فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خاطره شنیدنی از تلاش #علامه_امینی در راه نوشتن فضیلتهای #حضرت_امام_علی علیهالسلام
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔻کدام عمل؟
🔺محمدهادی امینی فرزند #علامه_امینی مینویسد:
🔹پس از گذشت چهار سال از فوت پدر، در شب جمعهای قبل از اذان صبح، پدرم را در خواب دیدم، او بسیار شاداب و خرسند بود، جلو رفتم و پس از سلام و دست بوسی گفتم: پدر جان! در آنجا چه عاملی باعث سعادت و نجات شما شد؟
🔸پدرم گفت: چه میگویی؟دوباره عرض کردم: آقا جان! در آنجا که اقامت دارید، کدام یک از اعمالتان موجب نجات شما شد؟ کتاب الغدیر، یا سایر تألیفات شما، یا تأسیس بنیاد و کتابخانه امیرالمؤمنین(علیه السلام)؟
🔅او اندک تأملی کرد و سپس فرمود: فقط زیارت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)!
💠عرض کردم: شما میدانید اکنون روابط ایران و عراق تیره شده و راه کربلا بسته است؛ برای زیارت، چه کنیم؟
▪️فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین(علیه السلام) برپا میشود، شرکت کنید تا ثواب زیارت امام حسین(علیه السلام) را به شما بدهند.
🔶سپس فرمود: پسرجان! در گذشته بارها به تو یادآور شدم و اکنون نیز توصیه میکنم که زیارت عاشورا را به هیچ عنوان ترک مکن، زیارت عاشورا بخوان و آن را وظیفه خودت بدان. این زیارت، دارای آثار، برکات و فواید بسیاری است که موجب نجات و سعادتمندی تو در دنیا و آخرت میشود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔻قبول شدن الغدیر
🔺آیت الله شبیری زنجانی:
💢آقایی-که از مخالفین آقای امینی بود و تا آخر هم مخالف ایشان باقی ماند-از آقای آشیخ محمد طاهر شبیری خاقانی که مراجع تقلید بود، نقل میکرد که:
🔅شیخ محمد طاهر در سفر مکه صحرای محشر را در خواب میبیند و میبیند که امیرالمؤمنین علیه السلام ساقی کوثر است و شیعیان هم صف کشیدند تا از حضرت آب بگیرند.
آشیخ محمد طاهر هم داخل صف میشود. ناگهان میبینند آقای امینی آمد و بدون صف از حضرت امیر علیهالسلام آب گرفت و رفت.
🌀آشیخ محمد طاهر میگفت: من هم از صف بیرون آمدم و جلو رفتم که از حضرت آب بگیرم.
▫️ به من گفتند: «برو داخل صف!»
▪️ گفتم: «الان این آقا آمد و بدون صف آب گرفت».
▫️ گفتند: «چون او الغدیر نوشته است».
🔷جالب این است که شخصی که خواب را دیده بود، تا پیشاز دیدن خواب از مخالفین آقای امینی بود و ناقل دوم کسی بود که تا آخر هم با آقای امینی مخالف بود.
⚡️منظور این است که کتاب الغدیر آقای امینی مقبول حضرت امیر علیهالسلام واقع شدهاست.
#علامه_امینی
📚کتاب جرعهای از دریا؛ جلد دوم، صفحه ۶۰۳.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 13 #تیر ماه 1402 شمسی
🌙 15 #ذی_الحجه 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدتقی آقا نجفی اصفهانی از مراجع تقلید شیعه در دوره ناصرالدین شاه قاجار (۱۲۹۳ش)
➕ تبعيد دسته جمعي علماي بزرگ شيعه از عتبات عالياتِ عراق به ايران (1302 ق)
➕ درگذشت سید محمدحسین فضلالله، مرجع تقلید ساکن لبنان (۱۳۸۹ش)
➕ درگذشت سید محمدباقر مهری دبیر کل جمعیت علمای شیعه کویت(۱۳۹۴ش)
➕ ولادت طلبه مدافع امنیت شهید آرمان علی وردی (۱۳۸۰ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت امام هادی(ع) دهمین امام شیعیان اثنیعشری(۲۱۲ق)
➕ ولادت امام موسی صدر اندیشمند شیعه، مؤسس مجلس اعلای لبنان و جنبش امل و رهبر فکری و سیاسی شیعیان لبنان (۱۳۴۶ق)
➕ درگذشت علیاکبر برهان از فقها و مبلغان شیعه (۱۳۷۸ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله شیخ #علی_اکبر_برهان از فقها و مبلغان شیعه (۱۳۷۸ق)
🔷 وی در سال ۱۳۲۴ ق در تهران به دنیا آمد و مقدمات و مقداری از سطح اولیّه علوم الهی را در تهران گذراند و سپس برای ادامه تحصیل، رهسپار نجف اشرف شد و به مدت ۳ سال نیز در این شهر اقامت گزید.
🔹ایشان بعد از توقف یک ساله در تهران، به قم عزیمت کرد و با تکمیل دروس سطح عالی در دروس خارج قم شرکت کرد و بعد از آن دوباره عزم عتبات کرد و به اخذ درجه اجتهاد از علمای آن دوره موفق شد.
🔸از اساتید ایشان در قم آیات عظام شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سیدمحمدتقی خوانساری و سید محمدحجت؛ و از اساتیدشان در عتبات سید علی قاضی، سیدابوالحسن اصفهانی و محمدحسین نائینی را می توان نام برد.
🌀ایشان بعد از تکمیل مراحل علمی و علمی به تدریس و تربیت شاگردان پرداخت که از جمله آنها احمد مجتهدی تهرانی، مجتبی تهرانی، شیخ علی پهلوانی و محمدرضا مهدوی کنی می باشند.
🔺از جمله اقدامات ایشان در دوران ستمشاهی، تأسیس مدارس علمی برای نوجوانان بود تا بتواند عرصه عمل را از دست عمال رژیمی که سعی در نابودی احکام و تغییر فرهنگ اسلامی ملت ایران را داشت، بازگیرد.
🔻 وی آثار قلمی چندی از خویش به یادگار گذارده است که عبارتند از: رساله ای در عدالت، احسن المجالس و بشائر النبویه می باشد.
▪️ایشان سرانجام در 15 ذی الحجه ۱۳۷۸ قمری ( 31 خرداد 1338 ق) پس از اقامه نماز توسط مرحوم شیخ حسین لنکرانی، در کنار قبر حوا در شهر جده عربستان به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔅مردم داری!
🔸حجت الاسلام انصاریان می گوید:
🔺«آیت الله شیخ #علی_اکبر_برهان یک حیاط ۵۰ متری با اتاقی ۳۰ متری بَرِ خیابان لرزاده و کنار خانه اش ساخته بود که در آن به روی همه باز بود. تابستانها افرادی از طلاب و کسبه نجف به مسجد لرزاده می آمدند و در آن خانه اقامت می کردند. مرحوم برهان، صبحانه و ناهار و شام آنها را می داد و هیچ گاه نمی پرسید که چند روز می خواهند بمانند.
🔻در مسجد، سه نوبت، نماز جماعت برپا بود. از هر صنف، بزّاز، بقّال، بنّا، دکتر، مهندس و... برای نماز می آمدند. ایشان به همه سپرده بود که هر کاری دارید به یکدیگر مراجعه کنید؛ حتی برای ازدواج نیز تأکید داشتند که آنها از بین خودعروس و داماد پیدا کنند. عده ای از پزشکانِ مرید حاج آقا پیشنهاد کرده بودند که اگر بیمار فقیری هست نزد ما بفرستید تا به رایگان او رادرمان کنیم.
🔹اگر کتاب تازه ای چاپ می شد، به مؤلف آن می گفت که کتابهایت را به مسجد بیاور تا سفارش کنیم مردم بخرند. یکی از کسانی که کتابهایش را برای فروش به آنجا آورده بود، مرحوم فیض الاسلام بود که کتاب ترجمه نهج البلاغه اش را که در شش جلد بود به آنجا آورد و جلدی پنج تومان فروخت.»
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
☑️مرحوم آیتاللّه مجتهدی (رحمهالله) میگوید:
🔺«بعضی از افراد، نزد استاد ما حضرت آیتاللّه حاج شیخ #علی_اکبر_برهان میآمدند و از مطلبی یا جریانی تعریف میکردند؛ به مجرد اینکه استاد میفهمیدند که قصد #غیبت دارند، دست روی زانوی آنها گذاشته و صلوات میفرستادند و بدین ترتیب طرف را ساکت میکردند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 14 #تیر ماه 1402 شمسی
🌙 16 #ذی_الحجه 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت سید جواد حیدری روحانی شیعه، استاد اخلاق و امام جماعت مسجد برخوردار یزد (۱۲۹۳ش)
➕ درگذشت سید جواد خامنهای از فقهای شیعه، پدر آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب (۱۳۶۵ش)
🌙 #قمری
➕درگذشت «محمد بن جياني» منجم مسلمان اندلسي (471 ق)
➕ درگذشت ملا غلامرضا آخوند قمی از فقهای شیعه (۱۳۳۲ق)
➕ ترور نافرجام شیخ فضلالله نوری به دست کریم دواتگر (۱۳۲۶ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال ملا #غلامرضا_آخوند_قمی از فقهای شیعه (۱۳۳۲ق)
💠ملا غلامرضا قمى (متوفای ۱۳۳۲ق)، معروف به حاج آخوند یکی از مفاخر علمای قم در اوائل قرن چهاردهم هجری و صاحب کتاب معروف قلائد الفرائد است.
