🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۴
استاد محمد مهدی مهندسی
🔹پیرامون جهاد با نفس
• انسان دارای دو عالم و دو نشئه است: یکی نشئه ملکی ظاهری دنیایی و دیگری نشئه ملکوتی و غیبی و باطنی. نشئه ظاهر مربوط به عالم طبیعت و از جنس عالم طبیعت است و نشئه غیب و باطن مربوط به عالم ملکوت و از عالم غیب است. هر کدام از این دو نشئه، سپاهیان رحمانی و سپاهیان شیطانی دارند. قسمت باطنی و ملکوتی وجود انسان که نفس انسان میباشد دارای مقاماتی است که هر کدام از این مقامات نسبت به خودش دارای جنود رحمانی و جنود شیطانی است، که انسان در هر مرتبه و مقام از مقامات ظاهر و باطن که قرار میگیرد باید توجه داشته باشد که سپاهیان رحمانی و شیطانی را بشناسد، با شیطانیها مبارزه بکند و رحمانیها را تقویت نماید تا بالاخره به مرحله سعادت در آن مقام دست پیدا کند.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۳۳
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
تو را دانش و دین رهاند درست
در رستگاری ببایدت جست
و گر دل نخواهی که باشد نژند
نخواهی که دائم بوی مستمند
به گفتار پیغمبرت راه جوی
دل از تیرگیها بدین آب شوی
#حکیم_فردوسی
@sokhanerfan
🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۵
استاد محمد مهدی مهندسی
🔹پیرامون جهاد با نفس
• برای جهاد با نفس باید سراغ تفکر برویم. انسان بنشیند فکر بکند. فکر بسیار سازنده است.
• انسان در انتخاب باید بنشیند فکر بکند که چه چیزی را من باید تابع چه چیزی قرار بدم؟ من از چه کسی باید دستور بگیرم؟ دستور دهنده من چه کسی باید باشد؟ و اگر بنای بر تعبد و عبودیت و بندگی است عبد چه کسی باشم؟ آیا این ذلت نیست که انسان عبد هوا و هوس باشد؟ آیا این ذلت نیست که انسان عبد شیطان باشد؟ آیا این ذلت نیست که انسان در مسیر تمرد و نافرمانی نسبت به بهترینها و خوبترینها باشد؟
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۳۳
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال شهادتگونه خادم ملت، رئیس محترم و مغتنم جمهوری و امام جمعه محبوب تبریز و هیئت همراه را تسلیت عرض میکنیم.
خداوند ایشان را با امام رضا علیه السلام محشور گرداند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آرزوی شهادت | تصاویر دیده نشده از آیت الله آل هاشم
امام جمعه تبریز:
▪️تبریز دو تا شهید امام جمعه داره، هردو هم سید هستند. انشاءالله سومی هم به اونها ملحق بشه...
.
انا لله و انا الیه راجعون
شهادت رئیس جمهور محترم، محبوب و خدمتگذار حضرت حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی و همراهان شهید ایشان را به محضر بقیة الله الاعظم ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف و مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید سلمهم الله و حوزههای علمیه و مردم شریف ایران تسلیت گفته و غفران الهی را برای آن عزیزان سفر کرده و صبر اجر را برای همگان و نیز سلامتی و طول عمر رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای مد ظله را از خداوند متعالی مسئلت دارم.
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
قم
حسن رمضانی
#بیانیه
@hadisesahar
💢سخن عرفان
@sokhanerfan
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
🔹اطلاع پیامبر و امامان از عقاید و اعمال ما
عبدالله بن أبان زيّات كه نزد امام علی بن موسی الرضا (عليهما السلام) جايگاهی ويژه داشت، میگويد: به آن حضرت عرض كردم: برای من و خانوادهام دعا كنيد.
امام رضا (عليهالسلام) فرمود: مگر من برای شما دعا نمی كنم؟ به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شب بر من عرضه می شود.
«أولستُ أفعل؟ والله إنّ أعمالكم لتعرض عليّ في كلّ يومٍ وليلةٍ».
