مدیریت استفاده فرزندان از رایانه، طیبی24اردیبهشت99.mp3
27.01M
پادکست | دکتر عماد طیبی 🔰
موضوع:
🔶 مدیریت استفاده فرزندان از رایانه
#درخواستی_شما
#رایانه
#تربیت_فرزند
#مدرسه_والدین
#اولیاآگاه
@smartfamili
#تصمیم_گیری
🌸ما در بعضی مراحل زندگی با موقعیتهایی مواجه میشویم که ناچار به تصمیمگیری هستیم. طبیعتا هم دوست داریم تصمیمات درستی بگیریم و از بین گزینههای موجود بهترین گزینه را انتخاب کنیم. اما گاهی به علت گزینههای زیادی که پیش رو داریم دچار شک و تردید میشویم و تصمیمگیریهایمان را به تعویق میاندازیم. گاهی هم تصمیمی را میگیریم اما نتایج حاصل از آن نشان میدهد تصمیم نهچندان درست یا تصمیم اشتباهی گرفتهایم.
🌷به مهارتی که به وسیله آن میتوانیم در موقعیتهایی که با چند گزینه متفاوت روبهرو هستیم بهموقع دست به انتخاب مناسبترین و بهترین گزینه بزنیم #مهارت تصمیم گیری گفته میشود.
💐مهارت #تصمیمگیری روشهای صحیح تصمیمگیری منطقی را به ما میآموزد، توجه و دقتمان را در پروسه ی تصمیم گیری بالا میبرد و باعث پایین آمدن میزان خطا هنگام تصمیمگیری میشود.
#مهارت_های_زندگی
#تصمیم_گیری
#مدرسه_والدین @smartfamili
33.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ ویژه والد 🔰
3⃣ : تصمیم گیری
با دقت تماشا و راه کارهای ارائه شده را عملی کنید. ✅
#مدرسه_والدین
#تصمیم_گیری
#اولیاآگاه
#فرزندپروری
@smartfamili
#تصمیم_گیری
دکتر فلاح 🔰
🔻نوشتار تربیتی
🔸چگونه هدف داشتن به ما
در تصميم گيري كمك مي كند؟🔸
برای همه ما پیش آمده که در مواجهه با رویداد یا موقعیتی به خصوص، لزوم تصمیم گیری درست و سریع را احساس کنیم. شاید در تعیین رشته دانشگاهی نمی توانیم تصمیم بگیریم کدام رشته را انتخاب کنیم، در مورد انتخاب همسر آتی مان، وسواس گونه و با استرس زیاد فکر می کنیم اما به نتیجه نمی رسیم، یا درباره اینکه شغل مان را تغییر بدهیم یا در شغل فعلی مان بمانیم هم مردد و بلاتکلیف عمل می کنیم. و همه این موارد انرژی زیادی از ما می گیرند و ذهن ما را هرچه درگیرتر و آشفته تر می کنند به طوری که تصمیمات ساده دیگر را با تمرکز و دقت کمتری می گیریم.
یکی از مهم ترین علت های این دشواری در تصمیم گیری، نداشتن چشم اندازی مشخص نسبت به آینده زندگی است. اگر شما با چنین شرایطی آشنایید، به احتمال زیاد به طور واضح و مشخص اهداف زندگی تان را انتخاب نکرده اید.
داشتن هدف و چشم انداز، باعث می شود ارزشها و معیارهای مشخصی برای تصمیم گیری پیدا کنید. به عبارتی هرگاه نیاز است سریع و دقیق تصمیم بگیرید، به راحتی گزینه ها را با معیارهایی از پیش تعیین شده تطابق می دهید که بسته به میزان منطبق بودن یا نبودن هر گزینه با معیارهایتان، گزینه ها را حذف می کنید تا به یک گزینه در نهایت برسید. اما اگر چشم انداز و هدف مشخصی را در زندگی پیش نگرفته باشید، در هنگام تصمیم گیری دچار آشفتگی می شوید چون معیارهایی ندارید تا گزینه هایتان را با آنها انطباق دهید و براین اساس مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.
داشتن هدف و چشم انداز به شما کمک می کند تا در رویارویی با یک مسئله، نیاز نباشد همه ذهن تان را شخم بزنید تا ببینید چه می خواهید. تشبیه معروف هدف به «چراغ پیش رو» در این مورد بسیار صادق است، چون همین هدف، مسیر شما را رقم می زند. اما دقت داشته باشید، میان هدف داشتن و خواستن تفاوت قابل توجهی وجود دارد.
خواسته ها در شرایط و لحظات مختلف متغیرند و معیار ثابتی برای تصمیم گیری به ما نمی دهند. بنابراین اگر با دنبال کردن خواسته هایمان پیش برویم یک مسیر منجسم و مشخص را طی نمی کنیم و ممکن است هر لحظه از یک جهت به جهت دیگر پرسه بزنیم و در انتها به هیچ یک از خواسته هایمان به طور کامل نرسیم.
بنابراین، برای پیدا کردن معیارهایی مشخص برای تصمیم گیری، ابتدا برای خود اهدافی تعریف کنید و با مشخص نمودن معیارها و ارزش هایی که شما را به سمت هدف پیش می برند، مهارت تصمیم گیری را برای خود سریع تر و آسان تر کنید.
#مدرسه_والدین
#مهارت_های_زندگی
#تصمیمگیری
@smartfamili
#تصمیم_گیری
دکتر فلاح 🔰
🔻نوشتار تربیتی
تعیین اهداف:
خیلی از ما تصمیم داریم که در سال جدید به اهداف خود برسیم.
اما آیا هدفی درست برای خود انتخاب کرده ایم؟
ویژگی های یک هدف درست چیست؟
- یک هدف درست باید دارای 5 ویژگی باشد، یعنی باید (SMART) باشد:
⬅ 1- هدف باید روشن و واضح باشد (Specific).
در مغز انسان، انگیزه زمانی فعال می شود که بتوانیم از اهداف خود یک تصویر بسازیم، در واقع باید بتوانیم آن را کاملا واضح و روشن بیان کنیم، آنقدر واضح و روشن که حتی یک کودک دبستانی هم آن را متوجه شود.
⬅ 2- هدف باید قابل اندازه گیری باشد (Measurable).
دومین ویژگی یک هدف خوب از نظر نیم کره چپ مغز، این است که بتوانیم آن را اندازه بگیریم؛ نیم کره چپ مغز با منطق، استدلال، محاسبات و ریاضی سر و کار دارد و به صورت صفر و یک کار می کند، اگر هدفی قابل اندازه گیری نباشد از نظر او یعنی صفر پس نمی توان به آن رسید بنابراین باید بتوانیم آن هدف را اندازه گیری کنیم.
مثال خرید خانه: نیم کره چپ تمام محاسبات را می دهد، اینکه قیمت خانه چقدر است، چقدر می تواند ماهانه پس انداز کند، چند سال طول می کشد تا بتواند خانه را بخرد؟ و..
از نظر نیم کره چپ مغز اگر هدف قابل اندازه گیری باشد، پس امکان رسیدن به آن هم وجود دارد، پس برای اینکه به اهدافتان برسید باید اهدافتان را قابل اندازه گیری کنید.
اهدافی مانند داشتن زندگی خوب، پول زیاد، رسیدن به موفقیت، رسیدن به خوشبختی از نظر نیم کره چپ مغز قابل اندازه گیری نیستند پس قابلیت دستیابی هم ندارند.
⬅ 3- هدف باید باورکردنی و قابل دسترس باشد (Attainable).
باید باور کنیم که می توانیم به آن هدف برسیم، در مثال خرید خانه فرد با پس انداز، می توانست به هدف خود برسد، پس این هدف باور کردنی و قابلیت دست یابی دارد، هر چند در زمان طولانی، ولی امکان پذیر است، بنابراین نیم کره چپ مغز می تواند آن را به عنوان یک هدف خوب بپذیرد.
⬅ 4- باید واقع گرایانه باشد (Realistic).
نیم کره چپ مغز با منطق، استدال، محاسبات و ریاضی سر و کار دارد بنابراین «احتمال» هم مربوط به نیم کره چپ مغز است، چون احتمال هم قابل اندازه گیری است، بنابراین اهداف را هم از نظر احتمال باید بررسی کنید اینکه چقدر احتمال رسیدن به آن وجود دارد، آیا منطقی است یا نه.
در ابتدا بهتر است اهدافی را انتخاب کنید که احتمال رسیدن به آن ۸۰ تا ۹۰ درصد باشد و ریسک رسیدن به آن کمتر باشد تا نیم کره چپ مقاومتی نشان ندهد، اما بعدها می توانید اهدافی با احتمال کمتر و ریسک بیشتر هم انتخاب کنید.
⬅ 5- دارای زمان بندی مشخصی باشد (Time based).
باید به هدف زمان دقیق و مشخص بدهید. مثلا اول فروردین سال ۱۴۰۰
#مدرسه_والدین
#مهارت_های_زندگی
#تصمیم_گیری
@smartfamili
دوستان و عزیزان خود را به مدرسه والدین دعوت کنید. @SMARTFAMILI
مبحث بعدی به درخواست شما بزرگواران:
👇👇
بررسی کامل سواد و تربیت رسانه ای توسط متخصصین این امر ✅
#مدرسه_والدین
#هم_افزایی_خانواده
#فرزندپروری_هوشمند
#اولیاآگاه
@SMARTFAMILI