🔰درگذشت ملامحمد #آخوند_کاشی از مدرّسان و مروّجان فلسفه ملاصدرا در اصفهان (۱۳۳۳ق)
🔷آخوند ملا محمد کاشانی، معروف به آخوند کاشی (۱۲۴۹-۱۳۳۳ق) از مدرّسان و مروّجان فلسفۀ ملاصدرا در قرن سیزدهم قمری در اصفهان است.
🔹وی در سال ۱۲۴۳ قمری در کاشان متولد شد و سالهای ابتدایی تحصیل را تا 43 سالگی در کاشان زندگی کرد و در سال ۱۲۸۶ق بعد از آنکه بنابر قرائن خارجی، به مراتبی از فضل دست یافته بود، رحل اقامت خود را از کاشان به اصفهان کشید و در اصفهان در مدرسه صدر ساکن شد و به تحصیل پرداخت، پس از آن که زمانی را به تحصیل گذرانید، به تدریس پرداخت.
🔶وی تا آخر عمر ازدواج نکرد و علاوه بر فلسفه در ریاضیات و نجوم و هیئت و فقه نیز تبحر داشت و فلسفه را با عرفان می آمیخت و از مروجان فلسفه صدرایی بود.
🔸ایشان از شاگردان آقامحمدرضا قمشه ای و ملاعبدالجواد خراسانی بود و برای ایشان بیش از صد شاگرد نقل کرده اند از جمله شهید سید حسن مدرس، میرزا علی آقا شیرازی، سید ابوالحسن اصفهانی و حسنعلی نخودکی اصفهانی.
▪️آخوند کاشی سرانجام در شنبه ۲۰ شعبان ۱۳۳۳ق ( 11 تیر 1294 ش) در ۸۴ سالگی در اصفهان درگذشت و بنا به وصیت خود، در بیابانی که محل خاکسپاری فقیران و غریبان بود به خاک سپرده شد. آن بیابان، امروزه به تکیه ملک شهره است، و در کنار تکیه گلستان شهدا در شمار آبادترین مزارهای اصفهان قرار دارد.
☄مرحوم جابری انصاری در ماده تاریخ فوت ایشان چنین سروده است:
▫️طایری سر برون نمود و بگفت
▫️زد محمد علم بقصر بهشت
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حکایتی زیبا از #آخوند_کاشی
🎙حجت الاسلام عالی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀#آخوند_کاشی در طول عمر با برکت خود از مطرح شدن دوری گزیدند اما خداوند نام او را جاویدان ساخت. در زمان حیاتش حوزه اصفهان به نام آخوند کاشی و جهانگیرخان معنا و مفهومی نداشت و همواره نام آخوند و خان ورد زبان طالبان علم بود.
🔹سفارش کردند بعد از وفات، مرا در بیابانی به خاک بسپارید که فقرا و غربا را دفن می کنند و بر لوح قبر من نوشته شود «فقیر به حق اضعف خلق الله» بدون هیچ گونه القاب و عناوین و هیچ بقعه و بارگاهی ساخته نشود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 مرحوم حضرت آیت الله #عبدالکریم_حق_شناس
❇️ مکاشفه شیخ #مرتضی_آشتیانی و سوال از عملی که در آخرت بیشتر به درد آدم میخورد ؟
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 27 #اسفند ماه 1401 شمسی
🌙 25 #شعبان 1444 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت ابوالقاسم رحمانی خلیلی از فقهای شیعه و اساتید حوزه علمیه تهران و قم (۱۳۷۴ش)
➕ درگذشت محمد مظفری قزوینی از فقها و اساتید حوزه علمیه در قزوین (۱۳۸۰ش)
🌙#قمری
➕ شهادت سید محمد بهشتی نخستین رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰شهادت #شهید_سیدمحمد_حسینی_بهشتی (۱۴۰۱ق)
🔷سید محمد حسینی بهشتی (۱۳۰۷ - ۱۳۶۰ش) مشهور به #شهید_بهشتی و از روحانیون مؤثر در انقلاب اسلامی ایران و نخستین رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران بود.
