eitaa logo
پرسش و پاسخ صوتی تدبری
273 دنبال‌کننده
1 عکس
0 ویدیو
21 فایل
پرسشها و پاسخهای مربوط به آموزش تدبر سوره ها
مشاهده در ایتا
دانلود
بعضی از افراد در منبر از جهنم بعنوان جایگاه پاکسازی افراد صحبت می‌کنند و بسته به نوع آلودگی مثال می‌زنند: همانطور که در دنیا می‌شود با شستن معمولی یا با حمام رفتن و یا در موارد شدیدتر با نیاز به عمل جراحی بهبود پیدا کرد در جهنم هم به نوعی همین اتفاق می‌افتد، و این را به رحمانیت خدا نسبت می‌دهند. با بیان این مطلب در حقیقتِ جهنم و خلود در آن شبهه ایجاد می‌کنند. ما در تدبر سوره الرحمن، حقیقتِ جهنم را بصورت یک زباله دانی که عناصر خطاکار رو از گردونه رشد و کمال خارج می‌کند فهمیدیم. حالا با توجه به تدبر سوره الرحمن و سایر آیات قران چطور می‌شود این مطلب را پاسخ داد؟
آیا این که در هر سال یک شب قدر داریم از تدبر در سوره قدر فهمیده میشود یا از روایات؟ چرا در هر سال تکرار می‌شود و قدرت الهی در هر سال جریان می یابد؟ آیا قرآن هم در هر سال نازل می‌شود؟
با توجه به شرطهای ابتدای سوره که از دگرگونی اوضاع عالم و برچیده شدن نظم جهان خبر میدهد در آیه ۶ چرا سجرت را به معنی لبریز شدن دریاها از آتش یا برافروخته شدن دریاها معنی نکردید چون دریاها که همیشه لبریز و متلاطم از آب هست ولی در هنگام قیامت ماهیت آن عوض میشود و تبدیل به آتش میشود همانطور که ماهیت خورشید و ستارگان و کوههاعوض میشود؟
سوالات
در سوره بروج و ماجرای اصحاب اخدود، مؤمنان نمی توانستند تقیه کنند ؟
سوالات
آیا برای رشد و تکامل نظام وحیانی واقعا نیاز به شب و قطع وحی داریم؟ چطور قطع موقت وحی باعث تکامل و رشد است؟ درحالی که ظاهرا همواره نزول وحی باعث پیشرفت و تعالی و تکامل این نظام میشود. در کتاب هم نوشته شده بنابر مصلحتی ... این مصلحت چیست و ضرورت قطع وحی برای تکامل چیست ؟