eitaa logo
سبک زندگی دینی
126 دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
1.4هزار ویدیو
23 فایل
آیدی ادمین: @mohammaddostmr
مشاهده در ایتا
دانلود
معرفت و بصيرت حضرت زين العابدين عليه السلام نسبت به معنويّت ماه مبارك، و ملكوتى بودن اين قسمت از زمان، علّت عشق و علاقه شديد حضرت به اين ماه بود، او از ملاقات با محبوب و معشوقش فوق العاده خوشحال مى شد، و به هنگام رسيدن زمان هجران از ماه، گويى به سخت ترين مصيبت دچار مى گشت. امام سجاد عليه‌السلام به مناسبتِ وداع با ماه مبارک رمضان، ابتدا به توصيف اين ماه پرداخته، و خود ماه مبارک رمضان را مخاطب قرار مي‌دهند و با لحني که گويا با دوست محبوبي سخن مي‌گويند در قالب بيست سلام با اين ماه وداع مي‌کنند. امام در وداع با ماه مبارك رمضان ناله سوزان داشت، دلش پردرد بود، غصه اش فزونى مى گرفت، غمش جانكاه مى شد، آه آتشين از نهاد پاكش خرمن فلك را مى سوخت، بى تاب مى گشت، قرار از كفش مى رفت، در دريايى از اشك حسرت غرق مى شد، در اقيانوس محنت و رنج دست و پا مى زد، و همچون كسى كه بى اختيار عزيزترين موجودش را از دست مى دهد به عزا مى نشست. اشكش فزون بود، سوزش مى سوزاند، ناله اش دل سنگ را آب مى كرد، چه بايد گفت كه آن عاشق دلباخته مى ديد ماه مبارك در تمام ايام سال جايگزين ندارد، بايد ديد كه معشوق از برابر ديده عاشق پنهان مى شود، و عاشق را براى حفظ معشوق چاره اى نيست.
اون دعای وداع ماه رمضون تو صحیفه ی سجادیه رو که میخوایم شب آخر بخونیم و گریه کنیم که چه ماهی رو از دست دادیم،همین شب های اول بخونیم که بفهمیم وارد چه ماهی شدیم و توجه نداریم ! تو این دعا کلی فضائل این ماه رو بیان میکنیم و حسرت میخوریم که چه ماهی رو از دست دادیم. 🔸بخش‌هایی از دعای چهل و پنجم صحیفه سجادیه 🌼السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَکْبَرَ وَ یَا عِیدَ أَوْلِیَائِهِ الْأَعْظَمَ. خداحافظ! ای ماه بزرگ خدا و عید بزرگ اولیای خدا. 🌹السلام عَلیکَ من شَهر قَربت فیه الامال(صحیفه سجادیه) خداحافظ ای ماه دست یافتن به آرزوها 🔰 السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ نَاصِرٍ أَعَانَ عَلَى الشَّيْطَانِ ، وَ صَاحِبٍ سَهَّلَ سُبُلَ الْإِحْسَانِ خداحافظ یاوری که ما را در مبارزۀ با شیطان، یاری داد؛ و رفیقی که راه‌های احسان را، هموار و آسان ساخت. 🔻السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ شَهْرٍ لَا تُنَافِسُهُ الْأَيَّامُ . خداحافظ ماهی که تمام زمان‌ها، قدرت رقابت با او را ندارند. ❇️السَّلَامُ عَلَيْكَ كَمْ مِنْ سُوءٍ صُرِفَ بِكَ عَنَّا ، وَ كَمْ مِنْ خَيْرٍ أُفِيضَ بِكَ عَلَيْنَا خداحافظ چه بدی‌ها که به سبب تو از ما برطرف شد؛ و چه خوبی‌ها که به وسیلۀ تو بر ما فرو ریخت. خدایا! 🌹در ناب ترین ثانیه های راز و نیاز با تو، میهمان سفره های رنگینت هستیم. در ماه رمضان زمین و آسمان، عرش و کائنات و بهشت با هم پیوند خورده، افسوس که این خان بزرگ الهی، عادی میشه متن وترجمه : https://www.alef.ir/news/4010209010.html
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠توصیه مقام معظم رهبری 🔰به دعاهای صحیفه سجادیه اهمیت بدید . 🔷مخصوصا دعای پنجم ودعای بیستم که معروف به دعای مکارم الاخلاق است . 🔶این دعاها گام شما را محکم میکند
صحیفه سجادیه کتابی حاوی ۵۴ دعا از امام سجاد(ع) است. این کتاب پس از قرآن و نهج البلاغه مهم‌ترین میراث مکتوب شیعه به حساب می‌آید و به نام‌های خواهر قرآن و «انجیل اهل بیت» نیز مشهور است. صحیفه مانند قرآن و نهج‌البلاغه از نظر فصاحت و بلاغت مورد توجه قرار گرفته است. امام سجاد(ع) بسیاری از معارف دینی را در دعاهای خود بیان می‌کند؛ موضوعاتی مثل خداشناسی، جهان‌شناسی، انسان‌شناسی و مباحث عالم غیب، فرشتگان، رسالت انبیا، جایگاه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، امامت، فضایل و رذایل اخلاقی، گرامیداشت اعیاد، مسائل اجتماعی و اقتصادی، اشارات تاریخی، نعمت‌های مختلف خداوند، آداب دعا، تلاوت، ذکر، نماز و عبادت. معروف‌ترین دعای صحیفه دعای مکارم الاخلاق است. بر این اثر شرح های بسیاری نوشته شده که مشهورترین آن‌ها ریاض السالکین نوشته سید علیخان شیرازی است. صحیفه به سیزده زبان از جمله فارسی و انگلیسی ترجمه شده است. اولین بار، متوکل بن هارون بلخی از اصحاب و راویان امام صادق علیه‌السلام متن صحیفه را در دیدار با یحیی بن زید (۱۰۷ـ۱۲۵ق) از او دریافت کرد و در ملاقات با امام ششم، آن را با نسخه امام باقر(ع) مقابله کرد و سپس متن صحیفه را روایت کرد و فرزندش عمر یا عمیر، به راویان بعدی آموزش داد.
امام سجاد (علیه السلام) در دعای (مكارم اخلاق) صحيفه سجاديه مي فرمايد: خدايا به من توفيق بده « وَ متَابَعَةِ مَنْ أَرْشَدَنِي» يعني مرا طوري قرار بده كه هر كس مرا ارشاد مي كند متابعت كنم و نگويم به تو چه ربطي دارد. ياتحقيرش نكنم. مانند فرعون «فَاسْتَخَفَّ قَوْمَه»يعني مردم را تحقير مي كردحجم عظيم نامه هاى حضرت به ياران و شيعيان و نصيحت و خيرخواهى آنان، به تنهايى گواه اين روحيه امام است. ما تنها به حق نصيحت کننده و نصيحت شونده از نگاه حضرت سجاد عليه السلام بسنده مى کنيم و اما حق آن که از تو نصيحت مى طلبد، آن است که به قدر شايستگى و تحملى که دارد، و آن گونه که گوشش را نوازش دهد، سخن بگويى، و حرفى بزنى که در خور فهم و عقلش باشد؛ زيرا هر عقلى توان درک سخنى را دارد و جز آن را درک نمى کند. و علاوه بر اين بايد نصيحت به همراه مهربانى باشد، و هيچ نيرو و توانى جز به خدانيست و اما حق کسى که تو را نصيحت مى کند، اين است که در برابر او متواضع باشى و با جان ودل نصيحت او را گوش کنى تا نصيحت او را بفهمى. وانگهى درباره آنچه شنيدهاى، فکر کنى. اگر به حق سخن گفته، خدا را بر آن شکر کنى و نصيحتش را پذيرا باشى و ارج بنهى و اما اگر نادرست بود، باز هم به مهر و محبت با او برخورد کنى، نه آنکه او را متهم سازى و بدانى که در نصيحت تو کوتاهى نکرده، مگر اينکه اشتباه کرده است. البته در صورتى که او سزاوار اتهام باشد، در هيچ حالى نبايد به حرف او اعتنا کنى و هيچ نيرو و توانى جز به خدا نيست.
فرازی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیه السلام: 🙏 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اكْفِنِي مَا يَشْغَلُنِي الاِهْتَِمامُ بِهِ ، وَ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا تَسْأَلُنِي غَداً عَنْهُ ، وَ اسْتَفْرِغْ أَيَّامِي فِيما خَلَقْتَنِي لَهُ ، وَ أَغْنِنِي وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِكَ ✍️خدایا! بر محمّد و آل محمّد درود فرست و مرا از آنچه توجّه به آن دچار سرگرمی و مشغولیّت می‌کند، باز دار؛ و در اموری به کار گیر که فردای قیامت در ارتباط با آن از من بازپرسی می‌کنی؛ و روزگارم را در اهدافی که مرا به خاطر آن به وجود آوردی پایان ده؛ و مرا توانگر کن و روزیت را بر من بگستران. 📚صحیفه سجادیه/ دعای بیستم/بند سوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرازهائی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه
امام سجّاد علیه السلام: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ تَوِّجْنِی بِالْکفَایةِ، وَ سُمْنِی حُسْنَ الْوِلَایةِ، وَ هَبْ لِی صِدْقَ الْهِدَایةِ، وَ لَا تَفْتِنِّی بِالسَّعَةِ، وَ امْنَحْنِی حُسْنَ الدَّعَةِ، وَ لَا تَجْعَلْ عَیشِی کدّاً کدّاً، وَ لَا تَرُدَّ دُعَائِی عَلَی رَدّاً، فَإِنِّی لَا أَجْعَلُ لَک ضِدّاً، وَ لَا أَدْعُو مَعَک نِدّاً خدایا بر محمّد و آل اش درود فرست، و تاج بى نیازى بر‌ سرم گذار، و مرا در امور به نیکی سرپرستی کن، و‌ مرا هدایت راستین ببخش، و مرا شیدا و دلباخته ی وسعت مال مکن، ‌و‌ زندگانیم را‌ سخت ‌و‌ پر دردسر قرار مده، ‌و‌ دعایم را‌ برنگردان(رد مکن ) که من‌ بر‌ تو‌ ضدى قائل نشدم ‌و‌ با‌ تو‌ شریکی نمی خوانم(همیشه به‌ توحید ‌و‌ یگانگى تو‌ معتقد هستم) 📚از دعای بیستم صحیفه سجّادیه( دعای مکارم الاخلاق)
🔰🔸 اللَّهُمَّ اکفِنِی مَا یشْغَلُنِی الِاهْتِمَامُ بِه 🔹خداوندا خودت همه دل مشغولی های مرا سامان ببخش 📚 فرازی از دعای بیستم صحیفه سجادیه(مکارم الاخلاق)
❓ اگر شخصے در سحر ماه رمضان چیزے بخورد و بعد مشخص شود ڪه بعد از داخل شدن وقت خورده است، تڪلیف روزه اش چیست❓ : ✅ 1⃣ از وقت چیزی بخورد: ✍ آیات امام خامنه ای، صافی و مکارم: روزه اش باطل ولی کفاره ندارد. ✍ آیت الله زنجانی: (باید آن روز را امساک کند بعدا هم قضا کند) اگر آن روز را امساک نکرد، علاوه بر قضا کفاره نیز دارد. ✍آیت الله بهجت: بنابر احتیاط واجب روزه اش باطل است ولی کفاره ندارد. ✍بقیه مراجع: اگر حجت شرعی بر داخل شدن وقت اذان صبح هم نداشته، روزه اش باطل است و باید آن روز را امساک کند و بعدا قضا نماید، ولی اگر حجت شرعی بر داخل شدن وقت اذان صبح داشته علاوه بر قضا باید کفاره نیز بدهد. 2⃣ با و یقین به این که صبح نشده چیزی بخورد:👇 الف) با نگاه کردن به افق کند و یقین کند که صبح نشده است که صبح بوده:👇 ✍ آیات امام خمینی ،إمام خامنه ای، سیستانی، نوری، مکارم، بهجت و فاضل: روزه صحیح است. ب) با ابزار مانند نگاه کردن به ساعت و... تحقیق کند و کند نشده اما که صبح بوده:👇 ✍ آیات امام خامنه ای، مکارم و فاضل: روزه صحیح می باشد. ✍ آیات سیستانی، وحید، صافی، زنجانی، نوری،‌ بهجت، تبریزی و خویی: روزه باطل است و باید آن روز را امساک کند بعد قضای روزه را بگیرد و کفاره ندارد.
