#معرفی_کتاب
💠فضیلت های فراموش شده: شرح حال حاج آخوند #ملاعباس_تربتی، عارف فرزانه، عالم وارسته و شخصیت کم نظیر تاریخ معاصر
ناشر اطلاعات
نویسنده حسینعلی راشد
مقدمه نویس جلال رفیع
سال نشر : 1392
تعداد صفحات : 232.
📌نام این کتاب و فضائل احوال حاج آخوند عباس تربتی در خطبه اول نماز جمعه تهران توسط آیت الله جنتی، فقیه برجسته و عضو شورای نگهبان، مطرح شد. مضمون کلام چنین بود:
💠همه را به مطالعه کتاب فضیلت های فراموش شده توصیه می کنم. کتاب را مکرر و با دقت بخوانید و عجله نکنید. یکی از طرق کسب فضائل و دفع رزائل اخلاقی و اصلاح فردی و اجتماعی، مطالعه شرح احوال بزرگان و وارستگان است. حاج آخوند ملاعباس تربتی پدر آقای راشد رضوان الله علیه از نوادر روزگار بود و در بسیاری از جهات،واقعا دومی نداشت. ایشان در تقوی و خلوص،عالمی استثنایی بود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
1_1587555301.pdf
2.64M
#متن_کتاب
💠فضیلت های فراموش شده: شرح حال حاج آخوند #ملاعباس_تربتی .
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
13.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙حجت الاسلام والمسلمین کازرونی
💠کناره گیری از منحرفین در سیره #ملاعباس_تربتی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
7133f5f2271b30a3667469bb3b1182286f3b3789.mp3
1.03M
💠جریان بسیار شنیدنی رحلت #ملاعباس_تربتی از کتاب فضیلت های فراموش شده
🎙به روایت آیت الله #سیدابراهیم_خسروشاهی
🌱«یک هفته قبل از وفات٬ بعد از نماز صبح در حالت بیماری رو به قبله خوابید و عبایش را بر روی چهرهاش کشید. ناگهان مانند آفتابی که از روزنی بر جایی بتابد یا نورافکنی را متوجه جایی گردانند روی پیکرش از سر تا پا روشن شد و رنگ چهرهاش که به سبب بیماری زرد گشته بود شفاف گردید چنانکه از زیر عبای نازک که بر رخ کشیده بود دیده میشد.
▫️تکانی خورد و گفت: سلام علیکم یا رسول الله(ص). پس از آن بر حضرت امیرالمؤمنین امام علی(ع)و یکایک ائمه تا امام دوازدهم سلام میکرد و از آمدن آنها اظهار تشکر میکرد. پس بر حضرت فاطمه زهرا(س) سلام کرد. سپس بر حضرت زینب سلام کرد. پس بر مادر خودش سلام کرد. این حالت تا دو ساعت از آفتاب برآمده دوام داشت.
🌀 پس از آن روشنی که بر پیکرش میتابید از بین رفت و به حال عادی برگشت و باز رنگ چهره به همان حالت زردی بیماری عود کرد و درست در یکشنبه دیگر در همان ساعت، حالت احتضار را گذرانید و به آرامی تسلیم حق گشت...
#کرامات_علما
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
May 11
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 30 #اردیبهشت ماه 1401 شمسی
🌙 18 #شوال 1443 قمری
❄️ 20 مه 2022 میلادی
🌙 #قمری
➕ درگذشت ابن ادریس حلی فقیه تأثیرگذار امامی و نویسنده کتاب السرائر(۵۹۸ق)
➕ولادت میرزا حسین نوری، محدث شیعه و مؤلف مستدرک الوسائل (۱۲۵۴ق)
➕ درگذشت سید محمود طالقانی، مفسر قرآن و نهج البلاغه و از روحانیان فعال در انقلاب اسلامی ایران(۱۳۹۹ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #ابن_ادریس_حلی (۵۹۸ ق).
💠فخرالدين ابوعبدالله محمد بن احمد بن ادريس عِجلى حلّى، معروف به «ابن ادريس»، از فقيهان بزرگ امامیه، صاحب نظر در فقه، اصول، تفسیر، لغت، ابن ادریس به دلیل استفاده فراوان از دلایل عقلی در استنباط احکام و به سبب فتواهای شاذ (کمیاب در میان علما) و همچنین شکستن هیبت علمی شیخ طوسی و پایان دادن به تقوقف فقها در آرای ایشان مشهور است.
🔹وی در ۵۴۳ق در شهر حلّه عراق ديده به جهان گشود . وی از كودكي به فراگيري قرآن و علوم ديني پرداخت به طوري كه در جواني، فقيهي متبحر و عالمي برجسته شد.
🔸️وی از محضر اساتیدی چون عبداللّه بن جعفر دوریستی؛ علی بن ابراهیم علوی عُرَیضی، عربی بن مسافر عبادی؛ حسین بن هبةاللّه سوراوی، ابوالمکارم ابن زهره حلبی،ابن شهر آشوب و عمادالدین طبری استفاده کرده است.
🔻از شاگردان وی به عمادالدين محمد بن ابى القاسم طبرى، حسین بن هبةالله بن رطبه سوراوى، عبدالله ابن جعفر دوريستى می توان اشاره کرد.
🔹️اثر مشهور ابنادریس، کتاب الحاوی لتحریر الفتاوی، معروف به السرائر، شامل تمام ابواب فقه (عبادات، عقود، ایقاعات و احکام) است که آن را در سالهای ۵۸۷ و ۵۸۸ تألیف کرد.
🔹وی در ظهر روز جمعه، هجدهم شوال سال ۵٩٨ه. ق، در سن ۵۵ سالگی، در شهر حله وفات کرد و در همانجا، به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عالی ترین مستحبات از نظر مرحوم #محدث_نوری
🎙به بیان استاد عالی
#خدمت_به_مردم
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ملاقات با امام زمان در سیره علما
🌱عالم ربّانی، ملّا زین العابدین سلماسی، می گوید:
🔹«روزی جناب #علامه_بحرالعلوم وارد حرم امیرالمؤمنین(ع) شد و این مصرع را می خواند:
▫️«چه خوش است صوت قرآن ز تو دلربا شنیدن»
▫️از علاّمه در مورد خواندن این بیت سؤال کردم.
▪️ایشان فرمود: «وقتی وارد حرم امیرالمؤمنین(ع) شدم، دیدم حضرت مهدی(ع) را که با صدای بلند در بالای سر، قرآن تلاوت می فرمود وقتی صدای آن بزرگوار را شنیدم، آن بیت را خواندم. وقتی وارد حرم شدم، آن حضرت قرائت قرآن را قطع کرد و از حرم بیرون رفتند.»
#امام_زمان
📚کتاب نجم الثّاقب
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌱#معرفی_کتاب
💠کتاب "نَجْم ثاقبْ در احوال امام غایب علیهالسلام" کتابی به زبان فارسی، درباره امام مهدی(عج) که به قلم میرزا حسین نوری (۱۲۵۴-۱۳۲۰ق)، از محدثان شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری نوشته شده است.
🔹جلد اول کتاب شامل شش باب با عناوین: ولادت و شمّه ای از حالات آن جناب، اسامی و القاب و کنیه های حضرت، اوصاف شمایل و بعضی از خصایص حضرت، ذکر اختلاف مسلمین در وجود مبارک و اقوال اهل سنت در مهدی موعود(عج)، نصوص امامیه از رسول خدا(ص) و ائمه اطهار(ع) بر امامت و اثبات امامت آن حضرت از روی معجزات می باشد که به شرح و تفصیل مطالب فوق پرداخته است.
🔸جلد دوم کتاب نیز شامل شش باب با عناوین: ذکر حکایت کسانی که در غیبت کبری به خلافت امام علیه السلام رسیده اند، جمع بین حکایات و قصص گذشته و بین آن چه رسیده، توسل به ائمه علیهم السلام جهت حوایج دنیا و آخرت و اوصاف اوتاد و ابدال و نجبا و صلحا و قطب علیه السلام، ذکر شمّه ای از تکالیف عُبّاد بالنسبة به امام عصر(عج) می باشد که به شرح و تفصیل مطالب فوق پرداخته است.
💠#محدث_نوری در تالیف کتاب، از منابع شیعه در باب مهدویت مانند کمال الدین و غیبت نعمانی و شیخ طوسی و برخی منابع اهل سنت استفاده کرده است.
#امام_زمان
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 31 #اردیبهشت ماه 1401 شمسی
🌙 19 #شوال 1443 قمری
❄️ 21 مه 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت غلامرضا حسنی امام جمعه ارومیه و نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی (۱۳۹۷ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت محمدمهدی ربانی املشی از فقهای شورای نگهبان و روحانیون فعال در دوران انقلاب اسلامی (۱۴۰۵ق)
➕ وفات شيخ "محمدغزالي" دانشمند معاصر(1416 ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌷شهادت آيت اللَّه "محمد مهدي رباني املشي" (1364ش)
💠 آيت اللَّه شيخ محمدمهدي رباني املشي در ۳ آذر 1313 شمسی در قم چشم به جهان گشود. وي در محضر پدرش مراتب علمي را آغاز و پس از طي مراحل مقدماتي علوم حوزوي، از محضر بزرگاني چون آيت اللَّه بروجردي، علامه طباطبایی و امام خميني(ره) استفاده نمود.
🔅 او از 17 سالگي در مسير امور سياسي قرار گرفت و در قيام 15 خرداد 1342 نقش فعالی داشت. و با انجام سفرهاي مختلف، به سخنرانيهاي تندي عليه رژيم مي پرداخت و در اين راه هفت نوبت متحمل زندان و شكنجه و تبعيد گرديد.
💠 وی يكي از اعضاي فعال جامعه مدرسين حوزه علميه قم به شمار مي رفت و پس از پيروزي انقلاب مسئوليت هاي مختلفي را عهده دار بود كه عضويت در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دادستاني كل كشور، عضويت شوراي عالي قضايي، عضويت در شوراي نگهبان و نمايندگي مجلس خبرگان از آن جمله اند.
🌀سرانجام اين عالم رباني و مجاهد نستوه، پس از سالها فعاليت و مبارزه خالصانه در راه اسلام، در بامداد هفدهم تيرماه 1364 ش مصادف با 19 شوال 1405 قمری، در 51 سالگي بر اثر ترور بیولوژیک به شهادت رسيد و پیکرش در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاك سپرده شد.
#زندگی_نامه
#شهید_ربانی_املشی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama