صبح نزدیک
حمله به ابقیق و خریص حداقل(تاکید میکنم حداقل) دومین حمله از مبدا شمال خاک عربستان (پس از حمله العفیف
عربستان حدود 1 سال گشت هوایی دائم بر فراز جنوب این کشور برقرار کرده است و موفقیت نزدیک به 100 درصد نیز در برابر حملات پهپادی یمن داشته است. این گشت های هوایی البته در سراسر مناطق حساس خاک سعودی برقرار است و در واقع آنها بایستی ضربه ای مهلک در حد حملات ابقیق و خریص دریافت میکردند تا به فکر استفاده مناسب از تجهیزات خود بیفتند اگرچه گشت مداوم رهگیر_آواکس در کشوری با مساحت بیش از 2 میلیون کیلومتر مربع بسیار هزینه بر و پرفشار بر ناوگان هوایی خواهد بود اما کشوری که نه توان سیاسی پایان جنگ را دارد، نه ارتش توانای زمینی برای از بین بردن تهدید در عمق یمن را دارد و نه جرات و اراده مقابله مستقیم با ایران را دارد محکوم به قبول شکست یا فرار موقت از آن به قیمت میلیاردها دلار هزینه گشت هوایی، شلیک و در واقع هدر دادن صدها تیر موشک پاتریوت و امرام برای جنگ با شبه نظامیان یمنی است در حالی که ذخایر این موشک ها بایستی برای نبردی احتمالی و بزرگتر در آینده نگهداری میشد !
صبح نزدیک
عربستان حدود 1 سال گشت هوایی دائم بر فراز جنوب این کشور برقرار کرده است و موفقیت نزدیک به 100 درصد
سخن بعدی در مورد نوع انجام حمله است : بر طبق ادعای عربستان هر 18 فروند پهپاد انتحاری به تاسیسات ابقیق اصابت کردند اما از 7 تیر موشک کروز شلیک شده به سوی الخریص 3 تیر در میانه مسیر Fail شده است.
به مانند تشریح حمله الشیبه باز هم عرض میکنم که امکان قرار دادن منابع و اثبات برای نحوه هدایت و دقت اصابت باورنکردنی این پهپادها به هدف نیز دو کد جالب به شما خواهم داد
1-برخی پهپادهای حاضر در حمله دارای نشان گذار لیزری یا لینک تلویزیونی برای پرتاب بمب و اصابت انتحاری سایر پرنده ها بوده اند.
2-یک گروه ویژه زمینی به محل تاسیسات رفته و اقدام به شانه گذاری برای اصابت پهپادهای مهاجم میکند، که در این مورد گزارشات تایید شده ای از درگیری و تیراندازی در تاسیسات ابقیق موجود بود که ظاهرا تیم مورد نظر بدون هرگونه تلفات یا اسارت اعضا از منطقه خارج میشود.
صبح نزدیک
سخن بعدی در مورد نوع انجام حمله است : بر طبق ادعای عربستان هر 18 فروند پهپاد انتحاری به تاسیسات ابق
آخرین سخت ناگفته ای که در خصوص حمله به آرامکو به ذهنم میرسد یک سوال مشهور است که چرا مخازن LNG ابقیق بر اثر اصابت پهپادها منهدم نشده و تنها گاز خارج شده آتش میگیرد؟
پاسخ این سوال را پس از بیش از 1 سال به کمک یکی از دوستان عزیز و فردی که در تاسیسات مشابه در جنوب کشور مشغول کار است کشف گردید.
ظاهرا گاز طبیعی موجود در مخازن پیازی شکل LNG تاسیسات ابقیق در شرایط دمایی بسیار کم و حدود منفی 40 درجه سانتیگراد نگهداری میشود.
در صورتی که پرتابه ای با انرژی جنبشی و سر انفجاری زیاد به مخزن اصابت کند به علت تغییر دمای زیادی که ایجاد میکند مخزن از شرایط فریز خارج شده و قطعا دچار انهدام کامل خواهد شد اما مشابه اصابت یک پرتابه کوچک نظیر پهپاد انتحاری ایرانی تنها منجر به سوراخ شدن مخزن، تغییرات دمایی اندک و خروج گاز و اشتعال آن خواهد شد.
صبح نزدیک
آخرین سخت ناگفته ای که در خصوص حمله به آرامکو به ذهنم میرسد یک سوال مشهور است که چرا مخازن LNG ابقی
به هر ترتیب ایران 4مین ضربه متقابل را به عربستان وارد میکند و اگرچه در قالب این مطالب و بر اساس تعداد حملات دو کشور 4-4 برابر میشوند اما حقیقتا حمله ابقیق و الخریص به تنهایی از مجموع 4 حمله عربستان و 3 حمله قبلی ایران بزرگتر و موثرتر بود !
اما محمد بن سلمان و سران سعودی که در این حادثه تحقیر شده و تحت فشار شدید افکار داخلی عربستان بودند به جای پاسخ هم سطح و مشابه به ایران کشتی غیرنظامی دیگری را انتخاب میکنند!
3 هفته بعد در 11 اکتبر نفتکش سبیتی باز هم در نزدیکی بندر جده مورد حمله قرار میگیرد...
پایان بخش سوم
صبح نزدیک
(انواع واکسن) قسمت دوم @sobhenazdik #sn17
حالا منافع مضرات هرکدوم چيه؟!
واکسن های mrna ها هم واکنش جانبی شون کمتره مثلا فایرز پروتئین تخم مرغ و لاتکس ( دوتا ماده آلرژی زای اصلی ) رو نداره هم ماده نگهدارنده نداره ولی نیاز به دمای زیر صفر( بعضا تا 70 درجه زیر صفر ) در طول کل چرخه انتقال و تزریق هست ( میگن از زمان درآوردن واکسن تا زدن 4 دقیقه وقت داری )
اما استفاده از ویروس ضعیف شده زنده یک فایده بزرگ به همراه دارد: واکسیناسیون شبیه عفونت طبیعی است، که معمولاً منجر به پاسخ های ایمنی قوی و حافظه ای از آنتی ژن های ویروس می شود که میتواند برای سالها ادامه داشته باشد. ( چون کلا ویروس با تمام دم و دستگاه وارد بدن میشه دیگه ) . و هم به دمای زیر صفر نیاز نداره. برای یک ویروس ضعیف شده زنده ، یک نگرانی ایمنی آشکار این است که ویروس ممکن است تغییرات ژنتیکی ایجاد کند که آن را قادر به بازگشت به سویه ویروس تهاجمهی کند. نگرانی دیگر این است که یک اشتباه در هنگام تولید می تواند یک واکسن معیوب تولید کند و باعث شیوع بیماری شود ، که یک بار با واکسن فلج اطفال اتفاق افتاد.
(واکنش موضعیش هم بيشتره)
بدی اون ویروس حامل ها هم اینه که اگه شما قبلا با اون ویروس حامل آلوده شده باشید ( مثلا یه نوع ویروس سرما خوردگی ) که تو واکسن چینی و و روسی هستن پاسخ ایمنی به حد کافی ایجاد نمیشه علیه کرونا چون سیستم ایمنی قبلش دهن حامل رو سرویس میکنه ولی این مشکل تو واکسن انگلیسی (AstraZeneca) حل شده با عوض کردن نوع ویروس که هم بی خطره کاملا هم کمتر ملت گرفتنش
از بین واکسن های ذره مانند ویروس کرونا (Co-VLP) از مدیکاگو آزمایشات فاز I را برای آزمایش بی خطر بودن پشت سر گذاشته و برای اثبات موثر بودن آن وارد فاز II شده است. و خیلی برای کووید مطرح نیستن قبلا واکسن hpv با این تکنولوژی ساخته شده است
صبح نزدیک
حالا منافع مضرات هرکدوم چيه؟! واکسن های mrna ها هم واکنش جانبی شون کمتره مثلا فایرز پروتئین تخم مرغ
حالا تولید واکسن های حاوی پروتئین به تنهایی یک مزیت عملی دارد: محققان مجبور نیستند با ویروس های زنده زندگی کنند که باید در داخل سلول ها در آزمایشگاه سطح 3 ایمنی زیستی پرورش داده شوند.
یک واکسن کاندیدای مبتنی بر زیرواحدهای پروتئینی ، "NVX-CoV2373" از Novavax است که در آن زیر واحد های سنبله(spike subunits) به عنوان یک ساختار روزت(شبیه گل رز ) مرتب شده اند. این واکسن مشابه واکسنی است که قبلاً برای استفاده مجوز گرفته است ، FluBlok ، که حاوی رزهای زیر واحد پروتئینی از ویروس آنفلوانزا است
حالا جمع بندی اینکه
ویروس ضعیف شده ها نسل قدیمی واکسن ها هستند ولی خب برای ما با توجه به شرایط معقول ترین گزینه اند (کاچی بهتر از هيچي)
ولی حالا چرا انقدر فایرز و مدرنا معروف شدند؟!
چون این ها از يه تکنولوژی جدید دارن استفاده میکنن که تا حالا نبوده، کمترین خطر رو داره نسبت به بقیه و به شکل برگ ریزونی اثر گذاری خیلی بالای دارن(بالای نود درصد) و اینکه از نظر مراحل ساخت از همه جلوتر تر ان (فاز سه انسانی)
فقط بديش اينه گرون در مياد
زنجیره سرما خیلی باید خفن باشه
و به ما هم نميدن چون گفته 1.4 میلیارد دوز ميخواد بسازه 1.1 میلیاردش رو فقط ژاپن و آمریکا و اروپا پیش خرید کردن!
صبح نزدیک
حالا تولید واکسن های حاوی پروتئین به تنهایی یک مزیت عملی دارد: محققان مجبور نیستند با ویروس های زند
واکسن روسی هم عالیه😂
اولا بدون طی کردن مرحله 3 سریع رفته رو آزمایش انبوه انسانی
دوما اطلاعاتش رو به هیچ جا نداده فلذا انصافا خیلی ریسکه از روسیه بخوايم بخریم!
ميمونه چین
اونم چهار نوع واکسن داره غیر زنده هاش رو که خودمون بلديم درست کنیم فلذا خريدش فقط وقتی که خودمون کم داشته باشیم توجیه ميشه
اون نوع حامل ویروسش هم باز همون مشکلات زنجیره سرما و اينا رو داره که عملا خريدش منتفی ميشه!
فلذا انقدر ها دست مون تو خرید باز نیست
صبح نزدیک
جنگ نفت کش ها در عصر جدید . نگاهی به تقابلات دریایی و نفتی ایران و عربستان در 2 سال گذشته. [بخش سو
جنگ نفت کش ها در عصر جدید .
نگاهی به تقابلات دریایی و نفتی ایران و عربستان در 2 سال گذشته.
[بخش چهارم]
📝فرشاد محمدپور
@sobhenazdik
#sn18
صبح نزدیک
جنگ نفت کش ها در عصر جدید . نگاهی به تقابلات دریایی و نفتی ایران و عربستان در 2 سال گذشته. [بخش چه
در قسمت قبل به تشریح ماجرای نفتکش هلم و واکنش ایران به این حمله پرداختم.
نفتکش هلم از زمان حمله 21 آگوست 2019 تا زمان بازگشت به ایران فرآیند طولانی را پشت سر گذاشت که دلیل آن یدک شدن با سرعت بسیار کم به دلیل شرایط دریا بود که در مواقعی سرعت حرکت را به 1 مایل در ساعت میرساند.
در بازه زمانی ک کشتی هلم در حال یدک شدن به سوی ایران بود، کشتی دیگری از شرکت ملی نفتکش ایران در حال بارگیری در جزیره خارک بود تا مسیر خود را به سمت دریای سرخ آغاز کند.
نفتکش Sabiti با نام اولیه "ایران سنندج" .
27 سپتامبر 2019 میلادی ساعت 13:42 نفتکش سبیتی شروع به حرکت میکند.
صبح نزدیک
در قسمت قبل به تشریح ماجرای نفتکش هلم و واکنش ایران به این حمله پرداختم. نفتکش هلم از زمان حمله 21 آ
30 سپتامبر ساعت 07:18 در لنگرگاه جزیره لارک اقدام به تحویل گرفتن ملزوماتی برای دو کشتی ایرانی در دریای سرخ میکند.
یک پاور پک برای کشتی Helm که بعد از حمله در حال بازگشت به ایران است و قطعات یدکی کمپرسور هوا برای کشتی Sinopa .
ملزومات فوق از یدک کش یونس تحویل گرفته میشود.
یک اکتبر با عبور از تنگه هرمز ۶ نفر تکاور دریایی ارتش را با تجهیزات مربوطه بعنوان گارد امنیتی عبور از منطقه دزدان دریایی تحویل میگیرد.
7 اکتبر و پیش از رسیدن به تنگه باب المندب به موقعیت کشتی هلم رسیده و پاور پک مربوطه را تحویل میدهد.
8 اکتبر ساعت 04:00 از باب المندب عبور میکند
صبح نزدیک
30 سپتامبر ساعت 07:18 در لنگرگاه جزیره لارک اقدام به تحویل گرفتن ملزوماتی برای دو کشتی ایرانی در در
9اکتبر تعداد 6 نفر تکاور دریایی ارتش را به کشتی استیشن امنیتی "ساویز" تحویل میدهد.
در اینجا لازم میبینم توضیحاتی در خصوص کشتی ساویز ارائه دهم زیرا در سالهای اخیر شایعات و اتهامات زیادی در خصوص فعالیت این کشتی در نزدیکی یمن توسط رسانههای عربی به ویژه عربستان منتشر میشد.