🛑 تعطیلی قبل از تاسوعا و عاشورای حسینی
با اعلام معاونت منابع انسانی و پشتیبانی حسب موافقت مدیر محترم حوزههای علمیه، روز شنبه مورخ
۱۴۰۱/۰۵/۱۵کلیه واحدهای اداری مرکز مدیریت حوزههای علمیه #تعطیل میباشد. @sotohaali
سطوح عالی حوزه علميه قم
با توجه به نزدیک شدن اربعین حسینی و اولویت توجه به این مهم و شرکت خیل مشتاقان حضرت اباعبدالله الحسین
☑️ به اطلاع طلاب محترم ثبت نام کننده در دوره مجازی نقد مدعی یمانی میرساند در صورت عدم دریافت پیامک شرکت در کلاس میتوانید با کلیک روی لینک زیر به سایت دفتر تبلیغات مراجعه و با وارد کردن کد ملی و شماره همراه جهت شرکت در کلاسها اقدام نمائید.
🌐 https://c88.ir/Zb8
✅ همچنین یادآور می شود جهت وارد کردن کد ملی و شماره همراه، زبان صفحه کلید خود را به انگلیسی تغییر دهید.
@sotohaali
🔶 تذكرات امتحانات تجدیدی و ارتقایی
(سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰)
مرداد و شهریورماه ۱۴۰۱
۱. مطابق ضوابط امتحانات تجدیدی و ارتقایی از تمامی دروس نیمسال اول و دوم برگزار خواهد شد.
۲. زمان دقیق جهت انتخاب محل آزمون متعاقباً اعلام خواهد شد. (انتخاب محل آزمون از طریق پنل پیشخوان خواهد بود)
۳. در صورت عدم تأیید حضور و یا عدم اعمال ثبت حضور در کلاس توسط استاد در سامانه، درس حذف و مجاز به شرکت در امتحان نخواهید بود.
۴. امتحان دروس فقه و اصول (مکاسب، رسائل و کفایه) كه با علامت ستاره(*) مشخصشدهاند، از محدوده طرح جديد میباشد.
۵. زمان اعلام نتایج امتحانات متعاقباً اعلام خواهد شد.
جهت رؤیت نمرات امتحانی فقط از طریق پنل شخصی اقدام و از مراجعه حضوری یا تماس غیرضروری با بخش ارزشیابی تحصیلی (امتحانات) خودداری و امور آموزشی خود را فقط از طریق پیشخوان ارتباطی حوزه پیگیری نمایید.
↙️ برنامه امتحانات تجدیدی و ارتقایی
↙️ برنامه امتحانی دروس تمهیدیه فقه معاصر
↙️ برنامه امتحانی الفائق فی الأصول
@sotohaali
⬆️ مقررات تحصيل همزمان در حوزه و دانشگاه
📑 در صورت دارا بودن شرايط ذكر شده، درخواست خود را بضميمه فرمها و مدارك مورد نياز از طريق پيشخوان ارتباطی به "آموزش" ارسال كنيد.
@sotohaali
فرم تحصيل در دانشگاه 1.pdf
391.4K
فرم درخواست / تحصیل همزمان
@sotohaali
فرم تحصيل در دانشگاه 2.pdf
322K
فرم اطلاعات فردی / تحصیل همزمان
@sotohaali
🏴 آیین وداع و تکریم طلبه شهید مدافع حرم حجت الاسلام و المسلمین محمدامین کریمیان پنجشنبه مورخ ۱۳ مردادماه در مدرسه مبارکه فیضیه (هیئت ثارالله) برگزار میگردد.
@sotohaali
هدایت شده از سطوح عالی حوزه علميه قم
🛑 تعطیلی قبل از تاسوعا و عاشورای حسینی
با اعلام معاونت منابع انسانی و پشتیبانی حسب موافقت مدیر محترم حوزههای علمیه، روز شنبه مورخ
۱۴۰۱/۰۵/۱۵کلیه واحدهای اداری مرکز مدیریت حوزههای علمیه #تعطیل میباشد. @sotohaali
💠 انتخاب درس اساتید
سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱
قابل توجه اساتید محترم سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم
ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، باطلاع میرساند برنامه جدید آموزشی سطوح عالی، از سوی شورای عالی حوزههای علمیه ابلاغ و سامانه اساتید سطوح عالی و خارج نیز بر همین اساس آماده شده است.
جهت انتخاب و ثبت دروس سال تحصیلی
۱۴۰۲-۱۴۰۱و همچنین دروس تمهیدیه فقه معاصر از ۱۵ تا ۲۳ مردادماه به پیشخوان حوزه » سامانه اساتید سطوح عالی مراجعه نمایید. 🌐 login.ismc.ir ⁉️ در صورت هرگونه سؤال و یا ابهام از طریق ایتا به شماره ۰۹۱۹۸۵۱۷۲۲۰ پیام دهید. 🔸 اطلاعیههای تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد شد. @sotohaali
✅ در گفتوگو با معاون آموزش حوزههای علمیه مطرح شد؛
🔺 ویژگیها، امتیازات و ملاحظات در طرح «اصلاح محدودههای درسی سطوح عالی»
🔷 این طرح از سال ۹۴ با نگاه اصلاحی و رفع مشکلات آموزشی، مورد عنایت خاص اعضای شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه قرار گرفت و از آن تاریخ جلسات کارشناسی را در چارچوب رهنمودهای مراجع عظام تقلید و رهبر معظم انقلاب و استفاده از آراء و نظرات کارشناسان، اساتید و فضلاء، به خود اختصاص داده است.
🔹 در طرح اصلاح محدوده های درسی سطوح عالی، برای طلاب رشته های غیرفقهی در سطح دو، مجموعاً ۴ درس فقه و ۴ درس اصول دیده شده است.
🔶 در برنامه جدید سطوح عالی طلاب در دو گروه کلی «طلاب شاغل در رشتههای فقهی و اصولی» و «طلاب شاغل به تحصیل در رشتههای غیرفقهی» خواهند بود.
📎 جدول دروس سطوح عالی همراه با محدوده و ساعات درسی آن
📎 محدوده های مطالعاتی از کتاب های رسائل و مکاسب
مشروح گفتوگو👇
https://b2n.ir/u05339
@sotohaali
#اطلاعیه_تکمیلی_1
«برنامه آموزشی و درسی سطوح عالی حوزههای علمیه»
معاون آموزش حوزههای علمیه:
این طرح از سال ۹۴ با نگاه اصلاحی و رفع مشکلات آموزشی، و با ابتناء بر حفظ اصالتهای حوزه و تحفظ بر سنتهای اصیل آن، مورد عنایت خاص اعضای شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه قرار گرفت و از آن تاریخ تاکنون دهها و صدها جلسه کارشناسی را در چارچوب رهنمودهای مراجع عظام تقلید و رهبر معظم انقلاب و استفاده از آراء و نظرات کارشناسان، اساتید و فضلاء، به خود اختصاص داده است.
در این طرح محورهایی از جمله مقاطع آموزشی و طول سنوات تحصیلی هر مقطع؛ تقویم تحصیلی و ساعات درسی در هر روز؛ عناوین درسی و محدودههای درسی هر منبع؛ منابع جدید و بدیل برای منابع موجود، مورد اهتمام قرار گرفت و متناسب با هر محور، وضعیت موجود به صورت دقیق بررسی و ارزیابی شده است و سپس با حفظ اصول و ملاکات کلی تعیین شده از سوی شورای عالی، پیشنهاداتی ارائه شد.
در این طرح تعداد زیادی از اساتید و مدیران در قالب کارگروهها و کمیتههای تخصصی مشغول به فعالیت بودند و در نهایت در یک بسته تفصیلی، اصلاحیه «برنامه آموزشی و درسی سطوح عالی حوزههای علمیه» به شورای عالی پیشنهاد شد. البته در ادامه همین مسیر، طرحی جامع با عنوان «نظام جامع آموزشی حوزه های علمیه» در حال تدوین و نگارش است که متعاقباً در این خصوص اطلاع رسانی خواهد شد. این اصلاحیه نیز خودش بخش مهمی از آن طرح کلان است.
بر همین اساس شورای عالی حوزههای علمیه نیز در طی چندین جلسه، این طرح را بررسی و در قالب مصوباتی، جهت اجرا به مرکز مدیریت حوزههای علمیه ابلاغ نموده است.
