🔷این کتاب دربرگیرندهی مباحثی در زمینهی تاریخ تحولات سیاسی ایران، از عصر صفویه تا عهد انقلاب اسلامی، است.
دربارهی کتاب
این کتاب حاصل تلاش و تحقیقی چندینساله است که با توجه به منابع معتبر و مستند، محتوا و نوع ارائهی مطلب، موردتوجه علاقهمندان، دانشپژوهان و محققانِ شناخت تاریخ ایران قرار گرفته و بارها به چاپ رسیدهاست.
کتاب دربرگیرندهی مباحثی درزمینهی تحولات سیاسی ایران، درطول پانزده قرن دوران اسلامی، است و اولویت اصلی مؤلفان، پرداخت تحلیلی-تاریخی به «مولفههای دین، تجدد و مدنیت در تاسیس دولت-ملت در گسترهی هویت ملی ایران» بودهاست.
در این اثر به ایران قبل از اسلام اشارات کوتاهی شدهاست (کمتر از ۵ درصد از حجم کتاب)، اما تأکید آن به «ایران اسلامی-شیعی»، یعنی تحولات پنج قرن اخیر از عصر صفویه تا عهد انقلاب اسلامی، است🌷
🔻قسمت دوم👇
@siasiland
اردوغان برای منافع ترکیه مفید تر است یا قلیچدار اوغلو ؟(بخش اول)
سیاست اردوغان حفظ روابط کج دار و مریز با آمریکا و روسیه و چین و ایران و دیگر کشورهاست و برخلاف تصور عامه اردوغان هیچ گرایش شدیدی به روسیه ندارد و هدفش فقط گسترش ایدولوژی عصمانیسم است و نگاه اردوغان منافع مشترک نیست.برای نمونه حضور غیر قانونی در سوریه و حمایت از باکو در جنگ قره باغ که امنیت و منافع اقتصادی ایران را تهدید میکند از سمتی اردوغان تمایلی به جنگ هم ندارد و با تنش آفرینی و فشار اهدافش را دنبال میکند و شخصیتی همانند کیم جونگ اون دارد که می خواهد با تهدید و ارعاب حرفش را به کرسی بنشاند و عملگرا نیست برای نمونه سرنگونی سوخو روسیه توسط ترکیه که با لفاظیهای جنگ طلبانه آغاز شد و تهدید در مرحله تنش و ارعاب باقی ماند یا نمونه دیگر تهدید به اعدام کودتاچیان ارتش که با فشار اروپا اردوغان عقب نشینی نمود .
✍محمدرضا قمری
@siasiland
⭕️ موافقت پوتین و زلنسکی با پیشنهاد مذاکرات صلح
🔸خبرگزاری روسی ریانووستی:
🔹رئیسجمهور آفریقای جنوبی گفت که به نمایندگی از کشورهای آفریقایی با رؤسایجمهور روسیه و اوکراین صحبت کرده است و آنها با پذیرش مأموریت رهبران آفریقا در یک طرح صلح موافقت کردند.
🔹رئیسجمهور آفریقای جنوبی میگوید واشنگتن، لندن و اتحادیه اروپا از طرح صلح اوکراین در آفریقا مطلع شدهاند، این طرح «حمایت دقیق» دریافت کرده است.
@siasiland
چهره سرشناس برگزیت به شکست پروژه ضد اروپایی اعتراف کرد
🔹«نایجل فاراژ» یکی از رهبران کلیدی پویش خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، در پی مشکلات عمیق اقتصادی این کشور اعتراف کرد که پروژه برگزیت شکست خورده است.
@siasiland
تاملی بر فیلم برادران لیلا
#فیلم_برادران_لیلا
قسمت چهارم
نکته جالب آنکه برادران لیلا از سوی بسیاری از حامیان اغتشاشات سازماندهی شده و برنامه ریزی شده جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱ مورد تحسین قرار گرفت. به اعتقاد آنها فیلم مذکور دقیقا جایگاه زن را در جامعه برجسته میکند. نکته بسیار مهم و و در عین راهبردی که در خصوص فیلم باید بدان اشاره کرد این است که بررسی سکانسهای مختلف آن از قبیل افزایش قیمت سکه، دلار و ... ظرف چند روز از یک سو و از سوی دیگر سکانس پایانی آن این احتمال را به ذهن متبادر میسازد که گویی فیلم برادران لیلا به عنوان یک پروژه از پیش طراحی شده تلقی میشود که از سوی حامیان اصلی اغتشاشات و شورشهای سازماندهی شده و برنامهریزی شده سال ۱۴۰۱ طراحی شده است. از سوی دیگر جایگاه خانواده در دین اسلام و جامعه ایرانی به عنوان نهادی که انسان در آن متولد میشود و سپس مراحل رشد و تربیت خود را سپری میکند جایگاه ویژه و مهمی را دارد.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
📍 جهاد علمی امام صادق (ع)
🔶در دوران امام صادق علیهالسلام یک نهضت علمى ،فکرى و جنگ عقاید شروع شده بود که در سایر دوران سابقه نداشت. نهضتهای علمی و فکری بیش از نهضتهای سیاسی وجود داشت، علوم اسلامى درحال تدوین بود. در میان مسلمانان یک شور و هیجان براى فهمیدن و تحقیق پیدا شده بود و دعوای امویان و عباسیان فرصتی طلایی را برای تربیت جامعه به وجود آورده بود. لذا امام مبارزهی علمی و جهاد علمی برای تشکیل حکومت اسلامی و سپس تمدن اسلامی را در این دوران رهبری نمودند.
🔷سیاست حکومتداران در استفاده از قدرت علم، امام صادق (ع)را بر آن داشت تا با تعمق و تدبر در جوانب امور تصمیم مهمی بگیرند، کار سیاسی و مبارزهی علنی با توجه به آماده نبودن شرایط آن زمان، میتوانست یک انتحار سیاسی باشد،لذا امام به یک انقلاب بنیادی روی آوردند.کار سیاسی، دشواریهای فراوان دارد،ولی کار فکری -یعنی مبارزهی با تحریف- درحقیقت بریدن شاهرگ دستگاه خلافت است؛ دستگاهی که جز با تکیه بر دین انحرافی، توان ماندن نداشت.
🔰دوران امام صادق(ع) دوران فرقهها، نحلهها، دانشها و عالمان دروغین نیز بود. پیدایش علوم انحرافی و فرقههای گمراهکننده در جامعهی اسلامی، خطر بزرگی بود که اصل اسلام را تهدید میکرد. بنیعباس برای از بین بردن فضائل اهل بیت و مخدوشکردن چهرهی آنان، از اینگونه علوم و افکار انحرافی حمایت میکردند. تا جایی که حتی زنادقه نیز با حمایت دربار به تبلیغ کفر و الحاد میپرداختند.
✅ لذا امام با درک دقیق اوضاع و بصیرت کامل، به نهضت علمی روی آوردند و برای اینکه حکومت خود را بنا نمایند،ابتدا باید حکومت کفر را ساقط کنند و از آن جایی که «قدرت علم» یکی از اضلاع و پایههای مهم حکومت ستمگران بود، امام صادق(ع) با رویآوردن به نهضت علمی، علاوه بر اینکه به این ضلع از حکومت جور میتاختند، زمینهی تشکیل حکومتشان بر پایهی قدرت علمی اسلامی را نیز مهیا میساختند.
#جهاد_تبیین
✍مصطفی_علیجانزاده
@siasiland
اردوغان برای منافع ترکیه مفید تر است یا قلیچدار اوغلو ؟(بخش دوم)
قلیچدار اوغلو معتقد است که ایدولوژی عصمانیسم جز یک جنگ فرسایشی و تنش آفرینی و افزایش هزینه سیاسی و اقتصادی و نظامی و امنیتی برای ترکیه هیچ نتیجه ای ندارد و شناخت کاملی از شخصیت اردوغان دارد که توسل به تهدید و ارعاب فقط جنبه پوپولیستی و تحریک روحیه ناسیونالیستی پانترکیسمی دارد و قلیچدار اوغلو تقویت رابطه اقتصادی با چین را میخواهد که نیاز به بستر سازی امن دارد .ورود چین به ترکیه و حفظ روابط سیاسی و اقتصادی با جهان، رشد اقتصادی ترکیه را افزایش خواهد داد و تلاشها برای جایگزینی یوان با دلار و کشاندن اروپا به سمت چین از اقدامات قلیچدار اوغلو خواهد بود که آمریکا نگران این قضیه است .
