May 11
🌱مبدع جشن های نیمه شعبان
مرحوم علامه شهید سید محمد تقی موسوی اصفهانی- صاحب مکیال المکارم- میفرمودند:
چراغانیِ #نیمه_شعبان را من رواج دادم. با خود گفتم: «چرا برای تولد شاه، جشن بگیرند ولی برای تولد حجت خدا امام زمان(عج)- که همه کاره هستند- جشن نگیریم».
روی این اصل ایشان برای تولد #امام_زمان جشن میگرفتند و از علماء دعوت میکردند و در آن شب سخنرانی میکردند.
#سیدمحمدتقی_موسوی_اصفهانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 08 #اردیبهشت ماه 1401 شمسی
🌙 26 #رمضان 1443 قمری
❄️ 28 آوریل 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آیت الله سید محمدکاظم یزدی از مراجع تقلید شیعه و نویسنده کتاب فقهی العروة الوثقی (۱۲۹۸ش)
➕ درگذشت آیت الله محمد کوهستانی بهشهری از فقهای شیعه و اساتید حوزه علمیه (۱۳۵۱ش)
➕ارتحال آیت الله سید محمود ترابی دامغانی (۱۴۰۱)
🌙 #قمری
➕ درگذشت ابن شجری، نحوی، لغوی، ادیب، شاعرِ شیعی و نویسنده کتاب الامالی و الحماسة (۵۴۲ق)
➕درگذشت آیت الله آقا جمال خوانساری از علمای شیعه عصر صفوی و نویسنده کتاب ننه کلثوم (۱۱۲۵ق)
➕ مفقود شدن روحاني مبارز "امام موسي صدر" رهبر شيعيان لبنان در ليبی(1398 ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آقا جمال خوانساری از علمای شیعه عصر صفوی (۱۱۲۵ق)
🔹محمد بن حسین بن جمالالدّین خوانساری معروف به آقا جمال خوانساری (درگذشت ۱۱۲۵ق)، از شاگردان مجلسی اول و از علمای شیعه در قرن دوازدهم قمری بود. از وی آثاری در علوم مختلف از جمله فقه و کلام بر جای مانده است، کتاب کلثوم ننه اثر او است. آقا محمداکمل اصفهانی (پدر وحید بهبهانی) و ملا رفیع مشهدی از شاگردان او بودهاند.
🔸آقاجمال از علمای طراز اول و مدرّسان برجسته آن دوران اصفهان شمرده میشد و ریاست حوزه تدریس اصفهان را بر عهده داشت. وی از مجلسی اول اجازه نقل حدیث داشته و از مشایخ حدیث شیخ یوسف بحرانی بوده است.
🔺او در دربار شاهان صفوی مقام ویژه ای داشت. برخی شاهان صفوی، ترجمه یا شرح برخی کتابهای عربی را از او درخواست میکردند و گاهی پرسشهای فقهی و اعتقادی را با او در میان مینهادند، او نیز در پاسخ بدانها رسائلی تألیف میکرد وی در انتخاب شیخ الاسلام دربار سلطان حسین صفوی نقش ویژه داشت. مدتی هم مقام قضاوت را بر عهده داشته است. ایشان بر پیکر علامه مجلسی نماز گذارده است.
🔻ایشان در ۲۶ رمضان ۱۱۲۵ق درگذشت و او را در آرامگاه پدرش، که به وسیله شاه سلیمان صفوی در تخت فولاد اصفهان ساخته شده بود، به خاک سپردند.
#زندگی_نامه
#آقاجمال_خوانساری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰ارتحال آیت الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی
🔅سید محمدکاظم طباطبائی یزدی (۱۲۴۷ق-۱۳۳۷ق) از فقهای شیعه و نویسنده کتاب العروة الوثقی است که در روستای کِسنَویه یزد به دنیا آمد. وی تا مدتی کشاورزی میکرد اما بعدها به تحصیل علم روی آورد. او آموختن مقدمات دروس حوزوی را از سال ۱۲۵۶ق در مدرسه محسنیه یا دومنار یزد آغاز کرد. سپس در مشهد و اصفهان تحصیل کرد و اجازه اجتهاد خود را از شیخ محمدباقر نجفی گرفت و پس از مدتی امام جماعت صحن علوی(ع) شد.
🔹ایشان در علم و تحقیق و حضور ذهن در فروعات فقهی و احادیث یگانه دوران بوده است. شاگردان وی را از 350تا 750 نفر گفته اند و دویست نفر از علما پای درسش حاضر می شدند. بزرگانی چون آیات عظام حائری یزدی، آقا ضیاء عراقی، سیدحسین بروجردی، حسنعلی نخودکی اصفهانی، شهید مدرس، سید احمد و سید محمد خوانساری از شاگردان آن جنب محسوب می شوند.
💠وی از مخالفان نهضت مشروطه و هم سو با شهید شیخ فضل الله نوری بوده است و به همین خاطر مورد هجمه های سنگین مخالفان واقع شده است و میان وی و آخوند خراسانی منازعاتی در این باره در گرفت. سید یزدی در مقابل حمله ایتالیا به لیبی، حمله انگلیس به عراق و حمله روسیه به ایران حکم به وجوب دفاع مسلمانان از وطن را صادر کرد.
▫️سید محمد کاظم، در ۲۸ رجب ۱۳۳۷ق (۱۲۹۸ش) بر اثر بیماری درگذشت و در مسجد عمران بن شاهین در حرم امام علی(ع) دفن شد. در رحلتش در عراق شیعه و سنی ماتم گرفتند و در ایران، احمد شاه نیز در مجلسش حاضر شد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله محمد کوهستانی بهشهری (۱۳۵۱ش)
🔹شیخ #محمد_کوهستانی در خانوادهای مذهبی متولد شد. پدرش، از عالمان برجسته زمان خویش به حساب میآمد. در کودکی پدرش را از دست داد. وی در نوجوانی وارد حوزه علمیه شهرستان بهشهر شد و بیشتر تحصیلات مقدماتی خویش را در همین حوزه گذراند. ایشان بعد از مدتی تحصیل در بابل، به مشهد مقدس عزیمت کرد و در مدرسه میرزا جعفر ساکن شد.
💠وی در سال۱۳۴۰ قمری، به حوزه نجف رفت و از محضر اساتیدی چون آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی و آیت الله نائینی تلمذ کرده و از آقا ضیاءالدین عراقی اجازه اجتهاد دریافت کرد. در این اجازه، استادش از وی به عنوان عالم، فاضل کامل، علم الهدی، فخر محققان، افتخار اهل تدقیق و غوّاص بحار علوم و مفتاح رموز تحقیق برای عموم مردم نام میبرد.
🔸در سال 1348 قمری به ایران بازگشت و در کوهستان ساکن شد. ایشان با تأسیس حوزه علمیه در سال 1316 شمسی به تربیت طلاب مشغول شد. شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد و آیت الله ایازی از شاگردان ایشان هستند. آِت الله مرعشی نجفی ایشان را لنگر زمین و آیت الله کشمیری ایشان را صاحب نفس قدسیه می دانستند.
🌱آیت الله کوهستانی بر اثر بیماری تنگی نفس مبتلا شد و پس از طی مراحلی درمانی در ساعت یک بامداد جمعه، ۷ اردیبهشت ۱۳۵۱ش مطابق با ۱۳ ربیع الاول سال ۱۳۹۲ هـ . ق به لقای محبوب شتافت. پس از تشییع جنازه با شکوه در شهرستان بهشهر و مشهد، پیکر پاکش در جوار حرم علی بن موسی الرضا در رواق دارالسیاده به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔹 اى تب از شيخ چه مىخواهى؟ 🔹
◽️ حجةالاسلام والمسلمین حاج شيخ عبدالرحيم صادقى نقل کردند :
💠ايامى كه در كوهستان مشغول تحصيل بودم، روزى تب شديدى بر من عارض شد و از شدت آن در عذاب بودم، به خدمت مرحوم آيةاللّه كوهستانى رفتم.
🔸عرض كردم، اجازه بدهيد به بهشهر بروم و به طبيب مراجعه كنم. فرمود: مقدارى داروى گياهى مصرف كن، خوب مىشوى. عرض كردم، داروى گياهى مصرف كردم تأثير ننمود. از آن جايى كه آقا دوست نداشتند #وسط_هفته طلبهها به جايى بروند، لذا قبول نفرمود، تا براى معالجه به بهشهر بروم.
🔹آنگاه كه من اصرار در رفتن كردم، رو به من كرد و به سينهام اشارهاى نمود و فرمود: اى تب از شيخ چه مىخواهى؟! برو.
🔅من از نهيب او در همان لحظه تكانى خوردم و احساس كردم تب از بدنم رفت.
#محمد_کوهستانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
کتاب گویای زندگی نامه و خاطرات آیت الله کوهستانی (ره).👇👇👇
#محمد_کوهستانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama