ج6
شورای نگهبان وظیفه تفسیر قانون اساسی را دارد و مراقب است خلاف قانون اجراء نشود البته اجازه نمیدهد کسی که نظام و انقلاب و اصول را قبول ندارد به انتخابات ورود کند
مثل بقیه کشورها که همه بابستی تایید صلاحیت بشوند و هیچ کشوری اجازه نمیدهد فردی که قانون آن کشور را قبول ندارد وارد انتخابات بشود
پس باید دعا کرد خدا عقل این افراد را کامل کند
ج4
این حرف پایه علمی و منطقی ندارد همه مسئولین را مردم انتخاب میکنند و قانون اختیارات را مشخص کرده است فقط باید هرکسی که انتخاب میشود اول حدود اختیارات و امکانات را بشناسد و قدرت اجرای آن را داشته باشد
📌سناریو های پایان مهلت سه ماهه ایران
🔹 در آستانه پایان مهلت سه ماهه ایران(سوم خرداد) مبنی بر توقف همکاریهای فراپادمانی با آژانس در صورت تداوم تحریمها، این پرسش باقی است که با توجه به اینکه مذاکرات هنوز پابرجاست و گشایشی در وضعیت تحریمها رخ نداده، ایران چه اقدامی انجام خواهد داد؟
🔸 گزینه بازگشت به تعهدات فراپادمانی برجام، طبعاً منتفی است. زیرا نهتنها تحریمی لغو یا حتی تعلیق نشده، بلکه آمریکا از اعلام رسمی بازگشت به برجام نیز خودداری کرده و همچنان خارج از دایره اعضای توافق هستهای قرار میگیرد. به همین دلیل صرفاً با واسطه دولتهای اروپایی، گفتگوها صورت میپذیرد.
🔸 گزینه دیگر، لغو توافق و توقف ضبط تصاویر تأسیسات هستهای است. این گزینه هم مبنای حقوقی مستند به قانون مجلس شورای اسلامی دارد و هم در راستای گامهای کاهش تعهدات و مبتنی بر عدم تلاش طرف مقابل به تعامل با ایران، تفسیر میشود.
🔸 گزینه سوم، تداوم وضعیت موجود است. ولی ادامه این همکاری، منوط به نظر مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی امنیت ملی است. در واقع تیم مذاکرهکننده در صورت پیشنهاد این گزینه، میبایست بتواند نهاد ذیربط را نسبت به تأثیر مثبت این همکاری بر روند مذاکرات و رفع تحریمها، اقناع نماید.
🔸 این نکته مهم مد نظر قرار بگیرد که هر گونه تداوم این همکاری، میبایست اولاً زمانمند باشد و تاریخ معینی برای پایان آن تعیین شود. ثانیاً تکرارناپذیر باشد و اعتبار تهدید زایل نشود. ثالثاً منوط به تعهدات مشخص و معینی از سوی طرف مقابل باشد، بهگونهای که حتی با جزییات کمّی و عددی، مطالبات ایران از رفع تحریمها برای طرف مقابل ترسیم شود.
🔸 گزینه توقف کامل همکاریهای فراپادمانی نیز، در مشورت با نهادهای بالادستی و مرجع میتواند مد نظر قرار بگیرد. در عین حال که برخی مصالح مانند واکنشهای دیگر اعضای برجام و فعالسازی مکانیسم ماشه، پیشرفتهای احتمالی در روند مذاکرات و تأثیر آن بر فضای افکار عمومی داخلی و خارجی، میبایست ملاحظه شود.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺
@srhejazi
⁉️گزینه مطلوب احمدینژاد در انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟
🔹اگر شگفتانهای در تایید صلاحیتها نداشته باشیم قطبهای اصلی صحنه نهایی انتخابات سید ابراهیم رئیسی، علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری خواهند بود. شما جای احمدینژاد باشید در این آرایش چه انتخابی میکنید؟
🔹اگر ابراهیم رئیسی پیروز شود دو مشکل برای احمدینژاد به وجود میآید.
اول اینکه در دولت چهار یا هشت ساله رئیسی پایگاه رای اصلی احمدینژاد که او سالهاست به پشتوانه آنها سیاست ورزی میکند یعنی بدنه مستضعف جامعه که خاطراتی مانند یارانه و مسکن مهر و...را از احمدینژاد دارند احتمالا تبدیل به سمپات رئیسی خواهند شد.
دوم: احمدینژاد یکی از مزیت های مهم خود در سیاست را در نابلدی اصولگرایان تعریف کرده بود، آنها بدون او هیچ گاه نتوانستهاند در انتخاباتهای بزرگ اصلاحطلبان و طیف هاشمی را ببرند. با پیروزی احتمالی رئیسی این مزیت هم از او سلب خواهد شد.
🔹حالت بدتر برای احمدی نژاد پیروزی لاریجانی است. احمدینژاد حداقل از سال ۸۹ و ۹۰ تلاش میکند از خاندان لاریجانی چیزی شبیه هاشمی در افکار عمومی بسازد و خود را قطب مقابل آنها تعریف کند، برد احتمالی لاریجانی شکست بزرگ او خواهد بود و این یعنی اگر انتخابات به دو قطبی رئیسی، لاریجانی تبدیل شود یکی از بازندههای اصلی احمدینژاد است.
🔹در وضعیت فعلی حالت مطلوب برای محمود احمدینژاد حداقلی شدن مشارکت در وهله اول و بعد پیروزی نزدیکترین گزینه به دولت روحانی و اصلاحطلبان است.
🔹این دوره از انتخابات به مثابه پایان احمدی نژاد است،زیرا وی با رفتارهای آنارشیستی در حال دور شدن از معیارهای انقلاب اسلامی و مردم حامی نظام نیز هست.او فکر می کند که در رد صلاحیت هم منافعی اما در واقع او با این سخنان و موضع گیری ها در حال نشان دادن عمق تفکرات انحرافی خود است.
✍ محمد زعیم زاده
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
@srhejazi
#انتخابات
✅شهیدحاج قاسم سلیمانی:
خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه دادهاید و جانها را بر کف دست گرفته و در بازار عشقبازی به سوق فروش آمدهاید، عنایت کنید: جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است.
🔹امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. ا گر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص).
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🔴مناظره هاى انتخاباتى ؛فواید و اشکالات
🔹از جمله ساختارها و گونه هاى برنامه سازى در رسانه " مناظره " است و در ساليان اخير مناظره هاى انتخاباتى در ايران جاى خود را بازكرده است.
🔹ارزيابى ها، اثرسنجى و نظرسنجى هاى رسمى گوياى آن است كه *بيش از ۵۰ ميليون نفر از مردم بيننده مناظره هاى انتخاباتى هستند.
🔹مناظره موجب افزايش مشاركت سياسى مردم در انتخابات می شود.
براى آشنايی مردم با كانديداها و برنامه هاى آنها بسيار اثر دارد.
در يك نظرسنجى معتبر نشان داده شد كه كانديدايی كه قبل از مناظره فقط ۵٪ مردم او را مى شناختند بعد از مناظره ها اين شناخت به بيش از ۴۰ ٪ افزايش يافته بود.
🔹مناظره بيانگر عدالت رسانه اى توسط رسانه ملى است. هر كانديدايی كه از نظر قانون احراز صلاحيت شده باشد فارغ ازخط و تفكر سياسى و بدور از توانايی هاى مالى و امكانات، براحتى از اين رسانه امكان حضور و بيان برنامه ها و ديدگاههاى خود را پيدا مى كند.
🔰🔰 فوايد مناظره
🔺"افزايش سطح رقابت در میان کاندیداها و جناح های سیاسی است، چرا كه همه توان فكرى، علمى، تجربه و سوابق مديريتى كانديدا و حاميان آن "بدون روتوش "در معرض افكار عمومى قرار ميگيرد.
🔺اين مدل ساختار برنامه سازى روشى موفق درجلوگيرى از ريخت و پاش هاى مالى و اسراف در تبليغات است.
🔺مناظره موجب تضارب آراء، چند صدايی و فراهم ساختن تكثر گرايش هاى سياسى نقش برجسته دارد.
🔰🔰 اشكالات مناظره های تلویزیونی
🔻هر كس سخنورتر و قدرت بيان بهترى دارد نتيجه بهترى مى گيرد. كه گاهى اوقات با هوچى گرى و فريبكارى همراه ميشود.
🔻مناظره گاهى مرزهاى اخلاقى را ناديده ميگيرد و هركس هر قدر توان بيشترى در بداخلاقى و هنجارشكنى دارد متاسفانه نتيجه بهترى مى گيرد؟!
🔻مناظره گاهى تبديل به فرصتى براى تسويه حساب هاى سياسى، جناحى، باندى و شخصى ميشود.
🔻قدرت احساسى، عواطف، روانى غالبا بر قدرت عقلانى و خردورزى غلبه مى يابد.
🔻 مناظره گاهى اوقات نماد رياكارى، تزوير و نفاق است. ارايه چهره و شخصيتى غير از آنكه هست.
اين ها زيان ها وضررهاى مناظره است.
با اين همه بايد از مناظره دفاع كرد و نواقص و اشكالات آن را برطرف كرد.
بايد راه گفتگو و تعامل را همواره بازنگهداشت.
🔻مناظره بايد نماد خردورزى، شرح صدر، تعامل، گفتگو، تاب آورى و مداراى جامعه ايرانى باشد نه نماد پريشان احوالى، رياكارى و دغل بازى. مناظره بايد عيارجوانمردى و راستى باشد .
🔻بايد سازوكارى براى نظارت،داورى وراست آزمايي مناظره هاى انتخاباتى تلويزيونى طراحى واجراكرد.
✍دکتر علی دارابی(معاون امور استانهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران )
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@srhejazi
#انتخابات
#عکس_نوشت
برگزاری انتخابات سالم در طول جمهوری اسلامی
یک عدّهای مردم را دلسرد میکنند با خدشه کردن در انتخابات، خدشه کردن در نوع دستاندرکارانی که در انتخابات هستند، چه شورای محترم نگهبان، چه دیگر دستگاهها؛ در کار اینها خدشه میکنند؛ این غلط است. ما از اوّل انقلاب تا امروز که خب انتخاباتهای فراوانی داشتیم -دهها انتخابات انجام گرفته- این انتخابات همه سالم انجام گرفته؛ ممکن است یک تخلّفات کوچکی در گوشه و کنار شده باشد ـ-و در بعضی از موارد شده- امّا در نتایج انتخابات هیچ تأثیری نداشته. چون بنده مسئله را دنبال کردم؛ در یک مواردی شکایت کردند، ما دنبال کردیم مسائل را -یعنی یک جاهایی بود که شکایت شده بود که این تخلّفات انجام گرفته، پیگیری کردیم، بررسی کردیم، تحقیق جدّی کردیم از نزدیک- هرگز تخلّفی که خلاف امانت باشد یا در نتیجهی انتخابات تأثیر داشته باشد، مطلقاً در انتخاباتهای ما اتّفاق نیفتاده؛ انتخاباتهای ما سالم و همراه با امانت و سلامت بوده است.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺
@srhejazi
⁉️مقاومت چگونه در جنگ۱۲ روزه پیروز شد؟
🔹نبرد ۱۲روزه مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی در حالی به آتشبسی یکطرفه و شکننده منجر شد که بررسی ابعاد گوناگون آن نشان از پیروزی بلامنازع مقاومت و تغییر موازنه قدرت در منطقه دارد.
🔻رژیم صهیونیستی دستِکم به چهار دلیل، با گذشت یک هفته از شروع درگیریها به اشکال مختلف سعی کرد موضوع آتشبس را عملیاتی کند:
🔸کاهش شدید توان رزمی و میدانی صهیونیستها خصوصا در حوزه پدافندی در برابر توانمندی موشکهای مقاومت.
🔸آسیب شدید توان زیرساختی و صنعتی رژیم در کنترل و تامین نیازهای شهری.
🔸آسیبپذیریهای غیرقابل روانی و بالا رفتن آمار «مجروحین روانی» نسبت به مجروحین جنگی.
🔸آثار مخرب در حوزه اقتصادی بهویژه بخشهای متکی بر پروتکلهای ترانزیتی.
🔻بدیهی است که اصرار تلآویو بر اعلام آتشبس، بیتردید نتیجه قدرت مقاومت در این ۴ حوزه بود:
🔸«قدرت رزم در میدان»
🔸«قدرت مدیریت روانی در حوزه پدافند غیرعامل»
🔸«قدرت به اثبات رساندن اراده تسلط بر رژیم صهیونیستی»
🔸«قدرت غیرقابل پیشبینی بودن در حوزههای اطلاعاتی، تکنیکی، تاکتیکی و آفندی»
🔻نتایج سوء نظامی و غیرنظامی این دور از درگیریها برای رژیم صهیونیستی نشان از عمق تاثیرپذیری آنها و ضعف نهادینه شده در ساختارهای حکومت جعلی آنها دارد:
🔸کوچ بیش از ۲ میلیون شهرکنشین در جنوب اراضی اشغالی به زندگی پناهگاهی و خروج از شهرکها.
