💢 ضوابط و شرایط امتحانات سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ + فرآیند ثبتنام
🔘 محدوده مطالعاتی مکاسب
🔘 محدوده الزامی و مطالعاتی رسائل
🔘 محدوده دروس تمهیدی فقه معاصر
🔘 محدوده دروس بر اساس طرح قدیم و سابق
🔘 محدوده دروس بر اساس طرح جاری
@sotohaali
🔴 برنامه امتحانات نوبت اول طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم
طرح قدیم (کد۵۳۰) و طرح سابق (کد۵۳۱)
دیماه سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳
❗️زمان انتخاب محل آزمون متعاقباً اعلام خواهد شد.
@sotohaali
🔴 برنامه امتحانات نوبت اول طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم
طرح جاری (کد۴۲۹) و جبران کسری معدل
دیماه سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳
❗️زمان انتخاب محل آزمون متعاقباً اعلام خواهد شد.
@sotohaali
📣 جشنواره فرهنگی ورزشی طلاب و روحانیون حوزه علمیه قم
نهمین جشنواره فرهنگی ورزشی طلاب و روحانیون حوزه علمیه قم گرامیداشت دهه فجر و شهدای مقاومت برگزار میگردد.
✍️ مهلت ثبت نام تا ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سامانه پیشخوان
@sotohaali
✔️ پذیرش مرکز تخصصی فقه و حقوق
نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳
@sotohaali
❇️ جزئیات کامل امتحانات کتبی طلاب سطوح عالی/سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳
حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر همتیان معاون آموزش حوزه علمیه قم، جزئیات امتحانات کتبی طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را اعلام کرد؛
۱- در برگزاری امتحانات نیمسال اول با دو نکته مواجه بوده و هستیم: نخست اینکه دروس به صورت نیمسالی ارائه میشود و طلاب درخواست دارند بلافاصله بعد از تحصیل دروس نیمسال اول امتحانات برگزار شود تا با حضور ذهن و آمادگی بیشتری در امتحانات شرکت نمایند. علاوه بر این برخی طلاب از سطح ۲ یا ۳ خود تنها یک یا دو درس دارند و میخواهند زودتر در امتحانات شرکت و سطح خود را تکمیل نمایند. نکته دوم اینکه برگزاری طولانی مدت امتحانات در وسط سال تحصیلی باعث میشود وقفهای در برگزاری دروس سطح عالی ایجاد کند و اساتید محترم در ارائه دروس با مشکلاتی مواجه شوند.
هر دو نکته مهم و قابل بررسی بوده و شایسته است به گونهای عمل شود که با کمترین مشکلات مواجه شویم.
بر این اساس برنامه امتحانات سال تحصیلی جاری به صورت زیر برگزار میگردد:
سه نوبت امتحانی دیماه، پایان خرداد و شهریور طبق روال برگزار میشود و طلاب میتوانند در هر کدام از این نوبتها در امتحانات نیمسال اول و دوم شرکت کنند. از باب نمونه طلبه میتواند در نوبت خرداد در امتحانات هر دو نیمسال شرکت نماید.
علاوه بر نوبتهای فوق ممکن است استاد محترمی تا نیمه دیماه محدوده را تمام نکرده باشد و بخواهد با همراهی طلاب در بهمن نیز درس را ادامه دهد و یا طلبه در پایان دیماه آمادگی شرکت در امتحانات را ندارد لذا زمینهای فراهم شده است این طلاب به صورت محدود (محدود از نظر تعداد درس انتخابی جهت شرکت در امتحان) در یک نوبت سه روزه قبل از ماه رمضان و یک نوبت دو روزه بعد از ماه رمضان در امتحان شرکت کنند.
علاوه بر موارد فوق یک نوبت امتحانی در مردادماه طراحی شده است تا کسانی که برای شرکت در امتحانات پایان خرداد با مانعی مواجه هستند بتوانند از فرصت مرداد برای شرکت در امتحان استفاده نمایند.
۲- با توجه به مطالب پیش گفته امکان اختصاص ۱۰ روز به هر نوبت امتحانی وجود ندارد و اگر طلبه عزیزی با مشکل پشت سر هم بودن امتحانات خود و فشرده بودن ایام امتحانی مواجه شد میتواند برای برخی از دروس از نوبتهای بعدی امتحانات استفاده کند.
۳- تعدد امتحانات به گونهای تدبیر شده است که ضمن رعایت طلاب به برگزاری دروس آسیب نزند برخی از این تدبیرها عبارتند از: برگزاری سه نوبت امتحانی در تابستان و برگزاری یک نوبت سه روزه امتحان قبل از ماه مبارک رمضان که قطعاً دروس آزاد تعطیل هستند.
۴- فرصت کافی داشتن طلاب برای مطالعه و کسب آمادگی بیشتر باعث شده است معدل نمرات امتحانات طلاب در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نسبت به سنوات قبل ۱.۷۷ درصد و قبولی ها نزدیک به ۱۴ درصد افزایش یابد. این تفاوت در حالی است که هیچ گونه تغییر سیاست و روشی در طرح سؤالات در سالهای اخیر ایجاد نشده است.
۵- لازم به ذکر است در برگزاری امتحانات در سال گذشته بر اساس ارتباطی که با بدنه طلاب داشتیم بازخوردهای مثبتی دریافت کردیم و البته این به معنی بی نقص بودن نیست و امیدواریم سال به سال با راهنمایی و همکاری اساتید و طلاب محترم با اتفاقات مناسبتری در امتحانات مواجه شویم.
۶- در حوزه علمیه قم نزدیک به ده هزار نفر در حال تحصیلی در سطح عالی هستند و با توجه به تعدد دروس، در هر نیمسال با پنجاه هزار نفر امتحان، در سال با صد هزار نفر امتحان و با محاسبه نوبت تجدیدی با دویست هزار نفر امتحان مواجه هستیم و راهکار اساسی حل این مشکل برگزاری تدریجی امتحانات کتبی شبیه به امتحانات شفاهی است بر همین اساس تلاش میکنیم به این سمت برویم و بار امتحانات فشرده را از دوش طلاب برداریم.
۷- معاونت آموزش حوزه علمیه قم با افتخار آمادگی دریافت نظرات و پیشنهادات ارزشمند اساتید و طلاب را دارد و قطعاً پیشنهادات مورد بررسی قرار میگیرد و پیشنهاداتی که با حفظ تراز علمی امتحانات به برگزاری روانتر و مناسبتر امتحانات کمک کند حتیالامکان عملی میشود.
@sotohaali