فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 ببینید حسن روحانی در آستانه اعلام ردصلاحیتش از چی داره حرف میزنه. میخواد بگه بین حاکمیت و مردم شکاف افتاده، اگر من رد کنید این شکاف بیشتر میشه! خواهشا تو یکی دیگه از شکاف بین حاکمیت و مردم حرف نزن، هنوز این فیلما توی موبایل مردم هست. اگر شکافی هم هست، محصول دوره ریاست جمهوری توست که به جای رسیدگی به درد مردم توی سونا و جکوزی و استخر و قشم و کیش بودی...
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره دوم)
🔹این دوره از مجلس با مشارکت حدود ٦٥ درصد کار خود را آغاز میکند. فارغ از عدم مشارکت احزاب و سازمانهای سیاسی اپوزوسیون؛ بسیاری از احزاب و گروههای دیگر یا به حکم ارتداد و یا به بدلیل عدم اقبال مردم نسبت به آنها و به بیانی رساتر همگی در ایستگاه خیانت به آرمانهای مقدس از قطار انقلاب پیاده شدند تا قبلهی دیگری برای آمالِ سَهو خود بیابند ...
👈#ویدیو_کلیپ
💠@sobh_iran
📌 بعد از انتشار گزارش مستند ۹ دی و اعتراضات گسترده، صدا وسیما هزینه تبلیغات انتخاباتی در تلویزیون را کاهش داد و یک شرط هم برای بازگرداندن مبلغ گذاشت
🔹 صداوسیما امروز ضمن اعلام خبر تمدید ۳ روزه فرصت ثبت نام تبلیغات تلویزیونی، نرخ جدید هزینههای ثبت نام را اعلام کرد.
🔹 قیمتها به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده به گونهای که در ۲۰۲ حوزه از ۲۰۸ حوزه انتخابیه هزینه ثبت نام ۵ یا ۱۰ میلیون تومان است.
🔹 همچنین این سازمان اعلام کرد که این مبلغ به نامزدهایی که یک درصد آرای مأخوزه را کسب کنند، بازگردانده خواهد شد.
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی(نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت پنجاهویکم)
علی حدادی نماینده مردم البرز (ساوجبلاغ و طالقان) در مجلس در گفتوگو با نجوا:
🔹در کل حوزه انتخابیه بنده، تنها دو روستا مانده که گازرسانی نشده.
🔹محل سکونت را به تهران تغییر ندادیم و همیشه درحال تردد به مقصد حوزه انتخابیه هستیم تا بین مردم باشیم.
🔹در حوزه اجرایی، ما نظر و پیشنهاد دادیم که هیچکدام نیز عملی نشد اما هرگز در انتصابات دخالت نداشتیم.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبهاختصاصیواحدسیاسی(نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت پنجاه و دوم)
قدرتالله حمزه شلمزاری نماینده مردم چهارمحالوبختیاری (اردل و فارسان) در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹"قانون راهبردی" از بهترین قوانین مجلس یازدهم بود که نه تنها کشور را از سردرگمی نجات داد بلکه پشتوانه تیم مذاکرهکننده نیز شد؛ چرا که تا پیش از آن دست تیم مذاکرهکننده ما خالی بود.
🔹با تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، امضاهای طلایی از بین رفت.
🔹اگر از بنده مشورت خواستند، نظر دادم اما در انتصابات هیچ دخالتی نداشتم. میتوانید از مسئولان اجرایی بپرسید.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
📌محبوبیت لیست انتخاباتی روحانی به لیست خاتمی نرسید.
🔹در جدیدترین نظرسنجی موسسه ایسپا در خصوص محبوبیت لیست های انتخاباتی منتسب به اشخاص شاخص در انتخابات مجلس، تنها ۱۰ درصد از پاسخ دهندگان لیست منتصب به حسن روحانی را به عنوان لیست انتخاباتی خود برگزیده اند
🔹۱۶ درصد نیز به لیست منتسب به خاتمی رای خواهند داد.
🔹 ۲۰ درصد پاسخگویان هم گفته اند به لیست انتخاباتی قالیباف رای می دهند.
🔹در این نظرسنجی، اما لیست ابراهیم رئیسی با ۳۶ درصد محبوب ترین لیست انتخاباتی مجلس در میان پاسخ دهندگان بود.
🔹۱۸ درصد پاسخ دهندگان نیز به سایر لیست های انتخاباتی رای خواهند داد.
💠@sobh_iran
📌معافیت مالیاتی برای حقوقهای زیر ۱۲ میلیون تومان
🔹نمایندگان مجلس سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی را تعیین کردند.
🔹نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم دیروز (سهشنبه ۳ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، با بند (ث) تبصره۱۵ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
🔹در بند (ث) تبصره۱۵ ماده واحده آمده است؛ در سال ۱۴۰۳، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی که تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، فوقالعادهها، اضافهکار، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حقالتدریس، حقالتحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که به صورت نقدی و غیرنقدی، از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی تحصیل مینمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره۱ ماده۸ قانون مالیاتهای مستقیم) باشد.
💠@sobh_iran
👈بسته خبری انتخابات
📌صفحه رسمی دفتر حسن روحانی: شورای نگهبان صلاحیت دکتر روحانی را تائید نکرد!
📌توییت قدوسی، نماینده مجلس پس از خبر رد صلاحیت حسن روحانی: کسی که استعداد و اراده سقیفه سازی را داشت توسط شورای محترم نگهبان رد صلاحیت شد.
📌حمید رسایی، نماینده ادوار مجلس: حالا باید برای محاکمه روحانی و روشن شدن برخی ابهامات روزشماری کنیم.
.
📌سؤال رسایی از مسئولان قضایی: روز گذشته آقای رائفیپور ادعا کرد که نمایندهای ۱۴۰ سکه گرفته و صلاحیتش هم تأیید شده، دادستانی امروز ایشان را دعوت و مطالبه مدارک کرد.
باشه، خیلی هم خوب!
🔹فقط ده روز قبل، فاطمه هاشمی رفسنجانی نظام جمهوری اسلامی را متهم به قتل پدرش کرد. آیا دعوتش کردید؟ بابت این اتهام از او سند خواستید؟! کدام بدتر است؟
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبهاختصاصیواحدسیاسی(نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت پنجاه و سوم)
📌حسن لطفی نماینده مردم همدان (رزن) در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹نمایندگان شهرستانها علاوه بر دو وظیفه اصلی نمایندگی، یعنی قانونگذاری و نظارت، وظیفه نانوشته دیگری هم دارند که پیگیری بودجه برای شهرستان است.
🔹نداشتن استراتژی از نقاط ضعف این دوره از مجلس بود.
🔹وعده شفافیت آراء ندادم و با آن مخالف هستم. شفافیت آراء دردی از کشور دوا نمیکند؛ مشکل شفافیت بودجه است.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
May 11
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبهاختصاصیواحدسیاسی(نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت پنجاه و چهارم)
محمدرضا مبلغی نماینده مردم لرستان (کوهدشت)در گفتگو با نجوا:
🔹در حوزه انتخابیه بنده دولت و حوزه اجرایی همکاری داشتند اما آنچه مورد انتظار بوده رخ نداده.
🔹دولت خوبی داریم اما در انتخاب نیروهای اجرایی کمتوجهی میکند.
🔹یکی از نقاط ضعف این مجلس کمبود کار کارشناسی روی مصوبات است.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
📌مجلس میتوانست در حوزه بررسی و کارشناسی قوانین بهتر عمل کند
🔹علی حدادی نماینده مردم البرز (ساوجبلاغ و طالقان) در مجلس در گفتگو با نجوا درخصوص عملکرد فردی و جمعی نمایندگان گفت: در ارتباط با بخش مهم قانونگذاری و در راستای فرامین مقام معظم رهبری، یکی از قوانینی که مجلس به ثمر رساند، قانون اقدام راهبردی است که به خنثیسازی تحریمها و پشتیبانی از دیپلماسی کشور و همچنین افزایش درصد غنیسازی از پنج درصد به شصت درصد منجر شد. البته رهبر انقلاب فرمودند اگر لازم باشد به بالای شصت درصد هم خواهد رسید.
👇👇ادامه
🔹وی ادامه داد: ️یکی دیگر از قوانین خوب این دوره، قانون شفافیت است. باتوجه به اینکه مردم به ما اعتماد میکنند و رأی میدهند، انتظار هم بر این است که نمایندگان مجلس آرا و عملکردشان را شفاف کنند. بنابراین ما برای پیگیری این موضوع و خواست مردم، مصوبه داشتیم؛ ضمن اینکه مجلس را در رتبه اول و در اولویت اول قرار دادیم، شفافیت قوای دیگر را نیز لحاظ کردیم. که در نهایت اختلافی که بین مجلس و شورای نگهبان است، به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شد.
🔹حدادی افزود: ️به محض اینکه این بخش انجام شد، بنده تمام رایهایم را شفاف اعلام کردم. آرا ما در صحن مجلس و موارد دیگر شفاف شد. افتخارم این است که در این مدتِ مجلس یک رأی ممتنع هم نداشتم. ضمن اینکه دارایی خود را نیز در سیستم قوه قضائیه ثبت کردم و دوره قبل هم داراییام را شفاف اعلام کردم.
🔹این نماینده مجلس درباره چرایی مخالفت برخی از نمایندگان با شفافیت بیان کرد: باید از خودشان پرسید. بهنظرم زمانی که مردم فهیم ما پای صندوق رأی میآیند و اعتماد میکنند ما هم درقبال این اعتماد، وظیفه داریم آنطور که مورد انتظار مردم است عمل کنیم و شفاف باشیم.
🔹حدادی در بخش دیگر سخنانش به ابلاغیههای اجرایی دولت اشاره کرد و توضیح داد: به تعبیر رهبر انقلاب این مجلس مشکلات مردم را شناخت. انتظار میرود هنگامی که قانونی در مجلس مصوب میشود، دولت محترم در تدوین آیین نامه اجرایی دقت کند تا در راستای حق و حقوق مردم کار انجام شود. میدانید قوانین بعد از تصویب و ابلاغ آیین نامه توسط دولت، اجرا میشوند. بهعنوان مثال برای قانون رتبهبندی فرهنگیان آییننامه خوبی تدوین نشد که ما اعتراضاتی داشتیم. یا در طرح شیرینی که بعد از دوازده سال در مجلس یازدهم مصوب شد، باید وزارت آموزش و پرورش بهطور مستقیم ورود میکرد، با اعتراضاتی که انجام شد، مسئولان مربوطه موانع را رفع کردند. و یا ورود سازمان استخدامی کشور در ارزیابیها و وضعیتها که مشکلاتی بود.
🔹نماینده طالقان در مجلس درخصوص عملکرد فردی خود تشریح کرد: تلاش کردم مطالبهگری را از صحن و تریبون مجلس بدون تعارف داشته باشم و صدای واقعی مردم باشم.
در این مطالبهگریها به موضوعات مربوط به منافع ملی، آرمانهای انقلاب و فرامین مقام معظم رهبری پرداختم. در بخش مربوط به حوزه انتخابیه، مطالبهگریهای جدی برای حقآبه سد طالقان داشتیم که خدا را شکر گرفته شد و ششصد میلیارد تومان نیز از طرف دولت برای منطقه آمد و همچنین آب از سد طالقان به شهرستانهای مقصد از جمله نظر آباد که مشکل کمبود و آلودگی آب داشتند، رسید.
🔹وی ادامه داد: در ارتباط با گاز رسانی، مطالبه ما از وزیر نفت گاز رسانی روستاهای حوزه انتخابیه بود که در این سه سال بیشتر روستاها گاز رسانی شد. مخصوصا روستاهای کوهستانی، چه در شهرستان ساوجبلاغ و چه در شهرستان طالقان و تنها دو روستا مانده که گاز رسانی شود.
🔹حدادی تاکید کرد: این اقدامات که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و بعد با تعامل و همکاری دولت مردمی و مجلس انجام شده، در راستای فرمایش رهبرانقلاب مبنی بر امید افزایی باید به اطلاع مردم رسانده شود.
🔹وی افزود: من در نطقی که اخیرا درصحن مجلس داشتم، از وزیر نفت برای اعتبار ملی بیش از ۵۷۰ میلیارد تومانی که به منطقه ما داده شد تا با آن کارهای بسیار بزرگی انجام شود و مردم بهرهمند شوند، تشکر کردم.
🔹نماینده ساوجبلاغ در مجلس درباره عملکرد دولت قبل و کنونی تصریح کرد: بارها تکرار کردم که در زمان دولت سابق، حتی یکبار هم رئیس جمهوری وقت را به عنوان خادم مردم ندیدیم و نمیتوانستیم ارتباط برقرار کنیم. اما خدمتگزاری دولت آقای رئیسی و خصوصا شخص رئیس جمهوری و وزرا را در جلسات و مطالباتی که داشتیم، مشاهده کردیم. برای مثال در موضوع راههای روستایی، جادههای مواصلاتی که ۱۸ سال معطل مانده بود، با حمایتهایی که دولت انجام داده و همچنین با طرحریزیها و آن مصوبهای که ما در صحن مجلس (مصوبه قیر رایگان) داشتیم و سهمیهای که گرفتیم درحال ساخت است.
🔹حدادی درباره انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت گفت: در بخش معیشت مردم، بازار و جلوگیری از افزایش قیمتها بنده بارها به تیم اقتصادی دولت انتقاد کردم چرا که ما خادم ملت هستیم و باید صدای اعتراض مردم را در سطح ملی به گوش مسئولان اجرایی برسانیم.
🔹وی ادامه داد: در این مدت بنده ۲۸۰ دقیقه در تریبون مجلس مطالبهگری کردم و گزارشهای مختلفی درخصوص فعالیتها داشتم. امروز اگر مجلس در راستای کارآمدی نظام دینی بتواند موفق شود، امید و اعتماد مردم افزایش پیدا میکند. بنابراین باید طبق فرمایش رهبر انقلاب و در راستای امید درخشان به آینده نظام تلاش کنیم.
🔹حدادی افزود: افتخارم این است که در راستای انجام وظایف، روزانه بیش از ۱۶ ساعت وقت گذاشتهام و شاید تنها نماینده یا یکی از معدود نمایندههایی باشم که منزلم را به تهران نیاوردهام تا همچنان بین مردم حضور داشته باشم.
🔹این نماینده مجلس درباره دخالت در انتصابها تصریح کرد: طبق فرمایش رهبر انقلاب هرگز در انتصابات و کارهای اجرایی دخالت نکردم. شاید حتی برخی از عزیزان هم از ما ناراحت شدند. البته نکته مهم این است که در فرمایش مقام معظم رهبری، دولتمردان نیز، پیشنهاد و نظر نمایندگان را که شناخت دارند، بگیرند. زمانی که مسئولان نظر ما را خواستهاند، ما پیشنهاد دادیم که تا به امروز هم هیچکدام عملی نشده که عیبی هم ندارد.
🔹حدادی درخصوص نقاط ضعف این دوره از مجلس اذعان کرد: یکپارچگی در رأی دادن به طرحها و لوایح بسیار مهم است اما انتظارمان این بود که تحقیق و کارشناسی بیشتری روی برخی از آنها چه در هیئت رییسه و چه در صحن، صورت بگیرد تا خروجی کار بهتر شود. زمانیکه قانون مصوب میشود باید کامل، جامع و متقن باشد تا در هنگام اجرا به مشکل بر نخورد.
🔹وی ادامه داد: مردم انتظار دارند قوانینی که مصوب میشود، به خصوص در حمایت از تولید، به نفعشان باشد. در ارتباط با قوانین مشکل و مانع، باید ایرادات رفع و اصلاح شوند. مصداق بارز آن، قانون تغییر کاربری اراضی کشاورزی است. در بخش روستایی که تولیدات کشاورزی است، چون بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی وظیفهشان را درست انجام نمیدهد و یا حمایت همهجانبه وزارت جهاد و کشاورزی از کشاورزان انجام نمیشود، مشکلات فراوانی در کف جامعه به وجود میآید. امنیت غذایی و امنیت دارو از محوریترین مؤلفههاست که مجلس باید بیشتر و بهتر به آنها بپردازد.
🔹در پایان علی حدادی نماینده طالقان و ساوجبلاغ در مجلس با تایید خبر احراز صلاحیتش برای دور بعد انتخابات، درباره مجلس آینده اظهار کرد: نیاز است که در مجلس آینده بسیار بیشتر و بهتر به تنقیح قوانین، به خصوص در رفع موانع تولید بپردازیم. چرا که کشور ما در حوزه نیروی انسانی جوان و یا در حوزه اتصال به اورآسیا ظرفیتهای بسیار عالی دارد که باید از آن استفاده شود.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره سوم)
🔹زنان کنشگر این دوره از مجلس فارغ از تغییر کَمی و اسمی همچنان ثابت بودند؛ این کمیت علیرغم حجم وسیعی از زنان ثبت نام کننده در انتخابات بود. به بیانی علاوه بر تحولات و مصائب مختلف سه دوره مجلس، باید اشاره کرد جامعه سنتی ایران و البته مردسالار زمان بیشتری میبُرد تا نوع جدید و متفاوتی از کنشگری زنان که دیگر برخلاف گذشته تنها به طیف متمکن و خاص جامعه تعلق نداشت را درک کند و حضور زنان از لایههای متفاوت اجتماعی در سطح کنشگری نمایندگی مجلس را فهم نماید...
👈#ویدیو_کلیپ
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 بسته خبری انتخابات
📌 اخبار خبرگان همچنان داغ تر از مجلس
📌آیا انتخابات خبرگان با یک کاندیدا برگزار میشود؟
دکتر بهادری جهرمی حقوقدان:
🔹در حوزههایی که یک کاندیدا وجود دارد انتخابات برگزار نخواهد شد.
📌 نسبت به عملکرد قالیباف چه انتقادی دارید؟
حمید رسایی(نماینده اسبق مجلس و فعال سیاسی):
🔹آقای قالیباف از جنس یک مدیر اجرایی است و شاید در آن زمینه هم موفقتر باشد. آمدن ایشان برای مجلس اشتباه بود.
🔹 اتفاقاً وقتی تجربه آقای قالیباف بیشتر شد، مشکلات هم بیشتر شد. همه میدانند که ایشان برای تغییر معاون سیاسی وزیر کشور فشار آورد.
🔹 چطور به آقای قالیباف دیکتاتوری پارلمانی را نسبت میدهید در حالی که در ماجرای انتخاب رئیس دیوان محاسبات، ایشان نتوانست مجلس را با خود همراه کند؟ آیا این نقض حرف شما نیست؟
🔹 از یک جهت حرف شما درست است ولی از جهت دیگر ضعف رئیس را نشان میدهد. وقتی رئیس مجلس خارج از چارچوب اختیارات خود عمل میکند (مثل بودجه یا قانون عفاف و حجاب)، این اسمش دیکتاتوری است.
💠@sobh_iran
📌چگونه میتوان به شکوفایی اقتصاد، اقتدار و امنیت کشور کمک کرد؟
🔹مردم، محور تحول در جمهوری اسلامی
روزگار سیاه ستمشاهی بود؛ روزگاری سرد؛ مردم بهکلی از صحنه حاکمیت کشور کنار گذاشته و تقریباً هیچ سهمی در اداره کشور نداشتند. محمدرضا شاه پهلوی میداندار صحنه سیاست در ایران بود که نفس گرم یک روحانی به قلبهای مردم برای رسیدن به مردمسالاری دینی گرما بخشید. اوایل دهه چهل است که سید روحالله خمینی از «قیام لله» برای مردم میگوید و مردم نیز بهواسطه همراهی با این رهبر الهی قدرت معجزه آفرین فراموش شده خود را آرامآرام بازیابی میکنند. اواخر دهه پنجاه، انقلاب اسلامی ایران بدون دخالت نیروهای نظامی، بدون کودتا و تنها با قدرت اراده مردمی و به رهبری مرجعیت دینی پیروز میشود تا به معنای واقعی کلمه، مردم در نقطه کانونی ایجاد تحول در جامعه قرار بگیرند. «قرنهای متمادی در کشور ما سپری شد؛ حکومتهایی آمدند و رفتند، بدون اینکه مردم کوچکترین نقشی در تعیین این دولتها و گزینش آنها داشته باشند. انقلاب میدان را برای مردم ما باز کرد.» ۱۳۸۴/۰۵/۱۲
👇👇ادامه
🔹هر سیزده ماه، یک انتخابات
پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم همچنان این مردم هستند که میداندار صحنه تحولخواهی در ایران هستند. آنها که پس از سالیان متمادی هیچ انگاشته، حالا خود را صاحب اراده و سرنوشت میبینند و از طریق شرکت در انتخابات و صندوقهای رأی، نو شدن، حرکت روبهجلو، پیشرفت و تحول را جستوجو میکنند. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بر همین بنیان میدانداری مردم، به طور متوسط هر ۱۳ ماه ، یک انتخابات در جمهوری اسلامی برگزار شده که مردم پای ثابت این انتخابات ها بودهاند. هر یک از این انتخابات ها علاوه بر دورکردن سایه دشمن از سر کشور، با تشکیل دولت، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شوراهای شهر و روستا نقش مهمی در رشد و بالندگی کشور ایفا کردهاست. انتخابات هایی که بدون حضور چشمگیر مردم معنا نمی گرفت و مردم ایران با دشمنشناسی و بصیرت مثالزدنی به آنها رونقی بخشیدهاند که در برخی موارد حتی مشابه مشارکتهای آن، در کشورهای مدعی دموکراسی کمیاب است.
🔹انتخابات در جمهوری اسلامی تعطیلشدنی نیست
اما این تنها ویژگی مثبت انتخابات در ایران نیست. نگاهی گذرا به انتخابات های متعدد، نشان میدهد که همراهی جدانشدنی مردم و جمهوری اسلامی با یکدیگر، اجازه هیچگونه اختلالی در انتخابات را نداده است؛ برفوباران و کوران سرما، جنگ تحمیلی و حتی تهدید بمباران مراکز رای گیری، ادعای تقلب و به آشوب کشیدن کشور و حتی تحریم اقتصادی و جنگ معیشتی هیچ یک نتوانسته جمهوری اسلامی را از دادن حق انتخاب به مردم و مردم را از اداکردن تکلیف انتخاب، غافل کند. حالا اما قطار انتخابات در حالی به ایستگاه بعدی خود نزدیک میشود که ادامه مسیر تحولخواهی مردم ایران در این ایستگاه از اهمیت خاصی برخوردار است.
🔹معجزه انتخابات پرشور برای حل مشکلات کشور
با وجود پیشرفتهای گوناگون و غیرقابلانکار ایران پس از انقلاب اسلامی که حتی، دشمنان این مرزوبوم را وادار به اعتراف کرده، اما وجود برخی کاستیهای معیشتی، واقعیتی است که اقشار مختلف جامعه را رنج میدهد و لازم است مسئولان آن را علاج کنند.
بهطورکلی برای حل مشکلات، دو دیدگاه رایج وجود دارد؛ دیدگاه اول بر طبل عدم مشارکت، اغتشاش و ایجاد ناامنی میکوبد؛ دیدگاهی که از خارج از کشور و از سوی دشمنان این ملت پشتیبانی میشود و نهتنها گرهی را باز نمیکند، بلکه بر مشکلات میافزاید. در مقابل اما دیدگاه دیگر حرف از مشارکت فعال آحاد مردم برای حل مسائل از طریق صندوق رای به میان میآورد؛ «خب اگر مشکلات وجود دارد، راهحل مشکلات چیست؟ راهحل مشکلات انتخابات است. اتفاقاً برای اینکه مشکلات برطرف بشود، بایستی در انتخابات شرکت کرد.»
۱۴۰۲/۱۰/۲
💠@sobh_iran