...کاغذ ته سیگار
🔶آیت الله حاج شیخ جواد جواهری نتیجه صاحب جواهر می فرمود:
عموی من که نوه صاحب جواهر می شدند از نظر معیشت سخت در فشار بودند و به لحاظ اقتصادی وضعیت نامناسبی داشتند.
.
🔶بنده به نظرم رسید که به خدمت علما بروم و از آنها نامه هایی بگیرم که یا برای وکلای خودشاندر ایران یا اشخاصی که از نظر مالی توانایی دارند و از وجود علما و بزرگان به حساب می آیند، بنویسند که به عموی ما مساعدتی بکنند تا از این وضعیت بیرون آید.
.
🔶با این انگیزه خدمت علما رسیدم و نامه هایی برای عمویم گرفتم.
بعد سوال کردم در همدان چه کسی هست که بتواند به ایشان کمک کند گفتند امیرافخم. سوال کردم در نجف چه کسی او را می شناسد؟
.
🔶گفتند: شاید اگر آخوند ملاحسینقلی همدانی برای ایشان چیزی بنویسد از آن جهت که ایشان هم همدانی است شاید ترتیب اثر بدهند.
.
🔶لذا رفتم خدمت آخوند ملاحسینقلی همدانی و مطلب را گفتم. ایشان فرمودند: ایشان امیر هستند و برای خودش خدم و حشم دارد به حرف من که در نجف منزوی هستم و کسی مرا نمی شناسد توجه نمی کند و از نوشتن عذر آوردند.
.
🔶من نیز اصرار کردم و به خدمت ایشان عرض کردم حالا اگر شما نامه ای بنویسید اگر نفعی نداشته باشد ضرری هم ندارد، نهایتا ترتیب اثر نمی دهد.
.
🔶ایشان نیز کاغذ ته سیگار خود را باز کردند و چیزی روی آن نوشته و آن را لوله کرده و به من دادند.
.
🔶من از اینکه ایشان این درخواست را روی چنین کاغذی نوشتند و حاجت مرا چنین اجابت کردند ناراحت شدم و می خواستم به ایشان چیزی بگوم اما منصرف شدم و چیزی نگفتم و بیرون آمدم.
.
🔶به هر حال نامه ها را جمع کردم و آمدم خدمت عمویمو نامه ها را به ایشان دادم و یادم به نامه آخوند همدانی آمد و آن را هم داده و گفتم این نامه را هم آخوند همدانی برای امیرافخم نوشته اند.
.
🔶عموی بنده از این نامه ناراحت شدند و گفتند آخر اگر من این نامه لوله شده را بدهم به امیرافخم نمی گوید عرب ها چقدر نادانند و این هم نشانه حماقت آنها.
.
🔶من عصبانیت عمو را با سخنان خود فرو نشاندم و گفتم حالا اگر چیزی بگوید به آخوند می گوید نه به تو.
.
🔶این نامه را پیش خودت نگه دار شاید به دردت بخورد. خلاصه عمو را بدرقه کردم و ایشان رهسپار شد.
.
🔶ایشان بعداً برایم تعریف کرد که چون به همدان رسیدم دیدم نام امیرافخم بر سر زبانهاست چون از منزلش پرسیدم گفتند در فلان محله همدان بارگاهی دارد چون به آنجا رفتم دیدم ساختمانی مجلل به همراه خدم و حشم دارد. پیش رفته و گفتم حامل نامه ای از آخوند ملاحسینقلی همدانی برای جناب امیرافخم هستم.
.
🔶ملازمان ایشان پیغام مرا برای وی بردند و خبر آوردند که به انتظار بمانم تا ایشان بیایند.
.
🔶به انتظار ایشان ماندم. پس از مدتی دیم همه به احترام ایستادند و از راهروی که از دور پیدا بود و این راهرو از میان اتاقهای تو در تو می گذشت دیدم که از دور پیر مردی قد خمیده و عصا بدست می آید تا رسید به من و من نامه جناب آخوند را به ایشان دادم.
.
🔶ایشان نیز قبل از اینکه نامه را باز کند و بخواند آن را در طول پیشانی بالای ابروهایش کشیده و صلوات فرستاد و این کار سه بار تکرار کرد و سپس نامه را باز کرد و خواند. با خواندن نامه شروع به گریه کرد و به شدت گریست و اطرافیان متأثر و منقلب شدند و من نیز تحت تأثیر قرار گرفته بودم.
.
🔶آخوند ملاحسینقلی همدانی به ایشان نوشته بود:
«امیر جُند(لشگر) جهنم؛ برای خلاصی از عذاب الهی، آورنده نامه جناب شیخ را مساعدت فرمایید. ملاحسینقلی همدانی»
.
🔶پس از آن به من گفت به همراه من بیا و با هم رفتیم تا به اندرونی منزل ایشان رسیدیم و به اتاق شخصی خودش رفتیم.
.
🔶به من گفت هزینه خرید یک باب منزل در نجف چقدر می شود؟
من گفتم فلان دینار. گفت چقدر قرض دارید؟ گفتم: فلان دینار. بعد یک کسیه زر به من داد و گفت: این مقدار کفایت می کند؟
.
🔶آن کیسه خیلی بیشتر از مقدار قرض و خرید یک خانه مناسب بود.
بعد گفت از آنجا که شما قصد ارض اقدس را دارید من مزاحم و مانع شما نمی شوم. لذا دو اسب آماده کرده و یک نفر به همراه من فرستاد که در طول سفر دنبال من باشد.
.
🔶مرحوم آخوند ملاحسینقلی همدانی پس از یک عمر مجاهده با نفس و تربیت تشنگان معارف ، در ۲۸ شعبان سال ۱۳۱۱ ق در کربلا و در حالی که زائر حضرتش بود به دیار باقی شتافت و در چهارمین حجره صحن شریف ( که مرحوم سید مرتضی کشمیری نیز مدفون است ) به خاک سپرده شد.
.
کانال سیره علما @sireolama
...در رصدخانه مراغه
🔶پس از آنکه خواجه نصیر مامور ساخت رصدخانه شد، کار ساخت آن را بر فراز تپهای در شمال مراغه در سال ۶۵۷ هجری قمری آغاز کرد.
.
🔶نظر خواجه بر این بوده که ساخت رصدخانه نزدیک به سی سال زمان لازم دارد، اما هلاکو که عجله زیادی در این امر داشت، تنها ۱۲ سال زمان به او میدهد. در همین راستا، اعتبارات بسیار زیادی را نیز در اختیار خواجه قرار میدهد تا رصدخانه را بنا کند.
.
🔶بر اساس تصریحات کلیه کتب تاریخی که پیرامون این موضوع نوشته شدهاند، خواجه نصیر در کمال امانت و پاکدامنی این اعتبارات بسیار زیاد را صرف حقوق و معیشت دانشمندان و کارکنان رصدخانه و تهیه تجهیزات لازم برای آن کرده است.
.
🔶احسان طبری در این رابطه چنین مینویسد:
.
🔶خواجه با استفاده معقول و از روی امانت از موقوفات گرانسنگ ایلخانی، رصدخانه را به اهرمی برای پخش علوم و تربیت علما مبدل ساخت.
.
🔶گفته میشود که غرب تا سیصد سال بعد از ساخت این رصدخانه نیز مانند آن را ندید.
.
🔶خواجه نصیر برای کار در رصدخانه، توانمندترین و نامدارترین دانشمندان زمان خود را دعوت کرد.
.
🔶کاتبی قزوینی رکنالدین استرآبادی (از موصل)، فخر خلاطی (از تبلیس)، مویدالدین عرضی (از دمشق)، فخر مراغی (از موصل)، محلیالدین مغربی، قطبالدین شیرازی، شمسالدین شیروانی، کمالالدین ایجی، حسامالدین شامی، نجمالدین اسطرلابی، صدرالدین علی بن نصیرالدین طوسی، نجمالدین علی بن محمود کاتب بغدادی، قومن جی (یا فومن جی) ملقب به سینگ سینگ از چین، ابن الفطوطی کمالالدین بن عبدالرزاق بن احمد شیبانی، خواجه شمسالدین بن محییالدین بن عربی و اصیلالدین حسین بن نصرالدین طوسی، شخصیتها برجسته دوران خود بودند که هر یک در زمینهای ماهر و متخصص محسوب میشدند و هیئت علمی رصدخانه مراغه را شکل میدادند.
.
🔶مویدالدین عرضی پیرامون دیدگاه این افراد نسبت به ریاست خواجه بر رصدخانه مراغه چنین مینویسد:
.
🔶آنها همچون فرزندانی که گرد وجود پربرکت پدری مهربان جمع شده باشند، رهبری خواجه را پذیرفته بودند. تاسیس رصدخانه مراغه ۱۵ سال به طول انجامید و خواجه دستاوردهای آن را در کتابی با عنوان زیج ایلخانی مکتوب کرده است.
کانال سیره علما @sireolama
...انا لله و انا الیه راجعون
🏴روح بلند حضرت آیت الله آ میر احمد تقوی صبح امروز پنجشنبه ۲۴ مرداد به ملکوت اعلی پیوست.
.
🔶به اطلاع مردم شریف میرساند تشییع پیکر مطهر آن عالم وارسته فردا جمعه ۲۵ مرداد ساعت ۱۷ در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشود.
.
🔶ایشان با همه شهرت و نفوذ کلامی بسیار ساده و بیپیرایه زندگی میکرد و با آنکه از مراجع بزرگ عصر چون حضرت امام خمینی(ره)، آیتالله خویی(ره) و آیتالله شاهرودی(ره) اجازاتی داشته اما از وجوهات شرعی استفاده نمیکرد و زندگی شخصی خود را از طریق کشاورزی اداره میکرد.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶مزار آیت الله میر سید علی حائری
معروف به آقا سید علی مفسر رضوان الله تعالی علیه
در سرداب امامزاده عبد الله شهر ری.
کانال سیره علما @sireolama
...طب سوزنی
🔶ماجرای بستری شدن همسر رهبر انقلاب در بیمارستان بقیة الله تهران
.
🔶"چندی پیش همسر مقام معظم رهبری بیمار شد و برای عمل جراحی به بیمارستان بقیتالله رفت. همسر ایشان با وجودی که چند روز در بیمارستان بستری بود، هیچکس اطلاع نداشت که همسر مقام معظم رهبری هستند و همه کارها اعم از دریافت ویزیت، دارو و سایر کارها را در نوبت انجام دادند. دو روز مانده به مرخص شدن همسر رهبر انقلاب، به مسئولان بیمارستان خبر دادند که مقام معظم رهبری قصد دارد برای عیادت به بیمارستان بقیهالله بیایند؛ با آمدن رهبر انقلاب به بیمارستان، مسئولان آنجا تازه فهمیدند که آن خانم، همسر رهبر معظم انقلاب بوده اند. "
.
.
🔶حضرت آقا، سینهشان از آن بمبی که در ششم تیرماه ۱۳۶۰ در مسجد ابوذر تهران منفجر شد، احتیاج به رطوبت و هوای مرطوب دارد. دست راست هم لمس است. سفر چین، در خدمت آقا بودم. دکترهای طب سوزنی به آقا گفتند در عرض یک هفته دست شما را راه میاندازیم. آقا فرمودند: در ایران معلولین مثل من زیاد هستند. اگر همه آنها آمدند، من هم میآیم.(امیر علیاصغر مطلق)
( منبع : چند خاطره از زندگی شخصی رهبر انقلاب ، تابناک ،۷ تیر ۱۳۸۹)
کانال سیره علما @sireolama
🔺آیت الله العظمی مکارم شیرازی حفظه الله تعالی:
برادران عزیز! تجربه نشان داده که این گونه درگیری ها هرگز نتیجه ای جز روشن شدن آتش فتنه و اختلاف در میان مردم ندارد. به همۀ شما احترام می گذاریم و متواضعانه تقاضا دارم این باب را به کلی مسدود کنید و به آبروی روحانیت و نظام کمک فرمایید. من به همۀ شما عزیزان دعا می کنم که به این وضع خاتمه دهید و حتی اگر افرادی پادرمیانی کنند تا عزیزان از یکدیگر عذرخواهی نمایند بسیار بجاست.