@sotohaali
#اطلاعیه_تکمیلی_2
برخی از مشکلات برنامه موجود؛
🔹 ناهمگونی و تفاوت در برنامه درسی سطوح عالی در قم و شهرستانها
برای مثال ارائه درس اصول فقه سطح دو با منبع واحد (کتاب رسائل) در قم در ۱۰ عنوان و ارائه همین درس با همین منبع در شهرستانها در ۶عنوان از جمله اینهاست. درس اصول فقه سطح سه با منبع واحد (کتاب کفایه الاصول) در قم در ۸ عنوان درسی و همین درس با همین منبع در شهرستانها در ۶ عنوان ارائه میشود و درس فقه سطح دو و سه با منبع واحد (کتاب مکاسب) در قم در ۱۴ عنوان درسی و همین درس با همین منبع در شهرستانها در ۱۲ عنوان ارائه میشود. اینها بخشی از این ناهماهنگی و تفاوتها است.
🔹 ناهمگونی و تفاوت ایام تحصیلی در قم و شهرستانها؛
سال تحصیلی در قم حدوداً ۱۲۰ روز درسی، با تقریباً روزی ۵ ساعت درس، برنامهریزی میشود؛ در حالیکه سال تحصیلی در شهرستانها غالباً بیش از ۱۶۰ روز درسی با روزی ۴ ساعت درس، برنامهریزی میشود.
🔹 یکی از مهمترین نتایج ساختار و برنامه درسی فعلی، نخواندن قسمتهای مهمی از منابع درسی بود. هم به لحاظ زمانی این کار ممکن نبود و هم تعداد زیاد دروس باعث شده بود، کیفیت ارائه دروس هم به شکل محسوسی پایین باشد.
🔹 نامتوازن بودن سنوات تحصیلی سطوح عالی در کل کشور
سنوات تحصیلی در سطوح عالی در کل کشور تا یکی دو سال پیش، بدین صورت بود که سطح دو در ۳ سال، در پایه های ۷ الی ۹ و سطح سه تنها در یک سال (پایه دهم) برنامه ریزی شده بود. البته این مسئله در قالب مصوبه ۱۴۵۳ شورای عالی، مرتفع گردید و مقرر شده است که سطح دو در دو سال (پایه های ۷ و ۸) و سطح سه نیز در دو سال (پایه های ۹ و ۱۰) طراحی و اجرا شود و بیش از یک سال است که این مصوبه اجرایی شده است.
🔹 به حاشیه درآمدن دروس غیرفقهی و اصولی؛
به دلیل پر شدن تمام ساعات آموزشی روزانه با دروس فقه و أصول (روزی حدوداً ۵-۴ ساعت) دیگر جائی برای ارائه سایر دروس، مانند: علوم عقلی، کلام، تفسیر و ... نیست و غالباً طلاب به همین جهت، از شرکت در سایر دروس خودداری می کنند. با اینکه این دروس ، از مهمترین دروس است که طلاب در این زمان بخصوص، به عنوان پشتوانههای علمی بدان نیاز داشته و دارند.
🔹 مشکل دیگر آنکه طلاب سایر رشتهها، علاوه بر دروس تخصصی خودشان، ملزم هستند مانند عموم طلاب، همه دروس حوزوی عمومی را نیز بگذرانند، ایشان عملاً بارهای مضاعفی را به دوش میکشند و در نتیجه نه در دروس عمومی و نه در دروس تخصصی به آن سطحی از موفقیت که توقع می رفت معمولا نائل نمیشوند.
🔶 تحفظ بر دوره ده ساله تحصیل و مقاطع آن؛ اهتمام ویژه نسبت به تأمین حدنصاب علمیت حوزه به ویژه در عرصههای فقه و اصول؛ توجه به تنوع رویکردها، گرایشها، نیازها، توانائیها و استعدادهای تحصیلی و آموزشی در دروس فقهی و اصولی و سایر رشتهها؛ ایجاد فرصت برای بازگشت به سنتهای اصیل آموزشی حوزه با متناسب سازی ساعات اختصاص یافته در هر روز، جهت عمیق خوانی، پیش مطالعه، مطالعه، مباحثه و تقریر نویسی؛ حفظ داشتههای اصیل سنتی همراه با ایجاد پیوند آن با متون جدید آموزشی؛ ایجاد بستر مناسب برای آشنایی طلاب با آراء متأخر از مرحوم شیخ (ره) و مرحوم آخوند (ره) در اصول؛ قابلیت ارتقاء و تکمیل طرح از دیگر مزایا، ویژگیها و ملاحظات و نتائج مورد انتظار طرح میباشد.
این طرح مطابق مصوبه شورای عالی پس از یک دوره اجرا در حوزههای کشور، بازخوردگیری شده، نقاط قابل ترمیم و تکمیل آن نیز، جهت تصمیم گیری نهایی به شورای عالی تقدیم میگردد.
@sotohaali