فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجتالاسلام عالی: کسانی که مسئولیتهای کلان دارند، عذرخواهی بر آنها واجبتر است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صدای علی صفایی حائری را میشنوید...
او منتظر ماست ....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 آبشار رحمت خدا
┄┅═✾•••✾═┅┄┈
استاد مسعود عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 عظمت شخصیت امام علی علیه السلام
🌿 گزیده ای از کتاب ترجمه و تفسیر نهج البلاغه علامه محمد تقی جعفری
💠استاد علامه محمدتقی جعفری💠
همه ی ما کارتون زیبای پینوکیو رو دیدیم و از اون خاطرات خوبی داریم.
ولی من با خوندن این کتاب فهمیدم که من هیچ چیز جز داستان سطحی از این اثر فوق العاده رو نفهمیده بودم.
کارلو کلودی میگفت که هدف ازخلق شخصیت پدر ژپتو، نشان دادن شخصیت خداوند “آفریدگار و خالق ” بوده که با چه عشق و علاقه ای پینوکیو رو خلق کرده بوده و در هر شرایطی از پینوکیو حمایت میکرده حتی وقتی که پینوکیو از پدر ژپتو دور میشده اما باز از حمایت و عشق خالقش بهره مند بوده ، هدف نویسنده به تصویر کشیدن عشق همیشگی پروردگار نسبت به بنده اش توسط پدر ژپتو بوده است .
هدف از خلق جوجه اردک” جینا” نشون دادن عقل ،قلب و روح پاک پینو کیو بوده که در هر شرایطی پینوکیو رو از انجام کارهای اشتباه منع میکرده و این جوجه اردک پاک و معصوم رو خداوند در وجود همه ی بندگانش به ودیعه گذاشته اما انسانها هم مثل پینوکیو هیچ وقت به الهامات و حرفای این جوجه اردکشون گوش نمیکنن و کار خودشونو میکنن و همیشه دچار سردرگمی و عذاب میشن همونطور که پینوکیو هیچ وقت به الهامات قلبش گوش نمیداد و همیشه دچار خسران میشد.
هدف از خلق شخصیت روباه و گربه نره به تصویر کشیدن نفس پینوکیو بوده که همیشه با وعده های پوچ و توخالی پینوکیو رو به گمراهی میکشوندن و مایه ی دوری پینوکیو از پدرژپتو میشدن ،همونطور که انسانها با پیروی از نفس درونشون از خداوند دور میشن .
اگه یادتون باشه توی یه قسمتی از داستان پینو کیو دروغ که میگفت دماغش دراز میشد و توی عذاب شدیدی قرار میگرفت و پری مهربون اونو میبخشید و دوباره دماغش خوب میشد،نویسنده میگفت منظور من از خلق این سکانس این بوده که به بیننده بگم که دروغ توازن و تعادل روح پاک آدمی رو بهم میریزه و مجبور بودم اینو توی جسم پینوکیو نشون بدم و همه ی انسانها همیشه یه پری مهربون در وجودشون دارن که به محض بازگشت از گناه اونارو میبخشه و در آغوش میگیره .
اگه یادتون باشه توی یه قسمتی روباه و گربه نره با تعاریف آنچنانی از یک شهر بازی پینوکیو رو گول میزنن و سوار بر یک کالسکه ی بزک شده میشن و میرن به شهر آرزوهاشون ،وقتی صبح بیدار میشن تبدیل به یه حیوان دراز گوش میشن و اینجا پینو کیو میفهمه که اشتباه کرده ،کارلو کلودی میگه اغلب انسانها گول نفس خودشونو میخورن و در پی زرق و برق دنیا ،سوار بر این کالسکه ها میشن و وقتی به مقصد میرسن
متوجه میشن که گوششون دراز شده و اشتباه کردن ،
سرتونو درد نیارم نویسنده میگه بعد اینکه پینوکیو وقتی تمام دنیا رو گشت و تمام اشتباهاتشو کرد آخرش تصمیم میگیره که پیش پدر ژپتو برگرده و وقتی میرسه از ژپتوی پیر میخاد که اونو تبدیل به یه انسان واقعی کنه چون دیگه از چوبی بودن خسته شده بوده و صبح بیدار میشه میبینه که آرزوش برآورده شده و تبدیل به یه انسان واقعی شده
کارلو کلودی میگه هدفم از خلق ای سکانس این بوده که به مخاطب بگم که اگه به سوی خالق خودت برگردی یک انسان واقعی میشی وگرنه پینوکیوی چوبی بیش نیستیم.....
امیر المومنین علی علیه السلام:
وَنِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَى
رضایت و خشنودى (از تقدیرات الهى) بهترین همنشین است
📚 نهج البلاغه حکمت ۴
اگر آنچه رخ میدهد را تقدیر و خواست خدای حکیم بدانیم و خود را به او واگذاریم آرامش بیشتری خواهیم داشت. خداوند متعال مطابق آنچه برای انسانها مقدر کرده بازخواست می کند مانند سلامتی، قوت عقل، جایگاه اجتماعی و نعمتهای مادی و معنوی
🔴سازشکار نيستم، وقت شناسم
#نهج_البلاغه
💎امام، در عزم راسخ خود در پيکار با مخالفان حق، مى فرمايد:
💥وَ لَعَمْرِي! مَا عَلَيَّ مِنْ قِتَالِ مَنْ خَالَفَ الْحَقَّ وَ خَابَطَ الْغَيَّ، مِنْ إِدْهَان وَلاَ إِيهَان .
💠 «به جان خودم سوگند! در مبارزه با مخالفان حق و آنان که در گمراهى غوطه ورند، هيچ گونه مُجامله و مدارا نمى کنم و سستى به خرج نمى دهم;
📚#خطبه_24
#علی_شناسی
🔴 انتقام خداوند از ظالمان
#نهج_البلاغه
🔆وَ سَیَنْتَقِمُ اللّهُ مِمَّنْ ظَلَمَ، مَأْکَلا بِمَأْکَل، وَ مَشْرَباً بِمَشْرَب، مِنْ مَطَاعِمِ الْعَلْقَمِ وَ مَشَارِبِ الصَّبِرِوَ الْمَقِرِوَ لِبَاسِ شِعَارِ الْخَوْف، وَ دِثَارِ السَّیْفِ. وَ إِنَّمَا هُمْ مَطَایَا الْخَطِیئَاتِ وَ زَوَامِلُ الاْثَامِ
🔹 «و به زودى خداوند از ستمگران انتقام مى گیرد (و کارهایشان را مو به مو کیفر مى دهد) خوردنى به خوردنى و آشامیدنى به آشامیدنى، در برابر هر لقمه لذیذى که خوردند لقمه اى بس ناگوار و زهرآلود خواهند خورد و در مقابل هر جرعه گوارائى، جامى تلخ و مسموم خواهند نوشید. از درون، وحشت و از برون، شمشیر بر آن ها مسلّط خواهد کرد; چرا که این گروه مرکب هاى معاصى و شتران بارکش گناهانند»
📘#خطبه_158
#نهج_البلاغه
🌸وَ لِنْ لِمَنْ غَالَظَکَ فَإِنَّهُ يُوشِکُ أَنْ يَلِينَ لَکَ
💠با کسى که با تو به خشونت رفتار مى کند نرمى کن که اميد مى رود به زودى در برابر تو نرم شود»
📚#نامه_31
🔔سخن مگو
#نهج_البلاغه
🌗و لاتقل ما لا تعلم، و ان قل ما تعلم
💎 آنچه نمی دانی مگو، گرچه آنچه را می دانی اندک است.
📚#نامه_31
🔴تنهایی هراس انگیز
#نهج_البلاغه
💥لا وحده اوحش من العجب
💎هیچ تنهایی هراس آورتر از خودبینی نیست.
