فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت سی و ششم)
📌حسین محمدصالحی دارانی نماینده فریدونشهر در مجلس در گفتگو با نجوا
👈نجوا: بارها گفتهایم مصاحبهها کاملا بیطرفانه و با هدف آگاهیبخشی و اطلاعرسانی برای مردم انجام میشود (هیچ غرض و سوگیری غیر از تلاش برای کمک به انقلاب وجود ندارد) ولی اینکه تا این اندازه شفافیت و یکدستی در توضیحات یک اتفاق وجود ندارد برای مثال در خصوص همین ماجرای بخشنامه سیاسی معاون وزیر (مردم قضاوت کنند) واقعا دیگر کم مانده مسبب شکاف لایهیاوزون معاون سیاسی وزیر باشد!
این در حالی است که در ماجرای ماشینهای شاسیبلند از ابتدا که مطرح شد علیرغم شایعات و تنشهایی که به وجود آمد؛ همچنان این مساله توسط همان نماینده مطرح و هیچ تعیین تکلیف مشخصی صورت نگرفته و در هالهای از ابهام به سر میبرد! سوال آن که این روند در جمهوری اسلامی مبتنی بر کدامیک از انگاره مدیریتی است که افکار عمومی و فراتر از آن اعتماد عمومی مورد هزیمت کسب قدرت شخصی (پذیرش مسئولیت) تحت لوای نظام مقدس قرار میگیرد؟
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت سی و هفتم)
🔹لطفالله سیاهکلی مرادی نماینده قزوین، آبیک و البرز در گفتگو با نجوا:
🔹از کارهایی که به پیشنهاد بنده انجام شد، نصب دوربین در محاکم قضایی است که به دقیقتر شدن حکمهای دادگاه کمک میکند.
🔹یکی از معایب یکدست بودن مجلس و دولت این است که گاهی کشور را با تعارف اداره میکنیم.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
👈بسته خبری انتخابات مجلس
📌مسئولان دولت روحانی در جلسات خصوصی با مجلس درباره تورم چه میگفتند؟
📌نظر جوادی آملی درباره انتخابات؛ وقتی لاریجانی کنار زده میشود، فکر میکنید بقیه میآیند؟
📌واکنش تند نماینده سابق مجلس به اخراج اساتید از دانشگاه/ چرا انقدر تخم کینه میکارید؟
📌دستور کار صحن مجلس شورای اسلامی در هفته جاری
📌نایب رئیس کمیسیون امنیت مجلس: تغییر مرز کشورهای منطقه طرحی صهیونیستی است
📌اعلام نتایج صحتسنجی مدارک داوطلبان انتخابات مجلس تا 9 روز دیگر
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈بسته خبری انتخابات مجلس
📌تذکر تاریخی نماینده مجلس به هیئت رییسه وقت: اون موقعی که داشتید رأی جمع میکردید، همه مارو میشناختید اما الان که رفتید اون بالا فقط چند تا آدم مشهور رو میشناسید
👇👇ادامه
📌بیش از ۵ هزار نفر از متقاضیان نمایندگی مجلس نقص مدرک داشتهاند
🔹محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات: با بررسیهای انجام شده، بیش از ۵ هزار نفر از متقاضیان نمایندگی مجلس نقص مدرک داشتهاند که به نسبت حدود ۴۹ هزار متقاضی رقم چندانی نیست. ۱۱۵ نفر هم دارای مشکل کیفری بودهاند
📌شاید مضحک باشد؛ اما آینده اصلاحطلبان در گروی موفقیت دولت آقای رئیسی است/ مصباح و دوستانش فکر میکردند که اگر بیایند میتوانند رژیمی طالبانیستی درست کنند
📌سخنگوی حزب اعتماد ملی: رأی دادن یک کار عبث است!