آنگاه آن حضرت چون مرا از اين سخن در شگفت ديد، فرمود: آيا اين آيه را در كتاب خدا نخواندهای: (وقل اعملوا فسيری الله عملكم ورسوله والمؤمنون)؟
اشاره: از اين روايات به خوبی بر می آيد كه ائمّه (عليهمالسلام) نه تنها شئون ظاهری جامعه را رهبری و هدايت می كنند بلكه آنان بر روح و جان افراد نيز احاطه علمی و اشراف حضوری دارند؛ ازاينرو از عقايد و اخلاق و اعمال ديگران آگاهاند و آنها را می بينند.
📙 تسنيم، جلد 6 - صفحه 523
@sokhanerfan
🔹عمل صالح و محبت آل محمد
امام رضا علیه السلام فرمود:
« لا تَدْعُوا الْعَمَلَ الصّالِحَ وَ الاِْجْتِهادَ فِى الْعِبادَةِ إِتِّكالاً عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّد وَ لا تَدْعُوا حُبَّ آلِ مُحَمَّد لاَِمْرِهِمْ إِتِّكالاً عَلَى الْعِبادَةِ فَإِنَّهُ لا يُقْبَلُ أَحَدُهُما دُونَ الاْخَرِ ».
مبادا اعمال نيك را به اتّكاى دوستى و محبت آل محمّد (عليهم السلام) رها كنيد، و مبادا دوستى و محبت آل محمّد (عليهم السلام) را به اتّكاى اعمال صالح از دست بدهيد، زيرا هيچ كدام از اين دو، به تنهايى پذيرفته نمی شود.
🔸بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج75، ص: 347
@sokhanerfan
🌸 کسی که در طریق حق است...
آن كه در طريق حق و حقيقت گام برمىدارد، در هر شرايطى قرار بگيرد براى او خير است. مرد حق در هر شرايطى وظيفه خاص خويش را مىشناسد و با انجام وظيفه و مسئوليت، هيچ پيشامدى شر نيست.
در طريقت پيش سالك هرچه آيد خير اوست
در صراط المستقيم اى دل كسى گمراه نيست
بر در ميخانه رفتن كار يكرنگان بود
خود فروشان را به كوى میفروشان راه نيست
هرچه هست از قامت ناساز بىاندام ماست
ورنه تشريف تو بر بالاى كس كوتاه نيست
📗استاد شهید مطهری، قیام و انقلاب مهدی ع، ص 105
@sokhanerfab
🟢 در فکر خودت باش؛ مرگت نزدیک است!
🔹 مجلسی اول (پدر مرحوم مجلسی معروف) که او هم مرد بسیار جلیلالقدر و عالم و متقی و فوقالعادهای بوده و از شاگردان شیخ بهایی است نقل میکند که شش ماه قبل از وفات شیخ بهایی، روزی ما در خدمت ایشان به زیارت اهل قبور در تخت فولاد اصفهان- که قبر بابا رکن الدین در آن جا بوده - رفتیم. یک وقت دیدم ایشان رو کرد به ما و گفت: شما چیزی نشنیدید؟ گفتیم: نه.
🔸 دیگر سکوت کرد و حرفی نزد، راه افتاد و آمد. از آن روز ما دیدیم حال شیخ تغییر کرده، بیشتر به خود پرداخته، حال توبه و انابه پیدا کرده و یک حال دیگری غیر از حال سابق دارد. همه ما شاگردها حدس زدیم هرچه بود، آن روز اتفاق افتاد.
🔹 ایشان میگوید من از سایر شاگردها جسورتر بودم. قرار شد من از ایشان بپرسم که منشأ این تغییر حالت شما چیست؟ رفتم از ایشان پرسیدم، ایشان گفت: من آن روز وقتی از کنار قبر عبور میکردیم این صدا را از قبر شنیدم که «شیخ در فکر خود باش، مرگت نزدیک است، چرا به خودت نمیپردازی؟».
شیخ بهایی شش ماه بعد وفات کرد.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۴، ص۱۷۷
@sokhanerfan
🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۶
نقلی از علامه طباطبایی
🔹پیرامون جهاد با نفس
• کسی نقل میکرد از قول یکی از آقایانی که چندین سال قبل در زمان حیات مرحوم علامه طباطبایی، قصد مسافرت تبلیغی به خارج از کشور را داشت. گفته بود خدمت مرحوم علامه رسیدم و گفتم آقا قصد مسافرت تبلیغی به بیرون از مملکت را دارم، دعا بفرمایید که خداوند وجود ما را برای اسلام مؤثر واقع کند و منافع داشته باشیم. وقتی مرحوم علامه رضوان الله تعالی علیه این تقاضا را از این آقا شنیده بود یک جمله اضافه کرده بودند؛ جملهای بسیار حکیمانه و عمیق؛ فرموده بودند: «و خودمان هم»!
یعنی شما به فکر این هستید که با تبلیغ و تلاشتان بتوانید مردم را در خارج از کشور به دین دعوت کنید و ممکن است این کار را بکنید و ممکن است وجودتان نافع به حال اسلام و مسلمین باشد، اما نباید غافل از خودمان بشویم.
توجه به این نکته داشته باشیم که اگر میخواهیم خدماتی داشته باشیم، اگر میخواهیم تلاشهایی داشته باشیم، اگر میخواهیم فعالیتهایی را در سطح بیرون جامعه داشته باشیم و نافع به حال مردم باشیم، باید نافع به حال خودمان هم باشیم، و منفعت بردن از این کارها نمیشود جز به اصلاح درون، و باید نفس را اصلاح کنیم.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۳۴
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
هدایت شده از سخن عرفان
🔸حدیث عشق
یادنامه استاد عارف؛ محمدمهدی مهندسی (رضوان الله علیه)
به همراه نکات ناب اخلاقی و عرفانی
مهر پاکان در میان جان نشان
دل مده الا به مهر دلخوشان
کوی نومیدی مرو اومیدهاست
سوی تاریکی مرو خورشیدهاست
دل ترا در کوی اهل دل کشد
تن ترا در حبس آب و گل کشد
📦 مرکز سفارش و ارسال:
قم ، پاساژ قدس ، انتشارات قائم آل علی (ع)
۰۲۵۳۷۷۳۹۵۲۵
۰۹۱۲۷۴۷۸۶۷۹
💢کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
🌸 صلوات
دعایی که خیلی مختصر باشد و کار مفصل را بکند صلوات است.
🔹 آیت الله بهجت (ره)
@sokhanerfan
ص167-1.mp3
16.38M
🔹شرح مقدمه قیصری - 93
#عرفان_نظری
🔸عارف الهی مرحوم استاد مهندسی (رضوان الله علیه)
ص167-2.mp3
11.5M
🔹شرح مقدمه قیصری - 94
#عرفان_نظری
🔸عارف الهی مرحوم استاد مهندسی (رضوان الله علیه)
#نشست_تخصصی #عرفان
🔰جلسه گروه عرفان اسلامی(جلسه۲۱۹)
⬅️ تحلیل مسئله عینیّت خلق و حق در عرفان اسلامی با رویکرد ارزیابی اشکالات منتقدان
🎤حجتالاسلام و المسلمین وحید واحدجوان
🗓 چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۹ ساعت ۱۸.۱۵
🖇حضوری و مجازی
💻لینک حضور در جلسه
https://b2n.ir/g.erfan
🏢 قم، خیابان ۱۹ دی، کوچه ۱۰، فرعی اول سمت چپ، اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
@hekmateislami
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
اصلاحیه
ساعت 18.15 شروع می شود
🤲 مناجات نامه - 5
الهی هر که تو را شناخت و علم مهر تو افراخت هر چه غیر از تو بود بینداخت.
آن کس که تو را شناخت جان را چه کند
فرزند و عیال و خانمان را چه کند
دیوانه کنی هر دو جهانش بخشی
دیوانهٔ تو هر دو جهان را چه کند
الهی هر که ترا شناسد کار او باریک و هر که ترا نشناسد راه او تاریک، تو را شناختن از تو رستن است و بتو پیوستن از خود گذشتن است.
