💢دیدگاه امام خمینی در مورد شیخ #محمدحسن_نجفی ؛ صاحب جواهر:
🌀وقتى که در متأخرین از علما ملاحظه میکنیم مىبینیم که «صاحب جواهر» یک همچو کتابى نوشته است که اگر صد نفر انسان بخواهند بنویسند شاید از عهده برنیایند و این کاخ نشین نبوده... یک منزل محقر داشتند و در یک اتاقشان باز بوده به یک دالانى- از قرارى که نقل مىکنند- که در آن هواى گرم نجف یک نسیمى، نسیم داغى مى آمده است و ایشان مشغول تحریر «جواهر» بودند. از یک آدمى که علاقه به شکم و شهوات و مال و منال و جاه و امثال اینها دارد این کارها نمىآید؛ طبع قضیه این است که نتواند.
📚(صحیفه، امام ج17 ص 375)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 23 #خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 24 #ذی_القعده 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت زینالعابدین مازندرانی از فقهای شیعه حامی خوجههای اثناعشری (۱۲۷۱ش)
➕ درگذشت میرزا کاظم دینوری از فقها و اساتید حوزه علمیه تبریز (۱۲۸۱ش)
➕ ولادت سید مرتضی حسینی مرعشی از فقهای شیعه و برادر آیه الله مرعشی نجفی (۱۲۸۶ش)
➕ درگذشت بانو امین مجتهد، عارف و مفسر و نویسنده مخزن العرفان در تفسیر قرآن (۱۳۶۲ش)
➕ درگذشت محمدتقی ستوده از مدرسین حوزه علمیه قم. (۱۳۷۸ش)
🌙 #قمری
➕ حرکت امام رضا(ع) از مدینه به مرو(۲۰۰ق)
➕ درگذشت شریفالعلماء مازندرانی از فقهای شیعه(۱۲۴۶ق)
➕ درگذشت محمدصالح حائری مازندرانی فقیه، فیلسوف، متکلم، مفسر و ادیب شیعی (۱۳۹۱ق)
➕ درگذشت حسن کافی سخنران و روحانی فعال در انقلاب اسلامی (۱۴۲۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #شریف_العلماء_مازندرانی از فقهای شیعه(۱۲۴۶ق)
❇️ محمدشریف بن حسنعلی آملی مازندرانی حائری (درگذشت ۱۲۴۶ق)، مشهور به شریفالعلماء مازندرانی، از فقهای شیعه در قرن سیزدهم قمری است.
❇️ وی در کربلا به دنیا آمد و درس آموخت. محمدشریف، از شیخ محمدحسن یاسین روایت کرده و شاگرد او بوده است. در کربلا، ابتدا شاگردی سیدمحمد مجاهد را کرد و سپس به مدت نُه سال از صاحب ریاض آموخت. پس از آن برای به دست آوردن برخی کتابها به ایران سفر کرد.
🔻سیدمحمد مجاهد و صاحب ریاض از استادان و شیخ مرتضی انصاری، سید شفیع جاپلقی، مولی اسماعیل یزدی و فاضل دربندی از شاگردان اوست.
🌀درس شریف العلما، در اواخر حیات صاحب ریاض مورد توجه طلاب قرار گرفت. او دو کلاس درس داشت؛ یکی برای مبتدیان و دیگری برای غیر مبتدیان و در روزهای تعطیل هم برای گروه دیگری از طلاب درس میداد. محمدشریف، تعطیلی در درس نداشت و حتی در ماه رمضان که عادت بر تعطیلی دروس حوزی بود، شبها را تا نیمهشب تدریس میکرد. او در مدرسه خان درس میداد و جمعیت هزار نفری در درس او حاضر میشدند.
📚وی وظیفه خود را تربیت شاگردان می دانست. به همین خاطر تالیفات زیادی ندارد و نوشتههای اندکش هم اکثرا چاپ نشده است. «رساله در مقدمه واجب» از آثار اوست.
▪️ایشان سرانجام در طاعون فراگیر در ۲۴ ذی القعده ۱۲۴۶ق مصادف با ۱۵ اردیبهشت ۱۲۱۰ شمسی در کربلا از دنیا رفت و در خانهاش دفن شد. مزارش اکنون در کربلا معروف است.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 مبدع درس خارج
🔹مرحوم #شریف_العلماء_مازندرانی اولین کسی است که به شیوه کنونی(ارائه بحث به صورت خارج متن) تدریس کرد و پیش از او معمول و رایج نبوده است و منشأ این شیوه او شیخ اعظم انصارى صاحب مکاسب و سعید العلماء مازندرانى (بابلى) بودهاند، زیرا شیخ انصارى و سعید العلماء که هم مباحثه و از شاگردان ممتاز و برجسته شریف العلماء بودهاند در درس شریف زیاد اشکال میکردند و شریف هم پاسخ میگفت و این اشکال و پاسخ چون از روى کتابى نبوده، در نتیجه کم کم تدریس شریف العلماء که از روى کتاب معالم بود، از میان رفت و از آن زمان به بعد دیگر عالمان درس را از خارج مىگفتند و تقریر مىکردند و نه از روى کتاب.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
✅ #شریف_العلماء_مازندرانی از نگاه دیگران:
🔹میرزا محمد تنکابنی میگوید: «محمدشریف مازندرانی، سرآمد فقیهان و اسوه دانشمندان، از مؤسسین علم اصول، و استاد فحول، یگانه زمان، آفتاب سپهر علم منقول و مهتاب اسمان دانش اصول بود. روزگار وی و درخت پرثمر ابرار، نظیر چنین درخت پرباری را بخود ندیده است در مجلس درس او بیش از هزار نفر عالم و دانشمند متفکر حضور مییافتند.».
🔸سید محسن امین مینویسد: «شریف العلماء استاد علما و مربی فقها نادره دوران و اعجوبه زمان بود. نظیر او کمتر دیده شده است. او عمر خود را در تربیت طلاب سپری کرد و فرصتی برای تالیف و تصنیف نداشت. قوه حافظه و دقت نظر و سرعت انتقال او در مناظرات فوق تصور بود. روان و گویا سخن گفتن و ویژگیهای فردیاش وی را در تدریس، مناظره و علم جدل متبحر ساخته بود.»
🔹شیخ عباس قمی نیز درباره او میگوید: «او استاد فقیهان بزرگ شیعه و مربی طلاب جلیلالقدر است. از بنیانگذاران علم اصول و جامع معقول و منقول، نادره دوران و یگانه زمان بود که خداوند متعال او را از سرچشمههای رضوان سیراب کند و در درجات عالی بهشت جای دهد.»
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠احاطه علمى #شریف_العلماء_مازندرانی بر مباحث مختلف فهم و استنباط و حافظه بسيار قوى سرعت انتقال و درك بالا از جمله خصوصيات اين عالم ربانى است و اين امتيازات در كنار بيان رسا سبب شد تا وى در ميان مراجع همعصر و بزرگان متقدم و متأخر خود يك استثناء به حساب آيد و لقب شریفالعلماء برازنده وى شود.
🌀شريف العلما اين رتبه را از رهگذر زحمت و تلاش فراوان تحصيل كرد؛ در حالات او نوشتهاند: شبها تا صبح بيدار و چراغ مطالعهاش خاموش نمىشد. يكى از عالمان بزرگ همدوره وى در بيان اين مجاهدات علمى وى نوشته است: شبى به حجره او رفتم؛ ديدم چراغ را بالاى طاقچه گذاشته و سه سطر از كتاب قوانين را نگاه مىكند و سپس در ميان اتاق راه مىرود و فكر مىكند و با اين حال صبح بيدار بود.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| عظمت شب #دحوالارض
🎙مرحوم آیت الله ناصری:
شب ۲۵ ذی القعده (امشب) شبی است که هر کسی درِ خانه خدا برود ، محروم بر نمیگردد .
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 24 #خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 25 #ذی_القعده 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت غلامحسین تبریزی عبدخدایی روحانی واعظ، نویسنده و از مخالفان سیاستهای ضد دینی رضاخان (۱۳۵۹ش)
🌙 #قمری
➕ روز دحو الارض (گستردهشدن زمین)، روزه این روز مستحب است.
➕ ولادت حضرت ابراهیم(ع) و عیسی بن مریم، بنابر روایات.
➕ ولادت میرزا رضا کلباسی، فقیه و روحانی مبارز علیه سیاستهای ضدّ دینی رضاخان (1295ق)
➕ ولادت سید محمدباقر صدر فقیه، متفکر شیعه و نویسنده کتاب اقتصادنا (۱۳۵۳ق)
➕ درگذشت سید محمد مدرس نجفآبادی از فقها و اساتید حوزه علمیه اصفهان (۱۳۵۸ق)
➕ ولادت محمد محمدی ری شهری، فقیه و کارگزار جمهوری اسلامی(1365ق)
➕ درگذشت سید محمدجعفر جزائری از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف و قم (۱۴۱۹ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #سیدمحمد_مدرس_نجف_آبادی از فقها و اساتید حوزه علمیه اصفهان (۱۳۵۸ق)
🔷سید محمد در سال 1294 در نجف آباد به دنیا آمد و پس از طی مقدمات تحصیل در زادگاهش، به توصیه پدر به اصفهان رفت و تا سال 1318ق سطوح عالی فقه و اصول را فرا گرفت و سپس به نجف اشرف مهاجرت کرد و پس از طی مراحل تحصیلی به درجه اجتهاد دست یافت.
🔶وی در اصفهان از محضر اساتیدی چون محمدهاشم چهارسویی؛ حاج میرزا بدیع درب امامی؛ جهانگیر خان قشقایی و سید محمدمهدی درچه ای و در نجف نیز از محضر آیات عظام محمد کاظم خراسانی، سیدمحمد کاظم یزدی، سید محمد فشارکی و محمد تقی شیرازی استفاده کرد.
🔹وی در سال 1327ق در زمان حیات استاد گرانقدر خود آخوند خراسانی به اصفهان مراجعت کرد و از همان بدو ورود به تدریس پرداخت و به تربیت شاگردانی اهتمام ورزید که از جمله آنها شهید میرزا عطاءالله اشرفی اصفهانی؛ شیخ علی قدیری کفرانی؛ حاج میرزا علی آقا شیرازی و شیخ عباسعلی ادیب حبیب آبادی می باشد.
📚مهم ترین اثر ایشان، تقریرات درس آخوند خراسانی است که با عنوان «جوامع الفصول» به چاپ سنگی رسید.
🔸از دیگر آثارش "رساله در لباس مشکوک" که حاشیه بر "لباس مشکوک" استادش سید محمدفشارکی و «رساله در استصحاب کلی»، تقریر درس میرزا محمدتقی شیرازی می باشد.
▪️سرانجام این عالم جلیل و مدرس بزرگ حوزه علمیه اصفهان، در روز 25 ذیقعده (روز دحوالارض) 1358ق/15دی 1318ش دار فانی را وداع گفت و در تکیه سیدالعراقین قبرستان تخت فولاد مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀آیت الله #سیدمحمد_مدرس_نجف_آبادی در سال های آخر عمر که مرجعیت وجوه شرعی نیز تقریباً منحصر به ایشان بود و وجوه گزافی به محضرشان ارائه می شد، از دریافت آن خودداری کرده و آن را به عنوان امانت نزد صاحبانش می سپرد و به نیازمندان حواله می داد که صاحب مال به دست خود آن را پرداخت کند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همانطور که خمینی در اسلام ذوب شده است...
✔️ مروری بر ارتباط #شهید_سیدمحمدباقر_صدر و امام خمینی در ایام انقلاب اسلامی ایران
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💢شاگردان معالواسطه
🔺آیت الله شبیری زنجانی:
🌀آقای آسید علی محقق فرزند مرحوم سید محمد داماد از برادرش آقا مصطفی نقل میکرد: نزد آقای آقای آسید محمدباقر صدر رفتم به من فرمود: من شاگرد معالواسطه پدر شما هستم.
🔻 وجهش هم این است که آقای طاهری اصفهانی تقریرات درس آقای داماد را نوشته بود. یک وقت وی در نجف این تقریرات را به آقای آسید محمد باقر میدهد تا ایشان ببیند. آقای آسید محمدباقر میگفت: من به واسطه همین جزوه جزوه آقای طاهری، شاگرد آقای داماد هستم.
🔹محتمل است نظریه «حق الطاعة» که در کلمات آقای آسید محمد باقر بود، متخذ از آقای داماد باشد، چون آقای داماد به گیوه «حق الطاعة» قائل بود.
#شهید_سیدمحمدباقر_صدر
📅 (نیمه اول جمادی الاخر ۱۴۳۲)
📚 کتاب جرعهای از دریا جلد ۳ صفحه ۶۰۲
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 25 #خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 26 #ذی_القعده 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت ملا علی بن فتح الله نهاوندی فقیه، رجالی و ادیب شیعی (۱۲۸۳ش)
➕ ولادت محمد واعظزاده خراسانی نویسنده، مؤسس دانشگاه مذاهب اسلامی و نخستین دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی(۱۳۰۴ش)
➕ درگذشت شیخ حسین دینمحمدی از فقهای شیعه. (۱۳۳۷ش)
➕ درگذشت علی آل اسحاق از فقهای شیعه (۱۳۸۰ش)
🌙 #قمری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #علی_آل_اسحاق از فقهای شیعه (۱۳۸۰ش)
💠 علی آل اسحاق (۱۳۱۸-۱۳۸۰ش)، از علمای مبارز شیعه در قرن 14 ش و نماینده آیت الله حکیم و امام خمینی در موصل عراق بود.
🔷وی در ۲۵ تیر سال ۱۳۱۸ش (29 جمادی الاول 1358ق) در خوئین، از توابع زنجان به دنیا آمد و در 8 سالگی به همراه خانواده عازم قم شد و به آموزش علوم دینی همت گمارد.
🔶ایشان در سال 1334 ش،در 16 سالگی عازم نجف شد و دروس فقه، اصول، فلسفه و طب را از اساتیدی چون شهید سید محمدباقر حکیم، شهید سیداسدالله مدنی، شیخ عباس قوچانی و سید حسین حکیم آموخت و 14 سال در درس خارج آیات عظام سید ابوالقاسم خوئی و سید محمود شاهرودی، محمدباقر زنجانی شرکت کرد و بعد از آمدن امام خمینی به نجف در درس خارج فقه ایشان شرکت مستمر داشت و از آیت الله سید محسن حکیم و آقا بزرگ تهرانی، اجازه اجتهاد گرفت.
🔹از فعالیت های ایشان پس از انقلاب اسلامی، مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی در استان مرکزی، مسئولیت بخش فرهنگی کلّ کمیتههای انقلاب اسلامی، تشکیل کلاس در سپاه پاسداران، جهاد سازندگی، اداره بهداری و بهزیستی، امام جماعت، حضور در جبهه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و تربیت شاگردان میباشد.
📚از او چندین تالیف چاپ شده و چاپ نشده در موضوعات مختلف بر جای مانده است که از جمله آنها اصول خودسازی یا اخلاق در مکتب وحی الهی، یاد خدا عامل انقلاب و مسئولیت امت از دیدگاه امام می باشد.
▪️ایشان سرانجام در سحرگاه 25 خرداد ۱۳۸۰ش (۲۳ ربیع الاول ۱۴۲۲ق) رحلت کرده و در قبرستان علی بن جعفر (ع) شهر قم مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
📸#نگارخانه
🔶آیت الله #علی_آل_اسحاق و فرزند شهیدش محمدجواد آل اسحاق
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
💠قسمتی از توصیه آیت الله #علی_آل_اسحاق خطاب به فرزندانش:
🌀«...اسلام را به دقت بشناسید و آن طوریکه دستهبندی کردهام، به دقت مطالعه کنید. تاریخ زندگی پیامبر اسلام و ائمه (علیهالسّلام) را هر چند سال یک بار بررسی نمایید. تا میتوانید با هم دوست و با محبت باشید و بر سر مسائل جزئی با هم اختلاف نکنید. در این انقلاب، تا وقت درس است، درس بخوانید و سپس خدمت کنید. به مادرتان که خیلی رنج کشیده است، کمک کار باشید، پس از ازدواج رابطه صمیمی خود را با مادرتان قطع نکنید. والسلام. با چشم گریان و دستی لرزان. خداحافظ».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
⚡️ حکایت همسرِ بداخلاقِ یک مرجع تقلید
💠 نحوۀ سلوک الی الله با همسر
◀️ نقل شده که مرحوم آیتاللّه #سیداحمد_خوانساری قرینی (همسری) داشت که خیلی بداخلاق بوده است؛ نقل کردهاند که روزی سَرِ درس آمده بود و هرچه حرف زده بود، آقا اعتنا نکرده بودند؛ او جلوی شاگردان، کتاب را برداشته و بهسمت آقا پرت کرده بوده و رفته بود! بعد ایشان کتاب را بر داشته و درس را شروع میکنند.
🌀این رفتار،کظم غیظ و شرحصدر است. بعد هم وقتی همسر ایشان از دنیا رفته بود، ناراحت بودند و گفته بودند نمیدانید من چهقدر با این همسر رشد میکردم.
◀️ اگر کسی به ما یک حرف بدی گفت، دارد ما را رشد میدهد. «ما أَصابَ مِنْ مُصيبَةٍ فِي الْأَرْضِ وَ لا في أَنْفُسِكُمْ إِلاَّ في كِتابٍ». هرچه به ما میرسد، دست خدا در پشت صحنۀ آن است. بنابراین، خدای متعال دارد ما را رشد میدهد.
🔺 در روایات آمده که مؤمن حتماً به یککسی مبتلاست، یک همسایه یا یک رفیق یا کسی که مؤمن را آزار میدهد؛ اینها زمینۀ رشد مؤمن است؛ اگر او را رها کند، غافل میشود؛ باید کسی کنار انسان باشد که او را رشد دهد؛ خدای متعال یک مأمور گذاشته است تا انسان را تنظیم کند؛ مثل این ماشینها که تنظیمِ باد میکنند، اگر کمی اضافه باشد در سرعتِ زیاد، خطرآفرین است؛ اگر ذرّهای به خودش بالید و خیال کرد که خبری است، در سرعتِ زیاد، بهسرعت زمین میخورد؛ بهخصوص اگر کسی اهل راه و در حال حرکت باشد، اگر سرعت داشته باشد و یک ذرّه عُجب پیدا کند، کارش تمام است.
🔻گاهیاوقات کسی میگوید این چه حرفی بود بالای منبر گفتید؟ این اعتراض، انسان را تنظیم میکند، چون انسان گاهی احتیاج به این حرف دارد؛ چون خیال میکند چیز مهمّی گفته و واقعاً خبری است! اینکه یک جملۀ انتقادی به او میگویند، کمی تنظیم و متعادل میشود. اگر کسی یک جملهای علیه ما گفت، او مأمور خداست که ما را متنبّه میکند.
💢آقای خوانساری هم از این باب فرموده بودند که نمیدانید داد و فریاد او چهقدر برای من مفید بود و چهقدر من با این آدم رشد میکردم.
◀️ البته انسان نباید کاری کند که دیگران پل او بهسوی بهشت باشند. باید طوری به او احسان کند که او هم در آخرت گرفتار نشود، و اِلّا اگر همیشه کنار کسی بود که او را متنبّه میکند و او هم بگوید «الحمدلله» و اعتنا نکند، این کار، خوب نیست!
🔹احسان این است که دست او را بگیرد که او هم نجات پیدا کند. این احسان، راههای مختلفی دارد؛ بعضی مواقع باید در مقابلِ بدیها خوبی کنید و یکموقع هم خوبی، خوبیِ ظاهری نیست، باید برایش زحمت بکشید تا اصلاح شود؛ مثل همان کاری که وجود مقدّس رسول اللّه(ص) انجام میدادند؛ آنها اذیت میکردند، حضرت دعا میکردند؛ یا مثل کاری که امام مجتبی(ع) انجام دادند؛ شخصی که از شام آمده بود به حضرت دشنام گفت، حضرت به دیگران فرمودند: سکوت کنید، سپس به آن شخص فرمودند: اگر در این شهر خانه نداری، ما به تو مسکن میدهیم، اگر گرسنه هستی، طعام میدهیم. احسان یعنی کاری کنید که او متوجّهِ بدی خودش بشود و خودش را اصلاح کند.
🔅معنی احسان این نیست که اگر کسی واقعاً ظلم و تعدّی میکند و خود را جهنّمی میکند، بیاعتنا باشیم. احسان این است که طوری برخورد کنید که هم او را از جهنّم نجات دهید و هم خودمان به بهشت برویم؛ یکجایی هم ممکن است در تأدیب شخص، تلخکامی هم بکنیم.
#استاد_میرباقری
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 26 #خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 27 #ذی_القعده 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت #محمدتقی_بهلول روحانی فعال در قیام گوهرشاد (۱۲۸۹ش)
➕ درگذشت مصطفی مجتهد تبریزی عالم و شاعر اهل تبریز (۱۲۹۷ش)
➕ شهادت مجاهدان مؤتلفه اسلامي، عاملين اعدام انقلابي «حسنعلي منصور» (1344ش)
➕ درگذشت #محمد_فاضل_لنکرانی از مراجع تقلید ساکن در قم (۱۳۸۶ش)
➕ درگذشت سید یوسف مدنی تبریزی از مراجع تقلید شیعه ساکن در قم (۱۳۹۲ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت حسین دینمحمدی از فقهای شیعه (۱۳۷۷ق)
➕ درگذشت محمد محمدی اشتهاردی از روحانیان و نویسندگان شیعه در حوزه علمیه قم (1427ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #سیدیوسف_مدنی_تبریزی از مراجع تقلید شیعه ساکن در قم (۱۳۹۲ش)
💠 آیت الله سید یوسف مدنى تبريزى (1307-1392ش)، از مراجع تقلید شیعه معاصر، از اساتید درس خارج حوزه، از علمای خطه آذربایجان بود.
🌀ایشان در سال ۱۳۰۷ ش در تبریر به دنیا آمد و بعد از تحصیلاتی ابتدایی مرسوم به اصرار پدر در ۱۶ سالگی وارد حوزه علمیه تبریز شد.
💢او هشت سال به صورت تخصصی به ادبیات عرب پرداخت و بعد از آن شروع به تدریس ادبیات کرد و شاگردانی را تربیت نمود.
🔺ایشان برای خواندن کفایه راهی قم شد و شرحی بر متول نوشت که مورد توجه علامه طباطبایی قرار گرفت و علامه این کتاب را یکی از شاهکارهای ادبی خواند که مطالعه اش بر طلبه و استاد سودمند است. همچنین شرحی ۷ جلدی بر فرائد الاصول شیخ انصاری نوشت که تحسین آیت الله بروجردی را برانگیخت.
🔻ایشان دروس خارج فقه و اصول را در محضر آیات عظام بروجردی، محقق داماد و امام خمینی شاگردی کرد و به درجه اجتهاد نائل آمد.
📚 ایشان از ابتدای تحصیل هر کتابی را که می خوانده تعلیقه و شرحی بر آن می نوشته که برخی از آنها چاپ شده است که از جمله آنها الفوايد الادبية، توضیح المطول، درر الفوائد فى شرح الفرائد و شروحی بر معالم الاصول، کفایه و مکاسب می باشد.
▪️سرانجام این عالم پارسا در یکشنبه ۷ شعبان ۱۴۳۴ برابر با 26 خرداد سال 1392 بر اثر بیماری در قم درگذشت و پس از اقامه نماز توسط آیت الله شبیری رنجانی در حرم حضرت معصومه (س) مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺جدیت علمی آیت الله #سیدیوسف_مدنی_تبریزی از زبان خودش:
💢در طول بيست و چهارساعت، روزي دو سه ساعت ميخوابيدم. تمام رفقا ميخوابيدند، ولي من نميخوابيدم. وقتي هم كه رفقا ميگفتند بيا استراحت كن! ميگفتم: نه، پدر من مخارجم را تأمين ميكند كه درس بخوانم؛ من هم بايد در قبال آن، درسم را با جديت تمام بخوانم.
🌀 چيز عجيبي بود درس خواندن من. الان هم در تبريز معروف است؛ عاشقانه و با جديت تمام درس ميخواندم، آرام نداشتم. مدرسه حسن پادشاه مسكن من بود و در مدرسه طالبيه، صادقيه و حاج صفرعلي تدريس ميكردم. يعني مدرّس اكثر كلاسهاي ادبيات را در آن مدارس، بنده عهدهدار بودم. ديگران هم تدريس ميكردند، ولي بيشتركلاسها با من بود.
🔹آيتالله حاج ميرزا محمود كه از علماي نجف و ساكن تبريز بود، متولي مدرسه حسن پادشاه و صاحب رساله بود. ايشان خيلي به من محبت داشت و به اولادش گفته بود: «مثل آن سيد درس بخوانيد؛ آن سيد را ببينيد كه آرام و قرار ندارد»!
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 27 #خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 28 #ذی_القعده 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت ابوالقاسم اردوباری از فقهای شیعه (۱۲۹۴ش)
➕ درگذشت سید مصطفی مجتهد کاشانی فقیه (پدر آیتالله کاشانی) (۱۲۹۸ش)
➕ دستگیری آیتالله کاشانی، فقیه و سیاستمدار ایرانی توسط انگلیسیها(۱۳۲۳ش)
🌙 #قمری
➕ امضای پیمان صلح حدیبیه بین پیامبر(ص) و مشرکان مکه(۶ق)
➕ درگذشت آقا ضیاء عراقی، فقیه و اصولی شیعه (۱۳۶۱ق)
➕ درگذشت محمد محمدی اشتهاردی از روحانیان و نویسندگان شیعه در حوزه علمیه قم (۱۴۲۷ق)
➕ درگذشت سید مرتضی نجومی مجتهد شیعه، خطاط، نقاش و از اعضای فرهنگستان هنر (۱۴۳۰ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #سیدمصطفی_کاشانی از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف (۱۲۹۸ش)
🔷آیت الله سید مصطفى کاشانى (۱۲۶۰ - ۱۳۳۷ ق)، پدر آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی، از عالمان بزرگ شیعه در قرن ۱۴ هجری و از شاگردان آخوند کاشانی است.
🔶 سید مصطفی کاشانى در حدود سال هاى ۱۲۶۰ یا ۱۲۶۶ قمرى در شهر کاشان به دنیا آمد و دوره نوجوانى و جوانى خود را در آن جا سپرى کرد.
🔹وی صرف، نحو، معانى، بیان و بخشى از کتاب هاى فقهى و اصولى را از پدر گرانقدرش فراگرفت و در 20 سالگی عازم اصفهان شد و با آموختن فقه، اصول، عرفان، حکمت و ریاضیّات نزد بزرگانی چون محمد کاشی، جهانگیزخان قشقایی، شیخ محمدتقى اصفهانى و محمدباقر اصفهانى، به درجه اجتهاد نائل شد.
🔺وی پس از وقفه ای کوتاه در تهران، به نجف رفت و کرسی تدریسش را راه اندازی کرد و به تدریج در زمره مراجع تقلید جای گرفت.
🔻از شاگردان ایشان سید حسن مازندرانى نجفى،پسرش سیدابوالقاسم کاشانی، سید هبة الدین شهرستانى و سید هادى بجستانى قابل ذکر هستند.
📚ایشان با تمام اشتغالات درسى و اجتماعى و مبارزات ضد استعمارى، آثارى را در زمینه علوم اسلامى پدید آورد، از جمله: منجزات المریض، رسالة فی قاعده لاضرر و لاحرج و تعلیقه بر شرایع محقق حلی و ارشاد علامه حلی.
▪️ایشان چهار سال آخر عمر خود را را در کاظمین سکونت گزید و به برپایى نماز جماعت و امور مربوط به مرجعیت پرداخت و سرانجام در 19 رمضان 1337 ق ( 27 خرداد 1298 ش) رحلت کرد و در مقبره ای میان ایوان قبله و صحن قریش در حرم امام کاظم (ع) به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama