...كد خداى محل آقا باقر
🔶علامه كبیر آیت الله وحید فى العالمین آقا محمد باقر وحید بهبهانى (علامه وحید بهبهانی) و جریان هجرتش از این قرار است كه این بزرگوار در مسجد خود نماز میخواندند و عالم دیگرى كه از جهت معلومات رتبه شاگردى او را هم نداشتند در محله ى دیگر نماز میخواندند جماعت او بسیار بودند.
.
🔶پس كد خداى محل آقا باقر(وحید بهبهانی) میرود و مردم آن محل و محله هاى دیگر را به زور و تهدید و غیره می آورد بطوری كه مسجد پر شده و مردم در خارج مسجد می ایستند و چون آقاى آقا باقر می آید و آن مردم را میبیند تعجب میكند كه چطور این مردم اجتماع نموده اند.
.
🔶پس كد خدا(خواجه عزیز کلانتر) نزدیك آمده و ابراز میكند كه آقا این مردم را من جمع كرده ام كه نماز شما پر جمعیت تر از نماز فلان آقا باشد، آقاى آقا باقر ناراحت شده ولى چیزى نمیگوید، نماز مغرب را خوانده و به بهانه تجدید وضو بمنزل آمده و (به اهل منزل) میگوید من رفتم كربلا و نماز عشا را در بقعه بشیر و نذیر كه در یك فرسخى بهبهان است میخواند و با زحمت فراوان خود را ب كربلا رسانیده و در اثر این مجاهده با نفس كم كم كارش بجائى میرسد كه وحید على الاطلاق گردیده و مرجع كل فى الكل میگردد.
کانال سیره علما @sireolama
....چکمه دو رنگ
🔶حجت الاسلام حسین غفارزاده همان طلبهای است که با وجود دست یابی به مدارج علمی مناسب در حوزه علمیه قم، بیش از ۴۰ سال در رأس تولید کفش ماشینی با قوت و اراده تحسین بر انگیزی فعالیت میکند.
.
گفتوگوی خبرنگار مهر با این روحانی فعال در عرصه تولید و اشتغال بدین شرح است؛
.
🔶قبول دارید فاصله بین آدم ساختن و کفش درست کردن خیلی زیاد است؟
چه اشکالی دارد کسی که تربیت کردن را دوست دارد کفش هم بسازد. معمار خوب، دنیا و آخرتش را باهم و درست میسازد. همچنین معماری را هم خدا دوست دارد و هم مردم.
.
🔶معمولاً بیشتر روحانیون کارشان درس خواندن است؟
بله! اما فراموش نکنیم که همه انبیاء و اولیاء الهی در کنار هدایتگری، کارگری هم میکردند. اصلاً اگر موعظهشان اثر میکرد و حرفهایشان به دل عدهای پابرهنه مینشست به دلیل بندگی خدا، عرق جبین و همت بازویشان بود.
هرچند باور دارم درس خواندن و ملا شدن و هدایت درست مردم، یک نوع عملگی برای خداست.
.
🔶شما به موعظه و منبر هم میرسید؟
بله! نمیگذارم مشغلهها گرفتارم کند. از هر فرصتی برای انتقال کرامات و روایات ائمه اطهار(سلام الله علیهم) استفاده میکنم. حتی تبلیغ هم میروم و دوست دارم میان مردم باشم. تا الآن که در خدمت شما هستم به لطف خدا در هرجایی که رفتم مسجد ساخته و اگر خدا قبول کند حداقل ۱۲ مسجد و حسینیه را به سرانجام رساندهام.
.
🔶تولیدی شما چه زمانی شکل گرفت؟
گروه تولیدی ما بیش از ۴۰ سال است در زمینه تولید چکمه دو رنگ، گیوه و انواع دیگر کفش فعال است و روزانه حداقل ۴ هزار جفت کفش تولید میکنیم.
.
🔶پس خیلی قدیمی هستید؟
بله شاید سومین کارخانه تولیدی کفش ماشینی در قم باشیم.
.
🔶در کارگاهتان فقط مدیریت میکنید یا واقعاً خودتان هم آستین بالا میزنید و وارد گود میشوید؟
من تمام زیر و بم تولید کفش را میدانم. اگر به ادبیات طلبگی حساب کنید بنده در تولید کفش به درجه اجتهاد رسیدهام. باور کنید آنقدر که برای تولید وقت گذاشتهام به درس و بحث میرسیدم الآن یک مجتهد جامع الشرایط بودم.
.
🔶هیچ وقت به فکر دنبال پست و ریاست بودهاید؟
اینهایی را که میگویی دنبال من بودهاند. من زمانی مشاور استاندار سابق بودم. بر کرسی قضاوت هم نشستهام. بماند که خیلی از پیشنهادات را هم نپذیرفتهام.
.
🔶تا حالا حقوق بگیر دولت بودهاید؟
بنده ریالی بابت این نوع کارها نگرفتهام. چون کسی که حقوق میدهد دیگر نمیتواند حقوق بگیر باشد. خیالتان راحت تا حالا از هیچ جا حقوق نگرفتهام.
کانال سیره علما @sireolama
...اسطرلاب
🔶یک بار در مدرسه عالی شهید مطهری(سپه سالار) در تهران، علامه جعفری درباره شرح مثنوی صحبت میکردند و به مبحث عشق رسیده بودند، مرحوم کمالی هم نشسته بود. توضیحاتی که درباره عشق میدادند باب میل علامه کمالی نبود؛ در همان جمع گفت: آقای جعفری ببخشید شما عاشق شدید؟ مرحوم علامه جعفری- خدا رحمتش کند- گفت:آقای کمالی حالا چه موقع این سؤال است؟ گفت:نه آقا ببخشید اگر عاشق شدید این حالات و روحیات عشق نیست که شما میگویید. اگر عاشق نشدید چه حقی دارید از عشق صحبت میکنید؟
.
🔶آیتالله کمالیدزفولی در کشاورزی علمی و نیز عملی به گواهی اسناد و باغات به جای مانده از ایشان،یکی از بهترین باغداران و کشاورزان بود،در ریاضیات،هیئت و نجوم نیز استاد بود.
.
🔶روزی آیتالله آقا شیخ مصطفی عاملی فرمود که من زمانی از شاگردان آیتالله کمالی بودم.
عرض کردم: در چه درسی؟ فرمود:هیئت و نجوم. وقتی این موضوع را به آیتالله کمالی بازگو کردم، خندید و فرمود: درست است، من دوره ایی به طلاب هیئت تدریس میکردم. حتی برایشان اسطرلاب درست میکردم.
.
🔶مجاهدیان: علامه در سالهای آخر حیات دنیویاش بارها میفرمود:به آسمان نگاه کن! چه میبینی؟ بدون اینکه خود بتواند با چشمهای کمسویش به آسمان نگاه کند، آنگاه آسمان و جایگاه هر یک از ستارگان را برایم تشریح میکرد،گویی آسمان را مثل کف دستش میشناخت.
.
🔶همواره میگفت:غصه نسل امروز را میخورم که از آسمان بیخبر است!همچنین میفرمود:برای از بین بردن وساوس شیطانی، چه خوب است که در فصل پاییز در صحرای سبیلی[پیرامون شهر دزفول]یک شب تا صبح رو به بالا به آسمان نگاه کنی تا آنوقت تفسیر «رُجُومًا لِلشَّیَاطِین» در آیه «وَلَقَدْ زَیَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ وَجَعَلْنَاهَا رُجُومًا لِلشَّیَاطِین را درک کنی.
.
🔶علامه کمالی میفرمود: صائب بیش از صدهزار بیت شعر دارد، یک بیت برایت میخوانم که آن صدهزار بیت یک کفه ترازو و این بیت یک کفه دیگر است:
.
نشئه پا در رکاب می، ندارد اعتبار
مستی دنبالهداری همچو چشم یار ده
.
🔶ایشان تکبیتهایی را از شاعرن مختلف انتخاب کرده بودند. مثلاً درباره سعدی مجموعهای از خود بر جای گذاشته به نام «واقعبینی در آثار سعدی».سعدی را آدم واقعبینی میدید. مثلاً مقایسهای در غزل حافظ و سعدی انجام میداد و واقعبینی سعدی را بینظیر میدانست. ایشان قرآنپژوه است(۴۴ دفتر تفسیر)اما در ادبیات هم به آثار ادبی بزرگ اشراف دارد. همیشه میگفت مولوی و سعدی و حافظ را؛ قرآن کریم، مولوی و سعدی و حافظ کرده است.
.
🔶مرحوم علامه کمالی شهرتطلبی را آفت میدانست و آدمی نبود که به دنبال شهرت باشد و با آن همه بار و توشه علمی انسان متواضعی بود.
.
🔶اینجا مدرسهای بود که در آن زندگی میکرد. از لحاظ دنیوی چیزی نداشت، با همین کتابها زندگی میکرد. میز کارش همین جعبه چوبی است که روی مزار او قرار دارد. روی همین میز تفسیر قرآن و آن همه آثار را نوشت.
.
🔶گفت: آیتالله کمالی دزفولی اگر چه میان بزرگان قرآنپژوه کشور از شأن و جایگاه ارزشمندی برخوردار بود و برخی او را «پدر جریان نوین قرآنپژوهی معاصر ایران» معرفی میکردند، اما متأسفانه در شهر و استان خود در گمنامی محض، روزگار کهنسالی خود را بهسر برد؛ چنانکه حتی همسایگان مدرسه علمیه سید اسماعیل دزفول که علامه دو دهه آخر حیات خود را در کنج کتابخانه نمور و کوچک آن زندگی میکرد، اصلاً اطلاعی از فرزانگی و سرنوشت آن پیرمرد نداشتند!
.
🔶علامه کمالی انسان عجیبی بود. از علمای ذوفنون و ذوالابعادی بود که متأسفانه نسلشان در حال انقراض است. این گونه علما را ما در غرب نمیبینیم. در غرب، دکتر، فیلسوف، مهندس، فوقدکترا هست اما «حکیم» و «پیر فرزانه» نیست که هم از آسمان خبر داشته باشد و هم از زمین؛ هم در کتاب سیر کند و هم از درون سینهها خبر داشته باشد. غرب از این جنس انسانها ندارد و این نسل تنها در شرق و بهویژه در شرق اسلامی ـ ایرانی میزیستهاند. علامه کمالی اهل حکمت و معرفت بود و به تمام معنا یک «حکیم» و «پیر فرزانه» بود.
.
🔶مجاهدیان: مرحوم علامه در کهولت سنش توصیه کرد سعی کن در هر شرایط و اوضاعی که هستی هر ۱۰ روز به این مدرسه سر بزنی. گفتم چشم. اصرار کردم ایشان را دکتر ببرم. گفت: نه. رفتم. غروب آن روز سکته کرد. به بیمارستان منتقل شد و چند روز بعد دار فانی را وداع گفت.
کانال سیره علما @sireolama