📌 بدترین ضربه دولت روحانی به زیرساختهای کشور
🔹 براساس آمارهای بانک مرکزی ایران، از سال ۱۳۳۸ که دادههای حسابهای ملی ایران منتشر شده، ۸ سال دولت حسن روحانی بدترین دوره در عملکرد دولتها بوده است؛ چراکه در دولت روحانی برای اولین بار در ۶ دهه اخیر رقم استهلاک سرمایه در کشور از رقم تشکیل سرمایه ثابت ناخالص پیشی گرفت.
🔹 این اتفاق که از سال ۱۳۹۷ به بعد رخ داده، باعث شده استهلاک سرمایه با رقم ۱۰۴ هزار میلیارد تومانی از تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ۱۰۱ هزار میلیارد تومانی پیشی بگیرد. همچنین در دولت روحانی رقم تشکیل سرمایه ثابت ناخالص نسبت به اوایل دهه ۹۰ کاهش ۴۰ درصدی داشته است.
🔹 قابل ذکر است پیامد خطرناک سبقت استهلاک سرمایه از سرمایهگذاری منجر به فرسودگی زیرساختها و ایجاد ناترازی در بخش انرژی، کمبود مسکن، مشکلات حملونقلی و ... در سطح کشور شده است.
🔹کارشناسان اقتصادی میگویند در بین ضرر و زیانهایی که دولت حسن روحانی ایجاد کرده، سبقت استهلاک سرمایه از سرمایهگذاری ازجمله خطرناکترین آنهاست که میتواند امنیت اقتصادی، امنیت انرژی و امنیت روانی مردم را تضعیف کند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 پیشنهادی ساده برای حل وضعیت بحرانی مدارس دولتی!
🔹 یک پیشنهاد ساده: اگر وزیر آموزش و پرورش و معاونین و مدیران کل ملزم بشوند از مهر ۱۴۰۱، فرزندانشان #مدارس_دولتی بروند؛ سال بعد هم در هیأت وزیران پیشنهاد بدهید برای فرزندان رئیسجمهور، وزیران و مدیران کل آنها، توجهات زیادی به مدارس دولتی جلب میشود.
🔹 پیشنهادی که وزیر آ.پ در برنامه ثریا فی المجلس آن را پذیرفت و گفت ابلاغ میکنم!
🔹️ این پیشنهاد ابتدای کار است و قطعا راه زیادی داریم تا نابرابریِ اسفبارِ مدارس دولتی - خصوصی از بین برود.
🔹️ باید این چنین پیشنهادهایی، تبدیل به آییننامه و دستورالعمل شود. تا هم ضمانت اجرایی پیدا کند و هم یک ریلگذاری باشد برای حرکت به سمت #عدالت_آموزشی.
🔹️ همچنین امیدواریم این پیشنهاد در حد حرف باقی نماند و وزیر محترم آموزش و پرورش که قول اجرایی کردن این پیشنهاد را دادند، به حرف خود عمل کنند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
📌 کره جنوبی ۸۱ درصد تسهیلات را به بنگاههای کوچک و متوسط میدهد ایران ۴/۵ درصد را
🔹️ اغلب صنایع سبک و سنگین فعلی کره جنوبی همزمان با ایران و حتی برخی از آنها دیرتر از ایران پایهگذاری شدهاند اما امروز کره جنوبی جایگاه شایستهای در بین بزرگان صنعتی دنیا دارد.
🔹️ یکی از تفاوتهای بنیادین بین ایران و کره جنوبی، در حوزه سیاستگذاری پولی، مالی و صنعتی است. در هر دو کشور گرچه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد اشتغال در اختیار بنگاههای کوچک و متوسط (SMEها) است اما در ایران درحالی تنها ۴/۵ درصد از تسهیلات نظام بانکی در اختیار SMEها قرار میگیرد که این میزان در کره جنوبی بیش از ۸۱ درصد است.
🔹️ همچنین در کشورهای دیگر نیز همچون چین سهم SMEها از کل تسهیلات بانکی ۶۵ درصد، در مجارستان ۶۲ درصد، یونان و لهستان نزدیک به ۵۴ درصد، در مالزی نزدیک به ۵۱ درصد، در گرجستان ۴۵ درصد، در برزیل ۳۶/۴ درصد، در مکزیک و انگلیس نزدیک به ۳۵ درصد و در ترکیه ۳۲/۳ درصد است.
🔹️ قابل ذکر است در کشورمان براساس گزارش اتاق بازرگانی از محیط کسبوکار، طی ۱۰ سال اخیر فعالان اقتصادی همواره عدم دسترسی به تسهیلات بانکی را یکی از موانع توسعه کسبوکار ذکر کردهاند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
📌 چین: با قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام مخالفیم
🔹 «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، پکن با اقدامات آمریکا و تروئیکای اروپایی برای تحت فشار قرار دادن ایران از طریق اعمال فشار بر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهمنظور تصویب قطعنامه مخالف است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
📌 چین و روسیه: با قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام مخالفیم
🔹️ سخنگوی وزارت خارجه چین: پکن با اقدامات آمریکا و تروئیکای اروپایی برای تحت فشار قرار دادن ایران از طریق اعمال فشار بر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهمنظور تصویب قطعنامه مخالف است. ایالاتمتحده باید در اسرع وقت تصمیمات سیاسی اتخاذ کند، فعالانه به نگرانیهای مشروع ایران پاسخ دهد و در جهت اجماع زودهنگام در خصوص مسائل باقیمانده تلاش کند.
🔹️ نماینده روسیه در وین: شایعاتی درباره بررسی پیشنویس قطعنامه ضد ایران در نشست شورای حکام آژانس وجود دارد. تردید دارم که چنین قطعنامهای برای احیای برجام و حفظ روابط تهران و آژانس مفید باشد. سخنگوی وزارت خارجه هم گفته ایران به هر اقدام غیرسازنده در شورای حكام پاسخ محكمی میدهد و مسئوليت آن برعهده آنهايی است كه به شورای حكام بهعنوان اهرم فشار عليه ايران نگاه میكنند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
📌 محیطبانان و سلاحی که حق استفاده از آن را ندارند
🔹️ در عرض یک هفته ۴ محیطبان مورد حمله با سلاح جنگی قرار گرفتهاند، که دو نفر از آنها به شهادت رسیدند.
🔹 جرم انگاری ورود با اسلحه جنگی به قصد هر نوع استفادهای از آن در مناطق شهری یا پایگاههای حفاظت شده نظامی یا اماکن عمومی ممنوع بوده و ضابط قضایی حق برخورد (بدون ملاحظه) را دارد.
🔹️ تا وقتی که پناهگاههای حیاتوحش، مناطق شکار ممنوع و ... به این سطح از حساسیت در قانون نرسد، شاهد شهادت محیطبانانِ مظلوم خواهیم بود.
🔹 قانون باید به محیطبانان اجازه استفاده از سلاح (بدون اخطار) در هنگام برخورد با هر شخصی که حامل سلاح جنگی در مناطق حفاظت شده هستند را بدهد.
✍🏻 یوسف مرادی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
📌مخالفت معاون آخوندی(وزیر سابق مسکن) با نوسازی شبکه ریلی کشور!
🔹 بابک احمدی، معاون آخوندی در واکنش به صحبتهای رستم قاسمی مبنی بر نیاز شدید کشور به لوکوموتیو و خرید ۱۰۰۰ دستگاه از آن گفت: نیاز به هزار لوکوموتیو بزرگ نمایی است!
🔹این واکنش در حالی مطرح شده است که تحولات اخیر منطقه به سرعت به سمت رقابت با جایگاه ایران در ترانزیت بار حرکت کرده و عدم واکنش مناسب به آن میتواند خسارات جبران ناپذیری را ایجاد کند.
🔹بنا بر آمار، در دولت گذشته نسبت به توسعه شبکه ریلی کشور بی تدبیری زیادی شده که نتیجه آن از دست رفتن درآمد سرشار ترانزیت بار برای کشور بود.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
🔹 به ادعای شبکه سعودی: سرهنگ علی اسماعیلزاده، یکی از فرماندهان سپاه قدس و همکار [ادعا شده] سرهنگ صیاد خدایی، ساعاتی پیش با سقوط از بام خانه اش به طور مشکوک فوت شد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/12
📌 چرا ارز صادراتی جزو منابع عمومی کشور است؟
🔹️ کالایی که در داخل یک کشور تولید میشود، صرفاً حاصل دسترنج تولیدکننده نهایی آن کالا نیست. مجموعه متعددی از عوامل دست به دست میدهند تا یک کالا تولید شود.
🔹️ تولیدکننده، از زیرساختهای کشور نظیر آب و برق و جاده و سوخت استفاده میکند، از سرمایه نیروی انسانی که در داخل کشور تربیت شده، بهره میبرد؛ امکان سرمایهگذاری و تولید را مدیون امنیتی است که توسط نیروهای نظامی کشور ایجاد میشود؛ از مواد اولیهای استفاده میکند که از معادن کشور استخراج میشود و دهها عامل دیگر که میتوان به این لیست اضافه کرد.
🔹️ فلسفه فراهم شدن این امکانات ملی برای تولیدکننده این است که محصول تولید شده، نیازهای مصرفی مردم را رفع کرده و رفاه ملی را افزایش دهد. در این میان، تولیدکننده نیز بابت زحمتی که کشیده و ارزش افزودهای که خلق کرده، پاداش میگیرد.
🔹️ در یک نگاه کلان، منابع و امکانات عمومی کشور در سلسلهای از زنجیرههای متنوع ارزش (VC) قرار میگیرد که آحاد مردم، از یکسو در حلقههای مختلف این زنجیرهها، ارزشافزوده خلق کرده و مزد خود را به ریال دریافت میکنند و از سوی دیگر، محصولات نهایی تولید شده به مصرفشان میرسد.
🔹️ وقتی محصولات نهایی، از این چرخه تولید و مصرف خارج میشود (یعنی صادر میشود)، بدین معناست که مردمی که در حلقههای مختلف زنجیرههای تولید ملی نقشآفرینی کردهاند، از حاصل کوشش خود محروم شدهاند و منابع، امکانات و سرمایههای ملی صرف رفع نیاز و افزایش رفاه اتباع خارجی شده است.
🔹️ در چنین شرایطی، این پرسش اساسی مطرح میشود که ارز حاصل از این صادرات، متعلق به کیست و به کدام مصرف باید برسد؟
🔹️ در نگاه اول، چنین به نظر میرسد که صادرکننده، پول کالای صادراتی را پرداخت کرده و آن را به تملک خود در آورده است؛ بنابراین مالک تام ارز حاصلشده نیز هست، اما این فرض تنها زمانی صادق است که فقط یک نوع ارز در تمام بازارهای جهانی رایج باشد و هیچ مانعی برای تجارت فرامرزی وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی، هیچ تفاوتی میان پولی که صادرکننده برای تملک کالا پرداخته بود، با پولی که از محل صادرات به دست میآورد وجود نداشت.
🔹️ اما با توجه به اینکه کشورهای مختلف پولهای رایج مختلفی دارند، و عرصه و دامنه خرید این پولها متفاوت است (یعنی با پول رایج یک کشور، صرفاً میتوان کالاهای عرضه شده در آن کشور را خرید)، ارز حاصل از صادرات کالا، «مابهالتفاوت کارکردی» با پول رایج ملی (در اینجا ریال) دارد.
🔹️ به عبارت دیگر، صادرکننده با ارز حاصل از صادرات میتواند کالاهایی را در خارج از کشور تهیه کند که هیچکدام از افراد دخیل در تولید آن کالا که مزد خود را به ریال دریافت کردهاند، با ریال خود امکان خرید آن کالاها را ندارند.
🔹️ در واقع، عدالت حکم میکند که همه افراد مشارکتکننده در تولید و عرضه کالا، مزدی که دریافت میکنند، امکان خرید مشابهی داشته باشد.
🔹️ بر این اساس، صادرکننده یا باید پیش از انجام صادرات، هزینه همه امکانات و منابعی را که در داخل صرف تولید کالا شده- حتی مالیات دولت- به ارز پرداخت نماید؛ یا اینکه پس از انجام صادرات، امکان خریدی را که از محل تحصیل ارز به دست آورده، میان همه افراد دخیل در فرآیند تولید کالا از جمله دولت که زیرساختهای تولید را فراهم کرده، توزیع کند.
🔹️ چون عملاً چنین امکانی وجود ندارد، عدالت حکم میکند که صادرکننده مانند همه افراد دخیل در زنجیره ارزش مزد خود را به ریال دریافت کند و «قدرت خرید خارجی» که از محل تحصیل ارز به وجود میآید، در کنترل مدیریتی حاکمیت قرار گیرد تا صرف تأمین نیازهای عمومی شود.
🔹️ بدیهی است که این به معنای سلب «مالکیت ارزش ریالی ارز» از صادرکننده نیست، بلکه صادرکننده همچنان مالک ارزش ریالی ارز خود خواهد بود و با عرضه ارز حاصل از صادرات در سازوکارهایی که حاکمیت برای مدیریت مصارف ارزی تدارک دیده، خواهد توانست مابهازای ریالی ارز خود را دریافت کند.
🔹️ به عبارت دیگر، ارز به عنوان ابزار خرید خارجی، جزو منابع عمومی و متعلق به همه مردم است و اگر صرفاً کسی را که موفق به صادرات کالای نهایی میشود، مالک تام ارز بدانیم، خلاف عدالت رفتار کردهایم.
🔹️ لذا ارز حاصل از صادرات، به صورت تام متعلق به شخص صادرکننده نیست و کارکرد آن به عنوان ابزار خرید خارجی، همچون اراضی عمومی کشور در زمره منابع عمومی قرار دارد.
✍🏻 سید یاسر جبرائیلی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/13
7.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 بعد دو سال و صد روز از شروع کرونا، برای اولین بار آمار قربانیان آن صفر اعلام شد.
🔹 پارسال صفارهرندی افشا کرده بود که در دولت روحانی چین حاضر بود تقریبا رایگان به ما واکسن بدهد اما دولت قبل با تحلیل غلط مانع شد و روند کنترل کرونا ماه ها به تعویق افتاد و هزاران نفر بیشتر کشته شدند.
✍🏻 امیرحسین ثابتی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/13
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 چرا آرمانهای عدالتخواهانه انقلاب آن گونه که شایسته است هنوز فعلیت پیدا نکرده؟
دکتر زرشناس:
🔹 علت را باید در دو چیز جستجو کرد:
۱- تیم مدیریتی ۲- نسخهها
🔹 ما باید بگردیم ببینیم مثلا علتالعلل مشکلات اقتصادی ایران چیست؟
🔹 علت در مناسبات اقتصادییِ #سرمایهداری شبه مدرنی است که #استعمار برای ما طراحی کرد و رژیمپهلوی هم اجرایی کرد. بعد از #انقلاب هم آن مناسباتِ اقتصادیِ سرمایهداری تغییری نکرد!
🔹 یک تیم کارشناسیِ بروکرات-تکنوکراتی از زمان دولت آقای موسوی در کشور شکل میگیرد؛ همین تیم با یک تغییرِ جهت ظاهری، از سال ۶۸ به بعد یک نسخه فوق العاده فاجعهبار اقتصادی به نام #نئولیبرالیسم را می آورد در کشور اجرایی میکند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/13
📌 مدیر کل آژانس اتمی با بنت دیدار میکند
🔹 کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی شب گذشته پنجشنبه (۲ ژوئیه) گزارش داد رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به فلسطین اشغالی سفر کرده است.
🔹 گروسی قرار است فردا با نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی جلسه کاری داشته باشد.
🔹 این سفر چند روز قبل از نشست شورای حکام آژانس اتمی در وین برگزار شده است.
🔹 سه کشور اروپایی و آمریکا قرار است در آن جلسه قطعنامهای علیه ایران صادر کنند.
🔹دو روز قبل رسانهها گزارش داده بودند هیأتهای رژیم موقت صهیونیستی و آمریکا در کاخ سفید دیدار و درباره مسائلی از جمله ایران مباحثه کردند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/13