🌸قال علی علیهالسلام:
🌺سلَامَةُ الْعَيْشِ فِي الْمُدَارَاةِ.
🌸حضرت علی علیهالسلام:
🌺سلامت زندگی در مدارا کردن است.
📚غرر الحكم، ص401
راه زدودن كينه ها
🌷امیرالمومنین علیه السلام:
☀️اُحصُدِالشَّرَّ مِن صَدرِ غَیرِکَ بِقَلعِه مِن صَدرِکَ.
🌎كينه و بدخواهى ديگران را از سينه خود درو كن تا بدخواهى به تو از سينه ديگران ريشه كن شود
📘 نهج البلاغه حکمت_178
پ.ن:
وقتی آن کس که دوستش داریم بیمار میشود،
میگوییم امتحان الهی است.
ولی هنگامی که شخصی که دوستش نداریم بیمار میشود، میگوییم عقوبت الهی است!
وقتی آن کس که دوستش داریم دچار مصیبتی میشود، میگوییم از بس که خوب بود.
و هنگامی که شخصی که دوستش نداریم، دچار مصیبت میشود، میگوییم از بس که ظالم بود!!
مراقب باشیم...!
قضا و قدر الهی را آن طور که پسندمان هست تقسیم و تفسیر نکنیم...!
همه ما حامل عیوب زیادی هستیم و اگر لباسی ازسوی خدا، که نامش سِتر (پوشش)است نبود
،گردنهای ما از شدت خجالت خم میشد.
پس عیب جویی نکنیم، در حالی که عیوب زیادی در وجودمان جاری است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آه نکشید و داشتههای دیگران را با نگاه حسرت ننگرید، هر کسی نعمتی دارد قطعا شما چیزهایی دارید که آروزی دیگران است. راضی به رضای خدا باشید.
🎥 عشق به انتشار سوتی های دیگران
🎙حجت الاسلام والمسلمین #قرائتی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸کنایه نزن🔸
«وَ قُل لِّعِبَادِی یقُولُواْ ٱلَّتِی هِی أَحسَنُ إِنَّ ٱلشَّیطَنَ ینزَغُ بَینَهُم» به مؤمنین بگو که در انتخاب سخن دقت کنند و مطلبشان را به بهترین روش بیان کنند.
«یقُولُوا الَّتِی هِی أَحْسَنُ» یعنی چیزی را که احسن است بگویند. مثلاً شما میخواهی به یک کسی اعتراض کنی، اینجا باید «یقُولُوا الَّتِی هِی أَحْسَنُ» باشد؛ به سبکی که بهترین شیوه است مطلب را مطرح کن.
بعد میفرماید: علت اینکه من این توصیه را به شما میکنم چیست؟ علتش اینست که: «إِنَّ الشَّیطانَ ینْزَغُ بَینَهُمْ»: شیطان بین شما کینه و کدورت ایجاد میکند. یعنی کنایه نزن. چون کنایه زدن، «یقُولُوا الَّتِی هِی أَحْسَنُ» نیست. اگر میخواهی مطلبی را بگویی، مواظب اطراف کلام و جوانب کلام باش. بی محابا سخن را پرتاب نکن. چرا؟ چون شیطان در کار است. یعنی شیطان از این کلام تو بهرهگیری میکند برای جدایی انداختن، برای جدا کردن قلوب مؤمنین از هم، بریدن اینها از هم. چون او سوء استفاده میکند، مواظب باش.
کلامی که میگویی ببین آیا شیطان میتواند از این کلام سوء استفادهای بکند یا نمیتواند؟ اگر شیطان نمیتواند سوء استفاده بکند، بگو. مواظب باش که یک سخن چینِ عجیب و غریبی نشسته است و میخواهد از آب سخن تو رنگ بردارد. نگو ما مؤمنین با هم این حرفها را نداریم و هرچه به هم گفتیم خبری نیست! یک وقت میبینی گفتی و بعد دیگر نمیشود آن را درست کرد! وقتی میخواهی سخن بگویی از این «نزغ شیطان» بر حذر باش، مراقبت بکن.
🕊#شهیدانه
🔻با بیت المال میانه خوبی نداشت. نمی خواست زیر دَین مردم برود.
رفته بودم تدارکات تا یک سری وسایل برای سید حمید بگیرم.
مسئول تدارکات گفت: سید حمید چیزی از ما نمی گیرد. معمولا وسایلش را خودش از شهر تهیه می کند.
خیلی تعجب کردم. رفتم پیشش و گفتم: چرا این کار را می کنی؟
گفت: نمی توانم. می ترسم بروم زیر دین مردم.