🔹در دوم آبان ۱۳۰۷ ( 9 جمادی الاول 1347 ق) در محله لُنبان اصفهان متولد شد. دوره تحصیل ابتدایی و دو سال اول دبیرستان را در مدارس دولتی اصفهان طی کرد و در ۱۳۲۱ش، وارد حوزه علمیه شد و در مدرسه صدر اصفهان به تحصیل علوم دینی پرداخت. وی در 1325 ش وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر اساتیدی چون آیت الله بروجردی، سید محمد محقق داماد، امام خمینی و شیخ مرتضی حائری یزدی و علامه طباطبائی استفاده کرد.
🔶وی هم زمان با تحصیل در حوزه علمیه، مکالمه زبان انگلیسی را فرا گرفت و در دانشگاه معقول و منقول دانشگاه تهران به مشغول تحصیل شد و در سال 1353 ش مدرک دکترای خود را گرفت.
🔺وی از سال 1330 ش به عنوان معلم زبان انگلیسی در مدارس قم مشغول به تدریس شد و در سال 1333 ش دبیرستان دین و دانش را راه اندازی کرد؛هم چنان که در کنار آن از مؤسسان حوزه علمیه حقانی نیز می باشد.
💠ایشان با تأکید مراجع تقلید، 5 سال به آلمان برای اداره مرکز اسلامی هامبورگ رفت و بعد از برگشت در برنامه های زیربنایی نهضت در قبل و بعد انقلاب همچون شورای انقلاب، مجلس مؤسسان و دیوان عالی کشور نقش فعالی داشت.
▪️ایشان سرانجام در 7 تیر 1360 ش (25 شعبان 1401 ق) در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید و در قطعه 72 تن گلزار شهدای بهشت زهرا مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌺 دستورالعمل های علمای معاصر در باب لحظه تحویل سال:
🔸 علامه آیت الله حسن زاده آملی (ره):
1️⃣ قبل از سال تحویل، غسل به نیت
قرب به انسان کامل عصر انجام دهید
2️⃣ وبعد مصحف شریف سوره یس را مقابل خود بگشایید .
3️⃣ نوزده بسم الله الرحمن الرحیم
4️⃣ چهارده صلوات
5️⃣ و هفت مرتبه حمد وسه مرتبه توحید را بخوانید.
وتا لحظه تحویل سال
6️⃣ دعای تحویل سال
یا مقلب القلوب....
7️⃣ وبعد از سال تحویل دعای فرج الهی عظم البلا را تلاوت کنید
🔹مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی:
ایشان همیشه قبل از تحویل سال مقید بودند که ۳۶۵ مرتبه دعای «یا مقلّب القلوب» را به طور کامل بخوانند و برای اینکه این دعاها، تا لحظه تحویل سال تمام شود، از یک ساعت قبل از اعلام عید، شروع می کردند و مشغول خواندن این دعای شریف بودند.
و بعد از لحظه تحویل سال هم، مقید بودند که اوّلین چیزی که میل می کردند تربت امام حسین علیه السلام باشد.
یعنی حضرت استاد در دو روز از سال، مقید بودند که اوّلین چیزی که می خورند، تربت امام حسین علیه السلام باشد؛ یکی عید فطر بود که در ابتدای روز با تربت، افطار می کردند، و یکی هم نوروز که بعد از تحویل سال، کمی از آن را میل می کردند.
🔸 توصیه آیت الله جوادی آملی حفظه الله:
بهترین چیزها در موقع تحویل، خواندن این دعا، با توجه به معنی است: «یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّر الّیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال». ای خدایی که همه چیز در دست تو است، سال خوشی به همه ما عنایت فرما
در لحظه تحویل سال باید به این نکته توجه کنیم که خودمان به دور شمس دین و قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) بچرخیم، نه این که تنها به این اکتفاء کنیم که زمین به دور خورشید بچرخد؛ زیرا این امر به خودی خود بلوغ نیست.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
📜 دو سطر از دفتر احضارات سیّد محمّدحسن الهی طباطبایی (ص۶۹ - ۷۰)
✍🏻 مرحوم الهی سؤالاتاش را از آنچه به عنوان ارواح بزرگان تشخیص میداده، در دفتری یادداشت میکرده است. وی در شب ١٤ شعبان المعظّم ١٣٤٥ ه ق، در ذیل نقل گفتگوهایش با موجودی که به گمان ایشان خواجه حافظ شیرازی بوده است، از ایشان دستوری برای تشرّف به محضر مقدّس امام زمان - أرواحنا له الفداء - میخواهد، و او هم دو کلمه دستورالعمل مجرّب به ایشان میگوید. مرحوم الهی خود مینویسد:
🕯 «عرض کردم که: دلم خیلی میخواهد که خدمت ایشان هم برسم. فرمودند: عشق میخواهد و اشک!».
#سیدمحمدحسن_الهی_طباطبایی
#امام_زمان
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀سیره #علامه_طباطبائی در #ماه_رمضان:
🔹ایشان شبهای ماه رمضان تا صبح بیدار بود. درس تفسیر داشت، سپس مقداری مطالعه می کرد و بقیه را به دعا و قرائت قرآن و نماز و اذکار مشغول بود. ایشان در همان درس فرموده بودند که من در طول عمرم تا به حال به یاد ندارم که شبهای ماه رمضان را خوابیده باشم.
🔹علاّمه مقید بود که دعای سحر را با افراد خانواده بخواند و پیش از ماه رمضان از همسایه ها اجازه می گرفت که اگر برای سحر خواب ماندند، آنها را بیدار کند..
🔸علامه حسن زاده آملی می نویسد: وقتی به حضور شریف علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه تشرف حاصل کرده بودم و عرض حاجت نمودم، فرمود: آقا، دعای سحر حضرت امام باقر علیه السلام را فراموش مکن که در آن جمال و جلال و عظمت و نور و رحمت و علم و شرف است و حرفی از حور و غلمان نیست. اگر بهشت شیرین است، بهشت آفرین شیرین تر است.
🔹آن عارف بزرگوار، در ماه مبارک روزه خود را با بوسه بر ضریح مقدس #حضرت_معصومه سلام الله علیها افطار می کردند. ابتدا پیاده به حرم مشرف می شد و ضریح مقدس را می بوسید، پس به خانه برمی گشت و غذا می خورد. شبهای ماه رمضان در جاهایی که مجالس روضه بود شرکت می کرد و... و گاهی با تمام وجود گریه می کرد به طوری که بدنش می لرزید.
🔹حضرت علامه شب قدر را به بحث و تحقیق آیات قرآنی احیا می کرد و تفسیرش در این شب فرخنده به پایان رسید.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰سیره عملی #امام_خمینی قدس سره در #ماه_رمضان (1)
🔹در شبهای ماه رمضان ایام طلبگی، با دوستان و هممباحثههای خود جلسات دعا و عبادت داشتند، در این جلسات ابتدا قرآن تلاوت و سپس کلمات و بیانات ائمه معصومین علیهم السلام، را از متن کتاب «عبقات الانوار» خوانده میشد، این جلسات معنوی تا نزدیک سحر ادامه مییافت.
🔹تابستان یکی از سالها (قبل از سال 1341) که مصادف با ماه مبارک رمضان بود و امام به مشهد مسافرت کرده بودند، بارها مشاهده میشد که شبها، امام در مسجد گوهرشاد میان جمعیت عبای خود را روی زمین میانداختند و تا سحر به تلاوت قرآن، نماز، دعا و مناجات میپرداختند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰سیره عملی #امام_خمینی در #ماه_رمضان (2)
🔹 #انس_با_قرآن در ماه رمضان
🔺امام دائماً با قرآن مأنوس بودند و مطالعه اصلیشان تلاوت قرآن بود و شبانه روز هفت نوبت قرآن تلاوت میکردند و این سنت حسنه تا آخر حیات طیبهشان استمرار داشت. در ماه مبارک رمضان، خصوصاً در ایامی که نجف بودند هر روز ده جزء قرآن تلاوت میکردند و در هر سه روز یک دوره قرآن ختم میکردند. در اواخر عمر شریفشان در ماه مبارک رمضان سه بار قرآن را ختم میکردند.
