16.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷«ویژگیهای مهم شب و روز عرفه»
🌀مرحوم آیتالله آقامجتبی #تهرانی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
19.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بیانات استاد احمد عابدی درباره عید سعید قربان و بذل مال در این روز
🔹 زیارت امام حسین علیه السلام در روز عید قربان
🔹 پایان چله حضرت موسی علیه السلام
🔹 بذل مال در راه خدا و ثمره آن
🔹 انفاق به مال، صفات و جان
🔹 تمرین ایثار در راه خدا
🔹 علت عبارت «...رفعناه مکانا علیا»(آیه ۵۷ سوره مریم) در حق حضرت ادریس علیه السلام
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🔰یک سؤال مهم! 🔺داوطلبان تحصیل در حوزه علمیه با شور و حرارتی وصف ناپذیر وارد حوزه علمیه می شوند؛ اما
⚡️کفران نعمت طلبگی
🔺یکی از عواملی که انگیزه طلبگی را از انسان می گیرد، دیدن مدام نیمه خالی لیوان است که این نگاه رفته رفته، انسان را از ناچیزانگاری به هیچ انگاری داشته ها می رساند.
🔻در روایتی هم فرموده اند که " نعمه لاتُشکر کسیئه لا تُغفر" هم چنان که گناه بدون توبه، در زندگی معنوی انسان مانع ایجاد می کند و لذت بندگی را از انسان می گیرد، ترک شکر نعمت ها هم، عوارضی ایجاد می کند که از جمله آنها عوارض زیر می باشد:
یک: عادت به ندیدن نعمت ها که نتیجه اش تبدیل شدن انسان به موجودی نق زن، طلبکار و عقده ای است.
دو: زمینه ساز تسلط شیاطین جنی و انسی بر انسان که حشر و نشر با آنها کم کم انسان را متمایل به شرور و دلزده از خیرات می کند و طلبگی در صدر خیرات قرار دارد.
💢تا زمانی شاکر نعمت طلبگی باشیم، در سن رشد قرار داریم و با خروج از شکر، رشد متوقف می شود و ما به قول شهید مطهری تبدیل به "نیم علم" می شویم که از جهل بدتر است.
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔹شکر نعمت طلبگی
🔸صبح؛ وقتی که از خواب بیدار می شویم، همین قدر که متوجه می شویم امروز هم فرصت طلبگی داریم، باید خود را غرق در نعمت خدا بیابیم و نشاط زائدالوصفی وجودمان را احاطه کند و سایر نداشته ها نباید برای دل مشغولی ایجاد کند و تمام هم و غم مان متوجه #طلبگی_بهتر گردد و به خود تلفین کنیم شاید امروز آخرین فرصت طلبگی باشد.
🔷 در این صورت در ادای حق طلبگی تمام تلاش مان را به کار می بریم و در صورت کوتاهی، در محاسبه شبانه آن را گناهی کبیره تلقی کرده، نسبت به جریمه نفس و تدارک فرصت ضایع شده، تصمیم جدی بگیریم.
🔻آیت الله بهجت پس از نقل فقر شدید آیت الله سید محمد فشارکی و اینکه در همان ایام فقاهت و اجتهاد نانوا دیگر به ایشان نان قرضی نمی داد، فرماید:
🔻"با این همه ابتلائات و فقر و ناداری، از جهت روحی کاملاً راحت بودند؛ زیرا دل به جای دیگر بسته بودند و در علم و عمل همت عالی داشتند و اینگونه گرفتاریها آنها را از کارهای خود باز نمیداشت." (در محضر بهجت، ج۲، ص۸۹).
▫️نگاه شاکرانه به طلبگی اعتقاد به این است که "طلبگی نعمتی است که بودش، جبران کننده سایر نبودهاست و نبودش قابل جبران با همه بودها نخواهد بود."
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
▫️گذار خنجر و دست ذبیح خود بگشا
▫️که ذبح اعظم ما ظهر روز عاشوراست.
