✅#یادداشت ✅#عاشورا
🗒 موضوع: عبرتهای عاشورا(قسمت هشتم)
🔵ابن زیاد ترسید. آنها میگفتند: شما هانی را کشتهاید. ابن زیاد به شریح قاضی گفت: برو ببین اگر هانی زنده است، به مردمش خبر بده. شریح دید هانی بن عروه زنده، اما مجروح است. تا چشم هانی به شریح افتاد، فریاد برآورد: «ای مسلمانان! این چه وضعی است؟! پس قوم من چه شدند؟! چرا سراغ من نیامدند؟! چرا نمیآیند مرا از اینجا نجات دهند؟! مگر مردهاند؟!» شریح قاضی گفت: «میخواستم حرفهای هانی را به کسانی که دورِ دارالاماره را گرفته بودند، منعکس کنم. اما افسوس که جاسوس عبیدالله آنجا حضور داشت و جرأت نکردم!» جرأت نکردم یعنی چه؟ یعنی همین که ما میگوییم ترجیح دنیا بر دین! شاید اگر شریح همین یک کار را انجام میداد، تاریخ عوض میشد. اگر شریح به مردم میگفت که هانی زنده است، اما مجروح در زندان افتاده و عبیدالله قصد دارد او را بکشد، با توجّه به اینکه عبیدالله هنوز قدرت نگرفته بود، آنها میریختند و هانی را نجات میدادند. با نجات هانی هم قدرت پیدا میکردند، روحیه مییافتند، دارالاماره را محاصره میکردند، عبیدالله را میگرفتند؛ یا میکشتند و یا میفرستادند میرفت. آن گاه کوفه از آنِ امام حسین علیهالسّلام میشد و دیگر واقعهی کربلا اتّفاق نمیافتاد! حکومت حسینی، اگر شش ماه هم طول میکشید برای تاریخ، برکات زیادی داشت. گرچه، بیشتر هم ممکن بود طول بکشد.
یک وقت یک حرکت بجا، تاریخ را نجات میدهد و گاهی یک حرکت نابجا که ناشی از ترس و ضعف و دنیاطلبی و حرص به زنده ماندن است، تاریخ را در ورطهی گمراهی میغلتاند. ای شریح قاضی! چرا وقتی که دیدی هانی در آن وضعیت است، شهادت حق ندادی؟! عیب و نقصِ خواصِ ترجیح دهندهی دنیا بر دین، همین است.
به داخل شهر کوفه برگردیم: وقتی که عبیدالله بن زیاد به رؤسای قبایل کوفه گفت «بروید و مردم را از دور مسلم پراکنده کنید وگرنه پدرتان را در میآورم» چرا امر او را اطاعت کردند؟! رؤسای قبایل که همهشان اموی نبودند و از شام نیامده بودند! بعضی از آنها جزو نویسندگان نامه به امام حسین علیهالسّلام بودند. شَبَث بن ربْعی یکی از آنها بود که به امام حسین علیهالسّلام نامه نوشت و او را به کوفه دعوت کرد. همو، جزو کسانی است که وقتی عبیدالله گفت بروید مردم را از دور مسلم متفرّق کنید قدم پیش گذاشت و به تهدید و تطمیع و ترساندن اهالی کوفه پرداخت!
اگر امثال شَبَث بن ربْعی در یک لحظهی حسّاس، به جای اینکه از ابن زیاد بترسند، از خدا میترسیدند، تاریخ عوض میشد. گیرم که عوام متفرّق شدند؛ چرا خواصِ مؤمنی که دُور مسلم بودند، از او دست کشیدند؟ بین اینها افرادی خوب و حسابی بودند که بعضیشان بعداً در کربلا شهید شدند؛ اما اینجا، اشتباه کردند.
البته آنهایی که در کربلا شهید شدند، کفّارهی اشتباهشان داده شد؛ اما کسانی از خواص، به کربلا هم نرفتند. نتوانستند بروند؛ توفیق پیدا نکردند و البته، بعد مجبور شدند جزو توّابین شوند. چه فایده؟! وقتی امام حسین علیهالسّلام کشته شد؛ وقتی فرزند پیغمبر از دست رفت؛ وقتی فاجعه اتّفاق افتاد؛ وقتی حرکت تاریخ به سمت سراشیب آغاز شد، دیگرچه فایده؟! لذاست که در تاریخ، عدّهی توّابین، چند برابر عدّهی شهدای کربلاست. شهدای کربلا همه در یک روز کشته شدند؛ توّابین نیز همه در یک روز کشته شدند. اما اثری که توّابین در تاریخ گذاشتند، یک هزارم اثری که شهدای کربلا گذاشتند، نیست! بهخاطر اینکه در وقت خود نیامدند. کار را در لحظهی خود انجام ندادند. دیر تصمیم گرفتند و دیر تشخیص دادند.
چرا مسلم بن عقیل را با اینکه میدانستید نمایندهی امام است، تنها گذاشتید؟! آمده بود و با او بیعت هم کرده بودید. قبولش هم داشتید. به عوام کاری ندارم. خواص را میگویم. چرا هنگام عصر و سرِ شب که شد، مسلم را تنها گذاشتید تا به خانهی طوعه پناه ببرد؟! اگر خواص، مسلم را تنها نمیگذاشتند و مثلاً، عدّه به صد نفر میرسید، آن صد نفر دور مسلم را میگرفتند. خانهی یکیشان را مقرّ فرماندهی میکردند. میایستادند و دفاع میکردند. مسلم، تنها هم که بود، وقتی خواستند دستگیرش کنند، ساعتها طول کشید. سربازان ابن زیاد، چندین بار حمله کردند؛ مسلم به تنهایی همه را پس زد. اگر صد نفر مردم با او بودند، مگر میتوانستند دستگیرش کنند؟! باز مردم دورشان جمع میشدند. پس، خواص در این مرحله، کوتاهی کردند که دوْر مسلم را نگرفتند.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalemv
🌐https://chat.whatsapp.com/ETF6bRVzpAC2teCIv5meTn
ذکر یا کاشف الکرب عن وجه الحسین علیه السلام اکشف کربی بحق اخیک الحسین علیه السلام درشب تاسوعای حضرت ابوالفضل فراموش نشود این ذکر ۱۳۳ مرتبه خوانده شود
به اشتراک بزارید تا سیل این ذکر نثار آن حضرت شود
ان شاالله شما هم در ثواب این کار شریک شوید وتذکره ی کربلا رو با دستای بریده اش براتون امضا بشه .
به اندازه ی ارادتت به حضرت ابوالفضل فورواردکن و به اشتراک بزار
انشاالله در این ایام سوگواری امام حسین حاجتتون را از مادرش حضرت زهرا بگیرین و من را هم از دعای خیرتان بی نصیب نگذارید . التماس دعا 🙏🙏
🏴 #دمی_با_قرآن 🏴
قلب، محل ظهور عقله؛ البته نه عقلِ حسابگرِ محض! عقلی که بعنوان یه نور الهی در وجود انسانه برای رسیدن به حقیقت. در قیام حسینی شاهد تلاقی عقل و قلبیم؛ ❤️
روز عاشورا عقل قدسی به قله ی «عشق» میرسه و خون تازه ای از چشمه جوشان عشق حسینی در رگهای جهان هستی جریان پیدا میکنه.
پس اگه «عقل» عاشق بشه، همه هستیشو فدای معشوق میکنه: خودشو، جانشو، فرزندانشو، تمام زندگیشو، چون رسیده به مقام رضا: «الهي رِضاً بِقَضائِكَ»؛ و خدا هم این اخلاص رو چه زیبا میپذیره: « ارْجِعِی إِلَى رَبِّكِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً»(فجر، 28).
🌷شهدا هم با الگوگیری از ارباب، عقلِ سود و زیانیِ درگیر دنیا و تجملات و حسابهای بانکی رو تعالی دادن و به مسلخ عشق رفتند.
❓تو در چه مرحله ای هستی؟ اینهمه عاشورا اومد و رفت، چه تحولی قلب و عقلت ایجاد شد؟
🚩شب تاسوعای حسینی🚩
💠 انـس باقـرآن کـریم
🔹هـر روزیـک صفحـه قـرآن برای:
#سلامتی_و_تعجیل_حضـرت_صـاحب_الـزمان{عج}
#شهــدا
#رفتـگان_گـذشتگان
#سـلامتی_تمـام_مـریضان
قـرائت امـروز 👇
سوره #دخان_۴۹۷
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🖤 اختلاف سن
🖤حضرت عباس علیه السلام
🖤با امام حسین علیه السلام
🖤چند سال بوده است
قبل از پرداختن به پرسش مطرح شده
به صورت اختصار چگونگی ازدواج
امیرمؤمنان(ع) با ام البنین(س)
مادر بزرگوار حضرت عباس(ع) ذکر می شود
۱- ام البنین که نام اصلی او «فاطمه»
بنت حزام بود
مادر حضرت ابالفضل(ع) و همسر امام علی(ع)
پس از شهادت حضرت فاطمه(س) بود
که به معرّفى عقیل ، برادر امام علی به همسرى امیرالمومنین علیه السلام در آمدند
روزی امیرالمؤمنین(ع) به برادرش عقیل
که نسب شناس و آشناى به تاریخ عرب و دودمان آنها بود فرمودند:
همسرى قهرمانزاده از عرب برایم برگزین
تا وى را به ازدواج خویش در آورم
و از او فرزندانى دلاور نصیبم شود
عقیل گفت: نظر شما درباره فاطمه دختر
حزام بن خالد کلابى چیست؟
در میان عرب ، دلاورتر و جنگاورتر
از پدران او کسى سراغ ندارد...
او زنى بود با شرافت ، از خانوادهاى ریشهدار
و دلاور و نسبت به فرزندان حضرت زهرا(س)
نیز بسیار مهربان بود
ثمره ازدواج على علیه السلام با ایشان
چهار پسر بود به نامهاى :
عباس ، جعفر ، عبد اللّه و عثمان
که هر چهار فرزندش روز عاشورا
در رکاب سید الشهدا به شهادت رسیدند(۱)
۲- بنابر نقل برخی تاریخنویسان متأخر
حضرت عباس(ع) در سال ۲۶ هجری تولد یافت(۲)
و در سال ۶۱ هجری در کربلا
در سن ۳۴ سالگی به شهادت رسید(۳)
با توجه به عمر شریف امام حسین(ع)
که ۵۷ سال بوده(۴)
اختلاف سن حضرت عباس(ع)
با امام حسین(ع)
حدود ۲۳ سال بوده است
📚منابع:
(۱) ابن عنبه حسنى، عمدة الطالب فی أنساب آل أبى طالب ص ۳۲۷، انصاریان، قم، ۱۴۱۷ق
(۲) سماوی ، شیخ محمد بن طاهر ، إبصار العین فی أنصار الحسین(ع)ص۵۶، دانشگاه شهید محلاتى، قم، چاپ اول، ۱۴۱۹ق
(۳) طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری بأعلام الهدی، ج ۱، ص ۳۹۵
مؤسسه آل البیت(ع) ، قم، چاپ اول ۱۴۱۷ ق
(۴) طبرسی ص ۴۲۰
✅#یادداشت ✅#عاشورا
🗒 موضوع: عبرتهای عاشورا(قسمت نهم)
🔵از هر طرف حرکت میکنیم، به خواص میرسیم. تصمیمگیری خواص در وقت لازم، تشخیص خواص در وقت لازم، گذشت خواص از دنیا در لحظهی لازم، اقدام خواص برای خدا در لحظهی لازم. اینهاست که تاریخ و ارزشها را نجات میدهد و حفظ میکند! در لحظهی لازم، باید حرکت لازم را انجام داد. اگر تأمّل کردید و وقت گذشت، دیگر فایده ندارد. در الجزایر، جبههی اسلامی آن کشور برندهی انتخابات شده بود؛ ولی با تحریک امریکا و دیگران، حکومت نظامی بر سرِ کار آمد. روز اوّلی که حکومت نظامی در آنجا شکل گرفت، از قدرتی برخوردار نبود. اگر آن روز - بنده، پیغام هم برایشان فرستاده بودم - و در آن ساعات اوّلیهی حکومت نظامی، مسؤولین جبههی اسلامی، مردم را به خیابانها کشانده بودند، قدرت نظامی کاری نمیتوانست بکند، و از بین میرفت. نتیجه اینکه امروز در الجزایر حکومت اسلامی بر سرِ کار بود. اما اقدامی نکردند. در وقت خودش بایستی تصمیم میگرفتند، نگرفتند. عدّهای ترسیدند، عدّهای ضعف پیدا کردند، عدّهای اختلال کردند، و عدّهای بر سر کسب ریاست، با هم نزاع کردند.
در عصرِ روزِ هجدهم بهمن ماه سال ۵۷، در تهران حکومت نظامی اعلام شد. امام به مردم فرمود به خیابانها بریزید. اگر امام در آن لحظه چنین تصمیمی نمیگرفت، امروز محمّدرضا در این مملکت بر سرِ کار بود. یعنی اگر با حکومت نظامی ظاهر میشدند، و مردم در خانههایشان میماندند، اوّل امام و ساکنان مدرسهی رفاه و بعد اهالی بقیهی مناطق را قتل عام و نابود میکردند. پانصدهزار نفر را در تهران میکشتند و قضیه تمام میشد. چنان که در اندونزی یک میلیون نفر را کشتند و تمام شد. امروز هم آن آقا بر سرِ کار است و شخصیت خیلی هم آبرومند و محترمی است! آب هم از آب تکان نخورد! اما امام، در لحظهی لازم تصمیم لازم را گرفت. اگر خواص امری را که تشخیص دادند به موقع و بدون فوت وقت عمل کنند، تاریخ نجات پیدا میکند و دیگر حسینبنعلیها به کربلاها کشانده نمیشوند. اگر خواص بد فهمیدند، دیر فهمیدند، فهمیدند اما با هم اختلاف کردند؛ کربلاها در تاریخ تکرار خواهد شد.
به افغانها نگاه کنید! در رأس کار، آدمهای حسابی بودند؛ اما طبقهی خواص منتشر در جامعه، جواب ندادند. یکی گفت ما امروز دیگر کار داریم. یکی گفت دیگر جنگ تمام شد. ولمان کنید، بگذارید سراغِ کارمان برویم؛ برویم کاسبی کنیم. چند سال، همه آلاف و اُلوف جمع کردند؛ ولی ما در جبههها گشتیم و از این جبهه به آن جبهه رفتیم. گاهی غرب، گاهی جنوب، گاهی شمال. بس است دیگر! خوب؛ اگر این گونه عمل کردند، همان کربلاها در تاریخ، تکرار خواهد شد!
خدای متعال وعده داده است که اگر کسی او را نصرت کند، او هم نصرتش خواهد کرد. برو برگرد ندارد! اگر کسی برای خدا تلاش و حرکت کند، پیروزی نصیبش خواهد شد. نه اینکه به هر یک نفر پیروزی میدهند! وقتی مجموعهای حرکت میکند، البته، شهادتها هست، سختیها هست، رنجها هست؛ اما پیروزی هم هست: «ولینصرنّ الله من ینصره» نمیفرماید که نصرت میدهیم؛ خون هم از دماغ کسی نمیآید. نه! «فیقتلون و یقتلون»؛ میکشند و کشته میشوند؛ اما پیروزی به دست میآورند. این، سنّت الهی است. وقتی که از ریخته شدن خونمان ترسیدیم؛ از هدر شدن پول و آبرو ترسیدیم؛ به خاطر خانواده ترسیدیم؛ به خاطر دوستان ترسیدیم؛ به خاطر منغّص شدن راحتی و عیش خودمان ترسیدیم؛ به خاطر حفظ کسب و کار و موقعیت حرکت نکردیم؛ به خاطر گسترش ضیاع و عقار حرکت نکردیم؛ معلوم است دیگر! ده تا امام حسین هم سرِ راه قرار بگیرند، همه شهید خواهند شد و از بین خواهند رفت! کمااینکه امیرالمؤمنین علیهالصّلاة والسّلام شهید شد؛ کمااینکه امام حسین علیهالسّلام شهید شد.
خواص! خواص! طبقهی خواص! عزیزان من! ببینید شما جزو کدام دستهاید؟ اگر جزو خواصید - که البته هستید - پس حواستان جمع باشد. در دو بخش باید روی این مطلب کار شود: یکی بخشِ تاریخی قضیه است که کجاها خواص بایستی عمل میکردند و نکردند؟ اسم این خواص چیست؟ چه کسانی هستند؟
بخش دیگری که باید روی آن کار شود، تطبیق با وضع هر زمان است. نه فقط زمان ما، بلکه هر زمان. باید معلوم شود که در هر زمان، طبقهی خواص، چگونه باید عمل کنند تا به وظیفهشان عمل کرده باشند. اینکه گفتیم اسیر دنیا نشوند یک کلمه است. چگونه اسیر دنیا نشوند؟ مثالها و مصداقهایش چیست؟
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalemv
🌐https://chat.whatsapp.com/ETF6bRVzpAC2teCIv5meTn
امان از دل زینب 😭
فردا بدون تو چه کنم با سوارها
یک زینب است و لشگری از نیزه دارها
😭😭
آجرک الله یا صاحب الزمان عج ...😭🏴 صدقه برا تصلای قلب امام زمانمون یادمون نره...😭😔🏴🤲
*🏴آیا از همسر و بچه های حضرت عباس خبر دارید؟ برای من خیلی جالب بود.*
*✍حضرت عباس(علیه السلام ) تنها با یک زن ازدواج کردند. او لبابه دختر عبیدالله بن عباس بود.*
*لبابه زنی بسیار شایسته پاکدامن و از خاندانی شریف بود. او از بهترین زنان زمانه خود و از محبان امام علی (علیه السلام ) بود.*
*لبابه از حضرت ابوالفضل (علیهالسلام ) پنج پسر و یک دختر بدنیا اورد. لبابه در کربلا حضور داشت. یکی از پسران او بنام قاسم در کربلا شهید شد. خود او نیز اسیر شد. همراه با سایر اسرا زجر و شکنجه ها را تحمل کرد.*
*💥پس از ازادی اسرا او به مدینه برگشت. لبابه روز و شب گریه میکرد چندان که بیمار شد و در سن ۲۸ سالگی از دنیا رفت. خدای رحمتش کند.*
*فرزندان او مدتی توسط مادربزرگ پاکشان ام البنین سلام الله علیها تربیت شدند اما اوهم دوسال بعد از واقعه کربلا از دنیا رفت و سرپرستی فرزندان به امام سجاد علیه السلام منتقل شد.*
*گفتنی است هر گاه یکی از فرزندان حضرت عباس علیه السلام نزد امام سجاد علیه السلام می آمد اشک بر گونه های حضرت جاری می شد.*
*هدیه کنید به پیشگاه مقدس قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس(علیه السلام ) باصلواتی بر محمد و آل محمد.*
📚سید بن طاووس اقبال الاعمال ص ۲۸
🏴 #دمی_با_قرآن 🏴
*باید سودای پرواز داشته باشی، که امام حسین علیه السلام پروازت بده.*
👌🏻عاشورا اون آدمی رو متحول میکنه که دنیاپرستی کورش نکرده باشه و مسیر زندگیش «کربلایی» باشه، و دنبال معرفت و «تقوا» باشه: «هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»(بقره ۲).
پس فکر نکنی با دو قطره اشک برا امام حسین(ع) بهشتی شدی تموم شد رفت!!! نه رفیق! برا رسیدن به سعادت، باید قوه عاقله و انگیزش و تمایلاتت با هم فعال باشن...یعنی هم مسیر زندگی امام حسینی رو بشناسی و هم انگیزه حرکت داشته باشی.✅
🔰برای اینکه بتونی این شب عاشورایی سوار کشتی نجاتش بشی، اول باید توبه کنی از هرچی که بودی و دوباره یه زندگی جدیدی رو زیر خیمه ارباب شروع کنی.(مثلا حواست باشه اونی که عاشق امام حسینه، خیلی بیشتر دقت داره به نمازش).
⁉️حالا یه سؤال: اگه امشب سیدالشهداء علیه السلام ازت بخواد که در مسیر اهدافش زندگی کنی، از کجا شروع میکنی؟؟
🚩شب عاشورا🚩