🔸شلیک بیش از ۴۰۰۰ موشک و راکت مقاومت در سطوح مختلف که مجموعا بیش از ۸۵ درصد از آنها به هدف اصابت کرد.
🔸آسیب جدی به بیش از ۴۰ درصد از تاسیسات صنعتی و زیرساختهای اجتماعی و روانی رژیم.
🔹ناقص ماندن پروژه آشکارسازی روابط اعرابِ سازشکار با اسرائیل شکست دیگر صهیونیستها از این نبرد است که که هم از جهت «بیتعهدی در قبال مفاد توافق» و هم از جهت «ناکارآمدی در حمایت از این کشورها» حائز اهمیت است.
🔹جنگ ۱۲روزه نشان داد که تفکر و برنامهریزی سردار شهید سلیمانی نامید تا چه حد توانست در همگرایی و وحدت همه جریانهای مقاومت مثمر ثمر بوده و آنها را به این باور برساند که در مقابل این جنایتکاران خونخوار راهی جز وحدت، ایستادگی و افزایش توان نظامی نیست.
[ #
🔴 قانون مجلس زیر پای دولت/ احتمال تمدید مشروط توافق ایران با آژانس بین المللی اتمی
یک مقام مطلع در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی:
🔹با توجه به پایان یافتن ضربالاجل سه ماهه ایران به آژانس، احتمال تمدید مشروط توافق قبلی برای یک ماه وجود دارد.
🔹در صورت قطعی شدن این احتمال انتظار میرود طرفهای مذاکرهکننده از حسن نیت ایران و این فرصت مجدد استفاده و با پذیرش مطالبات قانونی ایران روند دستیابی به توافق را تسهیل کنند.
🔹بر اساس توافق قبلی آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران قرار بود دوربینهایی که نظارتهای فراپادمانی را پشتیبانی میکنند تا اول خرداد ۱۴۰۰ روشن بمانند، اما تصاویر ضبط شده در داخل کشور حفظ شوند.
🔹تصاویر دوربینها تنها در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات وین، تحویل آژانس میشود و در غیر آن، تصاویر برای همیشه پاک خواهد شد
🔴آقای جهانگیری، یادتان هست، چگونه ۱۸میلیارد دلار را بر باد دادید؟
🔹اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی این روزها در تلاش است چهرهای مستقل از دولت فعلی از خود به نمایش بگذارد، ولی عملکرد ۸سالهاش و نقشی که در برخی تصمیمات خانمانسوز اقتصادی دولتهای یازدهم و دوازدهم داشته است، گریبانش را رها نمیکند.
🔹امکان ندارد مردم فراموش کنند که چطور در دولت آقای روحانی، دلار از ۳ هزار تومان به ۳۲ هزار تومان هم رسید؟ چه شد که سکه از یک میلیون تومان به ۱۶ میلیون تومان رسید؟ پراید ۱۷-۱۸ میلیونی چرا یکباره بالای ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورد؟
🔹شاید جهانگیری فکرش را هم نمیکرد که دلار ۴۲۰۰ سیاهترین سیاست ارزی ۴۰ ساله کشور نام بگیرد و با این سیاست اقتصادی نافرجام، ۱۸ میلیارد دلار از اموال و داراییهای کشور بسوزد و از بین برود.
🔹احتمالاً آقای جهانگیری در ۸ سال گذشته فرصت کافی برای اعمال اصلاحات افق گشا و واقعی نداشتند و یا از توان کافی بعنوان معاول اول رئیس جمهور و دومین فرد اصلی کابینه برخوردار نبودند که اینروزها بازهم سودای حضور در انتخابات را دارند و حتی مدعی هستند که برای تغییرات جدید آمده اند!!
🔴قالیباف: آژانس حق دسترسی به تصاویر مراکز هسته ای ایران را ندارد
رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان:
🔹از اول خرداد ، آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دسترسی به تصاویر مراکز هسته ای ایران را ندارد.
🔹مصمم هستیم قانون راهبردی مجلس اجرا شود چرا که مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
🔹بر همین اساس از اول خرداد و بر اساس پایان مهلت سه ماهه، حتما آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دسترسی به تصاویر مراکز هستهای ایران را نخواهد داشت.