📬 چه چیزهایی باعث احساس حقارت در کودک میشود؟
انواع تحقیر: تحقیر مستقیم و غیرمستقیم .
تحقیر آشکار و مستقیم:
استفاده از الفاظ تحقیرآمیز ؛ بد، کثافت، تنبل ...
بچه که بودیم سرصف بچه را تنبیه میکردند، فلک میکردند، کلاه بوقی سرش میگذاشتند و... چه آیندهای میتوان برای شخصیت این کودک متصور بود؟!
تحقیر غیر مستقیم؛ مثل مقایسه کردن
"ببین فلانی شاگرد اول شده، ببین چقدر درسخونه."
جایزههایی که میدیم، شاگرد اول، دوم و سوم تعیین میکنیم.
اینها مصداق تحقیر،
و به مثابه خشونت رفتاری است.
به همین دلیل بچه ها پشتکارشان را از دست میدهند.
خشونت فقط فیزیکی نیست.
✨﷽✨
🔰 فرزندانتان را به سمت عاق شدن یا قطع رحم، نبرید!...
✍حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:خداوند متعال رحمت كند كسى را كه فرزندش را بر نيكى كردن به خود يارى نمايد.راوی گويد: عرض کردم: انسان چگونه فرزندش را بر نيكى كردن به خويش يارى كند؟
فرمودند: عمل اندكى را كه در توان اوست بپذيرد و از عملى كه بر او سخت است درگذرد، بر او ستم نكند و با او بداخلاقى ننمايد كه [اگر چنین کند] در اين صورت بين او و فرزندش از مرزهاى كفر جز عاق شدن يا قطع رحم كردن فاصلهاى نخواهد بود.
سپس حضرت پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله فرمودند:بهشت پاكيزه است. خداوند متعال آن را پاكيزه نموده است و بوى آن را نيز پاكيزه قرار داده است؛ به طورى كه بوى آن از مسير دو هزار سال راه استشمام مىشود، امّا كسى كه عاق شده، كسى كه قطع رحم كرده و كسى كه لباس خود را از روى تكبّر بر زمين مىكشاند، بوى بهشت را استشمام نخواهند كرد!
📚 کافی ج6 ص50
بچه احتیاج به بازی دارد و خود این احتیاج به بازی یکی از حکمتهای پروردگار است. یک مقدار انرژی در وجود کودک ذخیره است که او فقط به وسیله بازی میتواند این انرژی را دفع کند. بچه غریزه ای دارد برای بازی کردن. حالا انسان اشخاصی را میبیند که میگویند میخواهم بچهام را تربیت کنم. خوب، چطور میخواهی تربیت کنی؟ نمیگذارد بچه پنج شش ساله برود با بچهها بازی کند، هر مجلسی که خودش میرود بچه را هم میبرد برای اینکه تربیت بشود، جلوی خنده او را میگیرد، جلوی خوراک او را میگیرد.
📕استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۱۵
✅ فرزند آوری، رزق آوری
✍ بکر بـن صـالح، یـکـی از اصـحـاب امام
کاظم علیه السلام می گوید: به امام کاظم
علیه السلام نوشتم، حدود پنج سال است
که از طلب بچه خودداری کرده ام
و این بدان سبب است که همسرم از این کار ناخشنود است و می گوید تربیت و نگهداری فرزندان بـه عـلـت کمبود مـالی مشکـل است.
نظر شما چیست؟
امام در پاسخ به من نوشت: در پی فرزند باش؛ زیرا #روزی آن ها را خداوند عزوجل می دهد.
📚 کافی، ج ۶، ص ۳
ابراز محبت و توجه صرفا با روشهای مادی مثل خریدهای مكرر، پول دادنهای بیرویه و هدیههای رشوهمانند، زمينه را برای پرتوقع و بیمسئولیت شدن کودک و نوجوان را ایجاد میكند.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نسخه دین برای مشکلات تربیتی بچه ها!
🔻دین میگوید اگر ما فرزندمان را توحیدی و ولایی تربیت کنیم، خود به خود دچار خیلی از مشکلات نمیشوند. اساسا چرا ما به دنبال درمان پرخاشگری هستیم؟ دین میگوید، اگر زیر ۷ سال بچه را آزاد بگذاریم که خوب بازی کند، اصلا دچار لجبازی و پرخاشگری نمیشود. حواسمان باشد نسخه دین در تربیت، نسخه خالق برای مخلوق و نسخه غرب برای تربیت، نسخه مخلوق برای مخلوق است. خالق، به انسان اِشراف دارد و از بالا به او نگاه میکند اما مخلوق تازه دارد شروع میکند، تا چیزی از انسان سر در بیاورد. خالق، اِشرافش به جسم و روح است و مخلوق سراسر جهل به روح و جسم است.
🔺 حجت الاسلام عباسی ولدی
✳ از تهمتزننده چه گرفتم تا راضی شدم؟
جوان پشت میز گفت: شخصی اینجاست که چهار سال است منتظر شماست! اینشخص اعمال خوبی داشته و باید به بهشت برزخی برود، اما معطل شماست. با تعجب گفتم: از کی حرف میزنی؟ یکی از پیرمردهای اُمنای مسجدمان را دیدم که در مقابلم و در کنار همانجوان ایستاده. خیلی ابراز ارادت کرد و گفت: کجایی؟ چند ساله منتظر تو هستم. بعد از کمی صحبت، این پیرمرد ادامه داد: زمانی که شما در مسجد و بسیج، مشغول فعالیت فرهنگی بودید، تهمتی را در جمع به شما زدم. برای همین آمدهام که حلالم کنید.
آنصحنه برایم یادآوری شد. من مشغول فعالیت و کارهای فرهنگی در مسجد بودم. این پیرمرد و چند نفر دیگر در گوشهای نشسته بود. بعد پشت سر من حرفی زد که واقعیت نداشت. او به من تهمت بدی زد و نیت ما را زیر سؤال برد. عجیبتر اینکه زمانی این تهمت را به من زد که ابتدای حضورم در بسیج بود و نوجوان بودم!
آدم خوبی بود. اما من نامه اعمالم خیلی خالی شده بود. به جوان پشت میز گفتم: درسته ایشون آدم خوبی بوده، اما من همینطوری از ایشون نمیگذرم. دست من خالیه. هرچه میتوانی ازش بگیر.
تازه معنای آیه ۳۷ سوره عبس را فهمیدم: «هر کسی در روز جزا برای خودش گرفتاری دارد و همان گرفتاری خودش، برایش بس است و مجال این نیست که به فکر کس دیگری باشد.»
جوان هم رو به من کرد و گفت: این بنده خدا یک وقف انجام داده که خیلی بابرکت بوده و ثواب زیادی برایش میآید. او یک حسینیه را در شهر شما، خالصانه برای رضای خدا ساخته که مردم از آنجا استفاده میکنند. اگر بخواهی ثواب کل حسینیهاش را از او میگیرم و در نامه عمل شما میگذارم تا او را ببخشی. با خودم گفتم: ثواب ساخت یک حسینیه به خاطر یک تهمت؟! خیلی خوبه.
بنده خدا این پیرمرد خیلی ناراحت و افسرده شد، اما چارهای نداشت. ثواب یک وقف خالصانه یک حسینیه را به خاطر یک تهمت به یک نوجوان داد و رفت به سمت بهشت برزخی!
اما تمام حواس من در آنلحظه به این بود که وقتی کسی به خاطر تهمت به یک نوجوان، یک چنین خیرات بزرگی را از دست میدهد، پس ما که هر روز و هر شب پشت سر مسئولان و دوستان و آشنایان خودمان هرچه میخواهیم میگوییم...
جوان پشت میز به عظمت آبروی مؤمن اشاره کرد و آیۀ ۱۹ سوره نور را خواند: «کسانی که دوست دارند زشتیها در میان مردم باایمان رواج یابد، برای آنان در دنیا و آخرت عذاب دردناکی است»...
#سه_دقیقه_در_قیامت
(چاپ سوم، تهران: انتشارات شهید ابراهیم هادی، ۱۳۹۸)
صفحات ۳۷ و ۳۸.
اگه جلوي پاركينگ منزلتون پارك كردند و عجله داريد، ماشين رو پنچر نكنيد و دعوا هم نكنيد.
با شماره ١٢٠ تماس بگيريد،
[این شماره متعلق به راهنمایی و رانندگی است و برای امور مشابه راهاندازی شده است]. آنها با راننده تماس میگیرند تا سريعتر ماشین خود را جابجا کند.
در مقابل بيفرهنگیها، با #فرهنگ برخورد كنيم.
فرهاد دهنوی
برای رابطه خوب و ایجاد آرامش
نبین، نگو، نشنو، نپرس
#نبین
گاهی باید وانمود کنی که ندیدی (اصل تغافل)
#نگو
۱- هرچه شنیدی نگو
۲-به کسی که حرفت در او تاثیر ندارد نگو
۳- سخنی که دلی بیازارد نگو
۴-هر سخن راستی را هر جا نگو
۵- هر خیری که در حق دیگران کردی نگو
۶- راز را نگو حتی به نزدیکترین افراد
زیرا هر «زمان» که
«دهان خود را» باز میکنید
و یا «پیامی» ارسال مینمایید
به افراد
اجازه میدهید که
به میزان «اخلاق»، «ادب»،
«فرهنـگ»، «فهـم»، «شعـور»
«شخصیت» و «معلومات شما»
پی ببرند.
#نشنو
۱- هر سخنی ارزش شنیدن ندارد
۲- وقتی دونفر آهسته سخن میگویند سعی کن نشنوی
۳- غیبت را نشنو
۴- گاهی وانمود کن که نشنیدی (اصل تغافل)
#نپرس
۱- آنچه را که به تو مربوط نیست نپرس
۲- آنچه که شخص از گفتنش شرم دارد نپرس
۳- آنچه باعث آزار شخص میشود نپرس
۴- آن پرسشی که در آن فایدهای نیست نپرس
۵- آنچه که موجب اختلاف و نزاع میشود نپرس
اگر با شنیدن یک انتقاد یا عقیدهی مخالف، رگهای گردنتان باد میکند و از کوره در میروید،
اگر وقتی اشتباهی کردید به جای معذرتخواهی به صد ریسمان چنگ میزنید تا آنرا توجیه کنید.
اگر با شنیدن تعریف و تمجیدهایی که از شما میشود، دلتان غنج میزند و احساس سرخوشی میکنید،
اگر برای رضایت قدرتمندترها، از آنها تعریف و تمجید میکنید و به هر طریق سعی در نزدیک شدن به آنها میکنید،
اگر در ازای هدیهای که گرفتهاید و یا شام و ناهاری که در منزل کسی خوردهاید حق دیگری را - تحت عنوان حفظ حرمت نان و نمک- به او واگذار میکنید.
اگر نمیتوانید حرفتان را با صراحت و شهامت در مقابل کسانی که در سلسله مراتب اجتماعی از شما بالاترند بزنید و یا به درخواستهای غیراصولی و غیراخلاقیشان جواب منفی بدهید،
اگر احساسات مثبت و منفی تان را در تصمیمها و قضاوتهایتان دخالت میدهید،
اگر به خاطر منافع شخصیتان، منافع جمع را قربانی میکنید،
اگر به دلیل تفاوتی که دیگران از نظر جنسیت، قومیت و باورها و اعتقادات با شما دارند، آنها را کمتر از خود میبینید.
و اگر...........
مطمئن باشید اگر به قدرت برسید بهتر از کسانی که اکنون بر سر قدرت نشستهاند عمل نخواهید کرد.
طاهره شیخ الاسلام