#دو_خط_روضه
#شب_جمعه
⚡️از هم اکنون!
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
⚡️یک خشت فیضیه
🔻آیت الله شبیری زنجانی:
🌀آقای سید ابوالحسن نواب (رئیس دانشگاه ادیان) نقل میکرد:
💢موقعی که مشغول طلبگی بودم، به این فکر افتادم که در دانشگاه نیز تحصیل کنم؛ ولی در این زمینه تردید داشتم.
🔹 نزد آقای قدوسی رفتم تا با وی مشورت کنم. ایشان گفت: با آقای بهشتی و آقای مطهری مشورت کند.
🔸نزد آقای بهشتی رفتم، گفت: «اگر لطمه معتنابهی به درس طلبگی ات نمیخورد، تحصیل در دانشگاه خوب است» .
🔺 نزد آقای مطهری رفتم گفت: « یک ساعت فیضیه بر یکسال دانشگاه ترجیح دارد. یک خشت فیضیه بر تمام دانشگاه ترجیح دارد. اصلا مردد نشو و مشغول طلبگی باش!»
▫️ (دهه دوم جمادیالآخر ۱۴۳۲)
📚کتاب جرعهای از دریا؛ جلد سوم، صفحه ۶۰۳ و ۶۰۴.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🔰یک سؤال مهم! 🔺داوطلبان تحصیل در حوزه علمیه با شور و حرارتی وصف ناپذیر وارد حوزه علمیه می شوند؛ اما
🔰حرام خوری طلبگی
🔹از عوامل دیگری که در فرسایش انگیزه خیلی نقش مخربی دارد، حرام خوری است. البته معلوم است که کسی که به مال غیر دست درازی کند طلبه نمی شود. اما از آنجایی که شهریه در مقابل کار علمی و طلبگی قرار دارد و اگر کسی شهریه بگیرد و از درس و بحث کمتر از ساعات کار یک کارگر کم بگذارد، انسان دچار کم فروشی شده و این کم فروشی رفته رفته انگیزه انسان را مثل موریانه ای از درون منهدم می کند. طبیعی است که چنین غذایی نمی گذارد انسان اهل نماز شب باشد و یا اهل مطالعه و درس خواندن باشد؛ «بَلِ الْإِنْسَانُ عَلَىٰ نَفْسِهِ بَصِيرَةٌ وَلَوْ أَلْقَىٰ مَعَاذِيرَهُ» (سوره قیامت آیه 14 و 15).
🌀سرّ توصیه علما و بزرگان به ادای حق شهریه که قبلا در کانال ذکر شده به همین خاطر است و مرور دوباره آن خالی از لطف نیست:
آیت الله بنابی
آیت الله حسین بشیر نجفی
آیت الله مجتهدی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔰حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 توصیهای به طلاب
🔻 «طلبگی» نامی است که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) برای برخی افراد در لیست روحانیون مینویسند. اگر کمی پرت بروید و خطاهای مکرر داشته باشید، نام شما را خط میزنند؛ منتهی الآن نمیفهمید ولی بعد از یک سال میبینید که نمیشود درس خواند. دائم به امتحانات نمیرسید، نماز صبحتان هم از دست میرود و دائم مشکلات شما زیاد میشود. اینطوری حذف میکنند.
🔹 به خودتان برسید. مراقب باشید تا فرصت است، نام شما از این دفتر - یعنی دفتر نوکری و سربازی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) - حذف نشود. همیشه هم به کسی فرصت نمیدهند.
🔸 فرصتها کوتاه است، فکر نکنید که هر چه طول دهید، طول میکشد؛ نه، در یک جایی، یکدفعه فرصت کم میشود. ما بعضی افراد را داشتیم که درس زیادی هم خوانده بودند، ولی توفیق از آنها گرفته شده است. باید به خداوند پناه برد و اصلاً انسان باید به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) التماس کند که آقا! نام من را در این دفتر بنویسید و آن را حذف نکنید.
🔹 طلبگی به تعداد نیست، طلبگی به این است که یک نفر فهم داشته باشد و رشد کند. یک مجموعهی پنجاه نفری مفید، از یک مجموعهی هزار نفری فلّهای، بهتر است. اگر میبینید که اینکاره هستید، ثابت بمانید و زحمت بکشید. آن زمان خدای متعال به دست شما برکات زیادی اجرا میکند. هم به دنیای شما و هم به آخرت شما عزت میدهد و دنیا و آخرت شما را آباد میکند.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
⚡️خوش سلوکی با طلاب
☄️آیتالله بهجت فرمودند:
🔹پسر یکی از شاگردان میرزا حبیبالله رشتی-که احتمالاً نامش شیخ حسن بود-نقل میکرد که میرزا در هنگام مرگ، خود را محاسبه کرد میکرد. خود، سوال طرح میکرد و خود، جواب میداد.
▪️از خودش پرسید: «میرزا حبیب الله! سهم امام خوردی ؟ ».
▫️بعد خودش جواب داد: «نخوردم».
▪️سپس گفت: «قضاوت کردی؟ » .
▫️پاسخ داد: «نکردم. »
▪️سپس گفت: «با طلبهها خوش سلوکی کردی؟ »
▫️و در اینجا بهجای اشک بهجای پاسخ، اشک ریخت.
📚 کتاب زمزم عرفان؛ یادنامه آیتالله بهجت، نوشته آیتالله ری شهری، ص ۲۹۳.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔹عرفیات طلبگی
🔸آیتاللّه مجتهدی تهرانی (رحمهالله) در باره مراعات عُرفیات طلاب میگوید:
🔺«عرفیات، غیر از اخلاقیات است. ممکن است شخص استاد اخلاق باشد، ولی از عرفیات هیچ نفهمد. باید استادی پیدا کرد که عرفیات را برای انسان بگوید. عرفیات یک سری مسائلی است که شاید خلاف شرع نباشد، ولی خلاف عرف جامعه است و عوامالناس از انجام آنها، توسط ما روحانیون خوششان نمیآید. ما هم برای اینکه مردم به دین و روحانیت علاقمند شوند و طرد نشوند باید اینها را مراعات کنیم.
🔻روحانی نباید با کسی که به دین و دستورات آن اهمیت نمیدهد، معاشرت کند یا چنین افرادی در منزل او رفت و آمد کنند؛ مگر اینکه قصد راهنمایی او را داشته باشد.
⚡️استاد ما حاج شیخ علیاکبر برهان میفرمودند: «روزی به خانه رفتم و متوجه شدم که عدهای میهمان از طرف آشنایان و فامیلهای همسرم تشریف دارند و بعضی از آنها بدون رعایت اینکه ما روحانی و آخوند هستیم و مردم از ما بیش از دیگران توقع دارند، با ظاهری که با عرفیاتِ طلبگی ما مناسب نبود، حضور داشتند، لذا به اهل بیت گفتم که برای آنها توضیح دهید که متوجه بشوند و آنها هم الحمدللّه متذکر شدند و بعد از این جریان، هر وقت به منزل ما میآیند، آنها هم رعایت عرفیات را میکنند.»
☄️ آیت الله مجتهدی در خاطره ای دیگر فرمودند: «روزی که طلبه بودیم با معظمله به دیدار یک حاجی که تازه از مکه آمده بود، رفتیم. ایشان به ما فرمودند: «حق دست زدن به هیچ چیز را ندارید. کاری نکنید که بگویند: آخوند جزء مُطَهِّرات است و همه چیز را پاک میکند و میخورد. بنشینید و به هیچ چیز دست نزنید. بگذارید به زور به شما یک چیزی تعارف کنند.»
🌱#سالگرد_ارتحال آیت الله شیخ #علی_اکبر_برهان
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313