دعايي كه قطعا مستجاب ميشود
آيت الله بهجت رحمةالله عليه، در پاسخ به سوالي فرمودند: برخي گمان ميكنند كه دعا، كار پيرزنها و پيرمردها و عجزه [ناتوانان] است، آنها كه نميتوانند در ميدان جنگ و جهاد شمشير بزنند؛ ولي معلوم ميشود مساله از اين بالاتر است! در روايت درباره شرايط استجابت دعا آمده است: "من دعا و هو لايحس سوي الاجابة استجيب له"، يعني هر كس دعا كند و جز اجابت احساس نكند، دعايش مستجايب ميشود.
گويا حالتي در ما پيدا شده شبيه به ياس از اجابت، كه دعاي ما فقط به زبان و لقلقهي لساني است؛ نه دعاي برخاسته از دل مطمئن و اميدوار به اجابت. قلب متيقن و دل شكستهاي ميخواهد كه دعايش مثل تير به هدف برسد، به گونهاي كه دعا كنيم و اجابت آن را بفهميم و يا حداقل به ما وعدهي استجابت آن را بدهد، ولو بعد از چهل سال، همچنان كه درباره حضرت يعقوب عليهالسلام ظاهرا دارد [محقق شد].
پ.ن:
آن دعايي مستجاب است كه دعاكننده در آن مطمئن به اجابت باشد و اين امر قلب متيقن و دل شكسته ميخواهد.
(كتاب پرسشهاي شما و پاسخهاي آيةالله بهجت، جلد دوم)
✅ مناظره زیبای دوقلوها
اولی:چرا انقدر دست وپا میزنی ومیچرخی راحت باش فقط بخور و بخواب ولذت ببر.
دومی:آخه دست و پای ما باید کار کنه ساخته بشه و کامل بشه تواون دنیا قراره باپاهامون راه بریم؛ فوتبال بازی کنیم با دستامون غذا بخوریم!
اولی:واقعا تو به زندگی بعد زایمان اعتقاد داری!عاقل باش اینا خرافات قدیمیاس؟
دومی: آره حتما بعد زایمان زندگی هست.
اولی: امکان نداره. ما با جفت تعذیه می شیم و نفس میکشیم. طنابشم انقدر کوتاهه که به بیرون نمی رسه اصلا اگه دنیای دیگه هم هست چرا کسی تاحالا از اونجا نیومده بهمون نشون بده.
دومی: بعد زایمان یکی هست مارو بغل و نوازش میکنه بهمون غذا میده؛ کمکمون میکنه بهش میگن مامان.
اولی: مگه تو به مامان اعتقاد داری؟
اگه هست پس چرا نمی بینیمش؟!!!
دومی: به نظرم مامان همه جا هست.
دور تا دورمونه.
اولی: من مامانو نمی بینم پس وجود نداره.
دومی: اگه ساکت ساکت باشی صداشو می شنوی و اگه خوب دقت کنی حضورشو حس می کنی….
✳️ نصیحت ارزشمند استاد
🔻 آيت اللّه جوادی آملی (حفظه الله) میفرمودند: قبل از رفتن به مكه خدمت آيت اللّه طباطبايی (رحمة الله) رسیديم و از ايشان خواستيم نصيحتی به ما بكنند. ايشان گفتند: خدا میفرمايد: «فَاذكُروُنی اَذْكُرْكُمْ» اگر به ياد من باشی، من هم به ياد تو هستم. بعد گفتند: اگر خدا به ياد تو باشد در حقيقت قدرت مطلق و عزيز مطلق به ياد توست. خدا خودش میفرمايد: اگر به ياد من باشی من هم به ياد تو هستم. حالا اگر قدرت مطلق به ياد ما باشد ديگر از چه چيزی بترسيم؟
🔸 اگر كسی مطمئن شود كه وقتی به ياد خداست، قديرِ عليمِ سميعِ بصيرِ جوادِ مطلق، كه مالك هستی است، به ياد او و مراقب و مواظب اوست، ديگر هيچ نگرانی نخواهد داشت و با اين روحيه و با كشف توجّهِ حق به بنده، فقط به «بندگی» خواهد پرداخت. مگر ما چيزی غير از اين میخواهيم؟ بايد ما آن قسمتی را كه بر عهدهٔ ماست انجام دهيم، که همان به ياد خدا بودن است و فراموش نكردن حضور حضرت حق در همهٔ روابط و اعمال؛ آن قسمتِ دیگر که مربوط به خداوند است که به یاد ما باشد، هرگز مورد غفلت قرار نمیگیرد.