🔹 محمدصادق جوادیحصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال خبرگزاری ایلنا که "با توجه به نامنویسی برخی اعضای حزب -در شهرستانها- میتوان گفت که حزب اعتماد ملی در انتخابات شرکت کرده؟" گفته است:
🔹 "ما نگفتیم در انتخابات شرکت نمیکنیم، اما گفتیم مشروط شرکت میکنیم. به این معنا که بتوانیم در انتخابات مؤثر واقع شده و ایفای نقش کنیم. اگر این اتفاق بیفتد، بله شرکت میکنیم و اگر نه کار عبثی است که فقط پای صندوق رأی رفته و رأی بدهیم که مشکلی را حل نمیکنیم."
🔹 این رفتارها و گفتههای مزوّرانه در اصل خود تماما به معنای تحریم انتخابات هستند. رفتارهایی طراحی شده برای فرار از برخورد امنیتی نظام و گفتههایی که در صبح فردای کاهش مشارکت در انتخابات بتواند، بگوید که ما در انتخابات نبودیم و کنار تحریم کنندگان قرار داشتیم.
🔹 طرح "مشارکت مشروط" که یک عنوان بزک شده برای تحریم انتخابات است را نخستین بار "سعید حجاریان" ارائه کرد.
💠@masaf_najva
📌خطر شدت گرفتن خالص سازی از سوی جبهه پایداری /اگر دست لاریجانی را برای معرفی کاندیدا باز بگذارند...
🔹غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستانآباد در مجلس شورای اسلامی، درباره تاثیر حضور چهرههای شناخته شده نظیر لاریجانی در انتخابات مجلس دوازدهم گفت: در هر صورت حضور فعالان سیاسی در عرصههای سیاسی و اقدامات سیاسی نظیر انتخابات، قطعاً میتواند در حضور طیفهای مختلف موثر واقع شود اما آنچه که بسیار در حضور مردم پای صندوقهای رأی موثر خواهد بود، تنوعی است که نامزدها میتوانند در ثبتنام داشتند. به عبارت دیگر اگر تنوع نامزدها و خاستگاههای سیاسی آنها بیشتر در عرصه انتخابات باشد و یا به بیان دیگر تفکرات سیاسی مختلف حاضر در کشور بتوانند نامزدی را برای کرسیهای مجلس داشته باشند، از همه عوامل برای حضور در انتخابات موثرتر است.
💠@sobh_iran
📌واکنش جنجالی نماینده مجلس به اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی/ دوره بزن دررو تمام شده!
🔹علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت:
«بیانیه گستاخانه و زیاده خواهانه تروئیکای اروپایی و آمریکا با پاسخ قاطع ایران مواجه گردید و یک سوم بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران اخراج شدند.
این اخراج یعنی با یک دولت همسو و واداده طرف نیستید و دیگر زمان بزن دررو تمام شده، پس مراقب باشید دست از پا خطا نکنید!»
💠@sobh_iran
📌حزب در جمهوری اسلامی از منظر رهبری
🔹️این سوال پیش میآید که نگاه ما به تحزب و حزب چیست؟
به طور اجمال بگویم ما با تحزب مطلقا مخالف نیستیم. این که خیال کنند ما با حزب و تحزب مخالفیم، نه، این طور نیست. قبل از پیروزی انقلاب، پایههای یک حزب بزرگ و فعال را خود ما ریختیم؛ اول انقلاب هم این حزب را تشکیل دادیم، امام هم تأیید کردند، چند سال هم با جدیت مشغول بودیم؛ البته بعد به جهاتی تعطیل شد.
🔹️همان وقت به ما اشکال میکردند که تحزب با وحدت عمومی جامعه مخالف است. من آن وقت یک سخنرانی مفصلی کردم، که بعد هم پیاده شد و چاپ شد و پخش شد؛ تحت عنوان «وحدت و تحزب». تحزب میتواند در جامعه انجام بگیرد. در عین حال وحدت هم صدمهای نبیند؛ اینها با هم منافاتی ندارد. منتها آن حزبی که مورد نظر ماست، عبارت است از یک تشکیلاتی که نقش راهنمایی و هدایت آحاد مردم را به سمت یک آرمانهایی ایفا میکند.
🔹️ما دو جور حزب داریم: یک حزب عبارت است از کانالکشی برای هدایتهای فکری؛ حالا چه فکری به معنای سیاسی، چه فکری به معنای دینی و عقیدتی.
🔹️اگر چنان چه کسانی این کار را بکنند، خوب است. قصد عبارت از این نیست که قدرت را در دست بگیرند؛ میخواهند جامعه را به یک سطحی از معرفت، به یک سطحی از دانایی سیاسی و عقیدتی برسانند؛ این چیز خوبی است. البته کسانی که یک چنین تواناییای داشته باشند، به طور طبیعی در مسابقات قدرت، در انتخابات قدرت هم آنها صاحب رأی خواهند شد، آنها برنده خواهند شد؛ لیکن این هدفشان نیست. این یک جور حزب است؛ این مورد تأیید است. میدان باز است؛ هرکس میخواهد بکند، بکند.
🔹️یک جور حزب، تقلید از احزاب کنونی غربی است -حالا من گذشته را کاری ندارم- احزاب کنونی غربی به معنای باشگاههایی برای کسب قدرت است؛ اصلا حزب یعنی مجموعهای برای کسب قدرت. یک گروهی با هم همراه میشوند، از سرمایه و پول و امکانات مالیِ خودشان بهرهمند میشوند، یا از دیگران کسب میکنند، یا بند و بستهای سیاسی میکنند، برای اینکه به قدرت برسند. یک گروه هم رقیب اینهاست؛ کارهای مشابه اینها را انجام میدهد تا آنها را از قدرت پایین بکشد، خودش بشود جایگزین.
🔹️الان احزاب در دنیا غالبا اینگونهاند. این دو حزبی که در آمریکا به نوبت در رأس کار قرار میگیرند، از همین قبیلاند؛ اینها در واقع باشگاههای کسب قدرتاند. این نه، هیچ وجهی ندارد. اگر کسانی در داخل کشور ما با این شیوه دنبال تحزب میروند، ما جلویشان را نمیگیریم. اگر کسی ادعا کند که نظام جلوی تشکیل احزاب را گرفته است، یک دروغ واضحی گفته؛ چنین چیزی نیست؛ اما من اینجور حزبی را تأیید نمیکنم. اینجور حزبسازی، اینجور حزببازی معنایش عبارت است از کشمکش قدرت؛ این هیچ وجهی ندارد. اما حزب به معنای اول، یعنی یک کانالکشی در درون جامعه، برای گسترش فکر درست -چه فکر عقیدتی و اسلامی، چه فکر سیاسی و تربیت کادرهای گوناگون- بسیار خوب است؛ این چیز نامطلوبی نیست.
💠@sobh_iran
📌نماینده مجلس: حضور رئیسی در سازمان ملل حقیقتا در شان ملت بود/او مانند یک قاضی آمریکا و اروپا را محاکمه محاکمه کرد/ ۹۸ درصد رسانهها دست مخالفان دولت است
🔹حسین جلالی نماینده مجلس و رئیس دفتر سابق آیتالله مصباح(ره)، در تحلیل سفر ابراهیم رئیسی به نیویورک برای شرکت در نشست سازمان ملل، میگوید: اینکه امروز وقتی سرتیتر روزنامهها را نگاه میکردم، مشخص بود که مشی رئیسی در سازمان ملل بر یک اصولی منطبق است، کاملا مشهود بود که رئیسی در آنجا همچون یک قاضی آنجا را به محاکمه کشاند.
🔹امروز 98 درصد رسانههای دست طیف خاصی قرار دارد که نگاه مثبتی به دولت ندارند، فقط 2 الی 3 رسانه هستند که در این سمت قلم میزنند. مثلا اقای رئیسی در هواپیما از فرصت استفاده کرد و نماز شب خودش را خواند، حالا بقیه میگویند ریا کرده و ... به نظرم نباید درگیر حواشی شویم.
🔹حقیقتا حضور رئیسی و سخنرانی او در سازمان ملل در تراز نظام اسلامی و تراز جمهوری اسلامی و شان ملت ایران بود. یعنی یک حالت حقیرانه و ملتمسانه نبود و حضور او کاملا مقتدرانه و عزتمندانه بود.
👈#رئیس_جمهور_تراز
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت سی و هشتم)
🔹محمد مهدی فروردین نماینده مردم فارس در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹شهرستان قیر، کارزین رتبه اول طلاق را در استان دارد که دلیل اصلی آن بیکاری است. بیکاری در قیر، کارزین به خاطر از بین رفتن آب چاههای کشاورزی به دلیل احداث سد سلمان فارسی است
🔹در حوزه ورزش، آقای سجادی عملکرد قابلقبولی نداشت
🔹اعلام کردم که بخشنامه معاون سابق وزیر کشور به نفع مجلس بود و لازم است از خواستههای شخصی عبور کنیم
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
📌اظهارات برخی از نمایندگان و مسئولان
🔹علاوه بر همکاری، نیازمند همدلی دولت و مجلس برای بررسی برنامه هفتم توسعه هستیم/قالیباف رئیس مجلس
🔹سازندگان از مشوقهای نوسازی بافتهای فرسوده مطلع نیستند/شاکری عضو کمیسیون عمران
🔹برنامه هفتم مبتنی بر اسناد بالادستی است/عزیزی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم
کابینه
🔹صهیونیستها در عمق رصد و کنترل امنیتی ایران/حیدری نایب رییس کمیسیون امنیت ملی
🔹برنامه های توسعه ای قبلی نتوانستند مشکلات کشور را برطرف کنند/داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه
🔹مجلس در بررسی لوایح تابع محض نیست/ سلیمی نماینده مردم محلات
🔹معیشت مردم و رفع ناترازی در برنامه هفتم به خوبی دیده شده است/ دشتی اردکانی
🔹کمیسیون تلفیق به دنبال ثبات و رشد اقتصادی و مردمی سازی اقتصاد در برنامه هفتم بود/ زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم
🔹تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی با لایحه دولت ممکن نبود/ رحیمی مظفری عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی
🔹سرزندگی و بالندگی انقلاب اسلامی مرهون مجاهدت جوانانی است که جانهای شیرین خود را فدا کردند/ قالیباف رئیس مجلس
🔹حاجی دلیگانی :برنامه هفتم فرابخشی نیست و ثبات در قانونگذاری را از بین برده است.
💠@sobh_iran
📌 اصولگرایان با ۲ یا ۳ لیست جداگانه در انتخابات مجلس شرکت میکنند
👤 #کنعانیمقدم دبیرکل حزب سبز ایران و فعال سیاسی اصولگرا:
🔹 چیزی که مشخص است این است که احزاب، تشکلها و جریانهای مختلف سیاسی، فعالانه به انتخابات ورود پیدا کردهاند و لیستهای انتخاباتی در بعضی جاها به صورت غیررسمی منتشر میشود.
🔹 این تحرکات نشان میدهد که جریانات سیاسی در حال آماده کردن خود برای انتخابات آینده هستند و فضای سیاسی و انتخاباتی کشور رقابتی است.
🔹 عملکرد دولت در موضوعات اقتصادی بسیار تعیین کننده است و رغبت مردم را برای حضور پای صندوقها بیشتر خواهد کرد.
🔹 رقابت بسیار جدی درون جریان اصولگرا وجود دارد و در انتخابات هم این رقابت نسبت به سایر جریانات وجود خواهد داشت.
🔹 اصولگرایان قطعا در شهرستانها لیستهای مختلف میدهند و در تهران هم احتمالا ۲ یا ۳ لیست ارائه شود.
🔹 فکر میکنم اصلاحطلبان نیز به دلیل گرایشات مختلفی که دارند با لیستهای متفاوتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند.
📌 فرضهایی درباره انتخابات و مشارکت
💬 روزنامه اعتماد نوشت:
🔹 اگر نظارت استصوابی مانند قبل ادامه داشته باشد، یک رقابت درون گروهی بین جریان اصولگرا خواهیم داشت و اصلاحطلبان رسما از انتخابات حذف میشوند.
🔹 رقابتی میان اصولگرایان که کمترین تاثیر را بر افزایش مشارکت در کلانشهرها نخواهد داشت. مبتنی بر این رویکرد حداکثر ۲۰الی ۲۵درصد مشارکت در کلانشهرها را میتوان متصور بود. با چنین وضعیتی جهشی در مشارکت رخ نخواهد داد.
🔹 نوع مشارکت انحصاری در بین جریان اصولگرا به گونهای است که تنها افرادی حضور خواهند داشت که سمپات اصولگرایان هستند. در خوشبینانهترین حالت این طیفها ۲۰تا ۲۵درصد واجدین شرایط را شامل میشوند.
🔹 اما اگر شورای نگهبان و هیاتهای نظارت تلاش کنند، موارد مورد نظر رهبری در خصوص تحقق انتخاباتی مشارکتی، آزاد، سالم و ایمن را در دستور کار قرار دهند، باید نظارتهای استصوابی را تغییر داده و به گونهای عمل کنند که نحلههای فکری مختلف در کشور ذیل قانون بتوانند حضور داشته باشند. در این صورت ممکن است مشارکت تا حدی افزایش پیدا کند.
🔹 حضور ۲الی ۴جریان در انتخابات آتی محتمل است. جریاناتی که حضور آنها به نحوه رفتار شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها بستگی دارد.
🔹چنانچه شورای نگهبان رویکردی منبسط در احراز صلاحیتها داشته باشد، اصولگرایان رادیکال و میانه (پایداریچیها و نواصولگرایان) به ائتلاف میرسند؛ در آن صورت اصلاحطلبان هم با گروههای میانهرو، ائتلاف کرده و انتخابات با حضور ۲جریان اصلی استارت میخورد و به تبع آن مشارکت هم نسبتا بهبود مییابد.
🔹 اما اگر احراز صلاحیتها با قبض همراه شود، انشقاق در جبهه اصولگرایی محتمل است و انتخابات با حضور ۲جریان اصولگرا و ۱جریان میانه پیشبینی می شود.
🔹 اما در صورتی که شورای نگهبان یکی به نعل بزند و یکی به میخ، احتمال برگزاری انتخاباتی با حضور نصفه و نیمه ۴جریان امکانپذیر است. در آن صورت اصولگرایان با دو طیف اصلی (جبهه پایداری، نواصولگرایان)، اصلاحطلبان با یک لیست حداقلی و طیف عقلانیت هم با یک لیست در انتخابات مشارکت خواهند کرد.
📌صندوق رای راهحل نهایی است
👤 #حسن_روحانی
🔹 سکوت منفعلانه و اعتراض خیابانی چارهساز نیست
🔹 کنار کشیدن در شرایط فعلی به نفع آینده کشور و نظام ما نیست
🔹 متولیان امر اهتمامی برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در ترغیب مردم برای مشارکت در انتخابات نشان ندادهاند
🔹 حسن روحانی در دیدار اعضای کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اگر دلسوز ایران و انقلاب هستیم، باید به جای تماشاگری، کنشگری کنیم.
اگر در مسیر انقلاب شاهد اشتباهاتی بودیم باید نقد و اصلاح کنیم و اصلاح فقط از مسیر کنشگری فعال و بازگشت به صندوق رای امکانپذیر خواهد بود.
🔹 سکوت منفعلانه و اعتراض خیابانی اگرچه به لحاظ ماهیت رفتار با یکدیگر متفاوت هستند اما در نتیجه عمل یکسان هستند. این دو رفتار نه تنها چارهساز نیست که قطعا مخرب و به ضرر کشور است.
💠@sobh_iran
📌کدام احزاب نمیتوانند برای انتخابات مجلس لیست بدهند؟
🔹با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتظار میرود فعالیت احزاب هم به مرور جدیتر شود اما برخی احزاب نمیتوانند برای این انتخابات لیست بدهند.
🔹به گزارش اینتیتر به نقل از ایسنا، دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال جاری برگزار میشود. تاکنون مرحله ثبتنام اولیه از داوطلبان انتخابات برگزار شده و اکنون داوطلبان این انتخابات که مدارک آنها تایید نشده است، فرصت ثبت اعتراض دارند.
🔹در فاصله حدود شش ماه مانده به انتخابات کشور هنوز فعالیت حزبی و تشکیلاتی رونق چندانی نگرفته است و احزاب در حال ارزیابی از شرایط سیاسی کشور هستند. البته کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به احزاب توصیه کرده است که هرچه زودتر کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار و اعضای خود را به این کمیسیون معرفی کنند. این کمیسیون به احزاب تا پایان شهریور فرصت داده بود تا کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار کنند.
🔹در اطلاعیه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب که در روز هفتم مرداد منتشر شد، آمده است که «به اطلاع احزاب و گروههای سیاسی که در موعد قانونی طبق اساسنامه مصوب خود، مجامع عمومی و انتخابات شورای مرکزی و بازرسین و دبیرکل را برگزار نکردهاند در مهلت تعیین شده در جلسه شورای مرکزی احزاب با معاون محترم سیاسی منتهی به خرداد ماه سالجاری هم اقدامی انجام ندادهاند، میرساند که… حداکثر تا پایان شهریور ماه سالجاری فرصت دارند نسبت به برگزاری مجمع عمومی با هماهنگی دبیرخانه کمیسیون اقدام کنند.»
🔹عبدالله مرادی دبیر کمسیون ماده ۱۰ احزاب در گفتوگو با ایسنا با اشاره به پایان مهلت احزاب، اظهار کرد:« طبق اساسنامه خود احزاب، آنها موظف هستند که به صورت مستمر کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار کنند و ارکان و اعضای تشکیلات خود را به ما معرفی کنند. در این زمینه هم ما مهلت قانونی برای احزاب تعیین کردیم اما برخی از این احزاب کاهلی داشتند که به آنها تذکر دادیم.
🔹کمیسیون ماده ۱۰ به دنبال تقویت فعالیت حزبی است اما این احزاب هم باید قانون فعالیت احزاب را رعایت کند. البته تعداد زیادی از احزاب کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار کرده و برخی دیگر هم از ما فرصت خواستهاند تا در مهرماه اقدام کنند که ما تقاضای آنها را پذیرفتهایم.»
🔹وی در پاسخ به این پرسش اگر احزاب کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار نکنند، منحل خواهند شد؟ گفت:«مدت پروانه فعالیت حزبی ۳ سال است. احزابی که دارای پروانه هستند ولی کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار نمیکنند، همچنان تا پایان مدت سه سال دارای پروانه بوده و قانونی هستند اما کسی نمیتواند مدعی نمایندگی از این حزب به عنوان دبیرکل یا شورای مرکزی باشد زیرا کنگره و مجمع عمومی حزب برگزار نشده است.»
🔹مرادی درباره اینکه احزابی که طبق قانون عمل نکنند، میتواند در انتخابات پیش رو لیست ارائه دهند، تصریح کرد: «باید این موضوع در کمیسیون ماده ۱۰ بحث شود اما علی القاعده این احزاب نمیتوانند در انتخابات لیست دهند زیرا هرچند حزب قانونی است اما چون ارکان و تشکیلات حزب به کمیسیون ماده ۱۰ معرفی نشده است، کسی نمیتواند این احزاب را نمایندگی کند. »
وی تاکید کرد:« ما به زودی احزابی که شرایط قانونی فعالیت را دارند، اعلام خواهیم کرد.»
🔹در کشور ۹۵ حزب ملی و ۴۲ حزب استانی پروانه فعالیت دارند. ۱۳ جبهه سیاسی هم فعالیت قانونی دارند. اخیرا هم با درخواست تاسیس جمعیت رهروان حضرت زینب (س) و ۱۵ مورد شعب استانی در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب موافقت شده است.
@sobh_iran
👈بسته خبری انتخابات مجلس
📌نامنویسی از نامزدهای دور ششم مجلس خبرگان از ۲۷ مهر آغاز میشود
🔹سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از آغاز نامنویسی نامزدهای انتخابات دوره ششم مجلس خبرگان رهبری از ۲۷ مهرماه در وزارت کشور و فرمانداریها خبر داد.
📌سخنگوی دولت: آییننامه رقابتیکردن انتخابات از سوی هیات دولت تنظیم شد
🔹بهادری جهرمی در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: در راستای اجرای قانون اصلاح انتخابات که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، آییننامهای از سوی هیات دولت برای هر چه رقابتیکردن انتخابات تنظیم شد.
🔹در این مصوبه مقرر شد تا کاندیداهای انتخاباتی در بهرهبرداری از امکانات عمومی برای اطلاعرسانی برنامههای خود، از شرایط یکسان برخوردار باشند.
📌 دیدار کارگزاران با خاتمی، حسن خمینی و لاریجانی
«محمد قوچانی» رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران:
🔹 کارگزاران با شرکت فردی اعضای حزب در انتخابات مخالفت کرده است اما شکل ائتلافی در چهار صورت ممکن است؛ در قالب جبهه اصلاحات، در قالب جبهه جدیدی از اصلاحطلبان، جبهه اعتدال با معتدلین اصولگرا و اصلاحطلبان و چهارم در صورت اپوزیسیون یا جنبش اجتماعی.
🔹رای کمیته سیاسی همکاری با جبهه اصلاحات بوده اما جبهه اصلاحات فاقد راهبرد مشخصی است تا جایی که در اطلاعیه پیش از ثبتنام اولیه گفته توصیهای به اصلاحطلبان ندارد.
🔹 همچنین بهتدریج با ۱۰ چهره سیاسی مرجع مانند سید محمد خاتمی، سید حسن خمینی، ناطقنوری، ظریف و لاریجانی دیدار میکنیم.
📌 اگر تایید صلاحیت کنند شرایط جامعه را میسنجم و وارد انتخابات میشوم
🔹 علی مطهری نایب رییس پیشین و نماینده سابق و صریحاللهجه مجلس شورای اسلامی گفته الآن نمیشود یک نظر قطعی را بیان کرد. باید ببینیم چه اتفاق میافتد و رفتار شورای نگهبان -که البته برگرفته از رفتار نهادهای اطلاعاتی و امنیتی است- چگونه خواهد بود.
🔹 باید این را بسنجیم، شرایط جامعه را بسنجیم و میزان مشارکت مردم را بسنجیم [و تصمیم بگیریم].
🔹 انسان بالاخره در آن شرایط وظیفه خود را تشخیص میدهد که چگونه رفتار بکند. الآن نمیشود حرف قطعی زد.
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت سی و نهم)
🔹عبدالجلال ایری نماینده مردم گلستان در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹دولت در موضوعاتی که نیاز به تعامل با مجلس داشت، عملکرد خوبی از خود نشان داد.
🔹پیگیری مطالبات مردمی در موضوعاتی که چندین سال بر زمین مانده بود و اجرای آن برای دولتها هزینه داشت از نقاط قوت مجلس یازدهم است.
🔹نظرخواهی با دخالت در امور اجرایی متفاوت است.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 استاد رائفیپور: مجمع تشخیصی که مصلحت را بیشتر از امام علی میداند!
📌 صحبتهای استاد رائفیپور درباره مسئله وزارت کشور و عزل معاون او
📌استاد رائفیپور: یک نماینده داشتیم 800 نفر رو سفارش کرده توی شرکت خودرویی
📌 نکته استاد رائفیپور درباره تاجگردون، نماینده ادوار مجلس: از انقلابی ترین افراد تا غیرانقلابی ترین افراد از تاجگردون حمایت میکردند، چون در کمسیون تلفیق به آنها بودجه میداد!
💠@sobh_iran
📌مرتضی آقاتهرانی، نماینده تهران:
برخی میخواهند کل نظام شفاف شود که این غلط است؛ نباید کسی متوجه برخی مسائل شود. نمایندگان به وعده خود درباره شفافیت عمل کنند.
آقا تهرانی در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ گفته بود که "موافق صد درصدی شفافیت آرای نمایندگان هستم".
📌 ادعای حمید رسایی علیه قالیباف:
اسامی هفت تن از مدیران مجلس و یاران قالیباف بدلیل عدم استعفا در مهلت قانونی، در سامانه جامع انتخابات قرمز شده و نمیتوانند ثبتنام کنند. اما آقای قالیباف بافشار به وزارت کشور دنبال چشمپوشی نهادهای قانونی است.
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت چهلم)
🔹محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد در مجلس در گفتوگو با نجوا:
🔹اگر نمایندگان مجلس در انتصابات دخالت کنند، چگونه میتوانند بر کسانی که خود منصوب کردهاند، نظارت کنند؟
🔹باید اسامی نمایندگانی که خودروی شاسیبلند گرفتند، شفاف اعلام شود.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
📌حسن روحانی برای انتخابات مجلس خبرگان ثبت نام میکند.
وبسایت مدارا به نقل از یک منبع آگاه خود ادعا کرده که حسن روحانی قصد دارد برای انتخابات مجلس خبرگان که همزمان با انتخابات بعدی مجلس برگزار میشود نیز ثبت نام کند.
هفته گذشته نیز قانون جدید انتخابات مجلس خبرگان اعلام شد.
در بند هشتم از ماده یازده فصل چهار این قانون ذکر شده است که اجتهاد (ثبتنام کنندگان) باید در حدی باشد که قدرت استنباط بعض مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد. همچنین در تبصره ۱این ماده آمده: داوطلبانی که رهبری معظم انقلاب تصریحاً یا تلویحاً اجتهاد آنان را تأیید کرده باشد از نظر علمی، نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان نخواهند داشت.
در تبصره ۲ این ماده هم آمده: داوطلبانی که سابقه نمایندگی مجلس خبرگان رهبری دارند از امتحان (کتبی و شفاهی) معاف می باشند. همچنین داوطلبانی که در دوره های پیشین این مجلس در امتحان کتبی یا شفاهی یا هر دو حائز نمره قبولی شده اند، حسب مورد از امتحان کتبی و شفاهی یا هر دو معاف هستند.
همچنین در تبصره ۳ ماده ۱۱ تاکید شده است که: داوطلبانی که صلاحیت علمی و اجتهادشان طبق نظر اکثریت فقهای شورای نگهبان، محرز گردد، معاف از امتحان خواهند بود.
#انتخابات_خبرگان
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥میزان مشارکت بانوان در ثبت نام انتخابات مجلس کمتر از ۲۰ درصد است!
🔸 سید عباس جوهری، رییس ستاد انتخابات استان تهران: تنها ۱۸ درصد از افرادی که در انتخابات پیش ثبت نام کردند، خانم بودند!
💠@sobh_iran