آیتالله تحریری: استاد ما مرحوم آیت الله وجدانی فخر(ره) نقل میکردند:
بعد از ظهر عاشورایی به قبرستان... رفته بودم که دیدم مرحوم علامه طباطبایی (قدس سره) در گوشهای از قبرستان هستند.
برای عرض ارادت نزدیک شده و عرض سلام و ادب کردم. آن بزرگ (علامه طباطبایی) چند بار از سوز و گداز به من فرمودند: آقای وجدانی! میدانید امروز چه روزی است؟! عرض کردم: بله؛ امروز عاشوراست.
فرمودند: میبینی همه دنیا، موجودات، آسمان، زمین و جمادات همه در حال اشکِ خون ریختن و گریستن بر حضرت سیدالشهدا - علیه السلام - هستند؟!
متعجب شده و دانستم که ایشان خبر از حقایق هستی میدهند. در همین حال، ایشان تصرفی کردند، خم شده و سنگی از زمین برداشتند، با چشمان خودم، در زیر سنگ، خون دیدم!
سپس مرحوم علامه (قدس سره) فرمودند: نه تنها جن و انس، بلکه جمادات نیز در عزای امام حسین - علیه السلام - میگریند.
#عاشورا
#عزای_تکوینی
@sooyesama
همسر فرعون تصميم گرفت که عوض شود. یکی از زنان والاے بهشتی شد.
اما پسر نوح تصميمـی برای عوض شدن نداشت. او غرق شد و مایه عبرت آیندگان گشت.
اولی همسر يڪ طغيانگـر بود
و دومی پسر يڪ پيامبـر
ارسالی از اعضا
@sooyesama
متحيرم و در اين فكرم که چرا بعد از جريان عاشورا زياد خبري از شخصيت حضرت زينب عليها السلام نيست و نقل و گزارشات زيادي در مورد ایشان در دست نيست. تا جایی که حتي در شهادتشان و محل دفنشان هم اختلاف است؟
شايد به اين خاطر بوده كه ديگر ظرف دنيا بعد از قضايای عاشورا براي ارائه شخصيت حضرت زينب علیها السلام كوچك شده بوده كه بخواهد شخصيت حضرت را معرفي كند.
ديگر كسي دستش به گرد پای حضرت هم نرسيد. چون گاهي اين طوري ميشود؛ چنانچه برای حضرت زهرا عليها السلام هم همين طور شد.
#استاد_جعفر_ناصری
#مقام_حضرت_زینب (س)
@sooyesama
پسرم!
خود را که به فطرت الله تخمیر شدهای دریاب و از گرداب سهمگین امواج خودبینی و خودخواهی نجات ده و به سفینه نوح که پرتو ولایت الله است رکوب کن که «من رکب نجی و من تخلف عنها هلک».
پسرم!
کوشش کن در صراط مستقیم، که صراط الله است، ولو لنگلنگان حرکت کنی و حرکات و سکنات قلبی و قالبی را رنگ معنویت و الوهیت دهی.
#امام_خمینی
(آداب الصلاة، ص ۱۲-۱۱)
@sooyesama
خلوت و تفکر کردن در عجایب نظام هستی اولاً شما را به بهت و حیرت انداخته و ثانياً بعد از آن شما را به حرف در میآورد.
اگر میخواهید به حرف درآیید از تفکرات در صنع نظام عالم غافل نشوید. در تفکر و تحیّر چیزها میدهند که اصلاً به شمارش در نمیآیند...
در روایات ما آمده نصف شب که برخاستید قبل از آنکه به نماز شب بپردازید و قبل از آن که به کارهای دیگر عملیتان مشغول شوید. مقداری در حیاط منزلتان قدم بزنید و به چهره دلآرای آسمان نگاه کنید و ببینید در این عالم نامتناهی چه خبر است.
#استاد_صمدی_آملی
(شرح دروس معرفت نفس، ج۲، ص۱۶۵)
@sooyesama
مرحوم ملاصدرا... از کوچهای رد مىشدند.
ديدند كه دخترى يك گليمى را روى پشت بام آورده و دارد تكان مىدهد؛ پسرى هم كه عاشق آن دختر است دارد از پائين نگاه مىكند و مىگويد: مى دانم نيامدى قالى تكان بدهى آمدى خودت را نشان بدهى!
نقل میکنند مرحوم ملاصدرا كنار كوچه آنقدر گريه كرد كه حالش به هم خورد.
گفتند: مگه آقا چى شد؟ گفت: از حرف این پسر من منتقل شدم به این معنی که خداى متعال، که این عالم را خلق کرده، آمده خودش را نشان بدهد اما کسی در پی دیدنش نیست.
گرانبهاترين گوهر، معرفت خداست. علم حقيقى همين علم است. اين را به هر كسى نمىدهند مگر اينكه قدم به قدم، خونِ دل بخورد و زحمت بکشد. هر كجا كه يك خورده پايش را كج بگذارد جلويش را مىگيرند. عشق اين كار را هم در دلهاى آلوده قرار نمىدهند.
#استاد_جعفر_ناصری
#گوهر_معرفت
#ملاصدرا
@sooyesama
شیفتگی برخی نسبت به صدق و صفا و امانتداری در جوامع غربی، به دلیل غفلت از حقیقت مسأله است. برای قضاوت در این جهت باید به جای ارتباط بین خودشان، رفتارشان با جوامع ضعیف را بررسی کرد.
بررسی دقیقِ تاریخ اجتماعی بعد از رنسانس روشن میکند که مدّعیان خیرخواهی برای بشریّت، هیچ دغدغهای ندارند جز آنکه به هر طریق ممکن ملّتهای ضعیف را بردۀ خود کنند.
یک روز با قدرت نظامی، روز دیگر به اسم آبادسازی، روزی به اسم حفظ منافع مشترک، روزی به اسم کمک برای استقلال، روزی به اسم حفظ صلح، روزی به اسم دفاع از حقوق بشر و روزی... و روزی...
بنابراین حتّی اگر تعریف دین از «سعادت» را در نظر نگیریم، فطرت پاک اجازه نمیدهد چنین جوامعی را سعادتمند بدانیم.
#علامه_طباطبایی
(المیزان، ج ۴، ص ۱۰۷-۱۰۴)
#سعادت
#اخلاق
#فرهنگ_غرب
@sooyesama
امام باقر علیه السلام:
إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُحِبُّ مِنْ عِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ كُلَّ عَبْدٍ دَعَّاءٍ فَعَلَيْكُمْ بِالدُّعَاءِ فِي السَّحَرِ إِلَى طُلُوعِ الشَّمْسِ فَإِنَّهَا سَاعَةٌ تُفَتَّحُ فِيهَا أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَ تُقَسَّمُ فِيهَا الْأَرْزَاقُ وَ تُقْضَى فِيهَا الْحَوَائِجُ الْعِظَامُ.
خداوند عزّوجلّ از میان بندگان خود هر بندهای که زیاد اهل دعا کردن است را دوست دارد. پس مقیّد باشید که در سحر تا طلوع آفتاب، مشغول دعا باشید که این زمانی است که درهای آسمان گشوده، روزی ها تقسیم و حوائج بزرگ برآورده می شود.
(اصول کافی» ج 2 ص 478)
#بینالطلوعین
#دعا
#رزق
@sooyesama