📚#حکمت_113
#نهج_البلاغه
💥أَلاَ فَاذْکُرُوا هَاذِمَ اللَّذَّاتِ، وَ مُنَغِّصَ الشَّهَواتِ، وَ قَاطِعَ الأُمْنِيَاتِ، عِنْدَ الْمُسَاوَرَةِ لِلأَعْمَالِ الْقَبِيحَة
🔔بهوش باشید !
مرگ را که نابودکننده لذت ها و شکننده شهوت ها و قطع کننده آرزوهاست ، به هنگام تصمیم بر کارهای زشت ، به یاد آوردید!
📚#خطبه_99
هدایت شده از آوای ماندگار°🎼؎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨
#حس_آرامش
🌷1⃣7⃣
🔊الشیخ #محمود_شحات_انور
📔والشمس وضحها☆ 🗓 مقام رست+حجاز
🕛 المدة ۵۳ ثانیه
📥 حجم :۴.۸ مگابایت 📥
🌹یاد خدا آرامبخش دلهاست 🌹
#تلاوت_قرآن
💠 ما و قرآن و تو خود هر دفتری خواهی گُزین
زان که «لا إکراهَ فی الدّین» است حکمِ عقل و دین
ره به کویِ یار بُردم بی نشانی از کسی
سر به دستِ دوست دادم در جهانی پیش از این
دردها دیدم ندیدم هیچ دردی چون فراق
مَر مرا زین درد باشد اشک و آهِ آتشین
یک دل و دلدار داری در صراط مستقیم
راه های دیگر است و دیوها اندر کمین
حُسنِ صورت را نگر در صنعتِ ماءِ مهین
هم به صورت آفرین و هم به «صورت آفرین»
در رَحِم بودی جنین و آمدی در این جهان
این جهان با آن جهان هم در مَثَل باشد جنین
🔸علامه حسن زاده آملی
🔹 دیوان اشعار. ص ۴۱۲
🔹 على (ع) و مسئلۀ مرگ
ادامه...
🌿 آن بزرگِ بزرگان مىفرمايد:
«فرزند ابيطالب به مرگ مأنوستر است از كودك شيرخوار به پستان مادرش».
كمتر ادعايى ديده مىشود كه مانند اين ادعاى مقرون به دليل، بلكه با يك بيان ذوقى، دليل آن پيش از ادعا در ذهن شنونده جايگير شود.
تاريخ ننگآور بشرى با هزاران مجسمه و بت دروغين كه مىسازد و به خود آدميان تحويل مىدهد، و با هزاران حقكشى و جنجال بىاساس نتوانسته است دوستىِ حقيقىِ نورِ ديدۀ ابراهيم خليلِ (ع) بتشكن را با يزدان پاك انكار كند. نزديك به هزار و چهارصد سال است كه بلندگوى تاريخ، به صراحت و روشنى مىگويد: على (ع) در ادعاى دوستى با خدا گزافهگويى نكرده است. اين ادعا را در يك دست، و تاريخِ زندگىِ روشنِ على (ع) را در دست ديگر بگيريد و با يكديگر تطبيق كنيد؛ آنجا كه ايليا پاولويچ پطروشفسكى مىگويد:
🔹«على تا سر حد شور و عشق، پايبند دين بود؛ صادق و راستكار بود؛ در امور اخلاقى بسيار خردهگير بود؛ از نامجويى و طمع و مالپرستى به دور بود و بىشك مردى دلير و جنگاورى باشهامت بود ... على، هم مردى سلحشور، هم شاعر و تمام صفات لازم اولياء الله در وجودش جمع بود». (پطروشفسكى، اسلام در ايران، ترجمۀ كريم كشاورز، ص ۵۰)
اكنون كه على (ع) دوست و ولىّ خداست، چرا شب و روز آرزوى ملاقات و شتافتن به محضر اعلاى او را نداشته باشد؟ بپرس از كتاب آسمانى، كه آن هم مىگويد:
دوست حقيقى بايد آرزوى ملاقات دوست را داشته باشد.
قُلْ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ هَادُوا إِنْ زَعَمْتُمْ أَنَّكُمْ أَوْلِيَاءُ لِلَّهِ مِنْ دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا اْلمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ. (سورۀ جمعه، آيۀ ۶)
بگو: اى طايفۀ يهود! اگر گمان مىكنيد دوستان خدا شماييد و بس، آرزوى مرگ كنيد، اگر راست مىگوييد.
چرا مرگ براى علىبن ابيطالب (ع) شيرينتر از پستان مادر نزد كودك شيرخواره نباشد؟ او كه مانند جنينِ عاشق به شكم مادر، عاشق به زندگى پوچ و فريبنده و پر از ناگوارىها نيست؛ او با عقل سالم و فطرت پاك خود دريافته بود كه مرگ يعنى باز شدن درهاى ابديت؛ مرگ يعنى رهايى از قيود تاريك ماده.
آرى، كشاورزى كه در هر فصل خاص، بذرافشانى و زراعت مىكند و در انجام تكاليف كشت و زرع، كوچكترين مسامحهاى روا نمىدارد، چرا به انتظار روز درو ننشيند و هنگام يادآورى از انباشته شدن محصول در مقابل چشمانش خوشحال نشود؟
مگر ايام زندگى انسان، فصل بذرافشانى نيست؟ مگر با شروع مرگ، هنگام درو كردن محصول نمىرسد؟
آرى، على (ع) حق دارد كه:
از غوغاى مرگ و غائلۀ پس از مرگ نگرانى ندارد.
ادامه دارد...
💠 #دلنوشته ی علامه محمد تقی جعفری درباره شهادت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (ع) از کتاب «مجموعه آثار ۱۱ ـ #معنای_زندگی »، صص ۴۴۸- ۴۵۹
🍃استاد علامه محمدتقی جعفری🍃
🔹 على (ع) و مسئلۀ مرگ
ادامه...
🍂 چرا علىبن ابيطالب (ع) در هنگام اصابت زخم سنگينبار مرگ، مانند مهمان عزيزى كه سالها انتظار آن را بكشد، به مرگ خير مقدم نگويد؟
🔸 در حالى كه نالههاى دردمندان دورترين نقطۀ زمامدارى او در گوش و قلب او طنينانداز بود و جهان پهناور زندگى را براى او مبدل به سيهچالى مىكرد كه با دست و پاى بسته در زنجير نتواند در آن سيهچال، نَفَسى به آرامش برآورد. زندگى براى آن انسان دادگر مطلق كه شاهد درآوردن خلخال از پاى دخترى است كه در قلمرو زمامدارى آن دادگر مىزيسته، بىاندازه تلخ است؛ گو كه آن دختر، مسلمان و همعقيدۀ او نباشد. اين خطبه را هنگامى كه خبر هجوم لشكريان معاويه به شهر «الانبار» به او رسيد، و مردم از اين خبر تحريك نشده بودند، براى تحريك مردم فرموده است:
... وَلَقَدْ بَلَغَنِي أَنَّ الرَّجُلَ مِنْهُمْ كَانَ يَدْخُلُ عَلَى المَرْأَةِ المُسْلِمَةِ ، وَالاُخْرَى المُعَاهَدَةِ ، فيَنْتَزِعُ حِجْلَهَا وَ قُلْبَهَا وَ قَلاَئِدَهَا وَ رُعُثَهَا، ما تَمْتَنِعُ مِنْهُ إِلاَّ بِالاسْتِرْجَاعِ وَالاِسْتِرْحَامِ. ثُمَّ انْصَرَفُوا وَافِرِينَ مَا نَالَ رَجُلاً مِنْهُمْ كَلْمٌ ، وَلاَ أُرِيقَ لَهُمْ دَمٌ ، فَلَوْ أَنَّ اَمْرَأً مُسْلِماً مَاتَ مِن بَعْدِ هَذا أَسَفاً مَا كَانَ بِهِ مَلُوماً، بَلْ كَانَ بِهِ عِنْدِي جَدِيراً. (نهجالبلاغه، خطبۀ ۲۷)
« ... به من خبر رسيده است كه مردانى از آن سپاهيان، بر زن مسلمان و نيز زن غير مسلمان كه معاهدۀ زندگى در جوامع اسلامى، او را تأمين كرده است، هجوم برده، خلخال از پا و دستبند از دست آنان درآورده، گردنبندها و گوشوارههاى آنان را به يغما بردهاند. اين بينوايان، در برابر آن غارتگران، چارهاى جز گفتنِ: انّا للّه و انّا اليه راجعون و سوگند دادن آنان به رحم يا طلب رحم و دلسوزى نداشتهاند.