شرایط شکستن روزه رمضان (روزه_خواری ) 👇👇👇👇👇👇👇👇 اگر کسی (نعوذبالله) قصد_روزه‌خواری دارد برای نجات از گناه آن می‌تواند سفر برود البته، چنین کسی باید به این چند نکته توجه کند: 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 ۱_ از برکات بی‌شمار روزهٔ ماه مبارک محروم می‌شود ۲_ مسافرتش کمتر از ۸ فرسخ نباید باشد ۳_ نمی‌تواند قبل از حرکت و قبل از رسیدن به حدّ ترخّص روزه‌خواری کند ۴_ لازم هم نیست به مقصد برسد و آنجا روز‌ه‌اش را باز کند (بعد از رد کردن حدّ_ترخّص می‌تواند بخورد) ۵_ باید بعداً روزه‌اش را قضا نماید و کفاره هم ندارد. ۶_ قبل از ظهر حرکت کند و اذان ظهر نشده از حد ترخص رد شود ۷_ تا می‌تواند به احترام ماه مبارک رمضان جلوی مردم چیزی نخورد. کفاره براثر جهل و بی اطلاعی ازاین مساله 👇 👇 👇 👇 برخی بر اثر عدم اطلاع صبح روزی که قصد مسافرت به بیش از مسافت شرعی را دارند در خانه خود صبحانه مفصلی خورده و بعد راهی سفر می شوند که این امر شرعا حرام و موجب کفاره می شود. این افراد تا زمانی که به حد ترخص نرسیده اند باید مانند سایر روزه داران، هم نیت روزه کنند و هم کاری نکنند که روزه شان باطل شود. این عده باید صبر کنند وبعد ازحدترخص مجاز به خوردن و آشامیدن می شوند.
حائض ✍اگر زن حائض در ماه رمضان، پیش از اذان صبح از پاک شود تکلیف او چیست؟ ✍جواب : همه مراجع :اگر برای وقت دارد، غسل کند و اگر تنگ است باید کند و روزه اش صحیح است. اگر از روی عمد، غسل یا تیمم نکند، روزه اش باطل است و باید بدهد.
🌿🕊🌿🕊 🕊🌿🕊 🌿🕊 🔵📤پرسش سلام وقت فضیلت نمازها چه زمانی است؟ تا چه وقتی اگر نماز بخوانیم اول وقت محسوب می شود و در وقت فضیلت است؟ 🔴📤پاسخ: اول وقت یعنی لحظه های آغازین انجام نماز با وقت معین است، که ادای نماز در آن وقت مستحب موکد است و وقت فضیلت به قسمتی از وقت نماز گفته می شود، که نماز در آن وقت دارای فضلیت است ولی خارج از آن وقت، فضیلت وارد شده را ندارد. ✅اوقات فضیلت نمازهای یومیه:👇 ⚠️وقت فضیلت نماز صبح: از اذان صبح تا روشن شدن آسمان. وقت فضیلت از لحاظ ساعت: از اذان صبح تا تقریبا ۴۵ دقیقه می باشد. ⚠️وقت فضیلت نماز ظهر: از اذان ظهر تا زمانی که سایه شاخص: ✍آیات عظام: امام، رهبری، صافی، گلپایگانی، فاضل، مکارم: به اندازه خودش شود. ✍آیه الله سیستانی: به اندازه چهار هفتم خودش شود و در گرمای شدید تا بعد از مثل شاخص هم باقی است. وقت فضیلت از لحاظ ساعت: از اذان ظهر تا تقریبا یک ساعت می باشد که در فصول سال متفاوت است. ⚠️ وقت فضیلت نماز عصر: ✍آیات عظام: امام خمینی، وحید، صافی، نوری، فاضل، بهجت، گلپایگانی: بعد از نماز ظهر تا دو برابر شدن شاخص. ✍آیه الله سیستانی: از سایه شاخص به اندازه دو هفتم تا بعد از دوبرابر شدن در گرمای شدید و تا شش هفتم در غیر گرمای شدید. ✍آیه الله مکارم: از سایه شاخص به اندازه خود تا دوبرابر شدن آن. وقت فضیلت نماز عصر از لحاظ ساعت: تقریبا یک ساعت و نیم بعد از اذان ظهر شروع می شود. ⚠️وقت فضیلت نماز مغرب: ✍آیات عظام: امام خمینی، رهبری، سیستانی، صافی،فاضل: بعد از اینکه سرخی طرف مشرق که بعد از غروب آفتاب پیدا می شود، از بالای سر انسان بگذرد تا زوال شفق است. ✍آیات عظام: از غروب تا ذهاب حمره مشرق. البته به احتیاط مستحب صبر کند. وقت فضیلت نماز مغرب از لحاظ ساعت: حدودا ۴۵ دقیقه می باشد. ⚠️وقت فضیلت نماز عشا: ✍آیات عظام: امام خمینی، سیستانی، صافی، نوری، مکارم، بهجت، فاضل، گلپایگانی : از زوال شفق تا یک سوم شب است. وقت فضیلت نماز عشاء از لحاظ ساعت: تقریبا از ۴۵ دقیقه بعد از اذان مغرب تا یک سوم از شب می باشد. 