۲۸ مرداد ۱۳۹۸
کانال سیره علما @sireolama
🔺آیت الله العظمی مکارم شیرازی حفظه الله تعالی:
اخيراً هند به اين فكر افتاده است كه بر تمام كشمير غلبه كند و اين منطقه حساس و پرجاذبه را در اختيار بگيرد. اى كاش از طريق ديپلماتيك وارد مىشد ولى زورگويى را ترجيح داده و با لشكر عظيمى كه به آنجا اعزام داشته، عدّه زيادى را به خاك و خون كشيده يا بازداشت كرده است.
مسلمين بايد احساس مسؤوليت كنند والا در پيشگاه خدا پاسخى ندارند.
۲۸ مرداد ۱۳۹۸
کانال سیره علما @sireolama
🔺آیت الله العظمی صافی گلپایگانی حفظه الله تعالی:
غدیر نه یک روز و نه یک ماه و نه یک سال است. غدیر یک تاریخ است و غدیر یک جهان است. غدیر مکتب بزرگ انبیاء و مدرسه عالی سفیران توحید و دانشگاه هدایت انسانها در طول تاریخ است.
◽️امروز اگر مسلمانان در جهان در ضعف و سستی هستند و خود را در مقابل مستکبران و زورمندان میبازند یک علت دارد و آن دوری از غدیر و ولایت صاحب غدیر وجود مقدس حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام است.
۲۷ مرداد ۱۳۹۸
کانال سیره علما @sireolama
🔺آیت الله العظمی نوری همدانی حفظه الله تعالی:
الحمداللّه شما بزرگواران خدمات فراوانی داشتهاید و دارید و این موضوع پیشآمده موجب ناراحتی دوستان نظام و انقلاب و خوشحالی دشمنان گردید لذا لازم میدانم با هر شکلی که صلاح میدانید این موضوع حل گردد و بار دیگر یأس نا امیدی دشمنان را فراهم ساخته و موجبات خرسندی دوستان انقلاب را فراهم آورید .
۲۸ مرداد ۱۳۹۸
کانال سیره علما @sireolama
🔺طبیعی است که در این برهه خطیر تاریخی و به جهت حفظ مبانی و پایههای مذهب حقه شیعه اثنیعشریه که نظام اسلامیمان با جانفشانی هزاران شهید برآیند آن است، بیش از هر دوران دیگر نیازمند همدلی و همراهی جهت تبیین و تبلیغ پیام غدیر به عنوان اصلیترین اصل از اصول دینمان هستیم...
.
قسمتی از پیام حضرت آیت الله علوی بروجردی مدظله العالی به مناسبت عید سعید غدیر
۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۸
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶فیلم استقبال از عزاداران حسینی (سلام الله علیه) توسط حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی رضوان الله تعالی علیه
کانال سیره علما @sireolama
....یک نفر از زوّار
🔶فرزند حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی رحمه الله تعالی(اخلاق در خانواده) میگوید: ایشان در منزل بسیار اهل کمک به مادرمان بودند؛ من گاهی نیمههای شب از قم به تهران میرسیدم و میدیدم همه در حال استراحتند، اما ایشان در آشپزخانه در حال شستن ظرفها هستند. اما چرا آن زمان را برای کمک انتخاب میکرد؟ برای آنکه کوچکترین احساس منّتی برای دیگران صورت نگیرد و حتی اجازه نمیدادند که من کمکشان کنم.
.
🔶یک بار خودشان برای من تعریف کردند: در حرم مطهر حضرت امام رضا(سلام الله علیه) نشسته بودم، یک نفر از زوّار با دیدن من شروع به پرس و جو درباره صحت این شایعات کرد، که من پاسخ دادم: «شایعه، تیری است که دشمن آماده میکند و به دست دوستان و مؤمنان میدهد و دوست مؤمن در جوار حرم رضوی به قلب انسان فرو میکند».
.
🔶حاج آقای حسینی با این مثال تصریح کردند که: منشأ شایعه، دشمن است؛ اما عامل پخش و به هدف رساندن آن، دوستان هستند.