🔸خواجه عبدالله انصاری
@sokhanerfan
ندیم و مطرب و ساقی همه اوست
خیال آب و گل در ره بهانه
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۷
استاد محمد مهدی مهندسی
🔹پیرامون جهاد با نفس
• در قدم اول (خودسازی) باید مسأله تفکر را انسان دنبال بکند و فکر کند که هدف خلقتش چیست و برای چه آفریده شده است؟
• بعد از مرحله تفکر، منزل عزم است. عزم یعنی بنا را بر ترک معاصی و ترک گناهان گذاشتن و انجام واجبات و جبران آنچه که در مدت عمرش از دستش رفته است. بنا بگذارد که نواقص را تکمیل کند و بلاخره خودش را از نظر ظاهر و صورت تبدیل به انسان عقلی و شرعی بکند. انسان شرعی یعنی انسان پایبند به شریعت. یعنی انسانی که ظاهر خودش را با شریعت تطبیق میدهد. ما اگر نمیتوانیم از نظر باطن خودمان را وفق بدهیم با اولیای الهی، حداقل از نظر ظاهر میتوانیم تأسی کنیم به وجود مقدس رسول اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۳۴
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
❇️ شیعه یعنی ...
نبايد ما گمان كنيم كه ما شيعه امير المؤمنين- سلام الله عليه- هستيم و خود او در دعاى كميل و ساير ادعيه هايش و در روشش آن طور خوف از خدا داشت، و آن طور از عاقبت میترسيد كه منعكس شده است و ما اصلًا دنبال اين مسائل نباشيم و بگوييم ما شيعه هستيم.
ما بگوييم شيعه هستيم و خداى نخواسته ظلم بكنيم، نمیشود اين.
اگر در روايات فرموده اند كه پيروان على، اهل سعادتند، بايد ما ببينيم ما پيرو هستيم يا نيستيم؟ ما به وظايفمان، حتى به همان وظايف صوریمان عمل مى كنيم يا نمى كنيم؟
🔸امام خمینی (رضوان الله علیه)
@sokhanerfan
ص169.mp3
18.93M
🔹شرح مقدمه قیصری - 95
#عرفان_نظری
🔸عارف الهی مرحوم استاد مهندسی (رضوان الله علیه)
ص170.mp3
15.49M
🔹شرح مقدمه قیصری - 96
#عرفان_نظری
🔸عارف الهی مرحوم استاد مهندسی (رضوان الله علیه)
✅ ذکر مصیبت امام جواد(ع) از زبان شهید مطهری
🔹سیاست خلفای عباسی با سیاست امویها فرق داشت. امویها خشنتر بودند ولی اینها موذیتر بودند یعنی سیاستمدارانهتر عمل میکردند که فقط عده قلیلی میتوانستند دست سیاست اینها را بخوانند.
🔹یکی از کارهایی که اینها میکردند این بود که چون میخواستند ائمه را تحت نظر داشته باشند، به زور و اجبار، یکی از دخترهایشان را به آنها میچسباندند که باید با این ازدواج کنی! بعد که ازدواج میکردند، میگفتند: دختر ما و داماد ما باید همین جا کنار خودمان باشند! برای این که به یک شکلی که مردم نفهمند اینها را تحت نظر و تحت مراقبت شدید و اذیت شدید داشته باشند.
🔹معتصم بالاخره سبب شد که همسر امام یعنی امّ الفضل امام را مسموم کرد، آن هم با یک وضع خیلی ناراحتکنندهای. و چون برای همه مسمومکنندهها معلوم و محرز بود که دستور خلیفه بوده، جرأت این که بدن امام را دفن کنند، نداشتند.
🔹حتی معتصم دستور داد: بدنش را بیندازید در کوچه. دو سه روز بدن امام در میان کوچه افتاده بود. بعد به معتصم خبر دادند که یک وضع خارقالعادهای پیش آمده. هر میتی اگر سه چهار روز روی زمین افتاده باشد بدنش عفونت پیدا میکند و بدن این مرد روز به روز بر بوی خوشش افزوده میشود، و اگر مردم این موضوع را بفهمند اوضاع خیلی بد میشود.
🔹این بود که خودش زودتر اجازه داد بدن امام را دفن کنند. وجود مقدسش را در کنار جدش موسی بن جعفر(ع) در همین محل معروف یعنی کاظمین(علیهما السلام) دفن کردند. و حالت ایشان از این جهت، تأسّی داشت به جدّ بزرگوارشان حسین بن علی(ع) که فرمود: مُلْقاً ثَلاثاً بِلا غُسْلٍ وَ لا کفَنٍ. و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم.
📝 آشنایی با قرآن، ج۱۲، ص۳۲-۲۹ (با تلخیص)
@sokhanerfan