📚منابع: امام: تحریر الوسیله، نماز، مقدمات، م۶؛ نوری، مکارم، فاضل، گلپایگانی: عروه الوثقی، الصلاه، اوقات یومیه و نوافلها؛ وحید: منهاج الصالحین، کتاب الصلاه، م ۵۰۴. 🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀 📜📜📜📜📜📜
💬سوال اگر در ماه مبارک بعد از اذان صبح مسواک بزنیم به شرطی که چیزی وارد حلق نشود روزه صحیح است یا خیر؟ باتوجه به اینکه خمیر دندان ها یک طعم و عطری دارند ــــــــــــــــــــــــــــــــــ ✍پاسخ مسواک کردن در حال روزه مانعى ندارد. ولى اگر رطوبت پیدا کند و مسواک را بیرون آورده و به دهان بازگرداند و رطوبت آن در آب دهان مستهلک نگردد، جایز نیست، و در صورتى که با خمیر دندان مسواک کند، باید دهان را بعد از آن کاملا بشوید. 📚📏📚📏📚 💠مسواک زدن وخلال کردن 💢پرسش: 🔰آیا مسواک زدن وخلال کردن دندان قبل از اذان صبح لازم است؟ ✅پاسخ: الف:📌 خلال کردن یا مسواک زدن دندان قبل از اذان صبح: ✍️همه مراجع : خلال کردن یا مسواک زدن دندان قبل از اذان صبح واجب نیست ب:📌 اگریقین داشته باشد غذايي كه لاي دندان مانده در طول روز فرو مي رود چنانچه خلال نکند: ✍️ایات عظام امام،نوری: اگرچيزي از آن فرو رود، روزه اش باطل مي شود بلكه اگر هم فرو نرود بنابراحتياط واجب بايد قضاي آن روز را بگيرد. ✍️آیات عظام گلپایگانی،زنجانی،بهجت،فاضل،صافی: اگر خلال نکند یا مسواک نزند روزه باطل می شود خواه چیزی فرو برود یا نرود. ✍️آیات عظام خوئی،تبریزی،اراکی،مظاهری،وحید:چنانچه خلال نكند و چيزي از آن فرو رود، روزه اش باطل مي شود. ✍️آیت الله مکارم: اگرغذا فرو برود بنابراحتیاط واجب روزه باطل است. ✍️آیات عظام سیستانی، سبحانی: باید خلال کند. ✍️آیت الله خامنه ای : بنابراحتیاط واجب روزه باطل است خواه چیزی فرو برود یا نرود. 📚العروه الوثقی،جلد 2 ،کتاب الصوم،فصل فیمایجب الامساک ،مسأله 1- خامنه ای استفتائات موجود درمرکز- توضیح المسائل 16مرجع، مسأله 1578- سبحانی رساله مسأله 1496- صافی، رساله ،چاپ 93،مسأله1587- مکارم، رساله، مسأله 1340. 📎 📎 🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ... وَ لَا تَفْتِنِّی بِالنَّظَرِ، وَ أَعِزَّنِی وَ لَا تَبْتَلِینِّی بِالْکبْرِ، وَ عَبِّدْنِی لَک وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ، وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یدِی الْخَیرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ، وَ هَبْ لِی مَعَالِی الْأَخْلَاقِ، وَ اعْصِمْنِی مِنَ الْفَخْرِ. بار خدایا بر محمد و آلش درود فرست، و به چشمداشت مبتلایم مکن، و ارجمندم ساز و گرفتار کبرم مفرما، و بر بندگیت رامم ساز، و بندگی‌ام را به آلودگی خودپسندی تباه مکن، و خیر و نیکی را برای تمام مردم به دست من جاری ساز، و آن را از کدورت منت‌گذاری دور دار، و خوی عالی را به من عنایت فرما، و از فخرفروشی محافظتم کن. 📚از دعای بیستم صحیفه سجّادیه( دعای مکارم الاخلاق)
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ لَا تَرْفَعْنِی فِی النَّاسِ دَرَجَةً إِلَّا حَطَطْتَنِی عِنْدَ نَفْسِی مِثْلَهَا، وَ لَا تُحْدِثْ لِی عِزّاً ظَاهِراً إِلَّا أَحْدَثْتَ لِی ذِلَّةً بَاطِنَةً عِنْدَ نَفْسِی بِقَدَرِهَا. بار خدایا بر محمد و آلش درود فرست، و درجه و مرتبه مرا نزد مردم بلند مگردان مگر آنکه مرا به همان اندازه نزد خودم پست گردانی، و عزتی آشکار برایم ایجاد مکن مگر که به همان اندازه در باطنم خاکسار سازی
4_369063533268173348.mp3
1.85M
🔺 شرح دعای بیستم(دعای مکارم الاخلاق) 💠 (مبتلا نشدن به دوری از محبت خدا ) 🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ... وَ لاَ تَبْتَلِيَنِّي بِالْكَسَلِ عَنْ عِبَادَتِكَ وَ لاَ الْعَمَى عَنْ سَبِيلِكَ وَ لاَ بِالتَّعَرُّضِ لِخِلاَفِ مَحَبَّتِكَ وَ لاَ مُجَامَعَةِ مَنْ تَفَرَّقَ عَنْكَ وَ لاَ مُفَارَقَةِ مَنِ اجْتَمَعَ إِلَيْكَ‏ ⬅️ بار خدايا، درود بفرست بر محمد و خاندانش و در عبادت دچار كاهليم مگردان و چنان مكن كه ديدگانم از ديدن راه تو نابينا بود يا به خلاف محبت تو گام بردارم، يا به آنان كه از تو بريده ‏اند پيوندم، يا از آنان كه به تو پيوسته ‏اند
4_369063533268173364.mp3
2.59M
🔺 شرح دعای بیستم(دعای مکارم الاخلاق) 💠(همنشینی با دوستان خوب خدا) 🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ... وَ لاَ بِالتَّعَرُّضِ لِخِلاَفِ مَحَبَّتِكَ وَ لاَ مُجَامَعَةِ مَنْ تَفَرَّقَ عَنْكَ وَ لاَ مُفَارَقَةِ مَنِ اجْتَمَعَ إِلَيْكَ‏ ⬅️ بار خدايا، درود بفرست بر محمد و خاندانش مرا مبتلا نکن به خلاف محبت تو گام بردارم، يا به آنان كه از تو بريده ‏اند پيوندم، يا از آنان كه به تو پيوسته ‏اند بريده شوم
✍ گفت در خواب دیدم، خانه‌ی بزرگی دارم، اما درب آن چفت و بست نداشت ! تکانش که میدادی باز میشد... دیدم، دزدی آمد و براحتی تمام اشیاء خانه را برد و بقیه‌ی خانه را بهم ریخت و رفت... ※ نَفْس، خانه‌ی درون است، هر چه بزرگتر باشد، وسیع‌تر و جادارتر باشد، تو در عالم انسانی، داراتری .... ※ اما نفس هم مثل خانه، سِپَر می‌خواهد، چفت و بست و قفل می‌خواهد، تا شبیخون نزنند شیاطین انس و جن و دارایی‌ات را ببرند. ※ دعا، سپر محکمِ خانه‌ی نفس است! دعاها از نفوسی بیرون آمده‌اند که خود برای اهل زمین، سپر و حِفاظند ... * صحیفه امام زین‌العابدین علیه‌السلام، برای حیاتِ خانه‌ی نفس تو کافی نه... لازم، واجب و ضروری است!
🙏بار خدايا اگر اندوهگين گردم ، ساز و سامانم تواى (به تو رو آورم) و اگر (از هر جا) نوميد شوم ، اميدگاهم توئى، و اگر غمهاى سخت بمن رو آورد ، فريادرسى‌ام به تو است، و نزد تو است ، عوض هر چه از دست رفته و صلاح و سازگارى هر چه تباه گشته، و تغيير در آنچه زشت دانسته‌اى، پس پيش از گرفتارى تندرستى و پيش از درخواست توانگرى و پيش از گمراهى راهنمائى را بمن احسان فرما، و عيب‌جوئى بندگان را از من دور نما، و آسودگى (از عذاب و گرفتارى) روز بازگشت را بمن ببخش و نيكى راهنمائى كردن را بمن عطا فرما 👈بخشی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیه السلام