.
🔶به ایشان توصیههایی میشد که از خود در برابر شایعات دفاع کنند، بویژه در این گونه مواقع خیلی از همراهان و همکاران قدیمی همچون صدا و سیما نیز مصلحتسنج میشوند و دیگر وارد در عرصه دفاع از شخصیتی که با کمک او یکی از پربینندهترین برنامهها برای تلویزیون تولید شد، نمیشوند.
.
🔶مرحوم پدر میفرمود: «این شایعات که علیه من پخش شده است، چیزی جز اجر و ثواب برای من ندارد، اما برای شایعهگستران موجب سنگینی بار و وبال برای آخرتشان است».
.
🔶آنچه ما از ایشان در واکنش به این شایعات شنیدیم محدود به ابراز تأثر برای آخرت کسانی بود که شایعات را ایجاد کرده و آن را نشر دادند و از خدا میخواست که از تقصیرات آنها بگذرد. ایشان به درگاه خدا عرضه میداشت: «خدایا! من از این افراد شکایتی ندارم و بلکه برایشان استغفار میکنم و خود، راه هدایت و صداقت را به آنان نشان بده».
.
🔶موضع بعدی حاج آقا در قبال درخواستها جهت دفاع از خود در مقابل شایعات این بود که میگفت: «من یک بار در همان زمان که شهید آیتالله بهشتی مورد اتهامات واقع شده بود به ایشان گفتم که از خود دفاع کند، که شهید بهشتی در پاسخ به من این آیه قرآن را قرائت کرد: انّ الله یُدافِعُ عَن الذین امنوا». یعنی منظورش این بود که ما باید به وظیفه خود عمل کنیم و آنکه از ما دفاع میکند خداست.
کانال سیره علما @sireolama
🔺آیت الله العظمی نوری همدانی :
از ظرفیت مساجد باید حداکثر بهره وری انجام شود و اینطور نباشد که مساجد نیم ساعت فقط موقع نماز باز باشد و بعد همه را بیرون کنند، بلکه درب مساجد حتی المقدور باید ۲۴ ساعته باز باشد ، چراکه خانه خداست و البته این مهم با یک خادم عملی نیست و یکی از طرح های قابل اجرا در این زمینه بکارگیری خادم افتخاری و شیفتی برای مساجد است.
/۳۰ مرداد ۱۳۹۸
کانال سیره علما @sireolama
...بقچه ى حمام
🔶موقعى در محضر آية اللَّه ارباب از دوران قحطى اصفهان سخن به ميان آمده بود و اين مطلب كه عده اى از مردم شهر به خاطر نبودن امكانات غذا جان سپرده و نعش آنان در كنار معابر انباشته میشد. ايشان نيز مطالبى داشتند، از جمله اين كه فرموده بودند: پدرم افرادى را به منزل می آورد و به آنها كمك میکرد و يا طعام میداد، يعنى سعى بر حفظ جان آنان داشت، ولى از خود سخن نگفتند، جز يك مطلب كه گفتند: الان من فكر میکنم اگر در آن زمان بقچه ى حمامم را فروخته بودم، چه بسا جان يكى دو نفر را نجات میدادم. احساس ما اين بود كه حاج آقا رحيم آنچه داشتند در آن زمان داده و ناراحتى ايشان از اين بود كه چرا آن بقچه ى حمام را نيز نداده اند.
.
🔶از هيچكس به هيچ عنوان چيزى نمی پذيرفت. اگر مجبور میشد، از طرف مىخواست كه وجوه را نزد خود نگاه دارد و ايشان به افراد نيازمند و مستحق حواله مىدادند. يكى از ارادتمندان ايشان در اين باره گفته است:آقاى ارباب معمولاً سهم امام نمی گرفتند. كسانى آمدند مىخواستند سهم امام بدهند به ايشان، می فرمودند: برو ببين در بين اقوام يا دوستان و يا همسايگان فقيرى هست بده به آنها.
.
🔶شخصى آمد خدمت آية اللَّه ارباب و گفت: من میخواهم قدرى سهم امام براى نجف بفرستم. ايشان فرمودند: جان من، مستضعفين اين شهر را سير كرده ايد؟ احتياج ندارند كه میخواهيد بفرستيد نجف؟ اول اينها را سيرشان كنيد، اگر زياد آمد آن وقت بفرستيد نجف.
.
🔶مرحوم آية اللَّه ارباب حتى در ايام سالخوردگى هم نمی گذاشتند كسى كارهاى مربوط به ايشان را انجام دهد يكى از شاگردان حاج آقا رحيم در اين رابطه مىگفت: جلسه ى اول كه در درس ايشان حاضر مىشدم موقع بيرون رفتن از مجلس كفشهاى ايشان را برداشتم و جلو ايشان گذاشتم. آقا متوجه شدند، كفشها را از زمين برداشتند و فرمودند: اى آقا! اين چه كارى بود كرديد؟
.
🔶هر كس كار خودش را بايد انجام دهد. باز روزى به منزلشان رفتم. چون آن زمان دلو و طناب بود و بدين وسيله آب را از چاه میکشيدند، ديدم ايشان مشغول شستن حوض هستند ومیخواهند از چاه آب كشيده و حوض را آب كنند. رفتم جلو و عرض كردم: آقا! كمكتان كنم؟ فرمودند: خير، من میخواهم از اين حوض وضو بگيرم، شما چرا زحمت آن را بكشيد، دليلى ندارد.
.
🔶آنچه ممكن بود كارهايشان را خود انجام میداد. چاى را خودشان میريختند و از مهمان پذيرايى میكردند. اواخر عمر كه تقريباً بسترى بودند چون چشمهايشان را در اثر عمل يا عارضه از دست داده بودند و مشكلاتى داشتند وقتى به ديدن ايشان میرفتم میفرمودند: اى كاش من شما را میديدم و خودم خدمت میکردم. البته اين جمله انحصارى نبود.
کانال سیره علما @sireolama
🔺حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی؛
امروزه وضعیت مساجد چگونه است؟! آمارها وضعیت مطلوبی را نشان نمی دهد، کما اینکه اظهار داشته اند از ۷۵ هزار مسجد کشور شاید نیمی از آنها فاقد امام جماعت باشند! همه بدانید از اصلی ترین وظایف روحانیت، احیاء مساجد است و هر روحانی باید سعی کند در کنار دیگر فعالیتهای علمی و دینی اش در یک مسجد مستقر شود و خود را در معرض ملاقات مردم بگذارد تا مردم دلگرم شده و حضورشان در مساجد بیشتر شود.
٣٠مرداد ١٣٩٨
کانال سیره علما @sireolama
...باید خدا را شکر کنی
🔶حجت الاسلام موسوی همدانی بیان میکند: «از خصوصیات مرحوم علامه طباطبایی بود که در طی ۳۵ سال ارتباط با ایشان، جز بدگویی از دربار و رژیم طاغوت، هیچ گاه از کسی بدگویی نمیکردند، حجتالاسلام سید احمد فاطمی نقل میکنند که مرحوم علامه هرگاه میخواست از کسی مدح کند،[در یکی از تعابیر خویش] میفرمود: «او کسی است که میتوان گفت اگر به اروپا برود، سالم باز خواهد گشت».
.
.
🔶یکی از اهل علم میگفت: «زمانی با مرحوم طباطبائی در درس آیتالله محمد حسین اصفهانی شرکت میکردیم. روزی یکی از شاگردان اشکال بیاساسی را مطرح کرد و همه خندیدند و من هم خنده ام گرفت.
.
🔶وقتی از کلاس بیرون آمدیم با آقای طباطبائی رو به رو شدم که چهره درهم کشیده بود.
.
🔶مرا که دید فرمود: «تو چرا خندیدی؟! اگر مطلبی را تو خوب و روان میفهمی باید خدا را شکر کنی نه اینکه به دیگران بخندی!».
.
🔶علامه طباطبائی خودشان رفیقی داشتند که از او خواسته بودند هرگاه عیبی از ایشان دید، به ایشان تذکر دهد تا خود را اصلاح کنند».
کانال سیره علما @sireolama