📌 نماینده مجلس: دولت در رابطه با مشکلات اقتصادی پاسخگو باشد
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز:
🔹️ درباره مسائل اقتصادی و مشکلاتی که برای مردم پیش آمده است انتظار میرود مسئولان دولتی در صحن حاضر شوند و با مردم صحبت کنند.
🔹️ مردم نگران هستند؛ الان در حوزه ارز واقعا هیچ پاسخی نداریم و به تذکراتمان درباره کالاهای اساسی نظیر گوشت نیز توجهی نشده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
📌 پاسخ به شبههای که در توییتر به شکل گستردهای در حال گسترش است
🔹 اخیرا شبههای در توییتر مطرح شده است با این عنوان که" آقای خامنهای گفته است: «فلسطین امروز مهمترین مسئله ماست.» پس تکلیف دلار ۴۸ هزار تومانی، یورو ۵۱ هزار تومانی، پراید ۳۳۰ میلیون تومانی و گوشت کیلویی ۵۰۰ هزار تومانی چه میشود؛ آیا اینها مسئله مهم تری نیستند؟"
🔹 اما پاسخ به این شبهه که به شکل گستردهای توسط ده ها حساب کاربری (فیک و غیر فیکش را نمیدانیم) منتشر شده است کار چندان سختی نیست؛ تنها کافیست با یک سرچ ساده، سخنرانی مذکور و آن بخش بخصوص را مشاهده کرد؛ آن وقت متوجه میشویم که ایشان نفرمودند «مهمترین مسئله ما ...» بلکه فرمودند: «یکی از مسائل مهم...» و کاملا واضح است که بین این دو عبارت تفاوت زیادی وجود دارد.
🔹️ ثانیاً، سخنان فوق در جمع سفرای کشورهای اسلامی مطرح شده است؛ پس به طبع باید مربوط به "مسائل مهم" بینالملل و جهان اسلام باشد و فلسطین یکی از این مسائل مهم جهان اسلام است.
🔹️ ضمن اینکه دو روز قبل از این سخنرانی و در دیدار رهبری با مردم آذربایجان، ایشان با بیان اینکه «مهمترین کار امروز کشور مسائل اقتصادی است» تذکرات لازم را به مسئولان ابراز کردند.
🔹️ مشاهده میکنید که دشمن برای ایجاد بدبینی به رهبر انقلاب، جمله مربوط به فلسطین را تحریف میکند و آن را مهمترین مسئله میخواند، و در مقابل جمله مربوط به وضعیت اقتصادی که آن را مهمترین مینامند، سانسور میکند.
#سواد_رسانه
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
🔹️ دلسوزی و محبت مردم جای جای ایران طی چند هفته گذشته نسبت به مردم زلزله زده خوی به حدی بود که مردم این شهرستان از میزان بالای کمکهای مردمی میگویند و قدردان ملت هستند.
🔹️ اما آن چیزی که در خوی به وضوح قابل مشاهده است نابسامانی در توزیع این کمک های مردمی است. در حال حاضر وضعیت به گونهای شده که برخی افراد اقلامی را دریافت میکنند که نیازی به آن ندارند و یا قبلا آن را تهیه کردهاند.
🔹️ توزیع خودسر کمکهای مردمی نه تنها راه حل نیست بلکه آسیب زا هم است. متاسفانه در چند روز گذشته شاهد فروش بخاری برقی، چادر و دیگر اقلام ارسالی به زلزله زدگان در پلتفرم های فروش اینترنتی هستیم.
✍🏻 علیرضا فروردینی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
📌 ۱۰۰۰ روز گذشت و خبری از شفافیت آرای نمایندگان نیست!
🔹️ مجلس تا امروز حدود ۳۵۰۰ رأیگیری الکترونیکی داشته که امکان شفافیت سیستمی آن وجود دارد.
🔹️ اما به غیر از چند نماینده که به صورت فردی و داوطلبانه آرا خود را شفاف میکنند هنوز خبری از انتشار آرا از سوی مجلس نیست.
🔹️ بهمن سال گذشته ۱۶۲ نماینده درخواست کردند که آرای آنها توسط مجلس منتشر شود که معروف شد به درخواست شفافیت داوطلبانه. مالک شریعتی نیز که پیگیر این درخواست بود، ۲ اردیبهشت اعلام کرد که تا هفته بعد در سایت پارلمان مجازی شفافیت داوطلبانه آرای این دسته از نمایندگان اجرایی میشود که هنوز خبری نیست.
🔹️ تا کنون نه تنها شفافیت آرا به نتیجه نرسیده است؛ که حتی شفافیت داوطلبانه نیز صرفاً چند نوبت از طرف رئیس مجلس وعده داده شده و از طرف بعضی از نمایندگان پیگیری شده است. هر چند بیشتر این نمایندگان نیز اقدام به انتشار آرای مهم خود نمیکنند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
🔹️ مدعی هستند که رشد اقتصادی مثبت است اما زندگی و معیشت مردم ماه به ماه بدتر میشود؛ آیا دروغ میگویند؟ خیر، در واقع ارزش تولید میشود اما توزیع ارزش به صورت شدیداً نامتقارتی به نفع اقلیتِ صاحب ابزار تولید و گردشِ کالاها و پول است.
🔹️ حال راهکارشان برای تغییر این وضعیت چیست؟ تتمهی اموال عمومی و دولتی را هم به نام همین اقلیت بزنند!
✍🏻 علیرضا خیراللهی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
📌 آیا کسی حق اعتراض دارد؟!
🔹 ۱۲ دیماه، «کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای گاز استان بوشهر» به عنوان بزرگترین تشکل رسمی کارگری کشور با ۱۴۰۰۰ عضو، نامهای به استاندار بوشهر مینویسد و از وی درخواست مجوز برای برگزاری تجمع صنفی مسالمتآمیز میکند.
🔹️ علیرغم وعدهی استاندار بوشهر مبنی بر تعیین مکان برای اعتراضات، اعتنایی به درخواست کانون نمیشود تا نامه دوم و سوم هم زده شود. اما واکنش استاندار بوشهر همچنان سکوت است. در نهایت کارگران تصمیم میگیرند با صدور اطلاعیهای، زمان، مکان و مدت تجمع را اعلام کنند.
🔹 صدور اطلاعیه با واکنش شورای تأمین عسلویه مواجه میشود و پس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات، در نهایت علیرضا میرغفاری رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران، شب قبل از تجمع بازداشت میشود که پس از پارهای گفتگوها و مذاکرات، عصر روز بعد بدون قید آزاد میشود. با این حال تا اطلاع ثانوی حضور وی در محل کار ممنوع است.
🔹️ از طرف دیگر ۱۰ نفر از کارگران هم به اتهام شرکت در تجمع اول اسفند بازداشت میشوند.
🔹 این برخوردها در شرایطی است که این کانون در بحبوحهی اغتشاشات از تجمعات سیاسی برخی کارگران اعلام برائت کرده و در بیانیههای متعدد بر صنفی بودن تجمع خود تاکید کردهاند. حتی در آخرین اطلاعیه تاکید شده که صرفاً کارگرانی در تجمع شرکت کنند که شیفت کاری ندارند تا کار و تولید دچار وقفه نشود!
🔹️ در این قضیه فارغ از مطالبات، مسئلهی اصلی پایمال شدن فجیع #حق_اعتراض است؛ حقی که انگار به فراموشی سپرده شده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
📌 توجهت به عامه مردم باشد نه خواص
🔹 علی(ع) درباره طبقه خاصه در فرمان معروف مالک اشتر مینویسد: برای والی هیچ کس پرخرجتر در هنگام سستی، کم کمکتر در هنگام سختی، متنفرتر از عدالت و انصاف، پرتوقعتر، ناسپاستر، عذرناپذیرتر، کمطاقتتر در شداید، از #طبقه_خاصه نیست. همانا استوانه دین و نقطه مرکزی واقعی مسلمین و مایه پیروزی بر دشمن، عامه مردم میباشند. توجه تو همواره به #عامه_مردم معطوف باشد نه به خاصه.
🔹️ علی(ع) چقدر خوب روحیه خاصه یعنی طبقه ممتاز را که عزیزهای بیجهتِ اجتماعاند، توصیف و تشریح کرده است.
📚 استاد مطهری، بیست گفتار، صفحه ۸۰-۷۹
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/3
📌 در یک هفته در فرانسه، ۵ زن کشته شدند اما صدایی از رسانههای شنیده نشد!
🔹️ در فرانسه، همان کشوری که مصی علینژاد، آزادی و حقوق زن (بخوانید حق فاحشگی) را از رئیس جمهورش دریوزگی میکند، پنج زن در یک هفته، توسط شوهران و شریکان جنسیشان به قتل رسیده و مُثله شدند و نکته جالب اینجاست که صدا از هیچ یک از این به اصطلاح حامیان زن درنیامد!
#آزادی_غربی
#زن_زندگی_آزادی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/4
📌 چرا گزارش روزنامه سازندگی جعل واقعیت بود؟
🔹️ پس از حذف یارانه نهادههای دامی، قیمت گوشت قرمز روند افزایشی را در پیش گرفت و از دو ماه گذشته با ورود فصل سرد، قیمتها افزایش قابلتوجهی پیدا کرد، بهطوریکه درحال حاضر میانگین قیمت هر کیلوگرم گوشت گرم شقه در میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران بین ۲۸۰ تا ۲۹۰ هزار تومان و این مقدار در خردهفروشیها بین ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار تومان است.
🔹️ این درحالی است که روزنامه کارگزاران سازندگی از قیمت ۵۰۰ هزار تومانی گوشت خبر داده و با جعل واقعیت، زمینه توقیف خود را فراهم کرد.
🔹️ اما واقعیت گوشت ۵۰۰ هزار تومانی چه بود. بررسیها نشان میدهد عدد ۵۰۰ هزار تومان مربوط به گوشتهای بدون استخوان بوده که همواره قیمت آن ۱/۵ تا ۱/۶ برابر گوشت با استخوان بوده است.
🔹️ اما در بخش دیگری از گزارش روزنامه سازندگی نیز یک وراونهنمایی و جعل واقعیت وجود دارد. در گزارش مذکور آمده است: «براساس گزارش مرکز آمار ایران میزان مصرف گوشت قرمز هر فرد شهری در ۱۵ سال گذشته دستکم ۴۰ درصد کاهش و این میزان در روستاها ۴۸ درصد بوده است»
🔹️ این درحالی است که طبق گزارش مرکز آمار ایران مصرف گوشت قرمز در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به بالاترین مقدار ۱۵ سال اخیر رسیده است. به طوریکه سرانه گوشت عرضه شده از سوی کشتارگاههای کشور از ۶/۱ کیلوگرم به ازای هر ایرانی در سال ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ به ۷/۴ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ رسیده است.
🔹️ همچنین اگر رقم واردات و گوشت عرضه شده در خارج از کشتارگاههای رسمی (گوشت قربانی و گوشت کشتار شده در روستاها) را به این عدد اضافه کنیم سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور از ۷/۴ کیلوگرم تا سال ۱۳۹۰ به ۹/۳ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ رسیده است.
🔹️ قابل ذکر است طی ۱۰ ماهه سال جاری گوشت قرمز عرضه شده در کشتارگاههای کشور ۵۱۴ هزار تن بوده که این مقدار از مجموع ۱۲ ماهه سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ بیشتر است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/4
🔹️ یادآوری | ابراهیم رئیسی در خِلال انتخابات ۱۴۰۰: نباید سفره مردم وابسته به تکانه های ارزی باشد و ما برای قطع این وابستگی برنامه داریم (!)
#وعده_پوچ
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/4
📌 به زبان ساده، انتظار از تاثیر عملکرد مرکز مبادله ارز در بازار ارز، چگونه است؟
🔹️ در ابتدا، برای درک حجم و نسبتها در بازار ارز، فرض کنید درآمد ارزی دولت از نفت در سال جاری ۶۰ میلیارد دلار باشد و میزان واردات رسمی کالا یا به عبارتی نیاز به ارز برای واردات نیز با توجه به نسبت آمار سال گذشته ۵۲ میلیارد دلار بوده باشد؛ بر اساس برآوردها، نیاز ارز برای واردات غیررسمی کالا و قاچاق، که حجم واردات آن حدود ۲۵ درصد واردات رسمی است، به عبارتی حدود ۱۳ میلیارد دلار باشد، که در حال حاضر، این نیاز کوچک ۲۵ درصدی بوده که قیمت بازار آزاد را تعیین میکرده، نه آن حجم بزرگ حداقل ۷۵ درصدی و بانک مرکزی نیز، تا کنون توجهی به این بازار به علت کم حجم بودن آن، نداشته است.
🔹️ بانک مرکزی اکنون اعلام کرده است که بازار آزاد ارز را به رسمیت میشناسد و در تالاری تحت نظر خود نرخ مبادلهها را کشف، ثبت و برای سایر نیازها از بخش سایر واردات ارزی، تامین میکند و خارج از این فرآیند را نیز، قاچاق اعلام میکند و این اختیار را هم از سران قوا، دریافت کرده است.
🔹️ به عبارتی اگر شما تا دیروز یک شرکت هواپیمایی بودهاید که برای خرید سوخت در خارج از ایران، نیاز به تامین دلار داشتید و آن را از بازار آزاد تهیه و عملا به تقاضای غیر رسمی، فشار وارد میکردید، از هم اکنون به دلیل غیرقانونی بودن، اصلا نمیتوانید آن را در دفاتر مالی خود، به عنوان هزینهکرد ثبت کنید و حسابرسی دفاتر، میتواند بر اساس ارقام ثبتی در مرکز مبادله باشد؛ در غیر این صورت، متهم به قاچاق میشوید؛ بنابراین باید آن را از مرکز مبادله، تهیه کنید.
🔹️ شرکتهای خصوصی پتروشیمی و سایرین هم که به نوعی واردکننده ارز هستند، حساب ارزی آنها در صورت لزوم برای تبدیل به ریال بر اساس قیمت آزادِ کشف شده در مرکز مبادله خواهد بود.
🔹️ مجوز صرافیها نیز در صورت خرید و فروش ارز به بیش از این قیمت، باطل و به قاچاق متهم خواهند شد.
🔹️ حال اگر فرآیند، خوب اجرا گردد، با کم شدن تدریجی فشار تقاضا در بازار غیررسمی و همچنین به علت اینکه دارنده دلار با نگاه سرمایهای، محلی برای عرضهی ارز خود نخواهد داشت، در بازار غیر رسمی، علاوه بر افزایش ریسک، عرضه از تقاضا نیز فراتر خواهد رفت که منجر به سقوط قیمت خواهد شد؛ به عنوان مثال، به فرض اگر تقاضا ۱۳ میلیارد دلار باشد، ولی دلار انباشته با نگاه سرمایهای برای عرضه ۲۰ میلیارد دلار باشد، به عنوان مثال، سقوط، ۳۵ درصدی است؛ در کل، هدف اصلی، فریز کردن درخواست غیررسمی است تا جایی که دلالان دیگر به راحتی، نتوانند ارز بفروشند.
🔹️ لازم به ذکر است که اختیارات داده شده به بانک مرکزی در الزام معاملات ارز، شناسایی و معرفی حسابهای مشکوک ارزی و ایجاد محدودیت برای آنها، بیسابقه است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/4
🔹️ داستان وارونه شده است؛ به کنار گذاشتن ساز و کارهای قانونی و تصمیمگیری دورهمی که عقبگرد به دورانِ ماقبل مدرن است میگویند: «نوآوری»
✔️ @SiyasatOnline | 1401/12/4