🔹حاج آخوند در سال ۱۲۵۵ ق به دنیا آمد و علوم دینی را در قم، تهران، اصفهان، نجف و سامراء از بزرگانی چون شیخ انصاری، میرزای شیرازی، میرزا حبیبالله رشتی و دیگران فرا گرفته و بعد از تکمیل تحصیلات به قم بازگشت و بر مسند تدریس، افتاء، وعظ و ارشاد و امامت جماعت تکیه زد.
🔅 از ملا غلامرضا چندین تالیف برجای مانده که مهمترین آنها کتاب قلائد الفرائد یا قلائد العقیان علی نحور الخُرّد الحسان، از بهترین حاشیههای کتاب فرائد الاصول شیخ انصاری است.
⚡️برخی از افرادی که نزد ایشان شاگردی کرده اند عبارتند از: حاج سید محمود روحانی قمی، شیخ محمدجواد قمی، حاج شیخ عبدالهادی حاج آخوند و علامه شیخ محمدعلی ارجستانی کچوئی
🌀 ایشان در ۱۶ ذیحجة الحرام ۱۳۳۲ق (۱۳ آبان ۱۲۹۳ش) درگذشت و پس از تشییعی باشکوه در ایوان آیینه حرم حضرت فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰مرحوم آیت الله حاج #غلامرضا_آخوند_قمی عالمي متواضع و به دور از مظاهر تشخّص و تعيّن بود، تنها به حل و فصل مشکلات ديني مردم و تدريس و تأليف و امامت جماعت مي پرداخت. آن قدر در چشم و دل مردم قم جاي گرفته بود که مردم تکه هايي از پيراهن او را براي گذاشتن در کفن خويش، ذخيره مي کردند و آن را مايه مباهات نخود مي دانستند.
🌀زماني گروهي از مردم قم براي زيارت عتبات عاليات به سامراء مشرف شدند و وجوهات شرعيه خود را به مرحوم ميرزاي شيرازي تقديم داشتند؛ اما ميرزا از پذيرفتن آنها سر باز زد و فرمود: مگر آقاي حاج آخوند در قم نيست که شما وجوهاتتان را به سامراء آورده ايد؟ ببريد به ايشان بدهيد .
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 15 #تیر ماه 1402 شمسی
🌙 17 #ذی_الحجه 1444 قمری
🌙 #قمری
➕ درگذشت عبدالعزیز جلودی از راویان حدیث و فقهای شیعه قرن سوم(۳۳۲ق)
➕ درگذشت سید مرتضی فیروزآبادی از فقها و اساتید حوزههای علمیه قم (۱۴۱۰ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
?درگذشت آیت الله #سیدمرتضی_فیروزآبادی از فقها و اساتید حوزههای علمیه قم (۱۴۱۰ق)
☄سید مرتضی حسینی فیروزآبادی یزدی (۱۳۲۹-۱۴۱۰ق) از علمای شیعه حوزه علمیه نجف و قم در قرن ۱۴ هجری قمری است.
🔶️ایشان در ربیع الأول سال ۱۳۲۹ق در نجف اشرف به دنیا آمد. نسب او به امام زینالعابدین (ع) میرسد و پدرش سید محمد فیروزآبادی از فقهای نجف بود.
⚡️او پس از گذراندن سطوح عالی حوزه به تدریس در حوزه علمیه نجف اشتغال یافت و در مسجد شیخ انصاری به تدریس کفایه پرداخت. او بیش از ۶ دوره کفایة الأصول آخوند خراسانی را درس داد.
🔹️وی علوم ادبیات و بخش مهمی از علم اصول و فقه، فلسفه الهی و علم کلام را نزد اساتید آن حوزه فرا گرفت و پس از اتمام علم اصول در درس خارج میرزا علی ایروانی و ابوالحسن مشکینی صاحب «حاشیه کفایه» شرکت کرد و در علم فقه در درس سید ابوالحسن اصفهانی و شیخ کاظم شیرازی حاضر شد
🔸️فیروزآبادی، در سال ۱۳۹۱ق بر اثر فشار و آزار حکومت حزب بعث مجبور به ترک عراق و هجرت به قم گردید و به تدریس درس خارج فقه، تحت عنوان «خلاصة الجواهر» مشغول شد. او شبها در حرم حضرت معصومه(س)، نماز جماعت را اقامه میکرد
🔹️بخشی از آثار ایشان عبارت است از خلاصة الجواهر منتخب، المسائل السبعة من السلف ،فضائل الخمسة من الصحاح السته و غیرها من الکتب المعتبرة
🔶️او در شام ۱۷ ذیالحجه سال ۱۴۱۰ق مصادف با ۲۰ تیر ۱۳۶۹ درگذشت و در صحن دوّم مزار باغ بهشت قم دفن شد
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠یا علی گفت و علم و عمرش برکت گرفت
▪️#علامه_جعفری:
🔰« در نجف در مدرسه صدر اقامت داشتیم. شب ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) بود. دوستان دو رهم جمع بودن،بعد از نماز شربتی خوردیم، آنگاه با فکاهیاتی، مجلس جشن و سرور ترتیب دادیم. در جمع ما یک آقایی بود که معدن ذوق بود. او آن شب یک تکه کاغذ روزنامه با خود آورده بود که روی آن، عکس یک دختر منتشر شده بود که زیرش نوشته بود "اجمل بنات العصر"، یعنی زیباترین دختر روزگار.
🌀او با نشان دادن عکس از جمع پرسید: اگر شما را مخیّر کنند بین اینکه با این دختر به طور مشروع و قانونی ازدواج کنید و هزار سال هم زندگی کنید یا اینکه جمال امام علی(ع) را زیارت و ملاقات کنید، کدام را انتخاب میکنید؟
🔸کاغذ را ابتدا مدیر مدرسه که در جمع ما حضور داشت، گرفت و نگاهی دوباره به آن کرد و خطاب به پسرش که در کنارش نشسته بود گفت: سید محمد! ما یک چیزی بگوییم، به مادرت که نمیگویی؟! با این جمله، نظر فرد اول جمع مشخص شد و همه زدند زیر خنده!
🔹کاغذ عکس را به دومی دادند. نگاهی به عکس کرد و گفت: وقتی آقا یعنی مدیر مدرسه اینطور فرمودند مگر ما قدرت داریم که خلافش را بگوییم؟ آقا فرمودند دیگه! باز هم همه خندیدند.
نفر سوم گفت: این روایت از امام علی (ع) معروف است که فرمودهاند: "مَن یَمُت یَرَنی" یعنی هر که بمیرد، مرا ملاقات میکند، پس ما ان شاءالله در موقعش جمال آقا امام علی (ع) را ملاقات میکنیم! دیگری گفت: زیارت آقا مستحب است و این هم صد در صد شرعی است، والله چه عرض کنم!
🔅خلاصه هر که اظهار نظر میکرد، صدای خنده بلند میشد؛ نفر بعدی من بودم. همین که کاغذ را به دست من دادند، نگاه نکرده آن را به نفر بعدی دادم و گفتم: من یک لحظه دیدار امیرالمومنین (ع) را به هزاران سال زناشویی با این زن نمیدهم.
🔺این را گفتم و چون حال عجیبی به من دست داده بود، جمع را ترک کردم و به حجرهام رفتم؛ وقتی به حجرهام رسیدم، یک دفعه دیدم گویی یک اتاق بزرگی است و یک آقایی در صدر مجلس نشسته است. تمام نشانههایی که شیعه و سنّی درباره #حضرت_امام_علی (ع) نوشته است، در آن مرد موجود بود. به اطرافم نگاهی انداختم و جوانی را دیدم. از او پرسیدم این آقا کیست؟ گفت این آقا امام علی (ع) است. من هم زانو زدم و آقا را نگاه میکردم؛ ناگهان حالتم عوض شد و از حجره بیرون آمدم.
🌱به جمع دوستان بازگشتم. کاغذ عکس آن زن به دست نفر نهم یا دهم رسیده بود. رنگم پریده بود. یکی از جمع پرسید: آقا شیخ محمد تقی! شما کجا رفتید و آمدید؟ سربسته گفتم: من به خواستهام رسیدم و جمال آقا را زیارت کردم».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 16 #تیر ماه 1402 شمسی
🌙 18 #ذی_الحجه 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت ابوالهدی کلباسی فقیه، رجالی شیعه در اصفهان (۱۳۱۶ش)
➕ درگذشت سید محمد شاهرودی از مراجع تقلید ساکن قم (۱۳۹۸ش)
➕ درگذشت اديب متكلم مير سيد شريف جرجانی (792ش)
🌙 #قمری
➕ عید غدیر و نزول آیه تبلیغ و آیه اکمال دین در مورد خلافت و وصایت امام علی(ع)(۱۰ق)
➕ بیعت مردم با امیرالمؤمنین برای خلافت(۳۵ق)
➕ درگذشت خواجه نصیرالدین طوسی حکیم، متکلم، فیلسوف، منجم، و ریاضیدان(۶۷۲ق)
➕ درگذشت محقق کرکی معروف به محقق ثانی (۹۴۰ق)
➕ درگذشت محمد بن عبدالفتاح تنکابنی حکیم، فقیه و محدث شیعی(۱۱۴۴ق)
➕ ولادت شیخ مرتضی انصاری (۱۲۱۴ق)
➕ شهادت عبدالصمد همدانی عارف، فقیه، متکلم در حملۀ وهابیها به کربلا (۱۲۱۶ق)
➕ درگذشت آقا مجتهد فقیه و عارف در اصفهان(۱۲۷۴ق)
➕ ولادت سید عبدالاعلی سبزواری مرجع تقلید (۱۳۲۸ق)
➕ ولادت سید مهدی یثربی، فقیه شیعه، نخستین امام جمعه کاشان و نماینده اصفهان در دو دوره نخست مجلس خبرگان (1343ق)
➕ درگذشت حاج آقا رحیم ارباب فقیه، فیلسوف، متکلم، عارف و ریاضیدان (۱۳۹۶ق)
➕ درگذشت علی دوانی؛ نویسنده، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام (۱۴۲۷ق)
➕ درگذشت محمدرضا جعفری اشکوری پژوهشگر تاریخ، کلام اسلامی و نسخهشناس (۱۴۳۱ق)
➕ درگذشت محمدسرور رجایی، نویسنده و پژوهشگر افغانستانی (۱۴۴۲ق).
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت حاج آقا #رحیم_ارباب فقیه، فیلسوف، متکلم، عارف و ریاضیدان شیعه (۱۳۵۵ش)
💠رحیم ارباب (۱۲۵۹ - ۱۳۵۵ش)، مشهور به حاج آقا رحیم ارباب، از فقیهان مقیم اصفهان. رحیم ارباب در فقه و اصول، هیئت و ریاضی، فلسفه و کلام، و عرفان تحصیل کرده بود و از آخرین دانشوران مکتب فلسفی اصفهان بهشمار میرفت.
🔹وی در سال ۱۲۹۷ قمری در روستای چرمهین در حومه اصفهان به دنیا آمد. اجداد او از اعیان و بزرگان منطقه خود بودند و از این رو به ارباب شهرت داشتند.
🌀ایشان تمام ایام تحصیل و تدریس را در اصفهان سکونت کردند و جز برای چند سفر زیارتی از آن خارج نشدند. مشهورترین اساتید وی عبارتند از سید محمد باقر درچهای، ملا محمد کاشانی مشهور به آخوند کاشی، میرزا جهانگیرخان قشقایی و ابوالقاسم دهکردی.
🔻از مشهورترین شاگردان وی هم می توان به شهیدان بهشتی، مطهری، مفتح و حسینعلی راشد اشاره کرد.
🔺او همچون استاد خود میرزا جهانگیرخان قشقایی هیچ گاه معمم نشد و تنها در هنگام نماز، به دلیل استحباب، شالی را دور سر میبست و بعد از نماز آن را باز میکرد.
▪️ ایشان سرانجام در روز عید غدیر، ۱۸ ذی الحجه ۱۳۹۶ق (۱۹ آذر ۱۳۵۵ش) درگذشت و پیکرش در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀 حاج آقا #رحیم_ارباب و احترام به اساتید
🔺 ارادت و عشق آقا رحيم به استادانش، به خصوص جهانگيرخان قشقايي و آخوند كاشي به حدّي بود كه نظيرش در كمتر كسي ديده شده است. وي در خدمت آن دو بزرگوار ميايستاد تا بگويند: آقا رحيم، بنشين! آن وقت با ادب در حضور آنان مينشست.
🔻 «نكته مهمي كه در زندگي ايشان قابل توجه است و به عنوان اسوه پذيري از آيت الله ارباب ميتوان نام برد، اين است كه در مورد خدمت به استادش، جهانگيرخان اين گونه بود كه كليّه وسايل زندگي و خوراك ايشان را تهيه و غذاي ايشان را آماده ميكرد و حتي لباسهاي ايشان را با نهايت احتياطي كه طبيعت او بود، مي شست؛ آن گاه اگر اجازه ميداد از خدمتش مرخص ميشد.»
📗 ارباب معرفت، ص 74.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀حالات حاج آقا #رحیم_ارباب از زبان استاد رفیعی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰#صوت حاج آقا #رحیم_ارباب درمورد جایگاه امیرالمومنین علی علیه السلام
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️پرهیز حاج آقا #رحیم_ارباب از بدبینی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 17 #تیر ماه ۱۴۰۲ شمسی
🌙 19 #ذی_الحجه ۱۴۴۴ قمری
☀️ #شمسی
➕شهادت محمد مکی عاملی مشهور به شهید اول فقیه و نویسنده کتاب فقهی اللمعة الدمشقیة (۷۶۴ش)
➕ درگذشت میرزا علی شیرازی از فقهای شیعه (۱۳۱۵ش)
➕ شهادت شهید محمدمهدی ربانی املشی از فقهای شورای نگهبان و روحانیون مبارز در دوران انقلاب اسلامی (۱۳۶۴ش)
➕ درگذشت سید محمدحسین حسینی طهرانی فقیه، نویسنده و مؤسس مؤسسه ترجمه و نشر علوم و معارف اسلام (۱۳۷۴ش)
➕ درگذشت محمداسماعیل صائنی زنجانی از فقیه، فیلسوف و استاد حوزه علمیه زنجان (۱۳۷۷ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت سید محمد طباطبایی سنگلجی از رهبران نهضت مشروطه(۱۲۵۸ق)
➕ درگذشت میرزا مهدی اصفهانی از فقهای شیعه و بنیانگذار مکتب تفکیک (۱۳۶۵ق)
➕ درگذشت محمدتقی شوشتری معروف به علامه شوشتری از رجالیان شیعه و معترضان در واقعه کشف حجاب (۱۴۱۵ق)
➕ درگذشت محمدصادق سعیدی فقیه، پژوهشگر، مفسر و از اساتید حوزه علمیه مشهد (۱۴۱۶ق)
➕ درگذشت حسینعلی راشد روحانی نویسنده و واعظ، فرزند ملا عباس تربتی(۱۳۵۹ش)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال #علامه_طهرانی؛ فقیه و عارف در مشهد (۱۳۷۴ش)
💠آيت اللّه سید محمدحسین حسینی طهرانی (۱۳۴۵-۱۴۱۶ق) معروف به علامه طهرانی از شاگردان علامه طباطبایی و از عالمان و عارفان شیعه در قرن 14 و 15ق است.
🌀وی در سال 1305 ش( 1345 ق ) در تهران در بيت علم و فضل ديده به جهان گشود.
🔸وى در نوجوانى وارد حوزه علميه قم شد و از محضر علماى بزرگى چون آيات عظام سيد حسين بروجردى، سيد محمد محقق داماد و علامه طباطبايى بهره برد.
🔻 سيد محمد حسين سپس در 25 سالگى به نجف رفت و از استادانى نظير حضرات آيات: سيد ابوالقاسم خويى و سيد محمود شاهرودى بهره ها برد. وى پس از هفت سال و طى مدارج عالى علمى به تهران بازگشت و به اشاعه مكتب تشيع و ابلاغ رسالت دينى همت گماشت.
🔅 آيت اللّه حسينى طهرانى پس از پيروزى انقلاب اسلامى به مشهد عزيمت كرد و به تدريس و تربيت شاگردان و راهنمايى مؤمنين پرداخت.
⚡️از اين عالم بزرگوار بيش از 40 عنوان كتاب در 75 جلد برجاى مانده است كه از مطالعه آن ها، تبحّر فراوان مؤلف در علوم مختلف اسلامى همچون: كلام، فقه، اصول، تفسير، حديث، تاريخ، تراجم، حكمت، فلسفه، سياست، ادبيات، طب، عرفان و اخلاق نمودار است.
▫️ از جمله آثار اين عالم بزرگوار عبارتند از: امام شناسى در 18 جلد، معادشناسى در 10 جلد، مهر تابان، روح مجرد و نيز نور ملكوت قرآن در 4 جلد.
🌀 اين عالم فرزانه سرانجام در 17 تير 1374 ش برابر با 9 صفر 1416 ق در 69 سالگى دار فانى را وداع گفت و پس از تشييعى با شكوه در صحن مطهر حضرت امام رضاع مدفون گرديد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
52.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢حیات علمی و عملی مرحوم #علامه_طهرانی
🌀بیانات استاد واسطی در شبکه قرآن
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
مقید به آداب و سنن
🔅آیت الله شبیری زنجانی:
🔹مرحوم آقای آسید محمدحسین طهرانی خیلی کم به منزل اشخاص میرفت. ایشان ساکن مشهد بود. زمانیکه من مشهد بودم، فقط به منزل ما میآمد.
🌀پسرانش در درس من شرکت میکردند و به آنها سفارش میکرد که به منزل فلانی بروید و هرچه میشنوید، یادداشت کنید و برای من بگویید.
🔺ایشان به آداب و سنن شرع مقید بود؛ مثلاً به مسئله حجاب در خانوادهشان اهمیت فوقالعادهای میداد. گویا نماز جمعه را واجب میدانست و مقید بود که در نماز جمعه شرکت کند؛ ولی اهل سلوک بود که مطابق مذاق همه نبود.
(بهار ۱۳۸۹ شمسی)
#علامه_طهرانی
📚 کتاب جرعهای از دریا، جلد ۲، صفحه ۶۹۷.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 18 #تیر ماه 1402 شمسی
🌙 20 #ذی_الحجه 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ حضور شیخ محمدتقی بهلول در جمع تحصنکنندگان در مسجد گوهرشاد در اعتراض به دستگیری آیتالله حسین قمی توسط رضاخان(۱۳۱۴ش)
➕ درگذشت سید یحیی مدرسی یزدی از فقهای شیعه و اساتید حوزه علمیه نجف و قم (۱۳۴۲ش)
➕ درگذشت مهدی حائری یزدی فقیه و فیلسوف شیعی و فرزند شیخ عبدالکریم حائری (۱۳۷۸ش)
➕ درگذشت سیدکاظم اخوان مرعشی از فقها و اساتید حوزه علمیه مشهد (۱۳۸۱ش)
➕ درگذشت علیپناه اشتهاردی از فقها و اساتید حوزه علمیه قم (۱۳۸۷ش)
➕ درگذشت محمد محمدی گیلانی حاکم شرع و رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی در ایران بهدستور امام خمینی (۱۳۹۳ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت امام کاظم(ع) هفتمین امام شیعیان (۱۲۸ق)
➕ درگذشت شیخ احمد مجتهد بیدآبادی، مجتهد و حاکم شرع در اصفهان (۱۳۱۷)
➕ درگذشت آخوند خراسانی از مراجع تقلید شیعه و از حامیان نهضت مشروطه (۱۳۲۹ق)
➕ درگذشت محمدتقی ادیب نیشابوری مشهور به ادیب ثانی، استاد حوزه علمیه مشهد (۱۳۹۶ق)
➕ درگذشت سید عبدالکریم رضوی کشمیری فقیه، عارف از اساتید حوزه علمیه نجف و قم (۱۴۱۹ق)
➕ درگذشت یوسف واعظی روحانی و سیاستمدار شیعه افغانستان (۱۴۳۵ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال آیت الله #سیدعبدالکریم_کشمیری فقیه، عارف از اساتید حوزه علمیه نجف و قم (۱۴۱۹ق)
🔸سیدعبدالکریم رضوی کشمیری (۱۳۰۳-۱۳۷۸ش) از عارفان شیعه و از شاگردان سید علی آقا قاضی طباطبایی و سید هاشم حداد و نوه دختری آیت الله سیدمحمدکاظم یزدی است.
💢سید عبدالکریم، در سال ۱۳۴۳ق در نجف اشرف متولد شد و با تشویق پدر، تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و دروس ادبیات، معانی بیان، منطق، فقه و اصول را فرا گرفت و به تدریس آنها پرداخت. وی درسهای لمعه، رسائل، مکاسب، کفایه الاصول و اسفار و درس خارج فقه و اصول و در کنار آنها به آموختن علوم جفر، علم اعداد، علم حروف و اسماءالله مشغول شد و از آیت الله خویی اجازه اجتهاد گرفت.
🔷وی در عرفان و اخلاق از اساتیدی چون سید علی قاضی، سیدهاشم حداد و شیخ مرتضی طالقانی و در فقه و اصول از سیدابوالقاسم خویی، محمدتقی بهجت و سیدعبدالهادی شیرازی درس آموخت.
📚همه آثار ایشان هنگام خروج از عراق ضبط شده و از بین می رود که نام برخی از آنها عبارتند از شرح کفایه، تقریرات دروس آیت الله خویی و دروس اخلاق شیخ مرتضی طالقانی.
◾️ایشان قریب ده سال کسالت داشتند و در آخرین سکته شان، در بیمارستان بستری و سرانجام در ۱۸ فروردین ۱۳۷۸ش (۲۰ ذیالحجه ۱۴۱۹ق) در ۷۴ سالگی درگذشت و پس از اقامه نماز توسط آیت الله بهجت در قسمت بالاسر در حرم حضرت معصومه(س)، جنب قبر علامه طباطبائی به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘ استخارهی آیت الله #سیدعبدالکریم_کشمیری برای سیدحسن نصرالله.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠راه های رسیدن به خدا در مصاحبه با آیت الله #سیدعبدالکریم_کشمیری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 19 #تیر ماه 1402 شمسی
🌙 21 #ذی_الحجه 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدعلی زاهد قمشهای فقیه، حکیم و عارف شیعه (۱۳۳۲ش)
➕ درگذشت مرتضی مظاهری نجفی از فقها و اساتید حوزه علمیه اصفهان (۱۳۶۸ش)
➕ ولادت سید مهدی یثربی، فقیه شیعه، نخستین امام جمعه کاشان و نماینده اصفهان در دو دوره نخست مجلس خبرگان (1304ش)
🌙 #قمری
➕درگذشت محمدعلی مدرس افغانی استاد ادبیات عرب حوزههای علمیه نجف و قم (۱۴۰۶ق)
➕ترور سید عارف حسین حسینی رهبر نهضت جعفریه پاکستان (۱۴۰۸ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #محمدعلی_مدرس_افغانی استاد ادبیات عرب در نجف و قم (۱۳۶۵ش)
🌀محمدعلی غزنوی معروف به مدرس افغانی (۱۲۸۴- ۱۳۶۵ش) فقیه و استاد ادبیات عرب در حوزههای علمیه نجف و قم بود.
💢وی در ۱۲۸۴ش در جاغوری ولایت غزنی افغانستان متولد شد. تحصیل علوم دینی را از مشهد آغاز کرد. پس از فوت پدر در ۱۳۰۴ ش به علت فقر مالی پیاده عازم عتبات شد و پس از یک سال به کربلا رسید و در نجف ساکن شد اما تا دو سال حجره نداشت.
🔹مدرس در مشهد نزد ادیب نیشابوری اول و دوم و در نجف نزد اصفهانی، نائینی، محمد حسین کاشف الغطاء، حکیم درس خوانده، و از آنان و نیز از آقابزرگ تهرانی و صدر گواهی اجتهاد یا اجازه روایت دریافت نمود.
🔹درس ایشان در نجف درس شلوغی بوده و طلاب از کشورهای ایران، پاکستان، افغانستان، عراق و هند در درس او شرکت میکردند.
🔸او به توصیه سیدابوالحسن اصفهانی دو بار به افغانستان و یک بار به سامرا برای تدریس اعزام شد. در سفر اول افغانستان به فعالیت اجتماعی و تدریس و تاسیس مدرسه پرداخت و در سفر دوم وکیل تام الاختیار او بود.
⚡️او در نجف پس از مشاهده ضعف عمومی طلاب در ادبیات عرب، بر روی آن متمرکز شد.
💥از آثار او می توان به قواعد الادبیه و قواعد النحویه، رفع الغاشیه من غوامض الحاشیه، الشواهد المنتخبه و تصحیح کتاب جامع المقدمات اشاره کرد.
☄مدرس در ۱۳۵۴ش پس از یک ماه حبس و شکنجه از عراق اخراج شد و به قم آمد و به تدریس مشغول شد.
◻️وی سرانجام در ۵ شهریور ۱۳۶۵ش (۲۱ ذی الحجه ۱۴۰۶) در قم از دنیا رفت و در آرامگاه باغ بهشت مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
15.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰حکایتی از مرحوم آیت الله #محمدعلی_مدرس_افغانی به روایت آیت الله عاملی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama