فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سخنان مهم رهبری، خطاب به نمایندگان و هیئت رئیسه مجلس جدید
👈 مجلس شورای اسلامی در طبیعتش آسیبهایی دارد که باید شناسایی شده و از آنها اجتناب شود، وگرنه، کارکرد مجلس تغییر خواهد کرد.
🔹 اگر نماینده مجلس، از تواناییهای قانونی خودش، مثل استیضاح، و تحقیق و تفحص، به نفع مسائل شخصی یا قومی استفاده کند، آسیبزا است، از این تواناییها باید، در جهت مُرّ قانون استفاده کند.
🔹 ورود غیر قانونی نمایندگان، در مسائل اجرایی کشور و دولت، خطراتی دارد که باید از آن اجتناب شود. مثل دخالت نماینده در نصب و عزل استاندار یا فرماندار.
🔹بیاحتیاطی نمایندگان در استفاده از تریبونی که در اختیار دارند، و به طور عمومی سخنانشان بین عموم پخش میشود، آسیب میزند.
🔹آسیب دیگر، این است که نماینده با هدف رسیدن به مقامات بالاتر به مجلس وارد شود. اگر نماینده برای خدا کار کند، اهمیت نمایندگی بیشتر از کارهای اجرایی است.
🔹در این زمینه، باید هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان فعال باشد، اما بیش از نظارت تقوای نماینده باید او را از این آسیبها مصون بدارد.
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌بررسی کاندیداهای ریاستجمهوری ۱۴۰۳ (قسمت پنجم)
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_ریاست_جمهوری_۱۴۰۳
👈#اصلح_کیست
👈#تبیین_براساس_شاخصها
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
صٌبح ایران
📌رئیس پیش رو 🔹این روزها را اگرچه در رثای رئیسجمهور فقید و هیات همراه در تاثر سپری میکنیم اما تجر
📌تحلیل مبتنی بر شاخصها ...(شماره دوم)
🔹با توجه به ثبتنام تعدادی از نمایندگان مجلس شورا برای حضور در رقابت انتخابات ریاستجمهوری، به تحلیل مبتنی بر شاخصهای اَصلح در این چارچوب میپردازیم. اساساً مراد از این قسمت بیان دوری و نزدیکی نامزدهای ریاستجمهوری به ویژگیهایی براساس فرامین قانون اساسی، منظومه فکری امامین انقلاب، گفتمان انقلاب اسلامی، عملکرد کاندیداها و ... است.
🔹آنچه مشخص است آن که کارویژه و ماموریت ساختاری قوا و به همین فرآخور وظایف مسئولین نیز از یکدیگر مجزا است. لذا رسالت قوهمقننه (مجلس) قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین تعریف میشود و قوهمجریه در گسترهای وسیع تر در موقعیت صف، مجری و سیاستگذار بسیاری از امور کشوری است. در این میان براساس یکی از شاخصها، اَصلح باید دارای برنامه باشد. اما نکته مهم آن که حضور نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نیز اَخذ آراء لازم از سوی مردم، به معنی شایستگی تصدیگری در این کسوت است. این انتخاب یعنی فرصتی در راستای خدمت در موقعیتی که با برنامه نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و تشخیص مردم در انتخاب هم راستا است.
🔹اما با این وصف چگونه قابل جمعبندی است، نمایندگانی که اکنون در ساختار و قوهای، مبتنی بر ساحت این ساختار دارای برنامه هستند روزی دیگر در ساختاری متفاوت و قطعاً فارغ از توجه به برنامه، اعلام آمادگی برای مدیریت کشور را داشته باشند؟ اساساً منشا این رویکرد کجاست که تصور میشود به راحتی و بدون توجه به داشتههای لازم اعم از برنامه، میتوان در موقعیتها جابه جا شد؟ همانطور که پیشتر در یادداشتها ذکر شد، قوه مجریه عرصهی گستردهای ازمسائل خرد و کلان کشور است که مواجهه با هر یک از آنان ناگزیر از برنامه است و چه بسا بیتوجهی به همین عامل در بسیاری از مواقع ما را بجای حل مشکلات با گرههای بیشتری روبرو خواهد کرد.
🔹به بیانی آنچه مراد نگارنده است آن که، اگر افراد با شاخصهای لازم برای نمایندگی مجلس انتخاب شدهاند؛ آیا بهتر نیست در همان حوزه خدمت کنند!؟ چرا تصور ما از خدمت به مردم و کمک به پیشرفت کشور تا این اندازه تنزل یافته است که فارغ از ارزیابیهای لازم، زمینه را برای حضور خود همیشه هموار میبینیم!!!
🔹با مشاهدات این روزها چگونه میتوان مسئولیت را بر پایهی خدمت و نه کسب قدرت توصیف نمود!!! گویی برخی از مسئولین به قدرت نظام اسلامی در پهنهی حمایت مردمی باور ندارند؛ بگذریم که کم نبودند مقاطعی از تاریخ انقلاب که مردم از مسئولین قدرتطلب عبور کردند... مسئولینی که با همهی تفاخر به عملکرد خود در منظومه وسیع انقلاب در یکی از همین انتخاباتهای ریاست جمهوری توسط مردم مورد حذف قرار گرفتند. اما این روزها خدمت به کشور با توجیه و تفسیرهای شگرفی عجین شده است تا جایی که نمایندهای علیرغم تصدی صندلی مدیریت یک قوه، درصدد دستیابی به صندلی مدیریت قوهی دیگر است!! آیا این نوع از کنش موید قدرتطلبی و هزیمت اصالت خدمت نیست؟
🔹تعهد از دیگر شاخصهای نامزد اَصلح است. تعهد به این معنا که آمادگی پذیرش مسئولیت در این کسوت را داشته باشند. تعهد به معنای تمام تلاش خود برای خدمت به کشور. اما تنها یک سوال، نمایندگان مجلس دوازدهم و نیز رئیس این قوه چطور به ارزیابی برای حضور در رقابت انتخاباتی ریاستجمهوری رسیدهاند که این عامل را برای مسئولیت فعلی خود ندیدهاند!!!!! مگر این افراد برای نمایندگی متعهد به مردم و قانون اساسی نشدند!!؟ مگر همین چند روز پیش قسم پاسداری از قانون اساسی نخوردهاند!!
🔹تهذب به اخلاق از دیگر شاخصهای نامزد اَصلح است. تقوا کجاست وقتی نماینده بجای انجام وظایف نمایندگی خود که شرعا بر عهده او است به عرصه انتخابات ریاستجمهوری وارد شده و وظایف نمایندگی خود را بر زمین میگذارد و مردمی که وکالتشان را برعهده دارد در بلاتکلیفی انتخابات و مسئولیتهای دیگر قرار میدهد!!!!
👈چرا این روزها در کنشهای افراد، ردی از سیرهی امام را نمیبینیم!!! اگرچه این افراد به لحاظ زمانی در یک هوا با امام نفس کشیدهاند اما فقط نفس کشیدهاند، پیروان سیرهی امام را در جای دیگری باید جست ...
🔹یکی دیگر از شاخصهای نامزد اَصلح، مهارت و توانمندی در موقعیت اجرا است. در این میان باتوجه به سنگینی وظایف و مسئولیتها و ادارهی کشور در این موقعیت، بدیهی است که افراد از تجربه و مهارت لازم برای اَخذ مسئولیت در این چارچوب باید برخوردار باشند. از این حیث و باتوجه به سبقهی عملکردی بسیاری از نمایندگان که تنها در حیطه و قلمرو مجلس شورای اسلامی بوده است، آیا میتوان انتظار کنشی شایستهی موقعیت قوه مجریه را داشت؟
✍️ نجوا
👈#یادداشت
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌بررسی کاندیداهای ریاستجمهوری ۱۴۰۳ (قسمت ششم)
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_ریاست_جمهوری_۱۴۰۳
👈#اصلح_کیست
👈#تبیین_براساس_شاخصها
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran