eitaa logo
پرسش و پاسخ صوتی تدبری
273 دنبال‌کننده
1 عکس
0 ویدیو
21 فایل
پرسشها و پاسخهای مربوط به آموزش تدبر سوره ها
مشاهده در ایتا
دانلود
چرا در تدریس تدبر سوره ناس معنی صفت خناس را «پنهان کار» گرفتن درحالیکه نظرهمه مفسرین ومعنای لغوی اون معنای بسیار «پنهان شونده» معنی کردند به اینصورت که هروقت به یاد خدا بیافتیم از ما دور می‌شود، و هروقت از یاد خدا غافل شویم به ما نزدیک می‌شود.
در سوره های مثل سوره ی قاف و یس که خداوند به قرآن قسم می خورد، این برداشت شد که پیامبر ص به سبب فشار زیاد نیاز به قوت قلب دارند و قسم برای ایشون خورده شده استدلال این است که خداوند به چیزی قسم می خورد که مخاطب باور داشته باشد. آیا من نمی توانم این مدل قسم بخورم: به قرآنی که خودم قبول دارم(یا به جان فرزندم قسم) شما ها دروغگو هستید؟؟؟و مخاطب هم قرآن و جان فرزند من برایش ارزشمند نیست ولی من تأکید روی سخنم کرده ام.
سوالات
بعضی از افراد در منبر از جهنم بعنوان جایگاه پاکسازی افراد صحبت می‌کنند و بسته به نوع آلودگی مثال می‌زنند: همانطور که در دنیا می‌شود با شستن معمولی یا با حمام رفتن و یا در موارد شدیدتر با نیاز به عمل جراحی بهبود پیدا کرد در جهنم هم به نوعی همین اتفاق می‌افتد، و این را به رحمانیت خدا نسبت می‌دهند. با بیان این مطلب در حقیقتِ جهنم و خلود در آن شبهه ایجاد می‌کنند. ما در تدبر سوره الرحمن، حقیقتِ جهنم را بصورت یک زباله دانی که عناصر خطاکار رو از گردونه رشد و کمال خارج می‌کند فهمیدیم. حالا با توجه به تدبر سوره الرحمن و سایر آیات قران چطور می‌شود این مطلب را پاسخ داد؟