🌹 اگر پولی هم از راه جبهبه دست می آورد، در راه خیر مصرفش می کرد.
مادرش می گفت: هر وقت می خواست به جبهه اعزام شود، کرایه راه را هم خودمان به او می دادیم.
روزهای آخر میگفت از مادرم شنیده ام که به زودی شهید می شوم...
حاج همت ترک موتور سید حمید بود که آسمانی شدند...
"شهید سیدحمید میرافضلی"
📙پابرهنه. اثر گروه شهید هادی
💢 با دیگران همدلی کنید
💠 اصل اساسی در هر ارتباطی، همدلی میباشد. همدلی یعنی اینکه بتوانید خود را بهجای دیگران بگذارید و دنیا و مسائل را از نگاه آنان ببینید.
🔶 به این فکر کنید که فردِ مقابل چه نیازی دارد، چه شرایطی دارد و چهطور فکر میکند؛ در اینصورت بهتر میتوانید او را درک کنید و کمتر دچار سوء تفاهم میشوید.
دوره جدید کارگاه کنترل خشم به صورت رایگان و در سه نوبت صبح و عصر و شب برگزار می گردد.
ثبت نام از طریق لینک زیر
👇👇👇
https://ganjepenhan.ir/controlkhashm/
*چگونه محبوب خدا شویم؟*
انسان وقتی کمالی یا ویژگی خاصی در کسی میبیند بطور طبیعی مجذوب اومیشود و تمایل دارد خود را باو نزدیک کند.
در زمینه تحصیل محبّت خدا نیز، راهی جز این نداریم، اگر خواهان نگاه پرمهرخداوند و جلب محبت خدا هستیم باید درخودمان و نفسمان و رفتارمان کمال ایجاد کنیم.
بدیهی است شناخت عمیق خداوند و درک مقامات وجایگاه بینهایت پروردگار برای همگان میسّر نیست؛اما خوشبختانه راه نزدیکتر و آسانتر و همگانی این است که شناخت و توجه ما نسبت به نعمتها، محبّت ما را نسبت به ولیّ نعمت خویش به شدت برمیانگیزد و عواطف ما را به الطاف خدای متعال و مهربانیها و توجهاتی که به ما دارد متوجه میکند.
آری میپرسند چگونه محبوب خداوند شویم؟
مولای متقیان حضرت علی (ع) در حدیثی ارزشمند به عملی ساده اشاره میکند که انسان را محبوب خدا قرار میدهد.
چگونه محبوب خداوند شویم؟
*نیکوکاری،*
*کمک به همنوعان*
*و برآورده کردن احتیاجات مردم*
این ویژگی اخلاقی یکی از ارزشهای صفاتی هر فردی محسوب میشود و موجبات رشد روحی او ونزدیک شدن به خدای متعال را فراهم میآورد؛
چونکه در این نوع ارزشها ویژگی برتری به نام ایثار و از خودگذشتگی نهفته است. همان صفتی که خداوندمشتاق ان است وبرای ما میپسندد
امام کاظم علیهالسلام در اهمیت برآورده کردن نیاز مردم فرمود: *خداوند در زمین بندگانی دارد که برای برآوردن نیازهای مردم میکوشند؛ اینان ایمنی یافتگان روز قیامتند؛ إنَّ لِلّهِ عِباداً فِی الأرضِ یَسعَونَ فی حَوائجِ النّاسِ هُمُ الآمِنونَ یَومَ* القِیامَةِ» (الکافی، ج ۲، ص ۱۹۷)
نکته قابل توجه در این روایت، قرارگیری آن دسته از افرادی که در برآوردن نیازهای مردم در تلاشند، در زمره عباد الله است که این خود مقامی بزرگ محسوب میشود. از این جهت نباید چنین عملی را سبک شمرد بلکه باید با نیت خالص بر تداوم چنین عملی اهتمام به خرج داد تا جایی که جزئی از فرهنگ رفتاری انسان محسوب شود.
امیرالمؤمنین (ع) در روایتی نزدیک به مضمون حدیث قبل فرمود:
*«محبوبترین مؤمن نزد خداوند کسی است که مؤمن فقیری را در تنگدستی دنیا و گذران زندگی یاری رساند؛ إنَّ أحَبَّ المُؤمنِینَ إلَی اللَّهِ مَن أعانَ المُؤمِنَ الفَقیرَ مِنَ الفَقرِ فی دُنیاهُ و مَعاشِهِ»*
(تحف العقول، ص ۳۷۶)
در این روایت، کمک به یک مؤمن فقیر، انسان مؤمن را در زمره کسانی قرار میدهد که مورد محبت خدا قرار دارند، همچنان که در روایت قبل تلاش در جهت برآوردن نیازهای مردم، انسان را در جرگه بندگان خاص خدا قرار میدهد.