✍محمدرضا قمری
@siasiland
پاسخ عربستان به آمریکا: در روابط با ایران بازنگری نمیشود
رسانه عربی «اساس میدیا»:
🔹رهبران عربستان در پاسخ به درخواست هیئتهای مختلف اعزامی آمریکا به این کشور برای بازنگری در تجدید روابط با ایران، این تصمیم را برگشتناپذیر اعلام کردند.
🔹مسئولین سعودی گفتند که خود را در برقرای روابط با هر قدرت اقتصادی یا سیاسی در جهان در چارچوب منافع خود و منطقه آزاد میبینند.
@siasiland
چهار روز بعد از تشكر زلنسكي از غرب بابت نصب سامانه پاتريوت (گنبد آهنين) در اوكراين، ديشب اين سامانه با اولين حمله روسيه نابود شد :))😂
@siasiland
اینجا خانه من است
روایت بازدید سه ساعته رهبر انقلاب از سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
کتاب از شخصیت حضرت آیتالله خامنهای جدا شدنی نیست. رهبر انقلاب اسلامی ادامه شخصیت همان نوجوان هفت هشت دهه قبل است که محل انس و آرامشش با کتاب و کتابخانه آستان قدس رضوی گره خورده بود. خصوصیتی که با رفتن به مدرسه، طلبه علوم دینی شدن، ورود به عالم مبارزه، نماینده مجلس، رئیسجمهور و رهبر شدن و افزایش طبیعی مشغلهها نه تنها تضعیف نشده بلکه تقویت و مضاعف هم شده.
پس عجیب نیست که در مصاحبه انتهای بازدید از نمایشگاه بگویند همه نوع کتابی میخوانند، عجیب نیست همه و بهخصوص اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را از بن دندان به پُرخوانی دعوت کنند.
و در نهایت هم عجیب نیست که حین بازدید از همین نمایشگاه با دکتر محمدعلی آذرشب استاد برجسته ادبیات عرب روبرو شوند و پس از معرفی و تقدیم یک کتاب عربی درباره فلسطین به نام «تل أبیب سقطت» از سوی وی، وقتی استاد نمایشگاه کتاب را جایی توصیف کرد که مورد تأیید و علاقه ایشان است، آقا به زبان عربی – همان زبانی که استاد ادبیات عرب با ایشان سخن گفته بود – پاسخ دهند: «اینجا خانه من و عشق من است!»
@siasiland
«الینا رومانسکی»، سفیر آمریکا:
«آمریکا هرگز از منطقه(خاورمیانه) نخواهد رفت.»
«عراق اهمیت استراتژبک زیادی برای واشنگتن دارد و عراقیها نمیخواهند کشورشان تحت کنترل شبه نظامیان باشد.»
«حدود یک سال پیش، «جوبایدن»، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سفر و با رهبران منطقه دیدار کرد و به صراحت اعلام نمود که ایالات متحده، منطقه را ترک نخواهد کرد، زیرا آن را دارای اهمیت استراتژیک می داند؛ ما روابط طولانی و سابقه داری در زمینه سیاست، اقتصاد، فرهنگ و آموزش داریم.»
«ما با شرکایمان در منطقه همکاری طولانی مدتی برای مقابله با چالشهای متعدد بخصوص پایان دادن به بحران های مختلف در منطقه داشتهایم. واضح است که آمریکا در منطقه باقی خواهد ماند و به تعمیق همکاری با کشورهای آن بخصوص عراق اهتمام خواهد داشت
پ.ن: کی گفت حالا از اونجا برید؟ شما اخراج خواهید شد 😉
@siasiland