آنگاه سپاهيان خونخوار، با دستِ پر و كامياب بازگشتهاند؛ نه زخمى بر يكى از آنان وارد شده و نه خونى از آنان ريخته شده است. اگر پس از چنين حادثهاى [دلخراش]، مردى مسلمان از شدت تأسف بميرد، مورد ملامت نخواهد بود، بلكه مرگ براى انسان مسلمان به جهت تأثر از اين حادثه، در نظر من امرى شايسته و با مورد است».
اگر تسليم بودن محض در مقابل عدالت، و ناچيز شمردن مال و جان و اقرباء و شهرت، همان ارزش را داراست كه على (ع) با كردار خود نشان مىداد؛ اگر وحشت و هراس از كوچكترين ستمكارى به حقوق زندگان، آنگونه است كه على (ع) داشت و مىفرمود :
🔹 «اگر تمامى دنيا را با آنچه در آن است، در مقابل ستم به مورى با كشيدن جُوى از دهانش، به من ببخشند، من نخواهم كرد»، (نهج البلاغه، خطبۀ ۲۲۱)
اين همان حقيقتِ جاودانىِ عدالت است كه مىگويد:
على (ع) از غوغاى مرگ و غائلۀ پس از مرگ نگرانى ندارد.
💠 #دلنوشته ی علامه محمد تقی جعفری درباره شهادت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (ع) از کتاب «مجموعه آثار ۱۱ ـ #معنای_زندگی »، صص ۴۴۸- ۴۵۹
🍃استاد علامه محمدتقی جعفری🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ بسیار عالی با موضوع پذیرش حـوزه های علمیه
🎙استادحجة الاسلام والمسلمین قرائتی
📌دعوت استاد قرائتی برای ورود به حوزه علمیه
🔔 پذیرش سراسری حوزههای علمیه آغاز شد
🔹داوطلبان گرامی می توانند جهت ثبت نام و یا کسب اطلاعات بیشتر به سایت پذیرش حوزه های علمیه به نشانی
paziresh.ismc.ir
و یا به مدیریتهای استانی و مدارس علمیه سراسر کشور مراجعه نمایند.
▫️لیست مراکز مدیریت استانها و مدارس در سایت پذیرش موجود است.
⏱ آزمون ورودی: جمعه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۰، رأس ساعت ۹ صبح
#هستیم_بر_آن_عهد_که_بستیم
عزیزان در نشر شریک باشید....
❤️#امام_على عليه السلام:
🌱 مَنِ اشتَغَلَ بِذِكرِ الناسِ قَطَعَهُ اللّهُ سبحانَهُ عَن ذِكرِهِ
☘ هر كه به ياد مردم سرگرم شود، خداوند سبحان او را از ياد خود جدا كند
📚 غررالحكم حدیث8234
❤️پندآموز.....
🌸🍃هنگامی كه شیطان به خداوند گفت...
من از چهار طرف
(جلو، پشت، راست و چپ)
انسان را گرفتار و گمراه میكنم...
🌼🍃فرشتگان پرسیدند...
شیطان از چهار سمت بر انسان مسلّط است
پس چگونه انسان نجات می یابد...!؟
🌸🍃خداوند فرمود
راه بالا و پایین باز است...
راه بالا نیایش و راه پایین سجده
و بر خاک افتادن است
👈بنابراین كسی كه دستی به سوی خدا بلند كند یا سری بر آستان او بساید می تواند شیطان را طرد كند...
#التماسدعـا... 🤲