🔸در ایامی که نجف بودند چشمشان ناراحت بود، پزشک پس از معاینه به ایشان گفت: شما چند روز استراحت داشته باشید و قرآن نخوانید! امام با لبخندی خطاب به دکتر فرمودند: من چشمم را برای قرآن خواندن میخواهم. چه فایدهای دارد که چشم داشته باشم و قرآن نخوانم.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠 سیره #سیدصدر_الدین_عاملی اصفهانی در #ماه_رمضان
🌱مرحوم شیخ عباس قمی در شرح حال آقا سید صدرالدین عاملی اصفهانی می نویسد:
❇️ این سید جلیل، کثیر البکاء و کثیر المناجات بود. نقل شده که شبی از شب های ماه رمضان، داخل حرم امیرالمؤمنین شد. بعد از زیارت، نشست کنار ضریح و شروع کرد به خواندن #دعای_ابوحمزه، همین که شروع کرد و به جمله «الهی لا تودبنی بعقوبتک» رسید، گریه او را گرفت و پیوسته این جمله را تکرار کرد و گریه کرد تا بیهوش شد و او را از حرم مطهر بیرون آوردند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰سیره عملی #امام_خمینی قدس سره در #ماه_رمضان (3)
🔹 انس با نوافل روزانه در ماه رمضان
🔶در گرمای پنجاه درجه بالای صفر نجف و روزهای بلند تابستان که تقریباً حدود هفده الی هیجده ساعت روزه بودند، نماز جماعت ظهر و عصر را در مدرسه آیتالله بروجردی همراه با نوافل و تعقیبات ظهر و عصر بهجای میآوردند که برای جوانان هم سخت بود. نماز مغرب و عشا را هم با نوافل آن انجام میداد. سپس با یک عدد تخم مرغ و دو استکان چای یا بعضی روزها با نیمی از کتلت و مقداری نان افطار میکرد.
🔶امام که رهرو خستگیناپذیر وادی عشق و فنای فی الله بود، در طول زندگی، خصوصاً چند دهه آخر عمر مبارکشان کلیه برنامههای درسی، علمی، تحقیقی و ملاقاتهای عمومی و خصوصی غیر ضروریشان را در ماه مبارک تعطیل میکردند و در برابر تقاضاهای ادامه برنامهها و یا در پاسخ به علت تعطیلی آنها، با یادآوری اعمال و عبادات ماه رمضان، میفرمود: «خود ماه رمضان هم کاری است».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺سال ۱۳۰۵؛
آیتالله #سیدنورالدین_شیرازی در حال اجرای حد مشروبخواری بر دبیر کنسولگری انگلستان
🔰سیره عملی #امام_خمینی قدس سره در #ماه_رمضان (4)
🔹 انس با تهجد شبانه در ماه رمضان
🔻امام بیشتر شب را به تلاوت قرآن، ادعیههای ماه رمضان و خصوصاً به قرائت دعای ابوحمزه ثمالی میپرداختند، انابه و تضرع امام به درگاه الهی در این ماه بیشتر میشد. گریه های شبانه و بلند امام، گاهی اهل خانه را بیدار می کرد و موقع صبح چشمان شان از شدت گریه سرخ بود و ودستمال برای شان کافی نبود، حوله کنار دست شان می گذاشتند.
🔺حاج احمد آقا نقل میکند که در نجف، ماه رمضان شبی روی پشت بام خوابیده بودم که از صدای گریه و مناجات امام بیدار شدم، دیدم امام در تاریکی شب در حال نماز خواندن، دستها را به طرف آسمان بلند کرده و گریه میکند. در ماه رمضان سالهای آخر عمر شریفشان نیز پرستاران و مراقبان امام، از صدای گریه نیمه شب ایشان از خواب بیدار میشدند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰سیره عملی #امام_خمینی قدس سره در #ماه_رمضان (5)
🔹 سختگیری نکردن بر فرزندان در ماه رمضان
🔻امام خمینی (ره) با اینکه در انجام اعمال و آداب ماه رمضان خود را به سختی می انداختند،اما رعایت ضعف فرزندان را می کردند تا دچار مشقت نشوند و سعی داشتند که ذائقه فرزندان را در اجرای تکلیف دینی و امور شرعی تلخ نکنند.
🔹در یک شب زمستانی وقتی حاج آقا مصطفی را برای سحری بیدار کردند، ایشان بر اثر استنشاق گاز ذغال کرسی ناگهان وسط اتاق بر زمین افتاد و بیهوش شد! امام خیلی نگران شد و وقتی او را به هوش آوردند، به ایشان فرمود: به صلاح شما نیست که فردا روزه بگیرید، پس از ماه رمضان، قضای آن را بهجای آورید.
🔸ماه رمضان یکی از سالها که مصادف با تابستان گرم قم بود، یکی از دختران امام به سن تکلیف رسیده بود. امام به او فرمود که امسال را باید روزه بگیرد، فرزند امام روز اول را با سختی و مشقت بسیار به پایان رساند. امام بهعلت گرمی هوا و نبودن امکانات خنککننده، همان شب برنامه مسافرت خانم و فرزندان را فراهم ساخت تا به تهران بیایند و قرار شد فرزندان، قصد اقامت نکنند تا در زمستان، قضای روزهها را بهجای آورند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 9 #فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 7 #رمضان 1444 قمری
☀️#شمسی
➕ ولادت #سیدرضا_بهاء_الدینی فقیه، استاد اخلاق و عرفان عملی (۱۲۸۷ش)
➕ درگذشت میرزا #علی_اکبر_مرندی از فقهای شیعه. (۱۳۷۳ش)
➕ درگذشت شیخ عباس خالصی خراسانی فقیه و نویسنده شیعی (۱۳۷۸ش)
➕ درگذشت سید جعفر کریمی از فقهای عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۳۹۹ش)
🌙#قمری
➕ آغاز ولایتعهدی امام رضا علیه السلام (۲۰۱ق)
➕ ولادت ابن زهره، فقیه شیعه (۵۱۱ق)
➕ درگذشت سید عبدالعزیز طباطبایی یزدی، کتابشناس، نسخهشناس و صاحبنظر شیعه در علم تاریخ، رجال و تراجم (۱۴۱۶ق)
➕ درگذشت سید جواد حیدری، روحانی شیعه، استاد اخلاق و امام جماعت مسجد برخوردار یزد (۱۴۳۵ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠 سیره عملی علما در شب های #ماه_رمضان
🔹حضرت آیت الله #محمدتقی_بهجت:
🌀مى شنیدیم و باور نمى کردیم؛ لذا به یکى از معاصرین ما گفته بودند در زمان ما در یک شب، هفتاد نفر در قنوت نماز وتر دعاى ابوحمزه می خواندند. ایشان بلند شده بود و خود در یکى از شب هاى ماه رمضان احصا (شمارش) کرده بود و دیده بود در حرم حضرت امیر علیه السلام و رواق و اطراف حرم، پنجاه نفر در قنوت وتر مشغول #دعاى_ابوحمزه هستند.
🔺بسیارى از بزرگان شبهاى ماه رمضان را بیدار می ماندند و نمى خوابیدند. مرحوم آقاى طباطبایى (#علامه_طباطبایى) هم همینطور بود و شب هاى ماه رمضان بیدار بود و مى فرمود: «یک وقت در روز اینقدر خوابیده بودیم، کار به اینجا رسید که وقتى بیدار شدیم، با استعجال وضویى براى ظهر و عصر گرفتیم و ظهرین (نماز ظهر و عصر) را با وضو در آخر وقتش اداءً خواندیم!»
🔻در کربلا هم بوده اند کسانى که شبهاى رمضان نمى خوابیدند، حتى از بعضى ها نقل مى کردند که گعده (جلسه گفت وگو و شب نشینى) مى گرفتند و صحبت مى کردند تا خوابشان نبرد».
🌱مرحوم شیخ #مرتضی_طالقانی در مدرسه، شبها بیدار می شد، و شب های ماه رمضان چند ساعت مشغول خواندن قرآن می شد و دور مدرسه راه می رفت و با صدای خوش، قرآن و اشعار مثنوی و بابا طاهر را با گریه و زاری می خواند، و روز که می شد، گوشه ای مشغول تدریس می شد و هنگامی که درس نمی گفت، ساکت می نشست؛ به گونه ای که گویا آن شخص دیشبی نیست.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💢 مرحوم آیت الله #سیدعلی_قاضی در دهه اول و دوم #ماه_رمضان مجالس تعلیم و اُنسش در شبها بود. حدود چهار ساعت از شب گذشته شاگردان به محضر ایشان می رفتند و دو ساعت مجلس طول می کشید.
🔺 ولی در دهه سوم مجلس تعطیل بود و مرحوم قاضی تا آخر ماه رمضان دیده نمی شدند و هر چه شاگردان به دنبال ایشان می گشتند، در نجف، در کوفه، در مسجد سهله و یا در کربلا، ابداً اثری از ایشان نبود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۱۰۰ ثانیه با یکی از بزرگترین مراجع تقلید تاریخ تشیع
آیت الله #سیدحسین_بروجردی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💢 آیت الله میرباقری:
🔹 مرحوم آيتالله العظمي بهجت از قول استادشان میفرمودند: يکموقعی در حرم حضرت اميرالمؤمنین(ع) دهها نفر بودند که در قنوتِ نمازشبشان #ابوحمزه میخواندند.
🔹 در احوالات مرحوم آیتالله العظمی #سید_نورالدین_حسینی_شیرازی (که حدود شصت سال قبل رحلت کردهاند) شنیدم که هر سی شبِ #ماه_رمضان در مجلسی شرکت میکرد و وقتی شب از نیمه میگذشت، وارد نماز شب میشد و در قنوت نماز وَتر، #دعای_ابوحمزه را از حفظ، در سه ساعت، ایستاده و با اشک میخوانْد.
🔹 اگر كسی ۳۰ شب دعاي ابوحمزه را خواند، كمكم آن احساس #درماندگی كه در اين دعا موج میزند، در روحش پيدا میشود.
🔹 اگر انسان مداومت کند، اين حالات، آرام آرام در او شکل میگيرد که از مناجات و دعا #لذت ببرد و آن چيزي را که معصومين(ع) میخواستند به انسان بفهمانند، کمکم بفهمد و طعم دعا را بچشد.
🔹 اگر كسي بخواهد واقعا #ابوحمزهخوان بشود اين کار لازم است. و الا انسان متحوّل نمیشود و موجي در او ايجاد نمیشود و كِشتی آدم راه نمیافتد تا ديگران را سوار كند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 تلاوت قرآن و دوام روشنايى شمع
✅ (آیت الله #مولوی_قندهاری (ره) ) نقل فرمود:
▫️ مادرم به تلاوت قرآن مجيد علاقه زيادى داشت وغالباً در شبانهروز هفت جزو تلاوت مىنمود و شبهاى ماه رمضان را نمىخوابيد و مشغول تلاوت قرآن و دعا و نماز بود.
🌌 شبى در شمعدان به مقدار يك بند انگشت شمع باقيمانده بود و ما مىتوانستيم در خارج از منزل شمع تدارك كنيم، لكن چون از طرف حكومت قدغن شده بود كه كسى نبايد از خانهاش خارج شود و اگر كسى را در كوچه و بازار مىديدند او را به زندان مىبردند و جريمه مىكردند، مادرم به روشنائى همان مقدار از شمع مشغول تلاوت قرآن مجيد شد.
🕯 به خدا سوگند! كه تا آخر شب كه مادرم قرآن و دعا مىخواند شمع تمام نشد و از نمازش كه فارغ شد مشغول سحرى خوردن شديم؛ باز تمام نشد؛ همينكه صداى اذان صبح بلند گرديد رو به خاموشى رفت و تمام شد و خلاصه يك بند انگشت شمع به مقدار نه ساعت براى ما به بركت مادرم روشنايى داد.
⬅️ داستانهای شگفت (تالیف شهید محراب آیت الله دستغیب (ره))، جلد ۱، صفحه ۱۵۲
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama