💢درباره دوقطبیسازی!
🔹مناقشهای که این روزها بین برخی نیروهای سیاسی و رسانهها درباره موضوع دوقطبیسازی پدید آمده، از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چرا که جامعه از رفتن به سمت دوقطبیها لطمههای زیادی دیده است؛ ۱۹ ارديبهشت سال 1395رهبر معظم انقلاب فرمودند: «دوقطبی از ضربههای مهلکی است که دشمن بهدنبال آن است.»
🔸دوقطبی شدن گاه برای منافع و مصالح مردم و نظام آنقدر سرنوشتساز میشود که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ماههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری سال 1396به یکی از عناصر سیاسی فرمودند: «با ملاحظه حال مخاطب و اوضاع کشور،چون دوقطبی در کشور ایجاد میشود و دوقطبی برای کشور مضرّ است،من صلاح نمیدانم وارد انتخابات بشوید.» تأکید بر دوقطبی شدن،به معنای ناديده گرفتن سلایق گوناگون و منتفی دانستن نقد که امری طبیعی و گاه لازم به نظر میرسد، نیست.
🔹به تازگی که واعظ معروف بر بسته شدن باب دوقطبیهای سازیهای مخرب تأکید کردند، برخی که خود را مخاطب این بحث دانستند، گفتند و نوشتند که ما غیر از نقد شرایط جاری کشور کاری نکردیم. البته واعظ محترم نیز حتما در پی آن نیستند باب نقد که امری عقلی و ضروری است، بسته شود. ناظر به این موضوع رهبر معظم انقلاب، ۸ آذر ۱۴۰2 فرمودند: «از دوقطبیهای کاذب بپرهیزید. آن کسانی که مبانی، اصول، دین، انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلافسلیقهای هم با شما داشته باشند.»
🔸در شرایط کنونی یکی از مسائل مهم که میتواند بین آحاد مردم دوقطبی ایجاد کند، نحوه مواجهه با دولت است. از قضا بحث واعظ محترم، معطوف به همین موضوع بود؛ اما جدای از این، نشانههایی از دوقطبی شدن جامعه در این زمینه در حال آشکارشدن است. بسیار روشن است که ایجاد «دوقطبی موافق و مخالف دولت در میان مردم» خواسته یا ناخواسته، مضرّ و سرشار از تهدید است.
🔹رهبر فرزانه انقلاب ۵ اسفند 1394 فرمودند: «در ایران اسلامی یک دوقطبی وجود دارد؛دوقطبی انقلاب و استکبار.» همچنین رهبر حکیم انقلاب، ۱۴خرداد سال 1395 فرمودند: «در همه دولتهایی که بنده بعد از رحلت امام مسئولیّت داشتم، توصیه میکردم ملّت باید با دولت همراه باشد؛ با اینکه دولتها سياستها و جهتگیریهای مختلفی داشتند؛ این با انتقاد کردن منافات ندارد.»
🔸راز و رمز حمایتهای امروز رهبر معظم انقلاب از دولت چهاردهم نیز بر همان منطق و تجربه پیشین استوار است. اینکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند: «موفقیت دولت، موفقیت همه ماست.» در اینجا «ما» یعنی آحاد مردم و مسئولان کشور. از این منظر به راه انداختن هرگونه اقدام ـ خواسته یا ناخواسته ـ برای دوقطبیسازی موافقان و مخالفان دولت در جامعه مذموم است؛ از سوی دیگر تدارک حمایت همهجانبه و نقد عالمانه و دلسوزانه از دولت برای تحقق منافع ملی و ایران قوی ضرورت دارد.
#حرفروز
@siyasinoorozahra
💢رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: کریدور زنگزور خط قرمز ایران است
🗣عزیزی:
🔹بارها به شکلهای مختلف به کشورهای منطقه اعلام کردهایم که کریدور زنگزور خط قرمز ایران محسوب میشود و هرگونه تغییر و اقدامی در آن با واکنش جدی ایران مواجه خواهد شد.
🔸ایران بهصورت منطقی و هوشمندانه، هیچگاه بهدنبال ایجاد تنش در منطقه نیست اما اگر کلیت ارضی و سرزمینی ما مورد طمع قرار گیرد، با قدرت خواهد ایستاد و اجازه تعرض به هیچ کشوری نخواهد داد.
@siyasinoorozahra
📢 در روز هفدهم شهريور۵۷ رهبرانقلاب در كدام شهر بودند | ماجرای نامه ايشان به يكی از افراد قم
✏️ من از روز هفدهم شهریور سال ۱۳۵۷ خاطرهای در ذهن دارم. قبل از آن که این حادثه خونبار در تهران اتّفاق بیفتد، سیاست رژیم ستمشاهی به دنبال این بود که مبارزان و به تبع آن ملت ایران را، به تندرو و کندرو، افراطی و معتدل تقسیم کند.
✏️ این، نکته خیلی قابل توجّهی است که امروز مثل آیینهای، همه عبرتها را به ما درس میدهد. کسی که روزنامههای آن وقت و اظهارات مسؤولان رژیم ستمشاهی را مطالعه میکرد، میفهمید که اینها میخواهند کسانی را که در مقابل آنها هستند و مبارزه میکنند، از هم جدا کنند. عدّهای را که طرفداران و علاقهمندان مخلص امام بودند و راه امام را علناً اظهار میکردند، به عنوان تندرو و افراطی و متعصّب معرفی میکردند. در مقابل اینها هم، بعضی از کسانی را که علاقهمند به مبارزه بودند، ولی خیلی جدّی در آن راه نبودند، یا جدّی بودند، ولی دستگاه آنطور خیال میکرد اینها جدیّتی ندارند، به عنوان افرادی که معتدلند و با اینها میشود مذاکره و صحبت کرد، معرفی میکردند. من در آن روز این احساس خطر را کردم.
✏️ آن زمان من در جیرفت تبعید بودم. شاید روز چهاردهم یا پانزدهم شهریور بود. به یکی از آقایان معروف که در قم بود، نامهای نوشتم و این سیاست رژیم را برای آن آقا تشریح کردم و گفتم اینها با این تدبیرِ خباثتآمیز میخواهند بهانهای برای سختگیری بر مخلصان و عشّاق امام بزرگوار به دست آورند و شما را بدون اینکه خودتان بخواهید، در مقابل آنها قرار دهند. این نامه را نوشته بودم؛ اما هنوز نفرستاده بودم.
✏️ روز شنبه هجدهم شهریور بود که رادیو و روزنامهها، خبر کشتار هفده شهریور را پخش کردند. فردای آن روز، ما در جیرفت از این قضیه مطّلع شدیم.
✏️ من برداشتم در حاشیه آن نامه برای آن آقا نوشتم که: «باش تا صبح دولتش بدمد، کاین هنوز از نتایج سحر است». آن نامه را به وسیله مسافر، برای آن آقای محترم فرستادم. آنها شروع کردند سختگیریها را علیه مبارزان و انقلابیون حقیقی راه انداختن که نمونهاش کشتار هفدهم شهریور بود. ۷۶/۶/۱۹
🗓 سالروز قضیه ۱۷ شهریور ۵۷ و کشتار مردم توسط عوامل رژیم پهلوی
@siyasinoorozahra
💢معاون دبیرکل جهاد اسلامی: اسرائیل توافق بدون حماس را به ما پیشنهاد داد
🔹الهندی، معاون دبیرکل جهاد اسلامی: نتانیاهو یک نماینده از سازمان ملل را برای مذاکره با جهاد اسلامی برای تبادل اسرا بدون حماس فرستاد. ازسوی دیگر یک کشور منطقهای هم در تلاشی دیگر این کار را انجام داد که ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم و تأکید کردیم که مسئول این امر حماس است.
@siyasinoorozahra
🔰آنچه از واقعه ۱۷ شهریور نمی دانیم
🔹ما در رابطه با ۱۷ شهریور، نادانسته های زیادی داریم. یکی از دلایل آن این است که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، مسعود کشمیری چهرهای که بعدها در انفجار نخست وزیری چهره مرموزش آشکار میشود برخی اوراق یک طرح نظامی با عنوان "طرح جوش" که موضوعش کشتار ۱۷ شهریور توسط ساواک با همکاری آمریکاست رااز بایگانی رکن ۲ ارتش خارج میکند.
🔹یکی از ابهامات جدی درباره کشتار ۱۷ شهریور این است که آیا این مسئله کاملاً مردمی بود یا نوعی هدایتگری ساواک در این قضیه وجود داشته تا مردم را به عرصه بکشاند و با ترور چهرههای شاخص انقلاب جلوی توسعه قیام را بگیرد. این احتمال دلایل متعددی دارد که باید آنها را جدی گرفت.
🔹برنامه ریزی برای حضور گسترده مردم در روز ۱۷ شهریور ممکن است توسط عوامل رژیم بوده باشد تا با یک سرکوب گسترده و ترور مسئولین نهضت کار را تمام کنند. از آنجایی که براساس جمعبندی مسئولین اصلی هدایت راهپیماییها، بسیاری از چهره های شاخص در ۱۷ شهریور غایب بودند، طرح ساواک ظاهراً به شکست میانجامد ولی یک کشتار گسترده انجام میشود.
🔹رژیم امید داشت که مثل ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ که با یک سرکوب گسترده نوعی اختناق مضاعف ایجاد شد و مردم را در لاک دفاعی فرو برد این کار منجر به عقب نشینی مردم از خیابانها و کاهش راهپیماییها شود اما میزان گسترده انعکاس این کشتارها که توسط برخی عکاسان حاضر در آن روز به صورت ویژه اتفاق میافتد اثر گستردهای در شعلهورتر شدن شعله انقلاب اسلامی میگذارد.
🔹شاه بعد از ۱۷ شهریور متوجه شد که دیگر شرایط، شرایط ماندن برای او نیست. از جمله اتفاقات بعد از ۱۷شهریور مذاکرات ژنرال هایزر و ژنرال گس رئیس اداره مستشاری آمریکا در ایران است. نوع نگاه آنها این بود که این حادثه میتواند منجر به حضور تفکر کمونیستی در ایران شود و میدان عمل شوروی را توسعه دهد. بنابراین تلاش کردند از سرنگونی حکومت شاه جلوگیری کنند.
@siyasinoorozahra
🔰گروهکهای کوملە و دمکرات در عراق چگونه کیش و مات شدند؟
🔹شش ماه پس از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به مقر احزاب کُرد ایرانی مستقر در اقلیم کردستان عراق، توافقنامه امنیتی میان تهران و بغداد برای خلع سلاح این احزاب در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ امضا شد.
🔹طبق این توافق، ایران تا ۲۸ شهریور ماه سال گذشتە به عراق مهلت داد، تا احزاب کرد ایرانی مستقر در اقلیم کردستان، کە تهدید امنیتی برای جمهوری اسلامی ایران هستند؛ خلع سلاح و اردوگاههای نظامی آنان را پلمپ کند.
🔹در نهایت اعضای گروهک تروریستی کوملە، مستقر در اردوگاههای زرگویز، زرگویزله و بانهگهوره در استان سلیمانیە اقلیم کردستان، خلع سلاح و بە اردوگاهی دور از مرزهای جمهوری اسلامی ایران تبعید شدند.
@siyasinoorozahra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 أوريت كامير تحلیلگر هاآرتص: آزار و اذیت جنسی زنان فلسطینی توسط سربازان ارتش در ایست های بازرسی نباید تعجب آور باشد: بر اساس تعداد زیادی از شهادت ها، سرویس های امنیتی همواره در جریان تحقیقات از فلسطینیان از آزار، تهدید و باج خواهی جنسی استفاده کرده اند. به نظر می رسد که آسیب جنسی به نوعی «تنبیه» تبدیل شده و رایج شده است.
پاسخ علمی #حجت_الاسلام_راجی به شبهات آقای #سید_جواد_هاشمی
1⃣ آیا از لحاظ علمی امکان دارد یک زن برهنه شود و دیگران به چشمهای او نگاه کنند و نگاه جنسی نداشته باشند؟
منبع
2⃣ آیا وقتی زنی برهنه میشود، مردان با نگاه انسانی او را میبینند یا #نگاه_جنسی به او دارند؟
منبع
___________________
🔰 آخرین مواضع و مطالب مهم حجتالاسلام راجی را در ویراستی (توئیتر ایرانی) به آدرس ذیل دنبال کنید
🔸 اگر ویراستی دارید / اگر ندارید
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
🆔 @soada_ir
خبرهایی که در رسانههای اروپایی طرفدار اسرائیل درج گردیده و بهخصوص گزارش اخیر مؤسسه سلطنتی چتمهاوس که شورای روابط خارجی آمریکا هم آن را بازتاب داد، بیانگر آن است که در فاصله 15 مهر سال گذشته تا 12 مردادماه امسال، اسرائیل با 678 بار عملیات نظامی و استفاده از سلاحهای گرم فلسطینیهای کرانه مواجه بوده است و در طول این زمان، دستکم 80 نظامی اسرائیلی کشته شدهاند. در عین حال از آنجا که دولت اسرائیل به دلیل ضرباتی که در این مدت خورده، تعادل خود را از دست داده، با داعیههای احمقانه، به این اعتراضات دامن زده است. از جمله اینکه نتانیاهو در بحبوحه درگیری شدید ارتش رژیم در غزه و در منطقه شمالی، اعلام کرد کرانه باختری بخشی از اسرائیل است و یا بنگویر وزیر امنیت داخلی رژیم، وارد مسجدالاقصی گردید. اینها نشانه وضع غیرقابل جمع این رژیم میباشد. از نظر اسرائیل کرانه باختری میتواند سرنوشت آن را تعیین کند و این روزها شدت درگیریهای اسرائیل در کرانه کمتر از شدت درگیریهای آن در غزه نیست.
3- مذاکرات آتشبس با پافشاری اسرائیل بر دو موضوع؛ کنترل رفتوآمد فلسطینیها از جنوب و شمال و کنترل دو محور نتساریم در مرکز و فیلادلفیا در جنوب باریکه غزه، عملاً به بنبست رسیده است و این در حالی است که آمریکاییها معتقدند باید برای نجات اسرائیل از وضعیت وخیمی که به آن مبتلا گردیده است، کاری بکنند. نسخه آمریکاییها این است که با توجه به شکستهای نظامی اسرائیل، کنترل حماس و تنظیم جدید اداره سیاسی و امنیتی غزه را باید به مذاکرات سپرد. فرمول آمریکا این است که حماس را باید با همکاری دولتهای عربی و یک جریان وابسته در فلسطین، حذف تدریجی کرد. مدل آمریکا ترکیب اداره بینالمللی در قالب نیروهای ویژه عربی و تحریم مالی حماس و تأکید بر تروریستی بودن آن - برای مشروع جلوه دادن ترور عناصر مقاومت - است، در حالی که اسرائیل به این مدل اعتماد ندارد و معتقد است از آنجا که قاطبه فلسطینیها از حماس حمایت میکنند، منزوی کردن آن و حل از طریق ترور فرماندهان و عناصر به جایی نمیرسد و رافع مشکل اسرائیل در غزه نیست. نتانیاهو گمان میکند حالا که به غلط و با تصور نادرست وارد غزه شده، نباید بدون دست یافتن به یک فرمول قطعی برای کنترل مقاومت غزه، آن را ترک کند و از اینرو بر بقای نیروهای نظامی خود در دو بخش میانی و جنوبی باریکه تأکید دارد. اما آیا واقعاً اسرائیل قادر به ابقای نیروهای نظامی خود در باریکه غزه هست یا نیست؟ بله اسرائیل میتواند برای مدتی بماند اما در طول این مدت تلفات خواهد داد. آیا اسرائیل آمادگی دادن تلفات پیاپی را دارد؟ همین دو روز پیش رئیس رژیم غاصب اسرائیل با نگرانی اعلام کرد «ما هر روز در حال دفن تعدادی از فرماندهان ارتش و نیروهای آن هستیم چیزی که سابقه نداشته است.» سؤال دیگر این است که با فرض اینکه اسرائیل برای مدتی در غزه بماند آیا به طور واقعی میتواند مانع حرکت مقاومت و موفقیتهای آن باشد؟ تجربه مقاومت میگوید اسرائیل هیچگاه نتوانسته از برتریهای نسبی خود برای حذف یا تضعیف جدی مقاومت استفاده کند. از اینرو حماس ضمن آنکه بهشدت با تداوم حضور نظامیان اسرائیلی در نتساریم و فیلادلفیا مقابله میکند، اما طرحهایی را هم آماده کرده است تا در صورت تداوم حضور ارتش، آنان را وارد یک فرآیند پرهزینه فرسایشی بکند.
ارتش اسرائیل همزمان با تأکید بر حفظ دو محور یادشده، از تقلیل نیروهای نظامی فعلی مستقر در این دو محور به 25 درصد صحبت میکند. کاهش نیروی نظامی به معنای افزایش تحرک نظامی مقاومت است و افزایش اقدامات مقاومت به معنای وقوع اختلاف میان رأس و بدنه ارتش میباشد. همین وضعیتی که الان بر ارتش حاکم است و منجر به استعفای فرماندهان از جمله فرمانده نیروی زمینی اسرائیل و کنار کشیدن فرمانده یگان ویژه امنیتی 8200 شده است. ارتش اسرائیل نیروی هوائی محور بوده و در رزم زمینی توانمندی ویژهای ندارد کما اینکه در جریان جنگ 1973، ارتش مصر توانست در زمانی کمتر از سه روز کل صحرای پهناور سینا را از نیروی زمینی اسرائیل پس بگیرد. اسرائیل به معنای واقعی کلمه گرفتار مخمصهای است که عمق آن، هر روز بیشتر میشود و این در ضمن سبب افزایش تحرک فلسطینیها علیه اسرائیل و به صحنه آمدن ظرفیتهای ملت فلسطین برای آزادسازی این سرزمین مقدس میگردد.
سعدالله زارعی