف و لاریجانی نظر فراکسیون متبوعش نیست
🔸دیوید ایگناتیوس، روزنامهنگار ارشد آمریکایی با استناد به منابع آگاه، به جنبههای نادری از رقابت خونین درون خاندانی آل سعود از زمان ولیعهدی «محمد بن سلمان» و ارتباط آن با قتل «جمال خاشقچی» پرداخته است
🔸درخواست غیرمعمول آمریکا از کره شمالی: مذاکرهکننده خود را تغییر دهید
🔸رئیس دفتر سیاسی حماس در نامهای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، حمایتهای مادی و معنوی آمریکا از رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
🔸بیانیه پایانی نشست «آستانه»؛ تأکید دوباره بر تلاش برای حل سیاسی بحران سوریه
@siasiland
❎شکاف نسلی ؛
🔺مفهوم شکاف نسلی به چگونگی تداوم فرهنگی یک جامعه از نسلی به نسل دیگر مربوط می شود؟
✔ اگر در فرایند اجتماعی کردن، فرهنگ یک جامعه تا حد مطلوبی از نسلی به نسل دیگر منتقل شود و بازتولید فرهنگی به نحو احسن صورت گیرد، میزان اشتراک فرهنگی دو نسل بالا می رود، اختلاف فاحشی بین دو نسل بوجود نمی آید، در این صورت تفاهم بین دو نسل قدیم و جدید برقرار می شود و بحران هویتی نیز برای نسل جدید روی نمی دهد. در مقابل اگر فرایند اجتماعی کردن بنا به علل داخلی و خارجی دچار مشکل شود و به طور ناقص انجام گیرد و فرهنگ جامعه در حد مطلوبی به نسل بعد منتقل نشود، تداوم فرهنگی جامعه دچار مشکل می شود و بین نسل جدید و قدیم شکاف می افتد.
✍سید محمد میر عمادی
@siasiland