👤 اصغر_طاهرزاده
📚 کتاب «فرزندم اینچنین باید بود» ج۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥هر جور به خدا نگاه کنیم همان طور با ما برخورد می کند
حسن ظن به خدا
بد گمانی به خدا
🔰#استاد_عالی
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید
چطور یاد مرگ زندگیِ ما را عوض می کنه !
📌توجه تام امام جواد(ع) به زندگی مردم
امام #جواد(ع) نامه ای به یک فرد فرزند از دست داده نوشتند و رحلت فرزندش را با این بیان تسلیت گفتند:
«از #مصیبت تو در از دست دادن فرزندت #علی با خبر شدم و نیز دانستم که او محبوب ترین فرزندانت بوده است. این چنین، خداوند از پدر و غیر پدر، باارزش ترین کس را میگیرد تا اجر مصیبتش بالاتر رود. پس خداوند اجر تو را بزرگ قرار دهد و قلبت را استوار سازد که او توانا است و خداوند به زودی جای او را با فرزندِ دیگری پر سازد و امیدوارم خداوند چنین کند!»
📚کلینی، الکافی، ج3، ص205، ح10.
انسان شناسی ۲۴۷.mp3
12.27M
#انسان_شناسی ۲۴۷
#آیتالله_ناصری
#استاد_شجاعی
- چرا ما مُردن خودمان را باور نداریم؟
- چرا ما مُردن خودمان را دور میبینیم؟
- چرا ما فکر میکنیم هنوز خیلی وقت داریم؟
و این درحالیست که دائماً به چشم، مُردن ناگهانی دیگران را میبینیم.
❇️ انسان وقتی در حال احتضار قرار می گیرد، سه چیز از مقابلش رژه می روند: اول دوستان و اولاد و زن و بچه، دوم مال و ثروت، مثل باغ رامسر و باغ کلاردشت و ویلای آبعلی و خانه و ماشین بنز، سوم هم اعمال مثل نماز و روزه و عبـادت و کارهای خوب و بد.شـخص محتضر رو می کند به خانواده می گوید : شما کی هستید؟»
❇️ آنها می گویند: «ما اولاد و زن و بچه توییم.»شخص محتضر به فرزندانش می گوید :«من خیلی نسبت به شما حریص بودم، شما را به دبیرستان و دانشگاه فرسـتادم. ... حالا الان به چه درد من می خـورید؟»آنها می گویند: «ما تو را کـنار قبرت می بریم و تـوی قبر می گذاریم، بعد هم می رویم دنبال (کارمان) . . . !» بعد شخص محتضر رو به مال و ثروتش می کند و می گوید: «شما کی هستید؟»
❇️ مال و ثروت جواب می دهند: «ما دارایی های تو هستیم، من باغ رامسر هستم یا من باغ آبعلی هستم.»شخص محتضر می گوید: «من خیلی نسبت به شما حریص بودم، عمرم را روی شما گذاشتم، به خاطر جمع کردن شما به بانک می رفتم و... حالا شما در این لحظه برای من چه کار می کنید؟» مال و ثروت هم می گویند: « خُذْ مِنّی کَفَنَک! » «کفنت را از من بردار!» یعنی یک کفن بیشتر حق نداری از من برداری! بعد شخص محتضر رو به اعمالش می کند و می گوید: «جنابعالی که باشید؟»
❇️ در این وقت عمل انسان حرفی به او می زند که پدرش را در می آورد، می گوید:«من اعمال تو هستم، تو نسبت به آن دو تای دیگر شش دانگ حواست جمع بود، با آن ها خیلی رفیق بودی، اما با ما خیلی میانه ای نداشتی. نماز اول وقتت را رها می کردی و دنبال پول بودی تا برای زن و بچه آپارتمان بسازی ، خانه بخری، اما فکر من نبودی.»
❇️ اعمال این حرف ها را به انسان می زند و شخص محتضر خجالت زده می شود و خجالت زدگی بدترین چیز است:
به آتشم بیفکن و نام گنه مبر
که آتش به گرمی عرق انفعال نیست
(گلپایگانی، محمود ، درمحضر مجتهدی ج 2 ، صص290 تا 293 )
🌿🌷🌺💐🌸🌹🌿