🔴 رفتن به قبرستان و تأمل در احوال اهل قبور
✍ توصیه شده هم در هنگام غم و هم در شادیها به قبرستان برویم و در حالات اهل قبور و مرگ و عوالم پس ازآن تأمل کنیم، که آن شادیها و غمها را تعدیل میکند، به طوری که نه غمها انسان را بشکند و نه شادیها او را سرخوش و غافل نماید.
چقدر خوب است برخی مناجاتها، مثل مناجات مسجد کوفه امیرالمؤمنین علیه السلام که آیات قیامت را متذکر شده است، در چنین محیطهایی خوانده شود و روی آن تأمل گردد. مرحوم آیت الله سید جمال گلپایگانی به توصیه اساتیدشان، در اصفهان، یا نجف زیاد به قبرستان میرفتند. تا وقتی که در اصفهان بودند، به تخت فولادمی رفتند. وقتی هم به نجف رفتند، به وادی السلام میرفتند و معمولاً پس از فاتحه و زیارت اهل قبور، در زمینی که قبری نبود مینشستند و به فکر فرو میرفتند. البته همان مکان بعدها محل قبر خودشان شد. مشاهدات عجبیی هم در وادی السلام داشتند که همینها از ایشان عالمی متعبد و روشن ضمیر ساخته بود که با وجود سختیها و گرفتاریهای بسیار، شاد و بانشاط و سرزنده بود.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
✍ به جوان پشت میز (مأمور الهی در برزخ) گفتم: چرا خداوند به بعضی از کسانی که دین و ایمان درست و حسابی ندارند، اینقدر مال و ثروت میدهد؟ این کار، اهل ایمان را در مورد راه درست، به شک و تردید می اندازد.
او هم گفت: «خداوند برخی افراد که از مسیر او دور شده و غرق در دنیا شدند و برای دستورات پروردگار ارزشی قائل نیستند را به حال خود رها می کند تا در آن سوی هستی به حساب آنها رسیدگی شود.
برخی از این افراد، به محض اینکه از خداوند چیزی از مال دنیا بخواهند، سریع به آنها داده می شود تا دیگر با خدا حرف نزنند. و تعبیر شما، سریع او را رد می کنند که صدای او را نشنوند!
برخی از این افراد فکر می کنند که مقرب خدا هستند که هر چه می خواهند فراهم می شود، اما در واقع اینطور نیست. این ها به حال خود رها شده اند. می خواهند کار خوب کنند، اما توفیق نمی یابند. کار خیری هم اگر انجام دهند، یا باعث فساد می شود و یا آن را نابود می کنند.
من این گفتگو را به یاد داشتم. تا اینکه سال بعد در یک جلسه فامیلی، یکی از افراد ثروتمند بی ایمان را دیدم. درست مصداق همان کلام بود. او اهل نماز و عبادت نبود، اما می گفت هر چه از خدا بخواهم سریع می دهد. به او گفتم: کدام کشورها رفته ای؟ گفت: بیشتر کشورهای دنیا را رفته ام و همینطور اسم کشورها را برد.
گفتم: چند بار تا حالا کربلا رفتی؟ چند سفر مشهد رفتی؟
خنده ای از سر تمسخر کرد و گفت: کربلا که فعلا امنیت ندارد. اما اگر بخواهم یک قطار را کامل می خرم و همه را مشهد می برم.
دوباره سؤالم را تکرار کردم: چندبار تا حالا مشهد رفتی؟ گفت: یکبار برای پروژه اقتصادی رفتم، اما زود برگشتم. گفتم: حرم امام رضا (ع) هم رفتی؟
گفت: فرصت نشد. اما اراده کنم می روم. بعد یکی از بزرگترهای هیئت فامیلی را صدا کرد و گفت: حاجی، امسال هزینه غذای ده شب محرم رو به حساب من بذار. این را گفت و بلند شد و رفت.
درست یکی دو شب به محرم، اعضای هیئت به سراغ او رفتند که هزینه غذا را بگیرند، اما خارج از کشور بود! این آقا بعد از عاشورا برگشت. باز مثل همیشه، مردمان عادی هزینه محرم را پرداخت کردند.
خبر دارم که هنوز این شخص توفیق زیارت مشهد را پیدا نکرده!
📚 کتاب سه دقیقه در قیامت